Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 18:19   #3811
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Mi też wyskakiwały (do tej pory są ) i byłam pewna, że @ nadchodzi, tym bardziej, ze miałam tak jak zawsze przed @ ochotę na czekoladę

Mdłości również miałam, ale dosłownie 2 dni i to w mniej więcej w terminie zagnieżdżenia, poza tym ból kości i stan podgorączkowy.

Na szczęście @ nie przyszła, czego i Tobie życzę
Pryszcz taki typowy przedokresowy..i piersi bolą już typowo okresowo..Ja już świruje normalnie. Wyleczylam te jelitówkę ale tak mnie nie dobrze ze masakra...już 4 dzień , uczucie nudności mam tylko po podłudniami i po zjedzeniu czegoś , wmomencie pustego zolądka jest w miare ok a to dopiero 24 dc , owu była miedzy 14-17 dniem
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:29   #3812
kasiula199
Raczkowanie

Laski ale jestem wkurzona:m ur:

Zrobiłam test i wyszła jedna kreska

Mam 24 dzień więc jeszcze jest jakaś nadzieją, póki @ nie przyjdzie. A taka byłam pewna no
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:35   #3813
karolina2121
siedzę i myślę

Dziewczyny póki nie ma @ wszystko jest możliwe Ja za każdym razem byłam pozytywnej myśli i w końcu się udało
Stary 2012-10-01, 19:04   #3814
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiula199 Pokaż wiadomość

Mam 24 dzień więc jeszcze jest jakaś nadzieją, póki @ nie przyjdzie. A taka byłam pewna no
Może za wcześnie zrobiłaś test?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:08   #3815
...Skierka...
Zakorzenienie

witam Kochane w zabieram sie do nadrabiania spooooorych zaległości

Cytat:

mysle ze 24 dc moze byc za wczesnie zalezy jeszcze jak dlugie masz cykle, ale mimo wszystko jest to wczesnie i jeszcze wszystko moze sie zdazyc

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
może,choć to 33 dzień cyklu więc myślę że powinno się już pokazać....jakoś mi się nie chce wierzyć,że za 2 dni może wyjść coś innego....choć ostatni ykl miałam 35 a wcześniej 36 dni,wcześneij 32.... myślicie,że jesli ten miałby mieć 35 to jak zrobiłam w 33 dniu to mógł nie wyjść??
moja kolezanka zrobila sobie test z 2 dni po planowawym czasie @ i nic nie wykazalo, powtorzyla gdzies za kolejne 2 dni i nic, a @ jak nie bylo tak nie bylo i co sie okazało? ze jednak dzisdziuś był

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

as o dniu chlopaka wlasnie teraz mi sie przypomnialo, jak przeczytalam wasze wczorajsze posty na szczescie moj TZ tez pewnie o tym nie pamietał
...ale ja jestem niedobra...

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:09   #3816
kasiula199
Raczkowanie

Dzięki Wam kochane za pocieszenie

Dopóki @ nie przyszła to zawsze jest nadzieja. Mój Tż kupił 2 testy w naturze i jeden był cały rozwalony to może ten też był jakiś nie halo (czymś sie trzeba pocieszać)
kasiula199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:12   #3817
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Od lat jestem 'zgagowcem'wiec może powiem jaki to bol. To jest pieczenie i może ono wystąpić tylko w przełyku albo tylko w nadbrzuszu albo w obu miejscach naraz. Zaczyna się najczęsciej i wzmacnia wieczorami.
tez mam te problemy, bardzo czesto, zdazalo sie ze z 5 dni w tyg mnie trafialo, ale to tak sezonowo, po znowu po kulku tyg juz zadziej i znowu czesciej itd, a renni to podstawowy lek w mojej szafce nocnej, bo zawsze trafia mnie w nocy, czasem juz sie zastanawialam czy moze cos nie tak ze mna, czy to moze cos powaznego sie dzieje, a Ty tez miewasz tak czesto?

Stary 2012-10-01, 19:18   #3818
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
tez mam te problemy, bardzo czesto, zdazalo sie ze z 5 dni w tyg mnie trafialo, ale to tak sezonowo, po znowu po kulku tyg juz zadziej i znowu czesciej itd, a renni to podstawowy lek w mojej szafce nocnej, bo zawsze trafia mnie w nocy, czasem juz sie zastanawialam czy moze cos nie tak ze mna, czy to moze cos powaznego sie dzieje, a Ty tez miewasz tak czesto?
Miewam 80% swojego zycia Codziennie rano jem ortanol albo jakiś zamiennik typu bioprazol,wystarczy ze 2-3 dni nie zjem i mam zgage i ból nadbrzusza nie do wytrzymania. Generalnie mam helicobacter pylori ale objawów typowych dla wrzodów nie mam,lekarz nie widzi potrzeby badania...a na badanie i tak bym na trzeźwo nie poszła

Reni u mnie działa na 10 min
Stary 2012-10-01, 19:33   #3819
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Hej,oczywiście zmienione.

dzięki

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Linka1984 to ja mam bardzo podobne problemy ze zgada, z jej czestoscia i intensywnoscia moj maz sie denerwuje ze powinnam z tym isc do lekarza, bo to noie jest normalne ciagle miec taka mocna zgage, ale ja oczywiscie zanim isc do lekarza to biore reni jak akurat nie patrzy...
a Ty bierzesz jakies konkretne leki na to?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ----------

MarudexuS

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Przyszła @ Przeziebienie i zabieganie, generalnie w czarnej dupie jestem Ale cóż co mam poradzić
Dzastinko, plis zmień mi cs, jak możesz, czy obowiązakowo na pw Cię zaatakować ?
przykro mi tez ale nic straconego, kolejny miesiac przed nami

Stary 2012-10-01, 19:35   #3820
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Linka1984 to ja mam bardzo podobne problemy ze zgada, z jej czestoscia i intensywnoscia moj maz sie denerwuje ze powinnam z tym isc do lekarza, bo to noie jest normalne ciagle miec taka mocna zgage, ale ja oczywiscie zanim isc do lekarza to biore reni jak akurat nie patrzy...
a Ty bierzesz jakies konkretne leki na to?

Tak jak napisałam wyżej Ortanol bo jest najtańszy - to jest zamiennik Bioprazolu Bierze sie codziennie jedną. Są dawki 10 mg i 20mg.
Stary 2012-10-01, 19:41   #3821
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Też tak czasem myśle że lepiej było wpaść kiedyś....
ale zobaczcie jak to sie zmienia... tez zaluje, bo taka wpadka to od razu, na poczatku niby problem, czesto ciezko, ale z zcasem jednal dopiero mozna to docenic. Kuzynka moja zaszla w nieplanowana ciaze bardzo wczesnie, w wieku 20 lat, ale miala juz stalego partnera z ktorym wiazali wspolna przyszlosc, a teraz maly juz odchowwany, po komuni - szok jak ten czas szybko leci no i super, młoda mama, poradzila sobie ze wszystkim a teraz naprawde fajnie, a ja... jak dojrzalam do decyzji w wieku 27 lat to jak narazie "schodzi sie"
powiedzialam kiedys mezowi ze nsa 30 urodziny bedzie mial juz dzidzie, ale teraz juz chyba nie da razy, bo urodziny 30te ma pod koniec tegomiesiaca. no... dziudziusia nie bedzie ale po cichu liczylam ze chociaz fasolka bedzie. tak wiec nadal mam cichą nadzieje ze szansa jeszcze jest i byc moze dlatego ostatnia @ tak mnie podłamała, ale bedzie co ma być

Edytowane przez ...Skierka...
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:43
Stary 2012-10-01, 19:46   #3822
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Z tym ultimatum to chyba faktycznie mu je postawię może nie tak dosłownie no ale jednak.

Co do pierścionka to tak robiłam niby u "Zaufanego" jubilera" najpierw niby wszystko było ok nie zwróciłam nawet uwagi na niego ale później patrze i widzę że może i kształt pierścionka jest ten sam ale w środku było białe złoto którego teraz nie widzę... Niestety jakoś późno to dostrzegłam bo będąc już w Austrii i temu tak wyszło.
kurcze, ale numer z tym pierścionkiem...
Cytat:
mega pryszcz mi wyskoczył...jak przed @
Cytat:
Pryszcz taki typowy przedokresowy..i piersi bolą już typowo okresowo..Ja już świruje normalnie. Wyleczylam te jelitówkę ale tak mnie nie dobrze ze masakra...już 4 dzień , uczucie nudności mam tylko po podłudniami i po zjedzeniu czegoś , wmomencie pustego zolądka jest w miare ok a to dopiero 24 dc , owu była miedzy 14-17 dniem
ryszcze to jeszcze nic nie znaczą. Ja w cyklu przed tym udanym miałam pryszcze, po czym @ przylazła... Więc jak w tym udanym cyklu też pojawiły się pryszcze to się załamałam, bo pomyślałam, że znowu lipa Ale @ nie przyszła A o jelitówce u koleżanki, która oznaczała dzidziola już Ci pisałam, więc nie poddawaj się tylko uzbroj w cierpliwość Trzymam
Cytat:

może za wczesnie...
Stary 2012-10-01, 19:48   #3823
...Skierka...
Zakorzenienie

Atena564 i colorblue - gratuluję!!!!

naprawde tak się cieszę, jakie miłe wieści po mojej nieobecności

... niestety nadrabiam powoli stąd mój zapłon opóźniony

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Skierka super,że do nas wróciłaś. My tu wszystkie trzymamy kciuki za każdą z nas i jesteśmy tu po to też,a może przedewszystkim by się wspierać
Napewno Wam się uda, na Was też przyjdzie czas

Co do nowych fasolek to owszem owszem przybyły

Czas edycji: 2012-10-01 o 19:50
Stary 2012-10-01, 19:49   #3824
colorblue
Zakorzenienie

Kurka Wizaż mi wariuje i nie chce mi cytować chociaż wciskam wielocytuj:mur :

A więc:

Mokka na zdrówko
Skierka nadrabiaj te zaległości,nadrabiaj No i dziękuje!
Anteria będzie dobrze-musi być! Dogadacie się!
Linka nie panikuj,mnie też wysyfiło i wszystkie objawy @ był i co?
Kasiula za szybko na ten test powtórz pod koniec tygodnia

Maru ja nadal ściskam kciuki

Kwitka,gdzie się zapodziałaś?

Brak mi Kocurka

Noo to tak po krótce eheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-10-01 o 19:55
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 19:50   #3825
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
ale zobaczcie jak to sie zmienia... tez zaluje, bo taka wpadka to od razu, na poczatku niby problem, czesto ciezko, ale z zcasem jednal dopiero mozna to docenic. Kuzynka moja zaszla w nieplanowana ciaze bardzo wczesnie, w wieku 20 lat, ale miala juz stalego partnera z ktorym wiazali wspolna przyszlosc, a teraz maly juz odchowwany, po komuni - szok jak ten czas szybko leci no i super, młoda mama, poradzila sobie ze wszystkim a teraz naprawde fajnie, a ja... jak dojrzalam do decyzji w wieku 27 lat to jak narazie "schodzi sie"
powiedzialam kiedys mezowi ze nsa 30 urodziny bedzie mial juz dzidzie, ale teraz juz chyba nie da razy, bo urodziny 30te ma pod koniec tegomiesiaca. no... dziudziusia nie bedzie ale po cichu liczylam ze chociaz fasolka bedzie. tak wiec nadal mam cichą nadzieje ze szansa jeszcze jest i byc moze dlatego ostatnia @ tak mnie podłamała, ale bedzie co ma być
Skierka, kurcze... no to absolutnie nie ma opcji żeby @ przylazła... trzymam kciuki baaardzo mocno Który u Ciebie dc?
Stary 2012-10-01, 19:54   #3826
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Skierka, kurcze... no to absolutnie nie ma opcji żeby @ przylazła... trzymam kciuki baaardzo mocno Który u Ciebie dc?
dziś 19
od lat tak zawsze mowilam ze na 30 urodziny, tylko ten czas jakos tak szybko minal... a zdecydowalismy sie w styczniu (dostalam juz umowe na stale) a starania zaczely sie w kwietniu - bylam taka naiwna, ze myslalam ze od razu bedzie a to jednak nie tak... dlatego tak bardzo bym chciała, żeby to właśnie teraz sie udało...

Stary 2012-10-01, 20:03   #3827
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
dziś 19
od lat tak zawsze mowilam ze na 30 urodziny, tylko ten czas jakos tak szybko minal... a zdecydowalismy sie w styczniu (dostalam juz umowe na stale) a starania zaczely sie w kwietniu - bylam taka naiwna, ze myslalam ze od razu bedzie a to jednak nie tak... dlatego tak bardzo bym chciała, żeby to właśnie teraz sie udało...

Mowisz ze naiwna jestes ze myślałaś ze od razu sie uda..mnie od zawsze prześladuje myśl ze bedzie cięzko..od dziecka w sumie. Nie wiem czemu. Teraz gdy skonczyłam 28 lat okazało się ze hormonki wariują i lekarze sami mówią ze bedzie cięzko..chyba niepotrzebnie mi powiedzieli,wolałabym nie wiedziec.
Stary 2012-10-01, 20:26   #3828
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
To wczoraj tak TŻ wujek, myślałam że go uduszę. On powiedział coś w stylu kiedy dziecko a ja na to że jak będzie to będzie. Oburzył się, że tak, kase zawsze na co innego wydajemy a dziecko może poczekać... Tak mi się przykro zrobiło... U nas też nikt nie wie że się staramy i nie wychodzi i dobrze, bo wtedy wujaszek przychodziłby z pytaniami czemu jeszcze w ciąży nie jestem... Ehh... Specyficzny człowiek...
ZNAM TO ZNAM... jest to czasem troche przykre i dziwi mnie to ze tak duzo osób nawet nie pomyśli, ze moze komus zrobic przykrosc, ze nie kazdy może tak "chop siup" u mnie wlasnie ta szwagierka głównie potrafi tak wypalić, teksty typu "oni maja duzo czasu bo nie maja co robić" - tłumacząc - nie maja dziecka, lub :po co ogladasz ubranka dla dzieci juz patrzysz na bluzki ciążowe jak nawet w ciąży jeszcze nie jestes" ale jestem juz troche przyzwyczajona to tego, bo to nie jest złośliwość z jej strony tylko taka juz jest....czasem bez zastanowienia. Raz tylko przykro mi sie zrobiło, bo ja z TZ jestesmy juz 4 lata po slubie, oni dopiero co i od razu dzidzius, a wiek podobny, i kiedys gdzies bylismy razem i jeszcze z jedna ppara, w kazdym razie jak juz zblizal sie wieczor i sie rozdzielalismy, kiedy moj maz powiedzial zeby zostali jeszcze troche, to wiecie co powiedziala? - "wy mozecie siedziec bo nie macie rodziny, a my mamy dziecko i mamy już obowiązki" ... no to to był cios poprostu mnie wmurowało

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Napisane przez paulinka_22 Pokaż wiadomość
udzielałam się w poprzedniej części wątku,więc nie wiem,czy ktoś mnie jeszcze pamięta,zaczynam właśnie 8 TC,termin 14.05 udało się za pierwszym razem po pokonaniu pewnych problemów, o dziwo w cyklu,w którym zaciążyłam było bardzo niewiele 'przytulanek"

gratuluje

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Mowisz ze naiwna jestes ze myślałaś ze od razu sie uda..mnie od zawsze prześladuje myśl ze bedzie cięzko..od dziecka w sumie. Nie wiem czemu. Teraz gdy skonczyłam 28 lat okazało się ze hormonki wariują i lekarze sami mówią ze bedzie cięzko..chyba niepotrzebnie mi powiedzieli,wolałabym nie wiedziec.
to i wiekowo jestesmy podobnie
ale wiesz, mysle ze trzeba byc dobrej mysli (inaczej mysle tylko w dniu @ i ewentualnie przez 3 kolejne dni ) bo tyle sie slyszy tez i o tych przypadkach ze niby przesadzone, ze ciezko, ze male szanse, a jednak tez sie udaje, więc głowa do góry, ja wierze w to że na każdego przyjdzie czas, każda z nas wreszcie trafi tez SWÓJ miesiąc

PRZEPRASZAM z góry że zajmuje właśnie z 80% postów ale jak dorwałam sie do tego komputera a ostatnio jestem zabiegana i zapracowana troche, tym bardziej ze wyjazd sluzbowy tez mnie czeka od srody do konca tyg, wiec znow tu nie zajrzę

colorblue a jak Twoje samopoczucie? jak fajnie, to Ci Fasoleczka niespodzianke zrobiła czułaś już cos wcześniej? tzn zanim zrobiłaś test, czy działo się cos wyjątkowego, przez co przeczuwałaś że to tym razem jednak to?

vanessa1781 gratuluje nowego miszkanka i zycze szczescia na swoim, moze sie w nowym CS odbije my mieszkamy na swoim juz 2 rok, i bardzo milo wspominam przeprowadzke - nie ma jak u siebie!!!

kalusia1 moje gratulacje i dla Ciebie!!! kurcze tez mnie nie bylo tylko troche a tu tyle takich wspaniałych nowin - tyle Fasolek, no dziewczyny naprawde

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Mój kot postarał się dziś w nocy, żebym miała niespodziankę jak wstanę... wskoczył na szafkę i łapą zwalił świecznik, także miałam pełno sprzątania szkieł z rana.
moja pierwsza myśl to - napewno zrobił kupę zaraz przy łóżku
ale widzę Dzastin08 że nie tylko ja mam takie wizje

ANTERIA wydaje mi sie że każdy z nas może mieć swoich znajomych, poza wspólnymi znajomymi on zawsze bedzie mial tez swoich kolegów i koleżanki, tak jak i Ty, ale myślę że nigdy nie można dopuścić to tego, żeby drugie z nas musiało być zazdrosne... może i on to zrozumie, że żarty żartami ale w momencie kiedy Ty to przeżywasz, powinien to zrozumieć

Czas edycji: 2012-10-01 o 21:52
Stary 2012-10-01, 21:04   #3829
Debrah
Zakorzenienie

Karolina : to zależy od cen laboratorium, jednak niestety - nie mało. Ja za komplet (m. in. grupa krwi, toxo (oba, bo 2 są), morfo, mocz, hbs, hiv, hcv, glukoza, różyczka, cmv . i inne nazw nie pamiętam..zapłaciłam prawie 300zł.
Najdroższa jest grupa krwi ( u mnie 45zł) i toxo (oba po 35zł - czyli 70 w sumie).

Aczkolwiek ja zrobiłam od razu wszystkie (teraz muszę tylko toxo powtarzać - bo nigdy nie przechodziłam, i grupę krwi (czy są przeciwciała) bo mamy konflikt z Tż.
Mocz, mofro - są tanie, a tego robisz w ciąży najwięcej.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:09   #3830
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Sophia a może jak się wyprowadzicie to wystarczy? Bo skoro Twój tata w pracy nie krzyczy to Ciebie i Twojego TŻ ominą nieprzyjemności jak będziecie mieszkać gdzieś indziej?
Hej,
My mieszkamy sami. Na szczęście To chyba ruda_not_grazyna ma tą niemiłą sytuację.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
I dziewczyna szefa mojego TŻ prawdopodobnie też jest w ciąży, ale póki co to domysły. Gościu ma 45 lat, a ona 34. Starali się bardzo długo. Jakieś 5 lat. I to było ich marzenie i wszyscy mamy nadzieję, że się im spełniło, a ja będę miała kogo do pogaduszek, bo będzie mniej więcej w tym samym tygodniu
Jak czytam o takich historiach to, aż się serce raduje, bo daje to nadzieję, że Nam też się uda.

Cytat:
a o dniu chłopaka zapomniałam i jak TŻ mnie zapytał czy pamiętam to powiedziałam że "wiem" chociaz zapomniałam więc mogłam się nie przyznawać że wiem, wszystko przez ten głupi facebook, bo tam wszyscy sobie składają życzenia i dlatego się dowiedzial, więc mu mówie "napisać Ci życzenia na FB? " haha no to mi mowi ze ja dostałam kwiaty na 8 marca a ja no to ze o 8 marca wszyscy pamietaja a o dniu chlopaka nikt i sam nie wie kiedy jest a on ze wie, no to kiedy? "yy 1 października" bo się zapedził i zapomniał ze wrzesień ma 31 dni no to powiedziałam że nawet dzisiejszej daty nie zna a co dopiero jakies świeto
dobra riposta

Cytat:
Napisane przez Goyya Pokaż wiadomość
nie wiem co z tą owulką,bo u mnie jest bezobjawowa mam wrażenie.... a ponieważ są takie nieregularne cykle-to nawet nie umiem zgadnąć......
naprawdę zrobiony test 3 dni wcześniej może nie wyjść?
Moja koleżanka z pracy robiła 3 testy, w 2 dniowych odstępach i wszystkie wyszły negatywne. A później zapomniała i zrobiła, aż po tygodniu znowu i wyszły II krechy, a u lekarza okazało się,że to już 7-8 tydz ciąży.

Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
Możesz dokladnie opisac ta zgage.. ja nigdy jej nie mialam i nie bardzo wiem jak ja rozpoznac.. bo ponoc taka gula w gardle ktorej nie da sie przelknac to nie zgaga.
Cytat:
Od lat jestem 'zgagowcem'wiec może powiem jaki to bol. To jest pieczenie i może ono wystąpić tylko w przełyku albo tylko w nadbrzuszu albo w obu miejscach naraz. Zaczyna się najczęsciej i wzmacnia wieczorami.
Dokładnie,to takie pieczenie w przełyku. A wiedziałam, żeto zgaga,bo wujek google mi podpowiedział

Cytat:
ej slyszalyscie ze kobiety w ciazy maja obnizone IQ? bo moim zdaniem to prawda.. na niczym nie moge sie skupic, jak mnie cos rozsmieszy to chichram sie jakbym byla pijana, a jakbym miala teraz cos liczyc itp. to sobie wogole nie wyobrazam
Moja szefowa jest w 7 m-cu ciąży i twierdzi,że IQ spadało jej w każdej i w tej też. Zresztą jak się z nią rozmawia,to odnosi się właśnie takie wrażenie
A oni to też historia. O 1-go bobasa starali się 3 lata, a jak im się już udało to prawie co rok to prorok i koniec tego roku lub początek przyszłego roku zostaną rodzicami po raz 3.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
A tak swoją drogą co to w ogóle za historia żeby pierścionek podmienili. Próbowaliście coś z tym zrobić? Ja to bym chyba na policję zgłosiła....
W głowie się nie mieści taka podmianka...

No to nadrobiłam,a teraz witam wszystkie Panie

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-01 o 21:13
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:32   #3831
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Hej,
My mieszkamy sami. Na szczęście To chyba ruda_not_grazyna ma tą niemiłą sytuację.
kurde jak cytowałam to wiedziałam że coś jest nie tego, wybacz

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:43   #3832
Sophia_1
Zadomowienie

Ja się nie gniewam. Sama jak nadrabiam zaległości to mam zagwostkę czy wszystko dobrze zapamiętałam

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Ja też dziś zaszalałam, kupiłam kobaltową bluzeczkę (za całe 4,50). Kobalt to to ponoć must have tej jesieni A raczej coś w tym kolorze.

Edytowane przez Sophia_1
Czas edycji: 2012-10-01 o 21:56
Stary 2012-10-01, 21:52   #3833
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Karolina : to zależy od cen laboratorium, jednak niestety - nie mało. Ja za komplet (m. in. grupa krwi, toxo (oba, bo 2 są), morfo, mocz, hbs, hiv, hcv, glukoza, różyczka, cmv . i inne nazw nie pamiętam..zapłaciłam prawie 300zł.
Najdroższa jest grupa krwi ( u mnie 45zł) i toxo (oba po 35zł - czyli 70 w sumie).

Aczkolwiek ja zrobiłam od razu wszystkie (teraz muszę tylko toxo powtarzać - bo nigdy nie przechodziłam, i grupę krwi (czy są przeciwciała) bo mamy konflikt z Tż.
Ja na szczęście grupę krwi znam, bo jestem honorowym krwiodawcą
Postaram się jutro rano wstać i zrobić od razu hurtem wszystkie
Stary 2012-10-01, 21:58   #3834
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

To jednak wkurzające, że pobierają od nas niemałe składki, a jak chcesz coś mieć zrobione szybko (i czasem rzetelnie) to dodatkowo płacisz
ach...
Stary 2012-10-01, 22:04   #3835
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Ogólnie taka jakaś przybita jestem. nie wiem dlaczego. Nie wydaje mi się, żeby coś się u mnie zafasolkowało. Mam raczej życiowego pecha, więc wątpię żeby za pierwszym razem nam się udało
Kochana, za pierwszym razem to mało komu się zdarza, także nie martw się. My tu wszystkie znamy trudy i boleści jak przychodzi @ ale zawsze jest nadzieja, że teraz się uda.A staranka są takie przyjemne. Nie martw się, no, nosek do góry

Cytat:
Tak sobie myśle dziewczyny jak patrze na te zdjecia w klubie i moj brzuch ze moze jakoś się wypiełam że on taki duży, przecież taki jest malutki.. ale podchodze do lustra i nie, jednak zdjęcia się nie mylą
Przecież to już kochana czas na to. Maleństwo coraz większe to i miejsca też więcej potrzebuje. W sumie to nawet nie wiem ile teraz moje ma, bo już go gin nie mierzył. Nie mieścił się w kadrze cały...Pewnie ok 10-15 cm.

Cytat:
Napisane przez karolus17 Pokaż wiadomość
W ogole czy jakas mama moglaby opisac poczatki swojej ciazy.. tzn ja do okresu mam jeszcze tydzień i chcialam sie zapytac czy zdarza sie tak, ze nie ma sie zadnych objawow ani na okres ani na ciaze..
Tutaj to chyba wszystkie zafasolkowane były zaskoczone, jak się pokazały II kreski. Ale racja, co ciąża, to inne odczucia. Ja też myślałam, że dostanę @. Byłam i nadal jestem trochę bardziej beksa. Raz się kiedyś nawet w pracy popłakałam, bo kolega niby chciał zrobić mi żart a ja w płacz, bo to nie było wg mnie śmieszne. A to do mnie nie podobne, nie lubię publicznie płakać. Ale wtedy jakoś tego nie zarejestrowałam.

Mam niższe IQ? Cholera.... Dobrze, ze w domu jestem i obciachu sobie nie robię. Byłam dziś z córką na zakupach i nie mogłam się powstrzymać. Jak zobaczyłam ciuszki dla niemowląt to kupiłam trochę. Na razie nie wiem co będzie, to kupiłam białe w jakieś misie, kotki, body takie błękitne w paseczki z białym i seledynowy kaftanik w słonie. Ogólnie to jakieś zoo mi wyszło. Ale jaka radość, bo to takie malusie...

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:06   #3836
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
To jednak wkurzające, że pobierają od nas niemałe składki, a jak chcesz coś mieć zrobione szybko (i czasem rzetelnie) to dodatkowo płacisz
ach...
Ech... taka nasza szanowna służba zdrowia Ja nie cierpię tych kolejek, długiego oczekiwania na wizytę i nieprofesjonalizmu... wszędzie chodzę prywatnie, dlatego jestem za sprywatyzowaniem służby zdrowia. Może wtedy byłaby jakaś konkurencja i szanowano by pacjenta... i jego portfel

Strasznie ubolewam nad tym, że w moim mieście ani w okolicy nie ma jakiegoś prywatnego szpitala położniczego jest tylko jeden państwowy i opinie na jego temat są różne
Stary 2012-10-01, 22:18   #3837
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
.
Mam niższe IQ? Cholera.... Dobrze, ze w domu jestem i obciachu sobie nie robię.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
Ech... taka nasza szanowna służba zdrowia Ja nie cierpię tych kolejek, długiego oczekiwania na wizytę i nieprofesjonalizmu... wszędzie chodzę prywatnie, dlatego jestem za sprywatyzowaniem służby zdrowia. Może wtedy byłaby jakaś konkurencja i szanowano by pacjenta... i jego portfel

Strasznie ubolewam nad tym, że w moim mieście ani w okolicy nie ma jakiegoś prywatnego szpitala położniczego jest tylko jeden państwowy i opinie na jego temat są różne
Tak,też chciałabym wiedzieć wreszcie za co płacę.

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Ok,zmykam, życzę wszystkim spokojnej nocy. Przede mną teraz ciężki okres w pracy,to może chociaż postawię na wysypianie się. Aż sobie magnez kupiłam, żeby mnie stresy nie zjadły
Stary 2012-10-01, 22:19   #3838
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Dziewczyny, z jednej strony służba zdrowia idealna nie jest, na pewno dużo kasy jest marnowane, ale z drugiej strony to relatywnie najtańsze ubezpieczenie dostępne w Polsce, które gwarantuje taki duży koszyk świadczeń. Żaden prywatny ubezpieczyciel na dzień dzisiejszy nie zapewni Wam tego, co (w sumie w teorii, no ale zawsze ... ) nasza państwowa służba.
Stary 2012-10-01, 22:24   #3839
karolina2121
siedzę i myślę

Znalazłam prywatny szpital w Lublinie ... za poród chcą ... 5900zł
Stary 2012-10-01, 22:28   #3840
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam prywatny szpital w Lublinie ... za poród chcą ... 5900zł
Ale może tam mają jakieś super luksusy? Może po porodzie dostaniesz nagranie na pamiątkę? I kwiaty? Szok!!!

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości