|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
LunaO zapędził się i zapomniał, że wrzesień ma 30 dni :P
![]() ![]() Ale wiesz, zawsze możecie świętować 1 października. a Co!
|
#3782 |
|
siedzę i myślę
|
Hej
wstyd się przyznać, ale dopiero o 12 wstałam spałam jakieś 13 godzin... Straszny śpioch się ze mnie zrobił ![]() Mam takie dziwne pytanie: chodzę do gina prywatnie, dał mi skierowanie na badania i nie wiem czy te badania, które są refundowane przez NFZ będą refundowane? Na skierowaniu jest jego pieczątka - wiem też, że przyjmuję w jakiejś wiosce państwowo. Badania : morfologia, mocz, VDRL , Glukoza, anty HIV i toksoplazmoza.
|
#3783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
heheh.A może za wcześnie? Ja uciekam pomału do pracy laseczki.Miłego Dnia
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Już trochę lepiej się czuję, wypiłam herbatę i zjadłam jabłko i żołądek przestał boleć. Krwawienie jest, ale tylko jak podcieram się. Zobaczymy czy to się rozwinie. Bo normalnie przy @ to już bym z bólu się zwijała... |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
A mi o dniu chłopaka przypomniał tż, bo mówili w radiu i ten mi mówi, "wiesz ze mam dziś święto"? a ja konsternacja i mówię "to wszystkiego najlepszego" i po świętowaniu
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie tak wiekszość miesiączek zaczynało , ze na papierze widać a na wkładce nie i tak przez 2-6 dni Ostatnia @ była bez ani jednej kropelki plamienia i to mnie zszkokowało.Siedze sobie przy stole i fruuuuu poszło pełną mocną. To do mnie nie podobne. Jak już wczesniej pisałam nie czuje kiedy przyjdzie @. Tzn piersi mnie bolą przy dotyku juz ok 14-10 dni wcześniej ale poza tymi plamieniami nie mam zadnych typowych objawów @ .Dziś jest 24 dc , a cykle mam ok 31-32 dni a nadal czuje się fatalnie. Wiem ze zbieg okoliczności działa i wkreca mi niezłe fazy Jelitówkę zakończylam 27 września czyli 4 dni temu a do dziś zostały mi delikatne mdłości. W sumie dziś są takie aby aby..są tylko po zjedzeniu. Tj budze sie i jest ok , pierwszy posiłek i mdłosci towarzyszą mi aż do pójścia spać. zaparcia tez ale to akurat chyba skutek zjedzenia wielu tabletek nifuraxazydu przy jelitówce. Generalnie czuje sie beznadziejnie ...jak zawsze gdy robi sie zimno i ciemno . W piątek zaczynamy akcje rozdawanie zaproszeń ślubnych..i nie wiem teraz czy napić się % czy nie..w piątek bedzie 28dc za wcześnie na testowanie wypić czy nie wypić?? |
|
|
|
|
#3787 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możesz spróbować zatestować 28dc, ale może być też za wcześnie. Jednak ja bym się nie przejmowała za bardzo. Trochę alkoholu nie zaszkodzi. I tak w razie ciąży przez jakiś czas zarodek jest żywiony przez ciałko żółte, więc nie masz się co martwić. |
|
|
|
|
#3788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc mowisz napić się ?:P pierwszych zapraszamy świadków więc z nimi w piątek usiądzemy do stołu..
|
|
|
|
|
#3789 |
|
Raczkowanie
|
może,choć to 33 dzień cyklu więc myślę że powinno się już pokazać....jakoś mi się nie chce wierzyć,że za 2 dni może wyjść coś innego....choć ostatni ykl miałam 35 a wcześniej 36 dni,wcześneij 32.... myślicie,że jesli ten miałby mieć 35 to jak zrobiłam w 33 dniu to mógł nie wyjść??
|
|
|
|
#3790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym się napiła. Póki co jeszcze nic nie zaszkodzi. Oczywiście w miarę rozsądku. ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3791 |
|
Raczkowanie
|
ja myślę,że już by wyszło-choć słaba linia...........
|
|
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3793 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę zrobiony test 3 dni wcześniej może nie wyjść? |
|
|
|
|
#3794 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdrówka życzę kochana!!! Cytat:
No i szczera rozmowa z Tż się przydała![]() Fajnie,fajnie.... Ty się nie będziesz wkurzać,a i on będzie po części zadowolony ![]() Cytat:
Co do tż to faktycznie pogadajcie na spokojnie Trzymam kciuki za Was!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak się skończy to może machnij test,albo idź do gina bo 20dc to dużo za wcześnie na @ jak na moje oko Poczekaj z 2-3 dni i powtórz.Trzymam kciuki! Cytat:
Co do badań to chyba jak prywatnie chodzisz to za badania płacisz niestety:/ Cytat:
Cytat:
![]() Co do alkoholu to wydaje mi się,że nie zaszkodzi nie wielka ilość bo póki co to nie ma jeszcze łożyska więc ok ![]() MARU poczekaj te kilka dni i zrób jeszcze raz test. Wydaje mi się,że mogło być za szybko i beta miała prawo nic nie wykazać. Ja wiem,że równie dobrze może i nic nie być, ale nie chcę abyś odrazu się załamywała,że napewno NIC nie ma. Bo tego to nie możesz być pewna ![]() Ja tam czekam na II kreski No a ja wróciłam od gina, nie byłam na badaniu,byłam tylko u położnej się zapisać na wizytę na 15.10 na rano PZU też "zaliczyłam" oczywiście telefonicznie bo w tym punkcie co tu jest to nie można zgłaszać takich rzeczy. No ale zgłosiłam telefonicznie. Teraz muszę podjechać do innego miasta do oddziału i złożyć dokumentacje medyczną całą i czekać chyba na komisje lekarską:/ Herbatka u chrzesnej zaliczona, chatka po części ogarnięta, obiadek zrobiony i zjedzony ![]() Pranie jedno wisi,drugie poskładane czeka na wędrówkę do szafek
|
|
|
#3795 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz dokladnie opisac ta zgage.. ja nigdy jej nie mialam i nie bardzo wiem jak ja rozpoznac.. bo ponoc taka gula w gardle ktorej nie da sie przelknac to nie zgaga. W ogole czy jakas mama moglaby opisac poczatki swojej ciazy.. tzn ja do okresu mam jeszcze tydzień i chcialam sie zapytac czy zdarza sie tak, ze nie ma sie zadnych objawow ani na okres ani na ciaze.. |
|
|
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Początki ciązy są tak różne ile jest ciąż jedna ma apetyt druga brak , jedna czuje sie jak balon a druga nie czuje nic..
|
|
|
|
|
#3797 |
|
Raczkowanie
|
Witam kobietki
Co tam u was?Ja kupiłam sobie lakier do pazurów w odcieniu hmm czerwonego wina? coś takiego.Piękny kolor |
|
|
|
#3798 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej slyszalyscie ze kobiety w ciazy maja obnizone IQ? bo moim zdaniem to prawda.. na niczym nie moge sie skupic, jak mnie cos rozsmieszy to chichram sie jakbym byla pijana, a jakbym miala teraz cos liczyc itp. to sobie wogole nie wyobrazam ![]() Cytat:
Cytat:
- uczucie mokrych majtek chociaz nie koniecznie wiecej sluzu - mi bulgotało w brzuchu jakbym miala ciagle pusty zoładek ![]() mysle ze mozna nie miec objawow, bo np jak ktos bierze magnez to pewnie nie poczuje tego bolu jak na @ |
|||
|
|
|
#3799 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A tak swoją drogą co to w ogóle za historia żeby pierścionek podmienili. Próbowaliście coś z tym zrobić? Ja to bym chyba na policję zgłosiła.... Cytat:
Także przytulanki zaliczone
|
|||
|
|
|
#3800 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Także,nawet jak nie masz żadnych objawów to też może być ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasmażyłam góre naleśników z dżemem bo pomidorówka moim facetom nie starczyła Która chętna???
|
|
|
#3801 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
Obyś szybko znalazła coś innegoCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dopiero po pracy.Odebrałam dzis farbe i dekoloryztator i po obiedzie robie sie na blond.Mam nadzieje ze nie wyjda zielone
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-10-01 o 16:50 |
|||||||
|
|
|
#3802 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przykro mi ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to częstuj się
|
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do pierścionka to tak robiłam niby u "Zaufanego" jubilera" najpierw niby wszystko było ok nie zwróciłam nawet uwagi na niego ale później patrze i widzę że może i kształt pierścionka jest ten sam ale w środku było białe złoto którego teraz nie widzę... Niestety jakoś późno to dostrzegłam bo będąc już w Austrii i temu tak wyszło.
|
|
#3806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Też mam taką nadzieję. Mam nadzieje że to w końcu zrozumie...
|
#3808 | ||||||
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
Gdzie kupiłaś ? W ogóle muszę wreszcie pomalować pazurki, bo są już nieźle obdrapane Nie mogę siebie zaniedbywać, muszę być Sexy Mama niczym z programu Cichopek Cytat:
). Zauważyłam za to, że jestem bardzo rozśpiewana Może urodzę jakiegoś małego muzyka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trudno - na dziecko nie będę żałować Ciekawe tylko ile te badania mogą kosztować bo nie mam pojęcia ile kasy zabrać ze sobą ![]() Ja śpię spokojnie dopóki nie obudzę się na siku, lub tak jak dzisiaj gdy nie obudzi mnie kocur chodząc mi po brzuchu i domagając się pieszczot
bla bla bla Edytowane przez karolina2121 Czas edycji: 2012-10-01 o 18:04 |
||||||
|
|
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
mega pryszcz mi wyskoczył...jak przed @
|
|
|
|
#3810 |
|
siedzę i myślę
|
Mi też wyskakiwały (do tej pory są
![]() Mdłości również miałam, ale dosłownie 2 dni i to w mniej więcej w terminie zagnieżdżenia, poza tym ból kości i stan podgorączkowy. Na szczęście @ nie przyszła, czego i Tobie życzę
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

wstyd się przyznać, ale dopiero o 12 wstałam 

" haha no to mi mowi ze ja dostałam kwiaty na 8 marca a ja no to ze o 8 marca wszyscy pamietaja a o dniu chlopaka nikt i sam nie wie kiedy jest a on ze wie, no to kiedy? "yy 1 października" bo się zapedził i zapomniał ze wrzesień ma 31 dni 

Przed wczoraj i wczoraj myślałam ze już koniec, bo nie było nic na wkładce ale jak tylko skończyliśmy się kochać z Tż to zaraz znowu krwawiłam. i tak już teraz kolejny dzień budzę się rano a krew dalej jest