Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 21:31   #3481
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Cytat:
Napisane przez Opalia Pokaż wiadomość
KarolinaPW ja mieszkam we wschodniej części przy drodze na Minsk Mazowiecki czyli niestety z zupełnie innej strony
hej to bliżej do mnie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Hej, Fabi śpi, więc mam chwilkę... Przeżyna mi brzuch bardzo i nie wiem co się dzieje, masakrycznie boli
Z rzeczy ciekawych: zapisałam się na prawko

No i napiszę Wam o zabiegu, ale na biało. Nie chcę nikogo zmuszać do czytania...
O 10 się zaczęło. Fabi usnął w poczekalni, okulistka kazała go położyć na leżance. Musiałam się na nim położyć tak, żeby trzymać mu nieruchomo ręce i nogi. Asystentka nieruchomo trzymała głowę. Okulistka znieczuliła oczy kroplami, Fabi w tym momencie zaczął przeraźliwie płakać. Wywinęła mu powieki i wyciągnęła igły: na grubość takie jak igła do szycia na maszynie... Najpierw jedną zrobiła dziurkę, drugą ją powiększyła. Wzięła strzykawkę z igłą (igła krótka i zakrzywiona w literkę L) i wbiła w wewnętrzny kącik oka. Zaczęła wpuszczać płyn, w tym momencie zaczął wypływać okiem razem z glutami i ropą. To samo drugie oczko... Fabi darł się jak opętany Po zabiegu był cały mokry od potu i strachu, trząsł się bardzo.... Oczka wyglądały strasznie, były spuchnięte i bardzo czerwone. Po zabiegu Fabi non stop spał i był lekko marudny. Teraz też śpi, ale nie w sosie jest i najchętniej chciałby tylko ssać cyca
o kurcze,biedny Fabiś

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
wpadłam tylko na chwilkę wróciliśmy dziś ze szpitala mamy rota wirusa małego boli brzuszek rozżalony bardzo a ja wykończona psychicznie i fizycznie jutro napiszę więcej gdybym nie karmiła piersią byłoby dużo gorzej
o rany! jak złapał rota? bidulek
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:33   #3482
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
moja niunia dzis konczy 12 tygodni

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam dzieci cycusiowych, ile razy na dobę teraz karmicie?
W ciągu dnia co 2-3 godziny, idzie spać o 20 i karmienie jest ok. 24-1 a później o 6-7.
Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
Aaaaa dzis konczymy 10 tygodni!!!

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Gratulacje dla PRAWIE mężczyzny!
Będzie dobrze. Nie strasz mnie, bo Róża po nocy na brzuszku często ma spuchnięte oczka (tzn. powieki) i ostatnio miewa w nich gęstą wydzielinę, a łezki widuję rzadko. Nie wiem, czym to się skończy.

Masuj jej wewnętrzne kąciki, żeby ta wydzielina ich nie blokowała
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
biedny Fabian, oby teraz było już tylko lepiej

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość

biedny
za 3 miesiące ale zleciało, dopiero czytałam że skaczesz na piłce a z rozwarcia nici

No właśnie, przecież ja wczoraj rodziłam!
Cytat:
Hej, postanowiłam sie przywitać, bo czytam WS od baaardzo dawna tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.
Coś o mnie - mieszkam pod Warszawa mam 27 lat. Mam nadzieje, ze mnie do siebie przymiecie.
Hej Co tak późno?
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ojej biedaczek
za 3 miesiące

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Biedny Fabianek
za miesiące

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Tylko Inkę, bez mleka.

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:34   #3483
agunia82
Zakorzenienie

Kurier ostatecznie dotarł przed 18 , oczywiście powiedziałam mu, co o tym sądzę
a te rzeczy z MAM - rewelacja

Sol
biedny Fabiś Ale to dla jego dobra

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Dziś byliśmy u lekarza i stwierdził zapalenie gardła. Do tego katar. Biedny maluszek... Na szczęście jest już troszkę lepiej.

ale super
Mi się macierzyński kończy 28 listopada, a potem up zacznie mnie ścigać Ale powrót do pracy zawodowej planuję na wiosnę
zdrówka dla Leosia
a jakim cudem macierzyński kończy Ci się wcześniej niż mi

Cytat:
głowa mi pęka. Mam big dola kupe mysli i chyba dzis nie zasne.

mam wrazenie ze lada moment zmieni sie moje zycie.....
oj a co się stało?

Cytat:
wpadłam tylko na chwilkę wróciliśmy dziś ze szpitala mamy rota wirusa małego boli brzuszek rozżalony bardzo a ja wykończona psychicznie i fizycznie jutro napiszę więcej gdybym nie karmiła piersią byłoby dużo gorzej
biedactwo, zdrówka

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-03 o 21:40
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:39   #3484
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość

Jeju, biedactwo (

Wszystkiego najlepszego dla Fabisia i dla Blaneczki, która również dzisiaj kończy 3 miesiące ! Zleciało !!!!!!!!!!!!!!

Wszystkiego najlepszego dla Blanki! Niech rośnie silna i zdrowa I buziaczek od Fabisia dla niej
Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
dla Blanki i Fabianka

[QUOTE=houserka;36887041]
pumas i soleilka- to już 3-miesięczne bobasy macie! nawet sie nie obejrzycie i będą mieć 3 lata
[/QUOTE/]
I kiedy to minęło?:brzydal :
Ta http://allegro.pl/piekna-szydelkowa-...672854724.html
Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
biedny Fabi i

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mamy z nosidełkami - pamiętajcie o zabezpieczeniu przed chłodem stópek dziecka!
Pamiętamy Rączki też już warto zabezpieczać
Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość

Dzisiaj mamy 3 rocznicę ślubu

Sol dziękujemy Wam bardzo
Dużo miłości kochana!

I nie ma za co
Cytat:
dziewczyny a Wy w nosidłach na miasto wychodzicie?? dzioecko w nim nie zmarznie jak bedzie zimno????
, ale to jak mam ważną sprawę do załatwienia i się spieszę. Ubieram go wtedy ciepło, do tego coś na nóżki i rączki bo resztę ciałka grzeje mu ode mnie

Bloguję
Stary 2012-10-03, 21:47   #3485
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

Biedactwo, strasznie mi go żal
NAjlepsze życzenia z okazji 3 miesiąca i dla Blaneczki też

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
Biedny Fabiś Ucałuj go od wizażowych ciotek
Cały dzień go dziś całowałam Należało mu się. Nawet mógł wisieć mi na cycku ile chciał w ramach nagrody
Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość
soleilka- współczuje, strasznie to musiało wyglądać....a najgorsze ze za m-c czeka Was to samo...jedyne pocieszenie, że skończy się problem. OBY.
No właśnie, mam ciarki na samą myśl, że znowu będzie tak płakał...
Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość

współczuję Wam przezyc
A ten zabieg to wystarczy jednorazowo czy jeszcze raz Was to czeka?
31.X mamy go drugi raz...
Cytat:
biedne dziecko to dla jego dobra, ale szkoda mi go bardzo
Dlatego oby ten drugi zabieg był ostatnim
Cytat:

Biedny Maleńki

Cytat:
Napisane przez red_scorpio Pokaż wiadomość
Współczuję, jestem pod wrażeniem, że dałaś radę
Musiałam... Chociaż serce mi się krajało...
Cytat:
okropieństwo

Cytat:
Napisane przez houserka Pokaż wiadomość

Soleilka- herbatki deposion sprzedaje na allegro

To odpaliłaby z 5% zarobku, bo jej biznes rozkręcamy
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
o kurcze,biedny Fabiś

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:

Sol
biedny Fabiś Ale to dla jego dobra
No właśnie tylko to, że ma to mu pomóc nie spowodowało, że wyszłam z nim w trakcie...

Bloguję
Stary 2012-10-03, 21:48   #3486
prince_polo
Zakorzenienie

Ehh dziewczyny nie bede tutaj o tym smecic

mala spi. Ja spac nie ide. wlaczylam film by czas lecial.... i zastanawiam sie nad wieloma sprawami.

No i szukam maty

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:48   #3487
Soleilka
Zakorzenienie

Dziewczyny ubieracie już maluszki w jesienne kombinezony? Bo ja to ubieram Fabiego w chłodniejsze dni w: body z długim, na to koszulka z długim i bluza, na dół rajstopki, skarpetki, butki i cieplejsze spodenki. Na głowie czapeczka i przykryty kocykiem

Bloguję
Stary 2012-10-03, 21:55   #3488
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ubieracie już maluszki w jesienne kombinezony? Bo ja to ubieram Fabiego w chłodniejsze dni w: body z długim, na to koszulka z długim i bluza, na dół rajstopki, skarpetki, butki i cieplejsze spodenki. Na głowie czapeczka i przykryty kocykiem
ja w cieplejsze teraz dni uberam tak jak Ty. Tyle ze w bluze cieplą. Z podszewką a w zimny dzien mialam to co ty bez oluzy i spodenki nie cieple a zwykle i na to kombinezon.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-03, 22:01   #3489
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
o jeny to grubo jak dla mnie ja jak jest chlodno-ok 10 stopni-zakladam mu body, na to bluze i spodenki, skarpetki bez butów i przykrywam kocykiem i ciepły ma karczek
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:02   #3490
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
eee nie, znaczy raz ubrałam w kombinezon - niedźwiadka jak na dworze było 12 stopni i lało a ja z nią w chuście musiałam wyjść na moment... A tak to wystarcza body z długim rękawem, na to taka bluza cieplutka - lewek (ta cieplejsza co kiedyś pokazywałam), rajstopki, spodenki dżinsowe, mięciutkie buciki i wsio, nie przykrywam żadnym kocykiem. Jak temp spada poniżej 15 stopni i wieje chłodny wiatr zakładam czapkę, jak nie to sam kaptur, który i tak często zsuwam ile się da bo tylko wydaje się, że jest zimno, a jak wychodzę, to czuję że nawet sama jestem za ciepło ubrana a młoda ma zawsze karczek bardzo ciepły, niemal gorący

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-03 o 22:04
Stary 2012-10-03, 22:12   #3491
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
ja w cieplejsze teraz dni uberam tak jak Ty. Tyle ze w bluze cieplą. Z podszewką a w zimny dzien mialam to co ty bez oluzy i spodenki nie cieple a zwykle i na to kombinezon.
No właśnie ja się tak zastanawiam czy już go ubierać w kombinezon czy poczekać na chłodniejsze dni Niby są chłodne, ale pod kocem chyba mu ciepło...

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
o jeny to grubo jak dla mnie ja jak jest chlodno-ok 10 stopni-zakladam mu body, na to bluze i spodenki, skarpetki bez butów i przykrywam kocykiem i ciepły ma karczek
Mi się wydaje, że właśnie cienko go ubieram
Cytat:
eee nie, znaczy raz ubrałam w kombinezon - niedźwiadka jak na dworze było 12 stopni i lało a ja z nią w chuście musiałam wyjść na moment... A tak to wystarcza body z długim rękawem, na to taka bluza cieplutka - lewek (ta cieplejsza co kiedyś pokazywałam), rajstopki, spodenki dżinsowe, mięciutkie buciki i wsio, nie przykrywam żadnym kocykiem. Jak temp spada poniżej 15 stopni i wieje chłodny wiatr zakładam czapkę, jak nie to sam kaptur, który i tak często zsuwam ile się da bo tylko wydaje się, że jest zimno, a jak wychodzę, to czuję że nawet sama jestem za ciepło ubrana a młoda ma zawsze karczek bardzo ciepły, niemal gorący
No właśnie ja nie mam jakichś mega ciepłych tych bluz.. A kaptury Fabiego wkurzają, więc ma cienką czapkę. Spodni dżinsowych też nie lubi. A buty w wózku zrzuca
Z tego co zauważyłam, to on często ma czkawkę z zimna. Ale w domu zazwyczaj jest w samym body z długim rękawem. Nogi i stopy ma gołe. Jak uśnie to go przykrywam tylko cienkim kocykiem.

Z jednej strony boję się, że go przegrzeję, a z drugiej, że mu będzie zimno i się przeziębi

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:12   #3492
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja się tak zastanawiam czy już go ubierać w kombinezon czy poczekać na chłodniejsze dni Niby są chłodne, ale pod kocem chyba mu ciepło...
dziewczyny, a ja mam takie pytanie - jak już teraz chcecie dzieci w kombinezony ubierać to w co je w zimę ubierzecie właściwie te zestawy niektóre jak tu czytam to niemal już zimowe są, jesteście pewne, że dzieci nie przegrzewacie? Chyba że u Was zimniej, bo u nas jak chodzę na spacery koło 14-15 to tak minimum 14 stopni jest.
Chyba że rano chodzicie, jak jest koło 5-8 stopni, wtedy to rozumiem

I pamiętajcie - przegrzanie dziecka jest gorsze, niż jakby miało mu być troszkę chłodno! To z przegrzania są najgorsze choróbska

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2012-10-03 o 22:14
Stary 2012-10-03, 22:13   #3493
Mandragorrka
Zakorzenienie

Hej Kobietki Przyszłam się tylko przywitać, no i przeczytałam ostatnią stronę Przyjechała moja siostra i w najbliższym czasie będę miała mało czasu na wizaż.
Amelka trochę się przeziębiła - ma lekki katar i suchy kaszel, a to oznacza, że jutro nici, ze szczepienia. Już raz je przekładaliśmy, moja mała chyba wyczuwa, że ma mieć szczepienie i "specjalnie" choruje.

Jutro kilka maluszków ma mieć szczepienia i o ile dobrze pamiętam Kasikk (przepraszam, jeśli pomyliłam nicka) wybiera się ze swoją małą na badanie słuchu. Trzymam bardzo mocno kciuki

Cytat:
Dużo zdrówka dla małego, a dla Was bardzo dużo siły

Cytat:
Hej, postanowiłam sie przywitać, bo czytam WS od baaardzo dawna tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.
Coś o mnie - mieszkam pod Warszawa mam 27 lat. Mam nadzieje, ze mnie do siebie przymiecie.
Witaj

Soleilka ogromne brawa dla Ciebie i FAbiego Nie wiem jak bym zniosła taki zabieg u mojej małej. Mam nadzieję, że pomoże to Fabisiowi

Kasik_12
wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.Dużo dużo miłości

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
hej ja tylko na chwilę bo nie za dobrze się u nas dzieje
okazuje się ze mała ma b. niskie przyrsty wagi, ponizej wszelkich norm... 80 g / tydz. i tak od 3 tyg.
jestem załamana
dziś byłam u pediatry...
z butelki nie chce jeść nadal mimo ze bankowo jest głodna
z moim pokarmem dramatycznie źle
nie wiem co robić
jednak intuicja mnie nie myliła, od dawna czułam, ze coś nie gra
Jej, dramatyczna sytuacja. Nie przypuszczałam, że pokarm może być "zły". Brakuje mi słów... mam nadzieję, że pediatra coś Wam doradzi

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jestem mamą Laury z 29 tc,Olivka odeszła,teraz walczymy o jej siostrzyczke,nie jest łatwo.Jestesmy po obrzeku serduszka,wylewach a teraz wodogłowie...Juz było w miare dobrze po operacji ale u nas niestety radosc nie moze trwac za dlugo...plyn zaczal sie saczyc przez rane,albo źle zszyli albo sie cos zatkalo,glowka jeszcze 1 cm zmalala i dzis 2 dzien juz bez punkcji ale jutro jednak druga operacja....pozatym mała ladnie je,czasem z piersi tez,osiągnelismy juz 2 kg i przenieslismy sie z inkubatora do łóżeczka,mała ładnie reaguje a my modlimy sie o kolejny cud...
Witaj w naszym gronie Chociaż szkoda, że jednak jesteś mamą latową, a nie zimową. Dużo siły dla Was, a jeszcze więcej siły i zdrówka dla Laury.

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:15   #3494
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość

Soleilka ogromne brawa dla Ciebie i FAbiego Nie wiem jak bym zniosła taki zabieg u mojej małej. Mam nadzieję, że pomoże to Fabisiowi

Dałabyś radę. Jesteś mamą, a każda mama zrobi wszystko dla swojego dziecka, nawet jeśli widok przyprawia o ciary na plecach

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:16   #3495
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny, a ja mam takie pytanie - jak już teraz chcecie dzieci w kombinezony ubierać to w co je w zimę ubierzecie właściwie te zestawy niektóre jak tu czytam to niemal już zimowe są, jesteście pewne, że dzieci nie przegrzewacie? Chyba że u Was zimniej, bo u nas jak chodzę na spacery koło 14-15 to tak minimum 14 stopni jest.
Ja jeszcze o kombinezonie nie myślę, właśnie przez to, że jak teraz zacznę ubierać grubo to w co ubiorę zimą. Dzisiaj byłam z małą na spacerze po 17 , ubrana była w body z długim rękawem, półśpiochy i bluzę z dresu. Do tego czapeczka i kocyk. Łapki pod koniec spaceru nieco już miała chłodne, ale karczek ciepły więc na pewno było jej dobrze

Stary 2012-10-03, 22:17   #3496
Soleilka
Zakorzenienie

Aguś a Ty podajesz teraz Lu tylko witaminę D?

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:18   #3497
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Aguś a Ty podajesz teraz Lu tylko witaminę D?
tak

Stary 2012-10-03, 22:19   #3498
pumas
Zakorzenienie

Cześć Kobity !
Miałam fantastyczny wieczór z przyjaciółką, winkiem, kolacją i czipsami hihi. Zaraz kładę się spać, bo jutro robię make up do sesji zdjęciowej rano, więc trza mieć świeże spojrzenie.

Ewka, gwoli ścisłości - moi sąsiedzi są bardzo otwarci wobec mnie i się mnie nie boją, ciągle do mnie gadają, traktują mnie jak wspaniałą dobroduszną wnusię. Nie ma to jak pozory Choć naprawdę to jestem dla nich bardzo miła, zawsze mnie chwalą... Ale do tż skarżą, w ramach lojalności sąsiedzkiej chyba ;]
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:21   #3499
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:

I pamiętajcie - przegrzanie dziecka jest gorsze, niż jakby miało mu być troszkę chłodno! To z przegrzania są najgorsze choróbska
Ja mam jesienny kombinezon, on jest cienki, polarkowy. Na zimę mam taki hmm... ortalionowy? Jest o wiele grubszy.
Jakbym miała ubrać w ten cienki kombinezon to pod spód bym dała tylko body i rajstopki, więc raczej by się nie ugrzał No i już bez kocyka...

No i nie chcę przegrzewać dziecka, wiadomo Dlatego właśnie pytam jak ubieracie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
tak
to będę musiała kupić, bo mam kapsułki ale k+d

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:23   #3500
Mandragorrka
Zakorzenienie

Aguś już miałam wcześniej pisać, że bardzo mi się podoba zdrobnienie Lu

Stary 2012-10-03, 22:24   #3501
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam jesienny kombinezon, on jest cienki, polarkowy. Na zimę mam taki hmm... ortalionowy? Jest o wiele grubszy.
Jakbym miała ubrać w ten cienki kombinezon to pod spód bym dała tylko body i rajstopki, więc raczej by się nie ugrzał No i już bez kocyka...

No i nie chcę przegrzewać dziecka, wiadomo Dlatego właśnie pytam jak ubieracie

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

to będę musiała kupić, bo mam kapsułki ale k+d
to taki zestaw na takie temperatury w okolicy 15 stopni jest raczej ok
ja Lu ostatnio dość często nawet tą bluzę rozpinałam, bo wydawało się że jest o wiele chłodniej, a jak wychodziłam to się sama grzałam i jak pisałam, młoda karczek miała bardzo ciepły, łapki też ciepłe. A dzieci w wózkach jak mijałam to tak opatulone, że szok! A ja się grzałam w samym cienkim sweterku i marzyłam o krótkim rękawie (mimo, że słońce nie świeciło)

Mandi cieszę się, że się podoba, mnie też

Stary 2012-10-03, 22:25   #3502
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja się tak zastanawiam czy już go ubierać w kombinezon czy poczekać na chłodniejsze dni Niby są chłodne, ale pod kocem chyba mu ciepło.:
ja mam zawsze dylemat. Bo moja marznie w domu strasznie wieic co dopiero na dworze.... Ale moj kombinezon jest lekki. Raz zalozlam grubszy tzn z podszewka ale nie taki zimowy. No i pod kombonezon oczywiscie nie grubo ubrana byla.

ale jak ja widze u was na zdjecoach ze zieci w bodach na kkrotki w domu. A moja nawet latem na krotki marzla. Miala zimne rece stopy czkawke co chwile. A tylko Ją ubrałam to zaraz bylo ok.

Wiec ja mysle z eu nas ciely karczek nie kon iecznie sie sprawdza...

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-03, 22:33   #3503
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
to taki zestaw na takie temperatury w okolicy 15 stopni jest raczej ok
ja Lu ostatnio dość często nawet tą bluzę rozpinałam, bo wydawało się że jest o wiele chłodniej, a jak wychodziłam to się sama grzałam i jak pisałam, młoda karczek miała bardzo ciepły, łapki też ciepłe. A dzieci w wózkach jak mijałam to tak opatulone, że szok! A ja się grzałam w samym cienkim sweterku i marzyłam o krótkim rękawie (mimo, że słońce nie świeciło)
A myślałaś, że wepcham w kombinezon dziecko ciepło ubrane? Kochana, Fabi jest tak duży, że by się nie zmieścił Czasami mam problem z zapięciem mu kurtki, taki pokaźny brzuszek ma (mam taką fajną cienką kurteczkę bez kaptura, typowa przejściówka )

No a u nas dziś była piździawa. Ja byłam ubrana w cienki sweterek, na to kurtka i mi zimno było za to Fabi jechał w bodziaku z długim, na to koszulka z długim, spodnie + rajstopki i przykryłam go kocem. Ciepło mu było Tylko może folia przeciwdeszczowa też tam dała troszkę ciepła, bo dziś ciapało bardzo...

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
ja mam zawsze dylemat. Bo moja marznie w domu strasznie wieic co dopiero na dworze.... Ale moj kombinezon jest lekki. Raz zalozlam grubszy tzn z podszewka ale nie taki zimowy. No i pod kombonezon oczywiscie nie grubo ubrana byla.

ale jak ja widze u was na zdjecoach ze zieci w bodach na kkrotki w domu. A moja nawet latem na krotki marzla. Miala zimne rece stopy czkawke co chwile. A tylko Ją ubrałam to zaraz bylo ok.

Wiec ja mysle z eu nas ciely karczek nie kon iecznie sie sprawdza...
A może ma stopy zimne? Fabi ma ciepły karczek a zimno mu od stóp Ja ubieram go w domu najczęściej w body z długim i tyle. Jak jest chłodniej to takie cieniutkie spodenki + skarpetki dodaję.

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:33   #3504
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:

Dałabyś radę. Jesteś mamą, a każda mama zrobi wszystko dla swojego dziecka, nawet jeśli widok przyprawia o ciary na plecach
No, na pewno masz rację. Jednak jak czytałam opis to aż mnie ciary przeszły, na myśl co przeżywałaś Ty i Fabi (wiem, że specjalnie pisałaś na biało, ale i tak musiałam przeczytać )

Stary 2012-10-03, 22:39   #3505
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
No, na pewno masz rację. Jednak jak czytałam opis to aż mnie ciary przeszły, na myśl co przeżywałaś Ty i Fabi (wiem, że specjalnie pisałaś na biało, ale i tak musiałam przeczytać )
Dlatego dziś w ramach nagrody miał dzień na cycu. Należało się mojemu bohaterowi. Po powrocie do domu się uśmiechał, dzielny jest
Ja to tam pikuś, najważniejsze żeby jemu było dobrze

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:40   #3506
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
A myślałaś, że wepcham w kombinezon dziecko ciepło ubrane? Kochana, Fabi jest tak duży, że by się nie zmieścił Czasami mam problem z zapięciem mu kurtki, taki pokaźny brzuszek ma (mam taką fajną cienką kurteczkę bez kaptura, typowa przejściówka )

No a u nas dziś była piździawa. Ja byłam ubrana w cienki sweterek, na to kurtka i mi zimno było za to Fabi jechał w bodziaku z długim, na to koszulka z długim, spodnie + rajstopki i przykryłam go kocem. Ciepło mu było Tylko może folia przeciwdeszczowa też tam dała troszkę ciepła, bo dziś ciapało bardzo...

wszystko zależy od tego, jak duży ten kombinezon kupując zimowe trzeba pamiętać o tym, żeby miały ten zapas, żeby się coś pod nie jeszcze zmieściło (tak na wszelki wypadek tylko to piszę)

no i trzeba pamiętać, że dziecko w gondoli wózka jest jednak dość dobrze osłonięte od wiatru i powinno mu tam cieplej być. W zimie w pogodny, bezwietrzny dzień ponoć wystarczy podwójna warstwa spodniego ubrania (body, kaftanik i śpioszki, sweterek lub dres) i kombinezon (tylko kombinezon musi mieć luz, nie może ciasno opinać) i kocyk (w zapasie drugi w razie czego) i nawet osłonki na wózek nie trzeba

Stary 2012-10-03, 22:40   #3507
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
A może ma stopy zimne? Fabi ma ciepły karczek a zimno mu od stóp Ja ubieram go w domu najczęściej w body z długim i tyle. Jak jest chłodniej to takie cieniutkie spodenki + skarpetki dodaję.
no stopy ma zimne. Od stop Jej zimno. Ma zimne jak ma same rajstopki. Wiec musze jej zakladac rajstopki + spodenki cienkie. I bpdy na dlugi i koszulke na to na krótki. I tak w domu jest ubrana i tylko w takim ubiorze nie jest Jej zimno.

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-03, 22:43   #3508
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
no stopy ma zimne. Od stop Jej zimno. Ma zimne jak ma same rajstopki. Wiec musze jej zakladac rajstopki + spodenki cienkie. I bpdy na dlugi i koszulke na to na krótki. I tak w domu jest ubrana i tylko w takim ubiorze nie jest Jej zimno.
tylko pamiętaj, że to się może teraz zmieniać, bo na mm może zacząć szybko nabierać ciałka przez co będzie jej cieplej
A próbowałaś zakładać półśpiochy plus skarpetki?

Stary 2012-10-03, 22:44   #3509
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
wszystko zależy od tego, jak duży ten kombinezon kupując zimowe trzeba pamiętać o tym, żeby miały ten zapas, żeby się coś pod nie jeszcze zmieściło (tak na wszelki wypadek tylko to piszę)

no i trzeba pamiętać, że dziecko w gondoli wózka jest jednak dość dobrze osłonięte od wiatru i powinno mu tam cieplej być. W zimie w pogodny, bezwietrzny dzień ponoć wystarczy podwójna warstwa spodniego ubrania (body, kaftanik i śpioszki, sweterek lub dres) i kombinezon (tylko kombinezon musi mieć luz, nie może ciasno opinać) i kocyk (w zapasie drugi w razie czego) i nawet osłonki na wózek nie trzeba
Ten zimowy to jest na 80-86, za to jesienny 68-74 (68 ubranka są na styk). Może do końca listopada da radę mu go ubrać
Osłonkę wyciągnęłam dopiero wczoraj czuję się jakbym inny wózek miała
Cytat:
To czemu jej nie ubierasz ciepłych skarpet? Kup takie grubsze polarkowe i wtedy spróbuj spodenki + te skarpetki i samo body z długim. Może nie będzie jej zimno, warto sprawdzić. A skarpetek nigdy dość

Bloguję
Stary 2012-10-03, 22:48   #3510
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Ten zimowy to jest na 80-86, za to jesienny 68-74 (68 ubranka są na styk). Może do końca listopada da radę mu go ubrać
Osłonkę wyciągnęłam dopiero wczoraj czuję się jakbym inny wózek miała
ło matulu, kiedy my taki rozmiar będziemy nosić
ja osłonki jeszcze nie użyłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości