|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...fferdate=30315 i super, że z siuśkami wszystko ok
|
|||||
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
aniu jakim aparatek cykasz foty ??? takie ostre kolory .. mój chyba powinien iśc na emeryturę mimo że ma 2 lata wrrrr
|
#3663 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Witam.
Dziś spaliśmy wszyscy razem w naszej sypialni.Przed 7na nogach,Kubus nie mógł zasnąć.Jurek obudzony przez braciszka,spytał czy nie możemy spać na dole... Odwiozłam go po 8 do przedszkola a potem z Kubusiem do przychodni na kontrole wagi i muszę powiedzieć,że przez tydzień przybrał całe 200g to chyba dużo nie?i mój Klocuś słodki waży 4200g Dostaliśmy skierowanie na morfologie,bilirubine i mocz.Pojechaliśmy od razu zrobić.Kubunio płakał,ale był bardzo dzielny.dostał cyca i zasnął.Podobno ta żółtaczka jest dlatego,że tak szybko nie została odcięta pępowina i krew z łożyska jeszcze w nim krążyła.Pamiętam jak mąż mówi do mnie jak mi go położyli na brzuchu,że nie płacze,a położna do niego,że jeszcze pępowina oddycha.No nic,czekamy na wyniki. Ja też zrobiłam morfologie z zalecenia ze szpitala 2tyg.po porodzie i wyniki mam dobre.A to zsługa teściowej,bo dbała o moje obiadki,buraczki,pietrusz ka,takie sprawy.Dziś idę do ginka się pokazać i by mi wypełnił zaświadczenie do becikowego.Ciekawe,czy będzie chciał mnie badać??? Cytat:
Ten list na pewno wyciska niejedną łezkę...wzruszyłam się... Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
choć powiem Ci,ze jak zaaplikuje sobie ten proktis to mi łatwiej,czuje tam takie naoliwienie i chyba trochę pomaga.Dziękuję za dobre słowo
|
|
#3664 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
mozliwe ze to wina konkretnego smoka.mamy nuka aktualnie to popróbujemy innych |
||
|
|
|
#3665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Dziś Jaś wyszedł do domu Przy czasie opiszę w końcu swój poród myślę że to będzie jeszcze dziś ![]() Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią ![]()
|
#3667 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3668 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
nasza watkowa siostra ![]() Cytat:
![]() sliczniocha Cytat:
Co do chrzestnych. u nas bedzie moja przyjaciólka i wspólny kolega. U zuzi jest siostra Macieja i kuzyn jego z czego ten kuzyn chyba nawet nie wie jak Zuzia wyglada teraz miała być moja siostra i mój brat lecz sisotra niewierzaca a brat bez slubu koscielnego wiec wyszło jak wyszło
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-01 o 14:46 |
||||||
|
|
|
#3669 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ślicznie leci w górę .... bardzo dobrze przybiera! super! a teściowej tylko pozazdrościć [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851538]dzieki dziewczyny mozliwe ze to wina konkretnego smoka.mamy nuka aktualnie to popróbujemy innych[/QUOTE] koniecznie popróbujcie może mu podpadnie jakiś Cytat:
![]() Jasiu witaj w doku zdrówka dla Was
|
|
#3670 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak samo mam z odwiedzinami, wolę poczekać aż skończy miesiąc i wtedy znosić obce zarazki do domu. ![]() Nasza dostała w dniu porodu... Cytat:
A linię też nadal mam. I jeszcze ciemniejszy krąg wokół pępka! Podobno nawet pół roku może nie znikać! Cytat:
A kiedy podałaś pierwszy raz smoka? |
|||
|
|
|
#3671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ehh to super chrzestny masakra ... ale czasem tak bywa sama mam chrześniaka daleko i kontakt znikomy ale wiem jak wygląda i kontakt utrzymany jest
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36851189]połozna mi powiedziała że ta lina do pół roku po porodze znika
widze że palnujecie chrzciny pełną parą.my bedziemy chrzcić małego 25 listopada w moje urodziny ![]() i wymyśliłam sobie u ojców benedyktynów bo tam jest ojciec Leon więc pomyslałam że bedzie orginalnie i tam chrzczą po mszy więc bedzie w miare intymnie![]() konczi,zazdroszcze Ci że Twoja mała ciągnie smoka.mój Leos przy każdej próbie podania wyciaga sobie i wyrzuca rączka.raz na drugi koniec pokoju poleciał.nie mam go jak uspokoić jak np. przygotowuje mleko i jestem z nim sama [/QUOTE]mój też wypluwa smoczka i za cholere go uspokoić nie potrafie ![]() Cytat:
Z kopru podawaLam i z rumianku ale wypluwa. Robiłam tez pół na pół to wypił raz i teraz znowu nie chce . Zazdroszcze tez że Ci mała smoka ssie Miewa kolki ale podaje mu krople i potem bączki puszcza i jest okey. Ale on wiecznie głodny. Opróznia cycki, potem flache, idzie spać (niezawsze) i za 30minut albo godzine ryk. |
|
|
|
|
#3673 | |
|
Zakorzenienie
|
próbowaliśmy po 2 tygodniach kiedy miała te mega kolki ... ale wypluwała po 2 - 3 ciomknieciach ...
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
Iwa ile mu podajesz dokarmiając? jakiego smoka masz? może innego spróbuj zaspokoi odruch ssania bo może ten ryk właśnie nie na głód tylko na ssanie ???? herbatki hipowskie miałaś ???? te granulowane ???
|
|
#3674 |
|
Raczkowanie
|
Witam!!!
Ja tylko na chwilkę zaglądnęłam, bo dziś nawet z siedzeniem mam problemy... Czy Was też tak bardzo bolała miednica?! Mnie ten ból nawet w nocy potrafi obudzić i w ogóle już ledwo się toczę... GRATULACJE dla nowych mamusiów!!!! AAlyah oby wszystko poszło szybciutko!!!
|
#3675 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
nie spodziewałam sięCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ach to nasze utrapienie...nigdy bym nie pomyślała,że hemoroidy są gorsze od porodu a jednak![]() Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna.Widać po kim Melcia odziedziczyła urodę Cytat:
Cze kamy w takim razie.A gdzie w końcu rodziłaś?Cytat:
bo ciężko spać![]() A Jagódka na pewno już nie ma żadnej torbieli Ja zapisałam Kubusia na usg kontrolne brzuszka po skończonym miesiącu.W szpitalu miał robione i sprawdzane nerki,wyszło pozytywnie,ale jeszcze trzeba powtórzyć. Swoją drogą dużo dzieci czekało wtedy na to badanie usg...
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
chyba pora budzić moją księżniczkę bo od 2 h siedzę z Wami hihihi fajnie było ale trzeba nakarmić, przebrać i na spacer wybyć niech się dotleni łobuziara moja
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do brania dziecka na ręce przez innych to tak mialam przy Zuzi
nikomu nie dawałam oprócz mężowi i cieszyłam się bardzo że mieszkaliśmy wtedy w poznaniu i nikogo z nami nie było.. a teraz?? zmieniło się jestem bardzie wyluzowana nie denerwuje się jak ktoś go bierze faktycznie do drugiego dsiecka zmienia się podejście co nie zmienia faktu że zabaiłabym gdyby im ktoś krzywdę zrobił ![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
a my mamy brzydką pogodę pada i nie ma jak wyjść na spacer...
|
|
|
|
|
#3678 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam poniedziałkowo i deszczowo!
Ja już ogarnięta do szpitala jestem, za jakąś godzinkę pewnie pojedziemy, bo jeszcze o aptekę muszę zahaczyć. Ubraliśmy też dziś z mężem łóżeczko dla małej Zaczynam się troszkę stresować jutrem, mam nadzieję, że w nocy będę mogła spać. Dziękuję wam wszystkim za kciuki i dobre słowa Jutro jak już będę w stanie dam znać, jak nam poszło a i dzisiaj w szpitalu lapka będę miała, więc zostanę w kontakcie ![]() Niedługo się przekonam, czy istnieją sny prorocze ale bym się zdziwiła, gdyby jednak tak się stało w moim przypadku!Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja też się zastanawiam nad antykoncepcją, bo gumek podobnie jak wiele z was nie lubię - śmierdzi mi ten lateks, a od tabsów tracę chęć na seks i infekcje mi się przyplątują ciągle, więc też już mam ich dość no i teraz dylemat się pojawia, co zamiast tego wybrać. Trzeba będzie doktorka podpytać, może coś poleci. |
||||||
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smoka mam z TT ale sobie wyobraz ze podmienilam teraz cycka na smoczek i ciamka smoczka i spi ciekawe jak długo
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no padłam
![]() Spi ze smokiem
|
|
|
|
#3681 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo jemu ufałam bezgranicznie Pamiętam natomiast sytuację kiedy pojechaliśmy pierwszy raz odwiedzić babcię męża... Pierwsze prawnuczę więc bardzo się ucieszyła i od razu zabrała się za przytulanie i podnoszenie (mała miała jakiś miesiąc) Matko kochana!!! Co to był za stres... Choć jak zobaczyłam w oczach męża rządzę krwi
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Asiu pewni przy drugiej pociesze już inaczej się podchodzi do rodzicielstwa nie jest się tak przewrażliwionym hehe mimo że miłość ogromna ... ja jakoś nie potrafię jej spuścić z oka na dłużej kiedy nie ma mnie bądź męża przy niej ...
jaki tort zamówiłaś na chrzest ??? jakim aparatem cykasz foty? muszę kupić nowy bo mój nie ma ostrości jakby wrrrrr Cytat:
hmmm moja tej saszetkowej też nie chciała mimo że tylko ten koper zamoczyłam delikatnie .. więc może zmień na one mają iny smak jednak a Dusia smoka z TT nie chciała wypluwała ...
|
|
#3683 |
|
Zakorzenienie
|
to ja jeszcze nasza 7dmio tygodniowa Niunie ze smokiem wrzucam ... Niunia pilnuje mamę by z ciociami wizazowymi poklachała spokojnie heheee
|
#3684 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tort mamy na bitej śmietanie z owocami i galaretka. a co do zdjęć to ja mam lustrzanke ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
widać po leżaczku. Ja się zepnę dzisiaj i też zrobię mu fotę i wrzucę a co trza pokazać go w jego święto. zaraz tesciowa przyjedzie z Zuzanką. eee wrzucam z wczoraj bo pewnie dzisiaj nie tkne aparatu już
Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-10-01 o 15:10 |
||
|
|
|
#3685 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Sandra a ile lat ma Twój synek? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nasze skarby nam to wynagrodzą Cytat:
po myśle Nawet fajnie jest rodzić...Cytat:
Cytat:
Jaki śliczny
|
|
#3686 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3687 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
!Cytat:
.Cytat:
![]() Ciuszki z lidla na prawdę fajne, przydałby mi się taki pluszowy pajacyk, granatowy świetny, może zakupię .Wszystkie dzieci śliczny i jakie różne jednocześnie .Ponad to mam pytanie, czy któraś z Was ma monitor oddechu? Jaki byście poleciły? Najbardziej zależy mi, żeby był skuteczny i jednocześnie nie dawał fałszywych alarmów .
|
||||
|
|
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
Kuuurczę, moja waga tak ładnie leciała a teraz stanęła na 64 kg i nic... Ale pewnie teraz trochę wolniej będzie spadać, co? W sumie to dopiero 12 dni po porodzie... Jeszcze 9 kg i będę miała poprzednią wagę. Zauważyłam, że już nie krwawię, tylko plamię na brązowo, więc pewnie jeszcze kilka dni i koniec!
Piękne te Wasze dzidziolki. Ja też wrzuciłam swojego na maila plus siebie i synka z wczoraj. ![]() Można jeść biszkopty karmiąc, prawda? Bo ja zjadłam od rana dwie paczki
|
|
|
|
#3689 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po zrobieniu zdjęcia i włożeniu bąbla do łóżeczka też znowu smoczek wypluty ![]() Cytat:
o jeeeeejku Jaka słodka ![]() kolejny cudowny dzidziuń ![]() Cytat:
![]() 2 minuty po tym jeden wielki ryk i tyle przyjemnosci
|
|||
|
|
|
#3690 |
|
Zakorzenienie
|
Aaliayh trzymam kciuki za szybki poród
![]() Dziewczyny Wasze dzieciaczki są śliczne. Dearline ja też coraz częściej czuje skurcze przepowiadające. A w nocy przewrócić się z boku na bok to dla mnie wyczyn. Odebrałam firankę, jak TŻ wróci z pracy to przywiesi i cyknę zdjecie ![]() Lilka do mnie leci monitor Angelcare z nianią. Słyszałam o Nim dużo dobrego.Zastanawiałam się jeszcze na Snuza, takim przyczepianym do pieluchy, ale czasem dziecko się przekręca i daje fałszywe alarmy,
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.

Trzymajcie kciuki za nas.
a moze zjadlas cos nowego ? w sumie tez o tym nan nie dobrego nie slyszalam.
Gratulacje!
. Natomiast jakieś 2tygodnie po porodzie już śmigałam w swoich portkach.
, ale w udach i łydkach mam za dużo. 

teraz miała być moja siostra i mój brat lecz sisotra niewierzaca a brat bez slubu koscielnego wiec wyszło jak wyszło 

2 sierpnia 2018
(mała miała jakiś miesiąc) Matko kochana!!! Co to był za stres... Choć jak zobaczyłam w oczach męża rządzę krwi
.