|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści
Cytat:
Może na zimę, do zabezpieczania się nada. Ja bym dała do tego cytrynowy! Albo klasycznie, coś szarego, zawsze pasuje. |
|
|
|
|
#70292 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za radę, żółtego nienawidzę, ale szary - to może być strzał w 10 )) Bo szary na powiekach lubię
|
|
|
|
|
#70293 |
|
Konto usunięte
|
Wrzucam moje.
Nie wiem czemu zaczynają mi się tak zbijać na końcach. Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków. Kolor włosów bardzo przekłamany, bo sztuczne światło. Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932 Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 Czas edycji: 2012-09-29 o 13:56 |
|
|
|
#70294 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]Wrzucam moje.
Nie wiem czemu zaczynają mi się tak zbijać na końcach. Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków. Kolor włosów bardzo przekłamany, bo sztuczne światło. Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932[/QUOTE] Cudowne!! Moje przy Twoich to zwykłe fale |
|
|
|
#70295 | ||
|
Zadomowienie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]Wrzucam moje.
Nie wiem czemu zaczynają mi się tak zbijać na końcach. Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków. Kolor włosów bardzo przekłamany, bo sztuczne światło. Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932[/QUOTE] piekne ![]() wygladają jakby bardzo duzo urosły ale to chyba nie możliwe w takim krótkim odstepie czasu
|
|
|
#70296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A z racji, że idzie zima, czapki, szale, tarcie, elektryzowanie, to jednak warto we włosowej diecie coś oblepiającego zostawić. Edit. Cyclomethicone has good solubility in most anhydrous alcohols and in many cosmetic solvents and oils. Edytowane przez Karmenka Czas edycji: 2012-09-29 o 14:12 |
|
|
|
|
#70297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#70299 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70300 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja co bym nie robila to wlosy mi sie odgniataja nawet najlzej zapleciony warkoczyk powoduje odrazu ze moje loczki zmieniaja sie w krzywulce nawet lekkie spinanie Cytat:
Efekt super ! ![]() i piekna dlugosc wlosow |
||
|
|
|
#70301 | |
|
Raczkowanie
|
Uwielbiam to, że są długie, ale czasem doprowadzają mnie do szaleństwa, szczególnie jeśli zmienia się pogoda i nijak nie mogę nad nimi zapanować
![]() Cytat:
bo moje na ten zabieg reagują suszem. Mimo, że używam szamponu koloryzującego Casting.[QUOTE=DzierzbaCzarnoczeln a;3682215 Już zaczynam żałować, że swoje skróciłam [/QUOTE]Dziękuję Ale i tak je kocham A co do Twoich to pamiętaj, że co obcięte, odrośnie
|
|
#70302 | |
|
sentimental animal
|
Nie wiem czemu zaczynają mi się tak zbijać na końcach. Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków. Kolor włosów bardzo przekłamany, bo sztuczne światło. Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932[/QUOTE] cudne ![]() Cytat:
czekam z niecierpliwością na zdjęcia ![]() ja oglądałam go drugi raz i wciąż nie do końca kumam ![]() zastanawiam się czy nie podciąć końcówek, ale tyle osób mówi mi ostatnio, że włosy mi urosły, że mi szkoda tracić choćby centymetr długości ![]() mierzyłam wczoraj włosy na prosto i mają 47-48 cm, czyli skręt zabiera mi jakieś 9-10 cm z długości coraz bardziej mnie kusi prostownica, żeby zobaczyć ile urosły. chociaż jak ostatnio próbowałam wyprostować jedno pasmo włosów to byłam w szoku, bo po 3 pociągnięciach wciąż były pokręcone, a nie chcę ich przy okazji przepalić![]() aa, i topsecri, którą zapomniałam zacytować - świetne włosy! mój ulubiony typ, seksownie pofalowane i długie, takie bym mogła mieć
|
|
#70303 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben Serio może być? Używacie tego?
|
|
|
|
|
#70304 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze tak spinam, bo gumki za bardzo zniekształcają mi włosy ![]() Dzisiaj podczas wypadu do rossmanna skusiłam się na żel Bielendy z czarną rzepą, mam nadzieje że pomoże moim falkom przetrwać wietrzną jesień i zimę Przymierzam się też do zakupu suszarki do włosów z dyfuzorem, ale nie mam pojęcia jaką wybrać. Jakieś rady?
|
|
|
#70305 |
|
Zakorzenienie
|
kurczę, właśnie stwierdziłam, że moje włosy to jednak mają ze mną dobrze... przedwczoraj olejowane cały dzień, dzisiaj uznałam, że skoro i tak już chyba nie wyjdę z domu, to po co dbać o nie dopiero wieczorem przed myciem, skoro olej sezamowy można nałożyć... swoją drogą macie rację, sezamowy nie pachnie jednak tak fajnie, jak na to nazwa wskazuje
![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- to się z nią zakumpluję, bo na razie siedzę w krzywym warkoczu i w opasce na czole
|
#70306 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy im pozwolę jeszcze odrosnąć Cytat:
![]() Obiecane zdjęcia: 1) dziś rano - ogólnie trochę syf 2) po drugim myciu - jeszcze gorzej ![]() 3) porównanie przed i po cięciu, nie widać dokładnie różnicy, bo zdjęcia są zrobione z różnej odległości Nie wiem, czy ostatecznie nie zetnę lekko przed ramiona
|
|
#70307 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
twoje włosy nie są spuszone, nie wyglądają na zniszczone i naprawdę jest ok, nie wiem czego ty od nich oczekujesz. co do ścinania to cóż, nie przekonasz się czy będzie lepiej, póki nie spróbujesz, a włosy odrastają ![]() jeśli chodzi o skręt to bardzo prawdopodobne, że będą się lepiej skręcać, u mnie szczyt skręcalności ( ) został osiągnięty dopiero po ok. 6-7 msc. CG! aż dziwię się swojej wytrwałości chociaż ja startowałam z baardzo zniszczonymi włosami, a twoje na takie nie wyglądają. jakaś poprawa będzie na pewno ![]() ah i zapomniałam dodać, że czytałam, że fala musi mieć miejsce, żeby się rozwinąć, więc możliwe, że jak zetniesz to będą wywijać się tylko końcówki. nothing is impossible :P
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2012-09-29 o 16:58 |
|
|
|
|
#70308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#70309 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba oryginały tam mają? Cytat:
![]() Cytat:
![]() oo tu zamawiałam TT: http://www.beautybay.com/_/N-?Ntk=Al...atchallpartial ktoś ma doświadczenia jakieś z tą stronką? wygląda na ok Edytowane przez xyz7 Czas edycji: 2012-09-29 o 17:56 |
|||
|
|
|
#70310 | |||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale ja ogólnie nie jestem zwolenniczką antykoncepcji hormonalnej.Cytat:
W wątku o wycofywaniu produktów z Rossmanna ktoś pisał, że olejki mają się pojawić dopiero za jakiś czas, bo teraz są problemy z dostawą. Cytat:
|
|
#70311 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też
![]() Nawet mi żelatyna nie śmierdziała dziś. Zrobiłam to laminowanie i hm, włosy są po tym fajniejsze, ale różnica niewielka. Są bardziej śliskie, zakręciły się tak jak to mają w zwyczaju, czyli bez ładu, mam wrażenie, jakby było ich więcej i w zasadzie tyle. Może za mało żelatyny dałam w stosunku do reszty - łyżka żelatyny na łyżkę odżywki i łyżkę oleju. 35 minut, bez podgrzewania. No szału nie zrobiła. |
|
|
|
#70312 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
skoro już kupiłaś to czekamy aż szczotkę dostaniesz Ja to bym pewnie szukała najpierw gdzieś tu: http://www.tangleteezer.com/ukSalons.php ![]() mój 6000 post ;P
|
|
|
|
|
#70313 |
|
Zadomowienie
|
W moich Rossach Alterki z morelką nie było. Isany z babasu zresztą też
![]() Riddim, wydaje mi się, że mamy bardzo podobny kolor. Co miałaś na myśli pisząc o lekkości? |
|
|
|
#70314 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny zabezpieczajac koncowki, na jakiej dlugosci wg was powinno sie dawac na te koncowki produkt, 2 cm? 5? 7?
|
|
|
|
#70315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile byłby sam Cyclopentasiloxane to bym to olała i używała tej odżywki. Ale na moją częstotliwość oczyszczania całych włosów to silikony nierozpuszczalne w wodzie kładę na same końce. No i widzę parabeny, nie wiem jaki masz do nich stosunek. |
|
|
|
|
#70316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
B SLSów używam rzadko a one jednak są mocnymi detergentami. Parabeny ujdą, tym bardziej nakładane na martwy włos a nie na skalp, więc raczej mnie nie przytrują...w kremach unikam, ale do włosów ujdą, w koncu to jedne z najlepiej przebadanych konserwantów a czymś trzeba konserwować te kosmetyki. Jeśli odżywka by zmyła ten silikon, to będę używać, jeśli nie - to tylko na zimę i tylko na połowę włosów (wycieniowane, więc sporo końcówek do zabezpieczenia.) |
|
|
|
|
#70317 | ||
|
Zadomowienie
|
Nie ma co się śmiać, bardzo ładne
Cytat:
Zapach zelatyny to dla mnie jeden z najgorszych zapachów świata.. Cytat:
.Spróbowałam tej Alterki szampon i żel w jednym i... jestem bardzo zadowolona Ładnie domywa, swędzenie zmniejszone (ostatnio mam problem z wysuszonym skalpem). Niby bezzapoachowe ale jak dla mnie czuć alkoholem. Jak na razie jestem na tak. Mam nadzieję, że nie będzie tak jak z facelle - początki super a na koniec podrażnienia
|
|
#70318 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
), puszenie jest dość ograniczone (wcześniej stanowiło problem przez kontakt ze szczotką). Czego oczekuję? Bardziej zdefiniowanego skrętu. Obawiam się, że ścięcie może spowodować zupełny wyprost, choć z drugiej strony, wnioskując z zachowania najkrótszych włosów przy twarzy (prawie zawsze pojawiają się urocze spiralki skręcone od nasady), mogłyby się bardziej skręcić. Naprawdę nie wiem czego się spodziewać Cytat:
Chyba faktycznie się wstrzymam z wizytą u fryzjera (aż mnie ciary przechodzą, jak sobie pomyślę o profesjonalnym drapaniu głowy podczas mycia i równie profesjonalnym rozczesywaniu Aha, pianka obciąża mniej niż żel, prawda? Lżejszy włos lepiej się skręci? Muszę to sprawdzić ![]() Zaczyna się sezon grzewczy, a co za tym idzie - dym z kominów. Moje włosy już dzisiaj podłapały trochę smrodku
CG od 08.2012 Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna Czas edycji: 2012-09-30 o 10:11 |
||
|
|
|
#70319 |
|
Konto usunięte
|
Ech wiecie.. wszystko mi się już miesza. Po moim ostatnim poście tutaj uświadomiłam sobie jak chaotyczna i bardzo nieodpowiednia jest moja pielęgnacja. Uważam, że wszysztko robię tak jak radzi wizaz, staram się, a potem dziwię się dlaczego moje włosy pozostawiają jeszcze wiele do życzenia. Dzisiaj rozczesałam je na sucho, były puszyste i lekko faliste, stwierdziłam, że wyglądają nieźle, jeśłi chodzi o blask itd,, używam codzienie żelu i staram się wypełniać wszystkie warunki dla osiągnięcia skrętu, ale obecnymi metodami więcej z moim włosów nie wykrzesam, dlatego muszę zmienić pielęgnację na bardziej zgodną z CG. Innej drogi nie widzę, a wiem, ze moje włosy gdy zostaną odpowiednio potraktowane potrafią stworzyć śliczne spiralki, a nie te smętne fale. Uświadomiłam sobie moje błędy.. Nie ukrywam, ze zachęciły mnie do zmian zdjęcia waszych pięknych zakrętasów i fal w wątku o codziennej pielęgnacji. Próbuję zmienić moją pielęgnację i zbliżyć się do zgodności z CG. Mam w związku z tym kilka pytań:
Metoda OMO, czytam o niej już długo i tej informacji nie mogę znaleźć: Na jak długo nakładamy pierwszą odżywkę? Chodzi mi o tą nadającą się do mycia... Rozumiem to tak: nakładam olej (ostatnio Sesa) na odpowiedni czas, potem nakładam na włosy odżywkę (np.Hegron), trzymam ją jakiś czas (no własnie.ile??zapewne to indywidualna sprawa, ale to czas w kategoriach kilka czy kilkadziesiąt minut?szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zmycia oleju odżywką i to po jednym razie), potem myję skalp szamponem (BD), ostrożnie spłukuję tak aby nie spływał po włosach, zmywam odżywkę i dopiero wtedy nakłądam drugą cięższą odżywkę (np Bingo, Alterra)? Po zmyciu nakładam odżywkę b/s (naturia miód i cytryna. Następnie już tylko stylizacja. Próbowałąm już dwukrotnie ugotować żel lniany, ale nie chce się przecedzić, cóż, trening czyni mistrza. Chcę też popracować nad kolorem - płukanka kawowa użyta dwukrotnie fajnie wydobyła kolor włosów, sprobowałam tez łupin z orzecha włoskiego i kolor się wyrównał. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2012-09-29 o 22:50 |
|
|
|
#70320 |
|
Raczkowanie
|
[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]
Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. [/QUOTE] jakoś mniej skręcone? to da się bardziej ? są prześliczne, taki skręt bym chciała mieć.. kupiłam dzisiaj trzy joaśki ponadto, wczoraj coś próbowałam z hustą kombinować bo musiałam iść z mokrymi włosami spać i wykombinowałam plunking hustką i sę sprawdził, rano miałam w miarę suche włosy - byłam pod wrażeniem i ładne - są nawet do tej pory także MALINIARKA dwa razy w tym tygodniu zrobiłam maskę głęboko nawilżającą by AJRISZ MARTA i już widzę pozytywne zmiany dzięki dzisiaj mi koleżanka na studiach powiedziała, że mam "śliczne włosy" fajnie mi z tym ![]() dzisiaj też planuję spać w huście, jestem ciekawa co to będzie ;d
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.

I co ja mam z nią teraz zrobić

Ale i tak je kocham 
Nie wiem, czy moje w tej chwili są piękniejsze niż taki właśnie warkocz-marzenie 
coraz bardziej mnie kusi prostownica, żeby zobaczyć ile urosły.

o odrzuceniu hormonów. Co prawda w połowie opakowania, ale dodatkowo strasznie mi się nasiliły migreny (to cholerstwo z aurą), a to jest bezwzględne przeciwwskazanie. Skóra też mi się zrobiła po nich sucha i dlatego myślałam, że to może mieć taki wpływ na włosy.
mój 6000 post ;P