Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-02, 11:22   #3931
jooasi
Wtajemniczenie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

anne buziczek jestem jestem i nie znikam oj nie

Klaudek Ty wygladasz jak milion dolców, weź nie wklejaj tych zdjęć bo Cie lubić przestane za TAKĄ figure przy Tobie jak wieloryb się czuje i nie zaprzaczaj a specjalnej róznicy w staniku czy bez to nie widze, tylko focie pod innym kątem robione a cycki w każdej odsłonie są powalające

belsenko śliczne te staniczki, niestety przez ten nędzny net nie mogę otworzyć dużych zdjęć w pierszy sama chętnie wleze, drugi koniecznie mierzyć trzeba i zwrócić uwage na mostek, u mnie takie nie wchodzą bo mam cycki za blisko. cięcia mają dobre i ładnie cycki eksponują a wiecie że E.Bień to nasza gwiazda narodowa Siwiec Natala reklamuje i to jej cycuchy mamy na fociach?
Stary 2012-10-02, 11:30   #3932
Katarsis87
Raczkowanie

Dot.: Myaówka-czyli piknik, cycuchy i pogaduchy. Przed i po powiekszaniu piersi cz.8

Cytat:
Napisane przez Olivkaa200 Pokaż wiadomość
Gratuluje szczesliwej mamie ale musze Cie zmartwic po roku od operacji jest zdecydowanie za wczesnie na 2 dzidzie. Trzeba odczekac od 2 do 3 lat.
Za wcześnie?
Chyba nie, moja znajoma ma dziecko rok po powiększeniu i lekarz nic nie odradzał.
Druga koleżanka jest pół roku po i będą się starać o dziecko teraz albo się już starają

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Cytat:
Napisane przez edzia1985 Pokaż wiadomość
Od 13 miesięcy jestem szczęśliwa mamą ale mniej szczęśliwą kobietą z powodu moich piersi. Karmiłam tylko miesiąc a i tak moje piersi to flaczki heheh o rozmiarze a albo małe b. Dziś zapadła ostateczna decyzja robie piersi ciesze sie strasznie
Kogo poelacie z okolic Poznania?
Musze zrobić na poczatku roku, a pózniej po roku od operacji 2 dzidzia
Polecam dr Skupina z Kliniki Grunwaldzkiej w Poznaniu

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Jestem ciekawa jak jest w Poznaniu. Szybko miałaś operacje jak się czujesz teraz?
W Poznaniu nie jest źle
Spokojnie można się zapisać, ale termin czekania to ok tygodnia czasami 2 tygodnie, ale termin operacji ja miałam chyba po 2,5 tyg
Nie lubię długo czekać

Teraz jak już będę w USA i będę się już sprawnie czuła i bezpiecznie z piersiami zacznę ćwiczyć nogi i tyłek na siłowni
Może uda mi się je wymodelować bo nie jestem zadowolona po schudnięciu z nich ale nie będę usuwała skóry bo szkoda mi ogromnych blizn aby mieć, wolę spróbować sama tym bardziej, że w sumie akceptuje siebie bez problemu taką jaką jestem
Stary 2012-10-02, 11:42   #3933
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tasha2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, po jakim czasie od zabiegu zaczelyscie stosowac kremy na blizny i czy polecacie jakies bardziej niz inne? Moje blizny sa jeszcze czerwone i sie zastanawiam czy moge je zaczac smarowac. Pozdrowienia serdeczne!
ja kiedyś byłam w aptece i taka babeczka pytała co i jak i farmaceuta mówił, że najwcześniej pół roku po operacji

o i teraz mam pytanie bo spokoju mi to nie daje....
bo właśnie wtedy jak jej mówił, że maść po pół roku to ona: no to fajno...

i teraz moje pytanie. dlaczego "fajno"? a nie "fajnie" od jakiegoś czasu już zauważyłam, że sporo ludzi zaczęło mówić "fajno". szukałam kiedyś odpowiedzi ale nigdzie nie znalazłam. u nas na śląsku można np. powiedzieć "fajno frela" ale to jest akurat dobrze
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:01   #3934
edzia1985
Raczkowanie

Hej dzięki za odpowiedzi
Umówiłam się na przyszła środe do dr Kubasika,wstępnie z nim rozmawiałam ale musi zobaczyć piersi itp.
Nie mogę się doczekać już
edzia1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:06   #3935
tonia87
Rozeznanie

Cytat:
Hej dzięki za odpowiedzi
Umówiłam się na przyszła środe do dr Kubasika,wstępnie z nim rozmawiałam ale musi zobaczyć piersi itp.
fajne emocje pamiętam były wtedy... i te kolejne etapy aż do teraz

i tak myślę, że jakbym miała jeszcze raz decydować czy tego chcę to nie ma gadania w ogóle

Cytat:
Napisane przez Katarsis87 Pokaż wiadomość
Teraz jak już będę w USA i będę się już sprawnie czuła i bezpiecznie z piersiami zacznę ćwiczyć nogi i tyłek na siłowni
Może uda mi się je wymodelować bo nie jestem zadowolona po schudnięciu z nich ale nie będę usuwała skóry bo szkoda mi ogromnych blizn aby mieć, wolę spróbować sama tym bardziej, że w sumie akceptuje siebie bez problemu taką jaką jestem
ja po miesiącu zaczęłam normalnie w miarę funkcjonować a po 2 już na siłowni byłam. fakt, że delikatnie nogi i pupa ale za jakiś czas zaczęłam dołączać brzuch, plecy i łapy
i tak w ogóle to marzy mi się karnet półroczny na siłownię. rodzinę już nastawiłam, żeby mi kupili na urodziny
tonia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:24   #3936
Olivkaa200
Zakorzenienie

Katarsis wiadomo kazdy lekarz ma inne zalecenia ja od swojego uslyszalam ze 2 lub 3 lata zeby piersi sie dobrze wygoily, osobiscie bym nie ryzykowalaroznie moze byc. Ale kazdy decyduje za siebie

Toniu ja Ci powiem ze pochodze z malego miasta wokol rozne wsie, i zauwazylam ze np starsi ludzie mieszkajacy na wsi to mowia tez inaczej np"poszlim" zamiast "poszlismy", "bylim" itd. Nie wiem od czego to zalezy

Dziewczyny napatrzylam sie na te staniki i tez bym sobie kupila cos ladnego bo te moje sportowce juz mi sie znudzilyale jeszcze musze czekac:rolleyes :

12.07.2012r.
485cc Nagor XM3 - dr A.B. Warszawa

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Olivkaa200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 12:55   #3937
marzenie3
Raczkowanie

jak bylam na konsultacji to lekarz zaproponowal mi 290 , ale JOASI i inne dziewczynki kazaly mi od niego uciekac dzieki: i teraz wiem ze to calkiem za male, bo ja bym chciala takie se dorodne ale nie jak Pamela,ale takie zebym mogla TZ zgniesc i wymamlotac nimi
marzenie3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:06   #3938
jooasi
Wtajemniczenie

Katarsis pewnie, że są przypadki, że dziewczyny po paru mc w ciąże zachodzą i nikt im tego nie zabroni ale chyba nie po to piersi robimy żeby je zniszczyć zanim się jeszcze wygoją i "wrosną".chcemy się cieszyć nimi dłuuuugi czas
pół roku po op no to włos mi się na głowie jeży i powiem otwarcie, że to skrajna głupota, ledwo jej się w środku zagoiło a je hormonami i rozrastającą tkantką rozpieldzieli.
nie każdy plastyk o tym informuje i nie każda dziewczyna o to dopyta ale to jest taka wiedza podstawowa, ciąża 2-3lata po op.
nie znaczy też, że jak te 3lata odczekamy to potem nic się piersią nie stanie. tak jak bez implantów biust połowie obwiśnie, połowie zaniknie a kilku nie zaszkodzi to identycznie piersi z implantami się zachowają.
napewno ciążą tak nie zniszczy piersi jak zmiana wagi -50kg ale przy takim wachnięciu jak u edzi +30 i skłonności do opadania to raczej cudów nie będzie.

Olivcia na noszenie jeszcze za szybko ale możesz spokojnie chodzić po sklepach i mierzyć i oglądać i wiedzę zdobywać co Twoje cycki lubią i w czym im do twarzy, już wkrótce się przyda a nie jest to takie oczywiste, że to co nam się podoba na wieszaczku polubią nasze piersi

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenie3 Pokaż wiadomość
jak bylam na konsultacji to lekarz zaproponowal mi 290 , ale JOASI i inne dziewczynki kazaly mi od niego uciekac dzieki: i teraz wiem ze to calkiem za male, bo ja bym chciala takie se dorodne ale nie jak Pamela,ale takie zebym mogla TZ zgniesc i wymamlotac nimi
marzenie uwielbiam mojego chłopa wygniatać i wymamlotać cyckami a jak on to lubi hohohoo i tego sie trzymaj
Stary 2012-10-02, 13:16   #3939
kasikkk87
Zadomowienie

Cytat:
Hej dzięki za odpowiedzi
a mowilas mu ze planujesz dzidzie po roku??co powiedzial
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:49   #3940
Agatau88
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, napisałam w klubie, zajrzyjcie proszę.
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:53   #3941
Matti
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość

a dzisiaj czeka mnie rozmowa z szefem o urlop ewentualny no i muszę mu powiedzieć co i jak... już jedno podejście zrobiłam ale nie dałam rady

byłam na rozmowie u szefa ale ja mam za☠☠☠istego szefa!!! już dawno to wiedziałam a w takich sytuacjach życiowych, prywatnych jest mega ludzki z resztą sam jest lekarzem i pogadaliśmy sobie szczerze. Mówi do mnie "ale Ty jesteś taka szczupła, tylko nie przesadź"

wyznaczyliśmy wspólnie, że grudzień będzie najodpowiedniejszym miesiącem, bo wczesniej jestem potrzebna w pracy.
Matti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 13:58   #3942
Olivkaa200
Zakorzenienie

Jooasiu ja to tylko tak sobie marze narazie, za dlugo czekalam i za dlugo cierpnialam zebym teraz cos sie stalo bo zachcialo mi sie fiszbinzimno jest w golfach chodzic trzeba i w kurtkach wiec na sportowce jestem jak najbardzej na taka ostatnio zmierzylam z ciekawosci i co jakis czas jak cos znajde bede mierzyc a fiszbiny zaloze dopiero za 4 miesiace

Agatko witaj kochana

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-10-02, 14:03   #3943
Agatau88
Zakorzenienie

Witaj Ja nawet ostatnio nie czytam forum więc nie wiem co u Was sie dzieje
Stary 2012-10-02, 14:21   #3944
Olivkaa200
Zakorzenienie

Agatko to muszisz Nas nadrobic choc ciezko bedzie bo duzo tego jest codziennie po kilka stron ale mam nadzieje ze zostaniesz z Nami

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-10-02, 14:39   #3945
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agatko to muszisz Nas nadrobic choc ciezko bedzie bo duzo tego jest codziennie po kilka stron ale mam nadzieje ze zostaniesz z Nami
Bedzie ciezko, plan w tym semestrze mam taki ze na 8 do 20. W srodku tak jak dzis takie okienko 2-3 godz. Oszaleć mozna...
Stary 2012-10-02, 17:49   #3946
Katarsis87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tonia87 Pokaż wiadomość
fajne emocje pamiętam były wtedy... i te kolejne etapy aż do teraz

i tak myślę, że jakbym miała jeszcze raz decydować czy tego chcę to nie ma gadania w ogóle

ja po miesiącu zaczęłam normalnie w miarę funkcjonować a po 2 już na siłowni byłam. fakt, że delikatnie nogi i pupa ale za jakiś czas zaczęłam dołączać brzuch, plecy i łapy
i tak w ogóle to marzy mi się karnet półroczny na siłownię. rodzinę już nastawiłam, żeby mi kupili na urodziny
Ja niestety po drugiej operacji boje się iść za szybko i dmucham na zimne

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Katarsis wiadomo kazdy lekarz ma inne zalecenia ja od swojego uslyszalam ze 2 lub 3 lata zeby piersi sie dobrze wygoily, osobiscie bym nie ryzykowalaroznie moze byc. Ale kazdy decyduje za siebie

Toniu ja Ci powiem ze pochodze z malego miasta wokol rozne wsie, i zauwazylam ze np starsi ludzie mieszkajacy na wsi to mowia tez inaczej np"poszlim" zamiast "poszlismy", "bylim" itd. Nie wiem od czego to zalezy

Dziewczyny napatrzylam sie na te staniki i tez bym sobie kupila cos ladnego bo te moje sportowce juz mi sie znudzilyale jeszcze musze czekac:rolleyes :
Ja też bym się bała mieć tak szybko po operacji.
Stary 2012-10-02, 18:12   #3947
tasha2
Raczkowanie

Belseno, Tonia, Kasikk, Anne dzieki sliczne za odpowiedzi. Zadzwonie do pani dr zeby upewnic sie na 100% co i jak z tymi bliznami.
Stary 2012-10-02, 18:21   #3948
belseno
Zadomowienie

jooasi witaj no stęskniłam się

Cytat:
Napisane przez Matti Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak to jest z tymi badaniami? Trzeba chyba robić szczepienie na żółtaczkę, czy to nie jest tak, że te szczepienie się powtarza i trzeba sobie dać ileś tam tygodni na to? Bo jak czytam, że niektóre z Was po konsultacji miały tak szybko operację to zaczynam się zastanawiać...
Pytałam o to przed zabiegiem i takie szczepienie jest niepotrzebne ale najlepiej zapytaj w klinice, w której będziesz robić op.

---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:
Napisane przez jooasi Pokaż wiadomość
śliczne te staniczki, niestety przez ten nędzny net nie mogę otworzyć dużych zdjęć w pierszy sama chętnie wleze, drugi koniecznie mierzyć trzeba i zwrócić uwage na mostek, u mnie takie nie wchodzą bo mam cycki za blisko. cięcia mają dobre i ładnie cycki eksponują a wiecie że E.Bień to nasza gwiazda narodowa Siwiec Natala reklamuje i to jej cycuchy mamy na fociach?
tak, tak dokładnie to jej cycuchy wkleiłam A na jej żelkach każdy staniorek prezentuje się rewelacyjnie nawet pushapy...

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ----------

Cytat:
no 10 dni Ci zostało do 3 miesięcy, to już niedługo

Cytat:
ja to tylko tak sobie marze narazie, za dlugo czekalam i za dlugo cierpnialam zebym teraz cos sie stalo bo zachcialo mi sie fiszbinzimno jest w golfach chodzic trzeba i w kurtkach wiec na sportowce jestem jak najbardzej na taka ostatnio zmierzylam z ciekawosci i co jakis czas jak cos znajde bede mierzyc a fiszbiny zaloze dopiero za 4 miesiace

olivka o co chodzi z tymi fiszbinami, mi lekarz powiedział, że mogę już chodzić w czym chce. Jestem 3 miesiące po ale czy to znaczy ze fiszbinami mogę coś popsuć?

---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenie3 Pokaż wiadomość
no Kochana teraz jak pokazałaś swoją wyjściówkę to można naocznie stwierdzić, że 290 to jest zdecydowanie za mało

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-10-02 o 18:22
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 19:05   #3949
Olivkaa200
Zakorzenienie

belseno ja powstrzymam sie od noszenia fiszbin do 6 miesiecy jestem juz dlugo na forum i wiem ze im dluzej sie chodzi w sportowcach tym bardzej piersi trzymaja sie na swoim miejscu. Osobiscie znam przypadek zbyt szybkiego nakladania fiszbin i niestety ratuje tu tylko podwieszenie wiec sama wole nie ryzykowac. Jakos ta fiszbina mnie nie przekonuje do siebie na dzien dzisiejszy, nawet jak je przymierzam to czuje ze nie pasuje mi jeszcze one. Mam miekkie piersi ale jeszcze nie sa ruchome tak jakbym ja tego oczekiwala. Wiec spokojnie poczekam nie wiem czy cos moze stac sie z piersiami od noszenia fiszbin. Moze dziewczyny z wiekszym doswiadczeniem sie wypowiedza a moze nic nie grozi tylko sobie tak w glowie poukladalam

12.07.2012r.

27.07.2016r.
Usta - 5ty ml
Stary 2012-10-02, 19:24   #3950
falena26
Raczkowanie

Witam!czy można chodzić po powiększeniu piersi na saune?jak tak to po ilu miesiacach od operacji mozna iść
Stary 2012-10-02, 20:46   #3951
Saba08
Zadomowienie

Witajcie dziewczynki Ale miałam zaległości do nadrobienia po kilku dniach nieobecności Klaudeczka cudownie wyglądasz, sama chyba w kompleksy popadnę
Byłam na konsultacjach u 2 lekarzy, wybrałam jednego (bez wahania jednego odrzuciłam) i w zasadzie podjęłam już decyzję - będą cyce!!! Teraz tylko muszę ustalić termin, ale chciałabym jak najszybciej
Co do ciąży, to też słyszałam, że niby książkowo jest miesięcy zalecane, ale to stanowczo za mało. Ja mimo że nie mam jeszcze implantów, nie zaryzykowałabym ciąży po pół roku.
Saba08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 20:49   #3952
belseno
Zadomowienie

Cytat:
uwielbiam mojego chłopa wygniatać i wymamlotać cyckami a jak on to lubi hohohoo
po jakim czasie od op. zaczęłaś tak swobodnie sobie z nimi poczynać? Bo ja nadal nie mogę
Stary 2012-10-02, 20:50   #3953
jooasi
Wtajemniczenie

falena wg prawie wszystkich lekarzy po 3mc ale Wasza dr ma inne zalecenia to pytać musisz. jako, że żelek nie można przegrzewać to nie polecam siedzieć bardzo długo i temp też nie tak na maksa. ja byłam 2,5mc po op pierwszy raz bo do Spa pojechaliśmy i się oprzeć nie mogłam pokusie ale cykora miałam przy tym

Olisia no i bardzo dobre masz zamiary dopuki cycki nie zmiekną i ruchome się nie zrobią to dopasowanie do nich fiszbinek graniczy z cudem a źle dopasowane to same kłopoty.

belsenko noszenie fiszbinek jako takich wygojonym piersiom nie szkodzi problem jest z dopasowaniem stanika, sama już wiesz, że to niełatwe, a źle dobrany stanik ściskający pierś, źle ją układający, fiszbina uciskająca implant to właśnie może doprowadzić do kłopotów.
Stary 2012-10-02, 20:51   #3954
olcikk_92
Raczkowanie

Dziewczynki ogrooomna prośba
Byłam dziś u pana doktoraa konsultacji,jedna pierś mi sie bardzo obsunela w stronę pachy,mam sobie kupić za tydzień stanik z miseczkami bez fiszbin,tak by mi piersi przesuwalo do środka. Czy któraś z was zna sklep albo ma link do takiego stanik?(rozmiar d)?
Stary 2012-10-02, 20:52   #3955
belseno
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez falena26 Pokaż wiadomość
Witam!czy można chodzić po powiększeniu piersi na saune?jak tak to po ilu miesiacach od operacji mozna iść
Na ostatniej kontroli po 3 miesiącach od op. pytałam o saunę i mój dr powiedział, że moge i z sauny i z kriokomory korzystać.
Stary 2012-10-02, 20:54   #3956
jooasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez belseno Pokaż wiadomość
po jakim czasie od op. zaczęłaś tak swobodnie sobie z nimi poczynać? Bo ja nadal nie mogę
belsenko oj dłuuugo mi to zajęło, dobre pół roku. dziewczyny tu pisały jedna po drugiej, ze te żelki to jak swoje piersi czują a ja się męczyłam i męczyłam, miękkie były szybko bo koło 2mc ale wciąż implant w środku czułam i jak z jajkiem chodziłam.
Stary 2012-10-02, 20:55   #3957
belseno
Zadomowienie

Cytat:
belsenko noszenie fiszbinek jako takich wygojonym piersiom nie szkodzi problem jest z dopasowaniem stanika, sama już wiesz, że to niełatwe, a źle dobrany stanik ściskający pierś, źle ją układający, fiszbina uciskająca implant to właśnie może doprowadzić do kłopotów.
aaa to o to chodzi dzięki! wreszcie rozumiem w czym rzecz
Stary 2012-10-02, 20:56   #3958
jooasi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olcikk_92 Pokaż wiadomość
Dziewczynki ogrooomna prośba
Byłam dziś u pana doktoraa konsultacji,jedna pierś mi sie bardzo obsunela w stronę pachy,mam sobie kupić za tydzień stanik z miseczkami bez fiszbin,tak by mi piersi przesuwalo do środka. Czy któraś z was zna sklep albo ma link do takiego stanik?(rozmiar d)?
Olcik wyboru to w tych stanikach żadnego nie ma polecamy TRiumph Trophy N znajdziesz na allegro za około 100zł
Stary 2012-10-02, 21:02   #3959
belseno
Zadomowienie

Cytat:
belsenko oj dłuuugo mi to zajęło, dobre pół roku. dziewczyny tu pisały jedna po drugiej, ze te żelki to jak swoje piersi czują a ja się męczyłam i męczyłam, miękkie były szybko bo koło 2mc ale wciąż implant w środku czułam i jak z jajkiem chodziłam.
no właśnie ja tak mam, wizualnie to jest super ale czuciowo to nie są moje nadal zdrętwiałe i bez czucia na wierzchu a wśrodku czuję implant i do tego mam wrażenie, że odczuwam, że mięsień jest przecięty, no czuję jakby czegoś tam w środku brakowało, jakby nie było ciągłości - możliwe to wogóle?
Tak się zastanawiam czy ten mięsień to kiedyś na tyle się zrośnie, że np. bez problemu będzie można ćwiczyć ostro na siłowni? (nie żebym ćwiczyła, ale na rękach np. chciałabym stanąć a nawet nie śmiem próbować)

Edytowane przez belseno
Czas edycji: 2012-10-02 o 21:05
belseno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-02, 21:07   #3960
kasikkk87
Zadomowienie

dziewczyny a powiezdcie mi ile miesiecy po op puszczaja miesnie??bo wiem tylko ze basen im w tym pomaga

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

I chyba zazwyczaj 2 rzadko puszczaja w tym samym czasie
kasikkk87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości