Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 07:19   #811
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hej kochane, ja po wizycie i dupa
Kolejny raz musze lezec, zaczela mi sie skracac szyjka macicy. Jak nie urok to sr.aczka......
Ojoj, biedactwo.... Ty to się masz... ;/

Hej kobietki,
no i wczoraj po wizycie juz nie weszlam na kompa bo tak mi sie spac chcialo i w ogóle.....zamuliłam się z deczka

może zacznę od dobrych wiadomości
dzidziunia waży 930 gram wszystko ok jest, taka ruchliwa ze nie dalo sie zdjecia zrobic ;p nic mi sie nie skraca, łożysko ok..

no i mniej dobre wiesci- mam paciorkowca i od początkowej wagi plus 11kg ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:26   #812
mitabe
Rozeznanie

Aaaa bezsenność od 5, a tak nieprzytomna jestem strasznie .
Na 11 do fryzjera juz nie mogę się doczekać.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:27   #813
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

cześć brzuchatki!!!!!! właśnie wcinam kanapeczki na śniadanko...i znów musze nadrabiać tyle.....bo Wy tak szybko skrobiecie....

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:31   #814
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Kolejny raz musze lezec, zaczela mi sie skracac szyjka macicy. Jak nie urok to sr.aczka......
Oszczędzaj się w takim razie

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ----------

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
a mi lekarka na wizycie jeszcze nie zagladala nigdzie miala ktoras tak ? poki co tylko Usg zawsze robi no i oczywiscie wywiad itd

slicznie wygladasz kwitniesz Kochana i Tz w koncie sie chowa

hej fajnie ze sie odezwalas

hope ciesze sie ze na wizycie wszystko ok

Lenova kurde kiepska sprawa teraz masz watpliwosci, ale jakby nie bylo bedzie dobrze
Ja właśnie nie miałam. Tylko na początku, a odkąd przez brzuch zaczą badać nic mi tam nie sprawdzał. Chyba wymuszę na nim przy następnej wizycie, chcę wiedzieć czy z szyjką ok.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:30 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Hej kobietki,
no i wczoraj po wizycie juz nie weszlam na kompa bo tak mi sie spac chcialo i w ogóle.....zamuliłam się z deczka

dzidziunia waży 930 gram wszystko ok jest, taka ruchliwa ze nie dalo sie zdjecia zrobic ;p nic mi sie nie skraca, łożysko ok..

Fajnie, że z dzidzią wszystko ok . Ten paciorkowiec jak ci wykryli? Dodatkowe badania miałaś czy przy okazji?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:33   #815
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

To mi na każdej wizycie lekarka bada, wkłada wziernik, a później jeszcze paluchy i uciska lekko i pyta się czy gdzieś boli.

Dziś mam spotkanie z dziewczynami z pracy ehh wyrwę się trochę :P
i dostaliśmy bigos od teściowej i nie muszę gotować
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:42   #816
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
To mi na każdej wizycie lekarka bada, wkłada wziernik, a później jeszcze paluchy i uciska lekko i pyta się czy gdzieś boli.

Wziernik?! O matko, mój tylko delikatnie palcami bada. W ciąży ponoć nie powinno się wziernika używać. Szyjkę można sprawdzić przez usg. Ja na wydruku z połówkowego mam zapisaną długość szyjki.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:06   #817
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Kurcze, nudzi mi sie...

Tak sie zastanawiam... Od srody zaczyna mi sie uczelnia. I to dosyc mocny poczatek bede miec - od 9 do 19. Zadnego okienka, jedynie 15min przerwy miedzy zajeciami.
Juz mysle co by tu zabrac ze soba do jedzenia. Przeciez nie wytrzymam bez obiadu, szczegolnie teraz, kiedy jem jak szalona...
ja proponuje robic sobie jakies pozywne sałataki (np z kurczakiem) albo normalny obiad (nap filet, ryz, surowka). koleżankę w ciązy miałam na 4 roku i tak sobie radziła, bo drozdzowki zapychały ją tylko na chwile, zaraz była głodmna, a to tylko kalorie, kalorie....

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36860387]
ojjj u nas też tak - głównie biedronka, pomijam, że zwyczajnie lubię, mam fajną obsługę tam, no ale ceny też grają OGROMNĄ rolę.

Kosmetyki najtaniej wychodzą, pieluchy - polecam dada biedronkowe najdrożej apteka. Ja chyba wątek o zamiennikach leków założę...
Ostatnio takie Tantum Verde mała miałą zapisane, w psikaczu - prawie 30zł, a zamiennik 15 TEN SAM składnik, nic poza tym, tylko firma inna

Tia, chciałabyś masełko jeszcze... [/QUOTE]

tyle dobrego, ze ja bardzo lubię biedronkowe produkty. Mają dobra jakośc za całkiem przywoitą cnę- w porównianiu z innymi sklepami...
propo masełka- ja na Delmie jadę, bo na masełko to trzeba miec pieniążki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A i pochwale się wybraliśmy imię poszliśmy na kompromis i będzie Hania
Hania cudownie

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Smarkata wstałam mam nadzieję, że kuracja herbatkowo-malinowa da radę

dzisiaj wizyta- jak zapomni o obiecanym podglądaniu to się zaprę rękami i nogami a z gabinetu nie wyjde, nigdy w życiu!

ciekawe jak tam moja waga....
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:24   #818
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi lekarka na wizycie jeszcze nie zagladala nigdzie miala ktoras tak ? poki co tylko Usg zawsze robi no i oczywiscie wywiad itd
ja tak mam...

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Lenova, Delicjanko... kurcze, współczuję zarówno jednej jak i drugiej... Ale trzymam kciuki i wszystko będzie ok.
Bokeh, śliczne imie i życzę udanej wizyty.
Wy tak piszecie o wadze, ja mam chyba już 13 kg do przodu ale to jest zakłamane, bo lekarz jakieś 4 wizyty temu zmienił wagę z tradycyjnej na elektroniczną i od razu pokazało chyba 4 kg więcej. Przy Karince przytyłam przez całą ciążę tylko 10,5 kg. Nie opycham się jakoś specjalnie tylko kurcze na słodycze mam ochotę. Ale dziś dietetyczny obiadek - ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem - uwielbiam
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:28   #819
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Wziernik?! O matko, mój tylko delikatnie palcami bada. W ciąży ponoć nie powinno się wziernika używać. Szyjkę można sprawdzić przez usg. Ja na wydruku z połówkowego mam zapisaną długość szyjki.

No tak wziernik , na każdej wizycie jak do tej pory.
Stary 2012-10-02, 08:32   #820
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja tak mam...

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Lenova, Delicjanko... kurcze, współczuję zarówno jednej jak i drugiej... Ale trzymam kciuki i wszystko będzie ok.
Bokeh, śliczne imie i życzę udanej wizyty.
Wy tak piszecie o wadze, ja mam chyba już 13 kg do przodu ale to jest zakłamane, bo lekarz jakieś 4 wizyty temu zmienił wagę z tradycyjnej na elektroniczną i od razu pokazało chyba 4 kg więcej. Przy Karince przytyłam przez całą ciążę tylko 10,5 kg. Nie opycham się jakoś specjalnie tylko kurcze na słodycze mam ochotę. Ale dziś dietetyczny obiadek - ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem - uwielbiam

a powiedz jak robisz??

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2012-10-02, 08:37   #821
sylwietta1988
Zakorzenienie

A ja chyba sobie dogodzę ryżem ze smietaną i cynamonem
mąż w pracy do 16 także nic normalnego nie bedzie chciało mi się gotowac,a on i tak zje w pracy.

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:

ja tez na kazdej wizycie nogi rozkładam, ale tylko paluchami bada- zresztą baaaaardzo delikatnie
Stary 2012-10-02, 08:39   #822
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
No tak wziernik , na każdej wizycie jak do tej pory.
Współczuję, aż mnie na samą myśl boli. Miałam jedno badanie z wziernikiem na samym początku, ale tylko dlatego że cytologia była pobierana.

Ten leżaczek co djerba pokazywała potaniał
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p
Stary 2012-10-02, 08:39   #823
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
W lumpku kupiłam dla dziecka spodnie ogrodniczki za 4,30zł (na wiosnę)
A imię dla synka już wybraliście?

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Wracając wstapiłąm do sklepu i spotkałam znajomą, byla z dwojką dzieci w wieku pi razy drzwi przedszkolnym. Córcia spojrzała na mnie i z takim tekstem:
-Proszę pani...
-Tak?
-Pani ma dzidziusia?
-Tak, w brzuszku
a to łapka do przodu, dotyka mnie i mówi
-O! Kopie!
Ale to było słitasne z mega bananem ze sklepu wyszłam, az sklepowa się śmiała
Słodko Tez miałam niedawno śmieszną sytuację z małym dzieckiem. Mojej koleżanki córeczka (3,5 roku) mówi do mnie:
- Ciocia ma w brzuszku dzidzię?
-Tak, ciocia będzie miała synka
Jej mama do niej mówi:
- Ty tez kiedyś będziesz miała dzidzię
A mała na to
- Nie , ja nie chcę
-A dlaczego?
- Bo ciocia ma gruby brzuch

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Heeej heeej kobitki
Chciałam tylko wpaść napisać, że żyję skończyłam czytać poprzedni wątek na raty...heheh po 3 posty na dzień
nie ma totalnie czasu, ciągle gdzieś coś wypada i trzeba pojechać ;]
dzisiaj np. byliśmy w Gdańsku i kupiliśmy wózek.
w pt dotarł ten bujaczek - baaaardzo fajny, Sade już przetestowała
no i wszystko byłoby ok, poza moim libido buuuuuu
buziaczki kochane
Super że się odezwałaś! Fajnie, że najważniejszy zakup już macie z głowy. Życzę oczywiście większej ochoty na męża!

Cytat:
Też jeszcze nie miałam badanej szyjki...

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36860387] Kosmetyki najtaniej wychodzą, pieluchy - polecam dada biedronkowe najdrożej apteka. Ja chyba wątek o zamiennikach leków założę...
Ostatnio takie Tantum Verde mała miałą zapisane, w psikaczu - prawie 30zł, a zamiennik 15 TEN SAM składnik, nic poza tym, tylko firma inna [/QUOTE]
Szaja , jaki to zamiennik Tantum Verde bo ciekawa jestem? Ostatnio mężowi kupiłam bo gardło go bolało tak że mi umierał prawie a drogie to cholerstwo.

Cytat:
Oj znowu coś nie tak u Ciebie. Biedulka. No ale słuchaj lekarza i leż, jeszcze trochę musimy wytrzymać. Z tym nie ma żartów, moja bratowa przez skracającą się szyjkę miesiąc w szpitalu przeleżała.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pierwszy dzień na L4, ale i tak obudziłam się o 5:50 jak zawsze do pracy ale jakie fajne uczucie jak się zorientowałam, że mogę dalej spać
Ale fajnie jeszcze miesiąc i od listopada też zwolnienie, jeju jak ja się wyśpię Teraz to jak budzik dzwoni to ja jeszcze nieprzytomna.

Cytat:
Wcale nie widać po Tobie tych kilogramów więc nie masz co się tym przejmować! Nie mów chociaż nikomu bo jak ktoś nie wie ile przytyłaś to strzeli że max 3 kg Gorzej z tym paciorkowcem....mam nadzieję że szybko wykurzysz to badziewie...

Rano mówili w prognozie pogody że ma być łądnie i słonecznie ale jakoś nie widze tego...całe niebo zaciągnięte, szaro, buro i ponuro...
Stary 2012-10-02, 08:40   #824
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Hey Girls
Cytat:
o rany, znów coś ehhh ale będzie dobrze, najważniejsze że synek zdrów

Cytat:
Hejo laseczki ! ja jeszcze żyje poślubnymi sprawunkami więc mało mnie tutaj

Chciałam Wam serdecznie podziękować za miłe słowa !!!! jesteście kochane ;* oraz za życzenia buziaczki !

Lady witaj po urlopie
No właśnie GRATULACJE i wszystkiego co najlepsze pięknie wyglądałaś

Cytat:
bardzo ładnie

Cytat:

Hej kobietki,

super, że z dzidzią wszystko dobrze, a co do ciebie hmmm moja szwagierka też miała paciorkowca - dostała antybiotyk na pocz. porodu i wszystko jest w porządku

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:40   #825
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

a ja jutro idę na "połówkowe" państwowo bo tydzień temu co dowiedzieliśmy się o płci...byliśmy prywatnie...bo się nie mogłam doczekać a poza tym potrzebowałam zwolnienie...a jutro już państwowo...może zobaczy dziewczynkę...a nie chłopca.... dobra żartuje...ale różnie to bywa...pewnie jutro zleci mi jakieś badania..no nie?? Bo ja jak na razie raz tylko robiłam...a tak naprawdę to nie wiem co ile i jakie się robi...np. takiej glukozy jak niektóre z Was to jeszcze nie miałam..

Stary 2012-10-02, 08:42   #826
sylwietta1988
Zakorzenienie

Dziewczyny, wlasnie skompletowałam sobie paczkę dla zimorodka za 1 zł sztuka i to typu dzinsy, sweterki, bluzy, nie jakieś dziadostwo jestem mega happy ale na tym już muszę zakonczyc bo mnie mąż z domu wyzruci......
Stary 2012-10-02, 08:43   #827
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Na szczescie mam dosyc sporo swoich oszczednosci, wiec na poczatek wystarczy.
Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie...

Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ.
to super że się zdecydowaliście, we dwoje zawsze łatwiej, w końcu rodzinka musi być razem
Stary 2012-10-02, 08:45   #828
marsi11
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

nie mogę na siebie patrzeć mam uda tłuste jak świnia- nawet wczoraj TZ mi powiedział,że mi się udka krągłe zrobiły
niby powiedział to delikatnie i wogóle,że strasznie go kręce ale wiecie jak to jest usłyszeć taki tekst

faktycznie jestem okrągła- poszłam wczoraj mierzyć sukienkę do ciążowego ale jak mi za cieniutką bawełenke jak na t-shirt chciała skasować 180 zł to podziękowałam

najgorsze jest to,że teraz liczyłam kcal z całego tygodnia i nie przekraczam dziennego zapotrzebowania więc o co ku....wa chodzi? hormony???? oczywiście,że mam zachcianki ale nawet TZ mówi,że jem porcje co kot napłakał

gin mnie na pewno jutro opieprzy jak na wagę wleze

a co do badań- to mnie na każdym bada dowcipnie i na każdym robi usg

Delicjanko i pytałąś lekarza co oznacza ten zaniżony cukier?
jak Ci paciorkowca wykryli?

kurde do tego wszystkiego jestem przeziębiona i gardło mnie napieprza

acha i śnił mi się dziś mój synuś że się urodził taki duży powiedział,że nie będzie jeść mojego mleka bo mi nie smakuje i nie będzie szczać w pieluchy i wiecie co? ja go nie chciałam
odddałam go TZ i on go sam wychowywał
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:50   #829
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

acha i śnił mi się dziś mój synuś że się urodził taki duży powiedział,że nie będzie jeść mojego mleka bo mi nie smakuje i nie będzie szczać w pieluchy i wiecie co? ja go nie chciałam
wow wyrodna matka z Ciebie
co do snów to ja pierdziu... dzisiaj mi się sniło, że kolejny raz organizowalismy własne wesele, w którym ja miałam nie brac udziału w ramach odwetu wyjęłam sobie po kolei wszystkie zęby razem z korzeniami a potem je wsadziłam na miejsce po czym przyszedł kamerzysta i powiedział, ze on ma zwyczaju przelatywac wszystkie młode i mam się wypiąc niedługo bede bała się kłasc
Stary 2012-10-02, 08:53   #830
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
wow wyrodna matka z Ciebie
co do snów to ja pierdziu... dzisiaj mi się sniło, że kolejny raz organizowalismy własne wesele, w którym ja miałam nie brac udziału w ramach odwetu wyjęłam sobie po kolei wszystkie zęby razem z korzeniami a potem je wsadziłam na miejsce po czym przyszedł kamerzysta i powiedział, ze on ma zwyczaju przelatywac wszystkie młode i mam się wypiąc niedługo bede bała się kłasc

z tymi snami w ciąży to nabawimy się jakieś psychozy
Stary 2012-10-02, 08:54   #831
antoinette
Wtajemniczenie

GG do antoinette

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość

Delicjanko i pytałąś lekarza co oznacza ten zaniżony cukier?
jak Ci paciorkowca wykryli?

kurde do tego wszystkiego jestem przeziębiona i gardło mnie napieprza

ja co prawda nie Delicjanka ale akurat jestem w temacie, u mojej szwagierki wykryli przy badaniu czystości pochwy

antoinette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:02   #832
misia1505
Rozeznanie

eff8 ja też do tej pory miałam badania tylko przez USG ale na ostatniej wizycie już Ręczne badanko i to przy mężu mam bardzo sympatycznego gina więc bez krępacji że mąż widzi. miałam założoną jednorazową spódniczkę do kolan i klapki na stopy (bardzo fajna sprawa) myślałam że gin poprosi na chwilę Tż za parawan ale nie, siedział na przeciwko samolotu jak wchodziłam na fotel to stanął przede mną, badanko szybko i pomógł mi zejść tak w ogóle to mój gin przyjmuje w koszuli lub sweterku i powiem wam że nie czuję takiej krępacji jak przy typowym lekarzu w kitlu.
a jeszcze zapomniałam: po badaniu śmieli się z mążem bo mąż powiedział że jeszcze mnie w takiej miniówce nie widział
Stary 2012-10-02, 09:09   #833
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Współczuję, aż mnie na samą myśl boli. Miałam jedno badanie z wziernikiem na samym początku, ale tylko dlatego że cytologia była pobierana.

Ten leżaczek co djerba pokazywała potaniał
http://www.smyk.com/tiny-love-wielof...t-niemowlaka-p

A mnie to nie boli. Moja gin robi to tak delikatnie że nie czuję. I zawsze każe mi się rozluźnić, a ja się już nauczyłam, że to rzeczywiście pomaga i nie ma się co spinać :P Bardziej paluchami nie lubię, jak mnie bada
Stary 2012-10-02, 09:10   #834
misia1505
Rozeznanie

dziewczyny czy do was przychodzi już położna?

ja na razie uciekam bo jestem z nią umówiona na 10 a musze troszkę się ogarnąć.
Stary 2012-10-02, 09:12   #835
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
heh, ja robie miesiąc w miesiąc dokładnie ile musimy wydać na opłaty... we wrzesniu to się uzbierało...a w październiku trzeba zrobić jeszcze przegląd i oc... i opony kupić.. masakra...

wlasnie mnie przeraża najbardziej to że dzidzia może dużo chorować,a leki są mega drogie;/ ;/ ;/ ;/
My robimy miesięczne w Auchan i niestety najwięcej kasy na takich zakupach zżera chemia, chociaż proszku do prania np to już od dawna nie kupujemy bo brat z niemiec przywozi, jest dużo lepszy i jakoś tam zawsze się rozliczamy z nim (ostatnio np taki proszek ogromny pod choinkę nam sprezentował ) no ale zaraz dojda właśnie pieluszki, husteczki i inne smarowidła. A tak to dużo rzeczy w biedronce w ciągu miesiąca, jakby były tam jeszcze wędliny "na żywo" krojone to już do innych sklepów bym chyba nie chodziła.
Cytat:
Mnie tez przerazaja wszystkie wydatki. Ja podobnie jak Wy nie pracuje, bedziemy miec tylko to, co TZ zarobi + pomoc od moich rodzicow.
Na szczescie mam dosyc sporo swoich oszczednosci, wiec na poczatek wystarczy.
Przerazaja mnie niespodziewane wydatki - np teraz TZ musi zrobic 2 zęby, 400zł odpadnie...

Dla mnie dodatkowo juz niedlugo zacznie sie takie typowe "dorosle zycie" - do tej pory mieszkalam sama, sama dla siebie gotowalam (albo i nie), a teraz bede bawic sie w żonę - od przyszlego miesiaca planujemy W KONCU zamieszkac z TZ.
My całe szczęscie pracujemy oboje chociaz ja np dużo na doajzd do pracy wydaję bo jeżdżę sama (Tż z kolegami więc jedzie np raz w tygodniu) więc jak pójde na chorobowe to zostanie mi w kieszeni jakieś 500zł.
Fajnie że zdecydowaliście się razem zamieszkać; początki jednak mog abyć trudne, dużo cierpliwości trzeba
Cytat:
Ja nie bede pracowac, TZ bedzie, wiec nie wyobrazam sobie, ze mialby wrocic z pracy i jeszcze stac przy garach, skoro ja mam wolny caly dzien

Jak bedzie mial wolne to na pewno bedziemy razem gotowac - teraz tez czesto tak robimy.
My pracujemy oboje więc obiad robi ten kto ma czas, chociaż Tż lepiej gotuje
Cytat:
Heeej heeej kobitki

Chciałam tylko wpaść napisać, że żyję skończyłam czytać poprzedni wątek na raty...heheh po 3 posty na dzień
nie ma totalnie czasu, ciągle gdzieś coś wypada i trzeba pojechać ;]
dzisiaj np. byliśmy w Gdańsku i kupiliśmy wózek.
w pt dotarł ten bujaczek - baaaardzo fajny, Sade już przetestowała
no i wszystko byłoby ok, poza moim libido buuuuuu
buziaczki kochane
Djerba gratuluję zakupów i życze poprawy libida
Cytat:
Biedactwo , dasz radę
Cytat:
Wózek bardzo fajny
Cytat:
Ja też sie zastanawiam na HAnią
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
pierwszy dzień na L4, ale i tak obudziłam się o 5:50 jak zawsze do pracy ale jakie fajne uczucie jak się zorientowałam, że mogę dalej spać
to ja odwrotnie, jeszcze na żadnej wizycie mi nie przepuściła na początku myslałam, że jak robi USG dopochwowe, to tak przy okazji i na którąś kolejną wizytę, jak już brzuszek był większy i wiedziałąm, że już będzie brzuszkowe, to się w ogóle nie przygotowałam bo mi się nie chciało, a tu ona mnie na fotelik zaprasza a ja taki kudłacz
Jejku ja się nie moge doczekac kiedy wreszcie pójde na chorobowe.
Mnie zawsze na fotel, bada ręcznie, potem usg ostatnio dodatkowo przez brszuszek żeby główkę pooglądać bo dzidzia głowę ma koło mojego pępka
Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta
Nie ma to jak ranne wstawanie do pracy jeszcze tylko dziś i jutro i odpoczynek aż do porodu a potem zacznie się całkiem inne życie
Ale Ci fajnie
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wlasnie skompletowałam sobie paczkę dla zimorodka za 1 zł sztuka i to typu dzinsy, sweterki, bluzy, nie jakieś dziadostwo jestem mega happy ale na tym już muszę zakonczyc bo mnie mąż z domu wyzruci......
Mi też wczoraj powiedział czy faktycznie to wszystko jest potrzebne
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:14   #836
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy do was przychodzi już położna?

ja na razie uciekam bo jestem z nią umówiona na 10 a musze troszkę się ogarnąć.
U mnie dopiero po porodzie. Jak urodzę to mam podac gabinet lekarza rodzinnego do którego jestem zapisana, ze szpitala wyślą tam jakieś papiery i wtedy przychodzi pediatra raz i połozna ileś razy... tak mi powiedzieli u mnie u lekarza rodzinnego... daleko nie będą mieli bo u mnie w bloku na dole jest lokal gdzie jest gabinet lekarza rodzinnego
Stary 2012-10-02, 09:22   #837
Ifwka
Zakorzenienie

Jak już wszytsko nadrobiłam to jeszcze coś napiszę.
Ubranka przyszły już prawie wszystkie, śliczne są, ale od razu wrzuciłam do prania więc jakies fotki zrobie później. Zresztą jak Tż kiedyś nie będzie to wszystkie wyciągnę i obfocę. Bo on uważa że tyle to nie potrzebujemy, ale chyba nie pamiętał ile miał szmatek jak Młoda była malutka.
Ponawiam moje zapytanko jeszcze raz: widziałyście ta poduszkę długaśną co będzie w tym tygodniu w Lidlu, pisze że dla ciężarnych i karmiących i zastanawiam się nad nią. No i nad tym termometrem do ucha
Wrzucam moje szydełkowe "dzieła" na więcej nie mam na razie czasu, bo wczoraj całe popołudnie montowaliśy rolety w sypialni i aż jedną udało nam się założyć i to tą mniejszą. Potem, na szczęscie razem bo nie wiem ile samej by mi zeszło, smażyliśy placuszki z kurczakiem na obiad. Mamy ich chyba na trzy dni tyle wyszło
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN4176.jpg (65,1 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN4178.jpg (59,3 KB, 16 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:28   #838
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
My robimy miesięczne w Auchan i niestety najwięcej kasy na takich zakupach zżera chemia, chociaż proszku do prania np to już od dawna nie kupujemy bo brat z niemiec przywozi, jest dużo lepszy i jakoś tam zawsze się rozliczamy z nim (ostatnio np taki proszek ogromny pod choinkę nam sprezentował ) no ale zaraz dojda właśnie pieluszki, husteczki i inne smarowidła. A tak to dużo rzeczy w biedronce w ciągu miesiąca, jakby były tam jeszcze wędliny "na żywo" krojone to już do innych sklepów bym chyba nie chodziła.
Auchan niestety teraz podniósł marżę, i zrobiło się bardzo drogo. A byliśmy tam w tamten czwartek. Przedtem przy każdej wizycie w rzeszowie wpadaliśmy do auchan, bo można było coś tanio kupić, a teraz lipa.
Stary 2012-10-02, 09:31   #839
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
A mnie to nie boli. Moja gin robi to tak delikatnie że nie czuję. I zawsze każe mi się rozluźnić, a ja się już nauczyłam, że to rzeczywiście pomaga i nie ma się co spinać :P Bardziej paluchami nie lubię, jak mnie bada
a ja lubię jak mnie paluchami bada lekarz
on jest trochę taki świntuch ja nie lepsza i zawsze się śmieje,że teraz czas na przyjemności a on na to,że wreszcie może sobie powkładać
wiem, jestem okropna!!!!
zawsze mówiłam,że mam zadatki na nimfomankę
ale jakoś się go nie wstydze skoro wszystkie laski przed nim bezwstydnie rozkładają nogi
Stary 2012-10-02, 09:31   #840
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Jak już wszytsko nadrobiłam to jeszcze coś napiszę.
Ubranka przyszły już prawie wszystkie, śliczne są, ale od razu wrzuciłam do prania więc jakies fotki zrobie później. Zresztą jak Tż kiedyś nie będzie to wszystkie wyciągnę i obfocę. Bo on uważa że tyle to nie potrzebujemy, ale chyba nie pamiętał ile miał szmatek jak Młoda była malutka.
Ponawiam moje zapytanko jeszcze raz: widziałyście ta poduszkę długaśną co będzie w tym tygodniu w Lidlu, pisze że dla ciężarnych i karmiących i zastanawiam się nad nią. No i nad tym termometrem do ucha
Wrzucam moje szydełkowe "dzieła" na więcej nie mam na razie czasu, bo wczoraj całe popołudnie montowaliśy rolety w sypialni i aż jedną udało nam się założyć i to tą mniejszą. Potem, na szczęscie razem bo nie wiem ile samej by mi zeszło, smażyliśy placuszki z kurczakiem na obiad. Mamy ich chyba na trzy dni tyle wyszło
Ale śliczności chyba zrobię podobną młodemu!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości