|
|
#451 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
moja malutka gwiazdka też będzie sie bawić samochodzikami! a co! pewnie tatuś z niej zrobi takiego kierowce ze huhuhu ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
czasem tak mi tęskno ale nie! postanowiłam i koniec. Cytat:
ulala fajnie! koło mnie też budują biedronkę jakieś 2 min mam, tylko obok targu, mam nadzieje ze nie splajtują tam ludzie.. kurde 3 trymestr się zbliża a ja zaczynam sie czuć beznadziejnie powoli...;/ a to mnie łapie ta kolka, a to znowu mi nogi drętwieją a biore ten magnez 3x1 a to mi niedobrze jakoś czasem... a i wróciły mi zapachy;/ masakra... ;/ no ale koniec zamulania, wstaje z wyrka ide cos zjeść a później ufarbować włosy bo aż wstyd
|
|
|
#452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pasztet to juz w ogole. Gdzies w dziecinstwie ostatni raz mi sie zdarzylo ![]() Ale ladna dzis pogoda ![]() Zaraz zjem sniadanko, potem biore sie za siebie (maseczka na wlosy, maseczka na twarz, peeling stop, itp - nie moge sie zaniedbac ).Mamy isc dzis do kina na "Jestem Bogiem" - zobaczymy czy TZ sie nie wykreci ![]() A wieczorem na urodziny do znajomych. |
|
|
|
|
#453 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś zmykam do siostry i mamy na cały dzień, także do zobaczenia wieczorem albo jutro
|
|
#454 | ||
|
Konto usunięte
|
uhhh jaka zdrowa kolacja
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#455 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Od razu gratuluje co by nie zapomnieć, Ilkas obstawiałam dziewczynke u Ciebie, no i jest gratuluje Lubciu gratuluję fajeczki małej![]() Co sie dzieje z LadyWhisper, chyba sie dawno nie odzywała? Bokeh wszystkiego naj naj naj, szczescia i miłości, No stresss ![]() ![]() Na sniadanie wsunelam mleko z platkami czeko, zaraz sobie poczytam kryminał Stiega, zapowiada sie ciekawie ![]() Ale dzisisaj piekna pogoda, super, bo po południu jedziemy spotkac sie ze znajomymi i zostajemy na weekend, takze znów mnie czeka nadrabianie
|
|
|
|
#456 |
|
Zakorzenienie
|
Lady jest w Białce Tatrzańskiej
ale ładna pogoda miłego dnia kobietki!
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi akurat pasują chyba każde, bo mam dość szczupłą twarz, owalno-romboidalną, więc u mnie zarówno fryzura, makijaż, jak i okulary to sprawa bardzo łatwa, wszystko pasuje. Piękna pogoda, idę prać ciuszki dla mojej córeczki, wyschną sobie na dworze, wyprasuję i niech już czekają na nią w szafie. Kupiłam do tego balsam do prania Dzidziuś, 1,5l za 9,99zł, bo proszki były tylko w wielkich torbach po 2,5-3kg, a ja chciałam coś mniejszego, bo mi wywietrzeje to, nie dam rady tego zużyć w odpowiednim czasie. A przecież swoich ciuchów nie będę w tym prać. Duży proszek kupię dopiero wtedy, jak się Oliwka urodzi. O 15:00 idziemy z TŻem i rodzicami na ognisko.
|
|
|
|
|
#458 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#459 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
My dzisiaj na obiad robimy przepis z lidla Pascala, schab zapiekany pod beszamelem z pieczarkami A tż się śmieje, że ja tylko o żarciu myślę Ognicho
|
||
|
|
|
#460 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Bokeh Wszystkiego najlepszego niech ten dzień będzie dla was najwspanialszym dniem. Bądźcie dla siebie wielkim wsparciem, szanujcie się na wzajem i darzcie siebie ogromną miłością a wszystko będzie się wam pomyślnie układać Delicjanko podziwiam wytrwałości ja bez parówek żyć nie mogę tak samo jest z paszczecikiem. Maluchna30 trzymam za wyniki będą na pewno dobre.
|
#461 |
|
Wtajemniczenie
|
No i stało się. W końcu musiałam wybuchnąć. Padło na teściową.
Nie dość że mamy zamieszanie z tą przeprowadzką to jeszcze ona będzie mi tu truć du.pę pierdołami! Otóż dzwoni do mnie w najmniej oczekiwanym momencie, po co ? Żeby powiedzieć że jutro jak się będziemy przeprowadzać to trzeba iść do kościoła... A jak jutro nie będziemy mieć czasu to najlepiej iść dzisiaj wieczorem. Proszę ją najpierw spokojnie żeby zmieniła temat,no ale ona dalej swoje że przecież Pan Bóg musi nam pobłogosławić... no to się wkońcu wydarłam że nie bedę z nią rozmawiać na takie tematy. Rozłączyła się a ja teraz siedzę i ryczę Powiem Wam że ja już sobie nie radzę z tymi hormonami i z tym wszystkim,ciągle chodze wkur.w.iona. Myślicie że to normalne czy już źle ze mną ? Przepraszam że znowu smęce
|
|
|
|
#462 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lekarka jeszcze mnie ostatnio pocieszyła, że ja jestem szczupła i będę mocniej odczuwać tego typu dolegliwości A u mnie dopiero koniec 22 tygodnia. Lenova ja bym chyba też się wściekła na Twoim miejscu. Wiadomo, że teściowa nie chce źle, ale są takie momenty w życiu, że jedyne co można zrobić to się nie odzywać. Trzymaj się! Ja mam dziś usg prenatalne także proszę o kciuki
|
|
|
|
|
#463 |
|
BAN stały
|
Lenova nie jest z Tobą wcale źle, tylko masz po prostu ciężki okres i to jest zrozumiałe!
Sama przeprowadzka jest już dużym wyzwaniem, do tego te problemy z obecną chatą i właścicielem, a tu jeszcze teściowa dorzuca swoją cegiełkę. Nie dziwię się, że masz dość. Szklanka19 no to trzymam kciukasy! Może poznasz płeć? Jakie masz przeczucia?
|
|
|
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova, moim zdaniem calkiem normalne, wszystko z Toba w porzadku
![]() Ja tez czasem wybucham z byle powodu, w tym momencie na Twoim miejscu pewnie zrobilabym to samo, wcale Ci sie nie dziwie. |
|
|
|
#465 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
mąż poszedł na budowę to mam chwilkę na wizaż; kupiłam wczoraj w biedronce migdały w czekoladzie mlecznej z cynamonem o normalnie wciągnęłam właśnie całe opakowanie, pycha ![]() bokeh powodzenia dzisiaj na pewno będzie cudownieCytat:
uwielbiam takie okulary z wyraźnie zaznaczonymi oprawkamiblack daj mi dostęp do klubu, bo muszę sukienkę bokeh zobaczyć nie ma mnie na liście, bo się nie upominałam, ale na wątku jestem od I części, to chyba nie ma żadnych przeciwwskazań
|
|
#468 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście teściowa nie wie, że źle robi... Ale musisz mieć i tak dużo na głowie a to gadanie tylko przelało czarę...A co do hormonów... Wczoraj o mało się nie popłakałam jak TŻ mi powiedział, że pracuje cały łikend... Cytat:
![]() Dziewczyny oszczędzam się jak mogę na słodyczach i przekąskach, jak za tydzień Ginka mi powie, że znów za dużo przytyłam to pieprzę to
|
||
|
|
|
#469 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=szklanka19;36820724
Ja mam dziś usg prenatalne także proszę o kciuki [/QUOTE]Trzymam ! Dziękuję Wam za wsparcie A co do teściowej to o to chodzi że ona wie że to drażniący temat i wie że różnimy się w tych sprawach. Mój mąż już od 16 roku życia jej próbuje wytłumaczyć że nie będzie chodził do kościoła bo ona tak chce, ja też już z nią rozmawiałam na ten temat. Także dla niej to żadna nowość, więc chyba wspominanie o tym i to na dodatek teraz kiedy mamy dużo innych spraw na głowie to jest ewidentne robienie na złość bo inaczej to ja tego nie umiem nazwać. Może teraz przynajmniej będę miała spokój od jej telefonów przez tydzień
|
|
|
|
#470 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po 2 nie smęcisz ;* ja tez sobie nie radzę z tymi hormonami, nie sądziłam że to tak wpływa wszystko na kobiete w ciąży, naprawde, aż mnie irytuje czasem moje zachowanie i w ogóle.. tez ciagle jestem wkurzona i mój tzt wczoraj powiedzial że zachowuje się jak 3 letnie dziecko ;] normalnie pięknie. Cytat:
Cytat:
Wreszcie mam piękne wloski achhhhh zero odrostów az milo zaraz moja przyjaciółka przyjedzie to porobimy sobie zdjęc moze ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- to mi się wczoraj zakręciła łezka w oku jak tzt znowu będzie delegacje miał w Łodzi a nie w Siedlcach, bedzie miał duża budowę - szpital... a myslałam ze dostanie spokojniejszą budowe... no ale z 2 strony dobrze, bo chociaż złapie nowego doświadczenia. yhhh
|
|
|
#471 |
|
BAN stały
|
Deli to pochwal się potem zdjęciem w klubie
![]() Ja chyba jutro zabiorę farbę do mamy i poproszę żeby mnie pomalowała. Bo też już mam widoczny odrost. |
|
|
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam w sklepie popatrzeć na pościel do łóżeczka
Ceny mnie poraziły - sama poszewka na poduszkę i kołdrę prawie 50 zł ![]() Pewnie wezmę z Allegro razem z ochraniaczem : http://allegro.pl/komplet-3-el-piekn...637552805.html krówki fiolet i może pszczólki zielone?
|
#473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze gdzieś poszukać norm bo jakiś taki niski ten cukier mi się wydaje ![]() Cytat:
no nie mów że chuderlaki bardziej będą cierpieć?! ![]() Powodzenia!!!!! ![]() Bokeh! Wszystkiego naj na nowej drodze życia!!!!
|
||
|
|
|
#474 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Nadrobiłam, narezcie! niby tylko wczoraj mnie nie było i dzisiaj od rana w tu tyyyle nadrabiania. Wczoraj byłam na obciążeniu glukozą, fuuuuj, nigdy więcej! to było tragiczne, już podczas picia dźwigało mi się z 3 razy, już nawet pielęgniarki myślały, że nie dam rady a potem było już tylko gorzej...zrobiło mi się słabo, podobno byłam balada jakściana, zawroty głowy, no masakra! pielęgniarki położyły mnie na kozetkę, otwarły okno i tak leżałam... o 10 miałam ostatnie pobranie, więc zaczynam się zbierać a one: hola hola, a Pani gdzie? więc zadowolona mówię, że przecież już po badaniu, a one: no ale my Pani nie wypuścimy, Pani bardzo źłe wygląda, przecież Pani zaraz zemdleje! no faktycznie, nie czułam się dobrze, ale chciałam być już w domu i w swoim własnym łóżku i tak mnie nie wypuszczały aż do 12! więc pół dnia spędziłam na kozetce w labolatorium... dramat! nigdy więcej się na to nie zgodzę! Cytat:
Cytat:
![]() W ogóle to ja też w ogóle sobie sama ze sobą nie radzę ja nie wiem, jeden dzień jestem super szczęśliwa, a na następny już mi się coś dzieje i wszystko nie jest nie tak... A tam, dzień, mi wystarczy 5 minut i już mi się zmienia całkowicie punkt widzenia...a dziś to już pobijam samą siebie, siedzę i ryczę nie wiadomo czemu najgorsze jest to, że tak straaasznie chce mi się palić... byłam (a w zasadzie jestem ) nałogowym palaczem, od 4 czerwca(2 kreseczki na teście ) nie zapaliłam ani jednego, a dziś nie umiem się pozbyć tej myśli oczywiście, że nie zapalę, ale sam fakt, że przyszło mi to do głowy!
|
|
|
#475 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do tych hormonów i nastroju, Tragedia jakaś, ostatnio się popłakałam, bo kotlet był bardziej słony niż zwykle, nie żeby niezjadliwy.. ale wybuchłam płaczem. TŻ widząc co się dzieje, chciał jakoś pomóc, ale nie wyszło, bo jak usłyszałam o okrągłym brzuszku, to wybuchłam jeszcze bardziej, ze jestem gruba i brzydka. A potem się popłakałam, że się tak zachowuję i sobie sama ze sobą nie radzę. ![]() ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
![]() Myślalam, że po ciąży nie wrócę do palenia, a teraz boję się tego, skoro cały czas mi się chce i czasem mam mysli typu "jak już będę mogła.... |
||
|
|
|
#476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze u mnie nie wierzy nikt w te zabobony, tzn tylko w jeden jak się przestrasze to żebym sie nie lapala za brzuch czy cos;p a co do palenia to naprawde współczuje;p nie dość że zdrowie, to jeszcze tyle te papierosy kosztują :P no i smród:P ja zapaliłam z przyjaciółką PIERWSZEGO I OSTATNIEGO papierosa mając lat 7
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Ajcccccc, jakiego złapałam dzisiaj lenia.... nie zrobiłam kompletnie nic..... a obiecałam sobie ze posprzątam w domu wykorzystujac nieobecnosc męża - pojechal do pracy na 12. Strasznie nie lubie sprzątac jak on jest w domu bo mi paskuda kwęka, ze znowu sprzątam jak przeciez czysto jest.... Ja wiem, że do domów uczestniczek perfekcyjnej pani domu baaaaaaaaaaaaaardzo mi daleko, ale kocham porządek i czystosc
![]() A dzisiaj chyba ograniczę się tylko do podlania kwiatów, bo inaczej zdechną. Nawet obiadu nie gotowałam, dla siebie mam wczorajszą fasolkę po bretońsku a mąłż i tak nic nie jadł oprócz sniadania. Także cały dziń słodkiego lenistwa i włóczenia się po domu z kąta w kąt. |
|
|
|
#479 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Jestem po połówkowym. ![]() Moja córeczka,piękna i zdrowa Wszystko w normie. Serduszko,żołądek,pępowin a itd "Dzidzia strasznie nie cierpliwa"-słowa mojego doktora Do tego stopnia że nie dała sobie zmierzyć kręgosłupa i zrobimy to przy następnym badaniu. Lekarz pokazał mi bułeczkę tak dla potwierdzenia.No ale w praktyce różne rzeczy się zdarzały i niejeden ptaszek odleciał bądz przyleciał ![]() Ja myślę o tym to aż mam motylki w brzuchu.Wszystko TO się dzieje,staje się realne. Nie wiem ale ... teraz dopiero zaczynam mówić do brzucha.Wierzyć że jestem mamą. Wcześniej miałam obawy że coś złego się (nie daj Panie Boże) wydarzy. Trochę nie dowierzałam w to że będę miała dziecko.Że ona będzie moja Jeszcze jak zobaczyłam jak rusza buzią,ma odruch ssania ![]() Kocham jak się rusza i kopie mnie w brzuch. Ja muszę przyjmować żelazo No i kupić syrop od przeziębienia i brać witaminę C Dostałam skierowanie na wynik z glukozy. Ciekawe ile on kosztuje? Musze się dowiedzieć. Chciałam zamieścić fotki ze zdjęciami ale nie mogę cos załączyć załączników Edytowane przez bishonka Czas edycji: 2012-09-29 o 15:19 |
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też dzisiaj rozlazła jestem, ale zrobiłam pranie - wszystkie Oliwkowe ciuszki uprałam, teraz się suszą na tarasie...
Czekamy na rodziców i idziemy na ognicho. Muszę sobie jeszcze położyć tapetę, ale czekam wciąż na grunt, rodzice mają mi przywieźć krem Bambino. Chcę go przetestować na sobie, żeby wiedzieć, czy będzie dobry dla Oliwki. Wzięłam przed chwilą gorący prysznic, ogarnęłam się, posmarowałam brzuszek kremikiem i teraz siedzę pod kołderką, czekając, aż się on wchłonie w skórę. Także szczerze mówiąc, jestem chwilowo w proszku. ![]() Lenova, to normalne, że tak zareagowałaś, nie miej do siebie pretensji. ![]() Ewulka, będzie dobrze, jutro o tej porze już dawno będzie po temacie i szybko o tym zapomnisz, TŻ Cię przecież kocha i na pewno nie zrobi niczego głupiego.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-29 o 15:06 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

to jest dziecko i jemu wystarczy fajne zajęcie...zresztą jak podrośnie do zabaw będziesz go już na tyle znała i kochała że naprawde nie sądzę by było to takim problemem... głowa do góry
czasem tak mi tęskno
ale nie! postanowiłam i koniec.
Dziś otwarcie, ludzie szaleją, cały sklep wykupują

A tż się śmieje, że ja tylko o żarciu myślę
za wyniki będą na pewno dobre.
ślub 28.04.2012

A u mnie dopiero koniec 22 tygodnia. 

Ceny mnie poraziły - sama poszewka na poduszkę i kołdrę prawie 50 zł 
ja nie wiem, jeden dzień jestem super szczęśliwa, a na następny już mi się coś dzieje i wszystko nie jest nie tak... A tam, dzień, mi wystarczy 5 minut i już mi się zmienia całkowicie punkt widzenia...
najgorsze jest to, że tak straaasznie chce mi się palić... byłam (a w zasadzie jestem
oczywiście, że nie zapalę, ale sam fakt, że przyszło mi to do głowy!