Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 13:36   #3841
Milka1224
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Zaśliniłam się na maksa! Choć dla mnie to i tak jest U No chyba, że chcesz przytyć z 2 kg i tort będziesz jeść codziennie Wszystko rewelacyjne! Dzisiaj akurat jadłam granat i tak sobie pomyślałam, że do tego twarożku z czekoladą ciekawie by się komponował, o kurczę, ale mi smaka zrobiłaś
Hm, to zdecydowanie nie U bo porcje naprawdę godne mężczyzny
Tortu, choć nie był mulasty i słodki, było sporo i dlatego juz nie dałam rady nic oprócz kakao.

Oo tak, granat by pasował z pewnością. To szamaj na zdrowie!
I dzięki za zerknięcie

ps Alma rulez w kwestii czekolad i innych lepsiejszych rzeczy

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-10-02 o 13:37
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 15:49   #3842
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze U/P (?):
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) posypana cynamonem i przyprawą korzenną, z garścią winogrona z działki, orzechami, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + jabłko + kawa zbożowa;
II: jabłko + nektarynka + kefir;
III: spora ilość samej fasoli z fasolki po bretońsku (potrawy nie lubię, dlatego stałam nad garnkiem i podjadałam tylko fasolę ) + pół woreczka kaszy gryczanej z ok.1/3 brokuła i sporą ilością kukurydzy konserwowej + jajko sadzone (na oliwie w oliwek);
IV: 2 kromki razowca: obie z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, papryką i rzodkiewką + cappuccino;
V: serek wiejski lekki (150 g): połowa na kromce razowca z rzodkiewką/ połowa wymieszana z cynamonem.
Do picia: woda, herbata malinowa, zielona herbata, melisa.
Może ktoś zerknąć? Wiem, że daleko mi do ideału... Jutro idę na badania krwi i może wyniki dają mi porządnego kopa do walki nad sobą

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 16:38   #3843
Oliwaaa
Przyczajenie

Utrzyyymanie:

Śniadanie: Jajecznica na maśle z szynką i pomidorem; bułka dyniowa z masłem i roladą ustrzycką; kawa z mlekiem.

Śniadanie2: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, rolada ustrzycką, ogórkiem i sałatą; jabłko.

Obiad: Ryż z sosem pieczarkowym i kurczakiem; szklanka soku 100% jabłkowego.

Deser /godzina po obiedzie.. /: Domowa, duża drożdżówka z cynamonem; kawa z mlekiem.

Kolacja: Kromka podłużnego chleba z masłem, serem pleśniowym i szynką; gorzkie kakao na mleku.

Stary 2012-10-02, 16:46   #3844
Sunday Rose
Zakorzenienie

Hej Wrzucam swoje U/R:

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb, banan, ok. 100 g serka homo, łycha domowego dżemu porzeczkowego, trochę miodu)

II grahamka z masłem, sałatą, szynką, pomidorem i papryką; jabłko, kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

III pieczony łosoś z makaronem pełnoziarnistym i miską sałaty z dodatkami

jabłko

IV jajecznica z dwóch jaj z szynką na maśle, papryka cała

Stary 2012-10-02, 16:56   #3845
Oliwaaa
Przyczajenie

Uuutrzymanie:

Śniadanie: Jajecznica (2 jaja) na maśle; z pomidorem i szynką; bułka dyniowa z masłem i roladą ustrzycką; kawa z mlekiem.

Śniadanie2: 2 kromki chleba pełnoziarnistego z masłem, roladą ustrzycką, sałatą i ogórkiem; jabłko.

Obiad: Ryż z sosem pieczarkowym i kurczakiem; szklanka soku jabłkowego 100%.

Deser /godzina po obiedzie.. /: Duża, domowa drożdżówka z cynamonem; kawa z mlekiem.

Kolacja: Podłużna kromka chleba słonecznikowego; z masłem, serem, szynką i papryką; gorzkie kakao na mleku.

Stary 2012-10-02, 17:07   #3846
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Gorzka Wedla jest ok. Prawda, w marketach jest największy wybór. Ja na zakupy czekoladowe w marketach najbardziej polecam Almę - duży wybór tych "lepsiejszych" firm - a tym samym spory przegląd gorzkich czekolad. Zawsze będąc w Almie muszę się powstrzymywać, żeby nie kupić za dużo. Alma jest generalnie droga, ale czasem można trafić na promocje. Próbowałaś kiedyś coś z Lindta?

Orzechy pomagają w nauce. Nie bez przyczyny mieszanka studencka nosi taką nazwę.
Powiem Ci, że gdy intensywnie się uczę mój organizm wręcz woła o orzechy, zawsze mam na nie straszną ochotę... Albo się uwarunkowałam po tych wszystkich artykułach o wspomagaczach zapamiętywania

Lindt produkuje moje ukochane czekoladki- takie czerwone kuleczki, nie pamiętam nazwy, ale zawsze są na święta Z czekolad miałam tą z chili, ciekawa w smaku, widzę z bloga, że Tobie też smakowała

---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoka Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U/P (?):
I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) posypana cynamonem i przyprawą korzenną, z garścią winogrona z działki, orzechami, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + jabłko + kawa zbożowa;
II: jabłko + nektarynka + kefir; za mało, to jest posiłek redukcyjny! tu powinny być jakieś węgle złożone
III: spora ilość samej fasoli z fasolki po bretońsku (potrawy nie lubię, dlatego stałam nad garnkiem i podjadałam tylko fasolę ) + pół woreczka kaszy gryczanej z ok.1/3 brokuła i sporą ilością kukurydzy konserwowej + jajko sadzone (na oliwie w oliwek); ok, choć lepsze od jajka byłoby jakieś mięso
IV: 2 kromki razowca: obie z masłem, pomidorem, ogórkiem konserwowym, papryką i rzodkiewką + cappuccino; ok
V: serek wiejski lekki (150 g): połowa na kromce razowca z rzodkiewką/ połowa wymieszana z cynamonem. połowa kromki? oooo nie kochana, to nie są ilości na P zjedz sobie coś pysznego, skoro chcesz przytyć, np. upiecz sobie krążek camemberta z żurawiną
Do picia: woda, herbata malinowa, zielona herbata, melisa.
Może ktoś zerknąć? Wiem, że daleko mi do ideału... Jutro idę na badania krwi i może wyniki dają mi porządnego kopa do walki nad sobą
Za mało, II śniadanie i kolacja redukcyjne. Czy Ty się nie cieszysz, że możesz jeść co chcesz? Nie widzę nic słodkiego prócz owoców, nie lubisz domowych wypieków, czekolady?
Po pyszne jadłospisy na P odsyłam Cię do Milki (odkop sobie też menu Ervishy z czasów tycia). Są ilościowo i jakościowo idealne, więc nic tylko czerpać.

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Pokaż wiadomość
Hej Wrzucam swoje U/R:

I owsianka (4 łyżki płatków, jedna otrąb, banan, ok. 100 g serka homo, łycha domowego dżemu porzeczkowego, trochę miodu)

II grahamka z masłem, sałatą, szynką, pomidorem i papryką; jabłko, kawa z mlekiem i łyżeczką cukru

III pieczony łosoś z makaronem pełnoziarnistym i miską sałaty z dodatkami

jabłko

IV jajecznica z dwóch jaj z szynką na maśle, papryka cała

Bardzo ładnie, choć dla mnie to jest R pełną parą. Byłoby jeszcze bardziej R, gdyby nie to jabłko popołudniu (tylko np. serek wiejski/twarożek z przyprawami).
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata
dance makabre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:08   #3847
Ervisha
Zakorzenienie

U

I serek naturalny z mrożonymi malinami, bran flakes, granolą czekoladową, pestkami dyni i słonecznika

II 2 podwójne tosty z chleba tostowego pełnoziarnistego z serem brie i papryką, jajko gotowane na miękko

III Micha risotto z ryżu basmati z dzikim z pieczarkami, oliwkami, groszkiem, kukurydzą w sosie sojowym

IV 4 duże pierniki z Lidla (te z 500g opakowania), cytryna (zamuliłam się tymi piernikami a cytrynę bez cukru lubię) potem po jakimś czasie budyn waniliowy z wiśnami z kompotu

V pewnie 4 kromki razowego z pasztetem wegetariańskim, orzeszki ziemne

Książki potrzebują nowego domu

Ervisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 17:10   #3848
Sunday Rose
Zakorzenienie

dance makabre, dzięki dla mnie U/R, bo chudnę na tym jakieś 0,4 kg tygodniowo prawda jest taka, że sobie za dużo pozwalam w inne dni i tyle, wygodniej mi napisać U/R i mieć grzeszki, niż po 3 dniach kończyć czyste R ale mam niedużo do zrzucenia, więc mogę sobie troszkę pofolgować
Stary 2012-10-02, 18:36   #3849
Milka1224
Rozeznanie

dance makabre dzięki za uznanie

to wrzucę jeszcze dzisiejsze P

I omlet z wędzonym łososiem i bazylią podany z domowym ajwarem i posypany startym pecorino romano + kawa parzona

II domowe croissanty - z farszem z kapusty a'la kapuśniaczek / fetą, rukolą i pomidorkami cherry + koktajl orzechowo-kakaowo-bananowy

III papryka nadziewana pęczakiem, mięsem, zielonym groszkiem, serem cambozola i pieczarkami zapiekana pod dodatkowym serem
deser: kakaowy krem z awokado z granatem

IV jabłko nadziane masłem z wiórków kokosowych zapiekane w kruchym cieście, ricore

V chleb orkiszowy z makrelą i szczypiorkiem / krewetkami w kremowym sosie z pesto i pomidorkami cherry x2

do picia ponadto: woda, pokrzywa, herbata ziołowa

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2012-10-02 o 18:38
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:43   #3850
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
U

I serek naturalny z mrożonymi malinami, bran flakes, granolą czekoladową, pestkami dyni i słonecznika

II 2 podwójne tosty z chleba tostowego pełnoziarnistego z serem brie i papryką, jajko gotowane na miękko

III Micha risotto z ryżu basmati z dzikim z pieczarkami, oliwkami, groszkiem, kukurydzą w sosie sojowym

IV 4 duże pierniki z Lidla (te z 500g opakowania), cytryna (zamuliłam się tymi piernikami a cytrynę bez cukru lubię) potem po jakimś czasie budyn waniliowy z wiśnami z kompotu

V pewnie 4 kromki razowego z pasztetem wegetariańskim, orzeszki ziemne

nie rozumiem wpychania w siebie jedzenia na siłę i na zegarek.. zawsze masz dokładnie 5 posiłków, a nie wmówisz mi że na przykład odczuwasz głód po II śniadaniu..albo po podiweczorku żeby jeszcze 4 kromy chleba zjeśc.
no i papryka to jedyne warzywo w Twoim menu.. bo groszku i kukurydzy to nie będę wliczać
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 18:46   #3851
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Milka1224 Pokaż wiadomość

I omlet z wędzonym łososiem i bazylią podany z domowym ajwarem i posypany startym pecorino romano + kawa parzona

II domowe croissanty - z farszem z kapusty a'la kapuśniaczek / fetą, rukolą i pomidorkami cherry + koktajl orzechowo-kakaowo-bananowy

III papryka nadziewana pęczakiem, mięsem, zielonym groszkiem, serem cambozola i pieczarkami zapiekana pod dodatkowym serem

IV jabłko nadziane masłem z wiórków kokosowych zapiekane w kruchym cieście, ricore

V chleb orkiszowy z makrelą i szczypiorkiem / krewetkami w kremowym sosie z pesto i pomidorkami cherry x2

Te jabłko to wydrążyłaś, nadziałaś i oblepiłaś ciastem kruchym a potem nadzialaś ?

Stary 2012-10-02, 18:49   #3852
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:

Całkowicie zasłużone, bo znowu rewelacja

Dzisiejsze R:
I owsianka budyniowa (4 łyż mieszanki + łyżka proszku + łyżeczka fruktozy) z malinami
II kromka żytniego z polędwicą i papryką; jabłko; garść orzechów; pasek gorzkiej czekolady; garść malin mrożonych; plaster twarogu chudego z domowym dżemem niskosłodzonym (rozłożone w czasie, pojadane przy nauce)
III wielka miska kremu z brokułów
1 ptasie mleczko
IV jajecznica z 2 jaj z pomidorem i cukinią

Nie jestem zadowolona Kalorycznie pewnie nie przekroczyłam normy, ale nie podoba mi się ten milion przekąsek zamiast normalnego II śniadania...
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Stary 2012-10-02, 18:50   #3853
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez piotrek1994 Pokaż wiadomość
nie rozumiem wpychania w siebie jedzenia na siłę i na zegarek.. zawsze masz dokładnie 5 posiłków, a nie wmówisz mi że na przykład odczuwasz głód po II śniadaniu..albo po podiweczorku żeby jeszcze 4 kromy chleba zjeśc.
no i papryka to jedyne warzywo w Twoim menu.. bo groszku i kukurydzy to nie będę wliczać
Po pierwsze - nie jem na siłę
Po drugie - nie jem z zegarkiem w ręku
Po trzecie - co 3-4 godziny sama robię się głodna, odczuwam ssanie czy głód, a nawet jeśli nie to jak mam na coś ochotę to to jem
Po czwarte - jem też pomidory, ogórki, fasolkę, soczewicę (we wcześniejszych moich jadłospisach o nich pisałam)
Po piąte - każdy normalny człowiek odczuwa głód i odczuwam go i ja, poza tym jem to na co mam ochotę i kiedy chcę. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Każdy ma inne zapotrzebowanie na kalorie. Poza tym gdybym jadła mniej to bym chudła a tego nie chce. I np. dzisiaj co to te 4 pierniki i cytryna na na IV posiłek???? Takimi piernikami nie da się najeść

Stary 2012-10-02, 18:51   #3854
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zgodzę się Każdy odczuwa głód w innych odstępach czasu, ja także po 3-4h od posiłku jestem głodna. Poza tym pasztet wegetariański także powstał z warzyw, prawda?
Stary 2012-10-02, 18:52   #3855
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dance makabre Pokaż wiadomość
Całkowicie zasłużone, bo znowu rewelacja

Dzisiejsze R:
I owsianka budyniowa (4 łyż mieszanki + łyżka proszku + łyżeczka fruktozy) z malinami
II kromka żytniego z polędwicą i papryką; jabłko; garść orzechów; pasek gorzkiej czekolady; garść malin mrożonych; plaster twarogu chudego z domowym dżemem niskosłodzonym (rozłożone w czasie, pojadane przy nauce)
III wielka miska kremu z brokułów
1 ptasie mleczko
IV jajecznica z 2 jaj z pomidorem i cukinią

Nie jestem zadowolona Kalorycznie pewnie nie przekroczyłam normy, ale nie podoba mi się ten milion przekąsek zamiast normalnego II śniadania...
Nie jest źle.. nie rozumiem

Stary 2012-10-02, 19:07   #3856
piotrek1994
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ervisha Pokaż wiadomość
Po pierwsze - nie jem na siłę
Po drugie - nie jem z zegarkiem w ręku
Po trzecie - co 3-4 godziny sama robię się głodna, odczuwam ssanie czy głód, a nawet jeśli nie to jak mam na coś ochotę to to jem
Po czwarte - jem też pomidory, ogórki, fasolkę, soczewicę (we wcześniejszych moich jadłospisach o nich pisałam)
Po piąte - każdy normalny człowiek odczuwa głód i odczuwam go i ja, poza tym jem to na co mam ochotę i kiedy chcę. Nie rozumiem o co Ci chodzi. Każdy ma inne zapotrzebowanie na kalorie. Poza tym gdybym jadła mniej to bym chudła a tego nie chce. I np. dzisiaj co to te 4 pierniki i cytryna na na IV posiłek???? Takimi piernikami nie da się najeść
ok, spoko, rozumiem
piotrek1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:16   #3857
agnieszka16
Zadomowienie

moje dzisiejsze utrzymanie/luźna redukcja. Pół dnia na studiach, pół w biurze.

śniadanie: jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem, kromka razowca ze słonecznikiem z pastą z avocado, z pomidorkiem

drugie śniadanie(na uniwerku) - twarożek domowy Piątnicy z borówkami, garść migdałów, duża brzoskwinia

lunch: zupa marchwiowo-dyniowa z imbirem, z podprażonymi pestkami dyni i słonecznika

cappuccino na mieście

obiado-kolacja: sałatka z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan), grillowaną piersią kurczaka i kaszą pęczak.
agnieszka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:52   #3858
dance makabre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze utrzymanie/luźna redukcja. Pół dnia na studiach, pół w biurze.

śniadanie: jajecznica z dwóch jaj ze szczypiorkiem, kromka razowca ze słonecznikiem z pastą z avocado, z pomidorkiem

drugie śniadanie(na uniwerku) - twarożek domowy Piątnicy z borówkami, garść migdałów, duża brzoskwinia

lunch: zupa marchwiowo-dyniowa z imbirem, z podprażonymi pestkami dyni i słonecznika

cappuccino na mieście

obiado-kolacja: sałatka z grillowanych warzyw (cukinia, papryka, bakłażan), grillowaną piersią kurczaka i kaszą pęczak.
Baaardzo fajnie- i zdrowo, i smacznie, a przecież tak ciężko to czasami pogodzić
Stary 2012-10-02, 20:17   #3859
noquiero
Raczkowanie

Cytat:
P (wreszcie przybywa na wadze )

I opieczony obwarzanek z ziarnami z kozią roladką twarogową, pomidorkami cherry, sałatą i ziołami, muffina ze śliwkami posmarowana bardzo grubą warstwą masła sezamowego + kawa parzona

II czekoladowy krem sojowy z 2 garściami migdałów i śliwkami
sok marchewkowy, kawałek quiche z gorgonzolą i szpinakiem

III krewetki smażone na oleju arachidowym z makaronem soba w sosie teryiaki z brokułami, zielonym groszkiem w strączkach, papryczką chilli i orzeszkami ziemnymi podane z sosem sojowym i dodatkowymi prażonymi orzeszkami

ricore, 2 kawałki żytniego brownie podanego z konfiturą śliwkowo-gruszkowo-orzechową

IV grzanki z chleba dyniowego z gruszką na pikantnie i gorgonzolą x2

V domowy pasztet sojowy z papryką i pomidorami podany na kremie sezamowym

do picia: woda, pokrzywa i czarna herbata
Odkopałam ze 125 strony, ale "wow", jak ciekawie i różnorodnie
noquiero jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:52   #3860
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Lindt produkuje moje ukochane czekoladki- takie czerwone kuleczki, nie pamiętam nazwy, ale zawsze są na święta Z czekolad miałam tą z chili, ciekawa w smaku, widzę z bloga, że Tobie też smakowała
Bo ja kocham czekolady Lindta w ogóle! Ale najbardziej wkurza mnie fakt, że w każdym kraju mają inny asortyment

Dzisiejsze U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Do kawy: kawałek babki waniliowej; granat
Obiad: mięso z udźca indyka w oliwie i przyprawach, z kaszą kuskus, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Przekąska: jabłko
Kolacja: 3 kromki ziarnistego razowca
1. z camembertem pieprzowym, sałatą, pomidorem i czarnymi oliwkami
2. z serkiem kozim, sałatą i rzodkiewkami
3. z wieprzowym pasztetem z żurawiną, sałatą i pomidorem
Do picia: woda źródlana, kawa z mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: 2x zielona, ziołowa.

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:23   #3861
wererer
Przyczajenie

Utrzymanie

śniadanie (8:00): kasza jaglana na mleku z masłem, pietruszką, jabłkiem, suszoną żurawiną i masłem orzechowym
II śniadanie (11:15): grahamka z twarożkiem i papryką
obiad (14:30): pełnoziarnisty makaron z dynią i papryką w cynamonowym sosie
podwieczorek (17:00): śliwki (z pół kilo :O), garść orzechów włoskich (w sumie ze trzy garście )
kolacja (19:00): biszkoptowy omlet z puree dyniowym i prażonymi pestkami dyni

Tym razem dodałam ORIENTACYJNE godziny, bo z tym trochę jest problem (akurat nie dzisiaj, bo dzisiaj na 9, ale jak mam na 7, to między śn a II śn jest za duża przerwa...).
Poza tym dodam, że rano i wieczorem zawsze piję ŁYŻKĘ OLEJU LNIANEGO, to tak zdrowotnie. Nie wiem czy ważne, no ale jakiś tam wpływ na resztę jadłospisu ma

Looknie ktoś?
wererer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:34   #3862
Bibiannaa
Rozeznanie

PPP

sniadanie jajka gotowane 2
kroma razowego
4 plastry sera swojskiego bialego
pol litra mleka z kasza manna i migdalami

II
serek homogenizowany waniliowy

obiad
talerz zupy ieczarkowej zabielanej z makaronem+jakies 2 garscie makaronu ugotoanego z twarogiem babcinym i musem malinowym

podwiecorem
misecka orzechow wloskich

kolacja
tost z dwoch kromek razowca z dwoma plastrami sera zoltego,ogorem konserwowym i cebula +etchup
kroma razowca z 2plastrami poledwicy,serem,pomidorem
kroma razowego z polowa serka moj ulubiony i pomidorem
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:49   #3863
tapetka22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
PPP

kroma razowego
pol litra mleka z kasza manna i migdalami

II
serek homogenizowany waniliowy

obiad
talerz zupy ieczarkowej zabielanej z makaronem+jakies 2 garscie makaronu ugotoanego z twarogiem babcinym i musem malinowym

podwiecorem
misecka orzechow wloskich

kolacja
tost z dwoch kromek razowca z dwoma plastrami sera zoltego,ogorem konserwowym i cebula +etchup
po co piszesz jak nie skluchasz uwag?
Stary 2012-10-02, 23:14   #3864
camelia111
Zakorzenienie

Dzisiejsze słabe R - uczelniano - zabiegane

1. Owsianka na mleku z winogronami
2. serek homo, jabłko, garść mieszanki orzechowo - kokosowo - jakiejśtam
3. Pół woreczka kaszy jęczmiennej z kurczakiem duszonym w sosie serowo-jogurtowo-ziołowym (dziwny twór mi wyszedł), pomidory, papryczki i inne warzywka
4. serek wiejski lekki z dodatkiem ziół, 2 kostki gorzkiej czekolady
5. No i tu klapa - kroma razowca z serem żółtym, plasterkiem indyka i sosem tao tao Nie wiem nawet, czy to dozwolone na redukcje, ale było pyszne
camelia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 00:40   #3865
sarayy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bibiannaa Pokaż wiadomość
PPP

kroma razowego
pol litra mleka z kasza manna i migdalami ja tu widzę 2 śniadanka więc bravo!

II
serek homogenizowany waniliowy po sytym śniadaniu, a przed obiadem-OK. choć jakiś owoc (brzoskwinia lub banan! mógłby jeszcze wpaść

obiad
talerz zupy ieczarkowej zabielanej z makaronem+jakies 2 garscie makaronu ugotoanego z twarogiem babcinym i musem malinowym 2 dania- super!

podwiecorem
misecka orzechow wloskich jak najbardziej w porządku!

kolacja
czyli zjadłaś 4 kromki z różnymi dodatkami?

dla mnie OK(komentarze na niebiesko)..nie wiem czemu dostałaś negatywną ocenę powyżej widać, że się starasz, dojadasz, wypełniasz, zapełniasz- w zdrowy, rozsądy sposób. Pewnie chodzi o dużą ilość nabiału na koszt białka z mięsa/ryby ale wiadomo, ze różnie to bywa- czasem jest cały dzień 'pikantno-mięsny', czasem 'słodko-mączny' itp..
Jesteś na P, a to jest etap-droga do U, normalnego, stałego, zdrowego ale luźnego odżywiania jak juz poczujesz sie pewniej- zwiększ 2 śniadanie i podwieczorek, i wrzuć coś jeszcze zaraz przed snem
Dziewczyny przecież tak samo jest z R- etapowo zmniejsza się ilość węgli (słodycze), wchodzą kolacje czysto białkowe.. może tak samo trudno jest Bibiannie zjeść kawał ciasta po obiedzie jak odchudzającej się odmówić go sobie?
sarayy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 05:49   #3866
whiness
Zadomowienie

to ja z wczoraj U

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, mascarpone i masłem orzechowym - po łyzeczce, płatkami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi, kawa
W szkole: 2/4 paczki (jakieś 50g) śliwek suszonych, kilka winogron
Obiad: panierowana w jajku, bułce tartej i otrębach smażona na oliwie mozzarella (cała kulka), do tego ketchup i pomidor
Potem: kakao
Kolacja: filet z ryby białej 200g zapieczony pod serem żóltym i szpinakiem, kilka plastrów camemberta

Tak, lubię sery, tak, jem trzy posiłki i dwie małe przekąski, jem tak, jak mówi mi organizm, uprzedzając pytania.

Edytowane przez whiness
Czas edycji: 2012-10-03 o 05:53
whiness jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:30   #3867
Ervisha
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zgodzę się Każdy odczuwa głód w innych odstępach czasu, ja także po 3-4h od posiłku jestem głodna. Poza tym pasztet wegetariański także powstał z warzyw, prawda?

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
ok, spoko, rozumiem
Nie ma sprawy W domu czasami mówią, że jem jak chłopak

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez whiness Pokaż wiadomość
to ja z wczoraj U

Śniadanie: owsianka z kaszą manną, mascarpone i masłem orzechowym - po łyzeczce, płatkami, rodzynkami i wiórkami kokosowymi, kawa
W szkole: 2/4 paczki (jakieś 50g) śliwek suszonych, kilka winogron
Obiad: panierowana w jajku, bułce tartej i otrębach smażona na oliwie mozzarella (cała kulka), do tego ketchup i pomidor
Potem: kakao
Kolacja: filet z ryby białej 200g zapieczony pod serem żóltym i szpinakiem, kilka plastrów camemberta

Tak, lubię sery, tak, jem trzy posiłki i dwie małe przekąski, jem tak, jak mówi mi organizm, uprzedzając pytania.
Jeśli nie chudniesz to ok

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Bo ja kocham czekolady Lindta w ogóle! Ale najbardziej wkurza mnie fakt, że w każdym kraju mają inny asortyment

Dzisiejsze U

Śniadanie: twarogowe pszenne placuszki smażone na oleju rzepakowym, podane z musem jabłkowym
Do kawy: kawałek babki waniliowej; granat
Obiad: mięso z udźca indyka w oliwie i przyprawach, z kaszą kuskus, cukinią, kolorowymi paprykami i czerwoną cebulą
Przekąska: jabłko
Kolacja: 3 kromki ziarnistego razowca
1. z camembertem pieprzowym, sałatą, pomidorem i czarnymi oliwkami
2. z serkiem kozim, sałatą i rzodkiewkami
3. z wieprzowym pasztetem z żurawiną, sałatą i pomidorem
Do picia: woda źródlana, kawa z mlekiem i przyprawą do szarlotki, herbaty: 2x zielona, ziołowa.

Badzo smacznie, różnorodnie i zdrowo

Stary 2012-10-03, 11:02   #3868
Bibiannaa
Rozeznanie

Do jakich rad sie nie stosuje?
Bibiannaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:20   #3869
mpati86
Zadomowienie

3 dzień R:

6. 30 Ś: duża bułka razowa opruszona ziarnami słonecznika i siemienia lnianego: pół z twarożkiem domowym i dżemem malinowo- grantowym naturalnie słodzonym sokiem z winogron; pół z twarożkiem domowym i szynką konserwową; 1 pomidor; 1 ogórek kiszony; kawa parzona z mlekiem
10. 30 IIŚ: 1 jogurt naturalny z ziarnami zbóż; 1 gruszka; kawa parzona z mlekiem
14. 00 O: kasza gryczana; wątróbka drobiowa smażona na oliwce z cebulką; buraczki gotowane skropione sokiem z cytryną
15. 20 trening 2 h
18. 00 K: kawałek chleba razowego z wędzonym łososiem i twarożkiem domowym; twarożek lekki cały; surówka z 1 marchwi i 1 jabłka; herbata miętowa

spać 21. 15
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

Edytowane przez mpati86
Czas edycji: 2012-10-03 o 14:22
mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:00   #3870
Iwoka
Zakorzenienie

Dzisiejsze U/P (?):
-> kostka gorzkiej czekolady po pobraniu krwi
I: owsianka (3 łyżki płatków, łyżka musli, łyżka otrębów) z cynamonem, orzechami, słonecznikiem i łyżeczką marmolady + 2 jabłka (średnie i małe) + garść winogrona z działki + kawa zbożowa;
II: kromka razowca z masłem, pomidorem i camembertem + jogurt naturalny (150 g, 2,5% tł.) + jabłko + herbata malinowa;
III: spory kalafior, marchew i obrane mięso z kurczaka (z wywaru) zalane bulionem + 3 średnie ziemniaki + mieszanka warzyw na parze posypana pestkami dyni i płatkami migdałów + kostka z mintaja na parze;
IV: mam ochotę na domowy budyń waniliowy, więc pewnie sobie zrobię. Do tego gałka lodów waniliowych;
V: tradycyjnie twarożek wiejski lekki (część na kromce razowca z rzodkiewką, pozostała z cynamonem).
Do picia: woda, kawa rozpuszczalna, herbata malinowa, herbata zielona.

Chciałabym tutaj jeszcze napisać kilka słów wyjaśnienia dotyczące głównie moich redukcyjnych kolacji, bo do tego są zawsze zastrzeżenia. Swoją kolację jem stosunkowo późno, bo ok. 21:00, a kładę się spać czasami już o 22:00. Dlatego też nie chcę sobie dokładać sporej ilości jedzenia. Poza tym wiem, że muszę przybrać, ale nie chciałabym aby polegało to na wpychaniu w siebie niepotrzebnych słodyczy (do których mnie o dziwo jakoś nie ciągnie), słodkich bułek, fast foodów itd. Wolałabym przytyć zdrowo i "równomiernie" niż wziąć wszystko w uda i uważać, że jest dobrze. Wiem, że chcecie mi pomóc, inaczej też nie wstawiałabym swoich jadłospisów. Jednak prosiłabym też o troszkę zrozumienia. Osobie z problemem i blokadą psychiczną ciężko jest się nagle przestawić. Najwidoczniej potrzebuję więcej czasu, aby to wszystko jakoś ogarnąć. To co do tej pory udało mi się pozmieniać to np. zamiana produktów chudych na półtłuste (serek wiejski lekki jest wyjątkiem, gdyż ten mi po prostu smakowo najbardziej odpowiada), wprowadzenie ryb, dokładanie do wielu posiłków pestek, nasion itd. Mam nadzieję, że małymi kroczkami dojdę do celu. Dlatego liczę do Waszą wyrozumiałość i trzymanie kciuków
No to kilka słów zmieniło się w mniejszą spowiedź Iwonki W każdym razie poczułam się lepiej

Mój blog kosmetyczny

Instagram
Iwoka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości