|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
a to dopiero 24 dc , owu była miedzy 14-17 dniem
|
|
|
|
|
#3812 |
|
Raczkowanie
|
Laski ale jestem wkurzona
Zrobiłam test i wyszła jedna kreska ![]() Mam 24 dzień więc jeszcze jest jakaś nadzieją, póki @ nie przyjdzie. A taka byłam pewna no |
|
|
|
#3813 |
|
siedzę i myślę
|
Dziewczyny póki nie ma @ wszystko jest możliwe
Ja za każdym razem byłam pozytywnej myśli i w końcu się udało
|
#3814 |
|
Zakorzenienie
|
Może za wcześnie zrobiłaś test?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#3815 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam Kochane
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- as o dniu chlopaka wlasnie teraz mi sie przypomnialo, jak przeczytalam wasze wczorajsze posty na szczescie moj TZ tez pewnie o tym nie pamietał ![]() ...ale ja jestem niedobra...
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki Wam kochane za pocieszenie
Dopóki @ nie przyszła to zawsze jest nadzieja. Mój Tż kupił 2 testy w naturze i jeden był cały rozwalony to może ten też był jakiś nie halo (czymś sie trzeba pocieszać |
|
|
|
#3817 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam te problemy, bardzo czesto, zdazalo sie ze z 5 dni w tyg mnie trafialo, ale to tak sezonowo, po znowu po kulku tyg juz zadziej i znowu czesciej itd, a renni to podstawowy lek w mojej szafce nocnej, bo zawsze trafia mnie w nocy, czasem juz sie zastanawialam czy moze cos nie tak ze mna, czy to moze cos powaznego sie dzieje, a Ty tez miewasz tak czesto?
|
#3818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Codziennie rano jem ortanol albo jakiś zamiennik typu bioprazol,wystarczy ze 2-3 dni nie zjem i mam zgage i ból nadbrzusza nie do wytrzymania. Generalnie mam helicobacter pylori ale objawów typowych dla wrzodów nie mam,lekarz nie widzi potrzeby badania...a na badanie i tak bym na trzeźwo nie poszła ![]() Reni u mnie działa na 10 min |
|
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Linka1984 to ja mam bardzo podobne problemy ze zgada, z jej czestoscia i intensywnoscia moj maz sie denerwuje ze powinnam z tym isc do lekarza, bo to noie jest normalne ciagle miec taka mocna zgage, ale ja oczywiscie zanim isc do lekarza to biore reni jak akurat nie patrzy... ![]() a Ty bierzesz jakies konkretne leki na to? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- MarudexuS ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
ale nic straconego, kolejny miesiac przed nami
|
|
#3820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bierze sie codziennie jedną. Są dawki 10 mg i 20mg.
|
|
|
|
|
#3821 |
|
Zakorzenienie
|
ale zobaczcie jak to sie zmienia...
tez zaluje, bo taka wpadka to od razu, na poczatku niby problem, czesto ciezko, ale z zcasem jednal dopiero mozna to docenic. Kuzynka moja zaszla w nieplanowana ciaze bardzo wczesnie, w wieku 20 lat, ale miala juz stalego partnera z ktorym wiazali wspolna przyszlosc, a teraz maly juz odchowwany, po komuni - szok jak ten czas szybko leci no i super, młoda mama, poradzila sobie ze wszystkim a teraz naprawde fajnie, a ja... jak dojrzalam do decyzji w wieku 27 lat to jak narazie "schodzi sie" ![]() powiedzialam kiedys mezowi ze nsa 30 urodziny bedzie mial juz dzidzie, ale teraz juz chyba nie da razy, bo urodziny 30te ma pod koniec tegomiesiaca. no... dziudziusia nie bedzie ale po cichu liczylam ze chociaz fasolka bedzie. tak wiec nadal mam cichą nadzieje ze szansa jeszcze jest i byc moze dlatego ostatnia @ tak mnie podłamała, ale bedzie co ma być
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-10-01 o 19:43 |
|
|
|
#3822 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ale @ nie przyszła ![]() Cytat:
może za wczesnie...
|
|
#3823 | |
|
Zakorzenienie
|
Atena564 i colorblue - gratuluję!!!!
naprawde tak się cieszę, jakie miłe wieści po mojej nieobecności ![]() ... niestety nadrabiam powoli stąd mój zapłon opóźniony ![]() Cytat:
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-10-01 o 19:50 |
|
|
|
|
#3824 |
|
Zakorzenienie
|
Kurka Wizaż mi wariuje i nie chce mi cytować chociaż wciskam wielocytuj
![]() A więc: Mokka na zdrówko ![]() Skierka nadrabiaj te zaległości,nadrabiaj No i dziękuje!![]() Anteria będzie dobrze-musi być! Dogadacie się! Linka nie panikuj,mnie też wysyfiło i wszystkie objawy @ był i co? ![]() Kasiula za szybko na ten test powtórz pod koniec tygodniaMaru ja nadal ściskam kciuki Kwitka,gdzie się zapodziałaś? ![]() Brak mi Kocurka ![]() Noo to tak po krótce eheh
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-10-01 o 19:55 |
|
|
|
#3825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Który u Ciebie dc?
|
|
#3826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() od lat tak zawsze mowilam ze na 30 urodziny, tylko ten czas jakos tak szybko minal... a zdecydowalismy sie w styczniu (dostalam juz umowe na stale) a starania zaczely sie w kwietniu - bylam taka naiwna, ze myslalam ze od razu bedzie a to jednak nie tak... dlatego tak bardzo bym chciała, żeby to właśnie teraz sie udało...
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowisz ze naiwna jestes ze myślałaś ze od razu sie uda..mnie od zawsze prześladuje myśl ze bedzie cięzko..od dziecka w sumie. Nie wiem czemu. Teraz gdy skonczyłam 28 lat okazało się ze hormonki wariują i lekarze sami mówią ze bedzie cięzko..chyba niepotrzebnie mi powiedzieli,wolałabym nie wiedziec. |
|
|
|
|
#3828 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest to czasem troche przykre i dziwi mnie to ze tak duzo osób nawet nie pomyśli, ze moze komus zrobic przykrosc, ze nie kazdy może tak "chop siup" u mnie wlasnie ta szwagierka głównie potrafi tak wypalić, teksty typu "oni maja duzo czasu bo nie maja co robić" - tłumacząc - nie maja dziecka, lub :po co ogladasz ubranka dla dzieci juz patrzysz na bluzki ciążowe jak nawet w ciąży jeszcze nie jestes" ale jestem juz troche przyzwyczajona to tego, bo to nie jest złośliwość z jej strony tylko taka juz jest....czasem bez zastanowienia. Raz tylko przykro mi sie zrobiło, bo ja z TZ jestesmy juz 4 lata po slubie, oni dopiero co i od razu dzidzius, a wiek podobny, i kiedys gdzies bylismy razem i jeszcze z jedna ppara, w kazdym razie jak juz zblizal sie wieczor i sie rozdzielalismy, kiedy moj maz powiedzial zeby zostali jeszcze troche, to wiecie co powiedziala? - "wy mozecie siedziec bo nie macie rodziny, a my mamy dziecko i mamy już obowiązki" ... no to to był cios poprostu mnie wmurowało---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
gratuluje ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() ale wiesz, mysle ze trzeba byc dobrej mysli (inaczej mysle tylko w dniu @ i ewentualnie przez 3 kolejne dni ) bo tyle sie slyszy tez i o tych przypadkach ze niby przesadzone, ze ciezko, ze male szanse, a jednak tez sie udaje, więc głowa do góry, ja wierze w to że na każdego przyjdzie czas, każda z nas wreszcie trafi tez SWÓJ miesiąc PRZEPRASZAM z góry że zajmuje właśnie z 80% postów ale jak dorwałam sie do tego komputera a ostatnio jestem zabiegana i zapracowana troche, tym bardziej ze wyjazd sluzbowy tez mnie czeka od srody do konca tyg, wiec znow tu nie zajrzę ![]() colorblue a jak Twoje samopoczucie? jak fajnie, to Ci Fasoleczka niespodzianke zrobiła czułaś już cos wcześniej? tzn zanim zrobiłaś test, czy działo się cos wyjątkowego, przez co przeczuwałaś że to tym razem jednak to?vanessa1781 gratuluje nowego miszkanka i zycze szczescia na swoim, moze sie w nowym CS odbije my mieszkamy na swoim juz 2 rok, i bardzo milo wspominam przeprowadzke - nie ma jak u siebie!!! ![]() kalusia1 moje gratulacje i dla Ciebie!!! ![]() Cytat:
![]() ale widzę Dzastin08 że nie tylko ja mam takie wizje ![]() ANTERIA wydaje mi sie że każdy z nas może mieć swoich znajomych, poza wspólnymi znajomymi on zawsze bedzie mial tez swoich kolegów i koleżanki, tak jak i Ty, ale myślę że nigdy nie można dopuścić to tego, żeby drugie z nas musiało być zazdrosne... może i on to zrozumie, że żarty żartami ale w momencie kiedy Ty to przeżywasz, powinien to zrozumieć
kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie... 20.11. ...nasze Szczęście... Edytowane przez ...Skierka... Czas edycji: 2012-10-01 o 21:52 |
||||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina : to zależy od cen laboratorium, jednak niestety - nie mało. Ja za komplet (m. in. grupa krwi, toxo (oba, bo 2 są), morfo, mocz, hbs, hiv, hcv, glukoza, różyczka, cmv . i inne nazw nie pamiętam..zapłaciłam prawie 300zł.
Najdroższa jest grupa krwi ( u mnie 45zł) i toxo (oba po 35zł - czyli 70 w sumie). Aczkolwiek ja zrobiłam od razu wszystkie (teraz muszę tylko toxo powtarzać - bo nigdy nie przechodziłam, i grupę krwi (czy są przeciwciała) bo mamy konflikt z Tż. Mocz, mofro - są tanie, a tego robisz w ciąży najwięcej. |
|
|
|
#3830 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
My mieszkamy sami. Na szczęście Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A oni to też historia. O 1-go bobasa starali się 3 lata, a jak im się już udało to prawie co rok to prorok i koniec tego roku lub początek przyszłego roku zostaną rodzicami po raz 3. Cytat:
No to nadrobiłam,a teraz witam wszystkie Panie Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-01 o 21:13 |
||||||||
|
|
|
#3831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3832 |
|
Zadomowienie
|
Ja się nie gniewam. Sama jak nadrabiam zaległości to mam zagwostkę czy wszystko dobrze zapamiętałam
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Ja też dziś zaszalałam, kupiłam kobaltową bluzeczkę (za całe 4,50). Kobalt to to ponoć must have tej jesieni Edytowane przez Sophia_1 Czas edycji: 2012-10-01 o 21:56 |
|
|
|
#3833 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Postaram się jutro rano wstać i zrobić od razu hurtem wszystkie
|
|
#3834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ach... |
|
|
|
|
#3835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
...Pewnie ok 10-15 cm.Cytat:
Mam niższe IQ? Cholera...
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|||
|
|
|
#3836 | |
|
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Strasznie ubolewam nad tym, że w moim mieście ani w okolicy nie ma jakiegoś prywatnego szpitala położniczego jest tylko jeden państwowy i opinie na jego temat są różne
|
|
#3837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Ok,zmykam, życzę wszystkim spokojnej nocy. Przede mną teraz ciężki okres w pracy,to może chociaż postawię na wysypianie się. Aż sobie magnez kupiłam, żeby mnie stresy nie zjadły
|
||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, z jednej strony służba zdrowia idealna nie jest, na pewno dużo kasy jest marnowane, ale z drugiej strony to relatywnie najtańsze ubezpieczenie dostępne w Polsce, które gwarantuje taki duży koszyk świadczeń. Żaden prywatny ubezpieczyciel na dzień dzisiejszy nie zapewni Wam tego, co (w sumie w teorii, no ale zawsze ... ) nasza państwowa służba.
|
#3839 |
|
siedzę i myślę
|
Znalazłam prywatny szpital w Lublinie ... za poród chcą ... 5900zł
|
#3840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.

a to dopiero 24 dc , owu była miedzy 14-17 dniem

Ja za każdym razem byłam pozytywnej myśli i w końcu się udało
na szczescie moj TZ tez pewnie o tym nie pamietał

Ale @ nie przyszła
może za wczesnie...