|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
dziś jak wychodził z domu nie płakał , ale ciągle gadał do przedszkola nie , nie , nie , a potem jak go tż przebierał to zaczął beczeć (ponoć mniej niż wczoraj) wiec jest nieco lepiejW końcu udało mi się pogonić tż do roboty w domu teraz trzeba tylko motywować Wiecie co ja jakoś się zraziłam do kupowania w Lidlu ciuchów i butów , kiedyś kupiłam mu rajstopy i były bardzo słabej jakości a w lato kupiłam mu też sandały i też były kiepskie
|
|
#4082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2
Cytat:
![]() ja lubie produkty z lidla, nie wszystkie napewno ale maja fajna jakosc, tesciowa mi z niemiec czesto przywozi produkty tych samych firm co w lidlu. ale wiadomo nie wszystko... |
|
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
ło matko toż to olbrzym , mój waży niecałe 13
drobniutki jest
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez do lidklowskich ubran sie zrazilam...ale cos mi w oko wpadnie to wezme i tak na tylko jeden seson bo pozniej male
![]() tesciowa teraz kupila mlodemu w tchibo kalesony - po 2 sztuki pakowane, fajne grube frotte... zobazymy co bedzie po praniu |
|
|
|
#4085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta: http://66procent.pl/kurtka-abercromb...atowa-572.html |
|
|
|
|
#4086 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też się zraziłam,tż dzwonił kiedyś,że są geterki,kazałam wziąć 2 pary,jedne już miały dziury w kroku a po praniu się z zbobiły Cytat:
Madzia usmiałam się z Eryka ![]() Beata zdrówka dla Maji dziewczyny nie przesadzajcie z tymi dietami przecież to tylko dzieci,można trochę kontrolować,raczej zdrowo odżywiać,więcej owoców a mniej słodyczy,ale caly tydzień nie może zjeść nic słodkiego??"bo mi się wydaje,że jest za gruba" na kształtowanie sylwetki przyjdzie jeszcze czas,niech mają coś z dzieciństwa a nie tylko nakazy i zakazy rozumie jak rzeczywiście jest problem ale u nas nie widziałam jeszcze"za grubego dziecka"może mój Danielek jak miał pół roku
Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-10-03 o 10:53 |
||
|
|
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak to powiedzieć , zależy od sytuacji Wkurzona jestem włączyli nam ogrzewanie i coś mi pyka w rurach tak że nie można spać nie zostawię tak tego , popamiętają mnie
|
|
#4089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieźle zdzierają kaskę... U nas komitetu nie ma, za ubezpieczenie 30zł płaciłam. Teraz dostałam karteczkę że 30zł na obiad - miesiąc temu płaciłam za całość a Misiek tylko 8dni był więc mi odliczyli teraz... U nas dziś tak sobie, w domu ok, w aucie trochę pomarudził że nie chce a w przedszkolu się rozpłakał przy przebieraniu. Myślę że to wina tz, jeździ teraz z nami... mam wrażenie że Michaś próbuje tatę złamać bo dobrze wie że mamy się nie da ![]() Jak CI się udało tz pogonić? Mój dużo mówi, mało robi... ja tez muszę się zmotywować, mam w planie okna pomyć w dwóch dużych pokojach ale nie wiem czy się wyrobię bo na 13 po Michała... Wczoraj i dziś byliśmy z tz na zakupach i tak głupio nam bez Michała, chyba z nim jest weselej A tak czekałam na to żeby samemu jeździć... Heh, czasem żałuję że poszedł teraz już... Pracy i tak nie mogę znaleźć, nic nie ma tak żeby mi godzinowo odpowiadało
|
|
#4090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurcze pogoda na mycie okien fajna.... ale chęci jeszcze brak
|
|
|
|
|
#4091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię Lidla, oczywiście nie wszystko. Miałam dla Zosi kilka par rajtek i skarpetek i były fajne, kocyki, ręczniki, bodziki, piżamki, kombinezon i coś tam jeszcze. Tż lubi ich skarpety i majtasy, sobie czasem kupię jakąś koszulkę. Np. jeansy dla chłopaków są dobre, stale kupujemy dla Wojtka. Mają niektóre rzeczy w naprawdę fajnej jakości. Sandałów nie kupowałam bo mi się nie podobały, wydawały mi się takie plastikowe
![]() Młoda własnie obejrzałam sobie Twoją reklamę. Bardzo, bardzo mi się podobają Wasze zdjęcia .Nie myśleliście nad fotografią dziecięcą ? Czy poprostu działacie na konkretne zlecenie i jak są dzieci to robicie dzieciaczkom ? Przyznam że chciałbym mieć choć jedno zdjęcie z którego będę zadowolona. No mam do dyplomu ale ono jest bardzo oficjalne. Uwielbiam zdjęcia. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() Faktycznie masz drobiazg w domu jak przystało na małą księżniczkę ![]() Cytat:
Ani u moich rodziców ani u nas nie ma szumów i pukania.
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
zakupow tam nie robilam to z all mi przyszlo - tzn jak gg wlaczalam to mi sie reklama pojawila ale jako allegro...
co do zdj dzieciakow... kurcze probowalam ostatnio takiemu 14 dniowemu dzieciaczkowi zrobic... i kurde to nie dla mnie... nawet drcron pomogla mi gadzety kompletowac... ale nie widze sie w tym... zbyt duzo pracy jak na kwote, ktora pozniej mozna za to brac, wole w tym czasie inne zdj robic... a tak zeby robic bo robic to nie chce... bo ma mi sie to podobac... a i tandety nie chce...wiec dzieciaki wczodza w gre jak znajomi poprosza o fotki... inaczej sie nie zabieram... no i musze strone zaktualizowac... bo tam troche staroci jest |
|
|
|
#4093 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Madzia no to takie szmaty bede brac, jakos poupycham.
Cytat:
oooo dziekowka , bede czytac , mam nadzieje, ze szybko tak cos pisze co i jak , bo bym chciala dzis , jutro zrobic.Noooooooooooo ladnie przeplacilam , nie ma kuwa co ![]() Cytat:
, nie wiem czy w pl bede miala czas i wogole jakie sa ceny przesylek nom Cytat:
fajna Cytat:
ejjjj no a ile chcesz zeby wazyla? 15? 17? przeciez ona drobnej budowy jest, malutka . Juz taka bedzie , a ty ile masz wzrostu? niska jestes? a tz? moje czubki normalne raczej, takie srednie , ani za wysocy ani za niscy . Bujam zaraz na zakupy , tylko sniadanko wszamamy . Mam nadzieje ze nie bedzie padac .
|
||||
|
|
|
#4094 | |
|
Rozeznanie
|
Witam
Byłam z Mają u lekarza dostała leki tylko nie umiem rozczytać tak nabazgroliła pamiętam tylko że syrop prawoślazowy. W nocy goraczkowała musiałam spać u niej w pokoju bo kaszel ją aż dusił bałam się ją tak zostawić i spać u siebie w pokoju. Światło jej przeszkadza oczy łzawią bidulka moja ![]() Cytat:
Jeśli chodzi o włosomaniactwo dopiero zaczynam ale jestem fryzjerką. Olej rycynowy nie kładę sam tylko mieszam z innym olejem ( teraz mieszam z olejem z pestek winogron) Zazwyczaj olej kładę na noc raz w tygodniu tylko omijam skalp. Ale olej musisz dobrać sobie sama jaki pasuje Twoim włosom musisz próbować
|
|
#4095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teściowa się fotografią zajmowała i nawet szkołę skończyła stosowną ale to było ponad 40 lat temu, niestety przy Zosi wysiada "0" jakiejkolwiek współpracy czy chęci . Oglądałam jej album dyplomowy i miała piękne zdjęcia portretowe
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
no to nie moja bajka
i analog tez jakos mnie nie kreci.. ja wole isc w grafike... i to daje mi satyfakcje... szczerze to zdj nie lubie robic - wole pozniej z nimi dzialac.. no chyba ze mam wene... ale wole jak tezet cyka a ja pozniej na kompie dzialam jeszcze takie zdj w ruchu dziaciakow jak biegaja, tancza to spoko, albo takie 3 latki, ktore same chca zeby im zdj zrobic to inna bajka.... ale ja chcialam takie maluszki robic.. ale nie nadaje sie.... za duzo czasu na to schodzi o same zdj moze godzinke robilam, gdzie na sesji jakies 6h bylam
|
|
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
Tża wysyłać na sesje
|
#4099 |
|
Zakorzenienie
|
do dzieci tez nie ma cierpliwosci hehe
|
|
|
|
#4100 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4101 |
|
Zakorzenienie
|
Beata zdrowia dla małej , ale antybiotyku nie ma? Tyle dobrze. Ja moim od tyg daje manuka miód , poczytaj , robię test i zobaczymy czy w tym roku coś zalapia, raczej chorowici nie są, zwykle infekcje , rzadko antybiotyk .
Nie mam nafty i co teraz dać bez? Mam olej kokosowy ten do włosów , to sam daje . A słyszałas coś o peper mint na włosy , cebulki , hmm ? Bujam na zakupy to opczaje te odżywki z gliss kur. Tez musze pokonczc swoje kosmetyki bo dokupuje a potem mi cieżko zużyc hehe Mój teraz właśnie w bluzkę jedzie ale mam kurtkę w razie czego taka cieniutka. A może zrobię tak olej rycynowy , olej kokosowy bez nafty potem do mikrofali dodam żółtko i miód - oka ? Czy nie? ---------- Dopisano o 12:23 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Młoda a ty jesteś na któryś fotkach na stronce? Tak mi się wydaje ( po oczach ) ale nie jeste pewna bo tylko raz cię widziałam . No pięknie pada , no cudnie po prostu, a ja bez parasolki, bez kaptura |
|
|
|
#4102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie słyszałam nic o tym peppermint na włosy,a co to jest? A to tak samo ja nakupuje kosmetyków a potem ciężko ich wykończyć Możesz dać bez nafty, ale kup ona kosztuje grosze ja za swoją zapłaciłam 6,90zł a starcza na bardzo długo.
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy tu w uk tak szybko znajdę wiesz ile nachodzilam się za tym o. Rycynowym hehe a i tak kupiłam u mnie na wiosce przez przypadek natrafilam w sklepie ze zdrowa żywnością.
Czytam właśnie o tym nakładaniu i dziewczyny piszą ze to się cieżko nakłada , o co chodzi ? Nalac na rękę i wsmarowac we włosy , jeszcze nie otwieralam więc nie wiem jakiej konsystencji jest hehe pewnie się dowiem wieczorem i zakumam o co biega z ta trudnością w nakładaniu. Mój tz poszedł oddać moje żelazko bez paragonu itd hehe ciekawe czy mu się uda, dziś mi czyscil i coś chyba złe zrobił, wkurzył się i zobaczymy co z tego wyniknie. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Beata tu masz fajnie napisane na co jest dobry http://glorius.pl/2010/04/o-wlasciwo...-miodu-manuka/ Kto pisał o paciorkowcu? Bo takie coś znalazłam . Najlepiej spożywać trzy pełne łyżeczki miodu Manuka codziennie. Jeśli infekcja jest w stadium zaawansowanym, należy trzymać miód w ustach przez kilka sekund, obracając go w ustach przed połknięciem. Zaleca się kontynuowanie stosowania przez co najmniej miesiąc do zabicia całej populacji bakterii paciorkowca w gardle. Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2012-10-03 o 13:43 |
|
|
|
#4104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Monka dzięki
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
jest mloda na zdjeciach,jest
|
|
#4106 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jakie buty kupujecie na zimę dla maluchów? mi się takie podobają http://allegro.pl/next-kozaki-botki-...674638919.html ale jeszcze jedne by musiała mieć takie nie przemakalne. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar jej kupić nosi teraz adidasy 24, a zimowe 24 czy 25 co myślicie
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas przesylka takich bucikow to mysle w granicach 9 zł. One nie sa ciezkie mocno, prawda? Ja jestem monka niska, tz raczej tez, nie ma po kim byc wysoka, ale chudzielcem nie jestem ![]() a to jest 2 latka wiec jeszcze ma czas. Nie chce by byla duza. |
|
|
|
|
#4108 |
|
Zakorzenienie
|
to ja bym brala 25, kurde mojej noga w miejscu stanela kupilam jej fajne adidasy reeboka 24,5 i sa za duze!wr
|
|
#4109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zalezy jak chodzi w buciku po sklepie, ale czasem te rajstopy grubbsze tez musz wejsc wiec roznie to bywa. TE co dalas link to mnie osobiscie sie podobaja srednio. Ale to moje zdanie, nozka jakas taka zdeformowana w tym, splaszczona. ale nie wypowiem sie w kwesti "technicznej' bo oceniam tylko wizualnie, nie miałam. Dziewczyny sie chyba wypowiedzą. Ja jeszcze nie wiem jakie kupie, śniegowce narazie mam u Monki zarezerwowane:-* |
|
|
|
|
#4110 |
|
Rozeznanie
|
teraz to już wolniej chyba będą rosły nóżki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.

dziś jak wychodził z domu nie płakał , ale ciągle gadał do przedszkola nie , nie , nie , a potem jak go tż przebierał to zaczął beczeć (ponoć mniej niż wczoraj) wiec jest nieco lepiej
teraz trzeba tylko motywować 

drobniutki jest 

. Oglądałam jej album dyplomowy i miała piękne zdjęcia portretowe