Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 21:09   #3661
invisible_01
Zakorzeniona

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

A ja zazdroszczę, bo żaden z moich wykładowców nigdy nie wyświetlał slajdów ani nie umieszczał materiałów w internecie :/ O matko, jakie to byłoby ułatwienie...
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:12   #3662
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

http://kwejk.pl/obrazek/1441086/czy-...m%C3%B3wi.html ręce mi opadły . To pewnie napisała osoba uważająca się za ultra katolika.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:57   #3663
201604200942
Konto usunięte

wracając do przygody z USOSem na stronie pojawiła się informacja, że o 22 ruszą zapisy .... chwilę po 21 nagle wyskoczyły zapisy na przedmioty (w tym na seminarkę, na której jak wiadomo obowiązują zasady kto pierwszy ten lepszy) dobrze, że byłam akurat na komputerze, bo inaczej trafiłby mi się najgorszy promotor i jeszcze z czegoś, co mnie kompletnie nie interesuje :/
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:59   #3664
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Co do pierwszego...nie no,. oczywiście, że nie ma w tym niczego złego. Bardziej mi chodziło o to, że teraz ludzi trzeba we wszystkim prowadzić za rączkę, bo kurs tego, kurs tamtego. Fachowa wiedza nikomu nie zaszkodziła, no ale jednak martwi mnie taka tendencja braku samodzielnego myślenia i polegania na jakimś psychologu.
Nie wiem czy koniecznie trzeba prowadzić za rączkę, wydaje mi się że to bardziej kwestia tworzenia miejsc pracy dla prowadzących takie kursy. I dobrze, bo oni też muszą z czegoś życ Studiowali, zdobywali wiedzę latami, więc fajnie że mogą się na coś przydać społeczeństwu.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:09   #3665
Mother Hedgehog
BAN stały

http://91.121.151.24/personalit_medi.../11/kemvcj.gif
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 23:00   #3666
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Kojaniskatsi Pokaż wiadomość
Ja miałam chamską sytuację na PKS w Lublinie, jakieś 2 lata temu. W piątki zawsze był problem z powrotem do rodzinnego domu, gdyż wiele osób z mojego miasta w Lublinie studiuje, a ja (niestety) często zapominałam zarezerwować miejscówę w busie. Lecę więc z rana, przed uczelnią na PKS, żeby kupić bilet i mieć pewność, że jednak wrócę do domu na weekend Pks na szczęście miałam po drodze.

Podchodzę do okienka i mówię, że proszę jeden studencki bilet na PKS do Radomia o 15 (godzina zmyślona, bo teraz nie pamiętam, o której to było). Pani na mnie fuknęła i odwróciła głowę udając, że nie słyszy. Mówię więc jeszcze raz, że na PKS do Radomia o godz. 15. Pani do mnie burknęła, że nie ma takiego. Ja zonk, pytam więc o której jest. A pani do mnie, że tu nie jest informacja i czy chcę kupić bilet czy nie. Mówię, że chcę, ale że w internecie widziałam, ze jest o 15 a jeśli nie ma, to chcę na następny. Pani znów że o 15 nie ma. To pytam, już mniej grzecznie, o której w takim razie jest następny (w kolejce stało na pewno wiecej niż 10 osób...). Pani nie jest informacją. Wkurzona mówię więc, że w takim razie poproszę bilet na PKS do Radomia, pierwszy, który odjeżdża po godzinie 15. Pani sprzedała mi bilet...na 15:05 Pytam, co to za problem był powiedzieć, że się pomyliłam i jest o 15:05 a nie o 15:00. A pani oburzona do mnie: ILE RAZY JA MAM POWTARZAĆ, ŻE JA NIE JESTEM INFORMACJĄ???????

No nie rozumiem, nie rozumiem
To jest tak głupie, że aż śmieszne

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
dziwią mnie ci którzy kręcą ten program master chef

ja rozumiem że ktoś jest zza granicy a Polski to bardzo trudny język i ma prawo popełniać błędy ale... finałowa scena, odpada nasz ukochany uczestnik i.. "oddawaj fartucha" albo "wszyscy do pulpety" to urocze na swój sposób ale ujmuje powagi sytuacji
Mam podobne spostrzezenia.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 06:49   #3667
Dosiak
BAN stały

W kwestii USOSu i zapisywania się na zajęcia to na mojej uczelni o dziwo działa to nawet nieźle. Plan mamy odgórnie narzucony, więc tylko na fakultety i wf zapisujemy się sami. W internecie zawsze jest informacja o której rozpocznie się rejestracja i rzeczywiście tak jest. Przeważnie o 9 rano wszystko rusza, wystarczy być przed kompem o tej porze i załatwione. Jak dotąd tylko raz zdarzyło się, że mieli jakąś awarię i zapisy zaczęły się wieczorem.

Natomiast dziwi mnie zapisywanie się na wszystko, co możliwe. Miałam koleżankę, która rejestrowała się na 6 czy 7 fakultetów (a potrzebne były 2-3) od razu wiedząc, że nie da rady na nie chodzić. Musiała się później wypisywać. Nie wiem co jej to dawało. Lepiej jakby nie zajmowała nikomu miejsca od początku skoro i tak wiedziała, że wszystkich zajęć nie ogarnie.
Dosiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:01   #3668
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

I jak dziewczyny, pozapisywałyście się wszystkie na zajęcia?
Stary 2012-10-02, 09:04   #3669
Asji
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość
Natomiast dziwi mnie zapisywanie się na wszystko, co możliwe. Miałam koleżankę, która rejestrowała się na 6 czy 7 fakultetów (a potrzebne były 2-3) od razu wiedząc, że nie da rady na nie chodzić. Musiała się później wypisywać. Nie wiem co jej to dawało. Lepiej jakby nie zajmowała nikomu miejsca od początku skoro i tak wiedziała, że wszystkich zajęć nie ogarnie.
Dlaczego? U mnie jeśli ktoś zapisał się na fakultet, a w ciągu semestru się rozmyślił to po prostu nie przychodzi na zaliczenie/egzamin - nie wiążą się z tym żadne konsekwencje. Inna sytuacja byłaby gdyby na zaliczenie przyszedł, ale nie zaliczył - wtedy musiałby zdawać jeszcze raz lub powtarzać tenże fakultet.
Asji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:31   #3670
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
wracając do przygody z USOSem na stronie pojawiła się informacja, że o 22 ruszą zapisy .... chwilę po 21 nagle wyskoczyły zapisy na przedmioty (w tym na seminarkę, na której jak wiadomo obowiązują zasady kto pierwszy ten lepszy) dobrze, że byłam akurat na komputerze, bo inaczej trafiłby mi się najgorszy promotor i jeszcze z czegoś, co mnie kompletnie nie interesuje :/
u mnie nie daje gwarancji nawet bycie przy komputerze i najszybszy internet. Kilka tysięcy ludzi z mojego wydzialo loguję się na raz na usos i serwer pada na pare godzin. Dobrze, ze to już końcówka i mogę wykorzystać prawo ostatniego roku i zażądać od prowadzącego przedmiotu dopisania się do jego grupy. Ale w poprzednich latach człowiek brał nie te przedmioty, na które chciał chodzić, tylko na te, na które dało radę się cudem zapisać paranoja

w ogole nasza koordynatorka zdradziła, że w chwilach takiego oblężenia usos działa jak te teleturnieje telefoniczne w TV. Masz fuksja-> za setnym logowaniem w końcu trafiasz na wolną linię i się rejestrujesz, a reszta bezsilnie czeka. I to w żaden sposób nie zależy od szybkości łącza czy dostawcy internetu.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-10-02 o 09:52
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:10   #3671
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
u mnie nie daje gwarancji nawet bycie przy komputerze i najszybszy internet. Kilka tysięcy ludzi z mojego wydzialo loguję się na raz na usos i serwer pada na pare godzin. Dobrze, ze to już końcówka i mogę wykorzystać prawo ostatniego roku i zażądać od prowadzącego przedmiotu dopisania się do jego grupy. Ale w poprzednich latach człowiek brał nie te przedmioty, na które chciał chodzić, tylko na te, na które dało radę się cudem zapisać paranoja

w ogole nasza koordynatorka zdradziła, że w chwilach takiego oblężenia usos działa jak te teleturnieje telefoniczne w TV. Masz fuksja-> za setnym logowaniem w końcu trafiasz na wolną linię i się rejestrujesz, a reszta bezsilnie czeka. I to w żaden sposób nie zależy od szybkości łącza czy dostawcy internetu.
Jest to totalna paranoja. Często tak na prawdę jest się zmuszonych chodzić na przedmioty, które mniej przydarzą się w zawodzie czy do pracy dyplomowej niż te na których nam zależy.
Stary 2012-10-02, 10:20   #3672
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Jak tak Was czytam, to bym wpadła chyba w jeszcze większą nerwicę, niż tę, jakiej się nabawiłam na magisterce. Jak ja studiowałam na licencjacie, to były chyba dla każdej specjalizacji 2 przedmioty, z których trzeba było wybrać jeden. Czyli grupa dzieliła się na tych co chodzili na przedmiot X i Y. Na magisterce była pula przedmiotów nieobowiązkowych, z czego trzeba było też wybrać sobie jeden. No i otwierali go, jak było minimum chyba 10 osób. Z tymi, które miały za mało chętnych, dawano sobie spokój. I tak były nieobowiązkowe, więc nikogo to nie martwiło.

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-10-02 o 10:22
Stary 2012-10-02, 10:27   #3673
201604181004
Konto usunięte

Osiak zapisywałam się z czterech kompów z pomocą dwóch osób, nie zapisałam się .................... zapisałam się na cokolwiek jak mi po 5 minutach odwiesiły się strony, znaczy się ktoś mnie zapisał.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:53   #3674
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Jest to totalna paranoja. Często tak na prawdę jest się zmuszonych chodzić na przedmioty, które mniej przydarzą się w zawodzie czy do pracy dyplomowej niż te na których nam zależy.
Dla mnie paranoją jest to, że student musi się dopasować do tego, co jest zaproponowane. Tzn.: (dla przykładu) jest sobie jakaś filologia, na której 1/4 studentów to specjalizacja tłumaczeniowa, a 3/4 - pedagogiczna. I dostaje się do wyboru kilka przedmiotów z których pół to przedmioty typowo tłumaczeniowe, a pół to te pedagogiczne. I nie rozumiem, czemu w tej sytuacji nie zmieni się proporcji przedmiotów, tylko zamiast tego studenci z pedagogicznej muszą chodzić na nieprzydatne im zajęcia, bo po prostu przewidziano dla nich za mało miejsc. To samo, jeżeli chodzi o seminaria dyplomowe - czemu na drugim roku nie ma jakiejś ogólnej ankiety, kto na jaklie seminarium chce chodzić. I nie mówię tutaj, że uczelnia ma wiedzieć kto i jakie seminaria prowadzi za rok, ale gdyby rok temu przeprowadzili taką ankietę to by wiedzieli, że na seminarium językoznawcze chce się zapisać 3/4 roku, a na literaturoznawcze - 1/4. I nie byłoby skarg prowadzących, że jakiś student się nie stara albo nie interesuje tematem - a co ma zrobić, jak poszedł na to, na co jeszcze były miejsca, a nie na to na co chciał.

Edytowane przez linka_12
Czas edycji: 2012-10-02 o 11:54
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:59   #3675
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:09   #3676
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Gdzieś tam podświadomie to wiem, ale i tak to jest wkurzające
Stary 2012-10-02, 12:42   #3677
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
I jak dziewczyny, pozapisywałyście się wszystkie na zajęcia?
ja jeszcze nie. Musiałam wstać o 6, żeby zapisać się na pozostałe, ale jeszcze jednego wykładu nie ma, więc czekam do 14 aż coś ruszy
No i nie mam listy z grupą z lektoratu, więc na wykład zapisuję się w ciemno

Cytat:

ale fajnie macie, że macie prawo wybrać sobie prowadzącego. U nas niestety czegoś takiego nie ma :/

to może trzeba się logować jak jest słowo-klucz, tak jak w tych teleturniejach ;D
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:59   #3678
BioIvO
Zakorzenienie

Zdziwiło mnie ogłoszenie z prośbą o pomoc. Chodzi o pomoc finansową dla 40 letniego pana chorego na raka. W krótkiej informacji podano, że ma żonę i dwójkę dzieci. Dziwi mnie takie podejście do tematu- że niby ludzie chętniej pomogą mężowi i ojcu niż dajmy na to bezdzietnemu rozwodnikowi?

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:09   #3679
funk_you
Wtajemniczenie

Zadziwiają mnie ludzie pracujący w biurze białostockiej komunikacji miejskiej. W mieście mamy coś takiego jak karty miejskie (bezsensownie klikamy codziennie przy wejściu do każdego autobusu) i żeby przedłużyć ulgę stoimy w kolejkach po 100 metrów. Miejsca gdzie można je przedłużyć są dwa. Wczoraj stałam 2 h i nie udało mi się tak dostać, koleżanka w innym punkcie 3,5 h i też jej się nie udało. Zamiast pracować w 5 okienkach, pracowników jest 3- pracujących normalnie i jeden pan przeglądający papiery.
funk_you jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:24   #3680
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez Dosiak Pokaż wiadomość

Też miałam taką koleżankę. Nie chodziła potem na te wykłady i miała problemy z egzaminami obowiązkowymi.

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:

Dokładnie jak u mnie. A Twoja koordynatorka potwierdziła to co już podejrzewałam.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:11   #3681
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Zdziwiło mnie ogłoszenie z prośbą o pomoc. Chodzi o pomoc finansową dla 40 letniego pana chorego na raka. W krótkiej informacji podano, że ma żonę i dwójkę dzieci. Dziwi mnie takie podejście do tematu- że niby ludzie chętniej pomogą mężowi i ojcu niż dajmy na to bezdzietnemu rozwodnikowi?
łapią na sumienie:
ojciec ma osierocić dwójkę biednych dzieci (a co by się działo, gdyby miał ich pięcioro?), a bezdzietny pan Kazio nie zostawi płaczącą za nim dziatwę i żonę, która do tej pory nie pracowała.

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:28   #3682
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beczka Soli Pokaż wiadomość
łapią na sumienie:
ojciec ma osierocić dwójkę biednych dzieci (a co by się działo, gdyby miał ich pięcioro?), a bezdzietny pan Kazio nie zostawi płaczącą za nim dziatwę i żonę, która do tej pory nie pracowała.
Tak samo, jak reklamy z nieuleczalnymi dziećmi. Oferowane leczenie jedynie łagodzi codzienne cierpienie, ale nie przedłuża życia takiej istotki. Serce się kraja, że człowiek za wiele nie może zrobić prócz tego wysłanego smsa .
Stary 2012-10-02, 17:44   #3683
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Zadziwiają mnie ludzie pracujący w biurze białostockiej komunikacji miejskiej. W mieście mamy coś takiego jak karty miejskie (bezsensownie klikamy codziennie przy wejściu do każdego autobusu) i żeby przedłużyć ulgę stoimy w kolejkach po 100 metrów. Miejsca gdzie można je przedłużyć są dwa. Wczoraj stałam 2 h i nie udało mi się tak dostać, koleżanka w innym punkcie 3,5 h i też jej się nie udało. Zamiast pracować w 5 okienkach, pracowników jest 3- pracujących normalnie i jeden pan przeglądający papiery.
Niekiedy się cieszę, że Katowice są 100 lat za resztą świata i mamy zwykłe papierowe bilety kwartalne/miesięczne, które się po prostu kupuje w kiosku i są ważne z legitymacją. Idea karty miejskiej (a jeszcze zapisanej na czipie na legitymacji - to już w ogóle cud, miód ) mi się podoba, ale nie takiej, którą i tak trzeba "kasować" przy wejściu do autobusu
Stary 2012-10-02, 19:26   #3684
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Idea klikanej karty miejskiej jest fajna pod warunkiem, że wsiada się tylko od strony kierowcy. Ale wymaga to sprawnego systemu który dopuszczałby tylko kasowanie biletów lub odbijanie karty przy kierowcy. Nie dość, że nie byłoby gapowiczów, to jeszcze nie byłoby śmierdzących meneli.
Stary 2012-10-02, 20:14   #3685
2016050952
Konto usunięte

Mnie zadziwia zachowanie ludzi na konferencjach, bankietach i wszelkich tego typu spędach, na których oferowany jest szwedzki stół, bądź lunch. Na własne oczy widziałam emerytowane panie doktor w liczbie trzech (nie do końca rozumiem, dlaczego emerytki zapraszane są na konferencje medyczne - legitymację mają, ale już nie leczą, więc nie są targetem firm farmaceutycznych), które robiły taki pomiot na stołach, że aż żal było patrzeć, chowanie to toreb dwudziestu herbat, zawijanie w serwetki ryby (sic!) i hop do torby, obok jeszcze ciasto i kilka łyżeczek... Nie dosyć, że to po prostu czyste złodziejstwo, to jeszcze chamstwo wobec organizatorów i innych uczestników. Generalnie wygląda to tak, że niektórzy szkolenie lub wykłady mają w d..., przychodzą się nażreć za cały tydzień. Witaj Polsko.
2016050952 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:29   #3686
Darkoz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoyaLi Pokaż wiadomość
Mnie zadziwia zachowanie ludzi na konferencjach, bankietach i wszelkich tego typu spędach, na których oferowany jest szwedzki stół, bądź lunch. Na własne oczy widziałam emerytowane panie doktor w liczbie trzech (nie do końca rozumiem, dlaczego emerytki zapraszane są na konferencje medyczne - legitymację mają, ale już nie leczą, więc nie są targetem firm farmaceutycznych), które robiły taki pomiot na stołach, że aż żal było patrzeć, chowanie to toreb dwudziestu herbat, zawijanie w serwetki ryby (sic!) i hop do torby, obok jeszcze ciasto i kilka łyżeczek... Nie dosyć, że to po prostu czyste złodziejstwo, to jeszcze chamstwo wobec organizatorów i innych uczestników. Generalnie wygląda to tak, że niektórzy szkolenie lub wykłady mają w d..., przychodzą się nażreć za cały tydzień. Witaj Polsko.
Rozumiem korzystanie z okazji i najedzenie się, ale chowanie do torby (łyżeczek?!) to gruba przesada. Ludzie wstydu nie mają.

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:30   #3687
invisible_01
Zakorzeniona

Dla mnie świetnie działa ZTM w Warszawie - nie dość, że bilet 30- bądź 90-dniowy kupuję nie na konkretny miesiąc/miesiące, tylko od-do (w moim rodzinnym mieście miesięczny był np. na marzec, na kwiecień i nie dało się mieć miesięcznego od 10-go marca do 10-go kwietnia), klikam tylko przy pierwszej aktywacji, a potem przykładając ponownie do kasownika mogę sprawdzić, jak długo mam jeszcze ważną kartę No i nawet po podwyżkach jednak jest bardzo tanio - ja jako studentka płacę 110 zł za bilet na 90 dni i mogę jeździć wszelkimi środkami miejskiego transportu (pociągi KM i SKM, metro, tramwaje i autobusy) po całej Warszawie i okolicznych miejscowościach należących do 1. strefy biletowej. Akurat na komunikację w Warszawie narzekać moim zdaniem ciężko.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:32   #3688
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dla mnie świetnie działa ZTM w Warszawie - nie dość, że bilet 30- bądź 90-dniowy kupuję nie na konkretny miesiąc/miesiące, tylko od-do (w moim rodzinnym mieście miesięczny był np. na marzec, na kwiecień i nie dało się mieć miesięcznego od 10-go marca do 10-go kwietnia), klikam tylko przy pierwszej aktywacji, a potem przykładając ponownie do kasownika mogę sprawdzić, jak długo mam jeszcze ważną kartę No i nawet po podwyżkach jednak jest bardzo tanio - ja jako studentka płacę 110 zł za bilet na 90 dni i mogę jeździć wszelkimi środkami miejskiego transportu (pociągi KM i SKM, metro, tramwaje i autobusy) po całej Warszawie i okolicznych miejscowościach należących do 1. strefy biletowej. Akurat na komunikację w Warszawie narzekać moim zdaniem ciężko.
Potwierdzam
Nawet dobowy to chyba jakieś 6 zł a jeżdżę czym chcę i gdzie chcę. To się Warszawie bardziej udało niż w Trójmieście.
Stary 2012-10-02, 20:37   #3689
Beczka Soli
Wredna Ruda Beczka Soli

Cytat:
Napisane przez invisible_01
Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Potwierdzam
Nawet dobowy to chyba jakieś 6 zł a jeżdżę czym chcę i gdzie chcę. To się Warszawie bardziej udało niż w Trójmieście.
To ja sobie ponarzekam, bo pamiętam jak jeszcze całkiem niedawno bilet dobowy (ulgowy) kosztował 3,6zł
Ale ogólnie wspólny bilet to jest super sprawa.
Pomijając zmianę organizacji ruchu z powodu wszechobecnych remontów :P

Racja jest jak d*pa - każdy ma swoją
J. Piłsudski
Beczka Soli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:39   #3690
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dziwi mnie ludzka pazerność. Kolega robi świetne zdjęcia, ale póki co w portfolio ma jedynie zdjęcia zrobione znajomym czy rodzinie. Nikt ze znajomych nie brał ślubu, a chciał nabrać doświadczenia w sesjach ślubnych właśnie, więc dal ogłoszenie, że ZA DARMO sfotografuje plener, ceremonię w kościele i wesele, w zamian chce jedynie umieścić zdjęcia w swoim portfolio. Nie przeszkadzało mu, jeśli para miałaby również drugiego fotografa. Na to ogłoszenie niektóre pary pytały, ile płaci za pozowanie A jeszcze inne pisały, że chętnie dadzą się sfotografować, ale nie zgadzają się na późniejszą publikację na jego stronie ani w portfolio Łaska totalna, tak jakby wielki zaszczyt mu robili pozowaniem i nie powinien wymagać nic w zamian, a jeszcze zapłacić.
Faktycznie dziwne :/

Cytat:
Napisane przez Postrzalka Pokaż wiadomość
Mnie za to dziwią (i irytują) niektórzy ludzie w restauracjach/fast foodach/stołówkach itp.
Prawie zawsze w takich miejscach znajdzie się osoba, przez którą czuję się obserwowana i nie potrafię się skupić na jedzeniu!
Typowa sytuacja:
Zamawiam coś, siadam do stolika, zaczynam jeść. Jem sobie spokojnie, ewentualnie rozmawiam w międzyczasie, jeżeli jestem z kimś, podnoszę głowę znad stolika i zauważam, że ktoś się perfidnie na mnie gapi! Nie jest to żadne jednorazowe spojrzenie i spuszczenie wzroku. Choć próbuję się tym nie przejmować, zająć jedzeniem, rozmową, to ile razy spojrzę w tą stronę, ten człowiek (czasem jest to mężczyzna, czasem kobieta - żeby nie było, że takie zachowanie ma coś wspólnego z którąś z płci) ciągle się na mnie patrzy! Jak tak można? W takich sytuacjach naprawdę czuję się niekomfortowo, tym bardziej, jeśli zdarzy mi się czymś ubrudzić lub coś mi spadnie (a czasem straszna ze mnie ciapa).
Mówię NIE ludziom przyglądającym się jak jem!
Nienawidzę jak ktoś patrzy jak jem, albo nawet miałby taką mozliwość, więc zazwyczaj siadam jakoś tyłem do sali, czy coś

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Dlatego jestem za normalnym układaniem planu zajęć, w sensie narzucaniu grupom konkretnych godzin wykładów i ćwiczeń dla poszczególnych grup. Tak samo wolałam, jak uczelnia narzucała terminy egzaminów, bo u mnie na roku nikt nigdy się nie umiał dogadać. Raz pamiętam, jak mieliśmy mieć egzamin X, ludzie się przygotowali a....potem się okazało, że jedna laska w imieniu roku poszła do prowadzącego i przełożyła na za miesiąc, bo gdzieś jechała czy załatwiała erasmusa i nakręciła go, że i tak ludzie się pewnien ie przygotowali, więc co za różnica . Najgorsze było to, że sporo osób się przygotowało i trzeba było dwa razy uczyć się czegoś, co można było mieć już dawno za sobą, bo te wykłady nie były z tych niezbędnych do życia. Co było dodatkowo żenujące, to fakt, że ta sama laska się nie przygotowała również na przerzucony termin i jako pierwsza oddała kartkę...
też wolę narzucone, przynajmniej można się dostosować, a jak jest duża grupa to nikt się z nikim nie dogada

u nas zapisy przez usos były tylko na wf

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości