Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 09:12   #1051
Ifwka
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
na polsacie właśnie mówią o tym wypadku co Lady pisała, powiedzieli, że z dzieckiem wszystko ok, nie ma poważnych obrażeń, ale matka walczy o życie
Też oglądałam tylko że na tvn.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No jest takie słowo u nas. A znacie określenie "krajzega" ? U TŻa się mówi na to samo "cyrkulatka".
U mnie cerkularka a Tż normalnie że piła
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Jadłyście kiedyś przycieraki? U mnie w domu tak się zawsze mówiło na siwe kluski - tę nazwę poznałam dopiero ze 3 lata temu. Ciekawi mnie czy w Waszych rejonach też się je jada? Albo kartoflaka?
Znaczy się pyzy??? Ja uwielbiam, zawsze jak do mamy jade to robi
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/patchwork-kpl-2-el...642333463.html fajna ta pościel ale czy do małego łózeczka też się nada???
Widziałam, śliczna
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
mnie tak samo przeraża, staram się unikać tego koloru ale ciężko! chociaż niektóre ciuszki są naprawde mega, ale wlasnie nie ma co przesadzić, ja mam duzo takich uni ciuszków co mnie cieszy bo lubie kolor beżowy chciałam kupić jakieś żółte też ubranka ale nie widzialam nic ladnego;(
no i mam straszną zajawkę na ciuszki Disneya masakra, ale są piekniutkie
Ja też mam większość rózowe ale to dlatego że beż wyaje mi się taki starasznie bezpłciowy a innych kolorów nie ma, żeby coś zółtego czy zielonego, masakra.
Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Będziecie dziewczyny polować na te ciuszki z Lidla co mają wyjść w czwartek?
Ja bym poszła zobaczyć, może jakiś sweterek czy pajacyk bym kupiła, bo mam tylko jeden pajacyk póki co
Ja to chyba tylko bluze ta co ma kapturze uszka
Cytat:
kurna, ale pogoda do d... a mialo byc slonce.. ;/ ;/ ;/ nie chce mi się isc w taką pogodę do szkoly abuuu
Pogody nie będzie bo w sobotę Tz umył nasze wozy to teraz z tydzień musi popadać żeby na moim nawet koloru nie było widać
Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Od soboty zaczynamy pierwsze kroki w stronę remontu Najpierw trzeba piwnicę opróżnić ze starych gratów. Będzie to wszystko trwało pewnie wieki...bo możemy robić głównie tylko na weekendy.

Mąż mi wczoraj malował paznokcie u stóp...dawno się tak nie uśmiałam Najpierw zabierał się do tego jak do malowania ścian - przynajmniej tak mi się to kojarzyło Skórki dookoła upaciane..musiał potem zmywać bagietką..ale końcowy efekt oceniam tak na 4-
U mnie remont piwnicy trwał z miesiąc, ale już prawie koniec, zostało tylko jedno małe pomieszczenia na stelaz do wózka
Gratuluję męża, mój na razie tlko włosy mi farbuje ale za malowanie pazurków tez będzie musiał się wziąść
Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Wczoraj poszłam na zakupy i napaliłam się na żabkę:
http://www.hm.com/pl/product/02587?a...rticle=02587-C
ale nie było jej w H&M Magnolii, może dzisiaj na Bielanach poszukam, bo normalnie zakochałam się

PS. Byłam w Auchanie i w TX Maxx i szufelki ze zmiotką w groszki nie znalazłam
a i jeszcze się Wam pożalę, że boli mnie gardło, mam żółty katar i czuje się jak wirujące gówno w klozecie a w pracy wyjazdy służbowe, spotkania z klientami .. ciężki okres
Ja mam właśnie tą żabkę, fajna jest
No pisałam wcześniej że w Auchan właśnie nei mam już tych w kropki.
Biedactwo, powinnaś natrzeć się vikiem i w łóku poleżeć a nie podróże służbowe.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:27   #1052
marsi11
Zakorzenienie

dzień dobry

ale dziś mi się dzień zaczął- KTOŚ MI ROZPIEPRZYŁ LAPTOPA
normalnie zabije jak dorwę

zostawiłam wczoraj kompa w biurze, nie wiem gdzieś o 17, otwarty, przychodzę dziś rano patrzę zamknięty
mówię, kurde coś nie halo bo nie da się go zamknąć bo ma lekko obudowę pękniętą na zawiasie
otwieram, patrzę matryca rozpi......d o lona na pół
oczywiście nikt się nie przyzna, poryczałam się bo mam tam sporo ważnych dokumentów i troszkę ważnej pracy na dziś
ZABIJE, UDUSZE, SKOPIE
wyć mi się chce ze złości

dobrze, że synuś pożyczył mi swojego

Cytat:
Zdecydowanie gruszkę, frida jakoś niezbyt mi się podoba.
odradzam gruszkę ponieważ łatwo uszkodzić śluzówkę
wiem,że frida jest mało przyjemna ale naprawdę skuteczna i nie bój się, nic nie łykniesz

mój syn jak był mały miał poważnie zapchany nos, ciągłe zapalenia ucha i nawet oskrzeli bo nie dawał radę wydmuchiwać
frida właśnie zakończyła wszelkie infekcje pokatarowe- nobel dla nich za ten wynalazek

Szaja- ale Twoja córunia dzielna,szkoda mi biduleczki

nazeczona ja zabkę kupiłam w pasażu grunwaldzkim
ale to ze dwa miesiące temu,najlepiej niech sprawdzą w sklepie dostępność i powiedzą gdzie możesz odebrać

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-10-03 o 09:30
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:36   #1053
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Bidula, zrób sobie ten syrop z cebuli i czosnek na noc ozdrowiejesz
ajjj idę się szykować, nie chce mi sie nic;p przed wczoraj taki mialam skurcz nogi ze jeszcze teraz mnie boli.

Musze wyprać maskotki jak je wyprać zeby się nie zniszczyły? wrzucic na pranie ręczne? i nie wirować czy lekko wirować? nie mam pojęcia ;p
Ja prałam kupionego w lumpku Kubusia Puchatka w pralce, z kolorowymi ubraniami, w płynie, na delikatnym programie.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:46   #1054
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Czyli cos, na co gdzie indziej mówi się złotko (nie wiedziec czemu ) albo sreberko .

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Z tego, co wyczytalam w necie to wlasnie wapn z mleka nie jest przyswajalny w calosci.
Rozmawialam z endo przez telefon i mowila, zebym brala suplement zawierajacy zarowno wapn, jak i witamine d. Mowila, zeby mial minimum 1000jednostek, a wszedzie na opakowaniach podaja mg a nie jednostki.

A co myslisz o czyms takim? http://www.do z.pl/apteka/p57443-Calcynovit_1250D3_tabletk i_powlekane_60_szt
usun proszę spacje po "do"
JA biorę z polecenia pani farmaceutki Calperos 1000 mg. Jest fajny, bo jest do jelitowy. Wczoraj mąż mi kupił 100 tabletek i będę miała spokój na dłuższy czas.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:54   #1055
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewoje. Mam ochotę podskoczyć dziś do miasta, bo fajne promocje są w Rossmanie i chętnie bym coś z nich kupiła, ale z drugiej strony nie chce mi się jechać busem, a samochód do jutra na warsztacie stoi.

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
toć wiadomo że nie dowcipne ani dochujne

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
dzień dobry

zostawiłam wczoraj kompa w biurze, nie wiem gdzieś o 17, otwarty, przychodzę dziś rano patrzę zamknięty
mówię, kurde coś nie halo bo nie da się go zamknąć bo ma lekko obudowę pękniętą na zawiasie
oczywiście nikt się nie przyzna, poryczałam się bo mam tam sporo ważnych dokumentów i troszkę ważnej pracy na dziś
ZABIJE, UDUSZE, SKOPIE

wiem,że frida jest mało przyjemna ale naprawdę skuteczna i nie bój się, nic nie łykniesz
No ale przecież tego używały nasze mamy, babki, ciotki... Więc nie może być taka zła. Moja siostra tez u córci gruszkę stosowała, ja tej fridy nigdy na oczy nawet nie widziałam, tylko tyle, co w necie. Nikt jej w moim otoczeniu nie używał nigdy. Pamiętam jeszcze, jak ja byłam mała i mama używała u mnie właśnie gruszki.

A co do laptopa, to ktoś jest niezłym cwelem... Naprawa matrycy to nie jest mały koszt, czasem bardziej się opłaca kupić nowego laptopa, niż bawić się z samym ekranem, niestety. Chyba, że masz go na gwarancji, to inna sprawa, chociaż takiej usterki pewnie nie uznają...

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-03 o 09:55
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:56   #1056
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
dzień dobry

ZABIJE, UDUSZE, SKOPIE

dobrze, że synuś pożyczył mi swojego

mój syn jak był mały miał poważnie zapchany nos, ciągłe zapalenia ucha i nawet oskrzeli bo nie dawał radę wydmuchiwać
frida właśnie zakończyła wszelkie infekcje pokatarowe- nobel dla nich za ten wynalazek

Szaja- ale Twoja córunia dzielna,szkoda mi biduleczki

nazeczona ja zabkę kupiłam w pasażu grunwaldzkim
ale to ze dwa miesiące temu,najlepiej niech sprawdzą w sklepie dostępność i powiedzą gdzie możesz odebrać
Bidulo, ludzie się nigdy nie przyznają że coś zepsuli Nie cierpię takich sytuacji.

Pogoda dziś okropna, deszcz leje całą noc aż się z łóżka nie chce wychodzić. Taką mi ochotę któraś na pyzy zrobiła że chyba na obiad dziś będą! Uduszę
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 09:57   #1057
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ewulkaa : o matko, to ja się nie dziwię, że weny nie masz

Pytanie allegrowe: co wpisujecie w wyszukiwarkę jak szukacie ciuszków? Jakie słowa kluczowe?
ja wpisuje roznie czasem marke jak szukam konkretnie a jak nie to z boku daje przedział rozmiarowy 52-62 i sobie szukam :P

cześć dziewczynki dziś kolejny pochmurny dzień życze dużo uśmiechu !

Marsi ! Tobie to zawsze sie cos przydarzy...co za ludzie serio hamstwo ! jak mozna komus zniszczyc i sie nie przyznac? nie rozmiem..... a to sluzbowy laptop czy wlasny?
Stary 2012-10-03, 10:00   #1058
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hej dziewoje. Mam ochotę podskoczyć dziś do miasta, bo fajne promocje są w Rossmanie i chętnie bym coś z nich kupiła, ale z drugiej strony nie chce mi się jechać busem, a samochód do jutra na warsztacie stoi.
kurcze ja jestem w domu rodzinnym teraz i też bym dziś pojechała i do siebie na mieszkanie na chwile i połazić może po sklepach, tylko, że łóżeczko w piątek zamawiałam no i na adres domowy, bo mam tu gdzie na razie przechować. I znając moje szczęście to ja sobie pojade, a kurier mi zadzwoni

Jeszcze mnie tak TŻ wkurzył!!! Pojechał tydzień temu we wtorek i mówi mi że przyjedzie poniedziałek/wtorek. W weekend już powiedział wtorek/środa, a dziś rano mi mówi, że wyjedzie dopiero wieczorem. I co? Będzie tu w nocy?! Ja na niego czekać nie będę. Za chwilę to będzie, że jutro. Tak mnie ten człowiek wkurza. Pieprzy jedno a robi drugie! ☠☠☠☠☠☠☠enie o Szopenie!!!!!!!

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:01   #1059
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello
Cytat:
Matko, ale mnie przed chwilą mdłości złapały straszne - ale instynktownie poczułam, że MUSZĘ coś zjeść - zrobiłam sobie biszkoptowy omlet (tylko ciemny, dodałam trochę kakao i cynamonu) z dżemem owoce leśne. Pycha było - ale kurczę, drugi raz mi się to zdarza. Jeśli nie zjem kiedy poczuję mdłości to wiszę nad WC z odruchem cofania.... O_o - miewacie tak??

Idziecie do Lidla obczaić te ciuszki co mają być? Kiedy? Jutro?
Niestety też tak mam i wczoraj się nieciekawie skończyło Najgorzej, że jutro mam glukozę i nie wiem jak ją przeżyję
Do lidla podjadę oblookać jutro. Mam nadzieję, że po USG mój kochany szkrabek się ujawni i łatwiej mi będzie kolor wybrać
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ubranka dziecięce mają być też w Realu (w moze kończy sie juz promocja? )
Fajne te ubranka, szkoda tylko, że dzisiaj się promocja kończy...
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Ja dostałam planowo, czyli 1 wrzesnia bardzo sie ucieszyłam, nie powiem, tym bardziej że wyzsza niz osattnio, zobaczymy co to bedzie w listopadzie. Nie pogniewalabym sie jakby mi taka juz do porodu zostala ale wątpie w to, pewnie jakies wyrównanie to było, zazwyczaj tak jest na początku roku szkolnego
Też dostawałam regularnie co miesiąc pierwszego. Pierwsze dwie wypłaty z L4 wyszły bardzo korzystnie, teraz trochę mniej niestety
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
fuzekle to skarpetki, a karminadle to kotlety mielone nigdy w życiu bym na to nie wpadła, ale teraz muszę się przyzwyczajać rodzina TŻa są rodowitymi ślązakami, więc tam takie słowa na porządku dziennym na szczęście mój TŻ i moja teściowa dzielnie mi tłumaczą
Doskonale Cię rozumiem, miałam bardzo podobnie, gdy zaczęłam się spotykać z TŻ'tem. Cała rodzina po Kaszubsku mówiła i na początku ciężko było coś zrozumieć, ale już się przyzwyczaiłam i już wszytko gra
Cytat:
Ja od dzis biore antybiotyk na paciorkowca, a dopwcipnie nic nie dostałam a nie pani dr dała mi krem dowcipny GYNAZOL no i zobaczymy czy cos pomoze;/;/ wrrr
Też dostałam ten krem i póki co pomaga. Po 10 dniach dostałam inne tablety i mam nadzieję, że infekcje nam zejdą

Caffee, bardzo mi przykro. 3mam kciuki za Ciebie i męża, żeby następnym razem wszystko było ok.

bokeh, śliczne zdjęcia

No i gratki z powodu ostatnich wizyt, poznanych płci i ślicznych brzuszków
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:06   #1060
hope01
Zakorzenienie

aniolekKB a Ty kiedy wizyta i jakieś szanse na poznanie płci?

Stary 2012-10-03, 10:14   #1061
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
aniolekKB a Ty kiedy wizyta i jakieś szanse na poznanie płci?
Jutro idziemy na USG 3d i mam nadzieję, że będziemy mogli zerknąć co ma bejbik między nogami Już się doczekać nie mogę
Stary 2012-10-03, 10:15   #1062
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniolekKB Pokaż wiadomość
Jutro idziemy na USG 3d i mam nadzieję, że będziemy mogli zerknąć co ma bejbik między nogami Już się doczekać nie mogę
to 3mam kciuki

Stary 2012-10-03, 10:15   #1063
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny ja wpadłam się tylko przywitać, bo dziś trochę pospałam i się oczywiście nie wyrobię właśnie staram się ogarnąć dom i lecę na uczelnię wpadnę do was wieczorem, a tymczasem życzę wszystkim miłęgo dnia!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:17   #1064
bokeh
Zakorzenienie

musze wam się pożalić otóż zauważyłam że troche mniej rusza mi się dzidzia, tzn na dzień to poruszy się ale tak mocno to moze raz lub dwa w ciagu dnia, ale kiedys zawsze rano a teraz nie zawsze i nie wiem czy się martwić tym ?
Stary 2012-10-03, 10:18   #1065
ilkas
BAN stały

nazeczona przechodziłam przez przeziębienie całe ostatnie 2 tygodnie. Polecam syrop z cebuli. Ja piłam też mleko z czosnkiem i miodem. W końcu postawiło mnie to na nogi.
Co do żabki, też kupiłam Najpierw znalazłam ją w magnolii, ale nie mieli mniejszego rozmiaru, babeczka mi zadzwoniła z zapytaniem gdzie jest...i ostatecznie kupiłam w galerii na Arkadach

hope01 a co robi Twój Tż na tych wyjazdach? Tzn chodzi mi o to, czy to od niego jest zależne kiedy wróci? Nie denerwuj się Chociaż z drugiej strony wiem co czujesz bo sama jestem wściekła, że tż dziś jedzie..i już coś gada że wróci może w niedziele dopiero
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:19   #1066
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

Współczuję z powodu lapka, nie najlepszy początek dnia.
Ile taka frida kosztuje bo jeszcze nie jestem na nic zdecydowana, tylko rozeznanie robię??

Taka pościel mi się podoba, jest do niej jeszcze rożek, tylk droga, ale na jadną taką chyba się skuszę
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pościel.jpg (83,7 KB, 32 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:22   #1067
ilkas
BAN stały

Cytat:
Ale fajnie Trzymam kciuki, bo wiem co to znaczy nie wiedzieć Sama szłam w piątek na wizytę z wieeelką nadzieją i stwierdziłam, że nie wyjdę z gabinetu póki się nie dowiem jaka płeć

Cytat:
musze wam się pożalić otóż zauważyłam że troche mniej rusza mi się dzidzia, tzn na dzień to poruszy się ale tak mocno to moze raz lub dwa w ciagu dnia, ale kiedys zawsze rano a teraz nie zawsze i nie wiem czy się martwić tym ?
A ile to trwa już, że mniej się rusza? Bo u mnie też było tak samo jakoś przez 3 dni. Potem wszystko wróciło do normy
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:22   #1068
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Taka pościel mi się podoba, jest do niej jeszcze rożek, tylk droga, ale na jadną taką chyba się skuszę
Bardzo ładne połączenie tego różu i czekolady
Stary 2012-10-03, 10:24   #1069
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

hope01 a co robi Twój Tż na tych wyjazdach? Tzn chodzi mi o to, czy to od niego jest zależne kiedy wróci? Nie denerwuj się Chociaż z drugiej strony wiem co czujesz bo sama jestem wściekła, że tż dziś jedzie..i już coś gada że wróci może w niedziele dopiero
no właśnie o to chodzi, że to jest od niego zależne i on decyduje i dlatego jestem taka zła

Stary 2012-10-03, 10:27   #1070
maluchna30
Zadomowienie

Hej dziewczynki!!! Wpadłam się tylko przywitać i lecę na zakupy. Jadę moją Olę obkupić...
Stary 2012-10-03, 10:31   #1071
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie Trzymam kciuki, bo wiem co to znaczy nie wiedzieć Sama szłam w piątek na wizytę z wieeelką nadzieją i stwierdziłam, że nie wyjdę z gabinetu póki się nie dowiem jaka płeć

A ile to trwa już, że mniej się rusza? Bo u mnie też było tak samo jakoś przez 3 dni. Potem wszystko wróciło do normy
no też już jakoś z 3 dni będzie, rusza się ale jakoś tak leniwie... wprawdzie chyba w 23 tc nie musi jakos bardzo jeszcze ale wczesniej mialam wrazenie czesciej sie ruszala

Hope nie przejmuj sie mój co prawda pracuje na miejscu ale ma własną działalność i też od niego zalezy kiedy bedzie ile bedzie i zdarzalo sie ze mowil ze wroci np o 16 a wracal o 22 bo mu sie zasiedzialo.... strasznie mnie to irytuje takie robienie z geby dupy ale, moj jest pracoholikiem i nic na to nie poradze
Stary 2012-10-03, 10:35   #1072
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej laski!
Oj, cos mi dziś wizaz muli
Pokaże Wam moje ostatnie paczuszki dla młodego, czekam jeszcze na niebieski kombinezonik

Doprowadze się do ładu i zmykam do rodzinnego po skierowanie na awidnośc toxo. Myslicie ze wypisze? dzwonilam do laba, to jest koszt 180 zl!!! czujecie akcję?
od razu wezme drugie skierowanie na pozniej, bo na nastepna wizytę mam zrobic standardowke czyli mocz i krew oraz HBS, HCV i HIV
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg paczka nr10.jpg (78,2 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paczka nr10b.jpg (78,0 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paczka nr11.jpg (121,0 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg paczka nr12.jpg (79,0 KB, 8 załadowań)

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:36   #1073
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Ile taka frida kosztuje bo jeszcze nie jestem na nic zdecydowana, tylko rozeznanie robię??ę
dwadzieścia parę złotych. Przy katarze gruszka nie ściągnie tak dobrze jak frida, i Marsi ma rację, może uszkodzić błonę śluzową noska, co dodatkowo spowoduje jej opuchnięcie. Są jeszcze inne podobne do fridy sprzęty
http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-...649049367.html
http://allegro.pl/nosalek-aspirator-...667718686.html
http://allegro.pl/aspirator-do-noska...670172403.html
a tu taki do odkurzacza
http://allegro.pl/abakus-aspirator-d...678515583.html
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:42   #1074
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Wczoraj przesiedziałam cały dzień u Rodziców bo mój mąż pojechał na czeską stronę. I ile przepysznych słodyczy dostałam potem, ja w ogóle uwielbiam czeskie czekolady, wafelki, mogłabym je jeść non stop Także teraz mam mały zapasik i się objadam A dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny, muszę jeszcze jakieś ciastko upiec, żeby było świeże.
W ogóle to najadłam się w nocy strachu, bo leżę i ok. północy czuję dym. W sypialni i w przedpokoju. Wołam TŻ, że chyba coś się pali, oblataliśmy po całym domu, nic, tylko dym, na klatce też trochę dymu, TŻ obskoczył wszystkie piętra, czy komuś się z drzwi nie dymi i nic. Chyba po prostu ktoś w nocy coś przypalił, jakiś garnek czy patelnię i wietrzył mieszkanie na klatkę. Ale co się zestresowałam to moje

Caffe strasznie współczuję, trzymajcie się dzielnie i oby już nigdy Was to nie spotkało!

Bokeh ja zauważyłam, że moja Mała ma w tygodniu takie dwa dni kiedy jest bardziej ospała, potem znowu wszystko wraca do normy. Może Twoja też teraz tak ma? Kiedy masz wizytę znowu?

Dziewczyny nie wiecie co się dzieje z Kasia_heaven? Bo chyba dawno jej nie było, nie wiem czy coś przeoczyłam?
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:42   #1075
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Kartoflanka czy kartoflak? A co to są SIWE kluski? Zapewne chodzi o takie zwykłe, gotowane, ale nie wiem...
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nie rozumiem zadnego z tych okreslen
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Dawaj fotki łupów Ja też się kiedyś muszę zmobilizować i pokazać Wam moje perełki

U mnie też mówi się pazłotko
U mnie się jada babkę ziemniaczaną na którą mówi się też kartoflak
Cytat:
to u mnie są to kluski tarte, trzesz surowe ziemniaki odsaczasz krochmal dodajesz mąke jajko.... i kulasz moje ulubione

a kartoflak nie wiem co to?
Cytat:
Znaczy się pyzy??? Ja uwielbiam, zawsze jak do mamy jade to robi
A więc już wyjaśniam

Kartoflak, to chyba to samo co insolito napisała, czyli babka ziemniaczana. Trze się ziemniaki, dodaje jajko, boczku smażonego razem z tłuszczem i zapieka się w piekarniku A przycieraki, czy tam siwe kluski, to to co napisała bokeh - trze się ziemniaki, dodaje jajko, mąkę i rzuca się je łyżką na gotującą się wodę. Ja jem ze smażonym boczkiem i twarogiem. I je po prostu kocham Polecam

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie wszystko jest OK, wyogladala dzidzie dokladnie z kazdej strony wazy juz 520g no i pokazala mi siusiaka takze plec sie nie zmienila

jestem przeszczesliwa
Siusiak obroniony

Łupów ciucholandowych niestety nie pokażę, bo zawiozłam wszystko mamie do prania

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:43   #1076
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Też dostawałam regularnie co miesiąc pierwszego. Pierwsze dwie wypłaty z L4 wyszły bardzo korzystnie, teraz trochę mniej niestety
ale co to znaczy mniej? Mniej niz miałaś w ogóle przed ciążą? Bo ja sie tego najbardziej boje, bo oni biora chyba srednią z 12 miesięcy. A jak ja od wrzesnia mam podwyżkę z mianowania no i ta podwyzka wrzesniowa 3/4% to powinnam miec "sporo" wiecej niz w czerwcu a jak mi policza srednia z 12 ostatnich miesiecy to bede kupe kasy w plecy... ciekawe jak to bedzie u mnie...

Cytat:
Powodzenia!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:45   #1077
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Wczoraj przesiedziałam cały dzień u Rodziców bo mój mąż pojechał na czeską stronę. I ile przepysznych słodyczy dostałam potem, ja w ogóle uwielbiam czeskie czekolady, wafelki, mogłabym je jeść non stop Także teraz mam mały zapasik i się objadam A dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny, muszę jeszcze jakieś ciastko upiec, żeby było świeże.
W ogóle to najadłam się w nocy strachu, bo leżę i ok. północy czuję dym. W sypialni i w przedpokoju. Wołam TŻ, że chyba coś się pali, oblataliśmy po całym domu, nic, tylko dym, na klatce też trochę dymu, TŻ obskoczył wszystkie piętra, czy komuś się z drzwi nie dymi i nic. Chyba po prostu ktoś w nocy coś przypalił, jakiś garnek czy patelnię i wietrzył mieszkanie na klatkę. Ale co się zestresowałam to moje

Caffe strasznie współczuję, trzymajcie się dzielnie i oby już nigdy Was to nie spotkało!

Bokeh ja zauważyłam, że moja Mała ma w tygodniu takie dwa dni kiedy jest bardziej ospała, potem znowu wszystko wraca do normy. Może Twoja też teraz tak ma? Kiedy masz wizytę znowu?

Dziewczyny nie wiecie co się dzieje z Kasia_heaven? Bo chyba dawno jej nie było, nie wiem czy coś przeoczyłam?
O matko, ale Ci zazdroszczę tych słodyczy Wszystko już zjadłaś?

Kasi heaven już baaaardzo dawno nie widziałam.

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-03, 10:45   #1078
mitabe
Rozeznanie

Hej, ale sie wystraszyłam. Wstałam od stołu i nagle ciemno mi przed oczami sie zrobiło i szum w uszach. Ledwo doszłam do kanapy. Dopiero jak wypilem szklankę wody przeszło mi. Położyłam się chwilę jeszcze poszumialo w uszach, zimny pot mnie oblał i teraz już ok. Nigdy w życiu nie zemdlalam czy tak to wygląda? Czy tak coś ze mną nie tak? Boje sie wsawać

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 10:46   #1079
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Hej, ale sie wystraszyłam. Wstałam od stołu i nagle ciemno mi przed oczami sie zrobiło i szum w uszach. Ledwo doszłam do kanapy. Dopiero jak wypilem szklankę wody przeszło mi. Położyłam się chwilę jeszcze poszumialo w uszach, zimny pot mnie oblał i teraz już ok. Nigdy w życiu nie zemdlalam czy tak to wygląda? Czy tak coś ze mną nie tak? Boje sie wsawać
To mi wygląda na omdlenie. Poleż i poodpoczywaj

Dominika

Alicja
Stary 2012-10-03, 10:51   #1080
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

oo ja czeskie słodycze

A wizyte mam 15.10.... właśnie nie wiem bo to nie jest tak ze sie nie rusza niby dopiero po 28 tc trzeba liczyc ruchy a teraz tylko pilnować żeby dluzej niz 12h nie bylo przerwy no to u mnie nie ma. Może sie jakos obrocila inaczej ze nie czuje?

A co do omdlenia to tak to mniej wiecej wygląda ja kiedys szlam po domu normalnie nagle ciemno przed oczami i obudzialam sie na podlodze ...... nie wstawaj zbyt szybko i powoli chodź....

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości