Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 16:24   #3691
sandra23s
Zadomowienie

Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
dobre!
Sandra a ile lat ma Twój synek?

ma 5 lat.szkoda mi go,ale nie moge mu pozwolic,zeby spał z nami bo jak raz czy dwa pozwole to bedzie chcial caly czas.narazie jak placze to ide do niego,przytulam,mówie ,ze kocham itd.to go uspakaja i zasypia,ale potem znow sie budzi.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:16   #3692
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dearlie zazdroszcze tych skurczy,mi żadne nie doskwierają zapomniałam sie pochwalić,że jak mało przybierałam na wadze to teraz mam 11 kg na plusie nagle ale z Gracjankiem też tyle miałam i po porodzie wszystko spadło od razumoże teraz też tak będzie

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:20   #3693
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki jak mnie dawno tu nie było a to wszystko przez całe dnie spędzane w szpitalu ...

Dziś Jaś wyszedł do domu płucka czyste natomiast walczymy z katarkiem.

Przy czasie opiszę w końcu swój poród myślę że to będzie jeszcze dziś

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią
Witajcie w domu

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie no padłam
Spi ze smokiem

Widzisz jaki grzeczny
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

słodkości maleńkie kochane !!!!

to ja jeszcze nasza 7dmio tygodniowa Niunie ze smokiem wrzucam ... Niunia pilnuje mamę by z ciociami wizazowymi poklachała spokojnie heheee

ślicznota kochana

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

eee wrzucam z wczoraj bo pewnie dzisiaj nie tkne aparatu już

słodziak z niego

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość

Można jeść biszkopty karmiąc, prawda? Bo ja zjadłam od rana dwie paczki

Ja jem bo je uwielbiam

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:26   #3694
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
ja tez juz swojej niektóre 62 zakładam.a pare 56 wogóle jej nie załozylam,bo za małe
a ja musialam 56 dokupic tak mi wszyscy gadali nie kupuj na 56 bo moze tego nawet nie ubierze, a sie okazala wprost przeciwnie. i trzeba bylo dokupic zeby pralka nie szla za czesto

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A to moje malutkie słoneczko
slodziak

Cytat:
Hej mamuśki jak mnie dawno tu nie było a to wszystko przez całe dnie spędzane w szpitalu ...

super wiesci

Cytat:

słodkości maleńkie kochane !!!!

to ja jeszcze nasza 7dmio tygodniowa Niunie ze smokiem wrzucam ... Niunia pilnuje mamę by z ciociami wizazowymi poklachała spokojnie heheee
czarujace dziewcze z Dusi

Cytat:
Nie no padłam
Spi ze smokiem

Cytat:
No jest inaczej nie wiem dlaczego ale jakoś inaczej sie podchodzi do tego nie wymyśla chorób tylko cieszy się chwilą z dzieciaczkiem zreszta ja go wycałowuje tylko do 15 kiedy starsza jest w przedszkolu potem ta miłosc na nią przenoszę żeby nie czuła się odepchnięta zreszta ona potem ciągle na kolanka do mamusi jak to mówi i zazwyczaj siedze tak ze na rekach jest Jasiu a ona na kolanach nosz prawdziwa matka polka

tort mamy na bitej śmietanie z owocami i galaretka. a co do zdjęć to ja mam lustrzanke

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

duża jest widać po leżaczku. Ja się zepnę dzisiaj i też zrobię mu fotę i wrzucę a co trza pokazać go w jego święto.

zaraz tesciowa przyjedzie z Zuzanką.

eee wrzucam z wczoraj bo pewnie dzisiaj nie tkne aparatu już
przystojniak

Gda śliczny synuś

dziewczyny a jak wy teraz ubieracie dzieciaki na spacer? ja sie ciagle martwie zeby jej nie przegrzać

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:35   #3695
Kalpana
Zakorzenienie

Jaki rozmiar ubranek kupić na zimę? 62 czy już 68?
I czy czapeczka na zimę 36/38 będzie dobra, czy za mała?

K

Sz
Kalpana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:35   #3696
Iwoncia81
Zakorzenienie

Matko, odkąd mąż o 13tej pojechał to mały pospał 5 minut i albo wrzeszczy, albo je, albo wali kupy
A mnie zaraz głowa rozboli, spać mi sie chce i nie mam siły na nic i zaczynam sie irytować. A to małe nienajedzone dziecie ma oczy jak ping-pongi. Chyba nigdy nie pójdzie spać
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:47   #3697
weronika_91
Zakorzenienie

Oto mój opis porodu

W nocy z soboty na niedzielę z 15/16 września zaczął mnie pobolewać brzuch … czułam że coś się zaczyna bo wcześniej tak nie miałam … Tż już nawet budziłam żeby mi pomasował a ten dwa razy przejechał ręką i spał dalej … nad ranem zaczęłam odczuwać skurcze… były nieregularne co 10 minut, co 8 , co 5 … koło 8 poszłam wziąć kąpiel żeby sprawdzić czy się wyciszą czy też nie … no i dalej były nieregularne … zrobiłam na 13 obiad i już ledwo go jadłam więc mówię do Tż że to już chyba się zaczęło na dobre… pojechaliśmy do szpitala w którym byliśmy coś po 14 … najpierw sprawy papierkowe potem przyszedł lekarz zbadać i rozwarcie okazało się tylko na opuszek więc pyta mnie czy zgadzam się pójść na patologię czy chcę wrócić do domu … długo nie myśląc podjęłam decyzję o zostaniu no i około 15 przyjęli mnie na tą patologię … najpierw KTG godzinne … na tym łóżku już tam ledwo leżałam , trochę sobie pokrzyczałam …. Potem położna kazała mi wziąć prysznic żeby wyciszyć troszkę te ksurcze i tak też zrobiłam … przed 17 wołają mnie na badanie … rozwarcie okazało się już na 3 cm więc nic więcej tylko kierunek porodówka … tż poszedł się przebrać a mnie zaprowadzono już na salę …. Na początek zapisik oczywiście musiał być czego bardzo nie znosiłam … po zapisie zaproponowano mi pół godzinną kąpiel no i przyznam że bardzo pomogła, skurcze nie były aż tak bolesne… koło 21 było rozwarcie na 5/6 cm o 23 8cm i po krótkim czasie już max . No i zaczęła się akcja porodowa … Tż dzielnie cały czas ze mną był . Chwilę przed północą okazało się że parte skurcze mam za krótkie, podali oksytocynę która nic tu nie pomogła tak więć o północy Tż wyprosili z sali … a mały został wyciągnięty 27 min po północy za pomocą vacum… synka nawet dobrze nie zobaczyłam bo od razu go brali … dostał 8 pt przez zaburzenia oddychania i napięcie mięśni . Ze mną lekarze walczyli do 2 … macica mi się nie chciała obkurczać , jakiś krwiak się zrobił ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło tylko podano mi 2 jednostki krwi bo jednak trochę straciłam.
Jaśko jak już wiecie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc , ale na szczęście 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa wyleczyła płucka i od dziś cieszymy się pobytem w domu .

Oto Jaś już w domku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1505.jpg (84,3 KB, 67 załadowań)
Stary 2012-10-01, 17:51   #3698
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
a ja musialam 56 dokupic tak mi wszyscy gadali nie kupuj na 56 bo moze tego nawet nie ubierze, a sie okazala wprost przeciwnie. i trzeba bylo dokupic zeby pralka nie szla za czesto

dziewczyny a jak wy teraz ubieracie dzieciaki na spacer? ja sie ciagle martwie zeby jej nie przegrzać
Ja też musiałam dokupić mniejszych pajaców i body. Bo mimo, że mały miał 59 cm, to jeszcze wchodzi w 56, a w 62 trochę pływa...

Ja zakładam body z krótkim, pajac bawełniany i kombinezon taki polarkowy. Dziś ziiiimno!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:59   #3699
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja na dzis a zimnoo brrr zakladam body z dlugim spidnie skarpetki czapka i polarowy kombinezon. Niczym nie przykrywam ;weronika sliczny Jasio no i porod ehh bylas dzielna
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 18:01   #3700
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
Oto mój opis porodu
W nocy z soboty na niedzielę z 15/16 września zaczął mnie pobolewać brzuch … czułam że coś się zaczyna bo wcześniej tak nie miałam … Tż już nawet budziłam żeby mi pomasował a ten dwa razy przejechał ręką i spał dalej … nad ranem zaczęłam odczuwać skurcze… były nieregularne co 10 minut, co 8 , co 5 … koło 8 poszłam wziąć kąpiel żeby sprawdzić czy się wyciszą czy też nie … no i dalej były nieregularne … zrobiłam na 13 obiad i już ledwo go jadłam więc mówię do Tż że to już chyba się zaczęło na dobre… pojechaliśmy do szpitala w którym byliśmy coś po 14 … najpierw sprawy papierkowe potem przyszedł lekarz zbadać i rozwarcie okazało się tylko na opuszek więc pyta mnie czy zgadzam się pójść na patologię czy chcę wrócić do domu … długo nie myśląc podjęłam decyzję o zostaniu no i około 15 przyjęli mnie na tą patologię … najpierw KTG godzinne … na tym łóżku już tam ledwo leżałam , trochę sobie pokrzyczałam …. Potem położna kazała mi wziąć prysznic żeby wyciszyć troszkę te ksurcze i tak też zrobiłam … przed 17 wołają mnie na badanie … rozwarcie okazało się już na 3 cm więc nic więcej tylko kierunek porodówka … tż poszedł się przebrać a mnie zaprowadzono już na salę …. Na początek zapisik oczywiście musiał być czego bardzo nie znosiłam … po zapisie zaproponowano mi pół godzinną kąpiel no i przyznam że bardzo pomogła, skurcze nie były aż tak bolesne… koło 21 było rozwarcie na 5/6 cm o 23 8cm i po krótkim czasie już max . No i zaczęła się akcja porodowa … Tż dzielnie cały czas ze mną był . Chwilę przed północą okazało się że parte skurcze mam za krótkie, podali oksytocynę która nic tu nie pomogła tak więć o północy Tż wyprosili z sali … a mały został wyciągnięty 27 min po północy za pomocą vacum… synka nawet dobrze nie zobaczyłam bo od razu go brali … dostał 8 pt przez zaburzenia oddychania i napięcie mięśni . Ze mną lekarze walczyli do 2 … macica mi się nie chciała obkurczać , jakiś krwiak się zrobił ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło tylko podano mi 2 jednostki krwi bo jednak trochę straciłam.
Jaśko jak już wiecie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc , ale na szczęście 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa wyleczyła płucka i od dziś cieszymy się pobytem w domu .

Oto Jaś już w domku
Jaśko śliczny
a bałam się czytać opisu Twojego porodu, bo myślałam że bardziej krwawy bedzie a Ty tak na spokojnie o wszystkim. dobrze, bo ja się boję jak cholera

dziś mam okropny dzień. co i rusz sie brzuch napina mimo Fenka i podbrzusze boli i znowu mi coś napiera na dole i caly czas wydaje mi sie że chce mi sie siku z jednej strony chcialabym żeby to już sie zaczęło a z drugiej panicznie sie boję
Stary 2012-10-01, 18:09   #3701
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Oto mój opis porodu

Oto Jaś już w domku
O rany to vacum... Ja podczas porodu tak bardzo się bałam, że skończy się jego użyciem!

Byłaś dzielna bardzo! Jeszcze dwa tygodnie bez swojego dzidzi potem
Stary 2012-10-01, 18:37   #3702
Dearlie
Zakorzenienie

Wyhodowałam paciorkowca. W sumie przy tych moich ciągłych infekcjach, mogłam się tego spodziewać. Czy któraś z Was ma tego paskuda i już rodziła? Jak to wygląda? Podczas porodu dostaje się kroplówkę z antybiotykiem, tak? Czy maluch też dostaje po narodzeniu jakiś antybiotyk w związku z obecnością u matki paciorkowca?

Dziewczyny Wasze skarby są przepiękne!!! Niesamowicie wzruszają mnie zdjęcia Waszych maluchów. My jeszcze cały czas jesteśmy na etapie ciągłych gdybań "ciekawe jak będzie wyglądał", a Wy już szczęściary nie dość, że wiecie to,to jeszcze możecie już dowoli całować i tulić. Zazdroszczę!

Cytat:

Dearlie super że wyniki bez zastrzeżeń !!!
a my już pomału w 62 przechodzimy czyli muszę do Lida się wybrać w 56 chodziliśmy 7 tygodni i jeszcze niektóre są dobre ale 50 i 52 już spakowane teraz część 56 przerzucić też trzeba bo Dusia rośnie jak na drożdżach !
Wspaniale, że Duśka tak pięknie rośnie.

Cytat:
...

Cudowna wiadomość! Jasiu zdrowiej szybciutko!

Cytat:

super ze wsio okej to niedługo mozesz rodzic
Jeszcze troszkę! Muszę najpierw dojrzeć do tego momentu psychicznie.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Witam poniedziałkowo i deszczowo!

Ja już ogarnięta do szpitala jestem, za jakąś godzinkę pewnie pojedziemy, bo jeszcze o aptekę muszę zahaczyć.
Lidka powodzenia kochana! Trzymaj się dzielnie! Czekamy na wieści od Was!

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość

Dearline ja też coraz częściej czuje skurcze przepowiadające. A w nocy przewrócić się z boku na bok to dla mnie wyczyn.
Wiem doskonale co to za wyczyn! Ja od jakiś 2 nocy mam na to nowy patent. Jako, że śpię od brzegu ( Tż przy ścianie), to nie wykonuję już obrotu z boku na bok, tylko jak chcę zmienić pozycję to najpierw siadam, a później kładę się z pozycji siedzącej na drugi bok. Co prawda, siadanie z lewego bolu też jest niezłą gimnatyską, ale znacznie mniej nieprzyjemną klasyczny sposób.
Stary 2012-10-01, 18:55   #3703
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Biszkopty maczane w herbacie mmmm
Mam nadzieję że można, chociaż jak się czyta skład to nie wygląda to najlepiej. Ja czasami zjem.

Co pisałyście, że herbata z kopru włoskiego jest niedobra? Mi bardzo smakuje. Przed chwilą kupiłam i pije. Ciekawe czy pomoże nieco mojej niuni, bo jak na razie to strasznie się spina przy robieniu kupy.

Wasze dzieci dzisiaj też takie senne? Moja nawet 2 godziny za dnia w łóżeczku pospała. Koło 16 znowu 2 godziny i nawet na dłuższy spacer udało się pójść. Teraz wcina, ale już przysypia

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wasze skarby są przepiękne!!! Niesamowicie wzruszają mnie zdjęcia Waszych maluchów. My jeszcze cały czas jesteśmy na etapie ciągłych gdybań "ciekawe jak będzie wyglądał", a Wy już szczęściary nie dość, że wiecie to,to jeszcze możecie już dowoli całować i tulić. Zazdroszczę!
To fakt, człowiek taki był ciekawy jak będzie wyglądała ta dziecinka, a teraz jak jest to by zacałował
Pamiętam jak mi przywieźli małą do sali i postawili tak, że nie widzialam jej główki, a ja leżałam unieruchomiona po cesarce. Tak mnie do niej ciągnęło żeby ją zobaczyć i dotknąć. Na szczęście miałam miłą współlokatorke i mi ją tak postawiła, że mogłam wreszcie ujrzeć moje cudo a niedługo potem dali do karmienia i było wspaniale
Już niedługo Dearlie przyjdzie czas na Ciebie

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Cytat:
Ja już chyba wole przegrzać niż żeby zmarzła. Sprawdzam karczek.
Teraz byliśmy na spacerze to miała body z krótkim, spodenki, skarpetki, polar i przykryłam kocykiem. A czapeczka jak dla mnie obowiązkowo. Dzisiaj jest zimno, ja zmarzłam.
Stary 2012-10-01, 18:59   #3704
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Wyhodowałam paciorkowca. W sumie przy tych moich ciągłych infekcjach, mogłam się tego spodziewać. Czy któraś z Was ma tego paskuda i już rodziła? Jak to wygląda? Podczas porodu dostaje się kroplówkę z antybiotykiem, tak? Czy maluch też dostaje po narodzeniu jakiś antybiotyk w związku z obecnością u matki paciorkowca?

Wspaniale, że Duśka tak pięknie rośnie.

Cudowna wiadomość! Jasiu zdrowiej szybciutko!

Jeszcze troszkę! Muszę najpierw dojrzeć do tego momentu psychicznie.

Lidka powodzenia kochana! Trzymaj się dzielnie! Czekamy na wieści od Was!

Wiem doskonale co to za wyczyn! Ja od jakiś 2 nocy mam na to nowy patent. Jako, że śpię od brzegu ( Tż przy ścianie), to nie wykonuję już obrotu z boku na bok, tylko jak chcę zmienić pozycję to najpierw siadam, a później kładę się z pozycji siedzącej na drugi bok. Co prawda, siadanie z lewego bolu też jest niezłą gimnatyską, ale znacznie mniej nieprzyjemną klasyczny sposób.
Ja coprawda nie z tego wątku ale chętnie odpowiem Ci na pytanie
Ja miałam paciorkowca w 1 ciąży. Anybiotyk należy podać jak najszybciej po pęknięciu worka owodniowego - mi niestety tak się przytrafiło i w nocy odeszły mi wody i bez skurczów jechałam naporodówkę. Po krótkich formalnościach i braku postępu porodu dostałam oksytocyne i zastrzyk z antybiotykiem. Zastrzyk oczywiście do kroplówki więc spoko. Ponieważ ryzyko zainfekowania rośnie wraz z czasem - po odejściu wód- poród przyspiesza się na maxa - zdaje się, że najlepiej urodzić w ciągu 18 godzin po odejściu wód. W trakcie porodu ( trwał u mnie 14h) dostałam 3 dawki antybiotyku. Młody nie dostał bo nie było takiej potrzeby. Zresztą jest nawet rozporządzenie dla kobiet w ciąży zarożonych paciorkowcem - można znaleźć w necie. Teraz ponownie jestem w ciąży i w środę wybieram się na posiew i jestem więcej niż pewna, że to g&^%^o dalej tam jest bo ciężko to draństwo wypędzić.
Mam nadzieję, że pomogłam.
Stary 2012-10-01, 19:07   #3705
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja tylko na chwilkę wpadam żeby powiedzieć, że rodzę. Przed chwilą była położna, mam rozwarcie na 3cm i skurcze co 4-5 minut. Za około godzinę jadę do szpitala. Trzymajcie kciuki za nas.
Powodzenia kochana

Cytat:
Świetne te zaproszenia

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Tamlin, już Ci dziś lepiej? Całe szczęście, że Twój Kropek to mądry gość i sobie Twych słów na pewno do serca nie wziął.. I coś mi sie wydaje, żeby przemówić Ci znów do rozsądku pewnie miał ochotę zaciągnąć Cię do łóżka

kurier już jest?
Kurier będzie jutro, ale aparacik już jedzie.
Dziś już mi lepiej Kropek wczoraj przemilczał po prostu moje zachowanie i jakby nic się nie stało ze mną gada. Matko potrafię być okropnie okropna, aż sama siebie nie lubię.

Cytat:
mamuski macie jeszcze te ciemne linie na brzuchu???kiedy one znikają?bo ja jeszcze mam mimo,ze juz prawie 4 tyg po porodzie jestem
Zejdzie ona spokojnie.
Stary 2012-10-01, 20:01   #3706
sandra23s
Zadomowienie

czy któres z waszych maluszków mialo jakies grzybki na pupie???
bo ja myslalam,ze moja mala troche odparzona ale polozna powiedziala,ze jej to na grzybki wygląda.a ja szczerze mowiąc pierwszy raz słyszeod czego to sie bierze??cieżko to wyleczyc??

a Pola od urodzenia przytyla pół kilo

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:05   #3707
colds
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851538]dzieki dziewczyny
mozliwe ze to wina konkretnego smoka.mamy nuka aktualnie to popróbujemy innych[/QUOTE]
Moja też smoczka wypluwa. Nie chce i koniec. Będę musiała spróbować innego..

[QUOTE=weronika_91;3685187 1]Dziś Jaś wyszedł do domu płucka czyste natomiast walczymy z katarkiem. [/QUOT]
Witamy Jasieńka! Z katarem dacie sobie radę raz dwa, wierzę!

Cytat:
Z kopru podawaLam i z rumianku ale wypluwa. Robiłam tez pół na pół to wypił raz i teraz znowu nie chce .
Jeszcze można z anyżu herbatkę podawać takim maluchom. Z Hippa też jest dostępna.

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
dziś nie będę obiecujęach to nasze utrapienie...nigdy bym nie pomyślała,że hemoroidy są gorsze od porodu a jednak
Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna.Widać po kim Melcia odziedziczyła urodę

Ja zapisałam Kubusia na usg kontrolne brzuszka po skończonym miesiącu.W szpitalu miał robione i sprawdzane nerki,wyszło pozytywnie,ale jeszcze trzeba powtórzyć.Swoją drogą dużo dzieci czekało wtedy na to badanie usg...
dziękuje
Mi dzisiaj babcia podrzuciła maść na hemoroidy z herbapolu. Mianowicie Aesculan. Próbowałaś może?

O, muszę iść po skierowanie na badanie nerek dla siebie..

Cytat:

Też musiałam dokupić, bo wszystko na Niunię za duże było..
Mała ma 5tygodni, a jeszcze ładnie siedzi w rozmiarze 56. Nawet niektóre, bo to wiadomo - zależy jak wypadają, są Jej za duże.
Póki co odłożyłyśmy jeden ciuszek dopiero

No ja mam właśnie problem.. Ubieramy Jej spodnie, body z długim, koszulkę z długim i na to sweterek taki delikatny. I kocykiem przykrywam. Muszę kupić jakiś kombinezon przejściowy, ale szczerze mówiąc żal mi wydać 150zł na coś co ponosi może z miesiąc..

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Jaki rozmiar ubranek kupić na zimę? 62 czy już 68?
I czy czapeczka na zimę 36/38 będzie dobra, czy za mała?
My na początku zimy będziemy pewnie śmigać w 62. Pod koniec, przy wiośnie bliżej, wejdziemy w 68.
A co do czapeczki.. Mała jak się urodziła miała rozmiar 33, więc wszystkie czapeczki za dużo za duże Teraz dobre Jej są czapeczki 37cm.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Dziewczyny mam ogromną prośbę
Czy którąś wybiera się do Lidla po te ciuszki jak już będą w promocji?
Mi się marzy kilka ciuszków, ale u mnie niestety nie ma tego marketu Kupiłaby mi któraś, a ja bym wtedy wysłała pieniążki?
Stary 2012-10-01, 20:07   #3708
gda
Zakorzenienie

Cytat:
czy któres z waszych maluszków mialo jakies grzybki na pupie???
bo ja myslalam,ze moja mala troche odparzona ale polozna powiedziala,ze jej to na grzybki wygląda.a ja szczerze mowiąc pierwszy raz słyszeod czego to sie bierze??cieżko to wyleczyc??

a Pola od urodzenia przytyla pół kilo
Ja teraz leczyłam odparzenie i stosowałam m.in. Clotrimazolum, bo pediatra powiedziała, że to są często zmiany grzybiczne właśnie.

Używała, Clotrimazolum zmiksowane z Sudocremem, Tormentalum (nie Tormentiol!) i Bephanten.
Stary 2012-10-01, 20:11   #3709
kraven
Zakorzenienie

Colds napisz na PW jakie ubranka chcesz z lidla ?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:26   #3710
kraven
Zakorzenienie

To chwale sie pokoikiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121001_195133.jpg (78,5 KB, 90 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121001_195140.jpg (127,3 KB, 66 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-10-01 o 20:28
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:33   #3711
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:

oby katarek szybko przeszedł

Cytat:
Kuuurczę, moja waga tak ładnie leciała a teraz stanęła na 64 kg i nic... Ale pewnie teraz trochę wolniej będzie spadać, co? W sumie to dopiero 12 dni po porodzie... Jeszcze 9 kg i będę miała poprzednią wagę. Zauważyłam, że już nie krwawię, tylko plamię na brązowo, więc pewnie jeszcze kilka dni i koniec!

Piękne te Wasze dzidziolki. Ja też wrzuciłam swojego na maila plus siebie i synka z wczoraj.

Jakby nie biszkopty i herbatniki to bym chyba padła mam takiego smaka na słodkie, że masakra ja jeszcze jem Łakotki z cukrem albo coś podobnego

Oti też pluje smoczkiem ale ja jej nie zmuszam nie chce to nie

Dziewczyny a o co chodzi z tym Tormentiolem?? Bo w szpitalu jak małej odparzyła się pupa to kazały mi położne kupić i super jej wyleczył i teraz też go używam od czasu do czasu jak małą ma bardzo czerwoną pupę a widzę, że Wy na niego jakieś cięte jesteście

A jeszcze jedno pytanie mam ma któraś z Was czarną płytę gazową na szkle?? Coś podobnego jak ta??

http://www.mediazakupy.pl/product/Pl...64-SI/?id=2846

Edytowane przez monarika
Czas edycji: 2012-10-01 o 20:49
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:47   #3712
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Dearlie, najważniejsze, żebyś jak najszybciej dostała antybiotyk. Najlepiej jeszcze przed odejściem wód, wtedy prawdopodobieństwo zainfekowania dzidziusia jest praktycznie zerowe. Antybiotyk podawany jest w zastrzyku co 8 godzin do zakończenia porodu. ja miałam podanych łącznie 5 dawek antybiotyku. Po porodzie Maluszek będzie 3 lub 4 razy dziennie zabierany na kilkunastominutowe monitorowanie czynności życiowych i jeśli wszystko będzie ok, żaden antybiotyk nie będzie potrzebny

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:05   #3713
aaliyah
Zakorzenienie

Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis

Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:08   #3714
monarika
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp

Cytat:
Gratulacje zdrówka dla dzidzi i mamusi
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:10   #3715
lilka00
Wtajemniczenie

Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp

Cytat:
Gratulacje!!

Ja już chcę rodzić, mała dzisiaj mnie tak kopie, że aż wszystko mnie boli .

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:

Lilka do mnie leci monitor Angelcare z nianią. Słyszałam o Nim dużo dobrego.Zastanawiałam się jeszcze na Snuza, takim przyczepianym do pieluchy, ale czasem dziecko się przekręca i daje fałszywe alarmy,
No własnie wczoraj oglądaliśmy na Allegro i zwróciłam uwagę na ten Angelcare, opinie w necie też są pozytywne, chyba kupię, żeby móc w nocy w miarę spokojnie spać /
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:11   #3716
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
gratulujemy juz do domku??
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:11   #3717
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
To chwale sie pokoikiem
Bardzo ładnie .
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:13   #3718
Sojka1990
Zadomowienie

[QUOTE=aaliyah;36859966]Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis

Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
Stary 2012-10-01, 21:18   #3719
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Gratulacje
Stary 2012-10-01, 21:24   #3720
coventry
Raczkowanie

witam się z Wami kochane mamusie, my od wczoraj z Mateuszkiem już w domku, wszystko ok, ja czuje się w marę dobrze, uczymy się siebie, postaram się jutro opisac poród, gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za rozpakowywane
coventry jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości