Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-30, 12:26   #3841
zabulek1
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Alex0912 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

No i ostatni dzien do pracy i weekend, a po pracy butelka winka na mnie czeka i znowu sie ululam jak wczoraj jednym piwkiem hehe

Zabulku pamietasz poleciłas mi takie tabletki na przesuniecie okresu i je zakupilam tylko nie pamietam ile mam dziennie ich brac to byly 3? mam dobra pamiec ale krotką
aaaa Celinkoo no tak pokickałaś coś to nie ten sam Dr.

buziole
Tak 3 razy dziennie do dnia operacji Zacznij tak 3 dni przed planowanym okresem
Stary 2012-09-30, 12:42   #3842
paularetka
Przyczajenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość

ach... jak cudnie to ujęłaś

napisz do kogo

I znów nastał taki dzień że zostaliśmy parę dni bez netu,odcięci od świata Strasznie zmęczona po pracy byłam więc szłam szybciutko spać a w wolne sprzątałam.Lepiej nie będę wyciągać wniosków jakim zjadaczem czasu jest internet

Ja też muszę zacząć robić listę pytań bo pewnie zaniemówię z wrażenia na wizycie,albo mnie zatka dokumentnie.

Moj lekarz dr Mikołaj Kubasik ... po konsultacji jestesmy w kontakcie generalnie jestem zadowolona z wizyty ) bardzo mily czlowiek, konsultacja trwala chyba z godzine temat calkowicie wyczerpany na kazde pytanie dostalam odpowiedz teraz tylko czekam na potwierdzenie terminu 3.01.2013 nawet juz sie nie stresuje...decyzja podjeta i juz sie doczekac nie moge wybralam styczen bo po prostu ten termin mi najbardziej pasuje zeby pobyc troche na tym L-4
paularetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 13:12   #3843
marzenie3
Raczkowanie

OLCIKK ty nie mozesz sie doczekac kiedy ci piersi opadna, a ja nie moge sie doczekac kiedy termin wyznacze takze ciesz sie kochana ze juz jestes po i cierpliwie czekaj napewno minie ci jak pieron
marzenie3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 14:13   #3844
olcikk_92
Raczkowanie

Ten etap czekania ma operacje tez przerabialam,także cię rozumiem. Ostatni tydzień to już było odliczanie co do sekundy

Tak czy inaczej każdy etap trzeba przejść
Dzisiaj zauważyłam ze prawa pierś mi zezuje i patrzy w stronę pachy,wiec na nią nakrzyczalam żeby sie wyprostowala haha
Stary 2012-09-30, 16:32   #3845
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anika75 Pokaż wiadomość
Chyba więc jestem strrrasznie zamulona . Po każdym basenie tak mam . Na początku bałam się, że to jakaś choroba mnie dopada, ale odkryłam, że to właśnie basen powoduje u mnie taką niemoc .
Jogi zazdroszczę, dlaczego ja taki leń jestem
Trening czyni mistrza, po paru razach organizm się przyzwyczai, mięśnie się wyrobią i nic nie będziesz czuła, ja na basen od kilku lat systematycznie chodzę z przerwą na operację więc może dlatego tego nie odczuwam wogóle a co do jogi to ona właśnie z lenistwa wyszła, to jedyny sport przy którym się nie męczę i zadyszki nie mam no już mi się nie chce na jakieś aerobiki, stepy, magicbary chodzić a o joggingu to nawet nie wspomnę

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Napisane przez olcikk_92 Pokaż wiadomość
Nie ttydzień po operacji tylko 3 dni, operacje miałam 26/27 września . Powoli bede odstawiac ketonal tak jak mówisz bo żołądek cierpi,obecnie przezrzuclam sie na połówki tabletek Piersi wygladaja tragicznie i nie naturalnie ale ńie oczekuje cudów w tak krótkim czasie. Ciekawa jestem tylko czy one opadna w ciagu np 2 tygodni?
Cytat:
Belseno,wydslalam ci zaproszenie by moc zobaczyć jak to wyglądało u ciebie. Chętnie zobaczę i porownam czy to wyglada tak jak powinno. Powiedz mi proszę ile czasu czekalas aż piersi opadły i troszkę zmieńily kształt ? ( obecnie mam stozkowate,skierowane w kierunku pach;()
olcikk nie opadną Napisałam Ci priva jak to u mnie było Narazie nie przejmuj się ich wyglądem, nie dźwigaj w miarę możliwości spaceruj oczywiście po domu bo na dłuższy spacer masz jeszcze czas, gadaj do nich tak jak to robisz, nie poganiaj ich z opadaniem i pisz nam na bieżąco co u nich i u Ciebie słychać
A królową siniaków na naszym forum jest Anika, pokaż swoje fotki to zobaczymy czy udało Ci się ją pobić

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
Kochana pamietasz te stare , dobre czasy??????
http://www.youtube.com/watch?v=R6JvpecyYS4
zabulek to jest cuuudne, masz więcej takich perełek? I po co ja mam biegać na jakieś fitnesy, wrzucę sobie w folder na YT kilka takich utworków, poskacze z dziewczynami i życie znowu będzie piękne No aż mnie energia zaczęła rozpierać jak ten link kliknęłam

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-30 o 16:29
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 16:36   #3846
olcikk_92
Raczkowanie

Zdjecia bym porobila ale ludzi straszyć nie chce. Opuchlizna i siniaki mogą sie przysnic
Używam na to maści linomac,niewiem czy to cos da,ale siedzieć i patrzeć na nie nie mogę
Stary 2012-09-30, 16:40   #3847
Fuksja132
Raczkowanie

Cześć kobietki Dawno mnie nie było, ale nadrobiłam wszystko co pisałyście
Ja już po egzaminach, także czasu będzie więcej na zaglądanie tutaj
Strasznie Wam zazdroszczę, bo już bym chciała mieć wyznaczony termin operacji i uzbieraną kasę a coś mi marnie to idzie. No nic, zostaje mi tylko czytać i uczyć się co i jak ma wyglądać
Pozdrawiam wszystkie serdecznie
Stary 2012-09-30, 17:11   #3848
belseno
Zadomowienie

Cytat:
serce mi stanęło jak zobaczyłam się w wyliczance

poczułam ten dreszczyk , ale Anika zdążyła wszystkich sprowadzić na ziemię ,że to dopiero konsultacja

miłego dnia
od konsultacji się zaczyna, ale jak już poczułaś dreszczyk to teraz nie odpuścisz Już nie mogę się doczekać Twoich cycuszków

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Cytat:
Napisane przez paularetka Pokaż wiadomość
Moj lekarz dr M**** K***** ... po konsultacji jestesmy w kontakcie generalnie jestem zadowolona z wizyty ) bardzo mily czlowiek, konsultacja trwala chyba z godzine temat calkowicie wyczerpany na kazde pytanie dostalam odpowiedz teraz tylko czekam na potwierdzenie terminu 3.01.2013 nawet juz sie nie stresuje...decyzja podjeta i juz sie doczekac nie moge wybralam styczen bo po prostu ten termin mi najbardziej pasuje zeby pobyc troche na tym L-4
ooo to mamy następną przyszłą cycolinkę do wyliczanki

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenie3 Pokaż wiadomość
OLCIKK ty nie mozesz sie doczekac kiedy ci piersi opadna, a ja nie moge sie doczekac kiedy termin wyznacze takze ciesz sie kochana ze juz jestes po i cierpliwie czekaj napewno minie ci jak pieron
a co stoi u Ciebie na przeszkodzie?

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Zdjecia bym porobila ale ludzi straszyć nie chce. Opuchlizna i siniaki mogą sie przysnic
Używam na to maści linomac,niewiem czy to cos da,ale siedzieć i patrzeć na nie nie mogę
linomac miałam używać na strupki aż do czasu ich odpadnięcia a co do fotek to, ja swoich też odrazu nie umieściłam bo się wstydziłam. Pokazałam je tylko 2 dziewczynom i dostałam od nich tak niesamowite wsparcie, że po jakimś czasie stwierdziłam, że wrzucę je bo może kiedyś komuś pomogą. Więc rób fotki chociażby dla siebie, żeby widzieć różnicę a kiedyś jak uznasz za stosowne to pokażesz

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:
Napisane przez MyaDiva Pokaż wiadomość
A jak jesz tego tuńczyka dokładnie? okres grilowy się skończył i rybki tyle nie będę jadła więc może tuńczyk z pesto
Cytat:
Napisane przez zabulek1 Pokaż wiadomość
A tunczyk chyba w sosie wlasnym, w wodzie Nie czasem w oleju, bo razem z pesto to bylo troche za tluste
to na czym w końcu stanęło z tym tuńczykiem? Bo mnie też ten temat baaardzo zainteresował Może być taki ze sklepu w puszcze w kawałkach, nie rozdrobniony? Czy jeszcze czegoś innego szukać?

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-30 o 17:13
Stary 2012-09-30, 17:43   #3849
MyaDiva
Zakorzenienie

O kurcze katarzynko chciałam Cię bez kolejki załatwić no taka guła ze mnie sorki Ale tak niech zostanie bo z tej wyliczanki się nie spada

cyk cyk i dzień znikł
katarzynka00 05.10 -za 4 będzie termin
celina777 12.11-42[COLOR="Silver"]
Alexo912 12.11-42

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ----------

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość

to na czym w końcu stanęło z tym tuńczykiem? Bo mnie też ten temat baaardzo zainteresował Może być taki ze sklepu w puszcze w kawałkach, nie rozdrobniony? Czy jeszcze czegoś innego szukać?
Stanęło na tym, że Zabulek nam będzie przesyłał tuńczyka
No a poważnie ma być w zalewie własnej, w kawałkach, możliwie bez konserwantów trzeba szukać - chwal się jak coś dobrego znajdziesz. Ja też będę się rozglądać

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez paularetka Pokaż wiadomość
Moj lekarz dr Mikołaj K.... po konsultacji jestesmy w kontakcie generalnie jestem zadowolona z wizyty ) bardzo mily czlowiek, konsultacja trwala chyba z godzine temat calkowicie wyczerpany na kazde pytanie dostalam odpowiedz teraz tylko czekam na potwierdzenie terminu 3.01.2013 nawet juz sie nie stresuje...decyzja podjeta i juz sie doczekac nie moge wybralam styczen bo po prostu ten termin mi najbardziej pasuje zeby pobyc troche na tym L-4
Witam serdecznie.
I oczywiście zapraszam do Naszego Grona Termin jest więc i miejsce w naszej wyliczance się znajdzie jeśli tylko chcesz
Bardzo proszę być przeczytała pierwszy post naszego wątku- tam jest króciutki regulamin A wypowiedzi można edytować- więc nie ma problemu

..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia
15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
MyaDiva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:02   #3850
Lilkamobilka
Przyczajenie

Dot.: Powiekszanie biustu?

Cześć,
szukam informacji czy któraś z Was operowała się może u doktor Berońskiej - Kulickiej? Planuję operację powiększenia piersi, mam już odłożone fundusze. Chciałabym zrobić z "naciąganej" miseczki B -> C . Operację chcę zrobić w Warszawie, a słyszałam o pani doktor dobre opinie, jednak chciałabym się jeszcze upewnić.
Lilkamobilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 18:55   #3851
Olivkaa200
Zakorzenienie

hej kobietki
POWRACAM
padnieta ale wracam, zalegalosci przeczytane albumy odwiedzone

jutro bede dzwonic umowic sie na USG mam nadzieje ze przyjma mnie w tym tygodniu. Ogolnie nie wiem czy dobrze robie ide do pani ktora robila mi USG przed operacja ale nie wiem czy ona miala doczynienia z implantami czy musi koniecznie taki lekarz miec doczynienia a takimi piersiami? bo chyba po prawie 3 miesiacach na USG moge isc bez zadnych obaw ze cos mi sie tam stanie?

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:01   #3852
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam, oj tam
W piątek na pewno ustalisz termin operacji, więc w wyliczance tylko cyferki się pozmienia i już . A dreszczyk fajny jest, coooo?
ach, no naprawdę zadziałało to na mnie piorunująco:x_b lada:
oprócz doboru impalntu etc to głównie interesuje mnie wycena,a potem wszystkie razem naradzimy się jak zdobyć potrzebną kwotę

paularetka czy w tej klinice jest możliwość kredytowania?
napiszesz dlaczego akurat na niego się zdecydowałaś?

a czy któraś z was brała kredyt w klinice?jakie kryteria należy spełnić?

Cytat:
od konsultacji się zaczyna, ale jak już poczułaś dreszczyk to teraz nie odpuścisz Już nie mogę się dczekać Twoich cycuszków
thx
Cytat:
O kurcze katarzynko chciałam Cię bez kolejki załatwić no taka guła ze mnie sorki Ale tak niech zostanie bo z tej wyliczanki się nie spada

cyk cyk i dzień znikł
katarzynka00 05.10 -za 4 będzie termin
celina777 12.11-42[COLOR="Silver"]
Alexo912 12.11-42

ja tam się nie gniewam chciałabym tu już wisieć tak na serio
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 19:12   #3853
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
hej kobietki
POWRACAM

jutro bede dzwonic umowic sie na USG mam nadzieje ze przyjma mnie w tym tygodniu. Ogolnie nie wiem czy dobrze robie ide do pani ktora robila mi USG przed operacja ale nie wiem czy ona miala doczynienia z implantami czy musi koniecznie taki lekarz miec doczynienia a takimi piersiami? bo chyba po prawie 3 miesiacach na USG moge isc bez zadnych obaw ze cos mi sie tam stanie?
Witaj Ja tez jestem ciekawa co z USG? Mogę iść do pierwszego z brzegu gabinetu i każdy da rade zrobić USG moim żelkom?

Dziewczynki a ja dalej drążę temat staników, jakiś czas temu Horo podsunęła firmę Ewe Bień i padłam z zachwytu, znalazłam tam modele z różnymi cięciami misek. Jeszcze nie udało mi się ich na żywo namierzyć i nie wiem czy te fasony nadają się do żelków? Szczególnie ta Amelia czarno-biała mnie urzekła. Co myślicie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Amelia.jpg (21,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kirke morsk2.jpg (16,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Kirke morski1.jpg (16,7 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-30 o 19:22
Stary 2012-09-30, 19:52   #3854
anika75
Zadomowienie

Cytat:
Trening czyni mistrza, po paru razach organizm się przyzwyczai, mięśnie się wyrobią i nic nie będziesz czuła, ja na basen od kilku lat systematycznie chodzę z przerwą na operację więc może dlatego tego nie odczuwam wogóle a co do jogi to ona właśnie z lenistwa wyszła, to jedyny sport przy którym się nie męczę i zadyszki nie mam no już mi się nie chce na jakieś aerobiki, stepy, magicbary chodzić a o joggingu to nawet nie wspomnę

A królową siniaków na naszym forum jest Anika, pokaż swoje fotki to zobaczymy czy udało Ci się ją pobić
Aaaaaa, mów mi tak jeszcze . Fajnie jest być królową, chociażby i siniaków .
A na basenie byłam już z 10 razy, może ciut mniej, może więcej - nie pamiętam . Wcześniej nie pływałam bo basen mam daleko, muszę do sąsiedniego miasta jechać, ale za to na orbitreku naparzałam, co prawda krótko - przez miesiąc, widać strasznie te moje mięśnie przymulone

Cytat:
ach, no naprawdę zadziałało to na mnie piorunująco:x_b lada:
oprócz doboru impalntu etc to głównie interesuje mnie wycena,a potem wszystkie razem naradzimy się jak zdobyć potrzebną kwotę

a czy któraś z was brała kredyt w klinice?jakie kryteria należy spełnić?

thx
ja tam się nie gniewam chciałabym tu już wisieć tak na serio
Katarzynko, a Twój mąż pracuje? Może mógłby wziąć kredyt w pracy z funduszu socjalnego? Zawsze to taniej niż z banku, bo podejrzewam, że kliniki mają po prostu jakieś umowy z bankami

Mnie też interesuje to USG - czy lekarz musi posiadać jakieś dodatkowe umiejętności w związku z naszymi żelkami?

I pytanko jeszcze mam...:
Czy już mogę odkurzać? Taką większą powierzchnię... Na razie rodzinę ganiam, ale wszyscy mają mnie już dość!
Stary 2012-09-30, 19:53   #3855
Olivkaa200
Zakorzenienie

Belseno ja tez jestem wiekawa wiec dziewczynki pomocy

Musze sie Wam pochwalic oczywiscie bylam na zakupach no i widzialam piekny stanik no byl sliczny mysle sobie a co na sekunde jak zaloze fiszbinki to nic sie nie stanie chcialm tylko zobaczyc jak bede w nim wygladac ale niestety byl za malyjejkuu co za uczucie nie musiec szukac najwiekszego push'upamierzylam 75D wiekszego nie mieliale i tak bym go nie wziela wiec moze dobrze po co ma mnie kusic

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-09-30, 19:55   #3856
anika75
Zadomowienie

Belseno, staniczki śliczne, ale ten morski chyba ma zbyt wysoki mostek . Fiszbiny pewnie będą cycuszki ugniatać
Stary 2012-09-30, 19:55   #3857
Olivkaa200
Zakorzenienie

anika ja juz odkurzyalam po miesciacu nie wiem czy bylo mozna czy nie ale niestety juz po miesiacu musialam sama na siebie liczyc mam nadzieje ze po miesiacu juz mozna zeby mi sie nic tam nie dzialo przez te odkurzanie.

aaaa i mam nastepne pytanie pojawiam sie i wale jak z procyotóz mialam ciezka walizne ok 10 kg i niestety czasem musialam ja podniesc i raz musialam na takie wielkie schody wejsc robilam co chwile male przerwy ale martie sie ze moglam sobie zaszkodzic jak myslicie?

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-09-30, 19:58   #3858
paularetka
Przyczajenie

decyzja byla podejmowana ojjjj dlugo zeby nie sklamac kilka miesiecy...razem z moim lubym czytalismy milion watkow na forach na wizażyku rzecz jasna tez... no i padlo kilka nazwisk ze stowarzyszenia chirurgów plastycznych bo weszlam na stronke zeby oblukac ilu lekarzy z trojmiasta (bo z nad morza jestem) okolic bliskich, dalszych i szukalam jak najwiecej info o wybranych doktorkach.... interesowala mnie tez rozsadna cena jesli chodzi o cycuchy w gre tez wchodzil wroclaw ;p wiem ze to daleko ale co tam.... z trzech wybralam M.K. i tak jakos telefonicznie przy umawianiu wizyty byl mily, taki cieply fajny glos i pojechalam nie zaluje narazie ;p co do kredytowania nie wiem ... pytalam o kwestie platnosci dr powiedzial ze 2 tys zaliczki na zasadzie potwierdzenia terminu wybranego, potem reszta przy czym mowil ze zazwyczaj pacjentki przywoza kaske ze soba ale ja pewnie z przyzwyczajenia przed terminem puszcze przelew (na szczescie moj facet wkalkulowal ten wydatek w nasz budzet domowy) :"))

dziewczyny jeszcze tyle miesiecy ) a ja juz bym chciala jutroo )))) zapoznam sie z zasadami wyliczanki (bo jeszcze nie ogarniam do konca) ;p i bede raportowac Wam cycolinki co i jak ))) mega mega sie ciesze ze jest takie forum i takie kobietki jak Wy ktore zrobily, sa happy a nie oceniaja rzecz jasna cycuchy beda wielka tajemnica booo moje srodowisko nie do konca popiera takie metody upiekszania ... dobrze ze Wy jestescie )))))))) BUZIAAAAKI
paularetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 20:05   #3859
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Aaaaaa, mów mi tak jeszcze . Fajnie jest być królową, chociażby i siniaków .
A na basenie byłam już z 10 razy, może ciut mniej, może więcej - nie pamiętam . Wcześniej nie pływałam bo basen mam daleko, muszę do sąsiedniego miasta jechać, ale za to na orbitreku naparzałam, co prawda krótko - przez miesiąc, widać strasznie te moje mięśnie przymulone

I pytanko jeszcze mam...:
Czy już mogę odkurzać? Taką większą powierzchnię... Na razie rodzinę ganiam, ale wszyscy mają mnie już dość!
witaj Królowo odkurzać zapewne możesz tylko po co? Pobądź jeszcze trochę królową, w końcu rodzinę masz dużą, jak 3 miesiące poodkurzają na zmianę to świat się nie zawali, pewnie i tak masz co robić. Ja przez 3 miesiące raz tknęłam mopa i mi się nie podobało i raz poodkurzałam. Ale cóż...co dobre szybko się kończy i już powoli wracam do rzeczywistości, chociaż zakupów nadal nie noszę
A mi z basenem udało się nieziemsko, poprostu wybudowali mi pod nosem i mam na basen 100m

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Belseno, staniczki śliczne, ale ten morski chyba ma zbyt wysoki mostek . Fiszbiny pewnie będą cycuszki ugniatać
a na to to wogóle uwagi nie zwróciłam skupiłam się na miskach, żeby nie miały tego poprzecznego szwu.

Ale jak patrze na ten bordowy co kupiłam to on też ma ten mostek wysoko (chyba wysoko?...) chodziłam w nim wczoraj cały dzień i nie czułam go na sobie poza tym jak mi się przy ramiączku koronka podwinęła i gryzła.
Kupowanie dobrze spasowanych biustonoszy to normalnie dziedzina nauki

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-09-30 o 20:09
Stary 2012-09-30, 20:12   #3860
anika75
Zadomowienie

Cytat:
witaj Królowo odkurzać zapewne możesz tylko po co? Pobądź jeszcze trochę królową, w końcu rodzinę masz dużą, jak 3 miesiące poodkurzają na zmianę to świat się nie zawali, pewnie i tak masz co robić. Ja przez 3 miesiące raz tknęłam mopa i mi się nie podobało i raz poodkurzałam. Ale cóż...co dobre szybko się kończy i już powoli wracam do rzeczywistości, chociaż zakupów nadal nie noszę
A mi z basenem udało się nieziemsko, poprostu wybudowali mi pod nosem i mam na basen 100m

Ja ponad tydzień temu musiałam targać dwa proszki do prania o wadze 3,5 kg jeden . Miałam straszne wyrzuty sumienia i strasznie się bałam, że coś tam sobie ponadrywałam...
A basenu mi pewnie nie wybudują, chociaż jakbym odwaliła pisemko do Wójta, że mi basen do cycków potrzebny to kto wie...

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
a na to to wogóle uwagi nie zwróciłam skupiłam się na miskach, żeby nie miały tego poprzecznego szwu.

Ale jak patrze na ten bordowy co kupiłam to on też ma ten mostek wysoko (chyba wysoko?...) chodziłam w nim wczoraj cały dzień i nie czułam go na sobie poza tym jak mi się przy ramiączku koronka podwinęła i gryzła.
Kupowanie dobrze spasowanych biustonoszy to normalnie dziedzina nauki
Musiałam zajrzeć do albumiku, bo tyle tego miałaś, że ogłupieć można . No rzeczywiście mostek ma wysoki, hmm, chyba jednak najlepiej mierzyć i ewentualnie odsyłać
Stary 2012-09-30, 20:21   #3861
belseno
Zadomowienie

Cytat:
mierzylam 75D wiekszego nie mieliale i tak bym go nie wziela wiec moze dobrze po co ma mnie kusic
Olivka ja stanik sportowy mam 75 C a mój pierwszy z fiszbinami pani mi dobrała 70 E ahahaaa..... i jest dobry Jeszcze do niedawna nawet nie wiedziałam, że takie rozmiary są

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Musiałam zajrzeć do albumiku, bo tyle tego miałaś, że ogłupieć można . No rzeczywiście mostek ma wysoki, hmm, chyba jednak najlepiej mierzyć i ewentualnie odsyłać
spoko, spoko ja namierzę sklep i pójdę przymierzyć na żywca. Tylko teraz chcę się lepiej przygotować co by się nie zachwycać każdym miękki z kawałkiem koronki

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
mierzylam 75D wiekszego nie mieliale i tak bym go nie wziela wiec moze dobrze po co ma mnie kusic
ale faktycznie zawrót głowy z tymi stanikami. Ja chciałam wszystkie kupić i wszystkie wydawały mi się idealne, dobrze ze podjęłam męską decyzję i zakupiłam 1, reszte obfociłam celem późniejszego zakupu i co? Specjalistki na forum pooglądały i ostudziły mój zapał one się tylko WYDAWAŁY dobre....
Stary 2012-09-30, 20:27   #3862
anika75
Zadomowienie

Kurde dziewczyny nie mogę pisać, bo mnie ciągle z wizażu wywala mimo, że niby jestem zalogowana. Może tym razem się uda

Olivko, powiem Ci szczerze, że też bałabym się - waliza 10 kg , miejmy nadzieję, że wszystko w porządku, zresztą pewnie byś czuła, gdyby było coś nie tak
Stary 2012-09-30, 20:35   #3863
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Katarzynko, a Twój mąż pracuje? Może mógłby wziąć kredyt w pracy z funduszu socjalnego? Zawsze to taniej niż z banku, bo podejrzewam, że kliniki mają po prostu jakieś umowy z bankami
aktualnie jest w trakcie zmiany pracy, ale w poprzedniej to chyba nie mieli czegoś takiego.
U mnie poważna firma,ale nigdy nie słyszałam o takiej pożyczce.Poza tym jestem na urlopie wych.i nie przewiduję powrotu tam.
Największy problem to taki że mamy duży kredyt na 30lat i to obniża nam zdolność.Przynajmniej na 100% cycków
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 21:55   #3864
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Toniu- weszłam na stronę gdzie są wszystkie Twoje albumy razem - i można tam porównać zdjęcia. Normalnie Twoje piersi przeszły niesamowitą metamorfozę- aż niewiarygodne jak piersi się układają. Ty to już żadnych zmian nie widzisz ale one się jeszcze zmieniły!!I wcale nie na gorsze- normalnie one się jeszcze układają A tych otoczek to Ci zazdroszczę

No dobra ja już mykam.
Kurcze - deszcz leje i po co
Dobrej nocki

powiem szczerze, że dopiero po porównaniu zdjęć widzę różnicę

a co do tej blizny to ta prawa to jest właśnie ta, co mi się zagoić nie chciała... co mi doktorek strupki zdejmował.......
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-30, 22:36   #3865
klaudeczka2010
Zadomowienie

hejka cycolinki moje kochane

wróciłam ze Szczyrku od rodzinkibyło super..dzieci szalały.starzy też troszkę!!!fajniee

dziewczynki widzę że wszystkie zabierają się za siebiei jaaa teżjutro już 4 raz po operacji idę na fitness...i serio mam pytanko ...KIEDY BĘDĘ MOGŁA z ciężarkami ćwiczyć takimi 0,5kg,mam wrażenie ze nic mi nie będzie,jak tak napinam mięśnie rąk bez nich to tak lichhhoootylko na ręce chcę ich używać!!!

MILENKO link mi się otworzył!!dziękujęi mam nadzieję na kawę też

OLIVKO super uczucie co??ja też pamiętam mój 1 raz jak staniki za małe mierzyłam

jutro cyknę obiecane zdjecie w staniorze nowym i w bluzce..tak miało być??

a ja byłam z moją koleżanką między innymi w tym Szczyrku....i ona w styczniu ma operację u mojego dr i już nie może się doczekaći fajnie ma że ma obok kogoś kto już to przeszedł

buziole,zmykam spać i mam nadzieję częściej tu wpadać..ale w knajpie rozkręcam conieco więc już teraz nie mam na nic czasu!!!
Stary 2012-09-30, 23:28   #3866
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
hej kobietki
POWRACAM

Oj witam, witam Będziesz teraz wracała do nas po niedzieli ? tak? to całe szczęście bo już się martwiłam że wsiąkniesz na dobre

USG- jeśli chcecie i głównie Wam zależy na zdiagnozowaniu piersi to zrobi to każdy radiolog. Gruczoł , węzły, kanaliki i całą tkankę widać tak samo i diagnozuje się je identycznie jak w sytuacji piersi bez implantu. Taki lekarz powinien też bez problemu określić dwie rzeczy a więc czy nie ma przerostu torebki łącznotkankowej (cc) lub płynu w obrębie implantu. Podkreślam powinien- no ale głowy nikt nie da czy początek cc nie będzie dla takiego lekarza po prostu porządną torebką
Więc jeśli już mamy powód i chcemy zdiagnozować coś związane z faktem że jesteśmy po operacji lepiej iść od razu do radiologa który ma doświadczenie w analizie takiego obrazu (piersi z protezą). Wtedy dowiemy się z pewnością więcej i o samym implancie i o tym co się dzieje w okół niego.
Można po prostu dzwoniąc spytać się o to czy lekarz ma doświadczenie w takich przypadkach. Mają je na pewno lekarze radiolodzy diagnozujący choroby piersi i pracujący w towarzystwach/ szpitalach/ poradniach onkologicznych.

Co do tej walizy- oczywiście wszystko było ostrożnie? i bez szarpania? Oj miejmy nadzieję że nic się nie stało

Cytat:
Witaj Ja tez jestem ciekawa co z USG? Mogę iść do pierwszego z brzegu gabinetu i każdy da rade zrobić USG moim żelkom?

Dziewczynki a ja dalej drążę temat staników, jakiś czas temu Horo podsunęła firmę Ewe Bień i padłam z zachwytu, znalazłam tam modele z różnymi cięciami misek. Jeszcze nie udało mi się ich na żywo namierzyć i nie wiem czy te fasony nadają się do żelków? Szczególnie ta Amelia czarno-biała mnie urzekła. Co myślicie?
Staniczki śliczne. Jedyny minus dla mnie tej marki to OKROPNIE GRUBE I TWARDE fiszbiny. Nie wiem może teraz już się coś zmieniło i nie oszczędzają na tak śmiesznych rzeczach. Zawsze fiszbinę możesz wyciągnąć Ten pierwszy staniczek wygląda super- mostek ma niziutki więc będzie leżał dobrze. Jeśli mostek jest za wysoki i za szeroki ( i nie mieści się między piersi ) to fiszbina w dekolcie będzie leżała na piersi. Dodatkowo mostek będzie odstawał między miskami na dole/ w obwodzie ( odstawać może i dlatego że miska jest za płytka).
Hihi- no cyrk dosłownie, i jak tu dobrać dobry stanik

15,12.09 mentorCPG333-485ccpo szamańsku https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
Stary 2012-09-30, 23:38   #3867
marzenie3
Raczkowanie

BELSENO no u mnie to chodzi o kase czas i ogolnie licze tylko na siebie w tej kwestii wiec troche to potrwa. musze zgrac jakos to wszystko ,praca tz, dzieci,kaske no i ten wyjazd do kraju na kilka chociaz dni , takze nie jest za wesolo no ale caly czas dzialam i mam nadzieje ze jakos na poczatku nowego roku dozbieram i cos sie ruszy
marzenie3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 01:42   #3868
MyaDiva
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość

powiem szczerze, że dopiero po porównaniu zdjęć widzę różnicę

a co do tej blizny to ta prawa to jest właśnie ta, co mi się zagoić nie chciała... co mi doktorek strupki zdejmował.......
Jak dobrze jest zdjęcia robić tak by nie było co porównać
Tak, tak wiem że to ta felerna blizna. I tak sobie myślę, że może tam kieszeń się przez to papranie zrosła troszkę. Zrobił się zrost i implant jest troszkę " zawieszony" (tzn jest troszkę wyżej niż powinna a szew został poniżej piersi). Nie jest to jakoś strasznie widoczne- no ale szkoda, że szew widać. I mimo tego problemu piersi i tak zrobiły ogromne postępy

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

Cytat:
aktualnie jest w trakcie zmiany pracy, ale w poprzedniej to chyba nie mieli czegoś takiego.
U mnie poważna firma, ale nigdy nie słyszałam o takiej pożyczce.Poza tym jestem na urlopie wych.i nie przewiduję powrotu tam.
Największy problem to taki że mamy duży kredyt na 30lat i to obniża nam zdolność.Przynajmniej na 100% cycków
Nawet jeśli jest w klinice możliwość skorzystania z rat- to i tak kredytu udziela bank nie klinika. To tak jak bierzesz pralkę na raty w sklepie MediaX - nie sklep udziela kredytu tylko bank i to bankowi spłacasz co miesiąc raty
Ale i tak wierzę, że znajdziecie jakieś rozwiązanie [COLOR="Silver"]

---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ----------
Aniko- hihi Ty jeszcze nie odkurzasz? ja nie mogę, a jak Ty się uchowałaś tyle czasu? Ja bym się nie wychylała tak długo jak się da hihi

Edytowane przez MyaDiva
Czas edycji: 2012-10-01 o 01:50
Stary 2012-10-01, 08:22   #3869
horo_2
Zadomowienie

Olivko,
ja robiłam usg piersi z implantami i Dr, który je wykonywał nie mial pojęcia czy wszystko jest ok, czy nie. Zrobił dokładny opis tego, co widzi i polecił konsultację z chirurgiem plastykiem

belseno,
staniczki ewy bień idealnie leżą na żelkach
są do tego bardzo wygodne, a fiszbiny (było o nich wspomniane) nie uwierają, przynajmniej mnie i kilka moich znajomych, które też przerzuciły sie na tę firmę.
FGrube i twarde fiszbiny są w Dalii (dlatego jej nie poleciłam) - staniki też ładne i fajnie leżą, ale po dłuższym noszeniu czuć fiszbinki.

3.02.2014 - wracam do ćwiczeń
horo_2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 08:47   #3870
belseno
Zadomowienie

witaj Klaudeczko - tak jak mówiłam byłam na kontroli po 3 miesiącach i wg mojego lekarza takie ćwiczenia o jakich piszesz można wykonywać, jak pytałam go o np. o dźwiganie to teraz mogę tyle ile udźwignę. Nie mam już żadnych zakazów ani nakazów więc te 0,5 kg na rękę to nie powinien być problem

Cytat:
Jeśli mostek jest za wysoki i za szeroki ( i nie mieści się między piersi ) to fiszbina w dekolcie będzie leżała na piersi. Dodatkowo mostek będzie odstawał między miskami na dole/ w obwodzie ( odstawać może i dlatego że miska jest za płytka).
Hihi- no cyrk dosłownie, i jak tu dobrać dobry stanik
ooo widzisz kolejne cenne rady

marzenie 3 to trzymam kciuki, zeby wszystko się poukładało tak jak sobie zaplanujesz

Horo dzięki za info. Zorganizuję się i pójdę poprzymierzać, może w tym sklepie będą mieli interesujące mnie modele, zastanawiałam się nad zamawianiem z netu ale nie wiem czy jeśli mam dobrany rozmiar stanika z innej firmy 70E to np. u Ewy Bień będzie ten sam rozmiar? Firmy biustonoszowe trzymają się tych rozmiarówek? Bo z ciuchami to mam o 1 czasami 2 rozmiary rozrzut w zależności od firmy

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości