|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Co do wózka to jednak powyciągałam wszystko co można było wyciągnąć i włożyłam do pralki...
mam nadzieje, że wózek się nie rozpadnie... Została jeszcze tylko buda bo niestety nie da się jej ściągnąć, więc z nią jakoś będę musiała sobie poradzić. Teraz zabieram się do segregowania ciuszków przed praniem... ![]() Ale mam pracowitą niedzielę DDd
|
|
|
|
#512 | |
|
Raczkowanie
|
Witam się niedzielnie.
Ja też teraz w niedziele nie chodzę do kościoła - zazwyczaj chodzimy w tygodniu na 7 rano .... kościół pusty, chłodno i jest ok. Jutro muszę jechać na badanie krwi i mocz zawieźć ..... jak ja tego nie lubię, drażni mnie to poranne sikanie do kubeczka, zazwyczaj tak mi się siku chce że muszę się na wariata podmywać pod prysznicem żeby się nie zsikać Cytat:
Proponuję wyprać to dwa razy - pierwszy raz właśnie vanishem tym antybakteryjnym (żeby wybić bakterie po innym dziecku), dobrze wypłukać (może te elementy wstawić do wanny?) a potem drugi raz proszkiem dla dzieci i znów wypłukać i bardzo dobrze osuszyć tzn. w pierwszej kolejności zwykłym ręcznikiem a potem ręcznikiem papierowym żeby zacieki nie zostały.
|
|
|
#513 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za nowy tydzień ![]() widzę, że w soboty i niedziele chyba najwięcej nowych tygodni się zaczyna ![]() pokazuj szybko wyprawkę, szczególnie zakupy mężusia zaraz 3ka z przodu ![]() Cytat:
ale ten czas leci ![]() Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() dorcia - współczuję Ci tej sytuacji z mężem, na pewno strasznie to przeżywasz, ciężko coś doradzić, bo każda sytuacja jest inna, ale musisz dać sobie czas i przemyśleć co będzie lepsze dla Ciebie i dla dziecka. 3mam kciuki, żeby Wam się jakoś ułożyło
|
|
#514 |
|
Zakorzenienie
|
boze ja z gabi tak spochlam pod kocniec ze masakra
kochana ja to ciagle czyszcze wozek iii to vaniseh labo plynwem do naczyn rozpuszczam w wodzie i szuruburu bo plamy mi nie zostaja |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
kia_mia: natchnęłaś mnie
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
to i ja się witam
![]() ![]() U nas zimno, ale słonecznie. I te kolory ![]() Czytałam o praniu wózka-przede mną ta przyjemność. Fotelik, wózek, mata edukacyjna i leżaczek bujaczek. Muszę ściągnąć ze strychu, rozmontować i wyprać. Ale tak mi sie nie chce że przekładam z dnia na dzień. Myślałam nawet że zrobię to dziś...ale Bartek od kilku nocy śpi niespokojnie i naprawdę ma dziś oczy na zapałki. A jak położę się w dzień to nie zasnę w nocy także się przetrzymuję. Ledwo ledwo...Zaraz chyba zrobię zakupki na all. Upatrzyłam dla małego http://allegro.pl/100-wzorow-druk-na...600548270.html http://allegro.pl/cars-disney-zig-au...647636799.html dywan niebieski a obrazki z hipciem, żyrafą, lwem, może małpka... No i sobie muszę kupić stanik miękki do karmienia do spania(jak karmię to zakładam na noc miękki, żeby mi nie zwisły totalnie
|
#518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dasz mi znać jak to wygląda po praniu? ja mam ten fotelik tak samo jak wózek pożyczony i nie chciałabym nic z nim zrobić a co do wózka dziękuje Wam bardzo dziewczyny za rady jednak wrzuciłam wszystko do pralki mam nadzieje, ze sie nie rozpadnie.. co do ciuszków... to jestem załamana ... nie dość, że nie mam pojęcia jak je posegregować... O_o to jeszcze mam ich miliard ;((( chyba po prostu wypiore wszystko po kolei a pozniej jeszcze raz powybieram najładniejsze bo kurde to jest aż przesada... Aaa jeszcze chciałam się Was spytać czy mogę włożyć skarpetki niedrapki czapeczki do jednej poszewki z poduszki i tak to wyprać? nie mam niestety takich specjalnych woreczków do prania a tak samopas po całej pralce nie chcę tych małych elementów puszczać.....
|
|
|
|
|
#519 |
|
Wtajemniczenie
|
Kamilka super ze zakupy udane
Halwaya chyba najbardziej czekam na Twoeja relacje z porodu, bo ciekawa jestem jak tu sie to dokaldnie (z detalami) odbywa, wiec czekam z niecierpliwoscia Dorcia, ja nie pomoge ale podziwiam Cie ze wszystko tak znosisz.... ![]() za kolejne tygodnie
|
|
|
|
#520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za pranie kiedyś w końcu się uda. Ja też odkładałam na później, ale w koncu przekonała mnie szwagierka, żeby zrobić teraz bo pozniej z wiekszym brzuszkiem to już w ogóle mi się nie będzie chciało.. I jeszcze pogoda taka względna więc nawet w domu dosyć szybko wszystko wyschnie ![]() A obrazki cudne wszystkie mi się podobają a co do dywanu to kuurde ;P jak ja byłam mała to on robił furorę... zawsze taki chciałam mieć swietna sprawa... ja potrafiłam na zwykłym godzinami jezdzic jakimis autkami i budować sklepy, stacje itp z klocków lego, a co dopiero na takim wypasionym ... Syn na pewno będzie zadowolony
|
|
|
|
|
#521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, ze się podobają Mój starszak też ma ulice tylko inne kolory. Póki co jeździ po nich...gumowymi kaczkami![]()
|
|
#522 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do prania, ja zaczne wszytko prac tak za 2 tyg jak bedzie 36 tydz
|
|
|
|
#523 | ||
|
Zadomowienie
|
gratulacje 34 tyg i udanych zakupow gfratulacjeCytat:
gratulacje 30 tyg i udanych chrzcin Cytat:
gratulacje licencjata za 34 tydzhej dziewczynki po wczorajszej harówce wstalam nakrecona na dzialanie,ze az szoku bylam. Tz-ta bolal kregoslup, tesciowa nie przytomna,a ja na pelnych obrotach Wyciagnelam tz-ta na spacer i prawie dwie godzinki sie dotlenialismy,a teraz czekamy na obiadek, bo zapiekanka z makaronu i mielonego juz w piecyku siedzi. Tz zrobil mi troche zdjec,wiec jak je pomniejsze to sie pochwale. Daleko im do profesjonalnych z sesji,ale co tam - tez sliczna pamiatka
|
|
|
#524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale słodkie te obrazki.... ja póki co muszę zaczepić Kamalikę żeby mi pomogła z kolorem ścian dywaniki też super, ale ja niestety mam psa długowłosego i u mnie dywany się nie sprawdzają mam jeden dywan w korytarzu - to non stop jest owłosiony, już został podporządkowany jako "dywan psa"![]() Cytat:
to już niedługo - tylko teraz zastanawiam się jak ja to założę- tam jest tyle tych gumek i paseczków....ja robiłam segregację do prania najpierw: białe, ciemne, czerwone/żółte, a oddzielnie takie kolorowe, paseczkowe ale bardziej pastelowe. Zrobiłam chyba błąd i takie "pluszowe" wyprałam z bawełnianymi i na niektórych mam teraz "włoski" pomimo, że na lewej stronie wszystko prałamja skarpeteczki i niedrapki wrzuciłam normalnie razem ze wszystkim - nic mi nie zginęło ![]() posegregowałam po praniu "rodzajami" tzn śpiochy oddzielnie, rampersy oddzielnie itp, bo rozmiarami mi nie pasowało, bo niektóre 56 większe były niż 62 - myślę, że jak będę ubierać maluszka, to i tak będę dopasowywać, przebierać itp, więc teraz się aż tak bardzo tą segregacją nie przejmuję
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poki co wrazenia z porodowki po wczorajszym dniu mam pozytywne. Wszyscy mili i sie mna ladnie zajeli. Smieszylo mnie to badanie ginekologiczne, bo na lozku mi zrobili.. polozna latarka swiecila a pan doktor wziernikowal.. potem sprawdzal szyjke macicy, a polozna mnie wspierala empatycznie mowiac, ze wie, ze to malo przyjemne ale nie smialam sie. Pokoj do rodzenia taki spokojny byl.. wiaterek lekko rolety poruszal.. slonce probowalo sie przebic.. prawie tam zasnelam jak mi KTG przez godzine robili.. pelen relaks. Pokoj swoje lata mial.. wysluzony CD player, ale duzo wtyczek Do torby koniecznie musze gazete wrzucic wczoraj zalowalam, ze nie mam. Dobrze, ze telefon i zasieg byl to przynajmniej neta mozna bylo poczytac. Chyba akurat nikt nie rodzil, ale jakies tam placzace maluchy w tle bylo slychac.
|
|
#526 |
|
Wtajemniczenie
|
Peperonik ja jestem wieksza fanka takich normalnych zdjec a nie sesji gdyz sa one bardziej naturalne i pokazuja wiecej emocji niz takie ustawiane pozy przez fotografa.
Halwaya ja mam termin 2 tyg po tobie wiec mam nadzieje ze urodzisz przede mna. Ciekawe jak u mnie na porodowce bedzie Edytowane przez Today_Tommorow Czas edycji: 2012-09-30 o 14:57 |
|
|
|
#527 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale masz "pałera" mnie niestety dalej boli gardło i czuję lekkie osłabienie ![]() dlatego dzisiaj się nie forsuję ![]() nie mogę się doczekać Twoich fotek ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- dziewczynki tak z innej beczki: maznęłam sobie kurtkę skórzaną długopisem i teraz nie wiem jak to wyczyścić jakieś rady?
|
|
#528 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
zmierz cisnienie, aj mierzyłam wczoraj i było oki 116/77 wiec wporzadku.
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w szpitalu w weekendy sa organizowane wycieczki, wiec mozna sie umowic na zwiedzanie. Zadzwon do swojego i zapytaj sie czy u was tez mozna przyjsc.
|
#530 |
|
Zakorzenienie
|
pepperonik czekam na efekty sesji
![]() edzia ja tez sie nie moge zabrac za pranie-a obrazki świetne, szkoda ze aukcja juz zakonczona ale będe szukac podobnych piekne zwlaszcza ze robimy pokoik w stylu safari![]() today ja tez za pranie sie zabiore za 2 tygodnie jak wejde w 36 tydzien zreszta tesciowa ma mi przywiezc proszek do prania duza pake wiec poczekam
|
|
|
|
#531 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja lubie wszystkie ladne zdjecia ![]() Cytat:
zdjecia wybralam i juz zmniejszam
|
|
|
#532 |
|
Zadomowienie
|
kia_mia: ok, wyjęłam z pralki, wygląda ok
wyprało się, pachnie, nie zmechaciło się i raczej nie skurczyło
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
co do unieważnienie... Braliśmy tylko ślub cywilny i możemy w ciągu pół roku unieważnić jego.... bez konsekwencji
Co do cukru.. dziś zauważyłam że skacze mi prze złości i stresie.. Jak poszłam z siostrzenicą na spacer to po jakimś czasie spadł mi do 85 a potem nawcinałam się gołąbków i miałam 125 ale gołąbki pyycha ![]() Co do męża. wiem że nie ma idealnych mężczyzn... i napewno nie będzie już w moich oczach ideałem ... po tamtej sytuacji dałam mu ostro w kość do dzisiaj jak mam zły humor i jestem zła na niego potrafię mu to wypomnieć... nie daje się tak łatwo. wiem że tego pożałował Po tamtej kłótni płakał w nocy i ciągle mówił do mnie (myśląc że śpię ) . Na pewno nie będzie między nami tak idealnie ale jest możliwie..... ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- ciężko tak odstawić biały cukier i słodkie wszystko od razu, ciągle czuje że jestem głodna i czegoś mi brakuje
Jest córa od 31 grudnia od godzinki 8.10. Gabrysia szczęście nasze Mimo złości i bólu łez i strachu na świat przyszła ONA zakrywając swym obliczem wszystko co straszne było.... razem od 17.11.2008 zaręczeni od sylwestra 2011 małżeństwo od 12 maja 2012 http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png |
|
|
|
#534 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jesli postanowilas wybaczyc i dac mu szanse,to sprobuj juz do tego nie wracac,bo takie ciagle retrospekcje bolesnych wydarzen tylko Cie stresuja. Wiem,ze to trudne,ale tylko tak mozesz byc szczesliwa,a jesli nadal mu nie ufasz i masz do tego powody, to niestety nie jest to dobra droga do szczesliwego zwiazku. Ja wierze,ze mozna blad popelnic raz i sie to nie powtorzy, bo moja kolezanka tak miala z mezem i chcieli juz sie rozwiesc,ale sprobowali i naprawde sa bardzo szczesliwi,ale kazde z nich dba o ten zwiazek,bo wie jak latwo sie stracic. Musisz kochana to sobie sama wszystko przemyslec,bo tylko w Tobie jest odpowiedz czy to jest ten wybrany i z nim bedziesz szczesliwa,a problemy mniejsze czy wieksze i tak zawsze beda,to normalka. kilka zdjec, reszta w albumie
|
|
|
#535 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() idę do albumu lookać
|
|
#536 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo.. fajne fotki.. zaraz do albumu zajrzę - ja tak dziś z doskoku jestem - ale zaraz z wami może dłużej posiedzę
![]() Właśnie wstawiłam obiad - dziś robię pomysł z torebki - zapiekany łosoś z pieczarkami, groszkiem i śmietanką - mój tż się zamknął w sypialni i trenuje testy na prawko (robi kat. C) A.. i licytuję matę z Lamaze na ebayu.. tak mnie naszło. Trochę mi głupio, że tak żydzę i używane kupuję, ale wolę kupić więcej za mniej..
|
#537 |
|
Zadomowienie
|
moje faworyty:
to z wodą w tle z psiuńką to w "kwiatkowym" gorseciku
|
#538 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Piękne zdjęcia
|
|
#539 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja dzisiaj chyba w końcu się zbiorę i zrobię placki z jabłkami, bo mam na nie ochotę od dłuższego czasu.... tylko mi się nie chce jabłek obrać ![]() - na pewno zda ![]() Cytat:
no i ma fajny kształt
|
|
#540 | |
|
Zakorzenienie
|
Tak! te z wodą są super!
Chyba sobie też sesję zrobię - tylko nie wiem czy pogoda teraz dopisze.. i szkoda, że do wody daleko mamy.. ale okolice mamy urocze Peperonik - brawo ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
![]() przekażę tż'towi, że jeszcze ma kciuki od dziewczyny z forum ![]() - ja 2 tyg temu robiłam placki z jabłkami.. mniam.. lubię czasami obiad na słodko - teraz w tygodniu planuje naleśniki a co do maty - to znów widziałam opinie na amazonie i są rewelacyjne, więc zaufałam ![]() i mata jest na 3 etapy rozwoju i jest taka rosnąca z dzieckiem: 0+ potem 6+ i 9+ więc na trochę starczy
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-09-30 o 16:20 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:18.

mam nadzieje, że wózek się nie rozpadnie... Została jeszcze tylko buda bo niestety nie da się jej ściągnąć, więc z nią jakoś będę musiała sobie poradzić.
DDd

za nowy tydzień 

jednak wrzuciłam wszystko do pralki mam nadzieje, ze sie nie rozpadnie..
Mój starszak też ma ulice tylko inne kolory. Póki co jeździ po nich...gumowymi kaczkami

- na pewno zda