|
|||||||
| Notka |
|
| Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
|
|
#3842 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8
Cytat:
Moj lekarz dr Mikołaj Kubasik ... po konsultacji jestesmy w kontakcie generalnie jestem zadowolona z wizyty ) bardzo mily czlowiek, konsultacja trwala chyba z godzine temat calkowicie wyczerpany na kazde pytanie dostalam odpowiedz teraz tylko czekam na potwierdzenie terminu 3.01.2013 nawet juz sie nie stresuje...decyzja podjeta i juz sie doczekac nie moge wybralam styczen bo po prostu ten termin mi najbardziej pasuje zeby pobyc troche na tym L-4
|
|
|
|
|
#3843 |
|
Raczkowanie
|
OLCIKK ty nie mozesz sie doczekac kiedy ci piersi opadna, a ja nie moge sie doczekac kiedy termin wyznacze
napewno minie ci jak pieron
|
|
|
|
#3844 |
|
Raczkowanie
|
Ten etap czekania ma operacje tez przerabialam,także cię rozumiem. Ostatni tydzień to już było odliczanie co do sekundy
Tak czy inaczej każdy etap trzeba przejść ![]() Dzisiaj zauważyłam ze prawa pierś mi zezuje i patrzy w stronę pachy,wiec na nią nakrzyczalam żeby sie wyprostowala haha ![]()
|
|
#3845 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Cytat:
Cytat:
Napisałam Ci priva jak to u mnie było Narazie nie przejmuj się ich wyglądem, nie dźwigaj w miarę możliwości spaceruj oczywiście po domu bo na dłuższy spacer masz jeszcze czas, gadaj do nich tak jak to robisz, nie poganiaj ich z opadaniem i pisz nam na bieżąco co u nich i u Ciebie słychać A królową siniaków na naszym forum jest Anika, pokaż swoje fotki to zobaczymy czy udało Ci się ją pobić ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
No aż mnie energia zaczęła rozpierać jak ten link kliknęłam
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-09-30 o 16:29 |
||||
|
|
|
#3846 |
|
Raczkowanie
|
Zdjecia bym porobila ale ludzi straszyć nie chce. Opuchlizna i siniaki mogą sie przysnic
Używam na to maści linomac,niewiem czy to cos da,ale siedzieć i patrzeć na nie nie mogę
|
|
#3847 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki
Dawno mnie nie było, ale nadrobiłam wszystko co pisałyście ![]() Ja już po egzaminach, także czasu będzie więcej na zaglądanie tutaj ![]() Strasznie Wam zazdroszczę, bo już bym chciała mieć wyznaczony termin operacji i uzbieraną kasę a coś mi marnie to idzie. No nic, zostaje mi tylko czytać i uczyć się co i jak ma wyglądać ![]() Pozdrawiam wszystkie serdecznie
|
#3848 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Cytat:
Może być taki ze sklepu w puszcze w kawałkach, nie rozdrobniony? Czy jeszcze czegoś innego szukać?
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-09-30 o 17:13 |
||||||
|
|
|
#3849 | ||
|
Zakorzenienie
|
O kurcze katarzynko chciałam Cię bez kolejki załatwić
no taka guła ze mnie sorki ![]() celina777 12.11-42 [COLOR="Silver"] Alexo912 12.11-42 ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
No a poważnie ma być w zalewie własnej, w kawałkach, możliwie bez konserwantów trzeba szukać - chwal się jak coś dobrego znajdziesz. Ja też będę się rozglądać---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
I oczywiście zapraszam do Naszego Grona Bardzo proszę być przeczytała pierwszy post naszego wątku- tam jest króciutki regulamin
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#3850 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Powiekszanie biustu?
Cześć,
szukam informacji czy któraś z Was operowała się może u doktor Berońskiej - Kulickiej? Planuję operację powiększenia piersi, mam już odłożone fundusze. Chciałabym zrobić z "naciąganej" miseczki B -> C . Operację chcę zrobić w Warszawie, a słyszałam o pani doktor dobre opinie, jednak chciałabym się jeszcze upewnić. |
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobietki
![]() POWRACAM ![]() padnieta ale wracam, zalegalosci przeczytane albumy odwiedzone ![]() jutro bede dzwonic umowic sie na USG mam nadzieje ze przyjma mnie w tym tygodniu. Ogolnie nie wiem czy dobrze robie ide do pani ktora robila mi USG przed operacja ale nie wiem czy ona miala doczynienia z implantami czy musi koniecznie taki lekarz miec doczynienia a takimi piersiami? bo chyba po prawie 3 miesiacach na USG moge isc bez zadnych obaw ze cos mi sie tam stanie?
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprócz doboru impalntu etc to głównie interesuje mnie wycena,a potem wszystkie razem naradzimy się jak zdobyć potrzebną kwotę ![]() paularetka czy w tej klinice jest możliwość kredytowania? napiszesz dlaczego akurat na niego się zdecydowałaś? a czy któraś z was brała kredyt w klinice?jakie kryteria należy spełnić? Cytat:
Cytat:
chciałabym tu już wisieć tak na serio
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#3853 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczynki a ja dalej drążę temat staników, jakiś czas temu Horo podsunęła firmę Ewe Bień i padłam z zachwytu, znalazłam tam modele z różnymi cięciami misek. Jeszcze nie udało mi się ich na żywo namierzyć i nie wiem czy te fasony nadają się do żelków? Szczególnie ta Amelia czarno-biała mnie urzekła. Co myślicie?
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-09-30 o 19:22 |
|
|
|
|
#3854 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A na basenie byłam już z 10 razy, może ciut mniej, może więcej - nie pamiętam . Wcześniej nie pływałam bo basen mam daleko, muszę do sąsiedniego miasta jechać, ale za to na orbitreku naparzałam, co prawda krótko - przez miesiąc, widać strasznie te moje mięśnie przymulone ![]() Cytat:
![]() Mnie też interesuje to USG - czy lekarz musi posiadać jakieś dodatkowe umiejętności w związku z naszymi żelkami? I pytanko jeszcze mam... :Czy już mogę odkurzać? Taką większą powierzchnię... Na razie rodzinę ganiam, ale wszyscy mają mnie już dość!
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Belseno ja tez jestem wiekawa wiec dziewczynki pomocy
![]() ![]() Musze sie Wam pochwalic oczywiscie bylam na zakupach no i widzialam piekny stanik no byl sliczny mysle sobie a co na sekunde jak zaloze fiszbinki to nic sie nie stanie chcialm tylko zobaczyc jak bede w nim wygladac ale niestety byl za maly![]() ![]() ale i tak bym go nie wziela wiec moze dobrze po co ma mnie kusic
|
#3856 |
|
Zadomowienie
|
Belseno, staniczki śliczne, ale ten morski chyba ma zbyt wysoki mostek
. Fiszbiny pewnie będą cycuszki ugniatać
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
anika ja juz odkurzyalam po miesciacu nie wiem czy bylo mozna czy nie ale niestety juz po miesiacu musialam sama na siebie liczyc
![]() mam nadzieje ze po miesiacu juz mozna zeby mi sie nic tam nie dzialo przez te odkurzanie.aaaa i mam nastepne pytanie pojawiam sie i wale jak z procy
|
#3858 |
|
Przyczajenie
|
paularetka czy w tej klinice jest możliwość kredytowania?
napiszesz dlaczego akurat na niego się zdecydowałaś? decyzja byla podejmowana ojjjj dlugo zeby nie sklamac kilka miesiecy...razem z moim lubym czytalismy milion watkow na forach na wizażyku rzecz jasna tez... no i padlo kilka nazwisk ze stowarzyszenia chirurgów plastycznych bo weszlam na stronke zeby oblukac ilu lekarzy z trojmiasta (bo z nad morza jestem) okolic bliskich, dalszych i szukalam jak najwiecej info o wybranych doktorkach.... interesowala mnie tez rozsadna cena jesli chodzi o cycuchy w gre tez wchodzil wroclaw ;p wiem ze to daleko ale co tam.... z trzech wybralam M.K. i tak jakos telefonicznie przy umawianiu wizyty byl mily, taki cieply fajny glos i pojechalam nie zaluje narazie ;p co do kredytowania nie wiem ... pytalam o kwestie platnosci dr powiedzial ze 2 tys zaliczki na zasadzie potwierdzenia terminu wybranego, potem reszta przy czym mowil ze zazwyczaj pacjentki przywoza kaske ze soba ale ja pewnie z przyzwyczajenia przed terminem puszcze przelew (na szczescie moj facet wkalkulowal ten wydatek w nasz budzet domowy) :")) dziewczyny jeszcze tyle miesiecy ) a ja juz bym chciala jutroo )))) zapoznam sie z zasadami wyliczanki (bo jeszcze nie ogarniam do konca) ;p i bede raportowac Wam cycolinki co i jak ))) mega mega sie ciesze ze jest takie forum i takie kobietki jak Wy ktore zrobily, sa happy a nie oceniaja rzecz jasna cycuchy beda wielka tajemnica booo moje srodowisko nie do konca popiera takie metody upiekszania ... dobrze ze Wy jestescie )))))))) BUZIAAAAKI
|
|
|
|
#3859 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mi z basenem udało się nieziemsko, poprostu wybudowali mi pod nosem i mam na basen 100m ---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ---------- Cytat:
Ale jak patrze na ten bordowy co kupiłam to on też ma ten mostek wysoko (chyba wysoko?...) chodziłam w nim wczoraj cały dzień i nie czułam go na sobie poza tym jak mi się przy ramiączku koronka podwinęła i gryzła. Kupowanie dobrze spasowanych biustonoszy to normalnie dziedzina nauki
21.06.2012 Mentory okrągłe 325/275 Edytowane przez belseno Czas edycji: 2012-09-30 o 20:09 |
||
|
|
|
#3860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja ponad tydzień temu musiałam targać dwa proszki do prania o wadze 3,5 kg jeden A basenu mi pewnie nie wybudują, chociaż jakbym odwaliła pisemko do Wójta, że mi basen do cycków potrzebny to kto wie... ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
|
#3861 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze do niedawna nawet nie wiedziałam, że takie rozmiary są ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
|
|
#3862 |
|
Zadomowienie
|
Kurde dziewczyny nie mogę pisać, bo mnie ciągle z wizażu wywala mimo, że niby jestem zalogowana. Może tym razem się uda
![]() Olivko, powiem Ci szczerze, że też bałabym się - waliza 10 kg , miejmy nadzieję, że wszystko w porządku, zresztą pewnie byś czuła, gdyby było coś nie tak
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie poważna firma,ale nigdy nie słyszałam o takiej pożyczce.Poza tym jestem na urlopie wych.i nie przewiduję powrotu tam. Największy problem to taki że mamy duży kredyt na 30lat i to obniża nam zdolność.Przynajmniej na 100% cycków
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
|
#3864 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiem szczerze, że dopiero po porównaniu zdjęć widzę różnicę ![]() a co do tej blizny to ta prawa to jest właśnie ta, co mi się zagoić nie chciała... co mi doktorek strupki zdejmował....... |
|
|
|
|
#3865 |
|
Zadomowienie
|
hejka cycolinki moje kochane
wróciłam ze Szczyrku od rodzinki było super..dzieci szalały.starzy też troszkę!!!fajniee![]() dziewczynki widzę że wszystkie zabierają się za siebie tylko na ręce chcę ich używać!!!MILENKO link mi się otworzył!!dziękuję ![]() OLIVKO super uczucie co??ja też pamiętam mój 1 raz jak staniki za małe mierzyłam ![]() jutro cyknę obiecane zdjecie w staniorze nowym i w bluzce..tak miało być?? ![]() a ja byłam z moją koleżanką między innymi w tym Szczyrku....i ona w styczniu ma operację u mojego dr i już nie może się doczekać i fajnie ma że ma obok kogoś kto już to przeszedł![]() buziole,zmykam spać i mam nadzieję częściej tu wpadać..ale w knajpie rozkręcam conieco więc już teraz nie mam na nic czasu!!!
|
#3866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
USG- jeśli chcecie i głównie Wam zależy na zdiagnozowaniu piersi to zrobi to każdy radiolog. Gruczoł , węzły, kanaliki i całą tkankę widać tak samo i diagnozuje się je identycznie jak w sytuacji piersi bez implantu. Taki lekarz powinien też bez problemu określić dwie rzeczy a więc czy nie ma przerostu torebki łącznotkankowej (cc) lub płynu w obrębie implantu. Podkreślam powinien- no ale głowy nikt nie da czy początek cc nie będzie dla takiego lekarza po prostu porządną torebką ![]() Więc jeśli już mamy powód i chcemy zdiagnozować coś związane z faktem że jesteśmy po operacji lepiej iść od razu do radiologa który ma doświadczenie w analizie takiego obrazu (piersi z protezą). Wtedy dowiemy się z pewnością więcej i o samym implancie i o tym co się dzieje w okół niego. Można po prostu dzwoniąc spytać się o to czy lekarz ma doświadczenie w takich przypadkach. Mają je na pewno lekarze radiolodzy diagnozujący choroby piersi i pracujący w towarzystwach/ szpitalach/ poradniach onkologicznych. Co do tej walizy- oczywiście wszystko było ostrożnie? i bez szarpania? Oj miejmy nadzieję że nic się nie stało Cytat:
Ten pierwszy staniczek wygląda super- mostek ma niziutki więc będzie leżał dobrze. Jeśli mostek jest za wysoki i za szeroki ( i nie mieści się między piersi ) to fiszbina w dekolcie będzie leżała na piersiHihi- no cyrk dosłownie, i jak tu dobrać dobry stanik
like for like !!! Allergan 510FX dualgel 310cc-Sankowski/Lembas 19.12.2008-totalna porażka ..a jeśli płakać to tylko ze szczęścia 15,12.09 mentorCPG333-485cc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post30082520
|
||
|
|
|
#3867 |
|
Raczkowanie
|
BELSENO no u mnie to chodzi o kase
. musze zgrac jakos to wszystko ,praca tz, dzieci,kaske no i ten wyjazd do kraju na kilka chociaz dni , takze nie jest za wesolo no ale caly czas dzialam i mam nadzieje ze jakos na poczatku nowego roku dozbieram i cos sie ruszy
|
|
|
|
#3868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak by nie było co porównać Tak, tak wiem że to ta felerna blizna. I tak sobie myślę, że może tam kieszeń się przez to papranie zrosła troszkę. Zrobił się zrost i implant jest troszkę " zawieszony" (tzn jest troszkę wyżej niż powinna a szew został poniżej piersi). Nie jest to jakoś strasznie widoczne- no ale szkoda, że szew widać. I mimo tego problemu piersi i tak zrobiły ogromne postępy ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ---------- Cytat:
Ale i tak wierzę, że znajdziecie jakieś rozwiązanie ---------- Dopisano o 01:42 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Aniko- hihi Ty jeszcze nie odkurzasz? ja nie mogę, a jak Ty się uchowałaś tyle czasu? ![]() Ja bym się nie wychylała tak długo jak się da hihi
Edytowane przez MyaDiva Czas edycji: 2012-10-01 o 01:50 |
||
|
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
Olivko,
ja robiłam usg piersi z implantami i Dr, który je wykonywał nie mial pojęcia czy wszystko jest ok, czy nie. Zrobił dokładny opis tego, co widzi i polecił konsultację z chirurgiem plastykiem belseno, staniczki ewy bień idealnie leżą na żelkach są do tego bardzo wygodne, a fiszbiny (było o nich wspomniane) nie uwierają, przynajmniej mnie i kilka moich znajomych, które też przerzuciły sie na tę firmę. FGrube i twarde fiszbiny są w Dalii (dlatego jej nie poleciłam) - staniki też ładne i fajnie leżą, ale po dłuższym noszeniu czuć fiszbinki.
|
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
witaj Klaudeczko - tak jak mówiłam byłam na kontroli po 3 miesiącach i wg mojego lekarza takie ćwiczenia o jakich piszesz można wykonywać, jak pytałam go o np. o dźwiganie to teraz mogę tyle ile udźwignę. Nie mam już żadnych zakazów ani nakazów więc te 0,5 kg na rękę to nie powinien być problem
Cytat:
marzenie 3 to trzymam kciuki, zeby wszystko się poukładało tak jak sobie zaplanujesz Horo dzięki za info. Zorganizuję się i pójdę poprzymierzać, może w tym sklepie będą mieli interesujące mnie modele, zastanawiałam się nad zamawianiem z netu ale nie wiem czy jeśli mam dobrany rozmiar stanika z innej firmy 70E to np. u Ewy Bień będzie ten sam rozmiar? Firmy biustonoszowe trzymają się tych rozmiarówek? Bo z ciuchami to mam o 1 czasami 2 rozmiary rozrzut w zależności od firmy
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

Strasznie zmęczona po pracy byłam więc szłam szybciutko spać a w wolne sprzątałam.Lepiej nie będę wyciągać wniosków jakim zjadaczem czasu jest internet
) bardzo mily czlowiek, konsultacja trwala chyba z godzine
temat calkowicie wyczerpany na kazde pytanie dostalam odpowiedz
. 
Dawno mnie nie było, ale nadrobiłam wszystko co pisałyście 

sorki
celina777 12.11-42

i po co
tylko na ręce chcę ich używać!!!