Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 10:39   #481
DeKajka
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Dzien Dobry ..

Dzisiaj bede miec zalatany dzien . najpierw musimy posprzatac mieszkanie , do knajpki na obiad , potem jedziemy po moja siostre .. a potem na mega zakupy bo wszystko nam sie pokonczylo .. wiec pewnie nawet nie bede miala czasu na chwilke tu zajrzec ..

Miłego dnia

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 10:56   #482
happy_eve
Wtajemniczenie

Hej!

U mnie noc lepsza, temp. skoczyła jeszcze do 37,5, ale później spadła i teraz też jest ok. Ale jeszcze jakoś dziwnie się czuję :/ Najgorsze, że nie wiem, czy wracać z mężem do nas czy zostać u rodziców tydzień Mam jeszcze trochę czasu na podjęcie decyzji, bo mąż na zajęciach.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
nie mam was kiedy nadrobic....nie chcialam was niepokoic ale...w czwartek zabieg,caly dzien w szpitalu,wczoraj tez caly dzien zalatwany a dzis w pracy,teraz wrocilam z szpitala,ogarnelam dom i zrobilam ciasto bo jutro mam gosci...dobrze ze mega obroty mam to nie mam czasu mysleć...jestesmy po zalozeniu zbiorniczka,po operacji plyn sciagany jest codziennie,ale z dnia na dzien jest bardziej klarowny i jest go mniej ale i tak duzo,bo dzis 4 ml ściagneli...glowka jeszcze tez urosla i ma juz 35 cm co daje nam 5 na plusie.Po narkozie mała szybko doszla do siebie i odlaczyli jej tlen,ładnie zjadła,wczoraj juz na cycku wisiala... wczoraj miała 1,895 ...jutro znow wazenie.Na oddziale ma opinie najmniejszego dziecka ale najwiekszego żarloczka bo jak siostra 15 min chce za pozno jej dac mleko albo ja sie spoźniam to juz jest ryk...a wiec moje dziecko wczoraj skonczylo miesiac i ma pol kilo na plusie....uwierzyc nie umiem!!
Super, że Laurka przybiera na wadze Oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

a co do wózków, to zaczęłam się rozglądać i myślimy nad Tako Jumper x, albo Tako Laret. Widziałam, że parę z Was ma ten 1. Macie jakieś porównanie jeśli chodzi o te 2 modele?
Ja mam Jumpera. Laret oglądałam, ale poza tym, że był droższy to nie zauważyłam większej różnicy

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Miałam iśc dzisiaj z mężem na mecz, ale po wczorajszym dniu całodziennego latania, nie byłam w stanie się podnieśc z łóżka

No, ale kupiliśmy wyprawkę !!!

Brakuje tylko materaca do łóżeczka, kilku pieluch tetrowych (za mało wzięłam), kilku ręczniczków ( kupiłam 3 z kapturkiem, ale chce dokupic jeszcze jeden i kilka zwykłych), apteczki dla maluszka, pieluch jednorazowych, chusteczek nawilżających i dla mnie gatek poporodowych..no i jeszcze trochę ciuszków muszę dokupic.

Wózek zamówiliśmy i za kilka dni będzie do odbioru

Wydaliśmy kupę kasy, wózek wyszedł wiecej niż myśleliśmy, bo wzięliśmy ISOFIX..

Mój mąż mnie zaskoczył, ponieważ zaciagnął mnie do H&M na ciuszki dziecięce i nie mógl się opanowac tak więc wziął dla małej futerkową kamizelkę, polarkowa bluza z kapturkiem i półśpiochami, legginsy miętowe i skarpetki hello kitty Zapłaciliśmy za to kupę pieniędzy..no, a ciuchów mieliśmy nie kupowac teraz Powiedział, że jego córeczka musi wyglądac jak gwiazda i chce dla mniej wszystkiego co najlepsze

No i zaczęliśmy wczoraj 34 tydzień

...............

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni

No i witam nową mamusię
Super, że wyprawka kupiona
Gratuluję nowego tygodnia

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Lecę chrzcić, dziewuszki dobrego dnia życzę

--------------dopisane 10:25-----------poprzedni post 10:24----------------

I zapomniałam dodać, że dzisiaj nam trójka na przód wchodzi!
Powodzenia na chrzcinach!
za nowy tydzień
Stary 2012-09-30, 11:06   #483
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny.. ja od rana bez humoru....jakoś mam natłok myśli o wszystkim o porodzie mężu o jego sex koleżankach .. ech...
Cukier z rana wysoki 114 ech .. nie zjem śniadania jak na razie
Moje maleństwo fika już jakieś 2 i półgodzinki jedyna pociecha...
beznadziejny ten poranek

Cytat:
karolamankowa, sex koleżanki na telefon moja droga... tak .... przez to że nie toleruje sexu oralnego. To se znalazł przyjaciółke do łóżka... jak znalazłam smsy to zadzwoniła niej . nie wiem czy nadal maja kontakt Wiem że to nie była tylko jedna koleżanka,
długa historia która nie pozwala mi normalnie funkcjonować
Cytat:
nie wiem czy teraz ma z jakąś kontakty, telefonu już tak nie pilnuje, on się boi.. a w domu leżą już dokumenty jak na razie na unieważnienie ślubu bo jest jeszcze taka możliwość u nas. Jak by nie patrzeć bardzo sie od siebie różnimy i dopiero to wychodzi
kochana taki cukier na czczo juz niestety jest insulinowySanetka miala problem wlasnie z porannym i bierze insuline.
Co do Twojego meza to....coz moge Ci powiedziec...powiem szczerze...nie wierze w super przemiany ludzi.jak poszedl raz pojdzie i nastepny.moze teraz ma chile wyciszenia bo ciaza itd.przepraszam ze wale tak prosto z mostu ale jestem po 7 letnim takim zwiazku gdzie ciagle wybaczalam dawalam szanse, ciagle byly obietnice poprawy i nic sie nie zmienialo.odeszlam jak corka miala rok czasu-i to byla najlepsza decyzja mojego zycia.mam wspanialego meza, kochajacego ,szanujacego na ktorego zawsze moge liczyc, z ktorym zawsze moge o wsyztskim pogdac, ktory NIGDY mnie nie upokorzyl, nie ulbizyl.jestem jego pewna jak niczego innego na swiecie i czuje blogi spokoj.nie musze sie matrwic jak gdzies wychodzi-wiem ze mnie bardzo kocha i jestem dla niego ta naj-ma fundamentalne zasady zyciowe i jest bardzo odpowiedzialnym czlowiekiem.zastanow sie kochana nad tym wszystkim.dziecko nie przekresla Twojej szansy na normalne zycie.a ciagla wegetacja w strachu, leku o to gdzie jest, co robi, ciagle wydzieranie sie, ublizanie tylko zniszczy Cie psychicznie i dziecko niczego tu nie zmieni-tak jak mowilam-przemiany sa chwilowe!!

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
A ja spac nie moge.. Ciekawe do ktorej bede sie tak meczyc.... Kurde jestem podekscytowana bo jedziemy dzis do tesciow po wózek i reszte ciuszkow no i jakies ☠☠☠☠☠☠☠y zeby poprac juz wszystko ) ale sie cieszę ze bede miala to w domu Dziewczyny maciw tez tak ze ogladacie te rzeczy non stop? ja mam w domu tylko ciuszki ale co chwile musze je przejrzec, pokładac od nowa itp teraz jak juz bedzie wozek to w ogole chyba caly czas bede nim jeździć po domu

---------- Dopisano o 05:23 ---------- Poprzedni post napisano o 04:09 ----------

Ja dalej nie spie :/ chyba zaraz z psem wyjde :|
Cytat:

Mnie też korci na zakupach, ale na szczęscie tylko korci. Z ciuszkami poczekam do grudnia, bo będą fajne przeceny a ja i tak już większość mam, więc w ogóle nie opłaca się kupować teraz tego wszystkiego w normalnych cenach. No i poza tym musialabym już w jakiś większych rozmiarach zacząć kupować, bo przeważnie mam najwięcej na 56.

A co do wózków to niestety nie jestem w temacie. Ja raczej nie oglądałam w ogóle, bo mam pożyczony Ja będę miała Mothercare Xcursion, własnie zaraz tż mi go przywiezie to sobie dokładnie go pooglądam bo na razie wszystko było u teściów to nawet dokładnie nie dało się tego pooglądać.. kurde już się nie mogę doczekać ;pppp

Aaa w ogóle od 4 do 8 nie spałam, a później tż już zaczął hałasować i wstałam o 9 ;P to sobie pospałam
Kochana ja przy pierwszym dziecku tez tak mialam-teraz juz jest troszkeinaczej ciesze sie bardzo ale nie ukladam rzeczy po 10 razy:P i masz racje-czekaj na wyprzedaze!!ja bylam teraz w czwartek iw szytsko w cenach regularnych to nie kupowalam bo czekam za jakis miesiac beda sie wyzbywac wszytskiego
.
Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Miałam iśc dzisiaj z mężem na mecz, ale po wczorajszym dniu całodziennego latania, nie byłam w stanie się podnieśc z łóżka

No, ale kupiliśmy wyprawkę !!!

Brakuje tylko materaca do łóżeczka, kilku pieluch tetrowych (za mało wzięłam), kilku ręczniczków ( kupiłam 3 z kapturkiem, ale chce dokupic jeszcze jeden i kilka zwykłych), apteczki dla maluszka, pieluch jednorazowych, chusteczek nawilżających i dla mnie gatek poporodowych..no i jeszcze trochę ciuszków muszę dokupic.

Wózek zamówiliśmy i za kilka dni będzie do odbioru

Wydaliśmy kupę kasy, wózek wyszedł wiecej niż myśleliśmy, bo wzięliśmy ISOFIX..

Mój mąż mnie zaskoczył, ponieważ zaciagnął mnie do H&M na ciuszki dziecięce i nie mógl się opanowac tak więc wziął dla małej futerkową kamizelkę, polarkowa bluza z kapturkiem i półśpiochami, legginsy miętowe i skarpetki hello kitty Zapłaciliśmy za to kupę pieniędzy..no, a ciuchów mieliśmy nie kupowac teraz Powiedział, że jego córeczka musi wyglądac jak gwiazda i chce dla mniej wszystkiego co najlepsze

No i zaczęliśmy wczoraj 34 tydzień

...............

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i gratuluje rozpoczęcia nowych tygodni

No i witam nową mamusię

super ze juz wiekszosc wyprawki kupione

Cytat:
gratuluję 34 tygodnia )))
ja zaczynam dziś 29 tydzień

aaa jaki szał zakupowy czekamy na zdjęcia !!

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
I zapomniałam dodać, że dzisiaj nam trójka na przód wchodzi!

JAsiu zdrowka

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:10   #484
AnitkaKotek
Raczkowanie

Co Wy ode mnie chcecie?
Jaki zbaoczuch ? jaka desperatka? ;p
Też Was kocham

Mamajka nie martw sie dostaniesz swoją należność

A tak to hm... zrobiłam sie na bóstwo;] mama robi obiadek, córcia sie bawi
wiec mogę bezkarnie sobie siedzieć ;] i zajadać polfrancuskie ciasteczka z
jabuszkiem, ktore wczoraj zrobiłam

Co dziś planujecie robić?
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:25   #485
weronika23
Zakorzenienie

czesc dziewczynki ja sobie odpoczywam od rana bol mnie glowa tz poszedl do kosciola ja zostalam w domku-zebyscie widzialy mine tesciowej
gabrysia wlasnie zasnela i chyba poloze sie kolo niej a pozniej czekaja na zakupy bo wszytsko sie pokonczoylo i trzeba zapasy zrobic

dorcia kochana ja bym raczej w takim zwiazku nie wytrzymala nie znam twojego tz ale to co piszesz mnie przeraza
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:42   #486
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
karolamankowa, sex koleżanki na telefon moja droga... tak .... przez to że nie toleruje sexu oralnego. To se znalazł przyjaciółke do łóżka... jak znalazłam smsy to zadzwoniła niej . nie wiem czy nadal maja kontakt Wiem że to nie była tylko jedna koleżanka,
długa historia która nie pozwala mi normalnie funkcjonować
ja bym nie dala rady..sorki ale bym sie wykoczyla psychicznie.tez bylam w zwiazku w ktorym bylam neiszczeslwia, wykonczona i wogole, co prawda mnie nei zdradzal ale robil milion innych rzeczy i naprawde nei warto , nawet jakbys maila sie rozwiesc-ja sie rozwiodlam i byla to najlepsza decyzja mojego zycia bo neiwiele pozniej spotkalam mojego obecnego męża, ktory jest miloscia najwieksza , moim oparciem i wogole.jak pomysle ze moglabym dalej gnic w tym co bylam no to mam ciarki.....

oczywiscie twpoje zycie, ale bedziesz ciagle myslala o tym, czy on kogos ma ..nie wiem czy bym zniosla tak cale zycie raczej nie.
nie wiem moze idz do psychologa, pogadaj z kims, ale jak dla mnie to ja bym uciekala ..zdrada dla mnie to zdrada i nei wytlumaczenia ze ty nei chcesz oralnego no sorrry.ja bym zdrady nie zniosla.ale to moja opinia wogole : cmok: trzymaj sie kochana

kamila pokazuj wyprawke!!!!!!!!!!!!!

ja mam dzis dola ., glowa mnie boli w nocy spac nie moglam

weroniczka i dobrze ze nie psozlas do kosciola raz na ruski rok tobie tez sie nalezy odpoczynek
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:50   #487
AnitkaKotek
Raczkowanie

Kurcze dziewczyny niektóre macie takie problemy, a ja sie rozczulam nad sobą;( Dorcia bardzo mi przykro... powinnaś go w dupe kompąć, dacie sobie rade sami;* ale to Twoja decyzja i Twoje życie. Trzymam za Was kciuki, napewno wszystko sie ułozy

Weronika i czarna oby Wam przeszło
Weroniko jam mnie kiedyś tzn w czerwcu namowił zebym poszła z nim do
kościoła to za 10 minut mnie do domu na rękach przyniósł... wiecej juz nie prosił. Zawsze brał Oliwke i szedł z nią sam. Mi sie razraz gorąco robi, tłoczno
a o staniu nawet 2 minuty nie ma mowy ;/
AnitkaKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 11:56   #488
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki ja sobie odpoczywam od rana bol mnie glowa tz poszedl do kosciola ja zostalam w domku-zebyscie widzialy mine tesciowej
gabrysia wlasnie zasnela i chyba poloze sie kolo niej a pozniej czekaja na zakupy bo wszytsko sie pokonczoylo i trzeba zapasy zrobic

dorcia kochana ja bym raczej w takim zwiazku nie wytrzymala nie znam twojego tz ale to co piszesz mnie przeraza
odpoczywaj
swoja droga to myslalam ze tylko ja w niedziele zakupy robienienawidze w sobote bo wtedy tlumy sa w sklepachtez dzis jade bo juz doslownie wszytsko sie pokonczylo

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja bym nie dala rady..sorki ale bym sie wykoczyla psychicznie.tez bylam w zwiazku w ktorym bylam neiszczeslwia, wykonczona i wogole, co prawda mnie nei zdradzal ale robil milion innych rzeczy i naprawde nei warto , nawet jakbys maila sie rozwiesc-ja sie rozwiodlam i byla to najlepsza decyzja mojego zycia bo neiwiele pozniej spotkalam mojego obecnego męża, ktory jest miloscia najwieksza , moim oparciem i wogole.jak pomysle ze moglabym dalej gnic w tym co bylam no to mam ciarki.....

oczywiscie twpoje zycie, ale bedziesz ciagle myslala o tym, czy on kogos ma ..nie wiem czy bym zniosla tak cale zycie raczej nie.
nie wiem moze idz do psychologa, pogadaj z kims, ale jak dla mnie to ja bym uciekala ..zdrada dla mnie to zdrada i nei wytlumaczenia ze ty nei chcesz oralnego no sorrry.ja bym zdrady nie zniosla.ale to moja opinia wogole : cmok: trzymaj sie kochana

kamila pokazuj wyprawke!!!!!!!!!!!!!

ja mam dzis dola ., glowa mnie boli w nocy spac nie moglam

weroniczka i dobrze ze nie psozlas do kosciola raz na ruski rok tobie tez sie nalezy odpoczynek
podpisuje sie rekoma i nogami!!
A czemu masz dola??przez ta bezsenna noc??

Stary 2012-09-30, 12:02   #489
fasolka124578
Rozeznanie

cześć dziewczynki
Kurczę obudziłam się dzisiaj rano i poczułam, że mam pierwszy raz opuchnięte dłonie i w kościele poczułam, że buty mnie cieśnią, czyli stopy też leciutko, ale w kostkach w ogóle nie widać żadnych zmian. Oczywiście poczytałam doktora Google i teraz boję się czy to nie zatrucie ciążowe. No bo dlaczego z rana opuchnięte dłonie i stopy. Kurcze, ja już chcę mieć bobaska całego i zdrowego przy sobie. A im bliżej końca tym bardziej się martwię.

Edytowane przez fasolka124578
Czas edycji: 2012-09-30 o 12:08
fasolka124578 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 12:11   #490
hania207
Zakorzenienie

dziewczyny ostatnio mało sie odzywałam, ale to dlatego że sie uczyłam i od piątku jestem Panią Licencjat matematyki

teraz moge w spokoju dokończyć wyprawke

Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Co Wy ode mnie chcecie?
Jaki zbaoczuch ? jaka desperatka? ;p
Też Was kocham

Mamajka nie martw sie dostaniesz swoją należność

A tak to hm... zrobiłam sie na bóstwo;] mama robi obiadek, córcia sie bawi
wiec mogę bezkarnie sobie siedzieć ;] i zajadać polfrancuskie ciasteczka z
jabuszkiem
, ktore wczoraj zrobiłam

Co dziś planujecie robić?
czekam na meża, robie obiad, potem idziemy do koscioła, a poźniej nie wiem

wkładasz kawałek jabłuszka, czy jakiś mus?
Cytat:
Napisane przez AnitkaKotek Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny niektóre macie takie problemy, a ja sie rozczulam nad sobą;( Dorcia bardzo mi przykro... powinnaś go w dupe kompąć, dacie sobie rade sami;* ale to Twoja decyzja i Twoje życie. Trzymam za Was kciuki, napewno wszystko sie ułozy

Weronika i czarna oby Wam przeszło
Weroniko jam mnie kiedyś tzn w czerwcu namowił zebym poszła z nim do
kościoła to za 10 minut mnie do domu na rękach przyniósł... wiecej juz nie prosił. Zawsze brał Oliwke i szedł z nią sam. Mi sie razraz gorąco robi, tłoczno
a o staniu nawet 2 minuty nie ma mowy ;/
też tak mam ostatnio juz prawie sobie usiadłam

dorcia
wspołczuje takiej sytuacji z mężem

hania207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 12:11   #491
kia_mia
Zadomowienie

Mam pytanie do Mam, które posiadają fotelik
Recaro Young Profi Plus - jak go pierzecie ??

W ogóle potrzebuję pomocy... tylko dwa elementy z mojego wózka da się całkowicie odczepić i wyprać w pralce, reszta niestety musi zostać na swoim miejscu i tu pytanie - czym i jak wyprać taki wózek ? ja nie mam zielonego pojęcia.... ten śpiworek, z ktorym dziecko będzie miało styczność to własnie w pralce mogę wyprać ale resztę? np budę i środek wózka...? Jakimś vanishem i gąbką? boję się, że zostaną jakieś plamy a mam dosyc jasny wózek... pomocyyyyyyy
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 12:14   #492
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Kurczę obudziłam się dzisiaj rano i poczułam, że mam pierwszy raz opuchnięte dłonie i w kościele poczułam, że buty mnie cieśnią, czyli stopy też leciutko, ale w kostkach w ogóle nie widać żadnych zmian. Oczywiście poczytałam doktora Google i teraz boję się czy to nie zatrucie ciążowe. No bo dlaczego z rana opuchnięte dłonie i stopy. Kurcze, ja już chcę mieć bobaska całego i zdrowego przy sobie. A im bliżej końca tym bardziej się martwię.
ja mam tak że jak troche pochodze i potem pojde gdzies np na kawke, to buty jest cieżko ubrac bo stopy mi puchna
mówiłam o tym lekarzowi i powiedział, że to normalne
ale mam mu od razu mówic gdyby cos takie miała od samego rana...
wiec najlepiej poradzic sie lekarza

Stary 2012-09-30, 12:19   #493
marti86
Zakorzenienie

Haniu gratuluje

Fasolka ja nic nie pomoge bo nie mam obrzekow zadnychteoretycznie po nocy nie powinno ich byc w zasadzie

Kia kurde nie mam pojecia czym.ale chyba vanishem to nie bardzo bo to zraze a w koncu bedzie w tym jezdzilo dziecko moze jakimis platkami mydlanymi albo proszkiem dzieciecym?

Stary 2012-09-30, 12:29   #494
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Dorcia, Marti ma rację, jest tu kilka przykładów dziewczyn które uwolniły się z toksycznych związków i są szczęśliwe. Ale oczywiści, to Ty powinnaś wiedzieć co najlepiej zrobić i czy warto inwestować w ten związek
Hania, gratuluję tytułu

ej, ja dzisiaj też mam spuchnięte dłonie przestraszyłyście mnie
Stary 2012-09-30, 12:31   #495
hania207
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny

głodna już jestem a obiad dopiero na 14

gusiak
tu chyba chodzi głownie o stopy...

Stary 2012-09-30, 12:34   #496
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
Haniu gratuluje

Fasolka ja nic nie pomoge bo nie mam obrzekow zadnychteoretycznie po nocy nie powinno ich byc w zasadzie

Kia kurde nie mam pojecia czym.ale chyba vanishem to nie bardzo bo to zraze a w koncu bedzie w tym jezdzilo dziecko moze jakimis platkami mydlanymi albo proszkiem dzieciecym?

dzięki Marti, ale kurczę nie wiem czy to da radę, bo wózek mam pożyczony i jest dosyc brudny :/ .... Na razie spróbuje rozmontować tą część której się nie da, może jednak da się a ja nie potrafię... kurde tylko czy ja pózniej bede umiała go poskładać
może ktoś kiedyś prał ręcznie jakąś spacerówkę czy coś, której nie da się całej ściągnąć i mi pomoże... będę czekać na jakieś wskazówki
Stary 2012-09-30, 12:43   #497
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Kamila, super, że wyprawka prawie gotowa

dziewczynki, dużo zdrówka, bo widziałam że dużo przeziębionych jest.

Ja się muszę iść ubierać. Idziemy do babci na imieninowy obiad, trochę mi się nie chce, ale jak mus to mus.

Hania, stopy też mam spuchnięte od kilku dni, ale dłonie bardziej i dopiero dzisiaj pierwszy raz
Stary 2012-09-30, 12:52   #498
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:

ej, ja dzisiaj też mam spuchnięte dłonie przestraszyłyście mnie
Kurcze, ja sie nie chcę nakręcać, ale najgorzej jest sie naczytać tych rzeczy z neta. A od rana masz??
Bo ja dzisiaj jak wstałam to poczułam jak zgięłam palce, że mam lekko opuchnięte. W ogóle tego nie widać, ani na stopach też nie, ale martwi mnie to.
Stary 2012-09-30, 12:56   #499
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

na stopach mam leciutko, ale właśnie dłonie, szczególnie prawa, trochę widać, a najbardziej czuję jak właśnie zginam palce. Też się nie chcę nakręcać
Stary 2012-09-30, 12:58   #500
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
odpoczywaj
swoja droga to myslalam ze tylko ja w niedziele zakupy robienienawidze w sobote bo wtedy tlumy sa w sklepachtez dzis jade bo juz doslownie wszytsko sie pokonczylo

podpisuje sie rekoma i nogami!!
A czemu masz dola??przez ta bezsenna noc??
tak wlasnie z tego powodu..no ale nic moze przejdzie w ciagu dnia
nie lubie niedzieli
Stary 2012-09-30, 12:58   #501
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
na stopach mam leciutko, ale właśnie dłonie, szczególnie prawa, trochę widać, a najbardziej czuję jak właśnie zginam palce. Też się nie chcę nakręcać
Doczytałam tez, że przy tym zatruciu ciążowym jest wysokie ciśnienie. O matko, ale ja jestem panikara. Teraz siedze i o tym myślę. Chciałabym być już w 35, 36 tygodniu.
Stary 2012-09-30, 13:00   #502
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
cześć dziewczynki
obrzeki pod koneic iązy sa chyba normalne

wogole denerwuje sie jutrzejsza wizyta u gina
Stary 2012-09-30, 13:04   #503
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:

też sobie właśnie to tak tłumacze, że przecież opuchnięcia nóg czy rąk, to normalna rzecz pod koniec ciąży. Teraz siedzę i zaciskam ręce co chwilke i sprawdzam czy dalej mam uczucie opuchnięcia.

Nie martw się nic, dobrze na pewno na wizycie będzie. Trzymam kciuki
Stary 2012-09-30, 13:06   #504
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, ja sie nie chcę nakręcać, ale najgorzej jest sie naczytać tych rzeczy z neta. A od rana masz??
Bo ja dzisiaj jak wstałam to poczułam jak zgięłam palce, że mam lekko opuchnięte. W ogóle tego nie widać, ani na stopach też nie, ale martwi mnie to.

Dziewczyny nie czytajcie głupot na necie... to do niczego nie prowadzi. Ja kiedyś naczytałam się o twardniejącym brzuchu i miałam takiego doła, że płakałam chyba 3 godziny i ogólnie strasznie bałam się o życie mojego dziecka, bo tak takie głupoty były wypisane, że aż szkoda gadać... :/ od tamtej pory już nie szukam niczego na googlach, bo tak naprawdę na necie to chyba każdy opisuje jakieś skrajne przypadki, kiedy wydarzyło się coś strasznego itp, ewentualnie ktoś kto to akurat czyta i miał inaczej może się wypowie...
A co do puchnięcia, ja też ostatnio zauważyłam że troszkę spuchły mi stopy, ale uważam to za rzecz normalną. tak przecież dzieje się w ciązy. Czasami jeszcze z rana mam opuchnięte dłonie, ale pózniej wszystko schodzi po godzinie czy dwóch.... Także myślę, ze nie ma się czym przejmować i schizować ) Woda po prostu zatrzymuje się w organizmie. Zobaczycie jakie będziemy spuchnięte przed porodem :P wtedy to podobno dopiero się puchnie
Stary 2012-09-30, 13:08   #505
fasolka124578
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny nie czytajcie głupot na necie... to do niczego nie prowadzi. Ja kiedyś naczytałam się o twardniejącym brzuchu i miałam takiego doła, że płakałam chyba 3 godziny i ogólnie strasznie bałam się o życie mojego dziecka, bo tak takie głupoty były wypisane, że aż szkoda gadać... :/ od tamtej pory już nie szukam niczego na googlach, bo tak naprawdę na necie to chyba każdy opisuje jakieś skrajne przypadki, kiedy wydarzyło się coś strasznego itp, ewentualnie ktoś kto to akurat czyta i miał inaczej może się wypowie...
A co do puchnięcia, ja też ostatnio zauważyłam że troszkę spuchły mi stopy, ale uważam to za rzecz normalną. tak przecież dzieje się w ciązy. Czasami jeszcze z rana mam opuchnięte dłonie, ale pózniej wszystko schodzi po godzinie czy dwóch.... Także myślę, ze nie ma się czym przejmować i schizować ) Woda po prostu zatrzymuje się w organizmie. Zobaczycie jakie będziemy spuchnięte przed porodem :P wtedy to podobno dopiero się puchnie
Wiem, że to nie jest za zdrowe czytanie tych wszystkich informacji na necie, ale to jest silniejsze ode mnie. Sama bym się czasami zlała za to
Stary 2012-09-30, 13:18   #506
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że to nie jest za zdrowe czytanie tych wszystkich informacji na necie, ale to jest silniejsze ode mnie. Sama bym się czasami zlała za to
Ja sie kiedys naczytalam przy dwoch okazjach.. raz mi wyszlo, ze mam niewydolnosc nerek.. a raz to nawet raka sie dopatrzylam, wiec na prawde..
Oczywiscie nie bagatelizuj puchniecia i idz z tym do lekarza, ale nie martw die na zapas.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:21   #507
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:

ja też zawsze denerwuje sie przed wizytą ale pozniej jak zwykle wychodzi, ze niepotrzebnie...
Stary 2012-09-30, 13:24   #508
hania207
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
dziewczyny nie martwcie sie na zapas, na wizycie tylko powiedzcie o tym ginowi
na pewno wszystko jest w porządku
Cytat:

za wizytke

Stary 2012-09-30, 13:38   #509
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja sie kiedys naczytalam przy dwoch okazjach.. raz mi wyszlo, ze mam niewydolnosc nerek.. a raz to nawet raka sie dopatrzylam, wiec na prawde..
Oczywiscie nie bagatelizuj puchniecia i idz z tym do lekarza, ale nie martw die na zapas.

no własnie. dlatego nie czytamyyyyy doktora google !
Stary 2012-09-30, 13:42   #510
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
czesc dziewczynki, witam sie chora i z łóżka... gardło boli z nosa cieknie... noc koszmarna... nie nadrabiam bo nie mam siły

Muminku trzymam kciuki z Laurkę!!!
Kamilka za udane zakupy!!!
Dorcia, nie wiem co powiedziec... nóż się w kieszenie otwiera!!!!

Jakis film sobie chyba obejrze
uuuu ale cię wzięlo jasiu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości