Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 13:47   #511
kia_mia
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Co do wózka to jednak powyciągałam wszystko co można było wyciągnąć i włożyłam do pralki... mam nadzieje, że wózek się nie rozpadnie... Została jeszcze tylko buda bo niestety nie da się jej ściągnąć, więc z nią jakoś będę musiała sobie poradzić.
Teraz zabieram się do segregowania ciuszków przed praniem...
Ale mam pracowitą niedzielęDDd
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:48   #512
Kamalika
Raczkowanie

Witam się niedzielnie.

Ja też teraz w niedziele nie chodzę do kościoła - zazwyczaj chodzimy w tygodniu na 7 rano .... kościół pusty, chłodno i jest ok.

Jutro muszę jechać na badanie krwi i mocz zawieźć ..... jak ja tego nie lubię, drażni mnie to poranne sikanie do kubeczka, zazwyczaj tak mi się siku chce że muszę się na wariata podmywać pod prysznicem żeby się nie zsikać

Cytat:
Napisane przez kia_mia Pokaż wiadomość
dzięki Marti, ale kurczę nie wiem czy to da radę, bo wózek mam pożyczony i jest dosyc brudny :/ .... Na razie spróbuje rozmontować tą część której się nie da, może jednak da się a ja nie potrafię... kurde tylko czy ja pózniej bede umiała go poskładać
może ktoś kiedyś prał ręcznie jakąś spacerówkę czy coś, której nie da się całej ściągnąć i mi pomoże... będę czekać na jakieś wskazówki

Proponuję wyprać to dwa razy - pierwszy raz właśnie vanishem tym antybakteryjnym (żeby wybić bakterie po innym dziecku), dobrze wypłukać (może te elementy wstawić do wanny?) a potem drugi raz proszkiem dla dzieci i znów wypłukać i bardzo dobrze osuszyć tzn. w pierwszej kolejności zwykłym ręcznikiem a potem ręcznikiem papierowym żeby zacieki nie zostały.

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:49   #513
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Hej Kochane

No, ale kupiliśmy wyprawkę !!!

Brakuje tylko materaca do łóżeczka, kilku pieluch tetrowych (za mało wzięłam), kilku ręczniczków ( kupiłam 3 z kapturkiem, ale chce dokupic jeszcze jeden i kilka zwykłych), apteczki dla maluszka, pieluch jednorazowych, chusteczek nawilżających i dla mnie gatek poporodowych..no i jeszcze trochę ciuszków muszę dokupic.

Wózek zamówiliśmy i za kilka dni będzie do odbioru

Wydaliśmy kupę kasy, wózek wyszedł wiecej niż myśleliśmy, bo wzięliśmy ISOFIX..

Mój mąż mnie zaskoczył, ponieważ zaciagnął mnie do H&M na ciuszki dziecięce i nie mógl się opanowac tak więc wziął dla małej futerkową kamizelkę, polarkowa bluza z kapturkiem i półśpiochami, legginsy miętowe i skarpetki hello kitty Zapłaciliśmy za to kupę pieniędzy..no, a ciuchów mieliśmy nie kupowac teraz Powiedział, że jego córeczka musi wyglądac jak gwiazda i chce dla mniej wszystkiego co najlepsze

No i zaczęliśmy wczoraj 34 tydzień
za nowy tydzień
widzę, że w soboty i niedziele chyba najwięcej nowych tygodni się zaczyna

pokazuj szybko wyprawkę, szczególnie zakupy mężusia

Cytat:
ja zaczynam dziś 29 tydzień
zaraz 3ka z przodu

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Lecę chrzcić, dziewuszki dobrego dnia życzę
I zapomniałam dodać, że dzisiaj nam trójka na przód wchodzi!
ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez hania207 Pokaż wiadomość
dziewczyny ostatnio mało sie odzywałam, ale to dlatego że sie uczyłam i od piątku jestem Panią Licencjat matematyki
gratulacje

Cytat:
Mam pytanie do Mam, które posiadają fotelik
Recaro Young Profi Plus - jak go pierzecie ??

ja mam ten fotelik, cały ten "pluszowy" pokrowiec jest zdejmowalny, zamierzam go wyprać w pralce, ale w 30 st i w cyklu delikatnym

dorcia -
współczuję Ci tej sytuacji z mężem, na pewno strasznie to przeżywasz, ciężko coś doradzić, bo każda sytuacja jest inna, ale musisz dać sobie czas i przemyśleć co będzie lepsze dla Ciebie i dla dziecka. 3mam kciuki, żeby Wam się jakoś ułożyło

Antek 18.11.2012
agasobo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:50   #514
weronika23
Zakorzenienie

boze ja z gabi tak spochlam pod kocniec ze masakra

kochana ja to ciagle czyszcze wozek iii to vaniseh labo plynwem do naczyn rozpuszczam w wodzie i szuruburu bo plamy mi nie zostaja
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:05   #515
agasobo
Zadomowienie

kia_mia: natchnęłaś mnie właśnie wrzuciłam to obicie Recaro do pralki.....

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 14:08   #516
EdziaO
Zakorzenienie

to i ja się witam

U nas zimno, ale słonecznie. I te kolory

Czytałam o praniu wózka-przede mną ta przyjemność. Fotelik, wózek, mata edukacyjna i leżaczek bujaczek. Muszę ściągnąć ze strychu, rozmontować i wyprać. Ale tak mi sie nie chce że przekładam z dnia na dzień.
Myślałam nawet że zrobię to dziś...ale Bartek od kilku nocy śpi niespokojnie i naprawdę ma dziś oczy na zapałki. A jak położę się w dzień to nie zasnę w nocy także się przetrzymuję. Ledwo ledwo...Zaraz chyba zrobię zakupki na all. Upatrzyłam dla małego
http://allegro.pl/100-wzorow-druk-na...600548270.html
http://allegro.pl/cars-disney-zig-au...647636799.html
dywan niebieski a obrazki z hipciem, żyrafą, lwem, może małpka...
No i sobie muszę kupić stanik miękki do karmienia do spania(jak karmię to zakładam na noc miękki, żeby mi nie zwisły totalnie

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:14   #517
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

A ja sie witam w 34 tyg jeszcze 3 tyg i moge rodzic

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:16   #518
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agasobo Pokaż wiadomość
kia_mia: natchnęłaś mnie właśnie wrzuciłam to obicie Recaro do pralki.....
haha to ciesze sie dasz mi znać jak to wygląda po praniu? ja mam ten fotelik tak samo jak wózek pożyczony i nie chciałabym nic z nim zrobić

a co do wózka dziękuje Wam bardzo dziewczyny za rady jednak wrzuciłam wszystko do pralki mam nadzieje, ze sie nie rozpadnie..

co do ciuszków... to jestem załamana ... nie dość, że nie mam pojęcia jak je posegregować... O_o to jeszcze mam ich miliard ;((( chyba po prostu wypiore wszystko po kolei a pozniej jeszcze raz powybieram najładniejsze bo kurde to jest aż przesada...

Aaa jeszcze chciałam się Was spytać czy mogę włożyć skarpetki niedrapki czapeczki do jednej poszewki z poduszki i tak to wyprać? nie mam niestety takich specjalnych woreczków do prania a tak samopas po całej pralce nie chcę tych małych elementów puszczać.....
Stary 2012-09-30, 14:22   #519
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Kamilka super ze zakupy udane

Halwaya
chyba najbardziej czekam na Twoeja relacje z porodu, bo ciekawa jestem jak tu sie to dokaldnie (z detalami) odbywa, wiec czekam z niecierpliwoscia

Dorcia, ja nie pomoge ale podziwiam Cie ze wszystko tak znosisz....

za kolejne tygodnie

Stary 2012-09-30, 14:25   #520
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
to i ja się witam

U nas zimno, ale słonecznie. I te kolory

Czytałam o praniu wózka-przede mną ta przyjemność. Fotelik, wózek, mata edukacyjna i leżaczek bujaczek. Muszę ściągnąć ze strychu, rozmontować i wyprać. Ale tak mi sie nie chce że przekładam z dnia na dzień.
Myślałam nawet że zrobię to dziś...ale Bartek od kilku nocy śpi niespokojnie i naprawdę ma dziś oczy na zapałki. A jak położę się w dzień to nie zasnę w nocy także się przetrzymuję. Ledwo ledwo...Zaraz chyba zrobię zakupki na all. Upatrzyłam dla małego
No i sobie muszę kupić stanik miękki do karmienia do spania(jak karmię to zakładam na noc miękki, żeby mi nie zwisły totalnie

Trzymam kciuki za pranie kiedyś w końcu się uda. Ja też odkładałam na później, ale w koncu przekonała mnie szwagierka, żeby zrobić teraz bo pozniej z wiekszym brzuszkiem to już w ogóle mi się nie będzie chciało.. I jeszcze pogoda taka względna więc nawet w domu dosyć szybko wszystko wyschnie

A obrazki cudne wszystkie mi się podobają a co do dywanu to kuurde ;P jak ja byłam mała to on robił furorę... zawsze taki chciałam mieć swietna sprawa... ja potrafiłam na zwykłym godzinami jezdzic jakimis autkami i budować sklepy, stacje itp z klocków lego, a co dopiero na takim wypasionym ... Syn na pewno będzie zadowolony
Stary 2012-09-30, 14:29   #521
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymam kciuki za pranie kiedyś w końcu się uda. Ja też odkładałam na później, ale w koncu przekonała mnie szwagierka, żeby zrobić teraz bo pozniej z wiekszym brzuszkiem to już w ogóle mi się nie będzie chciało.. I jeszcze pogoda taka względna więc nawet w domu dosyć szybko wszystko wyschnie

A obrazki cudne wszystkie mi się podobają a co do dywanu to kuurde ;P jak ja byłam mała to on robił furorę... zawsze taki chciałam mieć swietna sprawa... ja potrafiłam na zwykłym godzinami jezdzic jakimis autkami i budować sklepy, stacje itp z klocków lego, a co dopiero na takim wypasionym ... Syn na pewno będzie zadowolony
Właśnie ta pogoda, kurcze może się zbiorę, ale tak mi sie nie chce...

Cieszę się, ze się podobająja też lubiłam takie zabawy i nawet sobie rysowałam kredą ulice na chodniku i tak jeździłam, albo na pisaku, albo układałam ze skakankiMój starszak też ma ulice tylko inne kolory. Póki co jeździ po nich...gumowymi kaczkami

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:31   #522
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Co do prania, ja zaczne wszytko prac tak za 2 tyg jak bedzie 36 tydz

Stary 2012-09-30, 14:44   #523
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
No i zaczęliśmy wczoraj 34 tydzień
gratulacje 34 tyg i udanych zakupow
Cytat:
ja zaczynam dziś 29 tydzień
gfratulacje
Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Lecę chrzcić, dziewuszki dobrego dnia życzę
I zapomniałam dodać, że dzisiaj nam trójka na przód wchodzi!
gratulacje 30 tyg i udanych chrzcin
Cytat:
dziewczyny ostatnio mało sie odzywałam, ale to dlatego że sie uczyłam i od piątku jestem Panią Licencjat matematyki
gratulacje licencjata
Cytat:
Napisane przez Today_Tommorow Pokaż wiadomość
za 34 tydz

hej dziewczynki
po wczorajszej harówce wstalam nakrecona na dzialanie,ze az szoku bylam. Tz-ta bolal kregoslup, tesciowa nie przytomna,a ja na pelnych obrotach
Wyciagnelam tz-ta na spacer i prawie dwie godzinki sie dotlenialismy,a teraz czekamy na obiadek, bo zapiekanka z makaronu i mielonego juz w piecyku siedzi.
Tz zrobil mi troche zdjec,wiec jak je pomniejsze to sie pochwale. Daleko im do profesjonalnych z sesji,ale co tam - tez sliczna pamiatka
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:53   #524
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
hej Edziu
ale słodkie te obrazki.... ja póki co muszę zaczepić Kamalikę żeby mi pomogła z kolorem ścian
dywaniki też super, ale ja niestety mam psa długowłosego i u mnie dywany się nie sprawdzają mam jeden dywan w korytarzu - to non stop jest owłosiony, już został podporządkowany jako "dywan psa"

Cytat:

Cytat:
haha to ciesze sie dasz mi znać jak to wygląda po praniu? ja mam ten fotelik tak samo jak wózek pożyczony i nie chciałabym nic z nim zrobić

co do ciuszków... to jestem załamana ... nie dość, że nie mam pojęcia jak je posegregować... O_o to jeszcze mam ich miliard ;((( chyba po prostu wypiore wszystko po kolei a pozniej jeszcze raz powybieram najładniejsze bo kurde to jest aż przesada...

Aaa jeszcze chciałam się Was spytać czy mogę włożyć skarpetki niedrapki czapeczki do jednej poszewki z poduszki i tak to wyprać? nie mam niestety takich specjalnych woreczków do prania a tak samopas po całej pralce nie chcę tych małych elementów puszczać.....
jasne, że dam znać to już niedługo - tylko teraz zastanawiam się jak ja to założę- tam jest tyle tych gumek i paseczków....

ja robiłam segregację do prania najpierw: białe, ciemne, czerwone/żółte, a oddzielnie takie kolorowe, paseczkowe ale bardziej pastelowe.
Zrobiłam chyba błąd i takie "pluszowe" wyprałam z bawełnianymi i na niektórych mam teraz "włoski" pomimo, że na lewej stronie wszystko prałam

ja skarpeteczki i niedrapki wrzuciłam normalnie razem ze wszystkim - nic mi nie zginęło
posegregowałam po praniu "rodzajami" tzn śpiochy oddzielnie, rampersy oddzielnie itp, bo rozmiarami mi nie pasowało, bo niektóre 56 większe były niż 62 - myślę, że jak będę ubierać maluszka, to i tak będę dopasowywać, przebierać itp, więc teraz się aż tak bardzo tą segregacją nie przejmuję

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 14:54   #525
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:

Halwaya[/B]
chyba najbardziej czekam na Twoeja relacje z porodu, bo ciekawa jestem jak tu sie to dokaldnie (z detalami) odbywa,
Spoko, bedzie relacja, ale ja do listopada nie planuje jeszcze rodzic Poki co wrazenia z porodowki po wczorajszym dniu mam pozytywne. Wszyscy mili i sie mna ladnie zajeli. Smieszylo mnie to badanie ginekologiczne, bo na lozku mi zrobili.. polozna latarka swiecila a pan doktor wziernikowal.. potem sprawdzal szyjke macicy, a polozna mnie wspierala empatycznie mowiac, ze wie, ze to malo przyjemne ale nie smialam sie. Pokoj do rodzenia taki spokojny byl.. wiaterek lekko rolety poruszal.. slonce probowalo sie przebic.. prawie tam zasnelam jak mi KTG przez godzine robili.. pelen relaks. Pokoj swoje lata mial.. wysluzony CD player, ale duzo wtyczek Do torby koniecznie musze gazete wrzucic wczoraj zalowalam, ze nie mam. Dobrze, ze telefon i zasieg byl to przynajmniej neta mozna bylo poczytac. Chyba akurat nikt nie rodzil, ale jakies tam placzace maluchy w tle bylo slychac.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:56   #526
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Peperonik ja jestem wieksza fanka takich normalnych zdjec a nie sesji gdyz sa one bardziej naturalne i pokazuja wiecej emocji niz takie ustawiane pozy przez fotografa.

Halwaya
ja mam termin 2 tyg po tobie wiec mam nadzieje ze urodzisz przede mna. Ciekawe jak u mnie na porodowce bedzie

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-09-30 o 14:57
Stary 2012-09-30, 15:00   #527
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
po wczorajszej harówce wstalam nakrecona na dzialanie,ze az szoku bylam. Tz-ta bolal kregoslup, tesciowa nie przytomna,a ja na pelnych obrotach
Wyciagnelam tz-ta na spacer i prawie dwie godzinki sie dotlenialismy,a teraz czekamy na obiadek, bo zapiekanka z makaronu i mielonego juz w piecyku siedzi.
Tz zrobil mi troche zdjec,wiec jak je pomniejsze to sie pochwale. Daleko im do profesjonalnych z sesji,ale co tam - tez sliczna pamiatka
ale masz "pałera"
mnie niestety dalej boli gardło i czuję lekkie osłabienie
dlatego dzisiaj się nie forsuję

nie mogę się doczekać Twoich fotek

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

dziewczynki tak z innej beczki:

maznęłam sobie kurtkę skórzaną długopisem i teraz nie wiem jak to wyczyścić

jakieś rady?

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 15:00   #528
Lonia89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki
Kurczę obudziłam się dzisiaj rano i poczułam, że mam pierwszy raz opuchnięte dłonie i w kościele poczułam, że buty mnie cieśnią, czyli stopy też leciutko, ale w kostkach w ogóle nie widać żadnych zmian. Oczywiście poczytałam doktora Google i teraz boję się czy to nie zatrucie ciążowe. No bo dlaczego z rana opuchnięte dłonie i stopy. Kurcze, ja już chcę mieć bobaska całego i zdrowego przy sobie. A im bliżej końca tym bardziej się martwię.
nie strasz tym zatruciem, bo mi tez ostatnio zaczeły puchnac, tak kilka dni temu zauwazyłam ze mam wieksze kostki;/ a na palce u rak nie wchodzi mi obrączka a kilka dni temu jeszcze wchodziła;/ bolą mnie palce jak je zaciskam , tak własnie czuje jakby spuchniete albo jakby po prostu stawy mnie bolały, skoro tyle z nas ma te same objawy to chyba normalne, aj wyczytałam ze to normalnie w sumie dziewczyny u nas juz 8/9 miesiac nawet u niektórych wic co sie dziwic.

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
na stopach mam leciutko, ale właśnie dłonie, szczególnie prawa, trochę widać, a najbardziej czuję jak właśnie zginam palce. Też się nie chcę nakręcać
ja własnie tez jak zginam paluchy to tak czuje;/

Cytat:
Napisane przez fasolka124578 Pokaż wiadomość
Doczytałam tez, że przy tym zatruciu ciążowym jest wysokie ciśnienie. O matko, ale ja jestem panikara. Teraz siedze i o tym myślę. Chciałabym być już w 35, 36 tygodniu.
zmierz cisnienie, aj mierzyłam wczoraj i było oki 116/77 wiec wporzadku.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:03   #529
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
[COLOR=Blue]

Halwaya
ja mam termin 2 tyg po tobie wiec mam nadzieje ze urodzisz przede mna. Ciekawe jak u mnie na porodowce bedzie
U mnie w szpitalu w weekendy sa organizowane wycieczki, wiec mozna sie umowic na zwiedzanie. Zadzwon do swojego i zapytaj sie czy u was tez mozna przyjsc.

Stary 2012-09-30, 15:06   #530
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

pepperonik czekam na efekty sesji

edzia ja tez sie nie moge zabrac za pranie-a obrazki świetne, szkoda ze aukcja juz zakonczona ale będe szukac podobnych pieknezwlaszcza ze robimy pokoik w stylu safari

today ja tez za pranie sie zabiore za 2 tygodnie jak wejde w 36 tydzienzreszta tesciowa ma mi przywiezc proszek do prania duza pake wiec poczekam
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 15:36   #531
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Peperonik ja jestem wieksza fanka takich normalnych zdjec a nie sesji gdyz sa one bardziej naturalne i pokazuja wiecej emocji niz takie ustawiane pozy przez fotografa.
[COLOR=Blue][B]
to prawda,ze sa bardziej naturalne i prawdziwe
ja lubie wszystkie ladne zdjecia
Cytat:
ale masz "pałera"
mnie niestety dalej boli gardło i czuję lekkie osłabienie
dlatego dzisiaj się nie forsuję

nie mogę się doczekać Twoich fotek

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

dziewczynki tak z innej beczki:

maznęłam sobie kurtkę skórzaną długopisem i teraz nie wiem jak to wyczyścić

jakieś rady?
duzo zdrowka Aga

zdjecia wybralam i juz zmniejszam
Stary 2012-09-30, 15:42   #532
agasobo
Zadomowienie

kia_mia: ok, wyjęłam z pralki, wygląda ok
wyprało się, pachnie, nie zmechaciło się i raczej nie skurczyło

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 15:46   #533
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

co do unieważnienie... Braliśmy tylko ślub cywilny i możemy w ciągu pół roku unieważnić jego.... bez konsekwencji
Co do cukru.. dziś zauważyłam że skacze mi prze złości i stresie.. Jak poszłam z siostrzenicą na spacer to po jakimś czasie spadł mi do 85 a potem nawcinałam się gołąbków i miałam 125 ale gołąbki pyycha
Co do męża. wiem że nie ma idealnych mężczyzn... i napewno nie będzie już w moich oczach ideałem ... po tamtej sytuacji dałam mu ostro w kość do dzisiaj jak mam zły humor i jestem zła na niego potrafię mu to wypomnieć... nie daje się tak łatwo. wiem że tego pożałował Po tamtej kłótni płakał w nocy i ciągle mówił do mnie (myśląc że śpię ) . Na pewno nie będzie między nami tak idealnie ale jest możliwie.....

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ciężko tak odstawić biały cukier i słodkie wszystko od razu, ciągle czuje że jestem głodna i czegoś mi brakuje
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:01   #534
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
co do unieważnienie... Braliśmy tylko ślub cywilny i możemy w ciągu pół roku unieważnić jego.... bez konsekwencji
Co do cukru.. dziś zauważyłam że skacze mi prze złości i stresie.. Jak poszłam z siostrzenicą na spacer to po jakimś czasie spadł mi do 85 a potem nawcinałam się gołąbków i miałam 125 ale gołąbki pyycha
Co do męża. wiem że nie ma idealnych mężczyzn... i napewno nie będzie już w moich oczach ideałem ... po tamtej sytuacji dałam mu ostro w kość do dzisiaj jak mam zły humor i jestem zła na niego potrafię mu to wypomnieć... nie daje się tak łatwo. wiem że tego pożałował Po tamtej kłótni płakał w nocy i ciągle mówił do mnie (myśląc że śpię ) . Na pewno nie będzie między nami tak idealnie ale jest możliwie.....

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

ciężko tak odstawić biały cukier i słodkie wszystko od razu, ciągle czuje że jestem głodna i czegoś mi brakuje
Dorcia trzymam kciuki,zeby Wam sie poukladalo.
Jesli postanowilas wybaczyc i dac mu szanse,to sprobuj juz do tego nie wracac,bo takie ciagle retrospekcje bolesnych wydarzen tylko Cie stresuja.
Wiem,ze to trudne,ale tylko tak mozesz byc szczesliwa,a jesli nadal mu nie ufasz i masz do tego powody, to niestety nie jest to dobra droga do szczesliwego zwiazku. Ja wierze,ze mozna blad popelnic raz i sie to nie powtorzy, bo moja kolezanka tak miala z mezem i chcieli juz sie rozwiesc,ale sprobowali i naprawde sa bardzo szczesliwi,ale kazde z nich dba o ten zwiazek,bo wie jak latwo sie stracic.
Musisz kochana to sobie sama wszystko przemyslec,bo tylko w Tobie jest odpowiedz czy to jest ten wybrany i z nim bedziesz szczesliwa,a problemy mniejsze czy wieksze i tak zawsze beda,to normalka.

kilka zdjec, reszta w albumie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01109_zmniejszacz-pl_624796.jpg (45,1 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01128_zmniejszacz-pl_882648.jpg (48,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC01144_zmniejszacz-pl_17986.jpg (50,3 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-09-30, 16:07   #535
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Dorcia trzymam kciuki,zeby Wam sie poukladalo.
Jesli postanowilas wybaczyc i dac mu szanse,to sprobuj juz do tego nie wracac,bo takie ciagle retrospekcje bolesnych wydarzen tylko Cie stresuja.
Wiem,ze to trudne,ale tylko tak mozesz byc szczesliwa,a jesli nadal mu nie ufasz i masz do tego powody, to niestety nie jest to dobra droga do szczesliwego zwiazku. Ja wierze,ze mozna blad popelnic raz i sie to nie powtorzy, bo moja kolezanka tak miala z mezem i chcieli juz sie rozwiesc,ale sprobowali i naprawde sa bardzo szczesliwi,ale kazde z nich dba o ten zwiazek,bo wie jak latwo sie stracic.
Musisz kochana to sobie sama wszystko przemyslec,bo tylko w Tobie jest odpowiedz czy to jest ten wybrany i z nim bedziesz szczesliwa,a problemy mniejsze czy wieksze i tak zawsze beda,to normalka.
no i musimy pamiętać, że można wybaczyć, ale nie zapomni się niestety nigdy

Cytat:

idę do albumu lookać

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 16:09   #536
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo.. fajne fotki.. zaraz do albumu zajrzę - ja tak dziś z doskoku jestem - ale zaraz z wami może dłużej posiedzę

Właśnie wstawiłam obiad - dziś robię pomysł z torebki - zapiekany łosoś z pieczarkami, groszkiem i śmietanką - mój tż się zamknął w sypialni i trenuje testy na prawko (robi kat. C)

A.. i licytuję matę z Lamaze na ebayu.. tak mnie naszło.
Trochę mi głupio, że tak żydzę i używane kupuję, ale wolę kupić więcej za mniej..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mata.jpg (19,9 KB, 12 załadowań)

Stary 2012-09-30, 16:10   #537
agasobo
Zadomowienie

moje faworyty:
to z wodą w tle
z psiuńką
to w "kwiatkowym" gorseciku

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 16:12   #538
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję dyplomu

Cytat:
Piękne zdjęcia
Stary 2012-09-30, 16:12   #539
agasobo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Właśnie wstawiłam obiad - dziś robię pomysł z torebki - zapiekany łosoś z pieczarkami, groszkiem i śmietanką - mój tż się zamknął w sypialni i trenuje testy na prawko (robi kat. C)
oooo pyszności ja dzisiaj chyba w końcu się zbiorę i zrobię placki z jabłkami, bo mam na nie ochotę od dłuższego czasu.... tylko mi się nie chce jabłek obrać

- na pewno zda

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
A.. i licytuję matę z Lamaze na ebayu.. tak mnie naszło.
Trochę mi głupio, że tak żydzę i używane kupuję, ale wolę kupić więcej za mniej..
bardzo fajna - taka kolorowa no i ma fajny kształt

Antek 18.11.2012
Stary 2012-09-30, 16:17   #540
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
moje faworyty:
to z wodą w tle
z psiuńką
to w "kwiatkowym" gorseciku

Tak! te z wodą są super!
Chyba sobie też sesję zrobię - tylko nie wiem czy pogoda teraz dopisze.. i szkoda, że do wody daleko mamy.. ale okolice mamy urocze
Peperonik - brawo

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
oooo pyszności ja dzisiaj chyba w końcu się zbiorę i zrobię placki z jabłkami, bo mam na nie ochotę od dłuższego czasu.... tylko mi się nie chce jabłek obrać

- na pewno zda

bardzo fajna - taka kolorowa no i ma fajny kształt
dzięki, dzięki i dzięki
przekażę tż'towi, że jeszcze ma kciuki od dziewczyny z forum
- ja 2 tyg temu robiłam placki z jabłkami.. mniam.. lubię czasami obiad na słodko - teraz w tygodniu planuje naleśniki

a co do maty - to znów widziałam opinie na amazonie i są rewelacyjne, więc zaufałam
i mata jest na 3 etapy rozwoju i jest taka rosnąca z dzieckiem: 0+ potem 6+ i 9+ więc na trochę starczy

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-30 o 16:20
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości