Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 09:00   #2701
agunia82
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Malwina_a Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj nockę miałam
Agatka niespokojna, całą noc się rzucała, dziwne dzwięki wydawała, jadła co 1,5 godziny, zasypiała i się po chwili budziła z krzykiem A to wszystko chyba przez wczorajszego lekarza.
Efekt nocy to obsrane body i pajac, potem zakładalam woreczek na mocz i niż założyłam to się obsikała i mnie też, więc znów zmieniałam body i pajaca, a nad ranem chciałam sprawidzić czy coś w woreczku to było pusto, skopała pampersa, i zaczeła sikać, znów się obsikała cała i mnie przy okazji, ale zdążyłam złapać aż 15ml siuśków, mam nadzieję że starczą
starczy spokojnie, juz 5 ml starcza. i nawet lepiej, ze nie z woreczka, bo on potrafi wynik zafalszowac

Depoison no to brawa dla Zosienki

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-09-29 o 09:07
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:18   #2702
prince_polo
Zakorzenienie

Depoison brawa dla Niuni

hej..... ale sie wyspałysmy

dziewczyny musze sie przyznac. Ze odstawiłam całkiem kp. to byla swiadoma decyzja.........

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:19   #2703
chce_byc_mama
Zakorzenienie

my jeszcze lezakujemy i czekamy na listonosza mam nadzieje ze dzisiaj przyjdzie ta butelka

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:22   #2704
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Depoison brawa dla Niuni

dziewczyny musze sie przyznac. Ze odstawiłam całkiem kp. to byla swiadoma decyzja.........
I jak tak ma być lepiej dla Ciebie i niuni, to bardzo dobrze

Mamcia oby butelka przyszła Ja mam nadzieję, że nam się uda ją dzisiaj w jakimś sklepie upolować

Stary 2012-09-29, 09:25   #2705
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
No nie wierzę, Luśka usnęła tarmosząc swojego smoka-pluszaka (którego jak tylko się dotknie to jest kakofonia różnych dźwięków - grzechotka, szeleszczące skrzydła, szeleszczący kwiatuszek...). A jak go puściła i się troszkę przebudziła i go zabrałam, to zamiatała łapką szukając, co by tu złapać
ja Ci w ogole Agunia napsze ze Lusia jest taka śliczna ze ,amsakra! moj tz sie wczoraj nią zachwycał ze ładnie sie podnosi i w ogole ma ładne usteczka Ja mowie ze to ta która pierwsza sie urodziła ta malutka i byl pod wrazeniem

patrzac na Jej fotki stwierdzilam ze musze z małą ostro cwiczyc niewiem jak al emusze bo Ona na raczkach sie wcale niepodnosi tak jak by miala je słabe a moze to tez chodzi o nielubienie lezec na brzuchu????

Cytat:
I jak tak ma być lepiej dla Ciebie i niuni, to bardzo dobrze
:
no bo zaczelam jesc normaknie i wszytsko. Narazie bólu zoladka niemialam.... a i mleka mam coraz mniej.... tylko powiedzcie mi mam je sciagac czy juz lakkator odstawic i niech zanika?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 09:30   #2706
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Agunia mam nadzieje ze przyjdzie i sie sprawdzi. takie dobre opinie o niej czytalam ze stwierdzam ze to moja ostatnia deska ratunku.

Prince jezeli tak ma byc dla Was lepiej to dobrze Ty tez potrzebujesz sily zeby sie zajmowac mala.
kladz ja jak nakwiecej na brzuszku. moja tez nie lubi ale klade ja ile wlezie. az do skutku

Amelcia
Stary 2012-09-29, 09:41   #2707
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość

Prince jezeli tak ma byc dla Was lepiej to dobrze Ty tez potrzebujesz sily zeby sie zajmowac mala.
kladz ja jak nakwiecej na brzuszku. moja tez nie lubi ale klade ja ile wlezie. az do skutku
ale Twoja tez sie dusi ??

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 09:41   #2708
depoison
Zadomowienie

Cytat:
czyzby magia trzeciego miesiaca?
mnie pytasz?
No, przyznać muszę, że w nocy mała śpi coraz lepiej, coraz dłużej - i coraz rzadziej zdarzają się jakieś ekscesy (nawet ta wczorajsza zarwana noc to nie była wina Zosi, tylko kota, bo głównie kot wariował)
Żeby jeszcze dni miała trochę lepsze...

A właśnie, Agunia, miałam zapytać - Ty prałaś tego smoka? Jeśli tak - to jak przeżył? Bez szwanku? Bo mam 3 zabawki Lamaze i na razie nic z nimi nie robiłam (jedna jest nawet jeszcze nierozpakowana), ale jak się zacznie etap wsadzania wszystkiego do buzi to chyba będę musiała

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 09:48   #2709
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ale Twoja tez sie dusi ??
nie. ale klade na twardym nie naa lozku nie na poduszcze najczesciej na przewijaku albo na dywanie klade kocyk.

---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Depoison no to moze po malu zaczyna jej sie stabilizowac. z czasem bedzie lepei przeciez w koncu kiedts musi przestac wyc

Amelcia
Stary 2012-09-29, 09:53   #2710
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
nie. ale klade na twardym nie naa lozku nie na poduszcze najczesciej na przewijaku albo na dywanie klade kocyk.:
moja na przewijaku nawet sie dusi bo nos w przewijak i tyle. I smarka

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 09:53   #2711
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
ja Ci w ogole Agunia napsze ze Lusia jest taka śliczna ze ,amsakra! moj tz sie wczoraj nią zachwycał ze ładnie sie podnosi i w ogole ma ładne usteczka Ja mowie ze to ta która pierwsza sie urodziła ta malutka i byl pod wrazeniem

patrzac na Jej fotki stwierdzilam ze musze z małą ostro cwiczyc niewiem jak al emusze bo Ona na raczkach sie wcale niepodnosi tak jak by miala je słabe a moze to tez chodzi o nielubienie lezec na brzuchu????

no bo zaczelam jesc normaknie i wszytsko. Narazie bólu zoladka niemialam.... a i mleka mam coraz mniej.... tylko powiedzcie mi mam je sciagac czy juz lakkator odstawic i niech zanika?
Oj strasznie nam miło, dziękujemy

wiesz co, Lu dopiero jakoś na początku tego tygodnia stwierdziła, że leżenie na brzuchu jednak jest fajne, bo wcześniej w 90% przypadków był od razu ryk... A ostatni tydzień już w ogóle masakra, nawet trochę głowy unieść nie chciała, nos w podłoże i ryk albo ssanie rączek. I nagle, z dnia na dzień, położona na brzuchu zaczęła się z tego cieszyć! I chyba musieliśmy mieć jakiś skok rozwojowy, tak sobie teraz myślę
Fakt, wcześnie zaczęła się podnosić na rączkach, ale to chyba silne ręce po mamusi ma No i jak już pisałam nie raz - kładłam ją na brzuchu jak sobie przypomniałam, bywały dni, że w ogóle na brzuchu nie leżała
A jak masz Rozalkę na sobie położoną to opiera się na rączkach czy nie?

Z odciąganiem to już jak wolisz, jak chcesz malutkiej podawać malutkie ilości swojego mleka (przeciwciała) to odciągaj, a jak masz się z tym męczyć to daj sobie spokój

Cytat:
Agunia mam nadzieje ze przyjdzie i sie sprawdzi. takie dobre opinie o niej czytalam ze stwierdzam ze to moja ostatnia deska ratunku.
no oby

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość

A właśnie, Agunia, miałam zapytać - Ty prałaś tego smoka? Jeśli tak - to jak przeżył? Bez szwanku? Bo mam 3 zabawki Lamaze i na razie nic z nimi nie robiłam (jedna jest nawet jeszcze nierozpakowana), ale jak się zacznie etap wsadzania wszystkiego do buzi to chyba będę musiała
nie, jeszcze nie prałam i póki co Lu nie ma go sobie jak do paszczy wsadzić (chociaż próbuje, ale skończyło się tylko na lizaniu grzechotki bo reszty nie sięga - smok jest przyczepiony do szczebelków łóżeczka). Ale chyba też będę musiała go jednak uprać, bo jak młoda się nauczy przekręcać na boczek to stuprecontowo smok wyląduje w buzi

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-09-29 o 09:55
Stary 2012-09-29, 09:58   #2712
Linka25
Zakorzenienie

U nas ciężka noc
przyczyna nieznana
do ciężkich dni juz się przyzwyczaiłam, ale ciężkie noce zdarzają się jej rzadko
zasnęła dopiero około 1 -2 w nocy (!) (od 24 leżała sama w łóżeczku, chociaż tyle), o 4 obudziła się na szamę, potem o 7 i od tej 7 już ciągła walka...
obstawiam kolkę bo M. jęczała w sposób charakterystyczny dla wzdęć, do tego było sporo krzyku i płaczu
najśmieszniejsze jest to, ze akurat w czw i piątek jadłam całkowicie bezpieczne wręcz dietetyczne rzeczy jak zupa ugotowana bez jednego sztucznego czy zabronionego składnika...
a pamiętam dzień kiedy była idealnym dzieckim, zero płaczu, i wtedy na obiad jadłam makaron z m.in. pewnymi potencjalnie szkodzącymi dziecku składnikami jak ostra papryczka chilli, ostra kiełbaska chorizo, cebula, czosnek itp. Może ona lubi na ostro?

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Też mam takiego szeleszczącego słonia Uszy mu szeleszczą, głowa się kręci i wtedy strzela, jest w nim gryzak, takie dwa kółka, które jak się obijają to dźwięczą i ma lusterko. Lusterko Fabi lubi najbardziej :brzydal:
bo w końcu widzi coś interesującego

Cytat:
Witam się po najdłuższej nocy od kiedy poszłam do szpitala (rodzić) - Zosia padła około 23 i spała (bez najmniejszego kwęknięcia) do 8 rano
Kolejna cała przespana noc za nami. Moja duża dziewczynka
a nie mówiłam?!
powoli wychodzicie na prostą

Cytat:

Ciastek, no i dobrze! Umęczyłaś się wystarczająco!!! Teraz obie poczujecie się lepiej

czy ktoś wie czy dziecko (do 3 miesiąca mniej więcej) ma się podnosić głowkę w pozycji na brzuszku na przedramionkach czy na całych rączkach? bo zgłupiałam

mam tu fajny artykuł: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...miesniowe.html
o napięciu mięśniowym - polecam zwłaszcza fragment o facecie po czterdziestce

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-09-29 o 10:01
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:05   #2713
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Witam się po najdłuższej nocy od kiedy poszłam do szpitala (rodzić) - Zosia padła około 23 i spała (bez najmniejszego kwęknięcia) do 8 rano
9h !chyba pobiła rekord wśród naszych dzieciaków
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:06   #2714
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Depoison no to moze po malu zaczyna jej sie stabilizowac. z czasem bedzie lepei przeciez w koncu kiedts musi przestac wyc
ja czasem myślę ze moja będzie wyła do swojej osiemnastki

Cytat:
moja na przewijaku nawet sie dusi bo nos w przewijak i tyle. I smarka
to pomóz jej delikatnie odwrócić główke na bok i heja, niech dalej próbuje podnieść
Stary 2012-09-29, 10:09   #2715
wanilllka82
Wtajemniczenie

Witam się z kawką czytałam Was wczoraj, miałam zapamietać co napisać i oczywiście zapomniałam
kupiłam sobie wczoraj wąską czarna spódnicę i kurcze mam wątpliwości czy wypada mi taką ubrać na chrzciny ehhhhh

dla Zosieńki, dorośleje nam dziewczyna, może mama nareszcie przypomni sobie jak "smakuje" cisza

Wszystkiego najlepszego dla Klary, Emila i Filipa spóźnione ale szczere

Anna, ja jem banany, jabłka, maliny, winogrona, brzoskwinie, jadłam też śliwki w małych ilościach, jogurty i kisiel jem już we wszystkich smakach

Cytat:
j

a mój nawet na brzuszku leży ale nie chce mu się używać rączek, czasem sie podniesie jak go coś bardzo zainteresuje

z laktatorem dałabym już spokój skoro nie chcesz podawać swojego, w razie potrzeby delikatnie popuszczaj ręcznie

Cytat:
Ale co się dziwić, jak ostatnio zamiast jedzenia bardziej ją interesuje wszystko dookoła albo łapanie mojej bluzy, poje chwilę, odsuwa się od cycka i zaczyna się moją bluzą bawić, wczoraj w końcu się tym wnerwiłam i zjadła porządnie dopiero jak jej rękę przytrzymałam
u nas ostatnio jest to samo, kręci się wierci przy jedzeniu, przyczepia odczepia, oszaleć możńa i wtedy albo zasłaniam mu pierś na chwilę- czesto pomaga, albo go przytrzymuję

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-09-29 o 10:10
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:12   #2716
houserka
Rozeznanie

Cytat:
Depoison brawa dla Niuni

przynajmniej się nie będziesz męczyć. Mi moja mama mówiła (a karmiła 5-ro dzieci ),że z tego co pamietam to żadnego z nas nie karmiła piersią dłuzej niz 3 miesiace- pytam - dlaczego? a ona -bo za długo to trwało lepiej było zrobić butle z mlekiem krowim

mała wczoraj mnie uszczypała 2x i to tak konkretnie w rękę jak póbowałam dać jej cycka, rzucała sie jak opetana, ale ja cwana dałam jej na chwile butle i szybko podmieniłam na cycka( w kapturku oczywiście) i dała sie nabrać
houserka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:12   #2717
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
czy ktoś wie czy dziecko (do 3 miesiąca mniej więcej) ma się podnosić głowkę w pozycji na brzuszku na przedramionkach czy na całych rączkach? bo zgłupiałam

mam tu fajny artykuł: http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...miesniowe.html
o napięciu mięśniowym - polecam zwłaszcza fragment o facecie po czterdziestce
na przedramionkach
fajny artykuł, a ten fragment:
Cytat:
Często też na rehabilitację trafiają dzieci, które nie mają żadnych zaburzeń, a jedynie niewielkie przejściowe odstępstwa od linii rozwojowej. W takich wypadkach rodzicom wystarczyłoby zamiast tego kilka wskazówek: że warto podchodzić do dziecka raz z jednej, raz z drugiej strony, trzymać je to na lewej, to na prawej ręce, układać w łóżeczku na przemian główką do ściany i "na pokój", skłaniać do zmiany pozycji w poszukiwaniu zabawki i tak dalej. Zwykle po dwóch, trzech tygodniach takiego postępowania wszystko się wyrównuje.
to jakbym o nas czytała, też nas jedna pediatra (z poradni wad i zaburzeń rozwoju!) wysłała na rehabilitację, a tu faktycznie po 2 tygodniach takich zabiegów jak tu opisane Luśka swobodnie przekręca głowę na obie strony. Przestałam ufać tamtej lekarce, zamiast podpowiedzieć co robić na początek, to ta od razu: rehabilitacja. W necie też piszą o niej, że straszy rodziców, doszukuje się schorzeń itp. Ja już bym przestała w ogóle tam chodzić, ale małż się upiera, żeby nie rezygnować, bo to poradnia przyszpitalna i jak by nie daj Boże coś z Luśką było nie tak, to łatwiej będzie się do szpitala dostać. Ale co to jeden szpital w Krk jest? I jakoś w te ułatwienia nie wierzę, a jeżdżenie jest tam dla mnie uciążliwe, bo trzeba pół miasta tramwajem się telepać (samochodem nie ma co, bo znalezienie miejsca parkingowego graniczy z cudem, cała okolica to jest jeden wielki kompleks szpitalno-uniwersytecki z deficytem parkingów). A jak jeszcze zacznę pracować, to takie wyprawy w ogóle dla mnie już odpadną.
No i co więcej - po ostatniej wizycie tam byłam u innej pediatry, prywatnie w ramach ubezpieczenia się skonsultować, i ona nie dość, że (poza tą rehabilitacją) powtórzyła diagnozy dla Lu i zaleciłaby ten sam sposób leczenia anemii, to dodatkowo wszystko mi wytłumaczyła, opowiedziała, czułam się w 100% doinformowana, a tamta baba nie mówi nic, tylko czasem coś sobie pod nosem mruknie...

Stary 2012-09-29, 10:15   #2718
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
a pamiętam dzień kiedy była idealnym dzieckim, zero płaczu, i wtedy na obiad jadłam makaron z m.in. pewnymi potencjalnie szkodzącymi dziecku składnikami jak ostra papryczka chilli, ostra kiełbaska chorizo, cebula, czosnek itp. Może ona lubi na ostro?

fajna pomysł ja się boję jeść na ostro a też bym chciała żeby lubił

co do pytania to nie wiem i na wszelki wypadek nie sprawdzam - żeby sie nie stresować że już powinien
Stary 2012-09-29, 10:19   #2719
chce_byc_mama
Zakorzenienie

przyszla butelka
ma podobny smoczek do smocza z aventu

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

ide ja umyc wygotowac i odciagam mleczko bo Amelka spi i bedziemy testowac

Amelcia
Stary 2012-09-29, 10:19   #2720
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Oj strasznie nam miło, dziękujemy

wiesz co, Lu dopiero jakoś na początku tego tygodnia stwierdziła, że leżenie na brzuchu jednak jest fajne, bo wcześniej w 90% przypadków był od razu ryk... A ostatni tydzień już w ogóle masakra, nawet trochę głowy unieść nie chciała, nos w podłoże i ryk albo ssanie rączek. I nagle, z dnia na dzień, położona na brzuchu zaczęła się z tego cieszyć! I chyba musieliśmy mieć jakiś skok rozwojowy, tak sobie teraz myślę
Fakt, wcześnie zaczęła się podnosić na rączkach, ale to chyba silne ręce po mamusi ma No i jak już pisałam nie raz - kładłam ją na brzuchu jak sobie przypomniałam, bywały dni, że w ogóle na brzuchu nie leżała
A jak masz Rozalkę na sobie położoną to opiera się na rączkach czy nie?

Z odciąganiem to już jak wolisz, jak chcesz malutkiej podawać malutkie ilości swojego mleka (przeciwciała) to odciągaj, a jak masz się z tym męczyć to daj sobie spokój

zi
jak na mnie to od dawna na raczkach sie podnosila. I glowe sztywno do gory. Ale teraz wydaje mi sie ze jak by byla dla siebie za ciezka i leniwa strasznie z tego pwoodu, nie chce sie wysilic...... Bede dzis z Nią cwiczyc zobaczymy....

zeby podawac przeciwciała to sciagalam kil dni, ale tez wtedy nie jadlam nic za bardzo nowego. A ja chce sie normalnie odzywiac juz, bo meczy mnie bol zoladka mdlosci iw ogole jakos slabo sie czuje..... Z drugiej strony mam tak skurczony zoladek ze jak zjem czegos wiece to rozrywa mi brzuch doslownie. Wczorja tak bylo..... myslalam z epojde i bde na chama wymiotowała
Cytat:
ja czasem myślę ze moja będzie wyła do swojej osiemnastki
)

bede dzis cwicyzla z Nią

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 10:23   #2721
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
przyszla butelka
ma podobny smoczek do smocza z aventu

---------- Dopisano o 09:19 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

ide ja umyc wygotowac i odciagam mleczko bo Amelka spi i bedziemy testowac
nooo to koniecznie daj znać co i jak
smoczek ponoć lepszy, bo cieńszy i mniej twardy

Cytat:
jak na mnie to od dawna na raczkach sie podnosila. I glowe sztywno do gory. Ale teraz wydaje mi sie ze jak by byla dla siebie za ciezka i leniwa strasznie z tego pwoodu, nie chce sie wysilic...... Bede dzis z Nią cwiczyc zobaczymy....

zeby podawac przeciwciała to sciagalam kil dni, ale tez wtedy nie jadlam nic za bardzo nowego. A ja chce sie normalnie odzywiac juz, bo meczy mnie bol zoladka mdlosci iw ogole jakos slabo sie czuje..... Z drugiej strony mam tak skurczony zoladek ze jak zjem czegos wiece to rozrywa mi brzuch doslownie. Wczorja tak bylo..... myslalam z epojde i bde na chama wymiotowała

bede dzis cwicyzla z Nią
a to w takim przypadku bym się nie martwiła, u nas też był okres buntu, kiedy myślałam, że Lu się cofnęła w rozwoju z tą główką! Bo w ogóle jej podnieść nie chciała, a potem z dnia na dzień głowa pięknie wysoko do góry a ta się cieszy! I tak za każdym położeniem!

Co do karmienia - w takiej sytuacji to daj już sobie spokój z odciąganiem, chyba że odrobinę tylko jak (jeśli w ogóle) poczujesz napięcie w cyckach

Stary 2012-09-29, 10:24   #2722
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a mój nawet na brzuszku leży ale nie chce mu się używać rączek, czasem sie podniesie jak go coś bardzo zainteresuje

z laktatorem dałabym już spokój skoro nie chcesz podawać swojego, w razie potrzeby delikatnie popuszczaj ręcznie

ę
moją interesuje tv! kurde niewiem juz jak Ja klasc bo musiala bym do sciany bo inaczeh wpatrywała by sie w tv tam sie ruszają i ą to ciekawi a dziecko chyba niepowinno......

a co do mojej laktacji aj niemusze popuszczac bo od dawna smae mleko mi nie wycieka. nie czuje juz tego napiecia ze zaraz bedzie wyciekac ze trzeba podlozyc cos bo mi koszulka przemoknie. Czy jak pomysle o dziekcu tak jak kiedts to samo ciurkiem lecialo a teraz nic. jakby byly puste
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
przynajmniej się nie będziesz męczyć. Mi moja mama mówiła (a karmiła 5-ro dzieci ),że z tego co pamietam to żadnego z nas nie karmiła piersią dłuzej niz 3 miesiace- pytam - dlaczego? a ona -bo za długo to trwało lepiej było zrobić butle z mlekiem krowim
:
o jaka wygodna byla
moja tescowa mowila ze ja wydaje na mleko a ona kiedys mlekiem od krowy wykarmila dzieci w tym tzta mojego. I zebysmy sie tam przeprowadzili do nich, to bedziemy karmic od krowy. bedzie od sasiada brała

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 10:27   #2723
Soleilka
Zakorzenienie

Hej Fabi ma drzemkę, spakowałam TŻ i już pojechał. Wróci w poniedziałek... Czuję się jak samotna matka wychodzi jak śpimy, wraca jak śpimy... W ogóle nie mam pomocy, zostałam sama ze wszystkim. Dobrze, że obiad mogę zjeść u babci bo kiepsko by było ze mną

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Następny Narcyz.
no w końcu piękny po mamie, to niech patrzy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Poka
Dodałam w załączniku
Cytat:
hehe, ten smok też ma lusterko, ale Lu go jeszcze nie odkryła najbardziej lubi grzechotkę (bo jest na sznureczku, który można wygodnie złapać a potem tarmosić smokiem ile wlezie) i skrzydła A ta zabawka ma do tego różne faktury materiału, więc Lu rozwija zmysł dotyku
chociaż ostatnio zaczęła go też łapać za nogi - chwyt się jej poprawił
To słoń ma jeden materiał. Muszę mu jeszcze jakieś takie zabawki kupić, bo w końcu interesuje się nimi na dłużej I grzechotkę na rękę też muszę mu kupić
Cytat:
Brawa dla Zosi
Cytat:
za odważną decyzję. Jeśli ma Wam być lepiej na mm to kochana ciesz się I w końcu zjesz normalnie
Cytat:
bo w końcu widzi coś interesującego

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Ajka zdrowia, szczęścia, pomyślności, pociechy z małża i żeby Klara była grzeczniutka

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:31   #2724
Linka25
Zakorzenienie

Aga dzieki za odpowiedź. M. podnosi się na przedramionkach - od niedawna , już dość stabilnie i ładnie to wygląda; no i dużo spokojniejsza się zrobila na brzuszku, więc jest jakiś postęp.
Co do tej rehabilitacji, to rozumiem dylemat, chociaż pewne jest, że Lusi ona potrzebna nie jest, więc ja bym chyba odpuściła. Na pewno nie chodziłabym tam ze względu na ewentualne przyszłe wizyty w szpitalu... zwłaszcza że najprawdopodobniej ich nie będzie

Cytat:
fajna pomysł ja się boję jeść na ostro a też bym chciała żeby lubił
u mnie to na bank nie ma zadnego znaczenia
no grochu i kapusty na wszelki wypadek nie jem, ale ogólnie rzecz biorąc to u nas dieta i kolka nie mają żadnego powiązania
jak małą ma boleć brzuch to boli choćbym same sucharki jadła - przetestowałam...
Stary 2012-09-29, 10:33   #2725
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
moją interesuje tv! kurde niewiem juz jak Ja klasc bo musiala bym do sciany bo inaczeh wpatrywała by sie w tv tam sie ruszają i ą to ciekawi a dziecko chyba niepowinno......
na to jest prosta rada - wyłączyć tv, mój też się interesuje dlatego prawie wcale nie oglądam
Stary 2012-09-29, 10:37   #2726
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
na to jest prosta rada - wyłączyć tv, mój też się interesuje dlatego prawie wcale nie oglądam
no to chyba jedynie to bo inej rady nie ma, ja tez w wiekszosci mam wylaczone

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-09-29, 10:41   #2727
Soleilka
Zakorzenienie

Blue i zapomniałam dodać fotkę z tego wszystkiego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 61457d5800050d4b5030db46.jpg (37,6 KB, 20 załadowań)

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 10:41   #2728
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aga dzieki za odpowiedź. M. podnosi się na przedramionkach - od niedawna , już dość stabilnie i ładnie to wygląda; no i dużo spokojniejsza się zrobila na brzuszku, więc jest jakiś postęp.
Co do tej rehabilitacji, to rozumiem dylemat, chociaż pewne jest, że Lusi ona potrzebna nie jest, więc ja bym chyba odpuściła. Na pewno nie chodziłabym tam ze względu na ewentualne przyszłe wizyty w szpitalu... zwłaszcza że najprawdopodobniej ich nie będzie
i tak zanim przyjdzie termin pierwszej (!) wizyty na rehabilitacji to najpierw mamy ponowną konsultację u neurologa, i ona ma nam powiedzieć czy potrzebna rehabilitacja czy nie (moim zdaniem wyrok będzie oczywisty: nie) a potem jeszcze u tej baby co nas tam wysłała, ciekawe co ona powie i to chyba będzie moja ostatnia wizyta u niej. Zresztą ona sama po pierwszej wizycie powiedziała, że mogłaby nam dać spokój, ale przez hipoglikemię po urodzeniu trzeba Luśkę dokładniej kontrolować. To ja sobie mogę to robić w ramach tego naszego ubezpieczenia - ta pediatra wydaje się równie kompetentna i do tego jest o wiele milsza i bardziej kontaktowa

Cytat:
my tv nie mamy w ogóle ale Lu bardzo interesuje lapek jak sobie coś na nim puszczam, normalnie głowę to niemal o 180 stopni obróci żeby zobaczyć co to na ekranie się rusza na siłę ją muszę odwracać od niego

Stary 2012-09-29, 10:46   #2729
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie to na bank nie ma zadnego znaczenia
no grochu i kapusty na wszelki wypadek nie jem, ale ogólnie rzecz biorąc to u nas dieta i kolka nie mają żadnego powiązania
jak małą ma boleć brzuch to boli choćbym same sucharki jadła - przetestowałam...
a mnie ta dieta zastanawia bo o ile kolek nie mieliśmy wcale to purka od początku, zajmowałam się dwójką dzieci, oboje byli na mm i żadne z nich nie miało takich śmierdzących gazów więc jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to moja dieta, nie jem nic wzdymającego a i tak bombarduje jak stary
Stary 2012-09-29, 10:47   #2730
eninka84
Zadomowienie

witam...przez 2 dni nie mialam neta. A u nas dzis dzien zaczał sie rykiem Połozyłam na brzuszku i po kilku minutach wrzasku zasnął....
Włąsnie, jak dzieciaki płacza to mimo tego kładziecie na brzuszku? Bo ja tak...nie wiem czy ze zmeczenia rykiem tak pada, ale pada za kazdym razem na minimum godzinkę.

I pytanie do Was, czy wasze bobofruty sadzą kupy w nocy? Mój budzi sie 2 razy i 2 razy kupsko wielkkie idzie albo tuz przed albo w trakcie karmienia i wtedy musze go rozbudzac i zmieniac pieluche...a te kupy czasem i ze 30 min idą...czy keidys przestanie robic je w nocy????

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości