|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Dobry
![]() mój synek stwierdził,że w niedziele nie trzeba spać dłużej i wstał o 5.40 ale cóż kwestia przyzwyczajenia .Teraz mąż daje mu śniadanko bo synek stwierdził,że jest głodny ![]() Katiem moja mama robiła wczoraj pierożki z grzybków i barszczyk czerwony do tego ![]() Ja za grzybami nie przepada,ale lubie zbierać jak rosną oczywiście .Muminku ciesze się,ża malutka ma taki aptetyt .
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-09-30 o 06:29 |
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na dzis mialam termin porodu
![]() kurna sprzedawalam na all ciuchy mojej siostry i paka ubran firmowek poszla za 1zl.jestem wsciekla i niewiem co mam robic ;/ |
|
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
Anusia od rana musisz mi smaka robic?
![]() A barszczyk probowalam robic ale kompletnie mie nie wychodzi ![]() zielona chyba nic nie zrobisz. wszystko zalezy od dobrej woli kupujacego. gdybys trafila na mnie pewnie bym zaproponowala nieco wyzsza kwote. ale wiesz jacy sa ludzie.... |
|
|
|
#3514 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też rzadko prosze w nocy bo w dzien robi bez gadki. Sam mi mowi żebym wołała go żeby flache naszykował a ja durna sama robie Cytat:
Spać chce i wykąpać sie chce a czasu niet!!! Jeszcze dzisiaj goscia mamy i zas mam nerwy bo nienawidze jak mi wiecznie ktos tu łazi niby to przyszła chrzestna ale i tak nienawidze odwiedzin Po niedzieli idziemy chrzciny załatwiać ![]() Boje sie tej "imprezy" jak nie wiem... |
||
|
|
|
#3515 | |
|
Zakorzenienie
|
A co to reszta jeszcze śpi
?Katiem a czemu barszczyk nie wychodzi? Co się nie udaje? Zielona może napisz wiadomość do kupującego i wyjaśnij co i jak... może zrozumie a na drugi raz ustaw cene minimalną .Ja miałam dzisiaj nicnie gotować,bo mam bigosik jeszcze i kapuśniaczek ale synek ani tego ani tego nie zje,więc ugotuje troszke rosołu .Mój mąż ma dzisiaj szkolenie z pracy,ale po 12 powinien być już w domu to ponudzimy się razem ![]() Jestem zła na koleżanke,bo pożyczyłam jej ostatnio 200 złotych i miała oddac do pierwszego,ale okazało sie,że wypłaty nie dostanie na koniec miesiąca tylko 10 i teraz nie ma jak mi oddać tych pieniędzy .A ja je potrzebuje pilnie,jutro mam wizyte u gin z usg,wiec musze zaplacic,a nie mam kasy udusze ją chyba normalnie ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ja nie cierpie imprez rodzinnych,typu urodziny,chrzciny itp
|
|
|
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
iwoncia dlaczego se boisz?
a ja ma odwrotnie z odwiedzinami. moglby codziennie ktos przychodzic ![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Anusia - kwasnosc. robilam chyba 2 razy i za kazdym razem wyszla ochyda. Albo zly ocet dodam, albo zla ilosc - nie wiem ![]() No nie smakuje mi tak jak w restauracjach - chyba ze oni z paczki robia |
|
|
|
#3517 |
|
Rozeznanie
|
Dobry!
Almariel, masz slicznego synka chcę takiego zięciunia![]() Jutro mam tp i zglaszam się do szpitala Rano miałam nieco silniejsze skurcze i już myślałam że się zacznie... Jak zwykle przeszły.Do tego jutro mój brat ma operację po wypadku motocyklowym. Oby odzyskał sprawność w ręce, bo to prawa na dodatek
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
Katiem
jak chcesz moge ci napisac jak ja robie barszcz wszyscy sie nim zachwycaja wiec chyba musi byc dobry Tak wogole dzien dobry
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana podejrzewam,że w restauracjach to częściej barszyk z torebki można uświadczyć niż swojski
![]() Ja octu daje troszke tylko do barszczu atak to doprawiam przyprawami ![]() dobra,musze iść powiesić pranie i zrobić rosołek ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Aaa dziewczynki dzisiaj dzień chłopaka ![]() trzeba życzenia złożyć chłopcom naszym ![]() mówiłam ostatnio do mężą,że ja to mam przerąbane,bo musze trzy prezenty kupowac,bo w końcu trzech mężczyzn w domu będę miała
|
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
dzięki za miłe przyjęcie i gratuluje wszystkim mamusiom słodziutkie są te Wasze niuńki ![]() Ja termin porodu z miesiączki miałam na 22 września jednak w 22 tc na usg ginka stwierdziła, że mała jest za mała jak na swój "wiek" i że będziemy to obserwować po miesiącu powtórzyła usg i okazało się, że dalej ma niewystarczającą wagę dodatkowo po zrobieniu krzywej cukrowej wyszedł mi jakiś masakryczny wynik więc wysłała mnie do szpitala na powtórzenie krzywej i dokładne przyjrzenie się malutkiej czy rośnie i czy prawidłowo przybiera. Do szpitala trafiłam w 27 tyg miałam poleżeć max 2 tyg żeby poobserwować małą na usg bo cukrzyca się nie potwierdziła krzywa wyszła książkowa ale okazało się, że malutka źle przybiera na wadze a poza tym miała główkę i nóżkę większą w stosunku do brzuszka o 2 tyg więc zostawili mnie dłużej... leżałam w szpitalu 8 tygodni stwierdzili hipotrofię wewnątrzmaciczną I tak 14 sierpnia o 5 tygodni za wcześnie przyszłą na świat nasza Otylka ważyła tylko 1600 g ale na szczęście nie miała problemów ani z oddychaniem (w szpitalu dostałam zastrzyk na rozwój płucek) ani z jedzeniem (ominęły ją te wszystkie sądy). W szpitalu na neonatologi spędziła 4 tygodnie i od 2 i pół tyg jest już w domu |
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
kurde no nic,wysle jej normalnie bo zawsze pilnuje aukcji i jak cos to podbije z tz konta
a karmilam cycem i mi wypadlo z glowy ze aukcja sie konczy. juz drugi czy nawet trzeci raz cos za 1zl sprzedaje
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprzątnie, ugotuje, ona zupełnie mi nie przeszkadza, a wręcz pomaga!
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko tak na szybko:
Aga_ton powodzenia Kochana!!! Czekamy z niecierpliwością na Twój powrót już razem z Lenką! Mam nadzieję, że szybciutko będziesz ją miała przy sobie, bo naczekałaś się na nią niesamowicie. Trzymajcie się. Cytat:
Trzymam kciuki, żeby Otylka nadal tak ładnie rosła i mam nadzieję, że podzielisz się zdjęciami maleńkiej.
|
|
#3524 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki. Cytat:
Cytat:
![]() Przypomnialas mi o dniu chlopaka - zapomnialabym cholercia. |
|||
|
|
|
#3525 |
|
Wtajemniczenie
|
Dearlie, a gdzie i komu smęcić, jak nie tutaj?
Aga_ton, będziemy czekać Konczita, takie obawy o dziecko są chyba normalne, zwłaszcza na początku... wszystkie moje znajome mówiły, że przez pierwszy okres nie chciały w ogóle swoich dzieci dawać nikomu na ręce. Ale potem przeszło ![]() Muminku, jesteście bardzo dzielne! Agnes, trzymam kciuki za Ciebie i za brata ![]() Monarika witajcie sporo przeszłaś, musiało być ciężko... najważniejsze że wszystko się ułożyło i dzieciątko zdrowe Byliśmy wczoraj na weselu, wytrzymałam do 23, wracaliśmy w strasznej ulewie i miałam duszę na ramieniu ale dojechałam! teraz jestem już sama, pogoda piękna, poszłabym na spacer ale z drugiej strony mogę się sama posmęcić po mieszkaniu i nie mogę się zdecydować czy zadzwonić do kogoś czy nie :P co za dylematy
|
|
|
|
#3526 |
|
Zadomowienie
|
aaaaaa rodzi nam sie dzidziuśśś!!!!!!!!!Kajaja jest na porodówce od 6 rano, w nocy odeszły wody
![]() może przynajmniej zastój odblokuje i popłyniecie dziewczyny
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo ja też tak mam! Nikomu oprócz mężowi czy mamie (ale ona na razie nie chce) nie dam na razie na ręce synka!
|
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3529 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu z TŻ-em mamy cały dzień dla siebie. Cytat:
Trzymamy kciuki, żeby jak najszybciej poszło i czekamy na dalsze wieści.
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaciskam kciuki aby szybko poszło .Konczi a Lucia nic się nie odzywa??Ciekawe czy u Nich wszystko wporządku.. |
|
|
|
|
#3531 |
|
Rozeznanie
|
Wątpię, już tyle miałam falszywych alarmów ale dzięki
Lourose dziękuję bardzo Mam tylko nadzieję że chociaż w szpitalu się samo rozkreci, żeby nie musieli wywoływać. Córka już taka dorodna a jeszcze jej nie ciasno w brzuchu ![]() No ale ktoś dziś przynajmniej urodzi ![]()
Edytowane przez Agnes!84!! Czas edycji: 2012-09-30 o 12:00 |
|
|
|
#3532 |
|
Zadomowienie
|
a my się z Zośką nudzimy więc mama chwyciła za aparat
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia dla Kajaja ![]() Dzień chłopaka? A nasi mężczyźni to jeszcze chłopcy? |
|
|
|
|
#3535 |
|
Zadomowienie
|
Śliczności
|
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
Zielona i dlatego właśnie nigdy nie wystawiam na allegro aukcji tylko wybieram opcje kup teraz :P
|
#3537 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry.
Czekamy na Was Cytat:
Cytat:
Aż tyle spadła z wagi po urodzeniu?Cytat:
A pasa nie używam, rozleniwiają mięśnie brzucha. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super fotki. A ja nie mam aparatu. Muszę jakiś kupić ale nie drogi. Możecie coś polecić? Mój synek dziś ma 2 tygodnie |
||||||
|
|
|
#3538 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy ślicznie
![]() Zośka to pulpet coraz większy z dnia na dzień, dzisiaj TŻ stwierdził że trzeba jej ograniczyc jedzenie :P zjada 160ml mojego mleka na jedno karmienie ![]() Agnus ja jakos tak lubie dzieci w czarno-białym obiektywie
|
#3539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kajaja kochana dajesz nam tu pięknie wieści !
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ z niej pulpecik
boska jest,szczególnie to zdjęcie jak ziewaI zdjęcia czarno białe faktycznie są efektywniejsze .Mój ranny ptaszek śpi,więc luz ![]() Konczi w takim razie czekamy na Lucie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

ale cóż
kwestia przyzwyczajenia
.

.

niby to przyszła chrzestna ale i tak nienawidze odwiedzin
.