|
|
#3481 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3482 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Masuj jej wewnętrzne kąciki, żeby ta wydzielina ich nie blokowała Cytat:
No właśnie, przecież ja wczoraj rodziłam! ![]() Cytat:
![]() Tylko Inkę, bez mleka. |
||||
|
|
|
#3483 | |||
|
Zakorzenienie
|
Kurier ostatecznie dotarł przed 18
, oczywiście powiedziałam mu, co o tym sądzęa te rzeczy z MAM - rewelacja ![]() Sol biedny Fabiś Ale to dla jego dobra ![]() Cytat:
![]() a jakim cudem macierzyński kończy Ci się wcześniej niż mi ![]() Cytat:
Cytat:
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-03 o 21:40 |
|||
|
|
|
#3484 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Blanki! I buziaczek od Fabisia dla niej [QUOTE=houserka;36887041] pumas i soleilka- to już 3-miesięczne bobasy macie! nawet sie nie obejrzycie i będą mieć 3 lata ![]() [/QUOTE/] I kiedy to minęło? :brzydal :Cytat:
Cytat:
Dużo miłości kochana! I nie ma za co ![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3485 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cały dzień go dziś całowałam Należało mu się. Nawet mógł wisieć mi na cycku ile chciał w ramach nagrody ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Dlatego oby ten drugi zabieg był ostatnim ![]() Musiałam... Chociaż serce mi się krajało... To odpaliłaby z 5% zarobku, bo jej biznes rozkręcamy ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- No właśnie tylko to, że ma to mu pomóc nie spowodowało, że wyszłam z nim w trakcie... |
|||
|
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
Ehh dziewczyny nie bede tutaj o tym smecic
![]() mala spi. Ja spac nie ide. wlaczylam film by czas lecial.... i zastanawiam sie nad wieloma sprawami. No i szukam maty
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ubieracie już maluszki w jesienne kombinezony? Bo ja to ubieram Fabiego w chłodniejsze dni w: body z długim, na to koszulka z długim i bluza, na dół rajstopki, skarpetki, butki i cieplejsze spodenki. Na głowie czapeczka i przykryty kocykiem
|
|
|
|
#3488 |
|
Zakorzenienie
|
ja w cieplejsze teraz dni uberam tak jak Ty. Tyle ze w bluze cieplą. Z podszewką a w zimny dzien mialam to co ty bez oluzy i spodenki nie cieple a zwykle i na to kombinezon.
|
#3489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
eee nie, znaczy raz ubrałam w kombinezon - niedźwiadka jak na dworze było 12 stopni i lało a ja z nią w chuście musiałam wyjść na moment... A tak to wystarcza body z długim rękawem, na to taka bluza cieplutka - lewek (ta cieplejsza co kiedyś pokazywałam), rajstopki, spodenki dżinsowe, mięciutkie buciki i wsio, nie przykrywam żadnym kocykiem. Jak temp spada poniżej 15 stopni i wieje chłodny wiatr zakładam czapkę, jak nie to sam kaptur, który i tak często zsuwam ile się da bo tylko wydaje się, że jest zimno, a jak wychodzę, to czuję że nawet sama jestem za ciepło ubrana a młoda ma zawsze karczek bardzo ciepły, niemal gorący
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-03 o 22:04 |
|
|
|
#3491 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby są chłodne, ale pod kocem chyba mu ciepło...---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Z tego co zauważyłam, to on często ma czkawkę z zimna. Ale w domu zazwyczaj jest w samym body z długim rękawem. Nogi i stopy ma gołe. Jak uśnie to go przykrywam tylko cienkim kocykiem. Z jednej strony boję się, że go przegrzeję, a z drugiej, że mu będzie zimno i się przeziębi
|
|||
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właściwie te zestawy niektóre jak tu czytam to niemal już zimowe są, jesteście pewne, że dzieci nie przegrzewacie? Chyba że u Was zimniej, bo u nas jak chodzę na spacery koło 14-15 to tak minimum 14 stopni jest.Chyba że rano chodzicie, jak jest koło 5-8 stopni, wtedy to rozumiem I pamiętajcie - przegrzanie dziecka jest gorsze, niż jakby miało mu być troszkę chłodno! To z przegrzania są najgorsze choróbska
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-03 o 22:14 |
|
|
|
|
#3493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
Przyjechała moja siostra Amelka trochę się przeziębiła - ma lekki katar i suchy kaszel, a to oznacza, że jutro nici, ze szczepienia. Już raz je przekładaliśmy, moja mała chyba wyczuwa, że ma mieć szczepienie i "specjalnie" choruje. Jutro kilka maluszków ma mieć szczepienia i o ile dobrze pamiętam Kasikk (przepraszam, jeśli pomyliłam nicka) wybiera się ze swoją małą na badanie słuchu. Trzymam bardzo mocno kciuki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Soleilka ogromne brawa dla Ciebie i FAbiego Nie wiem jak bym zniosła taki zabieg u mojej małej. Mam nadzieję, że pomoże to Fabisiowi ![]() Kasik_12 wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu.Dużo dużo miłości Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dałabyś radę. Jesteś mamą, a każda mama zrobi wszystko dla swojego dziecka, nawet jeśli widok przyprawia o ciary na plecach
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś a Ty podajesz teraz Lu tylko witaminę D?
|
|
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3498 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Kobity !
Miałam fantastyczny wieczór z przyjaciółką, winkiem, kolacją i czipsami hihi. Zaraz kładę się spać, bo jutro robię make up do sesji zdjęciowej rano, więc trza mieć świeże spojrzenie. Ewka, gwoli ścisłości - moi sąsiedzi są bardzo otwarci wobec mnie i się mnie nie boją, ciągle do mnie gadają, traktują mnie jak wspaniałą dobroduszną wnusię. Nie ma to jak pozory Choć naprawdę to jestem dla nich bardzo miła, zawsze mnie chwalą... Ale do tż skarżą, w ramach lojalności sąsiedzkiej chyba ;]
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbym miała ubrać w ten cienki kombinezon to pod spód bym dała tylko body i rajstopki, więc raczej by się nie ugrzał No i już bez kocyka...No i nie chcę przegrzewać dziecka, wiadomo ![]() ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- to będę musiała kupić, bo mam kapsułki ale k+d
|
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś już miałam wcześniej pisać, że bardzo mi się podoba zdrobnienie Lu
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Lu ostatnio dość często nawet tą bluzę rozpinałam, bo wydawało się że jest o wiele chłodniej, a jak wychodziłam to się sama grzałam i jak pisałam, młoda karczek miała bardzo ciepły, łapki też ciepłe. A dzieci w wózkach jak mijałam to tak opatulone, że szok! A ja się grzałam w samym cienkim sweterku i marzyłam o krótkim rękawie (mimo, że słońce nie świeciło) Mandi cieszę się, że się podoba, mnie też
|
|
#3502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jak ja widze u was na zdjecoach ze zieci w bodach na kkrotki w domu. A moja nawet latem na krotki marzla. Miala zimne rece stopy czkawke co chwile. A tylko Ją ubrałam to zaraz bylo ok. Wiec ja mysle z eu nas ciely karczek nie kon iecznie sie sprawdza...
|
|
#3503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana, Fabi jest tak duży, że by się nie zmieścił (mam taką fajną cienką kurteczkę bez kaptura, typowa przejściówka )No a u nas dziś była piździawa. Ja byłam ubrana w cienki sweterek, na to kurtka i mi zimno było za to Fabi jechał w bodziaku z długim, na to koszulka z długim, spodnie + rajstopki i przykryłam go kocem. Ciepło mu było ---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cytat:
Ja ubieram go w domu najczęściej w body z długim i tyle. Jak jest chłodniej to takie cieniutkie spodenki + skarpetki dodaję.
|
||
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to tam pikuś, najważniejsze żeby jemu było dobrze
|
|
|
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupując zimowe trzeba pamiętać o tym, żeby miały ten zapas, żeby się coś pod nie jeszcze zmieściło (tak na wszelki wypadek tylko to piszę)no i trzeba pamiętać, że dziecko w gondoli wózka jest jednak dość dobrze osłonięte od wiatru i powinno mu tam cieplej być. W zimie w pogodny, bezwietrzny dzień ponoć wystarczy podwójna warstwa spodniego ubrania (body, kaftanik i śpioszki, sweterek lub dres) i kombinezon (tylko kombinezon musi mieć luz, nie może ciasno opinać) i kocyk (w zapasie drugi w razie czego) i nawet osłonki na wózek nie trzeba
|
|
#3507 |
|
Zakorzenienie
|
no stopy ma zimne. Od stop Jej zimno. Ma zimne jak ma same rajstopki. Wiec musze jej zakladac rajstopki + spodenki cienkie. I bpdy na dlugi i koszulke na to na krótki. I tak w domu jest ubrana i tylko w takim ubiorze nie jest Jej zimno.
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A próbowałaś zakładać półśpiochy plus skarpetki?
|
|
#3509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Osłonkę wyciągnęłam dopiero wczoraj ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja osłonki jeszcze nie użyłam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:43.

tak w zasadzie od 5 miesiąca ciąży :P. Jestem mama lipcowa - Marianna urodzona 09.07.

Ale powrót do pracy zawodowej planuję na wiosnę

za to Fabi jechał w bodziaku z długim, na to koszulka z długim, spodnie + rajstopki i przykryłam go kocem. Ciepło mu było
Ja ubieram go w domu najczęściej w body z długim i tyle. Jak jest chłodniej to takie cieniutkie spodenki + skarpetki dodaję.