Ślubujące w 2012 - część II - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-01, 16:40   #3811
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dot.: Ślubujące w 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość

Justynaa - ja bym organizowała wyjazd sama, bez gruponu.
To znaczy że samej bezpieczniej czy taniej?

Znalazłam voucher za pobyt 3 dniowy ( 2 noclegi ) w ładnym hotelu ze śniadaniami i obiadokolacjami z własnym dojazdem ( co nam odpowiada ) w kwocie 350 zł za parę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

I tak się zastanawiam czy to nie zbyt tanio? żeby się jakaś chała nie okazała!

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ----------

A i wracam dziewczyny do tematu alkoholu.
mamy listę gości jakieś 76 osób w tym około 6 dzieciaków. Zastanawiam się czy 80 butelek wódki na ewentualne bramy i na dzień wesela wystarczy??/ (nie robimy poprawin). Do tego będzie około 25 butelek wina!

Mama twierdzi że ok, tato że za mało. A ja nie chce też wydawać kasy na coś co potem (jak zostanie) będzie zalegało...

Co myślicie wystarczy?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:01   #3812
katie99kasia
Rozeznanie

JJJustynAAA- gratuluję podpisania umowy
Co do ilości alkoholu, to myślę, ze powinno wystarczyć- choć trzeba zastanowić sie jakich mamy gości (a raczej o jakich mocnych głowach). My mieliśmy 200 butelek na 150 osób i zostało nam pół (choć goście są o dużych możliwościach). Może tez nam tak mało zeszło bo mieliśmy kolorowe drinki robione przez barmana

Cytat:
Napisane przez mayeczka87 Pokaż wiadomość
Gratulacje!!! My z TŻ myślimy o kalendarzyku w pewnej perspektywie czasowej, żeby odstawić prezerwatywy, no i może mieć niespodziankę Ale póki co nie planujemy dzieciątka więc chyba poczekamy, nie jesteśmy w dobrym momencie na dzieci...

My wciąż czekamy na film ze ślubu, minęło 12 tyg- w umowie był to ostateczny termin(muszę się upewnić) i nie wiem czy to egzekwować czy nie... kamerzystów mieliśmy fajnych, przetrzymaliśmy ich ok. 0,5 h więc może jeszcze poczekamy tydzień...
My kiedyś próbowaliśmy stosować prezerwatywy, ale nam ta metoda nie odpowiadała... temat tabletek też przedyskutowaliśmy i doszliśmy do wniosku ze lepiej się nie truć- został nam kalendarzyk i do tej pory nas nie zawiódł teraz po ślubie już nie stosujemy żadnej metody i czekamy aż nam się uda zajść w ciążę tak że różnie to jest z tym kalendarzykiem

Co do kamerzysty- to skoro termin z umowy minął to warto się odezwać- nie koniecznie z pretensjami, ale miło zapytać czy już jest zrobiony wasz film

Szczęśliwa żonka
katie99kasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 17:16   #3813
Malgos_12
Zakorzenienie

Justynaaa - no właśnie, żeby nie wyszło, że jednak musisz potem coś dopłacić...
na szybko znalazłam miły hotelik na dwie noce za 230 zł za parę ze śniadaniem, obiad można zjeść na mieście bo będziecie zwiedzać i żeby nic was nie poganiało... a w jakim terminie chcecie jechać i czym?
a alkoholu na pewno starczy i pewnie jeszcze troszkę wam zostanie. Nam zostało bardzo dużo, ale kupiliśmy na więcej osób... a tym bardziej macie jeszcze winko...

---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

właśnie się dowiedziałam, że macie w Wa-wie Bath&Body Works - o matko - niech ten sklep kiedyś otworzą we Wrocku, zostawię tam miliony! (których nie mam, ale zdobędę)
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 20:55   #3814
justiii87
Zakorzenienie

Jaki tu spokój nananana nic się nie dzieje nananana
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:04   #3815
aisak42
Raczkowanie

witam i ja przepraszam że tyle musiałyście czekać tak wiec zapraszam do klubu
aisak42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:05   #3816
jojla
Zakorzenienie

Justyna gratuluję umowy

Malgos a kiedy dokładnie lecicie?

Ja jestem dziś padnięta, po pracy miałam zebranie organizacyjne a później pojechałam ze znajomymi na zakupy, połaziłam po sklepach i dopiero wieczorem byłam w domu. Muszę usiąść i pomyśleć nad usadzeniem gości ale nie mam chyba weny
Wygląda na to, że ostatecznie będziemy mieć imprezę na 51 osób.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:10   #3817
szczesliwa25
Rozeznanie

to ja tylko sprostuję )

uważam że solidnie prowadzony kalendarzyk i rzetelne obserwacje działają - ja po prostu trochę się zagalopowałam, przegapiłam zupełnie przeziębienie i wahania temperatur i byłam pewna, że już jestem 'po' dniach płodnych ) teraz kiedy na spokojnie przeanalizowałam mogę śmiało powiedzieć że przespałam zajęcia i to tylko i wyłącznie moja wina ))

Niemniej cieszę się i czekam do 6tygodnia bo to ponoć punkt krytyczny kiedy można rzeczywiście stwierdzić że jest się w ciąży
Jakoś i całe wesele zeszło na drugi plan..

Idę się pakować - powoli będę przenosić rzeczy do nowego M )
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-01, 21:21   #3818
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Justyna gratuluję umowy

Malgos a kiedy dokładnie lecicie?

Ja jestem dziś padnięta, po pracy miałam zebranie organizacyjne a później pojechałam ze znajomymi na zakupy, połaziłam po sklepach i dopiero wieczorem byłam w domu. Muszę usiąść i pomyśleć nad usadzeniem gości ale nie mam chyba weny
lecimy 8 listopada

Cytat:
Napisane przez aisak42 Pokaż wiadomość
nie było cię wieki! czekamy na zdjęcia w klubie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
to ja tylko sprostuję )

uważam że solidnie prowadzony kalendarzyk i rzetelne obserwacje działają - ja po prostu trochę się zagalopowałam, przegapiłam zupełnie przeziębienie i wahania temperatur i byłam pewna, że już jestem 'po' dniach płodnych ) teraz kiedy na spokojnie przeanalizowałam mogę śmiało powiedzieć że przespałam zajęcia i to tylko i wyłącznie moja wina ))

Niemniej cieszę się i czekam do 6tygodnia bo to ponoć punkt krytyczny kiedy można rzeczywiście stwierdzić że jest się w ciąży
Jakoś i całe wesele zeszło na drugi plan..

Idę się pakować - powoli będę przenosić rzeczy do nowego M )
no i przede wszystkim trzeba mieć dość regularny okres, żeby kalendarzyk lepiej się sprawdzał
Stary 2012-10-01, 22:52   #3819
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Wika - Mam dwie kuzynki adoptowane, ale to już tyle lat, że właściwie nikt nie pamięta że ich kiedyś z nami nie było.... choć moja ciocia miała troszkę z nimi przejść gdy dorosły, bo źle im nie było ale szukały matki i odnalazły przez naszą klasę... oj długa historia, ale pamiętam dzień kiedy pojechaliśmy po nie aż nad morze....
a ty byś chciała jakiegoś niemowlaczka czy już troszkę większe dziecko?

Wolałabym starsze dziecko, bo takie mają mniejsze szanse na adopcję Ale Małżonek chce jednak niemowlaka - boi się, że nie damy rady z ewentualnymi problemami wychowawczymi ze starszym dzieckiem. Bo to już psychika ukształtowana itd. tp. W mojej rodzinie i wśród znajomych też jest kilkoro dzieci adoptowanych. I są to cudowne dzieciaki - większość adoptowana jako niemowlęta. Ale Koleżanka adoptowała też upośledzoną 5-letnią dziewczynkę i mimo wielu problemów, to uważa ze była to najlepsza decyzja w jej życiu
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 07:03   #3820
Malgos_12
Zakorzenienie

podziwiam twoja koleżankę, ma wielkie serce i jest bardzo odważna - dobrze wiedzieć, że jeszcze są na świecie tacy ludzie bo z pewnością łatwo nie jest ale najważniejsze, że dała szczęście
Stary 2012-10-02, 07:34   #3821
szczesliwa25
Rozeznanie

Wika, ja prawdę mówiąc aż się wzruszyłam i jestem pod ogromnym wrażeniem odwagi i wielkiego serca Twojej koleżanki

I zgadzam się z Tobą i Twoim mężem w 100% co do adopcji. Wiem, że to trudna decyzja, ale wiele razy rozmawiałam z moim narzeczonym i oboje zgodnie twierdziliśmy, że w razie jakichkolwiek problemów z całą pewnością byśmy adoptowali dziecko. Za dużo jest samotnych dzieci, a wszystkie niczym nie zawiniły i aż mi się łzy cisną do oczu kiedy myślę jak smutne jest dzieciństwo bez rodziców/czy choćby rodzica.

Wiki, wielkie buziaki za decyzje!

Malgos.. to wyjdzie na to, że lecimy w podobnym terminie ;-))) tylko, że my ciągle w kropce jeśli chodzi o miejsce docelowe )
Stary 2012-10-02, 07:40   #3822
niki19
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
Napisz coś więcej o spotkaniu z dziewczynami...
czyli już wszystkie ustalenia za Wami?
Ale to było zwykłe spotkanie przy piwku i plotach, absolutnie nic w rodzaju panieńskiego ,bo panieńskie miałam już dwa wiec mi wystarczy

My jeszcze musimy się tylko spotkać z zespołem oraz zakupić wino i chyba tyle z takich "grubszych" spraw
Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość

Niki, Szcześliwa życzę energii i siły na ostatnim etapie (tygodniu) przed ślubem. Ja zaczynam ( o dziwo) po woli panikować...
Dzięki Ja również wczoraj poczułam jakąś niepewność i pierwszy stres jak to wszystko wyjdzie
Do tego u mnie w domu wszyscy chorzy Tate bardzo rozłożyło ma mega chrype , kaszel aż mi się w nocy śniło ,że nie zdążył wyzdrowieć
Ja się na razie jakoś trzymam

Cytat:

mamy listę gości jakieś 76 osób w tym około 6 dzieciaków. Zastanawiam się czy 80 butelek wódki na ewentualne bramy i na dzień wesela wystarczy??/ (nie robimy poprawin). Do tego będzie około 25 butelek wina!

Mama twierdzi że ok, tato że za mało. A ja nie chce też wydawać kasy na coś co potem (jak zostanie) będzie zalegało...

Co myślicie wystarczy?
My na 130 osób bierzemy 150 butelek ,ale to tak z zapasem jak zostanie to zabierzemy do domu na poprawiny.
Ostatnio jak byliśmy na weselu to na 120 osób zeszło równo 120 butelek i podobno tak się liczy ,że połówka na głowe więc powinno wystarczyć , chociaż to pewnie zależy ile będzie bram oraz od możliwości gości

Cytat:
cześć już lece do K

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 08:13   #3823
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
I mam pytanie znaleźliśmy fajną ofertę na gruperze czy grouponie? korzystacie z takich wyjazdów czy vouvherów? wiarygodne to jest ??

A ponadto dzwoniłam do fotografa, wszystko jest ustalone plener będziemy mieli kilka dni po ślubie. A nie w dniu ślubu tak jak planowaliśmy na początku.

Zamówiliśmy w końcu alkohol, za kilka dni ślub a my bez alkoholu... tu chyba nie ma się z czego śmiać

Dziś ustalamy ostateczną wersję menu i listę gości. Jak ustalimy to wam wieczorem wrzuce

Zmykam

ja bym na gruponie bała się kupować.....
fajnie, że kolejne sprawy za latwione jakie alko kupiliscie?

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

[QUOTE=Malgos_12;36853677]a ty byś chciała jakiegoś niemowlaczka czy już troszkę większe dziecko?

[QUOTE]

mam znajomych którzy właśnie mają adoptowanego synka. Z niemowlaczkiem jest problem, bo wszyscy chcą i procedury sa koszmarne. Znajomi jak się zdecydowali na dzieciaczka (miał wtedy kilka dni) to zanim pozałatwiali wszystko to dostali go do domu jak miał prawie 1,5 roku Masakra- dzieciak czekał w domu dziecka, oni załatwiali i się denerwowali bo jakieś tam problemy były i po kilka razy te same dokumenty musieli załatwiać. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ale co oni przeszli, ile nerwów to nie zapomną.
To chore że takie problemy robi sie ludziom którzy chcą zaopiekować się dzieckiem którego nikt nie chce. Rozumiem- jakiś wywiad musi być ale taka biurokracja? I wszyscy urzędnicy powtarzają, że mają na uwadze dobro dziecka....

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:

Co myślicie wystarczy?
hmmmm powinno wystarczyć ale że ja jestem panikara osobiście dokupiła bym jeszcze kartor wody ognistej

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:

o witaj już lecę do klubu

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Ale Koleżanka adoptowała też upośledzoną 5-letnią dziewczynkę i mimo wielu problemów, to uważa ze była to najlepsza decyzja w jej życiu
szacunek dla koleżanki, mało kto decyduje się adoptować upośledzone dzieci. Dobrze, że są na świecie jeszcze tacy ludzie jak Twoja koleżanka

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość

Do tego u mnie w domu wszyscy chorzy Tate bardzo rozłożyło ma mega chrype , kaszel aż mi się w nocy śniło ,że nie zdążył wyzdrowieć
Ja się na razie jakoś trzymam

oj zdrówka życzę kochana
Stary 2012-10-02, 10:14   #3824
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Wszystkim pochorowanym życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Wczoraj w końcu ustaliliśmy menu oto ono:

Obiad:
rosół z makaronem,
Filet z kurczaka z serem i szynką w sosie pieczarkowo winnym (mała porcja), jakiś schab np nadziewany pieczarką i orzechami (mała porcja) Do tego ziemniaki opiekane, mix sałatek: marchewka z jabłkiem i rodzynkami, z kapusty czerwonej z pestkami słonecznika, z białej kapusty.

Deser: sałatka owocowa z jogurtem

2 danie: Bouef Strogonow w chlebowej czarce
3 danie: Ryba pieczona z warzywami, frytki, zestaw surówek.
4 danie: zupa cebulowa z grzankami

Zakąski:
- wędliny pieczone
- śledzie (w ziołach i po japońsku)
- roladki z łososia,
- schab w galarecie po warszawsku,
- jajka z koperty z ciasta francuskiego ze szpinakiem i serem feta
- sałatki (grecka, selerowa z ananasem, makaronowa z kurczakiem)
- sałatka capress
- owoce
- pieczywo

Napoje:
woda gazowana i niegazowana
soki: pomarańczowy, czarna porzeczka, jabłkowy
pepsi, fant, sprite

Dziś jedziemy po alkohol - zdecydowaliśmy się na Pana Tadeusza. Udało nam się wynegocjować 19.31 za butelkę no i trzeba wybrać jakieś winko.

Pozostaje nam dokończenie prezentacji i usadzenie gości. I chyba tyle. No i spowiedź w piątek.
A mieliśmy wczoraj spotkanie z facetem od zespołu. Zasugerował nam żebyśmy podczas prezentacji co nieco po opowiadali co jest na zdjęciach bo inaczej będzie trochę sztywno... sama nie wiem co myśleć.

Mama Franka

Stary 2012-10-02, 10:17   #3825
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

Obiad:
rosół z makaronem,
Filet z kurczaka z serem i szynką w sosie pieczarkowo winnym (mała porcja), jakiś schab np nadziewany pieczarką i orzechami (mała porcja) Do tego ziemniaki opiekane, mix sałatek: marchewka z jabłkiem i rodzynkami, z kapusty czerwonej z pestkami słonecznika, z białej kapusty.

Zakąski:
- wędliny pieczone
- roladki z łososia,
- sałatka capress
- owoce
- pieczywo

Napoje:
pepsi, fant, sprite

Dziś jedziemy po alkohol - zdecydowaliśmy się na Pana Tadeusza. Udało nam się wynegocjować 19.31 za butelkę no i trzeba wybrać jakieś winko.

Pozostaje nam dokończenie prezentacji i usadzenie gości. I chyba tyle. No i spowiedź w piątek.
A mieliśmy wczoraj spotkanie z facetem od zespołu. Zasugerował nam żebyśmy podczas prezentacji co nieco po opowiadali co jest na zdjęciach bo inaczej będzie trochę sztywno... sama nie wiem co myśleć.

mniam, same pyszności
co do prezentacji- nie wiem czy to dobry pomysł opowiadać co jest na zdjęciach.... w jakim momencie będzie ta prezentacja? Długo b ędzie trwała? Żeby właśnie przez opowiadanie nie zrobiło się sztywno.... sama nie wiem
Stary 2012-10-02, 11:20   #3826
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, kuruję się szkoda tylko, że nie mam czasu tego wyleżeć, szybciej by przeszło Dziękuję za gratulacje ale do przeprowadzki jeszcze daleka droga na razie odebraliśmy mieszkanie od byłych właścicieli, pewnie w najbliższym czasie przewiozę swoje graty od teściów, żeby u nich już nie leżały a już po ślubie będziemy brać się za remont i "prawdziwą" przeprowadzkę.

Ja miałam wczoraj taki wieczór z mamą i siostrami, było bardzo wesoło Dostałam w prezencie kolejne 2 sexy koszulki, TŻ nie posiada się z radości

Zamówiłam bukiet z kremowych róż, pani powiedziała, że zrobi lekko wiszący
Mi dużo osób odradzało wiszący a finalnie każdy był pod jego wrażeniem i Twój też będzie śliczny
Uwielbiam dostawać lub kupować ładną bieliznę szczególnie że Tż cieszy sie z niej tak samo bardzo jak ja
Postaraj się poleżeć trochę i wyzdrowieć. Pisałam Wam ze wróciłam chora z podroży poślubnej tydzień przechodziłam i po tańcach w sobotę juz mnie całkiem rozłożyło
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no to miałaś intensywny weekend balowanie do 2 w nocy
i to 2 noce pod rząd bo w sobotę miałam pokaz a za tydzień bratowa robi urodziny wiec znowu balet
Cytat:
Wyobraźcie sobie że dziś w nocy nie mogłam spać od 3 nad ranem i co jakiś czas nachodziły mnie dziwne niepokojące myśli dotyczące wesela.
W sumie to martwię się tym (na co chyba nie mam wpływu) jak ogólnie wypadnie nam wesele, bo okazało się że większość młodych mężczyzn którzy mają stałe partnerki przychodzą sami bo partnerki nie mogą dotzreć tego dnia, czyli nie mogą im towarzyszyć i zastanawiam się kto np będzie brał udział w oczepinach???????? Kto będzie łapał welon???
Nie denerwuj się my tez myśleliśmy ze u nas nie będzie miał kto łapać i uzgodniliśmy z zespołem ze będziemy rzucać jednocześnie a finalnie był cały parkiet młodych osób chętnych do łapania
Cytat:
My wciąż czekamy na film ze ślubu, minęło 12 tyg- w umowie był to ostateczny termin(muszę się upewnić) i nie wiem czy to egzekwować czy nie... kamerzystów mieliśmy fajnych, przetrzymaliśmy ich ok. 0,5 h więc może jeszcze poczekamy tydzień...
A nie możesz napisać do nich albo zadzwonić i zapytać kiedy możecie spodziewać sie filmu? Będziesz spokojniejsza
Cytat:
Napisane przez kasioonya Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Jak mi się za Wami tęskni... Podczytuję Was, ale czasu na pisanie brak... Mam nadzieję, że październik przyniesie trochę spokoju w pracy, w życiu...
gratuluję postępów w przygotowaniach przyszłym PMkom! my też wybieramy się na wesele 06.10 - mam nadzieję, że dla Was i dla naszej Pary Młodej to będzie piękny, słoneczny dzień pełen pięknych wrażeń
Myślałam ostatnio o Tobie i cieszę się ze sie pojawiłaś tylko szkoda że na tak króciutko i z takim humorkiem... Bawcie się dobrze na weselu i przypomnijcie sobie Wasz przepiękny dzień
Cytat:
A i dostałam od szefowej umowę na czas nieokreslony. Ale ona mnie juz tak bardzo nie cieszy. Ponadto dzwonił do mnie szef z poprzedniej pracy czy nie chciałabym wrócić do niego do pracy... Trochę mnie to zdziwiło bo to ja odeszłam, a zawsze twierdził, że do niego nie ma powrotów...
Ale odeszłam stamtąd bo psychicznie juz nie mogłam więc powrotów nie uwzględniam na ten moment...
Gratulacje za umowę no i nawet jak nie zamierzasz wracać to poprzedniej pracy to super że szef zadzwonił widzisz jaka jesteś dobra w tym co robisz
Cytat:

ja dostałam dziś dwie szczepionki i czuję, że mój wyjazd się zbliża !! yupi!
Kurcze mam wrażenie ze każdej z Was czegoś zazdroszczę maleństwa, pracy, podroży Super ze wyjazd już blisko znów będziesz nam opowiadać a na ile lecicie i ile Was wyniesie ten wyjazd?
Cytat:
mam do was pytanie, w związku z tym że nie dawno zmieniłam pracę nie mogę wziąć zbyt duzo urlopu. I tak stwierdziliśmy z Tż że wyskoczymy gdzieś na 3 dni po ślubie. I zawsze chcieliśmy zwiedzić, zobaczyć Pragę!

I mam pytanie znaleźliśmy fajną ofertę na gruperze czy grouponie? korzystacie z takich wyjazdów czy vouvherów? wiarygodne to jest ??

A ponadto dzwoniłam do fotografa, wszystko jest ustalone plener będziemy mieli kilka dni po ślubie. A nie w dniu ślubu tak jak planowaliśmy na początku.

Zamówiliśmy w końcu alkohol, za kilka dni ślub a my bez alkoholu... tu chyba nie ma się z czego śmiać

Dziś ustalamy ostateczną wersję menu i listę gości. Jak ustalimy to wam wieczorem wrzuce
Praga podobno jest piękna... Ja korzystam czasem z gruponów i jak dotąd byłam zadowolona ale znajome które kupowały wyjazdy miały różne opinie chyba 2 były bardzo zadowolone a 1 powiedziała ze nigdy więcej.
Super ze alkohol zamówiony i że plener przełożyliście
Cytat:
Znalazłam voucher za pobyt 3 dniowy ( 2 noclegi ) w ładnym hotelu ze śniadaniami i obiadokolacjami z własnym dojazdem ( co nam odpowiada ) w kwocie 350 zł za parę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fajna cena za wyjazd ale postaraj się sprawdzić to miejsce.
Ja bym dokupiła jeszcze wódki ale u mnie ludzi bardzo dużo tańczą i duzo jej idzie poza tym ja uważam ze to co zostanie na pewno się nie zmarnuje bo zaraz mamy mamy imieniny, święta, Sylwester no i po weselu sporo daliśmy ludziom za jakąś weselna przysługę.
Cytat:

Obiad:
rosół z makaronem,

Zakąski:
- wędliny pieczone
- roladki z łososia,
- sałatka capress
- owoce
- pieczywo

Napoje:
pepsi, fant, sprite

Menu brzmi smakowicie tylko ja bym chyba nie dała zupy cebulowej na sam koniec. A co do prezentacji to myślę że samo z siebie wyjdzie ktoś coś powie ktoś dopowie Wy zaczniecie opowiadać

Tak się cały czas to czy temat o dzieciach i az mnie skręca bo też bym chciała... od wczoraj biorę kwas foliowy a w necie wyczytałam ze facet też mógłby pobrać to prawda czy bajka?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 11:53   #3827
jojla
Zakorzenienie

Cytat:
Mi dużo osób odradzało wiszący a finalnie każdy był pod jego wrażeniem i Twój też będzie śliczny
Uwielbiam dostawać lub kupować ładną bieliznę szczególnie że Tż cieszy sie z niej tak samo bardzo jak ja
Postaraj się poleżeć trochę i wyzdrowieć. Pisałam Wam ze wróciłam chora z podroży poślubnej tydzień przechodziłam i po tańcach w sobotę juz mnie całkiem rozłożyło
Kuruj się Ja niestety nie mam czasu się wyleżeć

Cytat:
Tak się cały czas to czy temat o dzieciach i az mnie skręca bo też bym chciała... od wczoraj biorę kwas foliowy a w necie wyczytałam ze facet też mógłby pobrać to prawda czy bajka?
Nie mam pojęcia jak panowie ale mi moja pani doktor zaleciła brać już dwa miesiące przed rozpoczęciem starań.

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:52   #3828
mayeczka87
Rozeznanie

Pradip - Ale ja się nie denerwuję ;p trochę wkurzam, że tak długo, ale nie denerwuję ;p Mam nadzieję, że nie tylko wg mnie to się nie wyklucza?? ;p

Po prostu chciałabym już obejrzeć i ew. pokazać znajomym itp ;p zależy czy nie będzie obciachu

Ćwiczę!! 1.12.2012

15.10.2008 12.12.2010 Zaręczyny 07.07.2012 Ślub

mayeczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:40   #3829
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

Obiad:
rosół z makaronem,

Zakąski:
- wędliny pieczone
- roladki z łososia,
- sałatka capress
- owoce
- pieczywo

Napoje:
pepsi, fant, sprite

.
Obiad i strogonow brzmi smacznie reszta dań nie pod mój smak... ale co kto lubi- nigdy się nie trafi w 100% w gusta

Pan Tadeusz- też się nad tym zastanawialiśmy (szczególnie, ze podoba mi sie butelka, ale wybraliśmy coś tańszego- wyborowa)

Cytat:

Nie mam pojęcia jak panowie ale mi moja pani doktor zaleciła brać już dwa miesiące przed rozpoczęciem starań.
To chyba też zacznę to brać- bo dziś dostałam okres i powiedziałam mężowi ze chcę sobie od niego zrobić przerwę na jakieś 9 miesięcy

Szczęśliwa żonka

Edytowane przez katie99kasia
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:42
Stary 2012-10-02, 14:55   #3830
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny wyobraźcie sobie że zadzwoniła do mnie dziś babka z lokalu w którym mamy wesele i pokoje i powiedziała że nie możemy wynająć wszystkich bo na początku chcieliśmy 8 no i ona wynajęła 2 które zostały wolne innym osobom. Ale umawiałyśmy się że dam jej odpwoiedz co do listy gości, pokoi i menu do wtorku, ja to zrobiłam wczoiraj wieczorem mailowo a ona do mnie dziś dzwoni że nie możemy wynająć 10 pokoi bo ona 2 wynajęła ewentulanie ktoś od nas z gości może się przespać u niej w kantorku.... do tej pory uważałam ją za profesjonalistkę w tym co robi ale teraz ???

Mama zapytała jak jej opowiedziałam czemu swoich gości właścicielka nie położy w kantorku.

Holera... W poniedziałek jeszcze się pytałam czy cały hotel jest dla nas?
I co teraz mam zrobić???
chcieliśmy my i goście wspólnie zjeść śniadanie w niedziele a teraz ? Mam się zastanawiać i szukać innych pokoi w mieście i załatwiać im dojazd do nich??? Bez sensu...

Jak myślicie powinnam szukać innych pokoi czy upierać się żeby dostać te które chcę w lokalu gdzie mamy mieć wesele ???

Mama Franka

Stary 2012-10-02, 15:06   #3831
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Pradip - Ale ja się nie denerwuję ;p trochę wkurzam, że tak długo, ale nie denerwuję ;p Mam nadzieję, że nie tylko wg mnie to się nie wyklucza?? ;p

Po prostu chciałabym już obejrzeć i ew. pokazać znajomym itp ;p zależy czy nie będzie obciachu
Rozumiem Cię ja i tak z czystej ciekawości bym zadzwoniła i zapytała. Chociaż sama na swój jakoś tak z wielkim utęsknieniem nie czekam...
Cytat:
Napisane przez katie99kasia Pokaż wiadomość
To chyba też zacznę to brać- bo dziś dostałam okres i powiedziałam mężowi ze chcę sobie od niego zrobić przerwę na jakieś 9 miesięcy
i co mąż na to?
Cytat:
Dziewczyny wyobraźcie sobie że zadzwoniła do mnie dziś babka z lokalu w którym mamy wesele i pokoje i powiedziała że nie możemy wynająć wszystkich bo na początku chcieliśmy 8 no i ona wynajęła 2 które zostały wolne innym osobom. Ale umawiałyśmy się że dam jej odpwoiedz co do listy gości, pokoi i menu do wtorku, ja to zrobiłam wczoiraj wieczorem mailowo a ona do mnie dziś dzwoni że nie możemy wynająć 10 pokoi bo ona 2 wynajęła ewentulanie ktoś od nas z gości może się przespać u niej w kantorku.... do tej pory uważałam ją za profesjonalistkę w tym co robi ale teraz ???

Mama zapytała jak jej opowiedziałam czemu swoich gości właścicielka nie położy w kantorku.

I co teraz mam zrobić???
chcieliśmy my i goście wspólnie zjeść śniadanie w niedziele a teraz ? Mam się zastanawiać i szukać innych pokoi w mieście i załatwiać im dojazd do nich??? Bez sensu...

Jak myślicie powinnam szukać innych pokoi czy upierać się żeby dostać te które chcę w lokalu gdzie mamy mieć wesele ???
Dziwna ta kobieta a mama dobrze się zapytała. Możesz walczyć o swoje ale nie wydaje mi się żeby ona tamtych gości wymówiła. Ja bym chyba szukała gdzieś w pobliżu innych noclegów. A nie da rady tych co są jakoś poprzestawiać, podostawiać albo coś? Na pewno wszyscy od Ciebie będą nocować?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:47   #3832
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:
No to klops... jeszcze Ci dokładają stresów przed ślubem A nie można jakoś poprzestawiać łóżek albo coś innego wykombinować zeby się zmieściło tyle osób co masz zaplanowane? Trochę głupio część gości wydelegować do innego hotelu- no chyba że jest jakiś blisko- to OK

Cytat:
i co mąż na to?
On jest oczywiście na tak cały czas mówi jak to będziemy dbać i kochać nasz brzuszek

Ale mi się dziś chce spać- na polu pochmurno i mglisto... aż się nie chce nic siedzę w pracy i liczę godziny do 19:00

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-02, 17:24   #3833
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

I co teraz mam zrobić???

uważam, że babka zachowała się nieprofesjonalnie i tyle. Nie powinna wynajmować nikomu bez konsultacji z Tobą skoro ustalałyście wtorek jako ostateczny dzień decyzji.
Ja bym na Twoim miejscu zrobiła tak:

1. poprosiła (jak trzeba to dobitnie) aby w pokojch mogła spać większa liczba gości- np jeśli jest 3 os pokój niech spią 4 osoby, niech babka jakąś dostawkę łatwi czy coś (rozwiązanie kiedy moożesz połączyć pary albo są dzieci które mogą spać z rodzicami)

2. jak wygląda ten kantorek? Jakoś normalnie w miarę? Są tam jakies łóżka (albo czy baba wstawi?). W ostateczności możesz się na to zdecydować i ulokować tam jakiś młodych ludzi dla których ne będzie problem, że mają takie warunki noclegu (w końcu chodzi o to aby się przekimać, nie?). Oczywiście negocjuj wtedy enę- albo kntorek za darmoo daje albo za np 50% pokoju

3. ostatnia opcja to poszukania pokoi gdziieś w pobliżu- jakiś hotel, kwaterki czy coś ale w takim wypadku nie masz gości w jednym miejscu ale jeśli to niie problem to OK. Wtedy w tej drugiej lokalizacji jakiś młodycch ulokuj aby mogli dojść do pokoi (my mieliśmy pokoje w 3 miejscach bo na sali nie było tyle pokoi i nie było problemu a przynajmniej nie dotarły do mnie tkie słuchy )

---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ----------

Cytat:
Trochę głupio część gości wydelegować do innego hotelu- no chyba że jest jakiś blisko- to OK
nie zawsze da się wszystkich ułożyć w jednym miejscu, niestety... My mieliśmy z sumie około 80 osób do spania więc chyba tylko jakiś ośrodek musielibyśmy wynająć albo namioty wojskowe . Na szczęście udało nam się w miarę blisko pozałatwiać pokoje i było OK
Stary 2012-10-02, 17:40   #3834
katie99kasia
Rozeznanie

Cytat:

nie zawsze da się wszystkich ułożyć w jednym miejscu, niestety... My mieliśmy z sumie około 80 osób do spania więc chyba tylko jakiś ośrodek musielibyśmy wynająć albo namioty wojskowe . Na szczęście udało nam się w miarę blisko pozałatwiać pokoje i było OK
Ti faktycznie miałaś full osób W takim przypadku trzeba coś pokombinować z noclegami Chodziło mi o to, że większość osób będzie nocowało w pokojach w lokalu a 5 osób wydeleguje się do innego hotelu gdzieś daleko to nie fajnie wygląda...

Szczęśliwa żonka
Stary 2012-10-02, 17:51   #3835
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ti faktycznie miałaś full osób W takim przypadku trzeba coś pokombinować z noclegami Chodziło mi o to, że większość osób będzie nocowało w pokojach w lokalu a 5 osób wydeleguje się do innego hotelu gdzieś daleko to nie fajnie wygląda...

no niby z jedej strony tak ale z drugiej strony goście powinni mieć świadomość,że może nie być takiej liczby pokoi w dane sali . My też do tych innych pokoi oddelegowaliśmy młode osoby, na sali zostały starsze, z dziećmi, itp. Jakoś nam się udało.
Pomijam fakt, że za 20 osób płaciliśmy za 2 doby bo rodzina męża z pomorza i w piątek przyjechali.... zapłaciliśmy sami za te noclegi bo nie chcieliśmy potem gadania- oj to długa historia no ale cóż te parę złotych nas nie zbawiło a przynajmniej nie było fochów
Stary 2012-10-02, 18:37   #3836
Malgos_12
Zakorzenienie

Jojla - pewnie, że warto brać... niektórzy polecają nawet do 3 miesięcy przed poczęciem, aby brać kwas foliowy, a także brać wtedy, kiedy jest możliwość zajścia w ciążę. Ja sobie już troszkę łykam, fakt troszkę nieregularnie, ale mam jeszcze czas

Pradip - lecimy na 2,5 tyg... wyjazd wyniesie coś koło 3tys euro, ale będziemy dużo się przemieszczać, w przeciwnym razie moglibyśmy się zmieścić spokojnie w 2 tys euro, noclegi tam są niesamowicie tanie...
a tam gadasz głupoty, nie ma co zazdrościć - marzenia się spełniają ... a ja zazdroszczę ci wieku i chciałabym mieć tyle lat co ty

Justynaaa - ja bym się uparła na te pokoje, bo w końcu zrujnuje ci to troszkę plany... a pani nie zachowała się zbyt profesjonalnie - tym bardziej, że dopiero miałaś podać ostateczną liczbę pokoi, więc przynajmniej powinna była cię dużo wcześniej uprzedzić, że tak może się zdarzyć, wtedy byś sobie nawet na zaś zarezerwowała.

Mayeczka - wiem, jak to jest jak człowiek czeka z niecierpliwością na takie rzeczy

tak mi się przypomniało - jak moja rodzinka od strony taty robiła sobie spotkanie, to na Podkarpacie aż znad morza przyjechali wojskowi z kuchnią polową i 2 namiotami wojskowymi - a to przez to, że mój wujek (taty kuzyn) dowodzi jedną z jednostek więc mam namiary na namioty wojskowe jakby co hahahahah
Stary 2012-10-02, 19:38   #3837
kasioonya
Rozeznanie

Cytat:
witaj Kochana fajnie, że choć na chwilkę zajrzałaś. Co tam się podziało, że taki humorek zły?
oj działo się dużo i intensywnie, ale mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze

JJJustynAAA - gratuluję umowy na czas nieokreślony! to jest COŚ super, że macie już tyle załatwionych spraw! myślę, że tyle alkoholu powinno Wam spokojnie starczyć
a co do zakupów grupowych - mój brat już dwa razy kupował wycieczki w ten sposób i za każdym razem był zadowolony. a Praga - piękna! też myślę o tym, by wybrać się tam z mężem...

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Gratulacje Jak ja bym chciała, by mój kalendarzyk małżeński tak zawiódł nigdy nie myślałam o własnych dzieciach a tu po ślubie oboje z Mężem jakoś czujemy, że fajnie by jednak było
trzymam kciuki za spełnienie marzeń kochana

Cytat:
Kasioonya - uśmiechnij się kochana, nie dobrze jak masz taki humorek ...

ja dostałam dziś dwie szczepionki i czuję, że mój wyjazd się zbliża !! yupi!
dziękuję Słońce uśmiecham się coraz częściej

aaa! już nie mogę się doczekać Waszego wyjazdu, a później pięknych zdjęć i zapierających dech w piersiach relacji! jeszcze miesiąc, tak?

Cytat:
widziałam zdjęcia - ślicznie wyglądaliście! buty i bukiet - nieziemskie

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ----------

Cytat:
Kochana pomyśl, że to nie będzie tylko 51 osób, ale AŻ 51 osób wyjątkowych i naprawdę bliskich. a i taką liczbę osób łatwiej usadzić przy stołach

niki19 - życzę zdrówka dla rodzinki! no i oby Ciebie nie dopadło żadne przeziębienie

Cytat:
mam znajomych którzy właśnie mają adoptowanego synka. Z niemowlaczkiem jest problem, bo wszyscy chcą i procedury sa koszmarne. Znajomi jak się zdecydowali na dzieciaczka (miał wtedy kilka dni) to zanim pozałatwiali wszystko to dostali go do domu jak miał prawie 1,5 roku Masakra- dzieciak czekał w domu dziecka, oni załatwiali i się denerwowali bo jakieś tam problemy były i po kilka razy te same dokumenty musieli załatwiać. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło ale co oni przeszli, ile nerwów to nie zapomną.
To chore że takie problemy robi sie ludziom którzy chcą zaopiekować się dzieckiem którego nikt nie chce. Rozumiem- jakiś wywiad musi być ale taka biurokracja? I wszyscy urzędnicy powtarzają, że mają na uwadze dobro dziecka....
ehh... to strasznie przykre, że te wszystkie procedury tak bardzo utrudniają załatwienie tylu ważnych spraw... sama pracuję w instytucji mającej nieść pomoc, a zbyt często ograniczają mnie "procedury", "przepisy" i "regulaminy" i jest to bardzo frustrujące - zarówno dla mnie, jak i dla rodziców tych dzieciaczków potrzebujących pomocy... miejmy nadzieję, że to się będzie zmieniać na lepsze!

JJJustynAAA - narobiłaś mi smaka na: zupę cebulową, jajka w cieście francuskim, roladki z łososia i wszystkie sałatki
Wasze menu jest dość wykwintne - jeszcze nigdy nie byłam na weselu, na którym byłyby podawane takie mało tradycyjne potrawy, ale mnie się to podoba, bo lubię próbować nowych smaków

co do prezentacji - myślę, że opowiadanie o tym, co przedstawiają zdjęcia może być ciekawe. sama prezentacja mogłaby niektórym gościom wydać się zbyt nużąca... a może warto poprosić świadków czy rodzeństwo, aby to oni opowiadali co przedstawiają zdjęcia? ale tak naturalnie - tak, żeby mówili o tym, jak oni pamiętają chwile uwiecznione na zdjęciach...

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ----------

Cytat:
Myślałam ostatnio o Tobie i cieszę się ze sie pojawiłaś tylko szkoda że na tak króciutko i z takim humorkiem... Bawcie się dobrze na weselu i przypomnijcie sobie Wasz przepiękny dzień
miło, że ktoś o mnie myśli humor mam już lepszy - dziękuję

przykro mi, że się rozchorowałaś i mam nadzieję, że prędko wrócisz do zdrowia!

mi też ginek powiedział o tym, że mąż też może brać kwas foliowy. ja też zamierzam zacząć go łykać, choć na razie nie potrafimy podjąć decyzji o dziecku, mimo że oboje bardzo chcemy...

JJJustynAAA - jestem w szoku, że babka wynajęła te pokoje niezgodnie z Waszymi ustaleniami! tak, jak mówią dziewczyny - masz pełne prawo oczekiwać od niej propozycji rozwiązania tej sprawy. skoro to tylko dwa pokoje, to domyślam się, że sprawa dotyczy już niewielu osób do przenocowania, więc może spośród tych, którym chcesz zapewnić nocleg udałoby się znaleźć takich - najbliższych czy najbardziej wyrozumiałych, którzy nie czuliby się obrażeni, gdyby nocowali w innym miejscu? szkoda, żebyś miała przez to dodatkowe nerwy...

Cytat:
\tak mi się przypomniało - jak moja rodzinka od strony taty robiła sobie spotkanie, to na Podkarpacie aż znad morza przyjechali wojskowi z kuchnią polową i 2 namiotami wojskowymi - a to przez to, że mój wujek (taty kuzyn) dowodzi jedną z jednostek więc mam namiary na namioty wojskowe jakby co hahahahah
heh, ale super będę o Tobie pamiętała, jeśli uznam, że przydadzą mi się namioty wojskowe

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 23:06   #3838
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Dziewczyny kontaktowałam się raz jeszcze z kobietą od sali. Nie da się nic zrobić w kwestii tych pokoi. Tż mnie uspokaja a ja chodzę cała w nerwach bo mieliśmy już wszystko zaplanowane a tu taki klops...po
No ale zdecydowaliśmy się że jedna babaci pojedzie z rodzicami Tż i nie będzie nocowała w hotelu a druga para zostanie odwieziona do domu po weselu chociaż napewno będzie to dla nich męczące.

Kantorek ma sofe biurko jest ok. Ale ja nie byłabym w stanie nikomu proponować nocowania w kantorku. Zapytałam delikatnie tej babki czy ci jej goście by nie mogli przenocować w nim to usłyszałam że potrzebują prysznica... A ja w myślach a co moi goście nie potrzebują się przekompać???

Nic nie będę się denerwowała bo jeszcze pewnie nie raz do soboty coś nas zaskoczy...
Zmykam spać.

Dobrej nocy

Mama Franka

Stary 2012-10-03, 07:43   #3839
szczesliwa25
Rozeznanie

Justyna, nie będę w żaden sposób bronić pani z lokalu bo to ewidentnie jej wina, ale Twoje nerwy już nic tu nie pomogą ))

Jakoś rozwiązaliście sytuację i już nie ma co wracać bo nerwów przed ślubem i tak jest za dużo, a denerwować się czymś na co się nie ma wpływu to też głupota.

Ja mam 2tyg. opóźnienia w dostawie drzwi do mieszkania, schody na górę owszem już dziś będą montować, ale co z tego skoro stopnie na schody dostanę dopiero po niedzieli?))
Teraz do sypialni trzeba wchodzić po drabinie - wyobraźcie mnie sobie w ślubnej sukni na drabinie )))
a do tego do żadnego pomieszczenia nie ma wstawionych drzwi - gdyby chcieli odwiedzić nas goście i skorzystać z toalety to korzystaliby na naszych oczach )))

I mam pytanie, a przy okazji wygrzebałam gdzieś zdjęcie z fryzury próbnej - bo jak wiecie na początku chciałam mieć w ogóle rozpuszczone włosy - ostatecznie będą tak jak na foto, luźno puszczone tylko podpięte z boku. I pytanie - czy do moich doczepić trochę pasm żeby wydawały się dłuższe i gęstsze?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0451.jpg (58,5 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-10-03, 07:55   #3840
blair_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość

I mam pytanie, a przy okazji wygrzebałam gdzieś zdjęcie z fryzury próbnej - bo jak wiecie na początku chciałam mieć w ogóle rozpuszczone włosy - ostatecznie będą tak jak na foto, luźno puszczone tylko podpięte z boku. I pytanie - czy do moich doczepić trochę pasm żeby wydawały się dłuższe i gęstsze?
Ja bym juz nic nie robiła, tak jest bardzo ładnie

U nas powoli coraz blizej W niedziele jedziemy ustalić menu i zapłacić ( jednak całość od razu) a sobote moj wieczór panienski. Swiadkowa chce zebym załozyła sukienke bo wszytskie dziewczyny maja miec ale ja jestem raczej "potężniejsze":rolley es: niz one i obawiam sie że bede sie po prostu zle czuła tak ubrana. Dzis jeszcze skocze do newlook i jakis innych sklepów zobaczyc czy jest cos ciekawego

A i wczoraj zamówiłam biżuterie
I policzyłam gosci i razem z dziecmi, nami, zespołem i kamerzysta bedzie 72 osoby. Wiec malutko ale spodziewałam sie, że tak bedzie. I tak sie zastanawiam czy 80 butelek wódki wystarczy? Jak myślicie?

11.01.2012 Najszczęśliwszy dzień. Anielka nasz córeczka <3
blair_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości