Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 21:25   #3721
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Serdeczne gratulacje

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:26   #3722
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479
Dot.: Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków! Mamy IX-X

Ayliah wielkie gratulacje! To Wy od razu do domku wyjść możecie?? Dzwoniłam do położnej,mam przyjść w środe,zobaczymy co słychaćjuż sie doczekać nie mogę dobranoc na dzis

---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Ayliah wielkie gratulacje! To Wy od razu do domku wyjść możecie?? Dzwoniłam do położnej,mam przyjść w środe,zobaczymy co słychaćjuż sie doczekać nie mogę dobranoc na dzis Ayliah wielkie gratulacje! To Wy od razu do domku wyjść możecie?? Dzwoniłam do położnej,mam przyjść w środe,zobaczymy co słychaćjuż sie doczekać nie mogę dobranoc na dzis

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:29   #3723
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Oby udalo sie to przetwac, juz siwieje chyba przez to myslenie. Niech juz bedzie styczeń

Dzisiaj ja mam depresje
Jestem niewyspana, zmęczona, słaba, wszystko mnie wkurza i wszyscy.
Szczególnie mój chłop bo sie nawalił wczoraj winem sam i nie pomagał przy małym w nocy.
A mały śpi po 30 minut i znowu ryczy
Kurrrrrrdeeeeee
Co temu dziecku jest to nie wiem naprawde
Ja temu chłopu za karę w nocy brwi bym ogoliła albo coś podobnego wykombinowała

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

u nas też tak jest ale porozmawialiśmy z proboszczem i poszedł nam na rękę zresztą sam mówi że to szczególny dzień dla całej rodziny ipo co jeszcze rodziców stresować dodatkowo a na każdej mszy czy też po mszy można sakramentu udzielić

mąż zrobił mi niespodziankę i ... od 10 października ma urlop do 16

---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Aniu super że wsio ok .. i maluszek o 1 kg cięższy niz Dusia w dniu narodzin bo miała 2532 ... już nie mogę się doczekać na kolejne dzieciaczki .. jeszcze tylko troszkę !!!

a my dzisiaj kończymy 7 tygodni !!!!

Jasiu maleńki wszystkiego naj od Dusi i jej mamusi
gratulacje z okazji tygodni!!!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
A ja właśnie wyjęłam ulotkę z Lidla ze skrzynki i lecę Wam donieść, że od 4 października będą bardzo fajne ciuszki dla maluszków! Tzn. rozmiary wszystkiego od 62, ale ubranka takie już cieplejsze na zimę np. pajacyk pluszowy, bluza pluszowa, sukienka z dzianiny z legginsami, a także sweterki, dresiki i ogrodniczki. Cenowo od 24.99 do 29.99. My pewnie na coś się skusimy, bo takie cieplejsze ciuszki jeszcze nam się przydadzą.

A moje dzisiejsze wyniki moczu niemalże idealne!!! Warto było łykać te tabletki.

Super, że wszystko w porządku! Widzę, że wagowo nasze chłopaki idą niemalże łeb w łeb, bo mój dzisiaj pewnie też już ma coś ok. wagi Fabianka, skoro przyrost tygodniowy to ok. 200g.

cieszę się, że wyniki się poprawiły, oby już tak zostało do końca ciąży

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
A to moje malutkie słoneczko
cudne to słoneczko

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Hej mamuśki jak mnie dawno tu nie było a to wszystko przez całe dnie spędzane w szpitalu ...

Dziś Jaś wyszedł do domu płucka czyste natomiast walczymy z katarkiem.

Przy czasie opiszę w końcu swój poród myślę że to będzie jeszcze dziś

Gratuluję wszystkim świeżo upieczonym mamusią
Jupi rodzinka w domu w komplecie!!!

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Wiem kochana,może przesadzam,ale miałam taki dzień.To dla mnie wielkie szczęście,że mam zdrowe dzieci,to jest najważniejsze

śliczna perełkapięknie śpiewasz Dusi,znowu się wzruszyłam...

ojejnie spodziewałam się

To spełnienia snu!I również czekam na relacje na żywo jak już będziesz na siłach

Tak i mi się wydaje.A z tym jajkiem to słyszałam kiedyśteściowa podobno miała takie pomysły

dziś nie będę obiecujęach to nasze utrapienie...nigdy bym nie pomyślała,że hemoroidy są gorsze od porodu a jednak
Bardzo ładna z Ciebie dziewczyna.Widać po kim Melcia odziedziczyła urodę

Gratuluję,to niespodziankaCze kamy w takim razie.A gdzie w końcu rodziłaś?

Jutro będzie 2tyg.od porodu i jeszcze chciałabym zrzucić 10kg do 58.Z ud mi zeszło,ale mam wystający brzuch i duże piersi i mi z nimi dziwniebo ciężko spać
A Jagódka na pewno już nie ma żadnej torbieli

Ja zapisałam Kubusia na usg kontrolne brzuszka po skończonym miesiącu.W szpitalu miał robione i sprawdzane nerki,wyszło pozytywnie,ale jeszcze trzeba powtórzyć.
Swoją drogą dużo dzieci czekało wtedy na to badanie usg...
sen się niestety nie sprawdził i siedzę sobie właśnie w mega seksi szpitalnej koszuli czekając jutra, zabieg mam mieć o 8:45 planowo, więc o kciuki w tym czasie poproszę
W dodatku głodna jestem masakrycznie a jeść przecież nie można.
Na izbie dziś w szpitalu mega kolejka była, całe szczęście, że mnie zawołali poza kolejnością, bo chyba do północy bym tam siedziała, zanim by mnie na oddział wzięli

Cytat:
Oto mój opis porodu

W nocy z soboty na niedzielę z 15/16 września zaczął mnie pobolewać brzuch … czułam że coś się zaczyna bo wcześniej tak nie miałam … Tż już nawet budziłam żeby mi pomasował a ten dwa razy przejechał ręką i spał dalej … nad ranem zaczęłam odczuwać skurcze… były nieregularne co 10 minut, co 8 , co 5 … koło 8 poszłam wziąć kąpiel żeby sprawdzić czy się wyciszą czy też nie … no i dalej były nieregularne … zrobiłam na 13 obiad i już ledwo go jadłam więc mówię do Tż że to już chyba się zaczęło na dobre… pojechaliśmy do szpitala w którym byliśmy coś po 14 … najpierw sprawy papierkowe potem przyszedł lekarz zbadać i rozwarcie okazało się tylko na opuszek więc pyta mnie czy zgadzam się pójść na patologię czy chcę wrócić do domu … długo nie myśląc podjęłam decyzję o zostaniu no i około 15 przyjęli mnie na tą patologię … najpierw KTG godzinne … na tym łóżku już tam ledwo leżałam , trochę sobie pokrzyczałam …. Potem położna kazała mi wziąć prysznic żeby wyciszyć troszkę te ksurcze i tak też zrobiłam … przed 17 wołają mnie na badanie … rozwarcie okazało się już na 3 cm więc nic więcej tylko kierunek porodówka … tż poszedł się przebrać a mnie zaprowadzono już na salę …. Na początek zapisik oczywiście musiał być czego bardzo nie znosiłam … po zapisie zaproponowano mi pół godzinną kąpiel no i przyznam że bardzo pomogła, skurcze nie były aż tak bolesne… koło 21 było rozwarcie na 5/6 cm o 23 8cm i po krótkim czasie już max . No i zaczęła się akcja porodowa … Tż dzielnie cały czas ze mną był . Chwilę przed północą okazało się że parte skurcze mam za krótkie, podali oksytocynę która nic tu nie pomogła tak więć o północy Tż wyprosili z sali … a mały został wyciągnięty 27 min po północy za pomocą vacum… synka nawet dobrze nie zobaczyłam bo od razu go brali … dostał 8 pt przez zaburzenia oddychania i napięcie mięśni . Ze mną lekarze walczyli do 2 … macica mi się nie chciała obkurczać , jakiś krwiak się zrobił ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło tylko podano mi 2 jednostki krwi bo jednak trochę straciłam.
Jaśko jak już wiecie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc , ale na szczęście 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa wyleczyła płucka i od dziś cieszymy się pobytem w domu .

Oto Jaś już w domku
Mega dzielna byłaś kochana a Jaśko piękny!!!

Cytat:
Wyhodowałam paciorkowca. W sumie przy tych moich ciągłych infekcjach, mogłam się tego spodziewać. Czy któraś z Was ma tego paskuda i już rodziła? Jak to wygląda? Podczas porodu dostaje się kroplówkę z antybiotykiem, tak? Czy maluch też dostaje po narodzeniu jakiś antybiotyk w związku z obecnością u matki paciorkowca?

Dziewczyny Wasze skarby są przepiękne!!! Niesamowicie wzruszają mnie zdjęcia Waszych maluchów. My jeszcze cały czas jesteśmy na etapie ciągłych gdybań "ciekawe jak będzie wyglądał", a Wy już szczęściary nie dość, że wiecie to,to jeszcze możecie już dowoli całować i tulić. Zazdroszczę!

Wspaniale, że Duśka tak pięknie rośnie.

Cudowna wiadomość! Jasiu zdrowiej szybciutko!

Jeszcze troszkę! Muszę najpierw dojrzeć do tego momentu psychicznie.

Lidka powodzenia kochana! Trzymaj się dzielnie! Czekamy na wieści od Was!

Wiem doskonale co to za wyczyn! Ja od jakiś 2 nocy mam na to nowy patent. Jako, że śpię od brzegu ( Tż przy ścianie), to nie wykonuję już obrotu z boku na bok, tylko jak chcę zmienić pozycję to najpierw siadam, a później kładę się z pozycji siedzącej na drugi bok. Co prawda, siadanie z lewego bolu też jest niezłą gimnatyską, ale znacznie mniej nieprzyjemną klasyczny sposób.
Dziękuję za kciuki, stres lekki mnie łapie, ale oby do jutra i zobaczę moją dziewczynkę

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
To chwale sie pokoikiem
Dobra robota z tym pokojem. Brawo!

Cytat:
Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wypis
Gratulacje!!!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:34   #3724
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Super! wielkie gratulacje! tak szybko do domu się wybieracie?
Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
sen się niestety nie sprawdził i siedzę sobie właśnie w mega seksi szpitalnej koszuli czekając jutra, zabieg mam mieć o 8:45 planowo, więc o kciuki w tym czasie poproszę
W dodatku głodna jestem masakrycznie a jeść przecież nie można.
Na izbie dziś w szpitalu mega kolejka była, całe szczęście, że mnie zawołali poza kolejnością, bo chyba do północy bym tam siedziała, zanim by mnie na oddział wzi

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:36   #3725
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
To chwale sie pokoikiem
sliczny !!!! jak wszystko zorganizowane

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

A jeszcze jedno pytanie mam ma któraś z Was czarną płytę gazową na szkle?? Coś podobnego jak ta??

http://www.mediazakupy.pl/product/Pl...64-SI/?id=2846
moi rodzice maja taka plyte tylko boscha, super sprawa!!! o wiele lepiej sie sprawdza niz prad, tzn lepiej sie gotuje. my np mamy tylko elekryczna bo u nas w budynku nie ma gazu to mam porównanie.

Cytat:
gratulacje

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:42   #3726
lidka0308
Zadomowienie

dobranockam na dziś!

jutro pewnie się odezwę, jak już dojdę do siebie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:47   #3727
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
dobranockam na dziś!

no to trzymaj sie kochana!!!

ja tez zmykam do wyrka,ale chyba długo nie poleze,bo Polcia spi od 18:30 i zaraz jej sie głodomorek wlączy

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:50   #3728
colds
Zakorzenienie

Dot.: Urodzilam Roberta o 12:58. Ma 3640g i 56cm. Czujemy sie dobrze i czekamy na wyp

Cytat:

Cytat:
To chwale sie pokoikiem
Świetna wanienka!

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
czy któres z waszych maluszków mialo jakies grzybki na pupie???
bo ja myslalam,ze moja mala troche odparzona ale polozna powiedziala,ze jej to na grzybki wygląda.a ja szczerze mowiąc pierwszy raz słyszeod czego to sie bierze??cieżko to wyleczyc??

a Pola od urodzenia przytyla pół kilo
Moja Mała miała i też myślałam, że to odparzenie..

Nam szybko się wyleczyło .
Smarowałyśmy na zmianę Termentiolem oraz Clotrimazolum. Do tego pupę przemywałyśmy wodą lekko zabarwioną (na kolor różowawy!) fioletem.
Położna kazała Nam odłożyć chusteczki, dopiero po wyleczeniu grzybka wrócić do nich.

Cytat:
Colds napisz na PW jakie ubranka chcesz z lidla ?
Zaraz napiszę
Stary 2012-10-01, 21:51   #3729
kraven
Zakorzenienie

Lidka trzymam kciuki za szybkie cc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-01, 22:01   #3730
zielona1911
Zakorzenienie

Konczita sliczne te smoczusie z Lovi chyba sie skusze i tez takie kupie mimo ze maly az takim ssakiem nie jest narazie ma 3 smoki,ale jak bedzie mial 5 to nic sie nie stanie

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ----------

Kraven super pokoik zazdroszcze

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Ayliah
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:15   #3731
gda
Zakorzenienie

Cytat:
dobranockam na dziś!

Powodzenia! Trzymamy za Was kciuki.

Przyszłam się pożalić... Moja piękna w czasie ciąży cera, zaczyna wracać do stanu "z przed"... Coraz więcej czerwonych krostek wyskakuje! Jestem załamana, bo karmiąc piersią, nie mogę używać kremu, który zawsze ratował sytuację. A Acnosan też nie działa!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:16   #3732
lourose
Wtajemniczenie

Podczytuję z telefonu więc pogratuluję na gorąco nowych cudnych dzieciaczków! Brawo dziewczyny !
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:18   #3733
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Powodzenia! Trzymamy za Was kciuki.

Przyszłam się pożalić... Moja piękna w czasie ciąży cera, zaczyna wracać do stanu "z przed"... Coraz więcej czerwonych krostek wyskakuje! Jestem załamana, bo karmiąc piersią, nie mogę używać kremu, który zawsze ratował sytuację. A Acnosan też nie działa!

rany nie strasz, ze wraca... moja w ciazy tez super wyglądała i niech tak zostanie, niechce zadnych krostek

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 22:32   #3734
kraven
Zakorzenienie

Gda ja też w ciąży póki co mam piękną cerę - jak nigdy. I właśnie obawiam się że po porodzie wszystko wróci do stanu sprzed ciąży

Zmykam spać. Dobranoc

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2012-10-01, 22:35   #3735
Aneczka_G
Raczkowanie

Cytat:
Oto mój opis porodu

Oto Jaś już w domku
No to namęczyliście się oboje, ale najważniejsze, że wszystko skończyło się dobrze i już jesteście w domku.

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się z Wami kochane mamusie, my od wczoraj z Mateuszkiem już w domku, wszystko ok, ja czuje się w marę dobrze, uczymy się siebie, postaram się jutro opisac poród, gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za rozpakowywane
Witamy w domku!!!

Cytat:
Wyhodowałam paciorkowca. W sumie przy tych moich ciągłych infekcjach, mogłam się tego spodziewać. Czy któraś z Was ma tego paskuda i już rodziła? Jak to wygląda? Podczas porodu dostaje się kroplówkę z antybiotykiem, tak? Czy maluch też dostaje po narodzeniu jakiś antybiotyk w związku z obecnością u matki paciorkowca?

No właśnie ja mam to paskudztwo i bardzo się boję, ale lekarz mnie uspokaja i twierdzi, że dostanę antybiotyk przed porodem i będzie wszystko dobrze. Mam taką nadzieję, bo historiach które poczytałam w necie jestem przerażona... Choć coraz bardziej przekonuję się, żeby z większym dystansem podchodzić do takich rewelacji...
Na dokładkę dorobiłam się jeszcze przepukliny pępkowej która teraz pobolewa co wcale mnie nie uspokaja.
Z resztą dziś przyznałam się małżonkowi, że tgo drugiego porodu boję się jakoś bardziej ale sama sobie tłumaczę, że to na pewno dlatemu, że już wiem jak to wygląda.

Aalyah
klask i:
8 grudnia 2010
Maja 2 października 2012
Aneczka_G jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 23:08   #3736
anesh_
Zakorzenienie

Co to jest ta przepuklina?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 23:12   #3737
katiem
Wtajemniczenie

Czesć kochane

Wczoraj pojechalismy do szwagra w odwiedziny, a dzisiaj bylam chwile w pracy.

Jutro bede miala wiecej czasu na odpisywanie.

GRatuluje kolejnych dzieciaczkow

Kraven ja mam snuze. Kupilam 2 lata temu. ale nie wzielam pod uwage ze dziecko moze spac na brzuszku i w efekcie ani razu nie byl uzywany. Kuba tez jest brzuszkowy wiec nadal lezy w szafce.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 00:48   #3738
colds
Zakorzenienie

Czy którejś z Was dzieciaczek ma naczyniaka jamistego?
Moja Melcia ma dwa, jeden ogromny na plecach Kazali mi obserwować go tylko, ale zachciało mi się głupot czytać i Bóg wie co sobie wkręcam
Stary 2012-10-02, 03:37   #3739
weronika_91
Zakorzenienie

Jejku my w trakcie pierwszej nocy w domu i nie jest wesoło mały budzi się co 2,5h potem męczy się żeby zasnąć bo ma straszny katar w szpitalu to tym sprzętem raz dwa odsluzowali a aspiratorem to tak się nie da ... wydaje mi się jakby gdzieś w zatokach mu to wszystko siedzialo :/ czuje że będzie trzeba pójść d o pediatry .

Może uda mi się teraz zasnąc chociaż na chwilę
Stary 2012-10-02, 06:17   #3740
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Moja też smoczka wypluwa. Nie chce i koniec. Będę musiała spróbować innego..

My na początku zimy będziemy pewnie śmigać w 62. Pod koniec, przy wiośnie bliżej, wejdziemy w 68.
A co do czapeczki.. Mała jak się urodziła miała rozmiar 33, więc wszystkie czapeczki za dużo za duże Teraz dobre Jej są czapeczki 37cm.
]Dziewczyny mam ogromną prośbę
Czy którąś wybiera się do Lidla po te ciuszki jak już będą w promocji?
Mi się marzy kilka ciuszków, ale u mnie niestety nie ma tego marketu Kupiłaby mi któraś, a ja bym wtedy wysłała pieniążki?
Colds pewnie że tak tylko napisz co Cię interesuje ... ja mam ten dresik Lidlowski kupiony w Niemczech i jest za☠☠☠isty teraz też sobie go kupię w rozmiarze 62 chyba
My musimy już przerzucać się w 62 pomalutku oczywiście ... dzisiaj w nocy wyciągłam część ciuszków 62, muszę wyprasować i włożyć do komody by były pod ręką

Cytat:
To chwale sie pokoikiem

super !!!!
jaki album masz pochwal się!

Cytat:

klask i: gratuluję!!
oo szybko do domku!

Cytat:
Oto mój opis porodu

W nocy z soboty na niedzielę z 15/16 września zaczął mnie pobolewać brzuch … czułam że coś się zaczyna bo wcześniej tak nie miałam … Tż już nawet budziłam żeby mi pomasował a ten dwa razy przejechał ręką i spał dalej … nad ranem zaczęłam odczuwać skurcze… były nieregularne co 10 minut, co 8 , co 5 … koło 8 poszłam wziąć kąpiel żeby sprawdzić czy się wyciszą czy też nie … no i dalej były nieregularne … zrobiłam na 13 obiad i już ledwo go jadłam więc mówię do Tż że to już chyba się zaczęło na dobre… pojechaliśmy do szpitala w którym byliśmy coś po 14 … najpierw sprawy papierkowe potem przyszedł lekarz zbadać i rozwarcie okazało się tylko na opuszek więc pyta mnie czy zgadzam się pójść na patologię czy chcę wrócić do domu … długo nie myśląc podjęłam decyzję o zostaniu no i około 15 przyjęli mnie na tą patologię … najpierw KTG godzinne … na tym łóżku już tam ledwo leżałam , trochę sobie pokrzyczałam …. Potem położna kazała mi wziąć prysznic żeby wyciszyć troszkę te ksurcze i tak też zrobiłam … przed 17 wołają mnie na badanie … rozwarcie okazało się już na 3 cm więc nic więcej tylko kierunek porodówka … tż poszedł się przebrać a mnie zaprowadzono już na salę …. Na początek zapisik oczywiście musiał być czego bardzo nie znosiłam … po zapisie zaproponowano mi pół godzinną kąpiel no i przyznam że bardzo pomogła, skurcze nie były aż tak bolesne… koło 21 było rozwarcie na 5/6 cm o 23 8cm i po krótkim czasie już max . No i zaczęła się akcja porodowa … Tż dzielnie cały czas ze mną był . Chwilę przed północą okazało się że parte skurcze mam za krótkie, podali oksytocynę która nic tu nie pomogła tak więć o północy Tż wyprosili z sali … a mały został wyciągnięty 27 min po północy za pomocą vacum… synka nawet dobrze nie zobaczyłam bo od razu go brali … dostał 8 pt przez zaburzenia oddychania i napięcie mięśni . Ze mną lekarze walczyli do 2 … macica mi się nie chciała obkurczać , jakiś krwiak się zrobił ale na szczęście wszystko się dobrze skończyło tylko podano mi 2 jednostki krwi bo jednak trochę straciłam.
Jaśko jak już wiecie urodził się z wrodzonym zapaleniem płuc , ale na szczęście 2 tygodniowa kuracja antybiotykowa wyleczyła płucka i od dziś cieszymy się pobytem w domu .

Oto Jaś już w domku

Śliczności maleńkie ..
wercia opis też pięknie mimo wszystko ... dzielna bestia jesteś

Cytat:
Napisane przez coventry Pokaż wiadomość
witam się z Wami kochane mamusie, my od wczoraj z Mateuszkiem już w domku, wszystko ok, ja czuje się w marę dobrze, uczymy się siebie, postaram się jutro opisac poród, gratuluje wszystkim nowym mamom i trzymam kciuki za rozpakowywane

Witajcie w domu

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Konczita sliczne te smoczusie z Lovi chyba sie skusze i tez takie kupie mimo ze maly az takim ssakiem nie jest narazie ma 3 smoki,ale jak bedzie mial 5 to nic sie nie stanie:
Ja te smoczki z Lovi polecam, Dusi od razu przypadł do gustu że tak powiem i sobie ciomka go .. a ten akurat był w gratisie do butli którą ostatnio nabyłam ... i teraz jej zamówiłam jeszcze dwa by były już w oczekiwaniu na swą kolej

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Czy którejś z Was dzieciaczek ma naczyniaka jamistego?
Moja Melcia ma dwa, jeden ogromny na plecach Kazali mi obserwować go tylko, ale zachciało mi się głupot czytać i Bóg wie co sobie wkręcam

niestety nie pomogę ale nie czytaj bzdur w necie sama wiesz że można tylko sobie zaszkodzić ja też już nie czytam

Cytat:
Jejku my w trakcie pierwszej nocy w domu i nie jest wesoło mały budzi się co 2,5h potem męczy się żeby zasnąć bo ma straszny katar w szpitalu to tym sprzętem raz dwa odsluzowali a aspiratorem to tak się nie da ... wydaje mi się jakby gdzieś w zatokach mu to wszystko siedzialo :/ czuje że będzie trzeba pójść d o pediatry .

polecam Ci afrin aplikować do noska małemu może pomoże, nam ładnie oczyszczał
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:09   #3741
gda
Zakorzenienie

Jezu jestem przerażona... Wczoraj wieczorem zasypiając, miałam taki ostry, kłujący atak bólu brzucha. Poszłam do toalety i w męczarniach się wypróżniłam i po jakimś czasie przeszło. Ale teraz sobie czytam, że po cesarce może wystąpić niedrożność jelit! I że to jest niebezpieczne i do leczenia operacyjnego Strasznie się boję...
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:24   #3742
martusia26
Rozeznanie

Witam się z samego rańca,

Polcia w brzuszku szaleje od 5 rano i spać mamusi nie daje
a ogólnie noc spokojna, bez zadnych skurczy.
wieczorem jeszcze grzybki marynowane robiłam, bo tż przywiózł trochę z lasu. raptem 2 słoiczki wyszły takie 600 ml, no ale są, a ja uwielbiam. ciekawe jak długo postoją

Lidka trzymam
Kraven pokoik rewelacyjnie urządzony. Ja jeszcze nie mam kącika dla malucha bo mój małż się nie garnie a sama mebli przenosic nie bede. tż wszystko chce zrobić jak mała się urodzi

Cytat:
gratulacje

Cytat:

Słońce sprobuj jeszcze wodą morską pryskać, może łatwiej będzie katarek usuwać. dla Jasia.
Stary 2012-10-02, 07:56   #3743
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Jezu jestem przerażona... Wczoraj wieczorem zasypiając, miałam taki ostry, kłujący atak bólu brzucha. Poszłam do toalety i w męczarniach się wypróżniłam i po jakimś czasie przeszło. Ale teraz sobie czytam, że po cesarce może wystąpić niedrożność jelit! I że to jest niebezpieczne i do leczenia operacyjnego Strasznie się boję...
Ja tez mialam takie bole lekarz mowil ze to jeszcze obkurczanie sie macicy. Do 6 tyg ma peawo
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:11   #3744
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Dobry. my już po śniadanku i Fabianek buszuje w brzuszku a na wyjście nic nie zapowiada,ale już bliżej niż dalej kostki mi zaczęły puchnąć u nóg w dodatku smoczki tez kupiłam z Lovi Converty witajcie w domku! Weronika zdrówka dla Jasia

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:26   #3745
Agnes!84!!
Rozeznanie

Dzięki za kciuki kobietki! Jednak nie zatrzymali mnie w szpitalu, a bałam się tego. Dla mnie to większy stres, jechałam tam jak na szpilkach
A operacja brata poszła świetnie, teraz dochodzi do siebie

Zastanawiam się czy to prawda że przed samym porodem dzieciaczek jest mniej ruchliwy. Zaobserwowalyscie coś takiego? Albo czy miałyście bóle jak na okres pare dni przed? U mnie nic z tych opisywanych objawów nie wysrepuje. Nawet tą obfitsza wydzieline miałam tylko raptem 3 dni.

Weronika, wspaniale że Jasio już w domku. Zdrowka dużo!!

Wiecie co, cały czas podziwiam Was, że dalyscie radę podczas poridu. Mnie ogarnął strach, jak patrzę na swój wielki brzuch i wąską miednicę to nie wiem jak to się uda...

Edytowane przez Agnes!84!!
Czas edycji: 2012-10-02 o 08:27
Agnes!84!! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:28   #3746
monarika
Wtajemniczenie

Cześć

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
moi rodzice maja taka plyte tylko boscha, super sprawa!!! o wiele lepiej sie sprawdza niz prad, tzn lepiej sie gotuje. my np mamy tylko elekryczna bo u nas w budynku nie ma gazu to mam porównanie.
A możesz mi napisać czym Twoja mama ją czyści bo ja już nie mam siły do niej wszystkiego próbowałam i cały czas wychodzą straszne mazaje
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:29   #3747
zielona1911
Zakorzenienie

tutaj tez wstawie mojego krzykacza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20120930056.jpg (89,4 KB, 51 załadowań)
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:40   #3748
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry
przyszłam się zameldować, bo kilka dni mnie nie było

ale mam usprawiedliwienie - festyn integracyjny w przedszkolu oraz 3 urodzinki mojej starszej córki

gratulacje dla nowych mamusiek
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:51   #3749
angel166
Zakorzenienie

tamlin no to super, że znalazłaś sposób na małego u nas tez smok poszedł w ruch, bo mała nawet gdy dokarmimy ją butlą chce ciumkac cyca

kochane mam pytanie co do zmiany mleka modyfikowanego przy karmieniu piersią. Jagódkę dokarmiamy bebiko, bo męzul je kupił zamiast bebilonu gdy wyszłyśmy ze szpitala zauważyłam jednak, że mała ni najada już się nim tak jak wcześniej, a co najgordze strasznei się jej po nim ulewa dziś to normalnie mi szkodea małej było, bo prwie wszystko co zjadła to ulała i to prawie godzinę po jedzonkuc mimo to, że porzadnie się jej odbiło czytałam właśnie w necie, że to "uroki" bebiko:/
jakie inne mm polecacie i jak ma wyglądać to przejście o którym piszą na opakowaniach? więcej nowego mm, a mniej bebiko?

mam jeszcze pytanko ile Wam się udaje odciągnąć z piersi pokarmu? bo mi z jednej 20/40 max

konczita to widzę, że Dusia rośnie jak na drożdżach. My też już ubranka na 50 schowaliśmy i cześć na 56. Jeszcze troszkę i małą w 62 przeskoczy, no teraz półspiochy nosi na 62, bo ma nie proporcjonalnie długie nogii stópki także chyba będzie wysoka

sandra ja nie miałam jej w ciąży także się nei wypowiem

colds ja tez chce taką wagę

aliyahzaciskam kciuki

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ----------

anusia ś.iczniutki no ja muszę w tym tyg nowe foty Jagódki zgrac, bo 5 skonczy nam miesiac

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:53   #3750
angel166
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Nie no padłam
Spi ze smokiem
ojoj jak słodko nasza w szpitalu pierwszy raz spała ze smokiem, bo już mi cyce odpadałyoto foto
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jagódka 023.jpg (67,2 KB, 53 załadowań)

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości