Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 09:57   #3121
agatkaa1
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Ja też tak myślałam, że to nie dla mnie jest a teraz nie wyobrażam sobie jakbym miała iść na autobus. Na prawko nie chciałam iść ale Tż mnie zapisał i zapłacił to szkoda mi było kasy więc poszłam. Teraz mu bardzo za to dziękuję
heh u mnie podobnie....Tż truł 4 lata żebym szła na prawko ale upierałam się że nie....no i teraz jak szwagierka miała iśc to zdecydowałam że i ja pójdę....tylko mnie wkurza bo Tż mówi NO CIEKAWE KTÓRA PIERWSZA Z WAS ZDA....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 09:59   #3122
eseska
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Ja Kochana mam teorię ale już na jazdy mogę sie rozpisać...jutro pójdę pogadać co i jak....
AGATKO! Ty jutro sie zapis zna jazdy a nie gadaj o tym !!!

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
I wczoraj po Waszych przywoływaniach mnie do porządku, mimo iż gryzłam się i wahałam i trochę żałuję że to zrobiłam to spaliłam wczoraj ostatni blister leków.. muszę z tym walczyć w zarodku, bo mam w rodzinie przykłady uzależnień.. więc dziękuję Wam za wczorajsze słowa.
FIo się nie odzywa ?? może już tuli Stasia
ANITA!: oklaski:
Tez sie zastanawiam gdzie jest FIO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!? ???????????????? Wczoraj miała byc u lekarza? BLACK tez nie ma a one juz coraz blizej świeta maja?

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:05   #3123
Luna0
Zakorzenienie

Kochane powiedzie mi jak to jest z acardem bo zapomnialam wziąść wczoraj wieczorem i wziełam dziś rano.. No i czy lepiej jak sie zapomniało nie nadrabiać i nic się nie stanie przez te 48h czy wziąść dwa: rano nadrobić i wieczorem normalnie? Bo ostatnio wziełam dwa.. wydaje mi się ze lepiej nadrobić i ulepszyć przepływ niż by mialo się coś porobić...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:09   #3124
agatkaa1
Zakorzenienie

Esia nie wiem jak to będzie bo jeszcze wew trzeba zaliczyć....przed jazdami....

Luna a masz z tym problem?? jak nie masz to myślę że nic sie nie stanie jak zapomnisz....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-10-02, 10:31   #3125
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez kunegunda.bis Pokaż wiadomość
Jestem juz po lekarzu - lekarz jak zobaczyl moj wypis ze szpitala to oczy postawil - powiedzial ze mnie teraz absolutnie nie pusci do pracy - l4 na 2tyg,
nareszcie.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam z rana,
zaraz śmigam na korki, a dzisiaj pierwszy od dawna dzień bez kawki... Dziewczyny, jaką kawę można pić w ciąży?
I mam pytanie do zafasolkowanych w "bezowulacyjnym cyklu" Jaka była u Was różnica z terminu OM, a USG? Bo tak się zastanawiam jak to się wszystko stało...
ja na początku piłam raz inkę raz rozpuszczalną, bo nie odrzuciło mnie od kawy. jakoś w 2/3 m-cu na chwilę przestałam jak po oblizaniu łyżeczki od kawy wylądowałam nad toaletą. teraz znowu piję, ale moja kawa to taka nie do końca kawa, piję nescafe sensazione creme ze sporą ilością mleka. generalnie jedną/dwie kawy z mlekiem dziennie spokojnie można pić w ciąży.

my po kawce i śniadanku, czekam aż mąż wyszykuje się do pracy i przestanie się kręcić po mieszkaniu to się ogarnę i wezmę za robótki, do których ostatnio wróciłam. już mnie wczoraj mama podsumowała, bo siedziałam i haftowałam jak przyszła i mówi: "no widzisz, i na co ci to przyszło, siedzisz tak i dziergasz jak stara babcia..."
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:35   #3126
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
[/COLOR]Dziewczyny KAJAJA wczoraj urodziła przez cc o 16.25, Julitka wazy 3600 i ma 55cm przeczytałam wątku mam IX-X
super, mialam wczoraj czuja ze Was pytalam jak u niej. Napewno jest najszczesliwsza mama na swiecie . Zastanawiam sie ostatnio dlaczego jest tyle cesarek, przynajmniej u nas na watku, z tego co ostatnio nam mowil lekarz na SR to cesarka moze pociagnac ze soba wiele powiklan...ale wiadomo jak trzeba ratowac dziecko to ciac i tyle...

Cytat:
Napisane przez bacharybnik Pokaż wiadomość
Krążek miałam założony w 24tc. Nie zakłada, ani nie wyjmuje się go w znieczuleniu. Założony go miałam na wizycie na fotelu ginekologicznym po badaniu. Nie boli to tylko takie dziwne uczucie. Później się go nie czuje, jedynie jak jest już blisko terminu porodu i dziecko jest coraz niżej to bolą pachwiny.
hmm mi lekarz mowila w szpitalu, jak lezalam na patologii, ze krazek to ew po 28 tc, jak dobrze pamietam, ale pewnie to zalezy od sytuacji, wiadomo jak wczesniej sie zauwazy skracajac szyjke to trzeba interweniowac...u mnie nastepna kontrola u gina (bez usg) za 2tygodnie, nie wiem czy nie powinien mnie wysylac na usg samej szyjki, zeby dobrze ja obserwowac...lekarz nie kazal lezec plackiem, ale z pewnoscia nie dzwigac...

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
dobry wieczór!

Kundziu, te wałeczki moim zdaniem są zbędne. zamiast nich możesz na początku używać zwiniętego kocyka albo ręczniczków

dziekuje za podpowiedz

Robiłyśmy przymiarki zimowych czapek - w tej wygląda jak jeden z Pancernych
ale super malutka, ja chce juz miec taka core przy sobie poza brzuszkiem

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:40   #3127
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Esia nie wiem jak to będzie bo jeszcze wew trzeba zaliczyć....przed jazdami....

Luna a masz z tym problem?? jak nie masz to myślę że nic sie nie stanie jak zapomnisz....
Niby mialam ale nieudowodniony Tak sobie myśle że jak wezme dwa to tez sie nic nie stanie bo niektórzy normalnie biorą dwie tabletki

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 10:42   #3128
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

aaaa kupilismy wczoraj narazie jedna baterie do umywalki, bo byla potrzebna na dzis - Hansgrohe Planis - to jest model do marketow, kupilismy w Castoramie - a odpowiada modelowi Focus podobno - reszte baterii pewnie tego samego moedlu kupimy, stwierdzilismy, ze najwyzej teraz kupimy tansze, a za 5-10 lat zmienimy i juz. Al powiem Wam ze jeszcze podskoczylismy do Obi i roznica w tej samej baterii byla 200zl normalnie szok!!!!!

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-02, 10:49   #3129
agatkaa1
Zakorzenienie

Kundzia mówią że w CASTO jest najtaniej....ale wiem że różnice cenowe to sa czasami kosmiczne....!!!!

Luna no myślę że nic Ci nie będzie tak czy siak....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-10-02, 10:52   #3130
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

nie wiem czy Wam tutaj mowilam ale wczoraj dostalam @, w sumie przyszla planowo, ale mam potop... zawsze mialam duzo, ale teraz... nawet no spa mi nie pomaga na bole brzucha ;/ bol da sie wytrzymac, ale jest to niekomfortowe.

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 10:59   #3131
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Kundzia mówią że w CASTO jest najtaniej....ale wiem że różnice cenowe to sa czasami kosmiczne....!!!!
Ja dzisiaj muszę podjechać do Castoramy po kontakty.

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
nie wiem czy Wam tutaj mowilam ale wczoraj dostalam @, w sumie przyszla planowo, ale mam potop... zawsze mialam duzo, ale teraz... nawet no spa mi nie pomaga na bole brzucha ;/ bol da sie wytrzymac, ale jest to niekomfortowe.
Normalne przy pierwszej @. Ja myślę, że pierwszą dostałam 3,5 tygodnia po porodzie, ale wtedy tego nie wiedziałam i podjechałam na IP, bo tak się ze mnie lało, że myślałam, że dostałam jakiegoś krwotoku.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 11:00   #3132
eseska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
my po kawce i śniadanku, czekam aż mąż wyszykuje się do pracy i przestanie się kręcić po mieszkaniu to się ogarnę i wezmę za robótki, do których ostatnio wróciłam. już mnie wczoraj mama podsumowała, bo siedziałam i haftowałam jak przyszła i mówi: "no widzisz, i na co ci to przyszło, siedzisz tak i dziergasz jak stara babcia..."
MONIKA! a co teraz robis zładnego? Pochwal sie!!!! a komenatrz mamy

Cytat:
ale super malutka, ja chce juz miec taka core przy sobie poza brzuszkiem
Juz nie tak długo Kochana!!!!!
Cytat:
KATHE! po # sie wiele zmienia @ tez!

ZOSIA

Edytowane przez eseska
Czas edycji: 2012-10-02 o 11:08
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:01   #3133
Alfahelisa
Zakorzenienie

Cytat:
super, mialam wczoraj czuja ze Was pytalam jak u niej. Napewno jest najszczesliwsza mama na swiecie . Zastanawiam sie ostatnio dlaczego jest tyle cesarek, przynajmniej u nas na watku, z tego co ostatnio nam mowil lekarz na SR to cesarka moze pociagnac ze soba wiele powiklan...ale wiadomo jak trzeba ratowac dziecko to ciac i tyle...
ja miałam niewspółmierność, dziecko było za duże w stosunku do mojej miednicy
może jakbym zaczęła rodzić w 38tc to bym dała radę, ale w 42tc nie było sensu nawet próbować sn
Bezpowrotnie elipsa ma"
Aniołek 7t4d [*] 25.05.2011 i nic już nie będzie takie samo
Wiktor 13.07.2012 kochany szczęściarz urodzony 13ego w piątek
Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka
Alfahelisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:05   #3134
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
najwyzej teraz kupimy tansze, a za 5-10 lat zmienimy i juz.
Heh, my tak samo mówiliśmy, ale już nam się odwidziało zmienianie szkoda kasy

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:10   #3135
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

Juz nie tak długo Kochana!!!!!
!
wczoraj jej mowilam jak sie wiercila w brzuchu zeby jeszcze poczekala te 3 miesiace

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Alfahelisa Pokaż wiadomość
ja miałam niewspółmierność, dziecko było za duże w stosunku do mojej miednicy
może jakbym zaczęła rodzić w 38tc to bym dała radę, ale w 42tc nie było sensu nawet próbować sn
no wlasnie o tej niewspolmiernosci mowil nam lekarz na SR, ze sie mierzy jakos w 32tc i chyba w 38tc i wtedy mozna zdecydowac czy naturalnie czy cc, ja to prawie bioder nie mam, wiec sie obawiam ze moze byc cc chyba ze mala bedzie szczupla a dluga

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
Stary 2012-10-02, 11:12   #3136
anitaxas
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36866311]

Anitko, dobrze zrobiłaś z tymi lekami. One miały Ci pomóc, a stały się Twoim wrogiem.
[/QUOTE]

Cytat:
ANITA!: oklaski:
Kochana jesteście Chociaż przyznam się szczerze, że wczoraj brakowało mi tego "uczucia rozpływania się" po zażyciu proszków.. Normalnie byłam wkurzona że je wyrzuciłam..

Cytat:
i wezmę za robótki, do których ostatnio wróciłam. już mnie wczoraj mama podsumowała, bo siedziałam i haftowałam jak przyszła i mówi: "no widzisz, i na co ci to przyszło, siedzisz tak i dziergasz jak stara babcia..."
Nie to tekst mamy wymiata
Monia a jak z plamieniami? były jeszcze ? czy już teraz na szczęście czysto

Cytat:

ja chce juz miec taka core przy sobie poza brzuszkiem
Kundzia już pewnie mówiłaś, ale mi umknęło więc grzecznie pytam: maluszek w brzuszku to córeczka czy synek?

Cytat:
Kathe - taki @ po # to normalne - wiem jakie to nieprzyjemne.. U mnie niestety po # takie obfite okresy już zostały jedna no-spa mnie na pewno by nie pomogła.. Trzymaj się Kathe po prostu oczyszczasz się po #.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:12   #3137
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Heh, my tak samo mówiliśmy, ale już nam się odwidziało zmienianie szkoda kasy
heh bo tak to jest....teraz powiedziałam że wole poczekać i dozbierać i kupić takie jak ma być niż kupić tanie z myślą że na kilka lat i potem zmienimy....później są zawsze inne wydatki albo szkoda kasy.....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-10-02, 11:14   #3138
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
MONIKA! a co teraz robis zładnego? Pochwal sie!!!! a komenatrz mamy
spróbuję później zrobić fotkę to wstawię.
Stary 2012-10-02, 11:16   #3139
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

no wlasnie o tej niewspolmiernosci mowil nam lekarz na SR, ze sie mierzy jakos w 32tc i chyba w 38tc i wtedy mozna zdecydowac czy naturalnie czy cc, ja to prawie bioder nie mam, wiec sie obawiam ze moze byc cc chyba ze mala bedzie szczupla a dluga
Nie koniecznie musi być cc. Zmierzą cię to się okaże. Moja szwagierka drobna, mała kobieta ( w biodrach ma 82) urodziła naturalnie synka z wagą 4020 dł. 58 i mówi że poród to pikuś A jak byś wolała rodzić?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-02, 11:19   #3140
adunia89
Zadomowienie

Dziękuję wszystkim za info o kawie. Pytam, bo w poprzedniej ciąży w ogóle mi się nie chciało kawy, więc się nie zastanawiałam. A teraz jak najbardziej mi podchodzi, a smak kawy uwielbiam

Co do rozbieżności pomiędzy OM a USG to oczywiście wiem, że dopiero u lekarza się dowiem, tak się po prostu zastanawiam, bo owulkę zazwyczaj czuję, a tu była nieźle przyczajona w krzaczorach.

No i mam wynik BETY: 5 396
Nie mam pojęcia który to tydzień, z tych widełek w normach trudno mi to rozszyfrować Wklejam zrzut ekranu z wynikami, może któraś z Was to rozpracuje

Idę ponadrabiać, bo piszecie jak szalone od rańca.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg beta.jpg (53,8 KB, 31 załadowań)

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:20   #3141
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
heh bo tak to jest....teraz powiedziałam że wole poczekać i dozbierać i kupić takie jak ma być niż kupić tanie z myślą że na kilka lat i potem zmienimy....później są zawsze inne wydatki albo szkoda kasy.....
U nas to chodziło o łazienkę, bo kupiliśmy nowiutkie mieszkanie, ale była w nim łazienka zrobiona, żeby podnieść cenę pewnie. Wszystko nowiutkie, ale chcieliśmy w innym stylu jednak. Ale kasy było brak, zmieniliśmy właśnie baterie tylko no i takie tam duperele i mówiliśmy, że może za rok ją zrobimy po swojemu. Ale teraz mi już łazienka nie przeszkadza, a wszyscy mówią, że ładna jest

Stary 2012-10-02, 11:22   #3142
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
Nie to tekst mamy wymiata
Monia a jak z plamieniami? były jeszcze ? czy już teraz na szczęście czysto
tamto po którym zdiagnozowali mi krwiaka było jednorazowe, ale od tamtej pory leżę, już prawie 2 tygodnie. jutro mam wizytę, pewnie z usg żeby zobaczyć co z krwiakiem i będę wiedziała co dalej.

dzisiaj mama przychodzi okno umyć w kuchni i w ogóle ogarnąć kuchnię tak porządniej. a mnie już zaczyna nosić, chyba chociaż kurze powycieram w sypialni.. albo i nie bo nie zdejmę wieży niby czuję się ok, nic mnie nie boli (zazwyczaj), a nic nie mogę zrobić
Stary 2012-10-02, 11:24   #3143
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
wow. pieknie!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:27   #3144
Konto usunięte

Adunia cudna beta Na moje niefachowe oko - 5-6 tydzień minimum, może być i 7. Kiedy miałaś OM? Może miałaś wcześniej owulkę?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
dzisiaj mama przychodzi okno umyć w kuchni i w ogóle ogarnąć kuchnię tak porządniej. a mnie już zaczyna nosić, chyba chociaż kurze powycieram w sypialni.. albo i nie bo nie zdejmę wieży niby czuję się ok, nic mnie nie boli (zazwyczaj), a nic nie mogę zrobić
U mnie mama myła okna 2 razy jak byłam w ciąży. Moja mama myje jedno okno 3 godziny Miałam je wtedy wyszorowane jak nigdy
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:27   #3145
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Nie mam pojęcia który to tydzień, z tych widełek w normach trudno mi to rozszyfrować Wklejam zrzut ekranu z wynikami, może któraś z Was to rozpracuje
piękna beta. wyniki rzeczywiście trudno rozszyfrować z widełek. ja w skończonym 5 tygodniu miałam prawie 4000, potem już nie robiłam.
Stary 2012-10-02, 11:28   #3146
adunia89
Zadomowienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36868014]Adunia cudna beta Na moje niefachowe oko - 5-6 tydzień minimum, może być i 7. Kiedy miałaś OM? Może miałaś wcześniej owulkę?[/QUOTE]

Perse, ale beta określa wiek ciąży od OM czy od zapłodnienia?
OM 17.08 więc kawałek temu Tak myślę, że może u gina byłam już po owulce ... Hmm To był 17dc, a ja zawsze owulkę mam w 19dc. No nic, teraz myślę który lekarz, bo wypadałoby zadzwonić i się umówić

monika, to był 5tc od OM?

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:28   #3147
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36868014]U mnie mama myła okna 2 razy jak byłam w ciąży. Moja mama myje jedno okno 3 godziny Miałam je wtedy wyszorowane jak nigdy [/QUOTE]

też będę miała. na pewno dokładniej niż gdybym sama myła
Stary 2012-10-02, 11:29   #3148
anitaxas
Zadomowienie

Cytat:

Adunia beta piękna a kiedy miałaś ostatnią @ ?
jej wartość sama w sobie nieistotna, najważniejszy przyrost po 48 h więc musisz powtórzyć pojutrze żeby to sprawdzić.

Cytat:
NIE KOMBINUJE !!! LEŻEĆ I PROWADZIĆ OSZCZĘDNY TRYB ŻYCIA! w takich sytuacjach zawsze lepiej dmuchać na zimne!!! więc na za głupie pomysły należy się
Stary 2012-10-02, 11:31   #3149
Konto usunięte

Cytat:
Perse, ale beta określa wiek ciąży od OM czy od zapłodnienia?
OM 17.08 więc kawałek temu Tak myślę, że może u gina byłam już po owulce ... Hmm To był 17dc, a ja zawsze owulkę mam w 19dc. No nic, teraz myślę który lekarz, bo wypadałoby zadzwonić i się umówić
No to by się zgadzało, 6 tydzień+parę dni
Beta też od OM, bo widzisz, ona nie wskazuje 1 ani 2 tygodnia, tylko 3, itd...

Podziwiam Cię, zrobiłaś test ponad 2 tygodnie od terminu oczekiwanej następnej @, ja bym robiła max. jeden dzień po
Stary 2012-10-02, 11:32   #3150
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Piękna beta, to teraz umawiaj się do lekarza

Monika nie szalej, odpoczywaj

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości