|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() T'ai ![]()
|
|
|
#1742 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1743 |
|
Zakorzenienie
|
T'ai - super wieści
aniamotylek - u mnie położna chyba też tak mierzy, żeby się zgadzało.. bo jak mi w szpitalu inna położna zmierzyła to była różnica 3cm ! w pokoju łazienka - nieźle - w naszym szpitalu jak mnie położyli w jednym pokoju to łazienki się nie dopatrzyłam - była tylko umywalka, więc nie wiem.. może umówię się na zwiedzanie szpitala też. Fajnie, że Ci skan zrobili - też bym chciała today_tomorrow - trzymaj się i zaciskaj nogi! judkama - świetne zdjęcie - ślicznie wyglądasz - brzuszek duży! mnie leń dopadł.. miałam się zabrać za sprzątanie, ale chyba się zdrzemnę.. nie mam siły, ale może jak się zregeneruję to będzie lepiej.. do zobaczenia później - nie piszcie za dużo miłego popołudnia dziewczynki
Edytowane przez halwaya Czas edycji: 2012-10-03 o 15:13 |
|
|
|
#1744 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1745 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ale sie narobiłam.. sprzątnęłam dwie szafy i popakowałam w reklamówki ciuchy, których już nie będę nosic..muszę je wrzucic dzisiaj do koszy PCK..
Chce mi się słodkiego a nic nie mam w domu.. Karolka- udusic te babska jak można się aż tak pomylic !Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
....................... Gratuluje udanych badań ![]() Dzięki za odp. w spr. prania koszul do szpitala !
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|||
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny , doradźcie / tak jak na 1 rysunku czy na 2 ?
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia |
|
|
|
#1747 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dobrze, że im robimy na przekór
|
|
#1748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale opieke przy porodzie bedziesz miala super, tylko pozazdroscic ![]() Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym wybrała 1
chyba... zależy jakie meble i jak ogólnie by to wyglądało... duży ten kaloryfer jest?
Edytowane przez ImmortalWoman Czas edycji: 2012-10-03 o 15:25 |
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
no mi by bylo tez tak lepiej,tylko nie iwem czy moze lozeczko stac obok kaloryfera??
|
|
|
#1751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
no dużo to my nie mamy do wyboru miejsca z tym lozeczkiem,bo ta sciana gdzie sa drzwi to jest sciana od klatki i zimna jest . a kaloryfer taki standardowy nawet nie na pol sciany ale... jest na samym srodku. Wiec w sumie tylko takie 2 opcje mamy... i nie wiem;/
|
|
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba bym wybrała nr 2.. no, ale tak jak Immortal napisała musicie sprawdzic jak Wam będzie wygodniej..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#1754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak robiłam i dłoń przez szczebelki wkładałam jak już nie miałam siły stać nad łóżeczkiem
|
|
#1755 |
|
Zadomowienie
|
przylegacw sumie do kaloryfera nie bedzie bo bedzie jeszcze moze z 20/30 cm od niego. masakra z tym ulozeniem . A zas wedrowac nie bedziemy bo ta komoda az taka leciutka to nie jest
|
|
|
#1756 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym zrobiła jak na rysunku 2 bo tak koło kaloryfera niebardzo... jeszcze jak gzać bedziecie.. to gorąco strasznie a i powietrze cholernie suche a tak to jakoś lepiej mi sie wydaje na tym drugim obrazku
ale wyjdzie w praniu pewnie.ja pierdziu ... ale z małżem jesteśmy ciemni ... Godzina 12.30 -Kochanie po co my właściwie przyjechaliśmy do tej Biedronki? Bo zapomniałam - chciałaś cukierki - aaaa no tak! ok to chodźi tak kupiliśmy pizzerinki, rogale, chipsy, picie, płyn do naczyn.,.. obładowani doszlismy do kasy i teraz mnie oświeciło, że nie kupiliśmy tych cukierków
|
|
#1757 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawo za sprzątanie! ja się nie mogę zmobilizować Ja bym wybrała nr 2 |
|
|
|
|
#1758 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
co za palant, raz mowi dobrze,jak zle niech sie zdecyduje , a glukoza na czczo to z krwi sie bierze i nic juz nie pijeszCytat:
dobrze,ze sie wyjasnilo i wszystko oktylk sie jutro za bardzo nie denerwuj Cytat:
Cytat:
gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
super ze wszystko w porzadkuausente opcja druga, bo jak bedziesz chciala przewietrzyc,to dziecko nie bedzie w przeciagu lezalo
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-10-03 o 15:55 |
|||||||||
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie, że ja mam torbiel na prawym o wielkości 7cmx9cm? Tzn taka była w czerwcu... nie wiem jaka teraz... moja lekarka upiera sie, że na bank nie ma już tej torbieli (to też pisałam w relacji z pierwszej wizyty u niej jak byłam zmuszona zmienić lekarza z racji odległości... ) ... tylko skąd wie jak mi nawet nie bada tego ;/ chyba na wizycie w czwartek jej powiem, że ma mi zjechać aparatem do jajnika bo chcę zobaczyć jak sie moja torbiel miewa.
Ale boje sie zapytać bo ona wolgóle sądzi, że tego już tam nie ma ajeśli nawet jest to na bank powie, że nic mi sie nie stanie.... Boje sie ![]() (:Może na sr dziś podpytam co o tym sądzą... ;>
|
|
#1760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uroki ciąży
|
|
|
|
|
#1761 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam polip na sciance macicy,ale malutki i tez powiedzieli,ze mozna przy porodzie usunac,ale mnie to do cc nie kwalifikuje. http://gorny.edu.pl/imiona/index.php?rok=2011 zobaczcie w tym zestawieniu z 2011 jest jedno dziewczece imie:Mrówka "Dzień dobry, nazywam sie Mrówka Kowalska i bede prowadzic Pani ciaze." Chyba bym pierdyknela z krzesla. niteczka gratuluje 37 tyg ![]() juz niedlugo bedziesz malutkiego na raczkach trzymac my dzis zaczelismy 31 tydzien
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-10-03 o 16:12 |
|
|
|
|
#1762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak pisze na stronce.... to nie wiem ... ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- ![]() a jeszcze jedno ... nie wiecie czy jak moja mama rodziła w 32 tc to u mnie też jest prawdopodobienstwo przedwczesnego porodu? Czy to nie ma wpływu? Bo mi gadała znajoma, że powinnam lekarza poinformować o takiej sytuacji ...
|
|
|
#1763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a dlaczego mialabys placic??? rodzisz prywatnie?
|
|
|
#1764 |
|
Zakorzenienie
|
prywatnie? nieeeee
Zabiegi komercyjne oferowane przez oddział:
|
|
#1765 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ciebie i dla Pani w kasie kombinatorku ![]() Ja miałam, tzn spłacam od kilku lat. Zaczęłam spłacać po skończonych studiach. W zależności od tego na ile lat bierzesz to termin spłaty z założenia jest dwa razy dłuższy tzn. ja miałam na całe 5 lat - czyli spłacanie przez 10 lat i tak jakby połowa kwoty jaką brałaś co miesiąc. Z tym że jak zaczynałam dostawać to wtedy była jakaś niższa kwota niż jak kończyłam (oni tam wyrównywali co było z jednej strony fajne bo nagle okazało się że masz więcej kasy bo wyrównali za poprzedni rok ale spłacam więcej niż zakładałam zaczynając brać kredyt). Jak zaczynałam to dostawałam co miesiąc jakoś koło 400 zł a jak kończyłam to było już 600 zł. I ważne jest to aby ukończyć studia w terminie i żeby nie zrezygnować / lub nie wyrzucili w międzyczasie. Bo wtedy musisz więcej spłacać - taka kara. Z tego co wiem jest też możliwość spłacenia wcześniej kredytu - jak przynosiłam kiedyś zaświadczenie to był przede mną gostek który właśnie skończył brać i chciał cały spłacić. Cytat:
bo miałam mega bolesne.Pamiętam jak kiedyś zemdlałam z bólu i moja mama (która miała też mega bolesne okresy i mdlała bardzo często z bólu) powiedziała, że jeśli to było takie jak te jej silne to poród przy tym naprawdę mało boli. ![]() ![]() Cytat:
rozpoczęcia 31 tygodnia ![]() I dziękuję - oj oby nie za szybko ale pogodziłam się z tym że od przyszłego tygodnia nie znam dnia ani godziny ![]() A z tą Mrówką Kowalską to padłam Cytat:
Moja mama całą trójkę przenosiła w ciąży (tak od 5 do 14 dni) a mi lekarz mówi że urodzę zdecydowanie wcześniej niż termin z OM. Do tego bracia mieli wyznaczony ten sam termin porodu a właśnie obaj przenoszeni - i dodatkowo wyszło 4 dni różnicy między nimi. Tak sobie pomyślałam że jakby z kolei przenoszenie było dziedziczne to by było pewno największe dziecko w Polsce. Jeśli lekarz stwierdził że na połowę października zapowiada się 4200-4500 to połowa listopada to by było z jakieś 6000 ![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- A miałam Wam coś napisać - dzwoniła do mnie kuzynka i powiedziała że niedawno urodziła jej koleżanka i dziecko ważyło koło 4500 g, ale było naprawdę długie bo 62 i urodziła sn. Nie wiedziałam że dzieci mogą mieć aż 62 jak się rodzą. O 58-59 słyszałam ale 62 ![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Widziałam też dyskusję na temat antygenu hbs. Wydaje mi się że mój lekarz już mi nie będzie kazał powtarzać. Bo jakoś tak sugerował ostatnio jakby to miało być prawdopodobnie ostatnie spotkanie a dostałam tylko do zrobienia mocz i morfologię + zrobił wymaz w kierunku gbs. On zawsze wysyłał mnie na dużo badań a teraz jakoś mało. Ten antygen to miałam tylko na początku ciąży. Zobaczę co powie za niecałe 2 tyg. |
||||
|
|
|
#1766 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brat mojego tż mial 62, moj tz mial 60nie martw sie gdzies tam sie urodzila dzidzia 7 kilo ![]() to na pocieszenie ![]() a ja wczoraj znowu gadalam z kolezanka co maila termin na wresien a urodzila w lipcu w 32 tyg.ona byla wtedy w szpitalu bo miala cukrzyce, bardzo mocna ,a eszcez tydzien wczesniej zmarl jej tata tez na cukrzyce wiec pewnie stres doszedl i ona nagle dostala skurczy w tym szpitalu wiec jak o 20tej dostala skurczy to o 24ej urodzila sn, ledwo lekarz dolecial, nie mowiac o jej męzu ktory w takim szoku a byl w delegacji i lecial jak wariat po drodze mial manadt zeby byc przy porodzie.no i mala rodziloa sie malutka (mniej niz połtora kilo) nale zdrowa, po paru dniach wyszly ze szpitala.tylko teraz ma problem, bo karmila miesiac ale musiala opdstawic i karmić mm bo mała nic nie przybierala.a ta moja kumpela to chciala bardzo piersia no ale nei wyszlo.a mała jest slodka tylko maleńka , ma na imie Małgosia ![]() Milenka z tej Mrowki to juz kjiedys mailam tu polewke i z Elvisa i Lwa-Lew i Mrówka![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- aniu ciesze sie ze w koncu trafilas na lekarza co ci dobrze zmierzyl ---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
ale nei wiem czy w szpitalu sie nei zdziwia, bo wszysycy pelno badan a ja mizernie
|
||
|
|
|
#1767 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do dziecka koleżanki - ważne że zdrowa, a jak trzeba to trzeba (nie ważne czego się chce i jakie ma się plany; chyba musimy byc w przyszłości elastyczne ) - najważniejsze jest dobro dziecka ![]() ---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
Edytowane przez niteczka83 Czas edycji: 2012-10-03 o 17:02 |
||
|
|
|
#1768 |
|
Zadomowienie
|
Ojjj dzis to nie nadrobie..... tak mnie cos cisnie miedzy nogami ze mam wrazenie jak by glowka byla juz tuz tuz.... kurde
tak mowilam o tym ze moge juz ale cykora mam teraz kopie jak szalony a ja grzecznie leze bo sie boje ruszac zeby mnie nie zaczelo bolecAle spoko, torba prawie spakowana, mozemy w razie czego jechac
|
|
|
|
#1769 |
|
Zakorzenienie
|
Odnośnie badań to nam mówili, że najważniejsza to tak naprawdę jest grupa krwi.
Pewnie nie chodzi o to, że nie przyjmą jak jej nie będzie, bo przecież niektóre kobiety trafiają na porodówkę z ulicy bez niczego. Ale jakby było zagrożenie życia i trzeba byłoby przetaczać krew to jej badanie to minimum 40 minut, przez które może się wiele rzeczy wydarzyć. Także jest to przede wszystkim w naszym interesie. Nie może być wpisana tylko w kartę ciąży - musi być wydana i postemplowana przez laboratorium. |
|
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
No i po drzemce.. ale robić dalej mi się nie chce - pogoda się w międzyczasie skiepsiła - było pięknie i słonecznie.. budzę się - a tu deszcz zacina..
A propos badań w ciąży to ja właśnie tak po cichu was czytam i załamuję ręce nad średniowieczem jakie tu panuje.. bo praktycznie oprócz bardzo podstawowych badań to tutaj nic nie robią - nawet nie mam wyników badania krwi - powiedzieli, że jak będzie wszystko ok to nie będą niepokoić. Wcześniej pisałyście, że są jakieś dziwne spojrzenia na wasze brzuchy.. ja wam powiem, że to chyba miły widok dla oka i może dlatego czujecie na sobie wzrok.. no ale, że nikt miejsca nie ustępuje - nieładnie. Ja to nie lubię tylko jak mnie ktoś ze znajomych po brzuchu maca - chociaż jedna koleżanka zawsze się pyta czy może - ona od kilku lat stara się o dziecko to mi głupio jej odmówić.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:41.

. On robiac mi ten scan pokazywal jej co i jak wyglada a jak zapytal czy chce zmierzyc kosc udowa to ona mowi ze popatrzy!!! Zero doswiadczenia, tak to i jak moglabym przyjmowac pacjentki, brzuch zmierze, tetna wyslucham i moge byc lekazrem. Na szczescie z malutka ok, jest dobrych rozmiarow, a wiec niepotzrebnie sie martwilam. Nastepne spotkanie z polozna mam za 2 tygodnie i potem juz co 2 tygodnie beda ja widziala. W poniedzialek bylam tez w szpitalu na wycieczce, warunki super, bede miala wlasny pokoik z lazienka i prysznicem do dyspozycji, i polozna na caly czas porodu. Tutaj sa 2 rodzaje porodowek, dla tych ktorzy korzystali tylko z polzonej i dla tych ktorzy z poloznej i konsultanta wtedy maja fachowa opieke zapewniona, na miejscu.
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

miłego popołudnia dziewczynki
jak można się aż tak pomylic !

Dobrze, że im robimy na przekór 

Wyglądam nie jakbym miała lada chwila urodzić Nikodemka, tylko, jakbym go zjadła...i jeszcze parę innych dzieci z sąsiedztwa na deser. 

-ale to chyba nie bede musiala tego świństwa zaś pic ?! 

tak pisze na stronce.... to nie wiem ...
bo miałam mega bolesne.