Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2344 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-29, 13:33   #70291
Karmenka
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość

Do tego wydawało mi się, że gdzieś czytałam o dobrym działaniu maski Sleek Line z proteinami jedwabiu i kupiłam. Wydałam na darmo 30 zł, bo ona niezgodna z CG I co ja mam z nią teraz zrobić

Jedyny pozytyw, to taki, że kupiłam sukienkę na wesele (co prawda nie mam pojęcia jakie kolory makijażu dobrać do szafirowego) i szczotkę do włosów z włosiem dzika. Przestanę męczyć włosy plastikową szczotką.
A co ma w kładzie niedobrego ?
Może na zimę, do zabezpieczania się nada.

Ja bym dała do tego cytrynowy! Albo klasycznie, coś szarego, zawsze pasuje.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:39   #70292
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
A co ma w kładzie niedobrego ?
Może na zimę, do zabezpieczania się nada.

Ja bym dała do tego cytrynowy! Albo klasycznie, coś szarego, zawsze pasuje.
Karmenka, ma cyclopentaxiloxane - silikonwy oblepiacz. Ślepa chyba byłam, ze tego nie doczytałam

Dzięki za radę, żółtego nienawidzę, ale szary - to może być strzał w 10)) Bo szary na powiekach lubię
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 13:51   #70293
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Wrzucam moje.
Nie wiem czemu zaczynają mi się tak zbijać na końcach.
Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków.
Kolor włosów bardzo przekłamany, bo sztuczne światło.

Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932

Edytowane przez 8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Czas edycji: 2012-09-29 o 13:56
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:04   #70294
Karen15
Zakorzenienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]Wrzucam moje.
Mycie shauma kokosowa, odżywka syoss. Niestety nie wzięłam ze sobą kosmetyków i olei więc użyłam co w domu było. Bez spłukiwania żadnej nie znalazłam, tylko jakiś stary żel z avon do loków.

Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932[/QUOTE]

Cudowne!! Moje przy Twoich to zwykłe fale
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:06   #70295
alex1989
Zadomowienie

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]Wrzucam moje.

Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. Poprzedni post https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3932[/QUOTE]
piekne
wygladają jakby bardzo duzo urosły ale to chyba nie możliwe w takim krótkim odstepie czasu

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:06   #70296
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Karmenka, ma cyclopentaxiloxane - silikonwy oblepiacz. Ślepa chyba byłam, ze tego nie doczytałam

Dzięki za radę, żółtego nienawidzę, ale szary - to może być strzał w 10)) Bo szary na powiekach lubię
Ale to nie jest zły silikon. Ja bym używała, bo to silikon lotny, czyli sam odparowuje z włosa.

A z racji, że idzie zima, czapki, szale, tarcie, elektryzowanie, to jednak warto we włosowej diecie coś oblepiającego zostawić.

Edit. Cyclomethicone has good solubility in most anhydrous alcohols and in many cosmetic solvents and oils.

Edytowane przez Karmenka
Czas edycji: 2012-09-29 o 14:12
Stary 2012-09-29, 14:08   #70297
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Karen15 Pokaż wiadomość
Cudowne!! Moje przy Twoich to zwykłe fale

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
piekne
wygladają jakby bardzo duzo urosły ale to chyba nie możliwe w takim krótkim odstepie czasu
Nie urosły, tylko dolna warstwa ma swoje humory. Raz się skręca mocniej raz słabiej
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:09   #70298
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
gdzie mogę znaleźć notatki Indios Bravos?
Spaliłam, myślałam że zostawiła ślad w Dzienniku
jest jej maska drożdżowa KLIK

kqq - jaki skręt daj!

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:11   #70299
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

!
a Indianos dzis chyba ślubuje

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 14:57   #70300
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Ja czasem , nic się nie odgniata.
Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Tą klamrą tez spinałam tyle że efekt po rozpuszczeniu na moich włosach mi się nie podobał (chyba miałam za małą tą klamrę i mi włosy tak zgniatała) ale musisz spróbować no swoich

Ja co bym nie robila to wlosy mi sie odgniataja nawet najlzej zapleciony warkoczyk powoduje odrazu ze moje loczki zmieniaja sie w krzywulce nawet lekkie spinanie

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Witajcie Zakręcone strasznie długo mnie tu nie było, chyba z miesiąc! Nadrabiam zaległości wątkowe i witam wszystkie nowe dziewczyny Dzisiaj mam chwilę oddechu i mogłam zrobić miesięczną aktualizację. W sumie dość późno, ale jest
Co zrobiłam:
- na jakieś 25 min nałożyłam olej rzepakowy, bo innego nie mam na stanie , a na to Balsam do ciała z masłem shea i kakao z Isany
- mycie skalpu Isana z b., (skończyła mi się buuuuuu )
- mycie włosów Potters
- d/s Garnier AiK dosłownie na czas rozczesania grzebieniem
- b/s Joanna Balsam Babuni
- stylizator Żel Joanna Elastyczny Megamocny

Efekt przerósł moje oczekiwania, bo mam fale piękne od czubka głowy, co się raczej nie zdarzało. Nie wiem od czego, może od mycia skalpu odżywką, bo po prostu skończył mi się szampon, czy może od rozczesania na mokro przed spłukaniem AiK? Bo wcześniej rozczesywałam włosy TT już po osuszeniu włosów ręcznikiem. No nic, ważne, że efekt WOW wstawiam fotencje!
1) lipiec
2)sierpień
3) dzisiejsze

Efekt super ! i piekna dlugosc wlosow
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 15:10   #70301
topsecri
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
topsecri ależ długaśne
Uwielbiam to, że są długie, ale czasem doprowadzają mnie do szaleństwa, szczególnie jeśli zmienia się pogoda i nijak nie mogę nad nimi zapanować

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
topsecri, piękne! i ta długość! Macie może jakieś sposoby na zrobienie swoim kręciołkom dobrze po farbowaniu?
Dziękuję co do zabiegów po farbowaniu, to zwykle przez jakieś 3-4 mycia używam maski mocno nawilżającej, zwykle samoróbki bo moje na ten zabieg reagują suszem. Mimo, że używam szamponu koloryzującego Casting.

[QUOTE=DzierzbaCzarnoczeln a;3682215 Śliczne!
Już zaczynam żałować, że swoje skróciłam [/QUOTE]

Dziękuję uwierz, że czasem mam ochotę złapać nożyczki i ciachnąć do ramion, bo trudno nad nimi zapanować Ale i tak je kocham A co do Twoich to pamiętaj, że co obcięte, odrośnie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Efekt super ! i piekna dlugosc wlosow
Stary 2012-09-29, 15:15   #70302
natalcia250
sentimental animal

cudne

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Przekonamy się Ja nie wiem ile jeszcze uciąć, żeby zaczęły się ładniej kręcić.

Mam słabość do długich warkoczy, zawsze mi się taki marzył Nie wiem, czy moje w tej chwili są piękniejsze niż taki właśnie warkocz-marzenie

Śliczne!
Już zaczynam żałować, że swoje skróciłam

No i obudziłam się dziś załamana Nie wiem, ile czasu potrzeba włosom na przywyknięcie do nowej długości, ale śmiem stwierdzić, że zwinęły się jeszcze słabiej niż dotychczas Nie mogłam się powstrzymać i zmoczyłam całość raz jeszcze i walczyłam trochę z dyfuzorem, więc zdjęcia wstawię jak doschnę.
Też oglądałam, ale jakoś od połowy, bo zanim się ogarnęłam z włosami to było już późnawo. Trochę nie skumałam tego filmu

Jakie kochane od spodu Też chcę, żeby moje się tak skręcały
będzie dobrze, zobaczysz czekam z niecierpliwością na zdjęcia
ja oglądałam go drugi raz i wciąż nie do końca kumam

zastanawiam się czy nie podciąć końcówek, ale tyle osób mówi mi ostatnio, że włosy mi urosły, że mi szkoda tracić choćby centymetr długości
mierzyłam wczoraj włosy na prosto i mają 47-48 cm, czyli skręt zabiera mi jakieś 9-10 cm z długości coraz bardziej mnie kusi prostownica, żeby zobaczyć ile urosły. chociaż jak ostatnio próbowałam wyprostować jedno pasmo włosów to byłam w szoku, bo po 3 pociągnięciach wciąż były pokręcone, a nie chcę ich przy okazji przepalić

aa, i topsecri, którą zapomniałam zacytować - świetne włosy! mój ulubiony typ, seksownie pofalowane i długie, takie bym mogła mieć
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 15:41   #70303
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Ale to nie jest zły silikon. Ja bym używała, bo to silikon lotny, czyli sam odparowuje z włosa.

A z racji, że idzie zima, czapki, szale, tarcie, elektryzowanie, to jednak warto we włosowej diecie coś oblepiającego zostawić.

Edit. Cyclomethicone has good solubility in most anhydrous alcohols and in many cosmetic solvents and oils.
To ja przepisze pełny skład, bo on jest inny chyba, niż widziałam w spisie:

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben

Serio może być? Używacie tego?
Stary 2012-09-29, 15:43   #70304
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Maliniarko! dzięki ci wielkie za ten pomysł z chustką duzo mniej puchu i zero przyklapu!
A dla juli i e_liski które przegapily ten post:
Dziękuje bardzo, chyba już obczaiłam o co chodzi

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dzięki, będę próbować a spina któraś taką dużą klamrą-żabką?
Ja zawsze tak spinam, bo gumki za bardzo zniekształcają mi włosy

Dzisiaj podczas wypadu do rossmanna skusiłam się na żel Bielendy z czarną rzepą, mam nadzieje że pomoże moim falkom przetrwać wietrzną jesień i zimę Przymierzam się też do zakupu suszarki do włosów z dyfuzorem, ale nie mam pojęcia jaką wybrać. Jakieś rady?
Stary 2012-09-29, 16:07   #70305
deszczowypies
Zakorzenienie

kurczę, właśnie stwierdziłam, że moje włosy to jednak mają ze mną dobrze... przedwczoraj olejowane cały dzień, dzisiaj uznałam, że skoro i tak już chyba nie wyjdę z domu, to po co dbać o nie dopiero wieczorem przed myciem, skoro olej sezamowy można nałożyć... swoją drogą macie rację, sezamowy nie pachnie jednak tak fajnie, jak na to nazwa wskazuje

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
Ja zawsze tak spinam, bo gumki za bardzo zniekształcają mi włosy
to się z nią zakumpluję, bo na razie siedzę w krzywym warkoczu i w opasce na czole

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 16:41   #70306
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję uwierz, że czasem mam ochotę złapać nożyczki i ciachnąć do ramion, bo trudno nad nimi zapanować Ale i tak je kocham A co do Twoich to pamiętaj, że co obcięte, odrośnie
Dla mnie największym problemen zawsze było rozczesanie przy myciu, plątanie na wietrze iprzyklap u nasady Nie wiem, czy im pozwolę jeszcze odrosnąć
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
cudne

będzie dobrze, zobaczysz czekam z niecierpliwością na zdjęcia
ja oglądałam go drugi raz i wciąż nie do końca kumam

zastanawiam się czy nie podciąć końcówek, ale tyle osób mówi mi ostatnio, że włosy mi urosły, że mi szkoda tracić choćby centymetr długości
mierzyłam wczoraj włosy na prosto i mają 47-48 cm, czyli skręt zabiera mi jakieś 9-10 cm z długości coraz bardziej mnie kusi prostownica, żeby zobaczyć ile urosły. chociaż jak ostatnio próbowałam wyprostować jedno pasmo włosów to byłam w szoku, bo po 3 pociągnięciach wciąż były pokręcone, a nie chcę ich przy okazji przepalić

aa, i topsecri, którą zapomniałam zacytować - świetne włosy! mój ulubiony typ, seksownie pofalowane i długie, takie bym mogła mieć
Nie prostuj, powoli sobie będą rosnąć Jakbym miała taki ładny skręt jak Ty, to mógłby mi i 20cm z długości zabrać, nie miałabym mu za złe. Są w ogóle jakieś szanse, że moje włosy po jakimś czasie zaczną się mocniej skręcać?
Obiecane zdjęcia:
1) dziś rano - ogólnie trochę syf
2) po drugim myciu - jeszcze gorzej
3) porównanie przed i po cięciu, nie widać dokładnie różnicy, bo zdjęcia są zrobione z różnej odległości

Nie wiem, czy ostatecznie nie zetnę lekko przed ramiona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg krzywusy.jpg (41,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg krzywe2.jpg (20,8 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg a.jpg (33,7 KB, 53 załadowań)
Stary 2012-09-29, 16:52   #70307
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Dla mnie największym problemen zawsze było rozczesanie przy myciu, plątanie na wietrze iprzyklap u nasady Nie wiem, czy im pozwolę jeszcze odrosnąć

Nie prostuj, powoli sobie będą rosnąć Jakbym miała taki ładny skręt jak Ty, to mógłby mi i 20cm z długości zabrać, nie miałabym mu za złe. Są w ogóle jakieś szanse, że moje włosy po jakimś czasie zaczną się mocniej skręcać?
Obiecane zdjęcia:
3) porównanie przed i po cięciu, nie widać dokładnie różnicy, bo zdjęcia są zrobione z różnej odległości

nie wiem czemu narzekasz, moje były dużo gorsze i się nie załamywałam twoje włosy nie są spuszone, nie wyglądają na zniszczone i naprawdę jest ok, nie wiem czego ty od nich oczekujesz. co do ścinania to cóż, nie przekonasz się czy będzie lepiej, póki nie spróbujesz, a włosy odrastają nie będę cię do niczego namawiać, żebyś potem nie mówiła, że to przeze mnie

jeśli chodzi o skręt to bardzo prawdopodobne, że będą się lepiej skręcać, u mnie szczyt skręcalności () został osiągnięty dopiero po ok. 6-7 msc. CG! aż dziwię się swojej wytrwałości chociaż ja startowałam z baardzo zniszczonymi włosami, a twoje na takie nie wyglądają. jakaś poprawa będzie na pewno

ah i zapomniałam dodać, że czytałam, że fala musi mieć miejsce, żeby się rozwinąć, więc możliwe, że jak zetniesz to będą wywijać się tylko końcówki. nothing is impossible :P
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun

Edytowane przez natalcia250
Czas edycji: 2012-09-29 o 16:58
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 16:56   #70308
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:

Obiecane zdjęcia:

masz bardzo ładne włosy i skręt, naprawdę! natomiast wyglądają na takie, które skręcają się dopiero od pewnej długości, dlatego myślę, że możesz się rozczarować po ciachnięciu... zostaw, bo są urocze!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 17:54   #70309
xyz7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Oj, chyba nie...patrz tu:
http://sklep.tangle-teezer.pl/o-nas
ale ja zamawiałam z brytyjskiej strony... beautybay.com
chyba oryginały tam mają?
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Demcia strone już podała, a ja i tak jestem przekonana, że za bardzo idealizujesz tę szczotkę - nią też wyrywam włosy
mam tę fioletową z brokatem

BTW o drobnicy po czesaniu tym cudem pisałam niejednokrotnie.
na razie idealizować jej nie mogę, bo nie posiadam, po prostu mam nadzieję, że mi poratuje włosy

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

kqq - jaki skręt daj!
dzięki

oo tu zamawiałam TT:
http://www.beautybay.com/_/N-?Ntk=Al...atchallpartial

ktoś ma doświadczenia jakieś z tą stronką? wygląda na ok

Edytowane przez xyz7
Czas edycji: 2012-09-29 o 17:56
xyz7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 19:39   #70310
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez audiogirl Pokaż wiadomość
Wczoraj podjęłam "męską decyzję" o odrzuceniu hormonów. Co prawda w połowie opakowania, ale dodatkowo strasznie mi się nasiliły migreny (to cholerstwo z aurą), a to jest bezwzględne przeciwwskazanie. Skóra też mi się zrobiła po nich sucha i dlatego myślałam, że to może mieć taki wpływ na włosy.
Moim zdaniem to dobra decyzja Ale ja ogólnie nie jestem zwolenniczką antykoncepcji hormonalnej.

Cytat:
Byłam w 3 rossmanach, ani śladu morelki i olejek tylko migdałowy.
Podejrzewam, ze ta promocja to po to, by wyprzedać to, co zalega w magazynach przed wprowadzeniem nowości
Też byłam dzisiaj w Rossmannie. Nie było Morelki. Na olejki nie spojrzałam, bo mam sporo innych olejów i nie chciałam tych Alterry.

W wątku o wycofywaniu produktów z Rossmanna ktoś pisał, że olejki mają się pojawić dopiero za jakiś czas, bo teraz są problemy z dostawą.

Cytat:
swoją drogą macie rację, sezamowy nie pachnie jednak tak fajnie, jak na to nazwa wskazuje
Ejjj, ja uwielbiam zapach oleju sezamowego
Stary 2012-09-29, 19:57   #70311
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ejjj, ja uwielbiam zapach oleju sezamowego
Ja też

Nawet mi żelatyna nie śmierdziała dziś.
Zrobiłam to laminowanie i hm, włosy są po tym fajniejsze, ale różnica niewielka. Są bardziej śliskie, zakręciły się tak jak to mają w zwyczaju, czyli bez ładu, mam wrażenie, jakby było ich więcej i w zasadzie tyle.

Może za mało żelatyny dałam w stosunku do reszty - łyżka żelatyny na łyżkę odżywki i łyżkę oleju. 35 minut, bez podgrzewania. No szału nie zrobiła.
Stary 2012-09-29, 20:07   #70312
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość
ale ja zamawiałam z brytyjskiej strony... beautybay.com
chyba oryginały tam mają?

oo tu zamawiałam TT:
http://www.beautybay.com/_/N-?Ntk=Al...atchallpartial

ktoś ma doświadczenia jakieś z tą stronką? wygląda na ok
Nie mam pojęcia skoro już kupiłaś to czekamy aż szczotkę dostaniesz
Ja to bym pewnie szukała najpierw gdzieś tu: http://www.tangleteezer.com/ukSalons.php
mój 6000 post ;P

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 20:42   #70313
martysek
Zadomowienie

W moich Rossach Alterki z morelką nie było. Isany z babasu zresztą też

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość
chyba miałaś rację, że nasze włosy są podobne w skręcie. Po Twoich zdjęciach widzę, że w lekkości chyba też (...)
Riddim, wydaje mi się, że mamy bardzo podobny kolor. Co miałaś na myśli pisząc o lekkości?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:03   #70314
affbe
Raczkowanie

dziewczyny zabezpieczajac koncowki, na jakiej dlugosci wg was powinno sie dawac na te koncowki produkt, 2 cm? 5? 7?
affbe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 21:14   #70315
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
To ja przepisze pełny skład, bo on jest inny chyba, niż widziałam w spisie:

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben

Serio może być? Używacie tego?
Dimethiconol jest już nierozpuszczalny w wodzie i nie odparowuje sam z włosa. Zmywają go łagodne detergenty.
O ile byłby sam Cyclopentasiloxane to bym to olała i używała tej odżywki. Ale na moją częstotliwość oczyszczania całych włosów to silikony nierozpuszczalne w wodzie kładę na same końce.

No i widzę parabeny, nie wiem jaki masz do nich stosunek.
Stary 2012-09-29, 21:20   #70316
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Dimethiconol jest już nierozpuszczalny w wodzie i nie odparowuje sam z włosa. Zmywają go łagodne detergenty.
O ile byłby sam Cyclopentasiloxane to bym to olała i używała tej odżywki. Ale na moją częstotliwość oczyszczania całych włosów to silikony nierozpuszczalne w wodzie kładę na same końce.

No i widzę parabeny, nie wiem jaki masz do nich stosunek.
Jeśli Dimethiconol jest zmywalny łagodnymi detergentami, to takimi w odżywce też? Zmyje się to Hegronem albo Pottersem aloesowym?
B SLSów używam rzadko a one jednak są mocnymi detergentami.

Parabeny ujdą, tym bardziej nakładane na martwy włos a nie na skalp, więc raczej mnie nie przytrują...w kremach unikam, ale do włosów ujdą, w koncu to jedne z najlepiej przebadanych konserwantów a czymś trzeba konserwować te kosmetyki.

Jeśli odżywka by zmyła ten silikon, to będę używać, jeśli nie - to tylko na zimę i tylko na połowę włosów (wycieniowane, więc sporo końcówek do zabezpieczenia.)
Stary 2012-09-29, 21:56   #70317
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Hej ho, pokażę Wam moje włoski, nie śmiejcie się
Nie ma co się śmiać, bardzo ładne .

Cytat:
Witajcie Zakręcone strasznie długo mnie tu nie było, chyba z miesiąc!
Faktycznie sporo Cię nie było . Fale genialne

Cytat:
Nawet mi żelatyna nie śmierdziała dziś.
Zapach zelatyny to dla mnie jeden z najgorszych zapachów świata..

Cytat:
Napisane przez affbe Pokaż wiadomość
dziewczyny zabezpieczajac koncowki, na jakiej dlugosci wg was powinno sie dawac na te koncowki produkt, 2 cm? 5? 7?
Tak jak smaruje to pewnie w niektórych miejscach dochodzi tak do 5 cm .

Spróbowałam tej Alterki szampon i żel w jednym i... jestem bardzo zadowolona Ładnie domywa, swędzenie zmniejszone (ostatnio mam problem z wysuszonym skalpem). Niby bezzapoachowe ale jak dla mnie czuć alkoholem. Jak na razie jestem na tak. Mam nadzieję, że nie będzie tak jak z facelle - początki super a na koniec podrażnienia
Stary 2012-09-29, 22:40   #70318
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu narzekasz, moje były dużo gorsze i się nie załamywałam twoje włosy nie są spuszone, nie wyglądają na zniszczone i naprawdę jest ok, nie wiem czego ty od nich oczekujesz. co do ścinania to cóż, nie przekonasz się czy będzie lepiej, póki nie spróbujesz, a włosy odrastają nie będę cię do niczego namawiać, żebyś potem nie mówiła, że to przeze mnie

jeśli chodzi o skręt to bardzo prawdopodobne, że będą się lepiej skręcać, u mnie szczyt skręcalności () został osiągnięty dopiero po ok. 6-7 msc. CG! aż dziwię się swojej wytrwałości chociaż ja startowałam z baardzo zniszczonymi włosami, a twoje na takie nie wyglądają. jakaś poprawa będzie na pewno

ah i zapomniałam dodać, że czytałam, że fala musi mieć miejsce, żeby się rozwinąć, więc możliwe, że jak zetniesz to będą wywijać się tylko końcówki. nothing is impossible :P
Fakt, zastrzeżeń do stanu zdrowia włosów już na dobrą sprawę nie mam, prawie pozbyłam się zniszczonych końców (jak zaczynałam o nie dbać było tragicznie, czasem znajdywałam włosy podzielone nawet na kilkanaście części ), puszenie jest dość ograniczone (wcześniej stanowiło problem przez kontakt ze szczotką). Czego oczekuję? Bardziej zdefiniowanego skrętu.
Obawiam się, że ścięcie może spowodować zupełny wyprost, choć z drugiej strony, wnioskując z zachowania najkrótszych włosów przy twarzy (prawie zawsze pojawiają się urocze spiralki skręcone od nasady), mogłyby się bardziej skręcić. Naprawdę nie wiem czego się spodziewać

Cytat:
masz bardzo ładne włosy i skręt, naprawdę! natomiast wyglądają na takie, które skręcają się dopiero od pewnej długości, dlatego myślę, że możesz się rozczarować po ciachnięciu... zostaw, bo są urocze!
Dziękuję za miłe słowa
Chyba faktycznie się wstrzymam z wizytą u fryzjera (aż mnie ciary przechodzą, jak sobie pomyślę o profesjonalnym drapaniu głowy podczas mycia i równie profesjonalnym rozczesywaniu ), dam im trochę czasu, żeby przywykły do nowej długości i będę obserwować jak się zachowują. Kilka lat temu miałam już tak krótkie włosy - kultowy bob, u mnie wydanie pogniecione - układały się fatalnie, traktowane szczotką, nie wykazywały jeszcze wtedy tendencji do tworzenia wyraźniejszych fal.

Aha, pianka obciąża mniej niż żel, prawda? Lżejszy włos lepiej się skręci? Muszę to sprawdzić
Zaczyna się sezon grzewczy, a co za tym idzie - dym z kominów. Moje włosy już dzisiaj podłapały trochę smrodku

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-09-30 o 10:11
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:45   #70319
201801220933
Konto usunięte

Ech wiecie.. wszystko mi się już miesza. Po moim ostatnim poście tutaj uświadomiłam sobie jak chaotyczna i bardzo nieodpowiednia jest moja pielęgnacja. Uważam, że wszysztko robię tak jak radzi wizaz, staram się, a potem dziwię się dlaczego moje włosy pozostawiają jeszcze wiele do życzenia. Dzisiaj rozczesałam je na sucho, były puszyste i lekko faliste, stwierdziłam, że wyglądają nieźle, jeśłi chodzi o blask itd,, używam codzienie żelu i staram się wypełniać wszystkie warunki dla osiągnięcia skrętu, ale obecnymi metodami więcej z moim włosów nie wykrzesam, dlatego muszę zmienić pielęgnację na bardziej zgodną z CG. Innej drogi nie widzę, a wiem, ze moje włosy gdy zostaną odpowiednio potraktowane potrafią stworzyć śliczne spiralki, a nie te smętne fale. Uświadomiłam sobie moje błędy.. Nie ukrywam, ze zachęciły mnie do zmian zdjęcia waszych pięknych zakrętasów i fal w wątku o codziennej pielęgnacji. Próbuję zmienić moją pielęgnację i zbliżyć się do zgodności z CG. Mam w związku z tym kilka pytań:

Metoda OMO, czytam o niej już długo i tej informacji nie mogę znaleźć: Na jak długo nakładamy pierwszą odżywkę? Chodzi mi o tą nadającą się do mycia...
Rozumiem to tak: nakładam olej (ostatnio Sesa) na odpowiedni czas, potem nakładam na włosy odżywkę (np.Hegron), trzymam ją jakiś czas (no własnie.ile??zapewne to indywidualna sprawa, ale to czas w kategoriach kilka czy kilkadziesiąt minut?szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie zmycia oleju odżywką i to po jednym razie), potem myję skalp szamponem (BD), ostrożnie spłukuję tak aby nie spływał po włosach, zmywam odżywkę i dopiero wtedy nakłądam drugą cięższą odżywkę (np Bingo, Alterra)? Po zmyciu nakładam odżywkę b/s (naturia miód i cytryna. Następnie już tylko stylizacja.
Próbowałąm już dwukrotnie ugotować żel lniany, ale nie chce się przecedzić, cóż, trening czyni mistrza.
Chcę też popracować nad kolorem - płukanka kawowa użyta dwukrotnie fajnie wydobyła kolor włosów, sprobowałam tez łupin z orzecha włoskiego i kolor się wyrównał.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2012-09-29 o 22:50
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-29, 22:59   #70320
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

[1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;36822488]

Jakoś mniej skręcone, chyba to przez brak oleju przed myciem. [/QUOTE]

jakoś mniej skręcone? to da się bardziej ? są prześliczne, taki skręt bym chciała mieć..

kupiłam dzisiaj trzy joaśki 4 pianki isany 2 odżywki i 2 maski granat i aloes aterry i mrs pottersa z aloesem jeszcze mi konieczny olej z orzechów włoskich
ponadto, wczoraj coś próbowałam z hustą kombinować bo musiałam iść z mokrymi włosami spać i wykombinowałam plunking hustką i sę sprawdził, rano miałam w miarę suche włosy - byłam pod wrażeniem i ładne - są nawet do tej pory także MALINIARKA
dwa razy w tym tygodniu zrobiłam maskę głęboko nawilżającą by AJRISZ MARTA i już widzę pozytywne zmiany dzięki
dzisiaj mi koleżanka na studiach powiedziała, że mam "śliczne włosy" fajnie mi z tym
dzisiaj też planuję spać w huście, jestem ciekawa co to będzie ;d

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości