Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 14:06   #4111
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Mnie sie np podobaja takie
http://allegro.pl/emel-obuwie-dzieci...671814882.html
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:14   #4112
BeataR89
Rozeznanie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Cytat:
Napisane przez nataszka25 Pokaż wiadomość
Bardzo fajne ale cena niezbyt
Stary 2012-10-03, 14:16   #4113
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Równiutką godzinę was nadrabiałam... ufff... no i oczywiście już nic nie pamiętam
Faktycznie ciężko się wbić po dłuższej nieobecności. Mnie nie było tylko 2 dni a jakoś nie wiem co pisać...

Witam nową mamuśkę Tylko nie zniknij za chwilę jak to "nowe" maja w zwyczaju po paru dniach/tygodniach

mrowak- nie ma Cię, wiem... ale powiem tylko tyle- MOJA SIS. Jak ja Cie doskonale rozumiem. I na przemęczenie winy zrzucac nie mogę Trzymaj się tam

Wagi niektórych forumowych dzieciaczków mnie powaliły Moja na bilansie miała 12kg. Teraz pewnie coś koło 13 ma i jakieś 90-92 cm.

Co do karmienia. Ja sie jakoś bardzo w to nie zagłębiam. Nie czytam etykiet, nie liczę cukrów itp. sami nie odżywiamy się niestety zdrowo i po prostu nie mam tego "w sobie". Po prostu staram się by nie jadła dużo słodyczy. Oczywiscie zdarzaja się dni gdzie ma tzw. dzień dziecka Staram się też by jadła ryby, sery, jajka, warzywa, owoce (tego nigdy nie odmówi) wszystko co potrzebne w diecie dziecka ale zjada też te "złe" rzeczy typu deserki, monte, bakusie, slodycze, paluszki, chrupki, krakersy itp. Staram się nie przesadzać w żadną stronę.

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Kolorować uwielbia, lubi tym się bawić http://allegro.pl/puzzle-drewniane-u...662523966.html
no i lubi układać piankowe puzzle http://allegro.pl/edukacyjne-duze-pu...639308910.html
Moja tez to lubi, ma takie coś ale całą rodzinkę- tata, mama,m dziewczynka i chłopiec. Można wszystkich tak samo ubrać

Wychodzimy wczoraj z domu o 7 rano. Mgła... mała mówi:"mamusiu, ale pochmurno. Jakie domy zachmurzone"

dziś- wracamy ze spaceru. Mała ma buty całe oblepione piachem, staram się jej wyczyscić. Na co ona "mamusiu, przestań, w domu WYPRASZ"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-10-03 o 14:17
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:18   #4114
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajne ale cena niezbyt
cena jest wysoka, ja w zeszlym roku kupilam malej korneckiego za 90 zł kozaczki, trzeba szukac
do przedszkola mala chodzi? bo nie wiem czy pisałaś czy nie doczytalam?
Stary 2012-10-03, 14:19   #4115
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja bankowo kupie mlodej sniegowce czy cos jeszcze nie wiem,zresztabez przesady pochodzi 2 miechy i wsio...juz sie tak nie sram za przeproszeniem nad butami zimowymi ...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 14:22   #4116
ASIULEK_23
Zakorzenienie

monka- 8.30 to dla Ciebie za wcześnie?? Ja dziś o 8.30 to juz miałam posprzątane, poodkurzane, posprzatany pokój po malowaniu (posciaganie folii, taśm, pomycie podłóg, zamontowanie listewek wykończeniowych itp.)i byłyśmy z Wercią zwarte i gotowe do wyjscia na zakupy i spacer

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-03, 14:25   #4117
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Równiutką godzinę was nadrabiałam... ufff... no i oczywiście już nic nie pamiętam
Faktycznie ciężko się wbić po dłuższej nieobecności. Mnie nie było tylko 2 dni a jakoś nie wiem co pisać...

Witam nową mamuśkę Tylko nie zniknij za chwilę jak to "nowe" maja w zwyczaju po paru dniach/tygodniach

mrowak- nie ma Cię, wiem... ale powiem tylko tyle- MOJA SIS. Jak ja Cie doskonale rozumiem. I na przemęczenie winy zrzucac nie mogę Trzymaj się tam

Wagi niektórych forumowych dzieciaczków mnie powaliły Moja na bilansie miała 12kg. Teraz pewnie coś koło 13 ma i jakieś 90-92 cm.

Co do karmienia. Ja sie jakoś bardzo w to nie zagłębiam. Nie czytam etykiet, nie liczę cukrów itp. sami nie odżywiamy się niestety zdrowo i po prostu nie mam tego "w sobie". Po prostu staram się by nie jadła dużo słodyczy. Oczywiscie zdarzaja się dni gdzie ma tzw. dzień dziecka Staram się też by jadła ryby, sery, jajka, warzywa, owoce (tego nigdy nie odmówi) wszystko co potrzebne w diecie dziecka ale zjada też te "złe" rzeczy typu deserki, monte, bakusie, slodycze, paluszki, chrupki, krakersy itp. Staram się nie przesadzać w żadną stronę.

Moja tez to lubi, ma takie coś ale całą rodzinkę- tata, mama,m dziewczynka i chłopiec. Można wszystkich tak samo ubrać

Wychodzimy wczoraj z domu o 7 rano. Mgła... mała mówi:"mamusiu, ale pochmurno. Jakie domy zachmurzone"

dziś- wracamy ze spaceru. Mała ma buty całe oblepione piachem, staram się jej wyczyscić. Na co ona "mamusiu, przestań, w domu WYPRASZ"
no w domu wyprasz mama
boska jest
Stary 2012-10-03, 14:25   #4118
BeataR89
Rozeznanie

Cytat:
cena jest wysoka, ja w zeszlym roku kupilam malej korneckiego za 90 zł kozaczki, trzeba szukac
do przedszkola mala chodzi? bo nie wiem czy pisałaś czy nie doczytalam?
Dokładnie trzeba dobrze szukać, bo są czasem okazje
Nie chodzi do przedszkola
Stary 2012-10-03, 14:56   #4119
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

kurcze pogoda na mycie okien fajna.... ale chęci jeszcze brak
No nie fajna bo mnie słońce w bambuko zrobiło... Jak zaczęłam to było za chmurami a jak już się do szyb zabrałam to wyszło i z całym impetem waliło po oknach A że za graciarnie" (pokój di generalnego remontu) sie zabrałam i ciśnienia nie mam to zostawiłam na potem.

Cytat:
monka- 8.30 to dla Ciebie za wcześnie?? Ja dziś o 8.30 to juz miałam posprzątane, poodkurzane, posprzatany pokój po malowaniu (posciaganie folii, taśm, pomycie podłóg, zamontowanie listewek wykończeniowych itp.)i byłyśmy z Wercią zwarte i gotowe do wyjscia na zakupy i spacer
Ja o 8.30 piłam kawę, Misiek z tz jedli śniadanie Wcześniej wstałam umyłam włosy i pościeliłam łóżka Także jak masz tyle zapału to może wpadnij do mnie jutro zamiast ja do CIebie? Ja wezmę dzieciaczki do ogródka a Ty możesz posprzątać

Ps. Dam Ci znać rano co z jutrem ok? Misiek trochę kaszle i mały glutek czasem wyjdzie z noska ale chodzi do przedszkola... może i TY się nie przerazisz

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:27   #4120
ASIULEK_23
Zakorzenienie

czyżby Miskowi się przestawiło na lepsze?? Bo niestety Wercia ostatnio niczym budzik... jak nie punkt 6 to może z 10 po. Ale jako, ze ostatnie 3 noce spalam z nią w jednym pokoju to wiem, ze budzi się już jakoś o 5.45. Jakieś 15-20 minut sie wierci, przeciąga, ziewa i ok 6 wstaje

Swoją drogą- jak dobrze, że nie muszę z nią spać w jednym pokoju. Średnio sie wysypiam. Słyszę jej każde jęknięcie, każde wiercenie... a teraz już wiem, ze czasem nawet jak by lekko zapłacze, coś powie... normalnie nie słyszę i mam to w nosie a jak z nią spalam to zrywałam się bo myślałam, że się budzi...

czytałam te objawy autyzmu i szczerze mówiąc to bardzo wiele mogłabym przypasować do Weroniki. Szczególnie pierwsze miesiące wycia, niespokojny sen (do tej pory jak się okazuje) krzyki, kręcenie w koło (teraz już nie ale kiedyś bardzo lubiła), posiadanie mnie w d... jak ją o cos proszę i wiele, wiele innych. Tylko pociesza mnie jej gadulstwo i to, ze lubi się przytulać, całować, miziać nas, głaskać itp.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-03, 19:53   #4121
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
Apropo wagi mela dwanascie czterysta wazyla jakis czas temu
ja wiem, że różne budowy itp, ale to i tak mega dużo mi się wydaje na 10 mieisęczne dziecko

Cytat:
Moja niunia się rozchorowała katar ma straszny aż łzy jej lecą z oczy i światło jej przeszkadzało. Kaszel okropny, no i temp. dostała wypiła mleko i usnęła. Oby noc była spokojna i ten kaszel ją nie męczył. Jak jutro będzie miała gorączkę to do lekarza. No i zobaczyłam na jej ząbku górnej trójce taką ciemną kropkę co to może być Chyba po chorobie do dentysty sie przejdziemy ale boję sie tej wizyty bo ona u lekarza nie chce buzi otworzyć jak sprawdza gardło a co dopiero u dentysty
współczuję bardzo , zdrówka życzę

monka
, ja kupuję oleje rycynowy po 1,60zł za 30ml. Ty pewnie masz jakiś ekologiczny. Ja polecam dodawanie trochę rycynowego do oleju bazowego innego (kokos, winogrona, migdały...cokolwiek masz). Sam rycynowy jest lepki i gęsty-ciężko sie nakłada i ciężko zmywa. A domieszany już oki. Można też taką miksturkę lekko podgrzać w mikro
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
, ale ten tekt" tato to może na tym zakończymy to sprawdzanie, zapłacę ci za to 5 zł". .
boskie

nataszka
, na spękane usta to maść z wit A żeby się zregenorwały, a tak na co dizęń fajne jest czyste masełko shea (rafinowane)+jakiś olej do tego
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w co ubieracie dzieciaki teraz? .
teraz to rano jest mega zimnica-dziś np.krótki rękaw, bluza, polar i bezrękawnik, a wracać można było nawet na krótki rękaw...
Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
Wiecie co ja jakoś się zraziłam do kupowania w Lidlu ciuchów i butów , kiedyś kupiłam mu rajstopy i były bardzo słabej jakości a w lato kupiłam mu też sandały i też były kiepskie
a po mojemu to wszystko trza pomacać-bo oni mają te swoje marki własne, ale i tak po prostu zlecają komuś szycie z tymi ich metkami (np. lupilu, czy jolinesse)i nie musi to być ta sama firma, nawet często nie jest (mam kilka kompletów takich samych niby gaci kupowanych przy kilku okazjach i każdy komplet nieco inny). Raz mi się trafiły trefne rajtki, a te co niedawno kupowałam, to są jak z nexta co najmniej. Piżąmy to samo-jedną kupił mi tż (nie otwierał) i szmata, drugą teściową i z super grubej bawełny i fajny krój.
Cytat:
Dziewczyny a jakie buty kupujecie na zimę dla maluchów? mi się takie podobają http://allegro.pl/next-kozaki-botki-...674638919.html ale jeszcze jedne by musiała mieć takie nie przemakalne. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar jej kupić nosi teraz adidasy 24, a zimowe 24 czy 25 co myślicie
ja jestem przeciwna takim butkom u małych dzieci, bo one takie lekkie i wiotkie zazwyczaj i się stópki wykoślawiają (w sumie nawet dorosłym babkom też-i okropnie u nich to wygląda)
--
a moja znów rano wyje (po nieobecności chorobowej dodatkowo) przed i w przedszkolu i trochę im leje podczas spania...

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:13   #4122
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pierwsza odsłona Werci pokoiku. Oczywiście jeszcze niedokończonego. Efekt na pewno wkleję na razie jestem zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2104.jpg (116,6 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2099.jpg (91,7 KB, 49 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie2092.jpg (128,1 KB, 39 załadowań)

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-03, 20:16   #4123
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ja jestem przeciwna takim butkom u małych dzieci, bo one takie lekkie i wiotkie zazwyczaj i się stópki wykoślawiają (w sumie nawet dorosłym babkom też-i okropnie u nich to wygląda)
to fakt, chyba ze mowa o oryginalnych, ktore maja usztywniona piete... w Bartku mona je obmacac - chyba emu maja.. kolo 300zl kosztuja...tylko ze na snieg sie nie nadaja...

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

fajnie a jak mieszkanka owego pokoju??
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:32   #4124
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
to o ktorej wy jecie obiadek??
u nas przesylka takich bucikow to mysle w granicach 9 zł. One nie sa ciezkie mocno, prawda?

Ja jestem monka niska, tz raczej tez, nie ma po kim byc wysoka, ale chudzielcem nie jestem
a to jest 2 latka wiec jeszcze ma czas. Nie chce by byla duza.
hehe dzieciaki zawsze rano jedza , potem starszy do szkoly smiga, pobujamy sie w domu, pognijemy, posprzatamy i tak zazwyczj ok 11-12 sniadanie , a dla malego to drugie . Ja czasem sniadanie jem o 15 jak mam duzo do roboty.

Cytat:
nom za wczesnie chodzilo mi o to, ze wiesz, bede musiala sie wykapac, potem wlosy wysuszyc, , pomalowac i na 8.40 byc w szkole . Troche mi zejdzie, wiec stanowczo za wczesnie. A w domu sprzatam caly dzien , zawsze cos , staram sie wieczorem miec na blysk, a o 9 kuwa juz mam burdel , pytam sie no JAK TO .

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
monka[/B] , ja kupuję oleje rycynowy po 1,60zł za 30ml. Ty pewnie masz jakiś ekologiczny. Ja polecam dodawanie trochę rycynowego do oleju bazowego innego (kokos, winogrona, migdały...cokolwiek masz). Sam rycynowy jest lepki i gęsty-ciężko sie nakłada i ciężko zmywa. A domieszany już oki. Można też taką miksturkę lekko podgrzać w mikro

boskie

nataszka
, na spękane usta to maść z wit A żeby się zregenorwały, a tak na co dizęń fajne jest czyste masełko shea (rafinowane)+jakiś olej do tego

teraz to rano jest mega zimnica-dziś np.krótki rękaw, bluza, polar i bezrękawnik, a wracać można było nawet na krótki rękaw...

a po mojemu to wszystko trza pomacać-bo oni mają te swoje marki własne, ale i tak po prostu zlecają komuś szycie z tymi ich metkami (np. lupilu, czy jolinesse)i nie musi to być ta sama firma, nawet często nie jest (mam kilka kompletów takich samych niby gaci kupowanych przy kilku okazjach i każdy komplet nieco inny). Raz mi się trafiły trefne rajtki, a te co niedawno kupowałam, to są jak z nexta co najmniej. Piżąmy to samo-jedną kupił mi tż (nie otwierał) i szmata, drugą teściową i z super grubej bawełny i fajny krój.

--
a moja znów rano wyje (po nieobecności chorobowej dodatkowo) przed i w przedszkolu i trochę im leje podczas spania...
O DZIEKI , mam ten kokosowy, dzis kupilam arganowy , ale muse doczytac dokladnie co i jak z nim .

Cytat:
Pierwsza odsłona Werci pokoiku. Oczywiście jeszcze niedokończonego. Efekt na pewno wkleję na razie jestem zadowolona

wow , nobajera , cacy jak ta lala

Ja dzis telefon zgubilam taka cipa ze mnie, nie wiem jak i kiedy , ale bylam w jednym sklepie i wyszlam z niego , cos mnie natchnelo , zeby zadzwonic, tyyy lukam a tu nie ma tele .Szybko do auta i wrocilam sie do sklepu, zagaduje sprzedawczynie a on ANIOL moj mowi ze drugi ANIOL przyniosl , no po nogach bym calowala jakbym wiedziala kto to

Ale to nie wszystko ,moj tz cipa maslana zgubil portfel . W ostatnim sklepie naszego maratonu, swieta krowa go natchenala i pyta sie gdzie moj portfel . Oczywiscie ja ostro wertuje w myslach i mowie , czy nie zostawil moze tam w sklepie , w ktorym chcial zelazko oddac. No ba jasne ze tak. To my pruli przez miacho do sklepu i co? i BYL
zelazka nie przyjeli , trza paragon zlukac ,tylko gdzie

Beata ja nie wiem, chodzilam szukalam, ale nie widzialam nicz gliss kura , przeciez to znana firma ,a tam ani nawet szamponow , no nic. Bede musiala sprawdzic w innym miescie albo w pl kupie ta odzywke .
Jak mala?
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:34   #4125
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a jakie buty kupujecie na zimę dla maluchów? mi się takie podobają http://allegro.pl/next-kozaki-botki-...674638919.html ale jeszcze jedne by musiała mieć takie nie przemakalne. Tylko się zastanawiam jaki rozmiar jej kupić nosi teraz adidasy 24, a zimowe 24 czy 25 co myślicie
Aga kiedyś pisała że ciężko je założyć dziecku na nozke, bo są bardzo wąskie

Cytat:
bardzo ładny pokoik

Zosia znowu katar ma, rano poszła do przedszkola zdrowa, a wróciła z takim katarem. Jutro chyba znowu nie pójdzie

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:47   #4126
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajnie te makarony wyglądają
Wercia jak sprząta
a widok z okna macie na co? widze tyle drzew

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Aga kiedyś pisała że ciężko je założyć dziecku na nozke, bo są bardzo wąskie

bardzo ładny pokoik

Zosia znowu katar ma, rano poszła do przedszkola zdrowa, a wróciła z takim katarem. Jutro chyba znowu nie pójdzie
ciagle te dzieciaczki chorują w tych przedszkolach...
Stary 2012-10-03, 20:47   #4127
monka23
Zakorzenienie

Evitka patrze na sklad tego oleju i pisze argania spinosa (argan) kernel oli - czyli czysty olej co nie? . bo tam nic wiecej nie ma. Mialam brac jeszcze jakas mgielke z arganem i odlozylam bo bylo troche chemi, ale teraz mysle ze chyba musialo byc bo to nie czysty olej ehhh , moze nastepnym razem bedzie to wezme.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:58   #4128
nataszka25
Zakorzenienie

a jakas dobra odzywke do wlosow znacie do suchych i zniszczonych? co polecacie?
Stary 2012-10-03, 21:02   #4129
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka Pokaż wiadomość
to superowo,że już lepiej
ja też się zraziłam,tż dzwonił kiedyś,że są geterki,kazałam wziąć 2 pary,jedne już miały dziury w kroku a po praniu się z zbobiły
u nas w rajtkach były dziury w kroku maciej miał je dosłownie dwa razy na dupce

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Cytat:
a moja 11,500, wczoraj ważyłam kurcze a jest styczniowa, chyba tu najstarsza. Moze cos na apetyt musiala bym jej zaczac dawac? badania miala ok, musze powtorzyc znowu.
faktycznie drobniutka nie ma co się martwić
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:04   #4130
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia jak sprząta
To drzewa i krzaki przed blokiem, w głębi chyba ogródki działkowe

Jutro chyba zrobimy z Miśkiem inspekcję u Asiulka

Michaś
Stary 2012-10-03, 21:06   #4131
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

nom za wczesnie chodzilo mi o to, ze wiesz, bede musiala sie wykapac, potem wlosy wysuszyc, , pomalowac i na 8.40 byc w szkole . Troche mi zejdzie, wiec stanowczo za wczesnie. A w domu sprzatam caly dzien , zawsze cos , staram sie wieczorem miec na blysk, a o 9 kuwa juz mam burdel , pytam sie no JAK TO .
Ja dzis telefon zgubilam taka cipa ze mnie, nie wiem jak i kiedy , ale bylam w jednym sklepie i wyszlam z niego , cos mnie natchnelo , zeby zadzwonic, tyyy lukam a tu nie ma tele .Szybko do auta i wrocilam sie do sklepu, zagaduje sprzedawczynie a on ANIOL moj mowi ze drugi ANIOL przyniosl , no po nogach bym calowala jakbym wiedziala kto to

Ale to nie wszystko ,moj tz cipa maslana zgubil portfel . W ostatnim sklepie naszego maratonu, swieta krowa go natchenala i pyta sie gdzie moj portfel . Oczywiscie ja ostro wertuje w myslach i mowie , czy nie zostawil moze tam w sklepie , w ktorym chcial zelazko oddac. No ba jasne ze tak. To my pruli przez miacho do sklepu i co? i BYL
zelazka nie przyjeli , trza paragon zlukac ,tylko gdzie
też tak mam

ale mieliscie dzis szczescie, w nieszczesciu czy jakos tak, a w portfelu wszystko bylo??
dobrze ze ten od telefonu sie nie ujawnil bo ty go po nogach chcialas calowac, a fujjjj, wiesz kto to mogl znalezc??

i szukaj paragonu! tu szczęscia nie miałaś

Beata jak malutka?

nasza Dracon robi piękne czapeczki, mała mi się tak w niej podoba
Stary 2012-10-03, 21:08   #4132
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Super że już lepiej
Nieźle zdzierają kaskę... U nas komitetu nie ma, za ubezpieczenie 30zł płaciłam. Teraz dostałam karteczkę że 30zł na obiad - miesiąc temu płaciłam za całość a Misiek tylko 8dni był więc mi odliczyli teraz...

U nas dziś tak sobie, w domu ok, w aucie trochę pomarudził że nie chce a w przedszkolu się rozpłakał przy przebieraniu. Myślę że to wina tz, jeździ teraz z nami... mam wrażenie że Michaś próbuje tatę złamać bo dobrze wie że mamy się nie da

Jak CI się udało tz pogonić? Mój dużo mówi, mało robi... ja tez muszę się zmotywować, mam w planie okna pomyć w dwóch dużych pokojach ale nie wiem czy się wyrobię bo na 13 po Michała...
gadałam z babeczkami to komitet nie jest obowiązkowy 45 zl na rok, ale pieniądze z komitetu idą na różne imprezki dla dzieciaków , prezenty na mikołaja , przybory plastyczne itd., w sumie nie wypada nie zapłacić
U nas też tż go wozi i maciej nie zdąży długo płakać bo pani od razu go zabiera dziś powiedział że jutro chce iść do przedszkola , co zobaczymy co będzie rano.

Wiesz co pogoniłam go, bo w sumie mamy już wszystko kupione , kable , materiały budowlane, tynki, farby, drzwi nawet karnisze i wszystko stoi i czeka, więc nie ma co tylko trzeba się zabrać do roboty , mam nadzieje że do wiosny skończymy, nie wyobrażam sobie żeby ten remont trwał dłużej o
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-03, 21:09   #4133
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
To drzewa i krzaki przed blokiem, w głębi chyba ogródki działkowe

Jutro chyba zrobimy z Miśkiem inspekcję u Asiulka
fajnie, po przedszkolu?
Stary 2012-10-03, 21:13   #4134
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a jak przykrecisz to tez tak pyrka? ja mam pozakrecane u nas tak cieplo z blokach ze maskara, okna otwieram...

kurcze pogoda na mycie okien fajna.... ale chęci jeszcze brak
to jest tak że nie ważne czy są odkręcone, czy nie coś tam sobie pyka i doprowadza mnie do szału mam wrażenie że dziś jest lepiej , tzn. mniej pyka , oby całkiem przestało bo zwariuje , a i byłam jeszcze u sąsiadów u nich tak samo pyka i mówią ,że takie coś przydarzyło się pierwszy raz , niczego podobnego wcześniej nie było , wiec jak będzie dalej pykać i przeszkadzać to napiszemy wspólne pismo o usunięcie awarii dobrze że nie będziemy z tym sami

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Witam
Byłam z Mają u lekarza dostała leki tylko nie umiem rozczytać tak nabazgroliła pamiętam tylko że syrop prawoślazowy. W nocy goraczkowała musiałam spać u niej w pokoju bo kaszel ją aż dusił bałam się ją tak zostawić i spać u siebie w pokoju. Światło jej przeszkadza oczy łzawią bidulka moja

.
no to dużo zdrówka dla Majki
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-03, 21:14   #4135
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
fajnie, po przedszkolu?
Po przedszkolu i drzemce

Michaś
Stary 2012-10-03, 21:16   #4136
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Beata butki fajne ale na zdjęciu wg mnie. No i może na sesji zdjęciowej z dzieciaczkami bo niestety do chodzenia to raczej nie bardzo. Mam zdanie podobne do Evitki. Cena tez nie niska jak na coś takiego. Zdecydowanie, oczywiście gdybym miała pieniądze, to wolałabym dołożyć i kupić emelki pokazane przez Nataszkę.
Jestem fanką emelków
jak chcesz kupić buty wyłącznie do samochodu to powinnaś coś znaleźć w sieciówkach w dużo niższych cenach.

Asia czuję si jak w domu prawie Super kolor
Stary 2012-10-03, 21:19   #4137
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
śliczniutko podoba mi się , bardzo , bardzo

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

o masz właśnie to jest najgorsze , dajesz zdrowe dziecko odbierasz chore
20-12-14 10 tc
Stary 2012-10-03, 21:20   #4138
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Cytat:
Wercia jak sprząta
Na drzewka, krzaczki... potem ulica (raczej mało uczęszczana) i ogródki działkowe. Tam mi się marzy działkę kupić. Rzut beretem bym miała

A mała się starała

Lind- czekamy.. Dziś Wercia powiedziała "kocham Michałka"

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2012-10-03, 21:23   #4139
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Po przedszkolu i drzemce
to na parapetówe u Werci sie załapiecie Michaś bierz flaszeczkę
dobrze ze wyspany, bedzie lepsza zabawa, ja z niewyspana Mela sie nigdzie nie ruszam, jest nie do wytrzymania
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Beata butki fajne ale na zdjęciu wg mnie. No i może na sesji zdjęciowej z dzieciaczkami bo niestety do chodzenia to raczej nie bardzo. Mam zdanie podobne do Evitki. Cena tez nie niska jak na coś takiego. Zdecydowanie, oczywiście gdybym miała pieniądze, to wolałabym dołożyć i kupić emelki pokazane przez Nataszkę.
Jestem fanką emelków
jak chcesz kupić buty wyłącznie do samochodu to powinnaś coś znaleźć w sieciówkach w dużo niższych cenach.

Asia czuję si jak w domu prawie Super kolor
są świetne, mi sie tak podobaja na takich małych nózkach,

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Cytat:
Na drzewka, krzaczki... potem ulica (raczej mało uczęszczana) i ogródki działkowe. Tam mi się marzy działkę kupić. Rzut beretem bym miała

A mała się starała

Lind- czekamy.. Dziś Wercia powiedziała "kocham Michałka"
więc zamiast flaszki czekoladki, co by bylo bardziej romantycznie;P
Stary 2012-10-03, 21:23   #4140
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Pobawiłam się dziś we fryzjera obcinając te makarony. Bo były o jakieś 30 cm za długie nie przyglądać się efektom Z 30 minut mi to zajęło... masakra.. Wercia przy tym

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości