|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
ma 5 lat.szkoda mi go,ale nie moge mu pozwolic,zeby spał z nami bo jak raz czy dwa pozwole to bedzie chcial caly czas
.narazie jak placze to ide do niego,przytulam,mówie ,ze kocham itd.to go uspakaja i zasypia,ale potem znow sie budzi.
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Dearlie zazdroszcze tych skurczy,mi żadne nie doskwierają
zapomniałam sie pochwalić,że jak mało przybierałam na wadze to teraz mam 11 kg na plusie nagle może teraz też tak będzie
|
|
|
|
#3693 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzisz jaki grzeczny ![]() Cytat:
ślicznota kochana Cytat:
słodziak z niego Ja jem bo je uwielbiam
|
|
#3694 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak mi wszyscy gadali nie kupuj na 56 bo moze tego nawet nie ubierze, a sie okazala wprost przeciwnie. i trzeba bylo dokupic zeby pralka nie szla za czesto slodziak Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Gda śliczny synuś ![]() dziewczyny a jak wy teraz ubieracie dzieciaki na spacer? ja sie ciagle martwie zeby jej nie przegrzać
|
||||
|
|
|
#3696 |
|
Zakorzenienie
|
Matko, odkąd mąż o 13tej pojechał to mały pospał 5 minut i albo wrzeszczy, albo je, albo wali kupy
![]() A mnie zaraz głowa rozboli, spać mi sie chce i nie mam siły na nic i zaczynam sie irytować. A to małe nienajedzone dziecie ma oczy jak ping-pongi. Chyba nigdy nie pójdzie spać |
|
|
|
#3697 |
|
Zakorzenienie
|
Oto mój opis porodu
W nocy z soboty na niedzielę z 15/16 września zaczął mnie pobolewać brzuch … czułam że coś się zaczyna bo wcześniej tak nie miałam … Tż już nawet budziłam żeby mi pomasował a ten dwa razy przejechał ręką i spał dalej … nad ranem zaczęłam odczuwać skurcze… były nieregularne co 10 minut, co 8 , co 5 … koło 8 poszłam wziąć kąpiel żeby sprawdzić czy się wyciszą czy też nie … no i dalej były nieregularne … zrobiłam na 13 obiad i już ledwo go jadłam więc mówię do Tż że to już chyba się zaczęło na dobre… pojechaliśmy do szpitala w którym byliśmy coś po 14 … najpierw sprawy papierkowe potem przyszedł lekarz zbadać i rozwarcie okazało się tylko na opuszek więc pyta mnie czy zgadzam się pójść na patologię czy chcę wrócić do domu … długo nie myśląc podjęłam decyzję o zostaniu no i około 15 przyjęli mnie na tą patologię … najpierw KTG godzinne … na tym łóżku już tam ledwo leżałam , trochę sobie pokrzyczałam …. Potem położna kazała mi wziąć prysznic żeby wyciszyć troszkę te ksurcze i tak też zrobiłam … przed 17 wołają mnie na badanie … rozwarcie okazało się już na 3 cm więc nic więcej tylko kierunek porodówka … tż poszedł się przebrać a mnie zaprowadzono już na salę …. Na początek zapisik oczywiście musiał być czego bardzo nie znosiłam … po zapisie zaproponowano mi pół godzinną kąpiel no i przyznam że bardzo pomogła, skurcze nie były aż tak bolesne… koło 21 było rozwarcie na 5/6 cm o 23 8cm i po krótkim czasie już max . No i zaczęła się akcja porodowa … Tż dzielnie cały czas ze mną był . Chwilę przed północą okazało się że parte skurcze mam za krótkie, podali oksytocynę która nic tu nie pomogła tak więć o północy Tż wyprosili z sali … a mały został wyciągnięty 27 min po północy za pomocą vacum… synka nawet dobrze nie zobaczyłam bo od razu go brali … dostał 8 pt przez zaburzenia oddychania i napięcie mięśni . Ze mną lekarze walczyli do 2 … macica mi się nie chciała obkurczać , jakiś krwiak się zrobił ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło tylko podano mi 2 jednostki krwi bo jednak trochę straciłam. Jaśko jak już wiecie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc , ale na szczęście 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa wyleczyła płucka i od dziś cieszymy się pobytem w domu . Oto Jaś już w domku
|
#3698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mimo, że mały miał 59 cm, to jeszcze wchodzi w 56, a w 62 trochę pływa... ![]() Ja zakładam body z krótkim, pajac bawełniany i kombinezon taki polarkowy. Dziś ziiiimno! |
|
|
|
|
#3699 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na dzis a zimnoo brrr zakladam body z dlugim spidnie skarpetki czapka i polarowy kombinezon. Niczym nie przykrywam ;weronika sliczny Jasio no i porod ehh bylas dzielna
|
|
|
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a bałam się czytać opisu Twojego porodu, bo myślałam że bardziej krwawy bedzie a Ty tak na spokojnie o wszystkim. dobrze, bo ja się boję jak cholera![]() dziś mam okropny dzień. co i rusz sie brzuch napina mimo Fenka i podbrzusze boli i znowu mi coś napiera na dole i caly czas wydaje mi sie że chce mi sie siku z jednej strony chcialabym żeby to już sie zaczęło a z drugiej panicznie sie boję
|
|
#3701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłaś dzielna bardzo! Jeszcze dwa tygodnie bez swojego dzidzi potem |
|
|
|
|
#3702 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Wyhodowałam paciorkowca.
Dziewczyny Wasze skarby są przepiękne!!! Niesamowicie wzruszają mnie zdjęcia Waszych maluchów. My jeszcze cały czas jesteśmy na etapie ciągłych gdybań "ciekawe jak będzie wyglądał", a Wy już szczęściary nie dość, że wiecie to,to jeszcze możecie już dowoli całować i tulić. Zazdroszczę! ![]() Cytat:
Cytat:
Jasiu zdrowiej szybciutko! Jeszcze troszkę! Muszę najpierw dojrzeć do tego momentu psychicznie. ![]() Cytat:
Cytat:
Jako, że śpię od brzegu ( Tż przy ścianie), to nie wykonuję już obrotu z boku na bok, tylko jak chcę zmienić pozycję to najpierw siadam, a później kładę się z pozycji siedzącej na drugi bok.
|
|
#3703 | ||
|
Zadomowienie
|
Biszkopty maczane w herbacie mmmm
![]() Mam nadzieję że można, chociaż jak się czyta skład to nie wygląda to najlepiej. Ja czasami zjem. Co pisałyście, że herbata z kopru włoskiego jest niedobra? Mi bardzo smakuje. Przed chwilą kupiłam i pije. Ciekawe czy pomoże nieco mojej niuni, bo jak na razie to strasznie się spina przy robieniu kupy.Wasze dzieci dzisiaj też takie senne? Moja nawet 2 godziny za dnia w łóżeczku pospała. Koło 16 znowu 2 godziny i nawet na dłuższy spacer udało się pójść. Teraz wcina, ale już przysypia ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]() Pamiętam jak mi przywieźli małą do sali i postawili tak, że nie widzialam jej główki, a ja leżałam unieruchomiona po cesarce. Tak mnie do niej ciągnęło żeby ją zobaczyć i dotknąć. Na szczęście miałam miłą współlokatorke i mi ją tak postawiła, że mogłam wreszcie ujrzeć moje cudo a niedługo potem dali do karmienia i było wspaniale ![]() Już niedługo Dearlie przyjdzie czas na Ciebie ---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
Teraz byliśmy na spacerze to miała body z krótkim, spodenki, skarpetki, polar i przykryłam kocykiem. A czapeczka jak dla mnie obowiązkowo. Dzisiaj jest zimno, ja zmarzłam. |
||
|
|
|
#3704 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja miałam paciorkowca w 1 ciąży. Anybiotyk należy podać jak najszybciej po pęknięciu worka owodniowego - mi niestety tak się przytrafiło i w nocy odeszły mi wody i bez skurczów jechałam naporodówkę. Po krótkich formalnościach i braku postępu porodu dostałam oksytocyne i zastrzyk z antybiotykiem. Zastrzyk oczywiście do kroplówki więc spoko. Ponieważ ryzyko zainfekowania rośnie wraz z czasem - po odejściu wód- poród przyspiesza się na maxa - zdaje się, że najlepiej urodzić w ciągu 18 godzin po odejściu wód. W trakcie porodu ( trwał u mnie 14h) dostałam 3 dawki antybiotyku. Młody nie dostał bo nie było takiej potrzeby. Zresztą jest nawet rozporządzenie dla kobiet w ciąży zarożonych paciorkowcem - można znaleźć w necie. Teraz ponownie jestem w ciąży i w środę wybieram się na posiew i jestem więcej niż pewna, że to g&^%^o dalej tam jest bo ciężko to draństwo wypędzić. Mam nadzieję, że pomogłam.
|
|
#3705 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś już mi lepiej Zejdzie ona spokojnie. |
|||
|
|
|
#3706 |
|
Zadomowienie
|
czy któres z waszych maluszków mialo jakies grzybki na pupie???
bo ja myslalam,ze moja mala troche odparzona ale polozna powiedziala,ze jej to na grzybki wygląda.a ja szczerze mowiąc pierwszy raz słysze od czego to sie bierze??cieżko to wyleczyc??a Pola od urodzenia przytyla pół kilo
|
#3707 | ||||
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851538]dzieki dziewczyny
mozliwe ze to wina konkretnego smoka.mamy nuka aktualnie to popróbujemy innych[/QUOTE] Moja też smoczka wypluwa. Nie chce i koniec. Będę musiała spróbować innego.. [QUOTE=weronika_91;3685187 1]Dziś Jaś wyszedł do domu Witamy Jasieńka! Cytat:
Cytat:
dziękuje ![]() Mi dzisiaj babcia podrzuciła maść na hemoroidy z herbapolu. Mianowicie Aesculan. Próbowałaś może? O, muszę iść po skierowanie na badanie nerek dla siebie.. Cytat:
Mała ma 5tygodni, a jeszcze ładnie siedzi w rozmiarze 56. Nawet niektóre, bo to wiadomo - zależy jak wypadają, są Jej za duże. Póki co odłożyłyśmy jeden ciuszek dopiero No ja mam właśnie problem.. Ubieramy Jej spodnie, body z długim, koszulkę z długim i na to sweterek taki delikatny. I kocykiem przykrywam. Muszę kupić jakiś kombinezon przejściowy, ale szczerze mówiąc żal mi wydać 150zł na coś co ponosi może z miesiąc.. ![]() Cytat:
A co do czapeczki.. Mała jak się urodziła miała rozmiar 33, więc wszystkie czapeczki za dużo za duże Teraz dobre Jej są czapeczki 37cm.---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dziewczyny mam ogromną prośbę Czy którąś wybiera się do Lidla po te ciuszki jak już będą w promocji? ![]() Mi się marzy kilka ciuszków, ale u mnie niestety nie ma tego marketu Kupiłaby mi któraś, a ja bym wtedy wysłała pieniążki?
|
||||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używała, Clotrimazolum zmiksowane z Sudocremem, Tormentalum (nie Tormentiol!) i Bephanten. |
|
|
|
|
#3709 |
|
Zakorzenienie
|
Colds napisz na PW jakie ubranka chcesz z lidla ?
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
To chwale sie pokoikiem
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... Jestem żonką ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 Hania - 06.11.2015 Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-10-01 o 20:28 |
|
|
|
#3711 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
mam takiego smaka na słodkie, że masakra ja jeszcze jem Łakotki z cukrem albo coś podobnegoOti też pluje smoczkiem ale ja jej nie zmuszam ![]() Dziewczyny a o co chodzi z tym Tormentiolem?? Bo w szpitalu jak małej odparzyła się pupa to kazały mi położne kupić i super jej wyleczył i teraz też go używam od czasu do czasu jak małą ma bardzo czerwoną pupę a widzę, że Wy na niego jakieś cięte jesteście ![]() A jeszcze jedno pytanie mam ma któraś z Was czarną płytę gazową na szkle?? Coś podobnego jak ta??http://www.mediazakupy.pl/product/Pl...64-SI/?id=2846 Edytowane przez monarika Czas edycji: 2012-10-01 o 20:49 |
||
|
|
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3713 |
|
Zakorzenienie
|
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
|
|
|
|
#3714 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp
|
|
|
|
#3715 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp
Cytat:
![]() Ja już chcę rodzić, mała dzisiaj mnie tak kopie, że aż wszystko mnie boli .---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
/
|
||
|
|
|
#3716 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3717 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3718 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=aaliyah;36859966]Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!
|
#3719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3720 |
|
Raczkowanie
|
witam się z Wami kochane mamusie, my od wczoraj z Mateuszkiem już w domku, wszystko ok, ja czuje się w marę dobrze, uczymy się siebie, postaram się jutro opisac poród, gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za rozpakowywane
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:00.

.narazie jak placze to ide do niego,przytulam,mówie ,ze kocham itd.to go uspakaja i zasypia,ale potem znow sie budzi.

zapomniałam sie pochwalić,że jak mało przybierałam na wadze to teraz mam 11 kg na plusie nagle
może teraz też tak będzie
myślę że to będzie jeszcze dziś 

dziękuje 
Kupiłaby mi któraś, a ja bym wtedy wysłała pieniążki?