|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
, ale fakt, faktem, że cudów nie było. Obiad śmieszne porcje, a później ciasto. Pokrojone w kosteczkę 3cm x 4cm - nie przesadzam ani o milimetr, serio. Brat z bratową nieźle byli wkurzeni, bo wybrali super renomowaną restaurację (a jakże ), zapłacili jak za zboże, a tu taki numer.W samym kościele też dziwnie, bo jakiś taki mają zwyczaj. Chrzciny są zawsze na Mszach dla dzieci i na sam obrzęd sakramentu podchodzą rodzice, rodzice chrzestni i...wszystkie dzieci obecne w kościele Także staliśmy przy tej chrzcielnicy dosłownie na jednej nodze, bo było troje maluszków do chrztu, a chrzestni, to tak chyba tylko do dekoracji, bo nie robiliśmy dosłownie nic Nawet świec ojcowie chrzestni nie zapalali, bo nie było jak do paschału dojść.Generalnie, to krew mnie tam zalazła, bo my z TŻ chorzy, brat z bratową chorzy, małego coś brało, więc na sali był marudny (całe szczęście w kościele całość przespał), a kuzynka i ciotka - bezdzietne stare panny się wzięły za komentowanie, że jak to dziecko jest wychowane, skoro cały czas je na zmianę nosimy na rękach i ciągle chce jeść. A on po prostu przez to, że ma zatkany nosek całą "imprezę" męczył jedną buteleczkę 120ml...
|
|
#692 |
|
Zakorzenienie
|
Anielko
za wizytke!! zelazo masz ok-tardyferon ja biore-rewelacja!!kosztuje kolo 18 - 20 zl. a wiesz ze zastanawialam sie ile Twoj maluch bedzie wazyl![]() kurde z tym rozkiem to mnie olsnilo-on jakis usztywniany??nieeee ja chcialam miekki-nawet nie zwrocilam na to uwagi.ide go otworzyc i zobaczyc |
|
|
|
#693 |
|
Zakorzenienie
|
Kaaamila1 - piekne te ciuszki i fajnie, ze tz tak szaleje. To na prawde slodkie
![]() Marti - potfel to dobry pomysl, wrzuc tam jeszcze 30 groszy z okazji 30'tki Ja sobie sama teraz na urodziny kupilam wlasnie nowy porfel a i moj brat od swojej dziewczyny dostal i sie cieszyl bardzo.
|
#694 |
|
Zadomowienie
|
zmykam z tesciowa do sklepu
ale sliczny kombinezon kupila w lumpkach i czapeczke i bluze z uszkami to juz nic z ubranek nie brakuje pokaze Wam jak wroce
|
|
#695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet w tym miękkim co kupiłam jest wejście na wkład tak wiec mogę przełożyc z jednego do drugiego !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
|
#696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klaski : Tymcio juz sporyCytat:
![]() ![]() klask i:
|
||
|
|
|
#697 |
|
Zakorzenienie
|
Milenko - będziemy czekały na zdjęcia !
Idę wstawic prańsko, zaraz jestem
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
Magdaef - rozbroil mnie ten opis chrzcin.. ciasto 3x4 cm to zart z ich strony!
|
#699 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie z Wami juz w pazdzierniku
![]() Ja na weekend przyjechalam do rodziców, mąż wrócił a ja zostałam i ogarniam swoje sprawy- dzisiaj jeszcze okulista ze wzgledu na cc, jutro o 17 ginekolog, w miedzyczasie fryzjer.... Denerwuje sie wizyta, bo to ostatnie usg ze wszystkimi pomiarami, ale juz sie nie moge doczekac, az znow zobacze maluszka Od kilku dni mam wrazenie, ze ,aly obrocil sie juz glowka w dol. To pewnie tylko takie dziwne wrazenie, moze dlatego, ze lezy nisko, ale wczoraj myslalam ze czuje jego glowe jak napiera , zwlaszcza przy schylaniu.... I zauwazylam tez, ze od tego czasu jak zmienil pozycje ja mam jakos wiecej sluzu.... Nie wiem, czy te dwie rzeczy maja cos wspolnego....Hania- gratuluje tytulu ! Halwaya- super mata edukacyjna ![]() Peperonik- sukienka jest sliczna, bardzo dobry wybor! Muminku- ja tez trzymam kciuki za Twoja coreczke i ciesze sie z jej postepow ![]() Majka- mnie sie te brazowe kafelki podobaja i mysle, ze moga naprawde fajnie wygladac ![]() Kaaamilka- wyprawka Gratuluje nowych tygodni!
|
#700 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() z ważniejszych to malutka Muminka coraz więcej je i przybiera ładnie więcej zapomniałam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Marti fajnie jak coś związanego jest z zainteresowaniami, mój tata np wędkarz i sportowiec to na 50-tkę dostał np "Poradnik wędkarza" - wyglądało jak książka a w środku flaszka i dwa kieliszki puchar za "bieg przez życie" czy koszulkę piłkarską z nazwiskiem i numerem 50
Edytowane przez T'ai Czas edycji: 2012-10-01 o 11:52 |
|||||
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki marti no on mowil ze ten tardyferon najlepszy
zobaczymyaerlen wszystkiego dobrego z okazji rocznicy!!!!! anitka tak hop siup nie da sie podjac decyzji to bardzo powazna kwestia w koncu!! musso kuruj sie |
|
|
|
#702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#703 |
|
Zakorzenienie
|
anielko super ze wszystko oki
martus ja tez nie potrafie piec zlecam mamie ale powiem ci ze jak urodzilam gabi to tesciowa miala 50 urodz i ja madra baba 02 dni po wyjsciu ze szpitala zrobilam jej przyjecie urodzinowe fakt wygladalam koszmrarnioe ale udalo sie super moja mam upikla mi torta z jej zdjeciem i poweim wam ze to bylo super bo nic a nic sie nie spodziewala |
|
|
|
#704 |
|
Zakorzenienie
|
aaaaaaaaaa przyszla mi paczka z allegro wlasnie;] jakie to wszystko jest slodkie;]] aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa: ))) jestem podniecona tym wszystkim;p kocyk jest cudowny!!! jaki slodziudki, masakra
) okrycie po kapieli;p aaaaaaaaaaaaa;]]] normlanie orgazm;]
|
|
|
|
#705 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Wróciłam z miasta. Wizyta super - wszystko ok, nie ma rozwarcia, mały główką (o średnicy 7cm) w dół, pokazał buźkę - cudny jest, prawda? Dostałam żelazo Sorbifer Durules 2x1 tabl. Mały waży 1200g. Zapytałam o termin porodu (w naszym szpitalu w grudniu lubią robić dezynfekcję), podpatrzyłam, ze wg główki 24.12, a lekarz mówi, ze jest ustalony - czyli chyba 28 grudnia, a może i w styczniu urodzę....kto wie? No więc dalej nic nie wiem, ale na wigilii sobie może podjem ![]() Umówiłam się tez do okulistki sprawdzić, czy mogę rodzić sn. Pozdrawiam |
|
|
|
#706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#707 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie
czy lozeczko macie z okraglymi strzebelkami czy prostokatnymi??
|
|
|
|
#709 |
|
Zadomowienie
|
Anielko, Neipys gratuluję Wam udanych wizyt
![]() Dojotka pochwal się ![]() zmusiłam się do włączenia pralki i zmywarki
|
|
|
|
#710 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ela- ja właśnie pralkę wstawiłam.. mam masę prania..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-10-01 o 12:03 |
||
|
|
|
#711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
)
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/show_item.php?item=2634352179 taki kocyk;] polecam bo jest cudowny!!! ja zamowilam zielony
) i sie zakochalam w nim;p http://allegro.pl/show_item.php?item=2643888090 takie okrycie;p niebieskie i tez jest slodkie;p |
|
|
|
#713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mały faktycznie cudny |
||
|
|
|
#714 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
potwierdzam, że super
|
|
|
|
|
#715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam takie samo okrycie kąpielowe tylko różowe z króliczkiem
|
|
|
|
#716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#717 |
|
Zakorzenienie
|
ten kocyk jest przecudowny... normalnie... sie zakochalam;] mi juz chyba korba odbija;] przytulam sie do niego caly czas jak wariatka jakas;p moj M na mnie patrzy jak na debila;]
|
|
|
|
#718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no cudne![]() kamilka dopeiro zobaczylam twoje fotki piekne rzeczy a kamizelka słodziuchna-chcailam sie pochwalic ze 15 minut spedzialm na szukaniu twojego postu z fotką tak mi zależalo a to nei bylo prosteide wstawic pranie bo samo sie nie upierze, tż wyjechal ehh nie lubie poniedzialku ale na szcescie zdązyl mnie zawiezc i przywizc od gina
|
|
|
|
|
#719 |
|
Zakorzenienie
|
Idę troszkę mieszkanko ogarnąć.
TŻ taki podekscytowany że kontakt z Synkiem nawiązał, gada do brzuszka a Adaś mu puka
|
#720 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam dwa kocyki. Jeden w wymiarze 76x100 a drugi duży i grubaśny 110x140.
Tak więc chyba starczy. Jeszcze chce dokupic ten mały kocyk z przytulanką Ja jestem zwolenniczką kocy..sama mam ich pełno w domu Taka moja obsesja, bo lubię wszystko co przytulne i ciepłe
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

, ale fakt, faktem, że cudów nie było. Obiad śmieszne porcje, a później ciasto. Pokrojone w kosteczkę 3cm x 4cm - nie przesadzam ani o milimetr, serio. Brat z bratową nieźle byli wkurzeni, bo wybrali super renomowaną restaurację (a jakże
), zapłacili jak za zboże, a tu taki numer.
Także staliśmy przy tej chrzcielnicy dosłownie na jednej nodze, bo było troje maluszków do chrztu, a chrzestni, to tak chyba tylko do dekoracji, bo nie robiliśmy dosłownie nic

za wizytke!! zelazo masz ok-tardyferon ja biore-rewelacja!!kosztuje kolo 18 - 20 zl. a wiesz ze zastanawialam sie ile Twoj maluch bedzie wazyl

powiedzialam ginowi o skurczach , to sie przejal i powiedzial ze jak co mam lezc co akurat nic odkrywczego
klaski :

I zauwazylam tez, ze od tego czasu jak zmienil pozycje ja mam jakos wiecej sluzu.... Nie wiem, czy te dwie rzeczy maja cos wspolnego....

zaskakuje mnie zawsze