Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2348 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 14:34   #70411
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
czemu nie?
To oznacza, że za dużo spamuję

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:37   #70412
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
a nie podejrzewasz za winowajcę czasami kremu do rąk z biedronki ? bo na moich włosach ciężko przesadzić z czymś, ale raz z kremem do rąk z biedry tak przesadziłam, że miałam okropnie nieświeże włosy i to jeszcze na wyjazd sobie zrobiłam takie kuku ;p później na wieczór tylko przepłukałam wodą i na następny dzień były doskonałe niemalże
krem z biedronki ma bardzo obficie olejowy skład i nie bez powodu na forum ciągle dziewczyny piszą, że zabezpieczają nim końcówki, a nie całe włosy
Ja używam 1-2cm, nie na same końce ale też mam tych kłaków dużo
Chociaż u mnie ładnie się wchłania (nakładany na mokre) bo jeszcze nie przedobrzyłam, a z olejami zdarzyło się ;]

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Kochane, a czy można używać codziennie żelu lnianego do stylizacji?
Ogólnie - tak, chociaż raz nałożony już tam jest i wystarczy go "reaktywować" zwilżając włosy i ponownie ugniatając

Cytat:
Bo jako że oczywiste jest, że co za dużo to niezdrowo, zastanawiam się, czy to może mieć wpływ na to, że odkąd zaczęłam stosować go codziennie, moje włosy zrobiły się jakieś takie.. matowe, bardzo sztywne pomimo że odciskam sucharki bardzo dokładnie, i pielęgnuję tak jak przed stosowaniem żelu... może coś robię źle?
A w tym przypadku możliwe że za dużo go, bo takie matowienie robią właśnie żele (sklepowe też)
albo proteiny u mnie, ale chyba jedyna tak mam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 14:46   #70413
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ogólnie - tak, chociaż raz nałożony już tam jest i wystarczy go "reaktywować" zwilżając włosy i ponownie ugniatając

A w tym przypadku możliwe że za dużo go, bo takie matowienie robią właśnie żele (sklepowe też)
albo proteiny u mnie, ale chyba jedyna tak mam
Myję włosy codziennie, więc jednak muszę... nie muszę, ale chcę nakładać go codziennie. Eh, nareszcie znalazłam sposób na stylizację, to muszę go ograniczyć ;( ;( ;(
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:32   #70414
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Myję włosy codziennie, więc jednak muszę... nie muszę, ale chcę nakładać go codziennie. Eh, nareszcie znalazłam sposób na stylizację, to muszę go ograniczyć ;( ;( ;(
I Ty z Rzeszowa?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:42   #70415
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez xyz7 Pokaż wiadomość

mogę wiedzieć, dlaczego czesanie TT jest okropnym pomysłem?
bo to plastikowa gęsto usiana igiełkami szczotka a nie grzebień z szeroko rozstawionymi zębami
TT jest świetny - dla prostowłosych.
i niestety tylko.

Kiedys sie zawezmę i pokaże jak wyglądają moje włosy po TT a jak po traktowaniu ich zgodnie z CG

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 15:52   #70416
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Pina, jak go stosujesz?
Nic specjalnegoNa początku mojej pielęgnacji nakładałam go przed każdym myciem ( myłam co 2 dni) na włosy i skalp na całą noc. Teraz gdzieś tak co 3-4 mycia. Używam go naprawdę sporo. Rycynowy to tak naprawdę jedyny olej który mi pasuje A ilość nowych włosków naprawdę przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
Jeeeej, dajesz mi nadzieję, że i ja coś z tych moich 'krzywych' włosów wydobędę
Ja chyba jestem jedyną, której nie podchodzi żel lniany Mam po nim suche i sztywne włosy, nijak dające się odgnieść i ułożyć. Ale działa tak tylko nałożony samodzielnie lub w formie mgiełki z odżywką b/s i wodą, bo w płukance i masce jest super. Może robię coś źle? Wczoraj byłam tak zła na efekt po myciu że chwyciłam z szczotkę i... teraz moje włosy nadają się tylko do noszenia w ciasnym warkoczu
Nie jesteś jedyna Mi żel lniany robił z loków istną masakrę. Wcześniej używałam żelu z czarna rzepą, ale przerzuciłam się na mrożący. Po nim są najlepsze efekty
Stary 2012-10-01, 16:18   #70417
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
zazdroszczę tak pozytywnie tej chemi...
To jest akurat fajne, ale całokształt już nie, męczą mnie inżynierskie przedmioty.
Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Na razie to zła jestem na fryzjerkę, bo dałam jej obciąć 4 cm, ze szczególnym uwzględnieniem końcówek, no i oczywiście obcięte z długości, ale ile końcówek znajduję rozdwojonych to szok. I latam z nożyczkami i wycinam powolutku to co znajdę, po jednym włosku.
Ja na wykładzie zawsze obcinam rozdwojone końce
Ale muszę kupić lepsze nożyczki. To zwykłymi krzywdę idzie zrobić.

Mam jakiś uraz, ale idąc przez kampus patrzyłam wszystkim dziewczynom na włosy. I w sumie nie jest najgorzej, ale ładne mają głównie postowłose. Te zakręcone trzeba by tu wysłać.
Stary 2012-10-01, 16:24   #70418
Kath83
Raczkowanie

Witam. Podczytuje was od jakiegoś czasu co jakiś czas. Staram się dbać o moje fale i szukam odpowiedniego sposobu na nie, żeby dobrze wyglądały. Aktualnie są dość suche i puszą się często. Bardziej mi zależy na zdrowych włosach niż na ich skręcie ale jakby się fajnie kręciły to ja nie mam nic przeciw. Pisze tu z jednym pytankiem: jaką odżywkę Alverde polecacie? Mam możliwość poprosić kuzynkę aby mi kupiła, tylko nie wiem jaka.
Kath83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:30   #70419
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
I Ty z Rzeszowa?
Yup. Rzeszów rulez ^^

A dzisiaj dorwałam Bingacza z masłem 'szea'. Stał taki samotny, ostatni, nie na tej półce co powinien, więc musiałam się nad nim zlitować

I jestem strasznie zła na moją nową odżywkę Artiste, czy ja to się ją pisze. Kupiłam, wrzuciłam do torebki, po 3 minutach wkładam rękę, a tu... mokro. Wzięła się @ otworzyła, i zalała wszystko co miałam w torebce, ;( Zostało mi jej przy dobrych wiatrach na jakieś 3-4 użycia. ale choćby nie wiem jak dobra była - never again!

Edytowane przez Elainetka
Czas edycji: 2012-10-01 o 16:33
Stary 2012-10-01, 16:35   #70420
cyferki
Raczkowanie

Wiecie, taka byłam z siebie dumna, ze nigdy nie prostowałam włosów, że nie farbuję, ze latami nie używałam suszarki... czytam sobie włosowe blogi i właśnie się dowiedziałam, czym je zniszczyłam...

W ciągu ostatnich 2 lat kilkakrotnie przechodziłam cykle rehabilitacji w kriokoorze. Tam panuje temperatura -130 stopni (czasem ciut więcej, czasem mniej). A włosy nie były zabezpieczone, tylko uszy, usta, ręce, stopy..
Dziwiłam się potem, że na nogach i rękach miałam krótsze włoski, nie przyszło mi do głowy, że się pokruszyły...a na włosach wiele razy obserwowałam zamarznięta wilgoć...
No to mam swojego winowajcę, na kolejny raz zrobię sobie wełnianą czapkę

I mam jeszcze pytanie... wiązały Wa się kiedyś włosy w supełki? Ja czasem zauważam, że na końcach włosów mam miniaturowe supełki Czemu tak się dzieje?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 16:51   #70421
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
I Ty z Rzeszowa?
Nie tylko ona, ja również

Przyszłam się pożalić na moje dzisiejsze fale. Zadowolona z ich wyglądu od kilku dni, a w szczególności w sobotę (co obwieściłam wam razem ze zdjęciami kilka postów temu) postanowiłam je dopieścić na dzisiaj, czyli rozpoczęcie roku akademickiego. I nie wiem czy coś na niebie i ziemi sprzysięgło się przeciwko mnie, ale od dawna nie miałam tak ich brzydkich...
Ogólnie ujmując - wszystko poszło źle! Po pierwsze nie miałam czasu ich myć rano więc schnęły w trakcie spania, nie dość że się wyjątkowo rozprostowały, to się brzydko pozbijały i poodkształcały. Jakby tego było mało rano nadal były wilgotne, a dosuszając suszarką dobiłam kompletnie skręt. Wszystkie te nieszczęścia to wynik ich kompletnej suchości, matowości i sztywności. I naprawdę nie mam pojęcia co im zaszkodziło. Olejowanie samym BD? Na początku olejowałam tylko nim i były milutkie! Brak zwilżenia przed olejem? Przecież nie psikam ich przed każdym olejowaniem, a nie miałam takiego problemu. Szampon mocnym detergentem? Myłam BD i odżywką... Mogę tak wymieniać i do niczego nie dojdę, oprócz naprawdę dobrego włosów wypłukiwania - żeby broń boże nie mieć przyklapu. Mało? Dzisiaj był wyjątkowo wilgotny dzień i złapała mnie mżawka. No to złapał mnie puch

TL;DR: Już wiem o czym piszecie wspominając o "złym dniu fal". I jeszcze wybaczyłabym im wszystko, gdyby były miękkie i odżywione, jak wydawało mi się że są (no dobra, stają się), ale tak nieprzyjemnych w dotyku nie miałam od ich rozjaśnienia. Miałam wrażenie, że zaraz mi się połamią i wypadną.
No, to się pożaliłam
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:04   #70422
e_liska
Raczkowanie

GG do e_liska

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
nie jesteś jedyna, jeszcze ja
Cytat:
Napisane przez pina258 Pokaż wiadomość

Nie jesteś jedyna Mi żel lniany robił z loków istną masakrę. Wcześniej używałam żelu z czarna rzepą, ale przerzuciłam się na mrożący. Po nim są najlepsze efekty
Dobrze wiedzieć, już myślałam że to moje włosy są jakieś 'inne' A żel z czarną rzepą(chciałam właśnie mrożący ale go nie znalazłam ) od kilku dni czeka grzecznie na półeczce, myślę, że dzisiaj zrobię mu premierę i zobaczymy, co z tego wyjdzie

Cytat:

I mam jeszcze pytanie... wiązały Wa się kiedyś włosy w supełki? Ja czasem zauważam, że na końcach włosów mam miniaturowe supełki Czemu tak się dzieje?
Wrrr, też tak mam Ale obwiniam o to złe warunki pogodowe (czyt. wiatr )
Stary 2012-10-01, 17:07   #70423
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Trochę minęło odkąd wstawiałam ostatnio foty, to się dzielę - stan po wciąż trwającej intensywnej terapii po farbowaniu - myte wczoraj, dzisiaj lekko zreanimowane
Jaki ogień

Cytat:
No to ja może wrzucę fotkę Ogólnie szału nie ma. Pod spodem sprężynki, a na wierzchu skręcone coś... I jeszcze ten puch Muszę nad tym popracować...I zastanawiałam się nad cieniowaniem, ale obawiam się że to spotęguje puszenie

I dodam takie małe porównanie
1. Włosy kilka miesięcy temu
2. Włosy teraz
Piękne Mogłabyś opisać swoja pielęgnację? O rycynowym już wiem

A ja mam pytanie do łodzianek byłam w Drogerii Natura i Tesco w galerii i ani odzywki Artiste ani Bingo nie było Czy mogłybyście powiedzieć gdzie Wy je kupujecie? Czy są w Tesco na Widzewie albo na Bałutach? Nie jest mi tam po drodze dlatego wolałabym wiedzieć niż jechać na darmo. Będę bardzo wdzięczna

Juz nie wiem, co mogę używać zamiast Alerki morelowej? bo co bym chciała to nie ma

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:14   #70424
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Yup. Rzeszów rulez ^^

A dzisiaj dorwałam Bingacza z masłem 'szea'. Stał taki samotny, ostatni, nie na tej półce co powinien, więc musiałam się nad nim zlitować
Gdzie kupiłaś Bingacza? Swojego kupiłam w Tesco, był jeszcze jeden rozmiar ale wczoraj już go nie było. Wiem że jest w Lecrerc z błotem i nie wiem gdzie innych szukać. W Wispolu znajdę?
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:33   #70425
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Gdzie kupiłaś Bingacza? Swojego kupiłam w Tesco, był jeszcze jeden rozmiar ale wczoraj już go nie było. Wiem że jest w Lecrerc z błotem i nie wiem gdzie innych szukać. W Wispolu znajdę?

Ja też swojego kupiłam w Tesco. A w Wispolu mają wszystko, więc bardzo możliwe że Bingo też tam będzie, ale szczerze powiedziawszy, nigdy się za nim nie rozglądałam jak tam byłam.

Hm, zastanawiam się, czy eksperymentować z nim dzisiaj. Jak mi nie podpasuje, jutro będę wyglądać jak 'idź po piwo', więc powinnam zaczekać do weekendu, ale kuuuuuuuuusi ;D Jeszcze bym chciała dzisiaj olej nałożyć, i Alterrę GiA wypróbować... eh, za mało czasu, za dużo kosmetyków xD
Stary 2012-10-01, 19:09   #70426
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kath83 Pokaż wiadomość
Witam. Podczytuje was od jakiegoś czasu co jakiś czas. Staram się dbać o moje fale i szukam odpowiedniego sposobu na nie, żeby dobrze wyglądały. Aktualnie są dość suche i puszą się często. Bardziej mi zależy na zdrowych włosach niż na ich skręcie ale jakby się fajnie kręciły to ja nie mam nic przeciw. Pisze tu z jednym pytankiem: jaką odżywkę Alverde polecacie? Mam możliwość poprosić kuzynkę aby mi kupiła, tylko nie wiem jaka.
Kath, mam chyba wszystkie Fajna jest różowa z hibiskusem i bordowa z amarantusem. Fioletowa z awokado mi nie odpowiadała, ta do blond jest po prostu dobra, a tej z pomarańczową nakrętką jeszcze nie używałam.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:19   #70427
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
też mi sie tak robi - pewnie ocieraja sie o ubranie i plączą, albo na wietrze - nie wiem :nie_wiem:
Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie do łodzianek byłam w Drogerii Natura i Tesco w galerii i ani odzywki Artiste ani Bingo nie było Czy mogłybyście powiedzieć gdzie Wy je kupujecie? Czy są w Tesco na Widzewie albo na Bałutach? Nie jest mi tam po drodze dlatego wolałabym wiedzieć niż jechać na darmo. Będę bardzo wdzięczna
Artiste jest tylko w Naturze, dobrze patrzyłaś? Bo jeszcze mi sie nie zdarzyło, by nie było w Drogerii tych odżywek czy żeli, które tez lubię. Należy patrzec na niższe półki, jako ze tanie produkty przeważnie są poniżej wzroku kupującego.

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:49   #70428
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Jaki ogień

Piękne Mogłabyś opisać swoja pielęgnację? O rycynowym już wiem

Dziękuję Tak jak już pisałam włosy myję co 3-4 dni Facelle ( skalp) i Isaną (na długość), czasami używam Pottersów, ale ostatnio rzadko. D/s Garnier A&K lub Alterra Morela&Pszenica ( mam 2 opakowania w zapasie). B/s Joanna Len i rumianek albo Pokrzywa i zielona herbata ( dla mnie lepsza). Z masek kiedyś Gloria (już mi coś nie pasuje) teraz Biowax do suchych albo wypadających. Do tego żel mrożący Joanny. Nie używam suszarki - włoski schnął same Ostatnio robiłam laminowanie i wyszło super, więc raczej zabieg powtórzę To chyba tyle
Stary 2012-10-01, 19:55   #70429
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kath, mam chyba wszystkie Fajna jest różowa z hibiskusem i bordowa z amarantusem. Fioletowa z awokado mi nie odpowiadała, ta do blond jest po prostu dobra, a tej z pomarańczową nakrętką jeszcze nie używałam.
A Morela z Cyntryną? Przypomina Morelkę Alterry?
Stary 2012-10-01, 20:06   #70430
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Artiste jest tylko w Naturze, dobrze patrzyłaś? Bo jeszcze mi sie nie zdarzyło, by nie było w Drogerii tych odżywek czy żeli, które tez lubię. Należy patrzec na niższe półki, jako ze tanie produkty przeważnie są poniżej wzroku kupującego.
Dobrze patrzyłam szamponów Artiste pełno, odżywek nic
Jestem w totalnej desperacji Nic w tej Łodzi nie ma

Cytat:
Dziękuję Tak jak już pisałam włosy myję co 3-4 dni Facelle ( skalp) i Isaną (na długość), czasami używam Pottersów, ale ostatnio rzadko. D/s Garnier A&K lub Alterra Morela&Pszenica ( mam 2 opakowania w zapasie). B/s Joanna Len i rumianek albo Pokrzywa i zielona herbata ( dla mnie lepsza). Z masek kiedyś Gloria (już mi coś nie pasuje) teraz Biowax do suchych albo wypadających. Do tego żel mrożący Joanny. Nie używam suszarki - włoski schnął same Ostatnio robiłam laminowanie i wyszło super, więc raczej zabieg powtórzę To chyba tyle
Dziękuję zapisałam piękne są olbrzymia różnica

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:15   #70431
pina258
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję zapisałam piękne są olbrzymia różnica
Nie ma sprawy O znalazłam jeszcze jedną fotkę moich zaniedbanych loków Koszmar nie ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hair.jpg (29,5 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-10-01, 21:01   #70432
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Przyszłam się pożalić na moje dzisiejsze fale. Zadowolona z ich wyglądu od kilku dni, a w szczególności w sobotę (co obwieściłam wam razem ze zdjęciami kilka postów temu) postanowiłam je dopieścić na dzisiaj, czyli rozpoczęcie roku akademickiego. I nie wiem czy coś na niebie i ziemi sprzysięgło się przeciwko mnie, ale od dawna nie miałam tak ich brzydkich...
Ogólnie ujmując - wszystko poszło źle! Po pierwsze nie miałam czasu ich myć rano więc schnęły w trakcie spania, nie dość że się wyjątkowo rozprostowały, to się brzydko pozbijały i poodkształcały. Jakby tego było mało rano nadal były wilgotne, a dosuszając suszarką dobiłam kompletnie skręt. Wszystkie te nieszczęścia to wynik ich kompletnej suchości, matowości i sztywności. I naprawdę nie mam pojęcia co im zaszkodziło. Olejowanie samym BD? Na początku olejowałam tylko nim i były milutkie! Brak zwilżenia przed olejem? Przecież nie psikam ich przed każdym olejowaniem, a nie miałam takiego problemu. Szampon mocnym detergentem? Myłam BD i odżywką... Mogę tak wymieniać i do niczego nie dojdę, oprócz naprawdę dobrego włosów wypłukiwania - żeby broń boże nie mieć przyklapu. Mało? Dzisiaj był wyjątkowo wilgotny dzień i złapała mnie mżawka. No to złapał mnie puch

TL;DR: Już wiem o czym piszecie wspominając o "złym dniu fal". I jeszcze wybaczyłabym im wszystko, gdyby były miękkie i odżywione, jak wydawało mi się że są (no dobra, stają się), ale tak nieprzyjemnych w dotyku nie miałam od ich rozjaśnienia. Miałam wrażenie, że zaraz mi się połamią i wypadną.
No, to się pożaliłam
pjona, u mnie od dwóch dni tak samo. na szczęście zajęcia zaczynam dopiero jutro, więc teraz intensywnie je olejuję, a potem jeszcze dostaną jeść z maską i niech będą pięknie jutro!

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:10   #70433
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:

Mi się tak supełkują. Wydaje mi sie, że jak śpię, albo jak się na wietrze splączą. Staram sie czasem je rozsupłać, ale niektóre są za ciasne. A to wszystko dlatego, że są zniszczone, łuska włosa haczy o łuskę i się supełek robi.

Widziałam piękne włosy na polibudzie Ale nie u mnie na roku, u mnie nie ma zadbanych zakręconych.
Stary 2012-10-01, 21:21   #70434
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Ignis00 Pokaż wiadomość
TT uważam za morderce i fal i loków. Jak dobrze, że jej nie kupiłam! Miałam okazje się czesać TT koleżanki i działa jak zwykła szczotka, czyli niszczy mi fale i mam wielką okropną szope po tym. Po czesaniu włosów z b/s na głowie i nałożeniu potem glutka mam zdefiniowane włosy i ładną fryzurę. Aż chyba się poświęcę i zrobię jutro zdjęcia po czesaniu na sucho.
Poproszę Zachowamy dla pokoleń jako przestrogę.
Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
aj, wczoraj musiałam na szybko wysuszyć włosy zwykłą suszarką, jakoś tak do niczego się nie nadają... sucholce, proste pasma, puch... albo im Alverde nie podeszła, albo olej sezamowy, albo w ogóle coś zwaliłam czekam na jutrzejszą reanimację, nakarmię jakąś dobrą maską, to może się odwdzięczą.
Moim zdaniem tu jest - nomen omen - pies pogrzebany.
Wysuszyć kręcone zwykłą suszarką, taką bez regulacji nawiewu i temperatury to sztuka. Próbowałam wielokrotnie i może kilka razy dałam radę.
Cytat:
A ja dziś się dowiedziałam, co to przyklap i przeciążone włosy.
Wczoraj zastosowałam kurację:
1. Psikadło z wody, oleju lnianego i garnier AiK na kilka godzin.
2. Mycie kubeczkowe Hegronem różowym (pierwszy raz).
3. Maska Alterra z granatem i aloesem na kilkanaście minut.
4. b/s Joaska zielona
5. Krem z biedronki na końcówki.

I dziś mam mega nieświeże włosy, jak chyba nigdy po myciu.
Przesadziłas ze wszystkim:
olej lniany się nie wchłania,
Garnier AiK jest wysoko emoleintowy i ma seha, które... się nie wchłania,
Hegron to odzywka, a nie szampon (gdyby był szampon, to już by było lepiej)
maska Alterra GiA nie jest co prawda ciężka, ale różnie może się spisać
zielony Biedras ma i shea - nie wchłania się - i wazelinę - tym bardziej się nie wchłania.
Zobacz sama, jak dużo naraz. Jeśli chcesz tak bogato, daj szampon. I to przynajmniej z betainą kokamidopropylową!

Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
krem z biedronki ma bardzo obficie olejowy skład i nie bez powodu na forum ciągle dziewczyny piszą, że zabezpieczają nim końcówki, a nie całe włosy

Cytat:
Napisane przez e_liska Pokaż wiadomość
Ja chyba jestem jedyną, której nie podchodzi żel lniany
Z tego, co wiem, jest Was dużo więcej.
Cytat:
Może robię coś źle?
Każda z nas musi znaleźć właściwe zastosowanie każdego kosmetyku.
Z lnianym jest identycznie.

Cytat:
Ja w ogóle z tym zabezpieczaniem końcówek to kombinuję jak koń pod gorę.
Tu zawsze w dłuższym czasie sporo da olejowanie. Regularne.

Cytat:
Kochane, a czy można używać codziennie żelu lnianego do stylizacji? Bo jako że oczywiste jest, że co za dużo to niezdrowo, zastanawiam się, czy to może mieć wpływ na to, że odkąd zaczęłam stosować go codziennie, moje włosy zrobiły się jakieś takie.. matowe, bardzo sztywne pomimo że odciskam sucharki bardzo dokładnie, i pielęgnuję tak jak przed stosowaniem żelu... może coś robię źle? A może tak ma być?
A stosujesz do stylizacji wyłacznie żel lniany? Moze rzeczywiście nakąłdasz go za dużo? Moze nie zgrywa się z kosmetykami, które nałożyłas wczesniej?

Cytat:
ostatnio podcinałam włosy 22 lutego, a dzisiaj nie zobaczyłam ani jednej rozdwojonej końcówki czyli zapuszczania ciąg dalszy, bez fryzjera na razie.
Dobrze jest te zapuszczane włosy uformować. takie cięcie końcówek dla higieny włosowej i łądnego kształtu.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
To oznacza, że za dużo spamuję
Muszę CIę jakoś dogonić!

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:24   #70435
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
bo to plastikowa gęsto usiana igiełkami szczotka a nie grzebień z szeroko rozstawionymi zębami
TT jest świetny - dla prostowłosych.
i niestety tylko.

Kiedys sie zawezmę i pokaże jak wyglądają moje włosy po TT a jak po traktowaniu ich zgodnie z CG
A nadaje się do czesania fal na mokro przed spłukaniem d/s?

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dzierzba włoski świetnie falują, zwłaszcza lewa strona w codzienniku no i cięcie udane
Po ponownym umyciu jest kiepskawo z kręceniem, boki się ładnie zwijają, a tył i środek lekko pokrzywiony :/ cięcie jest to dopracowania przez fryzjera, bo wszystko poszło na prosto na razie
Cytat:
wierzę, że uda się osiągnąć to, co planujesz. Tylko że niepotrzebnie próbujesz się spieszyć. Co ma przyjść, przyjdzie. Liczy się droga, osiąganie celu. W przypadku włosowej pielęgnacji nic nie ma szybko. Na efekty trzeba sobie zapracować. To później procentuje.
Ten pierwszy rok wspominam najmilej - tyle nauki, ciekawostek. Szaleństwo! Aż Ci zazdroszczę
Dziękuję za wsparcie, ten okres przejściowy jest dla mnie bardzo męczący, myślę o włosach 24h na dobę, jak im tu jeszcze pomóc, czytam i czytam, aż ciężko mi się oderwać do naprawdę istotnych spraw i obowiązków

Cytat:
Napisane przez izaa29 Pokaż wiadomość
Aktualnie nie mam ale postaram sie zrobić przy najbliższej okazji, postaram sie jutro rano o ile nie zapomne bo dosyc wczesnie musze wstac niestety nadszedl 1 październik i studia ;/ także postaram sie rano na szybko jakies zrobic
Okej, powodzenia i miłej nauki Co studiujesz?

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Trochę minęło odkąd wstawiałam ostatnio foty, to się dzielę - stan po wciąż trwającej intensywnej terapii po farbowaniu - myte wczoraj, dzisiaj lekko zreanimowane
Zjawiskowe!

Cytat:
I dodam takie małe porównanie
1. Włosy kilka miesięcy temu
2. Włosy teraz
Świetna zmiana! Przepiękne loczki

Cytat:
wrzuciłam zdjęcia do codziennika, wrzucę i tu wrażenia po mrożącym baardzo pozytywne

Małpo! Na pewno je kręcisz lokówką i nas okłamujesz! Jejku, jak Ci zazdroszczę, przepięknie się kręcą

Dziewczyny, najprawdopodobniej idę jutro do fryzjera się wycieniować. Nie mam tylko pojęcia jak mocno, możecie coś doradzić dla raczkujących fal? Przejrzałam wątek o cięciu, ale nie dowiedziałam się nic konkretnego.
Stary 2012-10-01, 21:25   #70436
Kath83
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuje. W takim razie na pewno poproszę o różową.
Jeszcze pokaże wam moje włosy z dziś rana po reanimacji, myte wczoraj. Zdjęcia robione z komórki wiec jakoś taka sobie. Chciałabym aby kiedyś kręciły się od samej góry a nie od połowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0174.jpg (87,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0175.jpg (91,8 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0176.jpg (94,3 KB, 33 załadowań)
Kath83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:36   #70437
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Tu zawsze w dłuższym czasie sporo da olejowanie. Regularne.
Musisz przypominać o tym (i nie tylko) częściej! Trochę zaniedbałam i mam za swoje: rozdwojone końcówki

Cytat:
Muszę CIę jakoś dogonić!
A nawet przegonić liczę na to PW

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:42   #70438
Eloe77

Siedzę z Wami, a analizy czekają ech...
Serduszko boli

Cytat:
Tak, tak, tak! Zrobimy całą dokumentację i podlinkujemy z FAQ, by każdy móg znaleźć. I sie przestraszyć

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Te zakręcone trzeba by tu wysłać.
No to masz zadanie do wykonania

Cytat:
Pisze tu z jednym pytankiem: jaką odżywkę Alverde polecacie? Mam możliwość poprosić kuzynkę aby mi kupiła, tylko nie wiem jaka.
Jak dla mnie z awokado albo morelowa. Żadna inna nie była równie dobra.

Cytat:
Też tak miałam, gdy włosy były zniszczone. A odpowiedź - z tego co widziałam - już dostałaś.

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Wszystkie te nieszczęścia to wynik ich kompletnej suchości, matowości i sztywności. I naprawdę nie mam pojęcia co im zaszkodziło
Nie wiesz? W sumie wszystko naraz, ale najbardziej dosuszanie suszarką i to, co niechybnie zrobiłaś im rękami, nie rejestrując tego wcale. A to było w momencie, gdy sprawdzałas stan włosów. Może też użyłaś za mocnego strumienia powietrza. Moze za wysokiej temperatury.
Warto przemyśleć sposób suszenia włosów. Jeśli wiesz, że nie wyschną przez noc, podsusz je przed snem, by doszły do siebie przez noc. Rano odgnieciesz stylizator (dobrze, by jednak był).
Nie martw się, tu naprawdę łatwo popełnić błąd. Czasem nie rejestrujemy różnic, a sporo drobiazgów ma znaczenie.
A i pogoda nie jest niewinną

Cytat:
Nie ma sprawy O znalazłam jeszcze jedną fotkę moich zaniedbanych loków Koszmar nie ?
Nie Raczej ofiary złej pielęgnacji i nagminnego czesania
To dla dobrego humoru i moje ofiary pondlinkuję. A to wczoraj tuż po odgnieceniu

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-01, 21:47   #70439
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
A stosujesz do stylizacji wyłacznie żel lniany? Moze rzeczywiście nakąłdasz go za dużo? Moze nie zgrywa się z kosmetykami, które nałożyłas wczesniej?
Nakładam żel lniany(no musze przyznać że chyba rzeczywiście dużo, i robię taki bardzo gęsty ... no ale podobno nie można z nim przesadzić?), a po pół godziny nakładam trochę pianki Isany pomarańczowej, któraś dziewczyna poleciła mi tak zrobić aby utrwalić 'pseudoskręt' (przyznam, że jest lepszy z pianką).

A kosmetyki których używam... jeżeli chodzi o szampon, to rozpoczęłam kurację Seboradinem (nie wiem czy to coś daje), d/s Garnier AiK/ Alterra GiA, b/s Joanna naturia len i rumianek / Ziaja intensywna regeneracja, Joanna balsam miód i mleko, maski: Bowax do suchych i zniszczonych, właśnie nabyłam bingo z shea, i maskę z TBS cośtam z 'rainforest', więc będę je testować, Kallos jest tragiczny. Jeżeli chodzi o oleje, ostatnio mam bardzo mało czasu na nie, ale używam oliwki Babydream fur mama, planuje zakup lanianego, mam jeszcze olejek z shea z TBS, ale też jeszcze nie testowany. Czasem jak mi się przypomni troszkę rycynowego do czegoś kapnę.

Nie wiem czy używam odpowiednich kosmetyków, Czy to wszystko pasuje do siebie, no ale. Początkująca jestem ^^
Stary 2012-10-01, 21:50   #70440
Eloe77

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Dziękuję za wsparcie, ten okres przejściowy jest dla mnie bardzo męczący, myślę o włosach 24h na dobę, jak im tu jeszcze pomóc, czytam i czytam, aż ciężko mi się oderwać do naprawdę istotnych spraw i obowiązków
To naturalne zjawisko Każda z nas przez to przechodziła. Cóż, na początku tak po prostu trzeba. Potem sporo przychodzi samo, naturalnie, jak nawyk po prostu.
Cytat:
Dziewczyny, najprawdopodobniej idę jutro do fryzjera się wycieniować. Nie mam tylko pojęcia jak mocno, możecie coś doradzić dla raczkujących fal? Przejrzałam wątek o cięciu, ale nie dowiedziałam się nic konkretnego.
A nie miałaś poczekać z cięciem przynajmniej miesiąc?
Wstaw zdjęcia tyłu.

Cytat:
Dziękuje. W takim razie na pewno poproszę o różową.
Jeszcze pokaże wam moje włosy z dziś rana po reanimacji, myte wczoraj. Zdjęcia robione z komórki wiec jakoś taka sobie. Chciałabym aby kiedyś kręciły się od samej góry a nie od połowy.
Piękne!
Kiedyś mozę i będą, jednak potrzeba czasu i:
- optymalnej pielegnacji,
- być moze lepszego cięcia,
- być może plunkingu,
- dobrania odpowiedniego stylizatora.

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Musisz przypominać o tym (i nie tylko) częściej! Trochę zaniedbałam i mam za swoje: rozdwojone końcówki
no to ciachamy!
Sama się już niesamowicie cieszę na olejowanie Musiałam je odstawić na lato, ale już wkrótce znów zacznę
Cytat:
A nawet przegonić liczę na to PW
jeśli porobię analizy, to może...
Zaraz poczytam

MÓJ IDEAŁ

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości