|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Makaron aż poszukałam tego wątku (ostatnio nic nie oglądalam na forum :P) i hahaha :d spojrzałam na kilka stron i masakra
Laska jest dobra :P Ja czasem spotykam takie dwie laski na mieście- jedna ma długie blond siano i gdyby nie to i jakieś dzwony (reszta stroju to masakra ) to bralabym ją za faceta- ale kiedys ktos sie dowiedział, że to dziewczyna, która wygląda jak facet hahahah A jej koleżanka to druga masakra- jakby ktos ja popchnął to by jak piłka się potoczyła- do tego ma czarne marne włosy, umalowana cała na czarno i jakieś dziwne ozdoby nosi (pasek na szyje ). Po prostu nie mogę wytrzymać jak je widze :P Ja wiem, ze trzeba być tolerancyjnym, ale nie wiem jak można aż tak wyglądać :P |
|
|
|
#4742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Siemanko dziewczynki
nie było mnie jakiś czas a wy tylko 2 strony naskrobałyście, nie ładnie Co u mnie? Aaaa weekendy zajęte imprezowaniem i poznawaniem nowych ludzi, a w tyg praca, nudy, praca, nudy zależy jaki dzień. Dziś mam popołudnie całe wolne. 2 godz popracowałam i luuuz Jeśli chodzi o dietę to nie powiem, ładnie mi idzie. Zapisuję sobie codziennie co jem i staram się nie przekraczać 1000 kcal. Sprawdzam ile co ma kcal w internecie i czasem aż mi gały wychodzą Liczę, zapisuję, ładnie dietkuje generalnie staram się oszczędzać 100e tygodniowo może mi się uda w tym tyg. W zeszłym się udało
|
#4743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jak tu być tolerancyjnym? Skąd się tacy ludzie biorą? Nie mam pojęcia Co do tego wątku narzekającej, niezadowolonej laski to ja chyba jestem uczulona na takich ludzi, wzbudzają we mnie niepochamowaną agresję ![]() Cindy90 Też byłam w szoku na początku jak patrzyłam na kcal ale dużo warzyw= mało kalorii i pełny żoładek
|
|
|
#4744 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
|
|
#4745 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mojej koleżanki mama o której już wspominałam poroniła w młodym wieku, a potem urodziła dwójke, a teraz po 40 spodziewa się 3! To już w sumie jej 5 ciąża, bo ponad rok temu też poroniła w trakcie porodu- dziecko się owinęło pępowina i w ogóle powinna mieć cesarkę- wiedziała, że urodzi marte dziecko... masakra- moja kolezanka tak się załamała- wszystko przygotowane, wózek, pokoj itd. a tutaj takie coś. Strasznie jej współczułyśmy i sama mówila, ze jej mama nie ma już szansy na dziecko a tutaj proszę! nic się nie chwaliła, a 2tyg temu miała 18 i jej mama z takim wielkim brzuchem! Oby się jej teraz udało! Ty jesteś młoda i zdrowa! Uda się na pewno ) Zdrowy i silny organizm to idealne miejsce na dzieciaka :P Więc powodzenia w próbowaniu ![]() Spójrz- moja bratowa też się martwiła czy będzie mogła mieć dziecko, czy im się uda, bo mając 20 lat miała raka tarczycy (komórki rakowe miała do płuc) i ciągle jest pod obserwacją, a mały już ma ponad 2 latka! Ale dobrze robisz- pobadaj się to będziesz pewniejsza ) Ah ja jeszcze mam z 10 lat do dziecka.. to dopiero będzie przeżywanie
|
|
|
|
|
#4746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Zrobilam te ciasto francuskie i jest pyszne! Bardzo wszystkim polecam! Myślałam, że za dużo nawaliłam wszystkich składników (taka górka wyszła
) ale wszystko jest super ;p Użyłam jednego ciasta francuskiego, które najpierw podpiekłam. Wymieszałam jakiś sos/przecier pomidorowy z koncentratem pomidorowym (nie potrafie bez takich rzeczy funkcjonowac w kuchni ;p). Pokroiłam 2/3zółtej papryki, z 10pieczarek, pół pomidora. I dorzuciłam oczywiście salami (mogłam wybrać inne- bardzo oste wzięłam, poza tym trochę się wysuszyło, ale kocham salami! ). To wszytko ładnie zapiekłam i jest takie pyszne! Taka domowa pizza! Będę mieć jutro do jedzenia :P Ciasto francuskie zawsze mi pasowało co czegoś słodkiego, a tutaj zaskoczenie :P Choć kiedyś robiłam je z cukinią, ale do tego dałam oscypka co ogólnie dało specyficzny smak (choć było dobre) i średnio się przekonałam, ale teraz na nowo będę je odkrywać hahaha pychota! :PCo do mojego jedzenia dziś: Ś: jogurt+płatki II:pół bułki z warzywami i szynką, małe ciastko z jabłkami, banan, jabłko(ciocia z działki mi dała :P) O:dwa jajka sadzone z 4kawałkami pomidora P: wypiłam wodę z rosołu na zdrówko ;p już bez makaronu ![]() K: trochę serka wiejskiego i 1/3 papryki żółtej Powoli wracam na dobre tory :P Dużo jadam na drugie śniadania, ale jestem w szkole i potrzebuje energii, więc sobie nie oszczedzam
|
|
|
|
#4748 |
|
Wtajemniczenie
|
makaron91 tak samo jak LadyWW odszukałam sobie ten wątek i mówiąc wprost- witki opadają
Cindy wszystko widzę dalej super , nic tylko się cieszyć razem z TobąA dziś to nawet w 1200kcla się zmieściłam 4 dni bez napadu na jedzenie to już jest mój mały sukces![]() Czekam na napisy do nowych Kości bo za słaby mój angielski na te naukowe dysputy czasami
|
#4749 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- h Cytat:
no strasznie bym chciała jakiegoś fajnego irlandczyka poznać ale cóż, zobaczymy Brawo za 4 dni bez napadu. Im dłużej wytrzymasz tym lepiej. Daj sobie 1 dzień w tyg na jedzenie czego tam chcesz. To na prawdę pomaga. Albo wyznacz sobie w codziennym jadłospisie ileś tam kalorii na słodycze, wtedy masz pewność, że zjesz to co lubisz a nie rzucisz się na słodycze jak lew na mięso ![]() ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Dziś zjadłam: tost z 1 kromki chleba z szynką i połową plasterka sera z kechupem i majonezem 150kcal (spokojnie tu majonez ma 10 kcal i ketchup też) ryba w panierce z mąki i przypraw plus warzywa na patelni i 2 ziemniaki 500 1 batnik museli z czekoladą (strasznie mi się chciało czekolady) 80 nektarynka 40 1 tost z serem i szynką 200 1070 jak dobrze liczę ale to tak w przybliżeniu :P dziś 1,5 h prasowałam to też coś spaliłam :P podobno kobieta pracująca przed kompem spala 800kcal dziennie... ? no to już powinnam spalić to co zjadłam Wiem, że mało urozmaicone menu, ale jakoś na muesli na śniadanie nie mam ochoty ostatnio. Wiem, że na kolacje powinno być białko, ale nie chciało mi się robić :P nie bijcie :P Mam zamiar od nast tyg biegać. Zobaczymy czy się uda :P
|
|
#4750 |
|
Zakorzenienie
|
Cindy A no... 62 kg się kłania, yup!
![]() LadyWW Robiłam już takie pizzerki z francuskiego, zdj też wklejałam dobre to
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4752 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Tak wpadam do Was ze skromnym zapytaniem czy może miałybyście miejsce dla jeszcze jednej zbłąkanej duszyczki ? Co prawda nie mam jeszcze nadwagi, ale jestem na najlepszej drodze ![]() Nigdy nie liczyłam kalorii, ale wydaje mi się, że może to stać się całkiem miłym nawykiem Pomożecie? ![]() Czekam na odpowiedź i życzę wszystkim pięknym Paniom miłej nocy
|
#4753 |
|
Zadomowienie
|
Witamy, witamy Framme!
Powiedz może ile ważysz, mierzysz itd.- będzie łatwiej coś ci doradzić ![]() Może musisz jak najbardziej podkęcić metabolizm i dużo ćwiczyć :P Ja na rano zjadłam musli, a teraz się szykuje i szkola- lepiej się ogolnie czuje
|
|
|
|
#4754 |
|
Zakorzenienie
|
Framme Witaj
Wydaje mi się, że skoro jeszcze nie masz problemów z wagą, tylko jesteś na najlepszej drodze do nich, to nie powinnaś zaczynać od zrzucania kilogramów, tylko od ograniczenia jedzenia i podjęcia ćwiczeń. Ale zaraz tu się wszystkiego dowiemy![]() ![]() ![]() Ja uciekam na 9 na Cellu stop. Zaczynam znowu chodzić na fitness, koniec z moim leżeniem w łóżku i nic nie robieniem Zbieram się w sobie i idę na zakupy^^---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- http://www.skinnytaste.com/ Fajna stronka!!!
|
#4755 |
|
Zadomowienie
|
Hej.Wczoraj masakra żywieniowa:
-mała grahamka z polędwicą i pomidorem.
-jogurt,jabłko. -filet grillowany,sałatka,1 ziemniak. -sezamki,3 kostki czekolady 1/2szkl.budyniu z sokiem malinowym ![]() -omlet z 1 jaja z papryką,cebulą,pomidorem i 1 kromeczka grahama z polędwicą. Jestem zła za wczoraj bo się przejadłam ![]() Margot ja staram sie 3mać 1000,ale tak co 2-3 dni wchłaniam 1200-1300 bo organizm się tego chyba domaga,dając mi oznaki w postaci zwrotów i bólu głowy ![]() zooska fajne focisze,masz bardzo zgrabne nogi-Ci powiem
|
|
#4756 |
|
Zadomowienie
|
Fakt
![]() Ja się dzisiaj jakoś marnie czuję... Już mnie wieczorem brało i chyba będę chora ![]() Poćwiczę ile będę mogła, ale plan tradycyjnie taki:
Edytowane przez makaron91 Czas edycji: 2012-10-04 o 09:02 |
|
|
|
#4757 |
|
Raczkowanie
|
Oh dziękuję za miłe przyjecie
Ważę 56 kg ale jestem niziutka, 160 cm (no troszkę naciągnięte :P ). A jeśli chodzi o wymiary typu pas, biodra itd to chętnie się zmierzę dla dobra sprawy Marzy mi się zejść do 48 i tak się utrzymać ale to może być ciężkie wiec 50, maksymalnie 52 jest w miarę,w miarę. Właśnie wstałam i zaczynam dzień od kawki Dzień dobry wszystkim
|
#4758 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję co do komentarzy moich nog, ale do zgrabnych to im fuuuullll brakuje
Chciałabym wrócić do 55cm lub 54 cm w udach!!! Mam nadzieje, ze wiecej fitu i się uda.Dzisiaj na śń zjadłam tylko jogurt naturalny bo nie mogłam wmusić w siebie więcej, ale poszłam na zajęcia Cellu Stop i po treningu zjadłam banana. Kupiłam sobie kefir waniliowy 400g to zjem jak wrócę z uczelni, potem planuję makaron ze szpinakiem, a potem idę do znajomych na piwko, to nie wiem co wpadnie A na kolacje koktajl białkowy wanilia z rossmanna Mam zamiar kupić sobie dużą puszkę za 18zł, bo tyle kasy mi schodzi na te małe saszetki No nic, uciekam na uczlnie seee yaaaa ![]()
|
#4759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rzeczywiście utrzymanie 48kg.jest trudne i wymaga wyrzeczeń porównywalnych,lub identycznych jak w diecie.Ja waham się między 48/49kg.i jest ok.choć teraz znowu mam nadkg.
|
|
|
#4760 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty to laseczka z taka wagą!A co dziewczyny zazwyczaj jecie na obiad? Czy cokolwiek smażonego, nawet w minimalnych ilościach, odpada całkowicie? Mam z tym mały problem, bo niezbyt często jadam gotowane czy pieczone mięso... A za warzywami wcale nie przepadam :/
Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę. Edytowane przez Framme Czas edycji: 2012-10-04 o 12:50 |
|
|
|
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
Framme nie przesadzaj ze zmianami- małymi kroczkami
Jak jadałaś smażone to nie odstawiaj całkowice, tylko ostawiaj tłuste dodatki Wczoraj oglądałam jak babka do wszystkiego masło dodawała... (jak można ryż na masle jesc?). Ja sama kocham smażone rzeczy, ale nie można za dużo i za tłusto- wiadomo, że pewne rzeczy obciekaja tłuszczem, a częśc jest ok. Chce kupić patelnie taka ala grill :P Kręci mi się w głowie i mam problem ze wzrokiem- bałam się aż jechac samochodem- jakbym chciała jednym i drugim okiem patrzec- musialam jedno zamykac, bo nie moglam ogarnąć drogi... Nie wiem o co chodzi... Kiedys cos takiego mialam, ale nie az tak mocno i bylam u okulistki, ale za duzo mi nie powiedziala. I nie mam pomyslu na obiad... chyba wycisne sobie sok z pomaranczy i potem pomysle ;p |
|
|
|
#4762 |
|
Raczkowanie
|
Okej, czyli jak zjem podsmażonego kurczaka, ale bez panierki i mniej niż normalnie to będzie chyba dobry początek, nie?
I tak myślę, że muszę znaleźć trochę przepisów na pieczone jedzonko, bo dzień w dzień smażone to koszmar jakiś. Dziś i tak zjadłam z dużo na śniadanie, ale przez resztę dnia postaram się ograniczyć. Najgorsze jest to, że nie potrafię jeść 5 razy dziennie, zazwyczaj jem 3 posiłki, ale za to konkretne, więc muszę się nauczyć jakoś to rozdzielać.A jak wam się rozkłada spadek wagi? Ok. 1-2 kg tygodniowo? Jak często się ważycie? ![]() Ach, zapomniałam jeszcze zapytać jak z przyprawami? Ograniczacie coś czy raczej nie trzeba tu większych zmian? Przepraszam, że tak męczę pytaniami, ale nie ma jak zapytać ekspertek ![]() A co do wymiarów to 76 w talii, 93 w najgrubszym miejscu (tak zwana opona ) i 57,5 w udzie. Z tych 93 na 70 jakby spadło to łoooooo ;D
Piękne kobiety wierzą w swoją inteligencję; kobiety inteligentne nie wierzą w swoją urodę. Edytowane przez Framme Czas edycji: 2012-10-04 o 13:21 |
|
|
|
#4763 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Ja dzis robie 4 dzień BBL, zakwasy mam okropne, chociaż i tak jest dużo lepiej niż po pierwszym dniu Cwiczenia bardzo przyjemne, podoba mi sie ![]() Witam nowe dziewczyny |
|
|
|
#4764 |
|
Raczkowanie
|
Cześć LosingMyWay ! A powiedz co to za ćwiczenia? Na co?
|
#4765 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uważam, że Twoja dieta jest ok, prawda jest taka , że nie zawsze mamy możliwość idealnie codziennie jeść i że nie ma co się nakręcać bo przecież innego dnia wpadną kolorowe warzywa i owoce Cytat:
) , że naprawdę ciężko jest utrzymać wagę ok 50kg bo wtedy organizm potrzebuje dużo mniej kcal niż przy 60kg, fizjologii nie oszukasz no ale jak mówisz, że i Ty czasami zjadasz ciut więcej to mnie uspokaja Cytat:
![]() Cytat:
Jak pijasz te koktajle regularnie to dobry pomysł z dużą puszką, oglądałam wczoraj nawet ten cud ale ja nie daje rady wypić takiego białkowego napoju( odruch wymiotny mi się włącza ) Dziś mam obiad wczorajszy więc kuchnie mogę omijać dziś z daleka ( a przy małej porcji jak się okazało nawet sery nie straszne ) . Dziś wróciłam do 63 kg więc jakiś minimalny postęp jest , i utwierdza mnie to w słuszności podjętych kroków czy skitllesy przy kasie (150kcal). Trudno , nie samą zdrową żywnością człowiek żyje, grzech nadaje smak życiu i tego się trzymam
Będzie 55kg na 160cm Edytowane przez Margot85 Czas edycji: 2012-10-04 o 13:38 |
||||
|
|
|
#4766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4767 |
|
Zadomowienie
|
Brazil Butt Lift, na nogi i pupkę
Ja robie akurat program na uniesienie i wyrzeźbienie ale sa jeszcze chyba dwa, na wyszczuplenie i coś tam jeszcze Mi zależy tylko na umięsnieniu nóg i uwypukleniu pupy, bo chudnąć już nie chce, bo jestem na utrzymaniu ![]() Co do utrzymania, to ja też chciałam mieć 48kg, ale nijak się nie dało, musiałam się tak pilnować jak na redukcji, więc trzymam 50 kg, bez wyrzeczeń, za to z ćwiczeniami i uważam ze jest ok
Edytowane przez LosingMyWay Czas edycji: 2012-10-04 o 13:48 |
|
|
|
#4768 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
|
|
#4769 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
|
|
#4770 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jak tylko jakieś postępy będą Postaram się w każdym razie, dziś jeszcze na luzie, muszę to jakoś rozplanować, bo gotuję nie tylko dla siebie, ale tez dla mamy i Tż, więc muszę jakoś to zorganizować. Dwa obiady albo nie wiem... No i ciągle mam też problem z tabelą kalorii, bo mieszkam za granicą i produkty są zupełnie inne. Pozostaje mi więc studiowanie opakowań Ja na całe szczęście za słodyczami nie przepadam tak ogólnie, raz w miesiącu tylko muszę
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:54.

Laska jest dobra :P 

nie było mnie jakiś czas a wy tylko 2 strony naskrobałyście, nie ładnie
może mi się uda w tym tyg. W zeszłym się udało 
jeszcze na Tż czekam bo dopiero wraca z pracy i martwię się bo zmęczony w aucie eh durna babska natura