|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzeniona
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
A ja zazdroszczę, bo żaden z moich wykładowców nigdy nie wyświetlał slajdów ani nie umieszczał materiałów w internecie :/ O matko, jakie to byłoby ułatwienie...
|
|
|
|
#3662 |
|
Zakorzenienie
|
http://kwejk.pl/obrazek/1441086/czy-...m%C3%B3wi.html ręce mi opadły
. To pewnie napisała osoba uważająca się za ultra katolika.
|
|
|
|
#3663 |
|
Konto usunięte
|
wracając do przygody z USOSem na stronie pojawiła się informacja, że o 22 ruszą zapisy .... chwilę po 21 nagle wyskoczyły zapisy na przedmioty (w tym na seminarkę, na której jak wiadomo obowiązują zasady kto pierwszy ten lepszy) dobrze, że byłam akurat na komputerze, bo inaczej trafiłby mi się najgorszy promotor i jeszcze z czegoś, co mnie kompletnie nie interesuje :/
|
|
|
|
#3664 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Studiowali, zdobywali wiedzę latami, więc fajnie że mogą się na coś przydać społeczeństwu.
The best way to a man’s heart is straight through his chest with a sharp knife. There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
|
|
|
|
|
#3665 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3666 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
|
|
#3667 |
|
BAN stały
|
W kwestii USOSu i zapisywania się na zajęcia to na mojej uczelni o dziwo działa to nawet nieźle. Plan mamy odgórnie narzucony, więc tylko na fakultety i wf zapisujemy się sami. W internecie zawsze jest informacja o której rozpocznie się rejestracja i rzeczywiście tak jest. Przeważnie o 9 rano wszystko rusza, wystarczy być przed kompem o tej porze i załatwione. Jak dotąd tylko raz zdarzyło się, że mieli jakąś awarię i zapisy zaczęły się wieczorem.
Natomiast dziwi mnie zapisywanie się na wszystko, co możliwe. Miałam koleżankę, która rejestrowała się na 6 czy 7 fakultetów (a potrzebne były 2-3) od razu wiedząc, że nie da rady na nie chodzić. Musiała się później wypisywać. Nie wiem co jej to dawało. Lepiej jakby nie zajmowała nikomu miejsca od początku skoro i tak wiedziała, że wszystkich zajęć nie ogarnie. |
|
|
|
#3668 |
|
Zadomowienie
|
I jak dziewczyny, pozapisywałyście się wszystkie na zajęcia?
|
#3669 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paranojaw ogole nasza koordynatorka zdradziła, że w chwilach takiego oblężenia usos działa jak te teleturnieje telefoniczne w TV. Masz fuksja-> za setnym logowaniem w końcu trafiasz na wolną linię i się rejestrujesz, a reszta bezsilnie czeka. I to w żaden sposób nie zależy od szybkości łącza czy dostawcy internetu.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-10-02 o 09:52 |
|
|
|
|
#3671 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak Was czytam, to bym wpadła chyba w jeszcze większą nerwicę, niż tę, jakiej się nabawiłam na magisterce. Jak ja studiowałam na licencjacie, to były chyba dla każdej specjalizacji 2 przedmioty, z których trzeba było wybrać jeden. Czyli grupa dzieliła się na tych co chodzili na przedmiot X i Y. Na magisterce była pula przedmiotów nieobowiązkowych, z czego trzeba było też wybrać sobie jeden. No i otwierali go, jak było minimum chyba 10 osób. Z tymi, które miały za mało chętnych, dawano sobie spokój. I tak były nieobowiązkowe, więc nikogo to nie martwiło.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-10-02 o 10:22 |
|
|
|
#3673 |
|
Konto usunięte
|
Osiak zapisywałam się z czterech kompów z pomocą dwóch osób, nie zapisałam się .................... zapisałam się na cokolwiek jak mi po 5 minutach odwiesiły się strony, znaczy się ktoś mnie zapisał.
|
|
|
|
#3674 |
|
Zadomowienie
|
Dla mnie paranoją jest to, że student musi się dopasować do tego, co jest zaproponowane. Tzn.: (dla przykładu) jest sobie jakaś filologia, na której 1/4 studentów to specjalizacja tłumaczeniowa, a 3/4 - pedagogiczna. I dostaje się do wyboru kilka przedmiotów z których pół to przedmioty typowo tłumaczeniowe, a pół to te pedagogiczne. I nie rozumiem, czemu w tej sytuacji nie zmieni się proporcji przedmiotów, tylko zamiast tego studenci z pedagogicznej muszą chodzić na nieprzydatne im zajęcia, bo po prostu przewidziano dla nich za mało miejsc. To samo, jeżeli chodzi o seminaria dyplomowe - czemu na drugim roku nie ma jakiejś ogólnej ankiety, kto na jaklie seminarium chce chodzić. I nie mówię tutaj, że uczelnia ma wiedzieć kto i jakie seminaria prowadzi za rok, ale gdyby rok temu przeprowadzili taką ankietę to by wiedzieli, że na seminarium językoznawcze chce się zapisać 3/4 roku, a na literaturoznawcze - 1/4. I nie byłoby skarg prowadzących, że jakiś student się nie stara albo nie interesuje tematem - a co ma zrobić, jak poszedł na to, na co jeszcze były miejsca, a nie na to na co chciał.
Edytowane przez linka_12 Czas edycji: 2012-10-02 o 11:54 |
|
|
|
#3675 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#3676 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3677 | |
|
Konto usunięte
|
ja jeszcze nie. Musiałam wstać o 6, żeby zapisać się na pozostałe, ale jeszcze jednego wykładu nie ma, więc czekam do 14 aż coś ruszy
No i nie mam listy z grupą z lektoratu, więc na wykład zapisuję się w ciemno ![]() Cytat:
to może trzeba się logować jak jest słowo-klucz, tak jak w tych teleturniejach ;D |
|
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
Zdziwiło mnie ogłoszenie z prośbą o pomoc. Chodzi o pomoc finansową dla 40 letniego pana chorego na raka. W krótkiej informacji podano, że ma żonę i dwójkę dzieci. Dziwi mnie takie podejście do tematu- że niby ludzie chętniej pomogą mężowi i ojcu niż dajmy na to bezdzietnemu rozwodnikowi?
|
|
#3679 |
|
Wtajemniczenie
|
Zadziwiają mnie ludzie pracujący w biurze białostockiej komunikacji miejskiej. W mieście mamy coś takiego jak karty miejskie (bezsensownie klikamy codziennie przy wejściu do każdego autobusu) i żeby przedłużyć ulgę stoimy w kolejkach po 100 metrów. Miejsca gdzie można je przedłużyć są dwa. Wczoraj stałam 2 h i nie udało mi się tak dostać, koleżanka w innym punkcie 3,5 h i też jej się nie udało. Zamiast pracować w 5 okienkach, pracowników jest 3- pracujących normalnie i jeden pan przeglądający papiery.
|
|
|
|
#3680 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Cytat:
.
|
|
#3681 | |
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
ojciec ma osierocić dwójkę biednych dzieci (a co by się działo, gdyby miał ich pięcioro?), a bezdzietny pan Kazio nie zostawi płaczącą za nim dziatwę i żonę, która do tej pory nie pracowała.
|
|
|
#3682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#3683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) mi się podoba, ale nie takiej, którą i tak trzeba "kasować" przy wejściu do autobusu
|
|
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Idea klikanej karty miejskiej jest fajna pod warunkiem, że wsiada się tylko od strony kierowcy. Ale wymaga to sprawnego systemu który dopuszczałby tylko kasowanie biletów lub odbijanie karty przy kierowcy. Nie dość, że nie byłoby gapowiczów, to jeszcze nie byłoby śmierdzących meneli.
|
|
|
|
#3685 |
|
Konto usunięte
|
Mnie zadziwia zachowanie ludzi na konferencjach, bankietach i wszelkich tego typu spędach, na których oferowany jest szwedzki stół, bądź lunch. Na własne oczy widziałam emerytowane panie doktor w liczbie trzech (nie do końca rozumiem, dlaczego emerytki zapraszane są na konferencje medyczne - legitymację mają, ale już nie leczą, więc nie są targetem firm farmaceutycznych), które robiły taki pomiot na stołach, że aż żal było patrzeć, chowanie to toreb dwudziestu herbat, zawijanie w serwetki ryby (sic!) i hop do torby, obok jeszcze ciasto i kilka łyżeczek... Nie dosyć, że to po prostu czyste złodziejstwo, to jeszcze chamstwo wobec organizatorów i innych uczestników. Generalnie wygląda to tak, że niektórzy szkolenie lub wykłady mają w d..., przychodzą się nażreć za cały tydzień. Witaj Polsko.
|
|
|
|
#3686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3687 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie świetnie działa ZTM w Warszawie - nie dość, że bilet 30- bądź 90-dniowy kupuję nie na konkretny miesiąc/miesiące, tylko od-do (w moim rodzinnym mieście miesięczny był np. na marzec, na kwiecień i nie dało się mieć miesięcznego od 10-go marca do 10-go kwietnia), klikam tylko przy pierwszej aktywacji, a potem przykładając ponownie do kasownika mogę sprawdzić, jak długo mam jeszcze ważną kartę
No i nawet po podwyżkach jednak jest bardzo tanio - ja jako studentka płacę 110 zł za bilet na 90 dni i mogę jeździć wszelkimi środkami miejskiego transportu (pociągi KM i SKM, metro, tramwaje i autobusy) po całej Warszawie i okolicznych miejscowościach należących do 1. strefy biletowej. Akurat na komunikację w Warszawie narzekać moim zdaniem ciężko.
|
|
|
|
#3688 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Nawet dobowy to chyba jakieś 6 zł a jeżdżę czym chcę i gdzie chcę. To się Warszawie bardziej udało niż w Trójmieście. |
|
|
|
|
#3689 | ||
|
Wredna Ruda Beczka Soli
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ogólnie wspólny bilet to jest super sprawa. Pomijając zmianę organizacji ruchu z powodu wszechobecnych remontów :P
|
|
|
#3690 | |||
|
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u nas zapisy przez usos były tylko na wf
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:05.

. To pewnie napisała osoba uważająca się za ultra katolika.

Studiowali, zdobywali wiedzę latami, więc fajnie że mogą się na coś przydać społeczeństwu.
Pks na szczęście miałam po drodze. 

paranoja
.
No i nawet po podwyżkach jednak jest bardzo tanio - ja jako studentka płacę 110 zł za bilet na 90 dni i mogę jeździć wszelkimi środkami miejskiego transportu (pociągi KM i SKM, metro, tramwaje i autobusy) po całej Warszawie i okolicznych miejscowościach należących do 1. strefy biletowej. Akurat na komunikację w Warszawie narzekać moim zdaniem ciężko.
A jeszcze inne pisały, że chętnie dadzą się sfotografować, ale nie zgadzają się na późniejszą publikację na jego stronie ani w portfolio
Łaska totalna, tak jakby wielki zaszczyt mu robili pozowaniem i nie powinien wymagać nic w zamian, a jeszcze zapłacić.