Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 15:04   #1741
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Wiadomość od anett234:

Hej! Jeszcze leżę. Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor powiedział, że dopiero w piątek. Chcą jeszcze poobserwować bo cholestaza lubi wracać. Ale wyniki są ok, dzieci też brykają. Mamy wytrzymać do 36 tc (czyli jeszcze 2 tyg) i będzie ok. Najgorsze to uzależnienie od internetu i od Was
ściskamy Was mocno
Cytat:
Napisane przez aniamotylek Pokaż wiadomość
Hej

Nie nadrobie Was za szybko watek leci, wczoraj mialam spotkanie w szpitalu z konsultantem, zmierzyla brzuszek i stwierdzila ze za maly ze powinien byc wiekszy co dla mnie nie bylo nowoscia bo tydzien temu polozna mi to samo powiedziala. Posluchala bicia serduszka i wszystko ok. Powiedziala ze umowi mnie na scan aby zobaczyc czy malutka rosnie. Wrocila doslownie po 3 minutkach i zabrala mnie na scan (myslalam ze bede czekac ze 2 tygodnie). Tam juz inny lekarz zmierzyl mi brzuszek i stwierdzil ze wszystko ok, i zaczal jej pokazywac jak sie mierzy!!!!!!!!!1 Nie moglam uwierzyc ze taki ktos przyjmuje kobiety w ciazy, co nawet nie potrafi okreslic prawidlowo dna macicy. Potem zrobic scan i zmierzyl glowke, nozke i brzuszek, powiedzial ze wszystko w normie, jak zapytalam ile wazy nie potrafil powiedziec . On robiac mi ten scan pokazywal jej co i jak wyglada a jak zapytal czy chce zmierzyc kosc udowa to ona mowi ze popatrzy!!! Zero doswiadczenia, tak to i jak moglabym przyjmowac pacjentki, brzuch zmierze, tetna wyslucham i moge byc lekazrem. Na szczescie z malutka ok, jest dobrych rozmiarow, a wiec niepotzrebnie sie martwilam. Nastepne spotkanie z polozna mam za 2 tygodnie i potem juz co 2 tygodnie beda ja widziala. W poniedzialek bylam tez w szpitalu na wycieczce, warunki super, bede miala wlasny pokoik z lazienka i prysznicem do dyspozycji, i polozna na caly czas porodu. Tutaj sa 2 rodzaje porodowek, dla tych ktorzy korzystali tylko z polzonej i dla tych ktorzy z poloznej i konsultanta wtedy maja fachowa opieke zapewniona, na miejscu.

Posdarwiam was wszystkie i sciskam,, zostalo mi jeszcze 5 tygodni pracy, potem 2.5 tygodnia urlopu, a wiec jeszcze 7.5 tygodnia do porodu juz sie boje. Czuje sie ok, tylko 2 razy w nocy na siusiu, i 9kg do przodu. Troszeczke zgaga doskwiera ale mleczko pomaga.
dobrze, że jednak wszystko ok

T'ai

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:04   #1742
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki
hbs ujemny, mocz ok, morfologia ok
a najlepsze że hemoglobina lepsza niż ostatnio
a witamin jak nie brałam tak nie biorę jeszcze żadnych od początku ciąży

gratuluję wyników
kia_mia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:12   #1743
halwaya
Zakorzenienie

T'ai - super wieści
aniamotylek - u mnie położna chyba też tak mierzy, żeby się zgadzało.. bo jak mi w szpitalu inna położna zmierzyła to była różnica 3cm ! w pokoju łazienka - nieźle - w naszym szpitalu jak mnie położyli w jednym pokoju to łazienki się nie dopatrzyłam - była tylko umywalka, więc nie wiem.. może umówię się na zwiedzanie szpitala też. Fajnie, że Ci skan zrobili - też bym chciała
today_tomorrow - trzymaj się i zaciskaj nogi!
judkama - świetne zdjęcie - ślicznie wyglądasz - brzuszek duży!

mnie leń dopadł.. miałam się zabrać za sprzątanie, ale chyba się zdrzemnę.. nie mam siły, ale może jak się zregeneruję to będzie lepiej.. do zobaczenia później - nie piszcie za dużo miłego popołudnia dziewczynki

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:13
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:18   #1744
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja tam sie nei odzywam, bo o mnie to juz tyle sie nagadali ze mam 30 lat, ze stara, ze drugi mąz , że teraz szybko ślub itd itp i w nosie to mam
ale kurcze myslalam ze jak bede w ciazy to chociaz mi meijsca beda ustepywac a tu kiszka
a ja stara, bez męża i w ciąży. No ale przynajmniej ustępują, może ze względu na to pierwsze
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:19   #1745
kaaamila1
Zakorzenienie

Ale sie narobiłam.. sprzątnęłam dwie szafy i popakowałam w reklamówki ciuchy, których już nie będę nosic..muszę je wrzucic dzisiaj do koszy PCK..

Chce mi się słodkiego a nic nie mam w domu..

Karolka- udusic te babska jak można się aż tak pomylic !

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość

Damian jak mój tż :d a Adrianek zawsze mi się podobało, ale tyle ich wokół mnie że nie wiedziałabym na kogo wołają
Mój TŻ też Damian

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
specjlanie dla Marti brzuszek w koncowce 32 tc
lustro niestety brudne bo nie mialam plynu do mycia szyb, a wode nam zakrecili i nawet prania wstawic nie moge
no i niewyrazne jest bo z telefonu, a aparat gdzies sie zapodzial
Piękny brzunio

Cytat:
Wiadomość od anett234:

Hej! Jeszcze leżę. Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor powiedział, że dopiero w piątek. Chcą jeszcze poobserwować bo cholestaza lubi wracać. Ale wyniki są ok, dzieci też brykają. Mamy wytrzymać do 36 tc (czyli jeszcze 2 tyg) i będzie ok. Najgorsze to uzależnienie od internetu i od Was
Dobrze, ze moją świetną opiekę !

.......................

Gratuluje udanych badań

Dzięki za odp. w spr. prania koszul do szpitala ! Ja już przygotowałam sobie torbę i kosmetyczkę. Muszę wyprac, bo trochę brudne.

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:20   #1746
ausente
Zadomowienie

dziewczyny , doradźcie / tak jak na 1 rysunku czy na 2 ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dsa.jpg (24,3 KB, 33 załadowań)
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:22   #1747
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
a ja stara, bez męża i w ciąży. No ale przynajmniej ustępują, może ze względu na to pierwsze
Wkurza mnie takie gadanie za młoda, za stara, mąż za dobry, mąż zły, bez męża...ludzie myślą, że jest tylko jedna recepta na szczęście: ich własna Dobrze, że im robimy na przekór
Stary 2012-10-03, 15:22   #1748
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Nie nadrobie Was za szybko watek leci, wczoraj mialam spotkanie w szpitalu z konsultantem, zmierzyla brzuszek i stwierdzila ze za maly ze powinien byc wiekszy co dla mnie nie bylo nowoscia bo tydzien temu polozna mi to samo powiedziala. Posluchala bicia serduszka i wszystko ok. Powiedziala ze umowi mnie na scan aby zobaczyc czy malutka rosnie. Wrocila doslownie po 3 minutkach i zabrala mnie na scan (myslalam ze bede czekac ze 2 tygodnie). Tam juz inny lekarz zmierzyl mi brzuszek i stwierdzil ze wszystko ok, i zaczal jej pokazywac jak sie mierzy!!!!!!!!!1 Nie moglam uwierzyc ze taki ktos przyjmuje kobiety w ciazy, co nawet nie potrafi okreslic prawidlowo dna macicy. Potem zrobic scan i zmierzyl glowke, nozke i brzuszek, powiedzial ze wszystko w normie, jak zapytalam ile wazy nie potrafil powiedziec . On robiac mi ten scan pokazywal jej co i jak wyglada a jak zapytal czy chce zmierzyc kosc udowa to ona mowi ze popatrzy!!! Zero doswiadczenia, tak to i jak moglabym przyjmowac pacjentki, brzuch zmierze, tetna wyslucham i moge byc lekazrem. Na szczescie z malutka ok, jest dobrych rozmiarow, a wiec niepotzrebnie sie martwilam. Nastepne spotkanie z polozna mam za 2 tygodnie i potem juz co 2 tygodnie beda ja widziala. W poniedzialek bylam tez w szpitalu na wycieczce, warunki super, bede miala wlasny pokoik z lazienka i prysznicem do dyspozycji, i polozna na caly czas porodu. Tutaj sa 2 rodzaje porodowek, dla tych ktorzy korzystali tylko z polzonej i dla tych ktorzy z poloznej i konsultanta wtedy maja fachowa opieke zapewniona, na miejscu.

Posdarwiam was wszystkie i sciskam,, zostalo mi jeszcze 5 tygodni pracy, potem 2.5 tygodnia urlopu, a wiec jeszcze 7.5 tygodnia do porodu juz sie boje. Czuje sie ok, tylko 2 razy w nocy na siusiu, i 9kg do przodu. Troszeczke zgaga doskwiera ale mleczko pomaga.
cale szczescie wszytsko w porzadku z malutka
ale opieke przy porodzie bedziesz miala super, tylko pozazdroscic

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki
hbs ujemny, mocz ok, morfologia ok
a najlepsze że hemoglobina lepsza niż ostatnio
a witamin jak nie brałam tak nie biorę jeszcze żadnych od początku ciąży

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:23   #1749
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
ja bym wybrała 1 chyba... zależy jakie meble i jak ogólnie by to wyglądało... duży ten kaloryfer jest?

Edytowane przez ImmortalWoman
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:25
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:24   #1750
ausente
Zadomowienie

Cytat:
ja bym wybrała 1
no mi by bylo tez tak lepiej,tylko nie iwem czy moze lozeczko stac obok kaloryfera??

Stary 2012-10-03, 15:27   #1751
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
no mi by bylo tez tak lepiej,tylko nie iwem czy moze lozeczko stac obok kaloryfera??
nooo właśnie dopisałam.. bo ja jakurat mam taki sam rozstaw w pokoju tzn. wejście okno i kaloryfer i brałam to wg. siebie.. chyba bym trochę :potańczyła" z tymi meblami zanim bym wybrała odpowiedni rozstaw
Stary 2012-10-03, 15:29   #1752
ausente
Zadomowienie

Cytat:
nooo właśnie dopisałam.. bo ja jakurat mam taki sam rozstaw w pokoju tzn. wejście okno i kaloryfer i brałam to wg. siebie.. chyba bym trochę :potańczyła" z tymi meblami zanim bym wybrała odpowiedni rozstaw
no dużo to my nie mamy do wyboru miejsca z tym lozeczkiem,bo ta sciana gdzie sa drzwi to jest sciana od klatki i zimna jest . a kaloryfer taki standardowy nawet nie na pol sciany ale... jest na samym srodku. Wiec w sumie tylko takie 2 opcje mamy... i nie wiem;/

Stary 2012-10-03, 15:29   #1753
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Ja chyba bym wybrała nr 2.. no, ale tak jak Immortal napisała musicie sprawdzic jak Wam będzie wygodniej..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:31   #1754
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
no dużo to my nie mamy do wyboru miejsca z tym lozeczkiem,bo ta sciana gdzie sa drzwi to jest sciana od klatki i zimna jest . a kaloryfer taki standardowy nawet nie na pol sciany ale... jest na samym srodku. Wiec w sumie tylko takie 2 opcje mamy... i nie wiem;/
w sumie jakby miało ci przylegać łóżeczko do kaloryfera to bym wybrała opcję 2 - w sumie będziesz mogła sobie łóżeczko dosunąć w nocy w razie jakby mała płakała- żeby nie brać jej do wyrka ja tak robiłam i dłoń przez szczebelki wkładałam jak już nie miałam siły stać nad łóżeczkiem
Stary 2012-10-03, 15:40   #1755
ausente
Zadomowienie

przylegacw sumie do kaloryfera nie bedzie bo bedzie jeszcze moze z 20/30 cm od niego. masakra z tym ulozeniem . A zas wedrowac nie bedziemy bo ta komoda az taka leciutka to nie jest

Stary 2012-10-03, 15:42   #1756
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
ja bym zrobiła jak na rysunku 2 bo tak koło kaloryfera niebardzo... jeszcze jak gzać bedziecie.. to gorąco strasznie a i powietrze cholernie suche a tak to jakoś lepiej mi sie wydaje na tym drugim obrazku ale wyjdzie w praniu pewnie.

ja pierdziu ... ale z małżem jesteśmy ciemni ...

Godzina 12.30
-Kochanie po co my właściwie przyjechaliśmy do tej Biedronki? Bo zapomniałam
- chciałaś cukierki
- aaaa no tak! ok to chodź

i tak kupiliśmy pizzerinki, rogale, chipsy, picie, płyn do naczyn.,.. obładowani doszlismy do kasy i teraz mnie oświeciło, że nie kupiliśmy tych cukierków

Stary 2012-10-03, 15:46   #1757
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Ale sie narobiłam.. sprzątnęłam dwie szafy i popakowałam w reklamówki ciuchy, których już nie będę nosic..muszę je wrzucic dzisiaj do koszy PCK..

Chce mi się słodkiego a nic nie mam w domu..
brawo za sprzątanie! ja się nie mogę zmobilizować

Cytat:
Ja bym wybrała nr 2
Stary 2012-10-03, 15:53   #1758
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Jak ja siebie zobaczyłam na zdjęciach z chrzcin...o matko! Wyglądam nie jakbym miała lada chwila urodzić Nikodemka, tylko, jakbym go zjadła...i jeszcze parę innych dzieci z sąsiedztwa na deser.
hehehhe to ja chyba zjadlam sasiadow dzieci razem z sasiadami
Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
Tradycja,Nawojka, Orest.. co to ma byc? biedne dzieci
Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
no mi zależało na imieniu, które i tu i tu brzmiałoby naturalnie
czyli Krzysie, Wawrzyńce itp odpadają - a co do Nikodem - to znajoma niedawno tak syna nazwała, więc chyba robi się popularne albo przypadek

widzę, że Ewa mniej popularna niż Ola - czyli jest argument ZA
Eva przez "v" - ślicznie
Cytat:
hej
nasza wczorajsza wizyta ....dziwna
Pobadał , wszystko ok.
A potem przegląda karte przegląda i tekst " a pani chodzi gdzieś na tą cukrzyce?" a ja SZOK. i mówie ,że nie. A on a no bo w sumie to na granicy jest . A jak przyszlam wtedy z wynikami to mowil ze dobre. I mam isc na badania mocz,krew i ... glukoza na czczo -ale to chyba nie bede musiala tego świństwa zaś pic ?!
A na nastepęnej wizycie za 2 tygodnie mam przypomnieć żebyśmy zrobili cytologie. Czyli zabule pewnie z 250 zl;/
wkruza mnie juz ten lekarz
co za palant, raz mowi dobrze,jak zle niech sie zdecyduje , a glukoza na czczo to z krwi sie bierze i nic juz nie pijesz
Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
Zadzownilam do labolatorium .. pani sie bardzo zdziwila dlaczego mam zrobione przeciwciala a nie antygen skoro jestem w ciazy . Zadzwonila tam gdzie mi krew pobierali o okazalo sie ze idiotki sie pomylily .
I powiedziala ze to oznacza ze przechodzilam juz tą chorobe albo sie na nia szczepilam . i jetraz jestem bezpieczna . wiec moje nerwy i lzy na marne !!! pojde tam jutro zrobic ten antygen i zrobie taka awanture ze bedzie mnie slychac na drugim koncu Kielc .. przysiegam Dziekuje
o fuck!! co za baby dobrze,ze sie wyjasnilo i wszystko ok
tylk sie jutro za bardzo nie denerwuj
Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
jak do wozka masz jeszcze spiworek to wystarczy polarowy moim zdaniem
no fakt co za lekarz, niech sie zdecyduje co z tymi wynikami
kurcze jak wyniki nie przekraczaja normy to gdzie on cukrzyce widzi paranoja jakas, te normy po cos sa w koncu
ale gratuluje ze poza tym jest oki
chyba bym baby zabila, kochana niech Ci pieniazki oddadza za dzisiejsze badanie, albo jutro nie powinnas placic, bo to juz przegiecie jest
jeny w 90 to ja piore jak plamy sa masakryczne i nie schodza
a tak w 60 gora, czesciej w 40
my juz po szczepieniu
maly histeryzowal nie chcial dac sie zwazyc ani zmierzyc, a co dopiero dac wkluc igle
ale jakos sie udalo w koncu ehhh teraz spi zmeczony biedak

specjlanie dla Marti brzuszek w koncowce 32 tc
lustro niestety brudne bo nie mialam plynu do mycia szyb, a wode nam zakrecili i nawet prania wstawic nie moge
no i niewyrazne jest bo z telefonu, a aparat gdzies sie zapodzial
buziaczki dla pokutego Tomcia a brzuszek sliczny
Cytat:
a juz chyba nie wierze w nic temu lekarzowi i się zaczynam bac ze bedzie cos nie tak ;((

Ma któraś z Was może KREDYT STUDENCKI ??
ja mam , juz splacam ktorys rok
Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu
gratulacje
Cytat:
Wiadomość od anett234:

dla anett, niech wytrzyma jeszcze te dwa tygodnie
Cytat:
Hej

super ze wszystko w porzadku

ausente opcja druga, bo jak bedziesz chciala przewietrzyc,to dziecko nie bedzie w przeciagu lezalo

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-10-03 o 15:55
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 15:56   #1759
MiciaKicia
Zakorzenienie

pamiętacie, że ja mam torbiel na prawym o wielkości 7cmx9cm? Tzn taka była w czerwcu... nie wiem jaka teraz... moja lekarka upiera sie, że na bank nie ma już tej torbieli (to też pisałam w relacji z pierwszej wizyty u niej jak byłam zmuszona zmienić lekarza z racji odległości... ) ... tylko skąd wie jak mi nawet nie bada tego ;/ chyba na wizycie w czwartek jej powiem, że ma mi zjechać aparatem do jajnika bo chcę zobaczyć jak sie moja torbiel miewa. jak leżałam w szpitalu na obserwacji pod kątem tego dziadostwa we Wrocławiu (to też pamiętacie) to profesor tam gadał że to wskazanie do cc ... bo poród naturalny może doprowadzić do pęknięcia torbieli. Bo tam jednak płyn jest i wogóle.. i boje sie, że skoro teraz lekarka to bagatelizuje to cholera poród mi sie skomplikuje ;/ ;/ a jeśli naprawde powinnam mieć cc?
Ale boje sie zapytać bo ona wolgóle sądzi, że tego już tam nie ma ajeśli nawet jest to na bank powie, że nic mi sie nie stanie.... Boje sie (:

Może na sr dziś podpytam co o tym sądzą... ;>

Stary 2012-10-03, 15:57   #1760
kia_mia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
ja bym zrobiła jak na rysunku 2 bo tak koło kaloryfera niebardzo... jeszcze jak gzać bedziecie.. to gorąco strasznie a i powietrze cholernie suche a tak to jakoś lepiej mi sie wydaje na tym drugim obrazku ale wyjdzie w praniu pewnie.

ja pierdziu ... ale z małżem jesteśmy ciemni ...

Godzina 12.30
-Kochanie po co my właściwie przyjechaliśmy do tej Biedronki? Bo zapomniałam
- chciałaś cukierki
- aaaa no tak! ok to chodź

i tak kupiliśmy pizzerinki, rogale, chipsy, picie, płyn do naczyn.,.. obładowani doszlismy do kasy i teraz mnie oświeciło, że nie kupiliśmy tych cukierków

uroki ciąży
Stary 2012-10-03, 16:05   #1761
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
pamiętacie, że ja mam torbiel na prawym o wielkości 7cmx9cm? Tzn taka była w czerwcu... nie wiem jaka teraz... moja lekarka upiera sie, że na bank nie ma już tej torbieli (to też pisałam w relacji z pierwszej wizyty u niej jak byłam zmuszona zmienić lekarza z racji odległości... ) ... tylko skąd wie jak mi nawet nie bada tego ;/ chyba na wizycie w czwartek jej powiem, że ma mi zjechać aparatem do jajnika bo chcę zobaczyć jak sie moja torbiel miewa. jak leżałam w szpitalu na obserwacji pod kątem tego dziadostwa we Wrocławiu (to też pamiętacie) to profesor tam gadał że to wskazanie do cc ... bo poród naturalny może doprowadzić do pęknięcia torbieli. Bo tam jednak płyn jest i wogóle.. i boje sie, że skoro teraz lekarka to bagatelizuje to cholera poród mi sie skomplikuje ;/ ;/ a jeśli naprawde powinnam mieć cc?
Ale boje sie zapytać bo ona wolgóle sądzi, że tego już tam nie ma ajeśli nawet jest to na bank powie, że nic mi sie nie stanie.... Boje sie (:

Może na sr dziś podpytam co o tym sądzą... ;>
podpytaj sie koniecznie kochana, bo mojej kolezance odrazu powiedzieli,ze cc przy duzej torbieli i miala tez od razu usuwana.
Ja mam polip na sciance macicy,ale malutki i tez powiedzieli,ze mozna przy porodzie usunac,ale mnie to do cc nie kwalifikuje.

http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011
zobaczcie w tym zestawieniu z 2011 jest jedno dziewczece imie:Mrówka niektorzy to maja w tych glowach bajzel. No wyobraźcie sobie:
"Dzień dobry, nazywam sie Mrówka Kowalska i bede prowadzic Pani ciaze." Chyba bym pierdyknela z krzesla.

niteczka gratuluje 37 tyg juz niedlugo bedziesz malutkiego na raczkach trzymac

my dzis zaczelismy 31 tydzien

Edytowane przez peperonik
Czas edycji: 2012-10-03 o 16:12
Stary 2012-10-03, 16:14   #1762
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
podpytaj sie koniecznie kochana, bo mojej kolezance odrazu powiedzieli,ze cc przy duzej torbieli i miala tez od razu usuwana.
Ja mam polip na sciance macicy,ale malutki i tez powiedzieli,ze mozna przy porodzie usunac,ale mnie to do cc nie kwalifikuje.

zobaczcie w tym zestawieniu z 2011 jest jedno dziewczece imie:Mrówka niektorzy to maja w tych glowach bajzel. No wyobraźcie sobie:
"Dzień dobry, nazywam sie Mrówka Kowalska i bede prowadzic Pani ciaze." Chyba bym pierdyknela z krzesla.
noo ten profesorek gadał, że cc i od razu przy cc usuwanie tego.. dzidzia siup do taty a ja jeszcze na stole operacyjnym żeby mi to wycieli ... a tak ... ale znajac jej podejście i podejście tego szpitala to nie zrobią tego ... a wolgóle to zabiegi na jajnikach kosztuja 3500zł tak pisze na stronce.... to nie wiem ...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:

a jeszcze jedno ... nie wiecie czy jak moja mama rodziła w 32 tc to u mnie też jest prawdopodobienstwo przedwczesnego porodu? Czy to nie ma wpływu? Bo mi gadała znajoma, że powinnam lekarza poinformować o takiej sytuacji ...

Stary 2012-10-03, 16:17   #1763
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
noo ten profesorek gadał, że cc i od razu przy cc usuwanie tego.. dzidzia siup do taty a ja jeszcze na stole operacyjnym żeby mi to wycieli ... a tak ... ale znajac jej podejście i podejście tego szpitala to nie zrobią tego ... a wolgóle to zabiegi na jajnikach kosztuja 3500zł tak pisze na stronce.... to nie wiem ...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

a jeszcze jedno ... nie wiecie czy jak moja mama rodziła w 32 tc to u mnie też jest prawdopodobienstwo przedwczesnego porodu? Czy to nie ma wpływu? Bo mi gadała znajoma, że powinnam lekarza poinformować o takiej sytuacji ...
nam mowila polozna , ze waga dziecka i czas porodu nie sa dziedziczne i jej bardzo chce wierzyc, bo moj tz wazyl 4400 g

a dlaczego mialabys placic??? rodzisz prywatnie?
Stary 2012-10-03, 16:22   #1764
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:

a dlaczego mialabys placic??? rodzisz prywatnie?
prywatnie? nieeeee

Zabiegi komercyjne oferowane przez oddział:
  1. Małe zabiegi ginekologiczne 900,00 zł
  2. Histeroskopia diagnostyczna 900,00 zł
  3. Histeroskopia lecznicza 2 400,00 zł
  4. Laparoskopia diagnostyczna 2 400,00 zł
  5. Laparoskopowe zabiegi na jajnikach (usunięcie mięśniaków macicy) 3 500,00 zł
  6. Zniszczenie lub wycięcie zmiany lub tkanki szyjki macicy-inne 650,00 zł
  7. Plastyka przednia i tylna pochwy 4 050,00 zł

Stary 2012-10-03, 16:48   #1765
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
bylam w carrefurze,bo jest kilka produktow,ze drugi za grosz:kupilam jajka, kawe i zel meski addidasa. Straszne klotnie przy kasach byly, bo sie okazalo,ze jedna osoba moze tylko jeden produkt za grosz z kazdego rodzaju. Nie wiedzialam i wzielam jajka podwojnie i mi sie wracac nie chcialo,wiem powiedzialam pani w kasie, ze jestesmy dwie i mi sprzedala na drugi paragon bez problemu Taki kombinatorek ze mnie
dla Ciebie i dla Pani w kasie kombinatorku

Cytat:
Ma któraś z Was może KREDYT STUDENCKI ??
Ja miałam, tzn spłacam od kilku lat.
Zaczęłam spłacać po skończonych studiach. W zależności od tego na ile lat bierzesz to termin spłaty z założenia jest dwa razy dłuższy tzn. ja miałam na całe 5 lat - czyli spłacanie przez 10 lat i tak jakby połowa kwoty jaką brałaś co miesiąc. Z tym że jak zaczynałam dostawać to wtedy była jakaś niższa kwota niż jak kończyłam (oni tam wyrównywali co było z jednej strony fajne bo nagle okazało się że masz więcej kasy bo wyrównali za poprzedni rok ale spłacam więcej niż zakładałam zaczynając brać kredyt). Jak zaczynałam to dostawałam co miesiąc jakoś koło 400 zł a jak kończyłam to było już 600 zł. I ważne jest to aby ukończyć studia w terminie i żeby nie zrezygnować / lub nie wyrzucili w międzyczasie. Bo wtedy musisz więcej spłacać - taka kara. Z tego co wiem jest też możliwość spłacenia wcześniej kredytu - jak przynosiłam kiedyś zaświadczenie to był przede mną gostek który właśnie skończył brać i chciał cały spłacić.

Cytat:
to może jest tak, że bóle w okresie są odwrotnością bóli porodowych :P
To ja zacznę się o to modlić bo miałam mega bolesne.
Pamiętam jak kiedyś zemdlałam z bólu i moja mama (która miała też mega bolesne okresy i mdlała bardzo często z bólu) powiedziała, że jeśli to było takie jak te jej silne to poród przy tym naprawdę mało boli.

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu

Cytat:

niteczka gratuluje 37 tyg juz niedlugo bedziesz malutkiego na raczkach trzymac

rozpoczęcia 31 tygodnia
I dziękuję - oj oby nie za szybko ale pogodziłam się z tym że od przyszłego tygodnia nie znam dnia ani godziny
A z tą Mrówką Kowalską to padłam

Cytat:
Nie wiem ale wydaje mi się nie dziedziczne. Zależy co miało na to wpływ że urodziła w 32 tyg.
Moja mama całą trójkę przenosiła w ciąży (tak od 5 do 14 dni) a mi lekarz mówi że urodzę zdecydowanie wcześniej niż termin z OM. Do tego bracia mieli wyznaczony ten sam termin porodu a właśnie obaj przenoszeni - i dodatkowo wyszło 4 dni różnicy między nimi.
Tak sobie pomyślałam że jakby z kolei przenoszenie było dziedziczne to by było pewno największe dziecko w Polsce. Jeśli lekarz stwierdził że na połowę października zapowiada się 4200-4500 to połowa listopada to by było z jakieś 6000

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A miałam Wam coś napisać - dzwoniła do mnie kuzynka i powiedziała że niedawno urodziła jej koleżanka i dziecko ważyło koło 4500 g, ale było naprawdę długie bo 62 i urodziła sn. Nie wiedziałam że dzieci mogą mieć aż 62 jak się rodzą. O 58-59 słyszałam ale 62

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Widziałam też dyskusję na temat antygenu hbs. Wydaje mi się że mój lekarz już mi nie będzie kazał powtarzać. Bo jakoś tak sugerował ostatnio jakby to miało być prawdopodobnie ostatnie spotkanie a dostałam tylko do zrobienia mocz i morfologię + zrobił wymaz w kierunku gbs. On zawsze wysyłał mnie na dużo badań a teraz jakoś mało. Ten antygen to miałam tylko na początku ciąży. Zobaczę co powie za niecałe 2 tyg.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 16:55   #1766
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

Zaczęłam spłacać po skończonych studiach. W zależności od tego na ile lat bierzesz to termin spłaty z założenia jest dwa razy dłuższy tzn. ja miałam na całe 5 lat - czyli spłacanie przez 10 lat i tak jakby połowa kwoty jaką brałaś co miesiąc. Z tym że jak zaczynałam dostawać to wtedy była jakaś niższa kwota niż jak kończyłam (oni tam wyrównywali co było z jednej strony fajne bo nagle okazało się że masz więcej kasy bo wyrównali za poprzedni rok ale spłacam więcej niż zakładałam zaczynając brać kredyt). Jak zaczynałam to dostawałam co miesiąc jakoś koło 400 zł a jak kończyłam to było już 600 zł. I ważne jest to aby ukończyć studia w terminie i żeby nie zrezygnować / lub nie wyrzucili w międzyczasie. Bo wtedy musisz więcej spłacać - taka kara. Z tego co wiem jest też możliwość spłacenia wcześniej kredytu - jak przynosiłam kiedyś zaświadczenie to był przede mną gostek który właśnie skończył brać i chciał cały spłacić.

Pamiętam jak kiedyś zemdlałam z bólu i moja mama (która miała też mega bolesne okresy i mdlała bardzo często z bólu) powiedziała, że jeśli to było takie jak te jej silne to poród przy tym naprawdę mało boli.

rozpoczęcia 31 tygodnia
I dziękuję - oj oby nie za szybko ale pogodziłam się z tym że od przyszłego tygodnia nie znam dnia ani godziny

Nie wiem ale wydaje mi się nie dziedziczne. Zależy co miało na to wpływ że urodziła w 32 tyg.
Moja mama całą trójkę przenosiła w ciąży (tak od 5 do 14 dni) a mi lekarz mówi że urodzę zdecydowanie wcześniej niż termin z OM. Do tego bracia mieli wyznaczony ten sam termin porodu a właśnie obaj przenoszeni - i dodatkowo wyszło 4 dni różnicy między nimi.
Tak sobie pomyślałam że jakby z kolei przenoszenie było dziedziczne to by było pewno największe dziecko w Polsce. Jeśli lekarz stwierdził że na połowę października zapowiada się 4200-4500 to połowa listopada to by było z jakieś 6000

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

A miałam Wam coś napisać - dzwoniła do mnie kuzynka i powiedziała że niedawno urodziła jej koleżanka i dziecko ważyło koło 4500 g, ale było naprawdę długie bo 62 i urodziła sn. Nie wiedziałam że dzieci mogą mieć aż 62 jak się rodzą. O 58-59 słyszałam ale 62
moga miec brat mojego tż mial 62, moj tz mial 60

nie martw sie gdzies tam sie urodzila dzidzia 7 kilo

to na pocieszenie

a ja wczoraj znowu gadalam z kolezanka co maila termin na wresien a urodzila w lipcu w 32 tyg.ona byla wtedy w szpitalu bo miala cukrzyce, bardzo mocna ,a eszcez tydzien wczesniej zmarl jej tata tez na cukrzyce wiec pewnie stres doszedl i ona nagle dostala skurczy w tym szpitalu wiec jak o 20tej dostala skurczy to o 24ej urodzila sn, ledwo lekarz dolecial, nie mowiac o jej męzu ktory w takim szoku a byl w delegacji i lecial jak wariat po drodze mial manadt zeby byc przy porodzie.no i mala rodziloa sie malutka (mniej niz połtora kilo) nale zdrowa, po paru dniach wyszly ze szpitala.tylko teraz ma problem, bo karmila miesiac ale musiala opdstawic i karmić mm bo mała nic nie przybierala.a ta moja kumpela to chciala bardzo piersia no ale nei wyszlo.a mała jest slodka tylko maleńka , ma na imie Małgosia

Milenka z tej Mrowki to juz kjiedys mailam tu polewke i z Elvisa i Lwa-Lew i Mrówka

---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

aniu ciesze sie ze w koncu trafilas na lekarza co ci dobrze zmierzyl

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

rozpoczęcia 31 tygodnia

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Widziałam też dyskusję na temat antygenu hbs. Wydaje mi się że mój lekarz już mi nie będzie kazał powtarzać. Bo jakoś tak sugerował ostatnio jakby to miało być prawdopodobnie ostatnie spotkanie a dostałam tylko do zrobienia mocz i morfologię + zrobił wymaz w kierunku gbs. On zawsze wysyłał mnie na dużo badań a teraz jakoś mało. Ten antygen to miałam tylko na początku ciąży. Zobaczę co powie za niecałe 2 tyg.
ja tam wogole mailam malo badan, tylko te najwazniejsz,e bo mkoj gin mowi ze to naciaganie ciężarnych na kase co tez faktale nei wiem czy w szpitalu sie nei zdziwia, bo wszysycy pelno badan a ja mizernie
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:01   #1767
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
moga miec brat mojego tż mial 62, moj tz mial 60
nie martw sie gdzies tam sie urodzila dzidzia 7 kilo
to na pocieszenie

a ja wczoraj znowu gadalam z kolezanka co maila termin na wresien a urodzila w lipcu w 32 tyg.ona byla wtedy w szpitalu bo miala cukrzyce, bardzo mocna ,a eszcez tydzien wczesniej zmarl jej tata tez na cukrzyce wiec pewnie stres doszedl i ona nagle dostala skurczy w tym szpitalu wiec jak o 20tej dostala skurczy to o 24ej urodzila sn, ledwo lekarz dolecial, nie mowiac o jej męzu ktory w takim szoku a byl w delegacji i lecial jak wariat po drodze mial manadt zeby byc przy porodzie.no i mala rodziloa sie malutka (mniej niz połtora kilo) nale zdrowa, po paru dniach wyszly ze szpitala.tylko teraz ma problem, bo karmila miesiac ale musiala opdstawic i karmić mm bo mała nic nie przybierala.a ta moja kumpela to chciala bardzo piersia no ale nei wyszlo.a mała jest slodka tylko maleńka , ma na imie Małgosia
7 kilo, czyli jakby coś nie będę tą z największym dzieckiem - dziękuję

A co do dziecka koleżanki - ważne że zdrowa, a jak trzeba to trzeba (nie ważne czego się chce i jakie ma się plany; chyba musimy byc w przyszłości elastyczne ) - najważniejsze jest dobro dziecka

---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Cytat:
ja tam wogole mailam malo badan, tylko te najwazniejsz,e bo mkoj gin mowi ze to naciaganie ciężarnych na kase co tez faktale nei wiem czy w szpitalu sie nei zdziwia, bo wszysycy pelno badan a ja mizernie
Nie zdziwią - spokojnie. Moja znajoma położna jakoś tak powiedziała że to wszystko co wypisane na stronie szpitala nie jest aż tak ważne - najważniejsze to mocz, morfologia, ten wymaz na gbs (bo jakby coś muszą dać chyba antybiotyk) i przy "Rh-" - badanie na obecność przeciwciał - czyli w sumie niewiele. Poza tym mówi że i tak wszystkie badania są w karcie ciąży te co potrzeba.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-10-03 o 17:02
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:13   #1768
justa86
Zadomowienie

Ojjj dzis to nie nadrobie..... tak mnie cos cisnie miedzy nogami ze mam wrazenie jak by glowka byla juz tuz tuz.... kurde tak mowilam o tym ze moge juz ale cykora mam teraz kopie jak szalony a ja grzecznie leze bo sie boje ruszac zeby mnie nie zaczelo bolec

Ale spoko, torba prawie spakowana, mozemy w razie czego jechac
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:22   #1769
Sola1
Zakorzenienie

Odnośnie badań to nam mówili, że najważniejsza to tak naprawdę jest grupa krwi.
Pewnie nie chodzi o to, że nie przyjmą jak jej nie będzie, bo przecież niektóre kobiety trafiają na porodówkę z ulicy bez niczego. Ale jakby było zagrożenie życia i trzeba byłoby przetaczać krew to jej badanie to minimum 40 minut, przez które może się wiele rzeczy wydarzyć. Także jest to przede wszystkim w naszym interesie. Nie może być wpisana tylko w kartę ciąży - musi być wydana i postemplowana przez laboratorium.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 17:25   #1770
halwaya
Zakorzenienie

No i po drzemce.. ale robić dalej mi się nie chce - pogoda się w międzyczasie skiepsiła - było pięknie i słonecznie.. budzę się - a tu deszcz zacina..

A propos badań w ciąży to ja właśnie tak po cichu was czytam i załamuję ręce nad średniowieczem jakie tu panuje.. bo praktycznie oprócz bardzo podstawowych badań to tutaj nic nie robią - nawet nie mam wyników badania krwi - powiedzieli, że jak będzie wszystko ok to nie będą niepokoić.

Wcześniej pisałyście, że są jakieś dziwne spojrzenia na wasze brzuchy.. ja wam powiem, że to chyba miły widok dla oka i może dlatego czujecie na sobie wzrok.. no ale, że nikt miejsca nie ustępuje - nieładnie. Ja to nie lubię tylko jak mnie ktoś ze znajomych po brzuchu maca - chociaż jedna koleżanka zawsze się pyta czy może - ona od kilku lat stara się o dziecko to mi głupio jej odmówić.

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości