|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Witam
![]() Kajaja, Marzenka - GRATULACJE!!! ![]() U mnie już dużo lepiej. Infekcja poszła bye bye ![]() Cytat:
![]() I u mnie też niestety cisza... Za tydzień mój termin. Mam nadzieję, że nie dotrwam.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|||
|
|
|
#3632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3633 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ależ Dusia będzie miała cudowną pamiątkę od Ciebie. Wspaniała jesteś Konczi! BTW wcale nie jesteś zaborczą mama, bo ja tak samo nie chcę, żeby ktoś moim dzieckiem się zajmował, brał na ręce, dotykał. Na początku co chwilę strofowałam męża, że to nie tak robi, że źle nosi itd. Teraz już mi ta głupota przeszła. Ale Małą na ręce (i to na momencik) dałam tylko moim rodzicom i siostrze. (teściowa ani siostry męża całe szczęście rąk po nią nie wyciągali. zresztą podczas jednej półgodzinnej wizyty nie mieli kiedy Cytat:
Cytat:
Kolega jego najlepszy, ale to jednak tylko kolega. Zresztą jak się znamy to już kilka razy mieli akcje, że się do siebie nie odzywali. Raz nawet z półtora roku, więc to dla mnie jest argument. o co z tego, że teraz z nim dobrze żyje i w sumie można powiedzieć, że się przyjaźnią, pomagają sobie itd. Nigdy nie wiadomo, co będzie za ileś lat. A rodzina to jednak rodzina. Nawet jak nie ma za bardzo kontaktu, to przynajmniej z okazji uroczystości dziecka (urodziny, imieniny, komunia itp) bez problemu się spotkać można. Poza tym ten kolega (choć go lubię) nie widzi mi się z kolejnego powodu: strasznie dużo przeklina i często łazi w drechach (choć jakimś dresiarzem w standardowym rozumieniu tego słowa nie jest) i nie pasuje mi to. Nie chcę, żeby moje dziecko słuchało przekleństw. .. Niby mąż się ze mną zgadza w tej kwestii ale zupełnie nie rozumiem, czemu nie widzi alternatywy, którą mu pod nos podsuwam non stop? Cytat:
kurier już jest? Cytat:
Sojeczko, wiesz w którym szpitalu Kaja rodziła? w krasnystawie? Cytat:
Cytat:
ja na ten moment mam 40 dni urlopu jeszcze i też od razu po macierzyńskim planuję wykorzystać, dzięki czemu wracam do pracy po Wielkanocy Cytat:
|
|
|
#3634 |
|
Zadomowienie
|
mamuski macie jeszcze te ciemne linie na brzuchu???kiedy one znikają?bo ja jeszcze mam mimo,ze juz prawie 4 tyg po porodzie jestem
|
#3635 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja sie nie biore za zadne sprzatanie na razie, tz odkurza. gorzej bedzie jak wroci do pracy bo z psem w domu bez przerwy odkurzać trzeba ![]() Cytat:
a moze zjadlas cos nowego ? w sumie tez o tym nan nie dobrego nie slyszalam.Cytat:
Cytat:
jak chcesz to moge zrobic skan tego druku tz i ci wyslac zebys widziala jak to wyglada.a tak poza tym to nasza suczka dostala dzis cieczki ![]()
|
|||||
|
|
|
#3636 |
|
Zadomowienie
|
właśnie, też jestem ciekawa. Teraz wyglądają tak nieładnie.
|
|
|
|
#3637 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Czołem dziewoje
![]() Korzystam z okazji, że moje dziecko kima.. Cytat:
Gratulacje!Cytat:
Myślę też o NuvaRingu, ale boje się, że będziemy go oboje czuć.. ![]() Cytat:
. Natomiast jakieś 2tygodnie po porodzie już śmigałam w swoich portkach. . Wagę mam sprzed ciąży, tj, 49/ 49,5kg. Brzuch mam lepszy nawet niż przed ciążą , ale w udach i łydkach mam za dużo. Też dawałam Nan i musiałam zmienić, bo Mała miała zatwardzenie. Teraz dajemy Bebiko. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3638 |
|
Zadomowienie
|
Maggie Kaja jest na jaczewskiego
|
#3639 |
|
Wtajemniczenie
|
hej!Gratulacje wszystkim nowym mamusiom
![]() Muminku cieszę się bardzo że u Was takie dobre wieści!Oby tak dalej! My już po chrzcinach, wczoraj były,moje dzieciaczki grzecznie przespały całą mszę 1,5 godziny!Robiliśmy w domu obiad na 13 osób łącznie,dużo nas to nie wyniosło, dzieciaki dostały śliczne pamiątki i kupe kasy Jesteśmy zadowoleni że już po,a dodatkowo dziś rano niespodzianka na koncie becikowe z Krusu x2!!!!Ale mam dziś dobry humor
|
|
|
|
#3640 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czego to ludzie nie wymyślą. A jak ktoś tak robi to Cytat:
Cytat:
Witaj Angel, wreszcie jesteś! Jak pięknie Jagódka przybiera na wadze. awaj nam nowe zdjęcia też nie chciałam chrzcić w parafii, ale żeby gdzie indziej pójść trzeba mieć zgodę proboszcza własnego a więc zapłącić jak za normalny chrzest Przed szczepieniem pediatra tylko zbadał małą i do neurologa nie kierował - po co w ogóle? Asiulka, świetne zaproszenia! Macie też teks dla ojca chrzestnego? Mogłabym wykorzystać? ja zaproszenia sama robię, podobnie jak zrobiłam ślubne. Teraz całe szczęście tylko 30 osób więc z 15 zaproszeń a nie 140 jak na wesele Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak to miło się realizować w rodzicielstwie, prawda![]() Cytat:
|
|
|
#3641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj ja mam depresje Jestem niewyspana, zmęczona, słaba, wszystko mnie wkurza i wszyscy. Szczególnie mój chłop bo sie nawalił wczoraj winem sam i nie pomagał przy małym w nocy. A mały śpi po 30 minut i znowu ryczy Kurrrrrrdeeeeee Co temu dziecku jest to nie wiem naprawde
|
|
|
|
|
#3642 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
HEJ
melduje się po pierwszym samotnym wypadzie z dusia autkiem dałyśmy rade ![]() Cytat:
uhum ... a masz 7 stałych dni czy tez płynne ?? Cytat:
myślę, że dla mnie to też jakiś sposób pamiątkowy zapis czasu tego na który tyle lat czekałam ![]() Melcia będzie już pannicą jak będziecie ją chrzcić to nie będzie problemu z płaczem Cytat:
gratuluje i czekam na relację i fotki maleństwa ![]() Cytat:
o kurcze nie zazdroszczę nocy sama tez tak miewam ale można się przyzwyczaić Cytat:
o proszę u mnie jeszcze nie zaczęli grzać a u Ciebie już skończyli ? Cytat:
mi nawet w górę poszła po moim obżarstwie ale już działami lecimy w dół dzisiaj zanotowałam - 300 g ...
|
|
#3643 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zosia prześliczna i te czarne włoski, śliczności Śliczny maluszek. Kasiu weź się w garść, będziesz laska już niedługo, nie masz dużo do zrzucenia, przy karmieniu samo poleci A poród w Twoim przypadku wydaje się samą przyjemnością. Opis świetny Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Więc nie ma co się dołować-naprawdę wszystko da się zgubić.
|
|
#3644 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki zaciśnięte ![]() Cytat:
Tak cały czas jest ta linia ![]() Colds zazdroszczę że tak szybko zrzuciłaś. ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Idę się trochę podmalować,nakarmię małą i idziemy na spacerek bo ładna pogoda to trzeba korzystać ![]() Nie wiem czy tylko ja tak mam ale jak idę na spacer to tak dumnie pcham wózek że ho ho
|
|
#3645 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3646 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, że infekcja pokonana i że hemo zamilkły może już nie wrócą?? Cytat:
dziękuję kochana, ciesze się że mój pomysł Ci się spodobał ... to też w jakiś sposób pamiątka dla mnie by te piękne chwile mimo upływu czasu nigdy nie zatarły się a na papierze przetrwają ... ehh nie wiem co doradzić z tym ojcem chrzestnym ... rozumiem Twoje nastawienie ja też chciałam z rodziny ... mamy wspaniałych przyjaciół i są cudowni i rozważaliśmy właśnie aby ich prosić ale jednak z mężem doszliśmy do wniosku że chcemy by rodzicami chrzestnymi w pełni były osoby z rodziny i wybraliśmy kuzyna który ucieszył się niesamowicie co jeszcze bardziej nas umocniło w wyborze i w podjęciu tej słusznej decyzji ... jejku muszę ten tort wybrać jaki smak zamówić? yhhh ja tez po Wielkanocy muszę wrócić ... straszne wiem wiem Cytat:
super jakbyś mogła to byłabym wdzięczna ! wiem że mu się należy i weźmie go choćby miał pisać do dyrektora Cytat:
Iwcia uda się, nie ma większego płaczka niż moja Dusia więc zdam Ci relację i zobaczysz że będzie gitez ![]() Jejku Niunia musisz to przetrwać, też miałam takie chwile że wszystko mnie wq... nie miałam siły, wszystko mnie bolało a Dusie trzeba było nosić bo wyła z bólu ... ale dała radę teraz oduczam ją noszenia i znowu wyje .. ehhh z deszczu pod rynnę ... Iwuś silna jesteś wiesz o tym
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-10-01 o 13:24 |
||||
|
|
|
#3647 |
|
Zakorzenienie
|
Ayliah trzymam kciuki! Dearlie ja dotrzymuje Ci towarzystwa
tylko mam nadzieje,że nie do końca hehe. my po wizycie,wszystko wporządku,rodzić nie zaczynamy wg gin niestety a mały waży już 3532! Mam nadzieje,że to błąd w pomiarach hehe wieczorem mam dzwonic do poloznej,umowic sie na wizyte to zobaczymy co i jak
|
|
|
|
#3648 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas też tak jest ale porozmawialiśmy z proboszczem i poszedł nam na rękę zresztą sam mówi że to szczególny dzień dla całej rodziny ipo co jeszcze rodziców stresować dodatkowo a na każdej mszy czy też po mszy można sakramentu udzielić ![]() mąż zrobił mi niespodziankę i ... od 10 października ma urlop do 16 ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
Aniu super że wsio ok .. i maluszek o 1 kg cięższy niz Dusia w dniu narodzin bo miała 2532 ... już nie mogę się doczekać na kolejne dzieciaczki .. jeszcze tylko troszkę !!! a my dzisiaj kończymy 7 tygodni !!!! Jasiu maleńki wszystkiego naj od Dusi i jej mamusi
|
|
#3649 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wyjęłam ulotkę z Lidla ze skrzynki i lecę Wam donieść, że od 4 października będą bardzo fajne ciuszki dla maluszków! Tzn. rozmiary wszystkiego od 62, ale ubranka takie już cieplejsze na zimę np. pajacyk pluszowy, bluza pluszowa, sukienka z dzianiny z legginsami, a także sweterki, dresiki i ogrodniczki.
Cenowo od 24.99 do 29.99. My pewnie na coś się skusimy, bo takie cieplejsze ciuszki jeszcze nam się przydadzą. ![]() A moje dzisiejsze wyniki moczu niemalże idealne!!! Cytat:
|
|
#3650 | |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecię ciągnie smoka ... to jest dla niej mega uspokajacz i ciesze się że nie zapierałam się nogami i rękoma by jej go nie podawać ... przynajmniej mam chwilę by odpocząć
)) ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
Dearlie super że wyniki bez zastrzeżeń !!! a my już pomału w 62 przechodzimy czyli muszę do Lida się wybrać w 56 chodziliśmy 7 tygodni i jeszcze niektóre są dobre ale 50 i 52 już spakowane
|
|
#3651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musze dać rade jakoś no bo inaczej sie nie da ![]() Mały bąki przez sen wali właśnie i telefon oplułam ze śmiechu ![]() Jak nosze małego a głodny to zapomnij że przestanie płakać ![]() W ogóle nie lubi herbatek. Ani z kopru ani rumianku i nie wiem co oprócz mleka mu dawac ![]() Kurrrrrrr zas ryczy a 30 minut temu zasnął aaaaaaaaaa!!!!!! |
|
|
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a ja chyba meza dzis wieczorem z dzieciakami zostawie i pojde sobie na rowerze pojezdzic
|
|
#3653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
widze że palnujecie chrzciny pełną parą.my bedziemy chrzcić małego 25 listopada w moje urodziny ![]() i wymyśliłam sobie u ojców benedyktynów bo tam jest ojciec Leon więc pomyslałam że bedzie orginalnie i tam chrzczą po mszy więc bedzie w miare intymnie![]() konczi,zazdroszcze Ci że Twoja mała ciągnie smoka.mój Leos przy każdej próbie podania wyciaga sobie i wyrzuca rączka.raz na drugi koniec pokoju poleciał.nie mam go jak uspokoić jak np. przygotowuje mleko i jestem z nim sama
|
|
|
|
|
#3654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3655 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3656 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i jaka ślicznaCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#3657 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Iwcia jakie masz herbatki? moja nie chciała z kopru pluła .. przepajałam ją woda i się nauczyła teraz za rumianek odda mleko ![]() dasz radę mówie Ci ... pamiętasz jak ja marudziłam ? i co? i przeszło .... [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851189] widze że palnujecie chrzciny pełną parą.my bedziemy chrzcić małego 25 listopada w moje urodziny ![]() i wymyśliłam sobie u ojców benedyktynów bo tam jest ojciec Leon więc pomyslałam że bedzie orginalnie i tam chrzczą po mszy więc bedzie w miare intymnie![]() konczi,zazdroszcze Ci że Twoja mała ciągnie smoka.mój Leos przy każdej próbie podania wyciaga sobie i wyrzuca rączka.raz na drugi koniec pokoju poleciał.nie mam go jak uspokoić jak np. przygotowuje mleko i jestem z nim sama [/QUOTE] ja 25 listopada będę szaleć na poprawinach hyhyhy ... pomyśle o Was ciepło wówczas ..Dusia też nie chciała smoka uczyliśmy ją z 3 - 4 tygodnie tej sztuki i dopiero gdzieś od 6 tygodnia zaczęła dłużej go cmokać niż 2 - 3 razy ale dla mnie to mega pomoc ! a i przeszliśmy 3 rodzaje smoków wcześniejszy z TT i z aventa nie odpowiadał jej .. dopiero lovi jej podszedł Cytat:
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851189]
konczi,zazdroszcze Ci że Twoja mała ciągnie smoka.mój Leos przy każdej próbie podania wyciaga sobie i wyrzuca rączka.raz na drugi koniec pokoju poleciał.nie mam go jak uspokoić jak np. przygotowuje mleko i jestem z nim sama [/QUOTE]Choco, a może Leosiowi kształt smoka nie odpowiada. naszej podpasował dopiero 3 rodzaj smoków taki najmniejszy 0-2mce o taki: http://www.mamabebe.pl/product-pol-1...oniczynka.html http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:3,s:19,i:144
|
|
#3659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też się pytam - kiedy to minęło ????????????? ![]() ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
właśnie tez tak myślę, jak już pisałam u nas też 3 dopiero podpasował ...
|
|
#3660 |
|
Rozeznanie
|
A to moje malutkie słoneczko
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.

.

bo mała jakaś płaczliwa i brzuszek ma twardy jak kamień 

szlak mnie trafia, bo nie mieszczę nadal w swoje przed ciążowe spodnie
ubrania na górną połowę ciała są dobre, nawet brzuch mi nie został jakiś straszny, na dole taka fałdka ale ubijam ją w gacie

klask i: