|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII
kur... znow przegapilam aukcje z czapka i szalikiem dla malego
|
|
|
|
#1862 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nawet pokazywałam tż, żeby zrobił podobny filmik dla nas. Oczywiście pewnie nie będę mieć tak idealnego makijażu jak ona, będę więcej krzyczeć i nie będę wrzucać na youtuba ![]() Zobaczymy jednak jak to będzie w praktyce, czy kamera nie będzie mnie wkurzać. Nie chcę żeby ten fimik był za długi. Np. po minucie z różnych etapów porodów ( bez szczegółow anatomicznych) i kładzenie małej na brzuchu po porodzie jak u nich. Cytat:
A ile Bartuś obecnie waży? Cieszę się, że dostałaś tyle próbek.
|
|||
|
|
|
#1863 |
|
Rozeznanie
|
a ja bym uważała. jak przez 3 dni miałam dobry cukier i myślałam że się glukometr zepsuł i sobie odpuściłam to potem znów tydzień ściśle wg wytycznych zanim się wyregulowało. Więc teraz pozwalam sobie na jakiś eksces co 2 dzień i jest git. tzn. średnio raz dziennie mam miedzy 120 a 130, więc nawet nie chodzę z tym po lekarzach.
|
|
|
|
#1864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do tych pomiarów na usg. Córka znajomych mojej mamy niedawno rodziła córkę w Warszawie chyba. No i na usg wychodziło lekarzom, że mała ma 2,5 kg i stwierdzili, że jest za mała, żeby ją jeszcze urodzić, więc starali się, aby zatrzymac akcję porodową i "podkramić" jeszcze dziecko. Niestety akcji nie udało im się zatrzymać, a dziewczynka urodziła się z wagą 4,5 kg. ![]() Mam świadomość, że te pomiary na usg nie są dokładne, ale jak mi dziś gin powiedziała, że ją to niepokoi to jak wyszłam od niej z gabinetu to się poryczałam ![]() Z drugiej strony tak sobie myślę, że gdyby było coś nie tak to przecież w szpitalu by się tym zajęli, nie przeoczyli by, ani nie zlekceważyli gdyby naprawdę było coś nie tak. Sam ordynator na moje pytania, czy wszystko jest w porządku, powiedział, że wszystko jest w normie, widocznie dziecko jest chude i długie- po rodzicach. |
|
|
|
|
#1865 |
|
Raczkowanie
|
Raaany, te dni uciekaja mi zupelnie na niczym. M. od piatku w Japonii a mi zal tylek sciska, jak wysyla zdjecia. I nakupowal jakichs slicznych glupotek - reczniczkow, skarpetek, koszulek z kroliczkami i w ogole - czad
A ja siedze na tylku i czas mi miedzy palcami ucieka ![]() Wymyslil sobie dzisiaj porod rodzinny... Wczesniej jakos nie podchodzil do tego z wielkim entuzjazmem, z czego i ja sie cieszylam, a dzis sobie 'przemyslal' i stwierdzil, ze bardzo by chcial. Powiedzialam 'ok', chociaz jakos nie jestem tego pewna. Chyba wolalabym byc sama... Jutro podzwonie po szpitalach i popytam, jak to wyglada, bo chyba zadna z Was z Wroclawia nie jest, zeby zasiegnac jezyka Moze to ja mam jakies dziwne podejscie, ale wolalabym byc sama, a on chce byc przy mnie i pepowine przecinac
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt |
|
|
|
#1866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Figury mają do pozazdroszczenia.. Niestety ja ani przed ciążą ani po ciąży takiej nie będę miała Cytat:
|
||
|
|
|
#1867 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale jak w szpitalu robili mi usg to w 31 tyg. ważył 1582g. |
||
|
|
|
#1868 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1869 | ||
|
Zakorzenienie
|
Mój też
![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1870 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku,
za LaurkęPeperonik, dużo zdrówka dla kuzyna ale super piosenki pokazałyście. Faktycznie te pioseneczki z naszego pokolenia fajne były, też mam zamiar małego ich uczyć i na pewno w taką płytę zainwestuję ![]() a lambadówę miałam różową w grochy ![]() a co do świetnych piosenek z dzieciństwa, to pamiętam jak moja chrzestna kupiła sobie magnetofon z takimi migającymi diodami na głośnikach i miała mnóstwo kaset, nie muszę mówić że disco polo i moja ulubiona piosenka, oczywiście co "straciłam cnotę bo co....." mama nie pozwalała mi tego śpiewać, a ja nie rozumiałam dlaczego ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Madzia, na pewno jest dobrze, jakby ten 2 lekarz coś zauważył to by Ci powiedział. A przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć wagę 4kg przy urodzeniu. Będzie dobrze
|
#1872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mialysmy zakaz ogladania Lodów na patyku![]() i mialam lambadowe bialo-fioletowa |
|
|
|
|
#1873 |
|
Zakorzenienie
|
Muminku trzymam mocno
za Laurę!!!
|
|
|
|
#1874 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
slodyczami sie nie opycham.wczoraj zjadlam dwa danio na raz i dzis jogurt to chyba nie az taka tragedia-nie mozna sie dac zwariowac!!Cytat:
Cytat:
Peperonik ja sie zle wyrazilam-NIEPAMIETAM JAKA MIALAM ![]() ![]() ![]() dobra ogladam NDINZ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- ja pamietam zazenowana mine mojej mamy i jej odp jak zapytalam co to jest PENIS a ona-za mala jestes zeby to wiedziec:P
|
|||
|
|
|
#1875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1876 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się po sr...
Wróciłam po 20 bo jeszcze pojechałam do Biedro po te cukierki co zapomnieliśmy rano kupić ![]() w☠☠☠☠iłam sie niemiłosiernie.... pozyczylam auto bratu tz (hajk zwykle...) tz mu nie pozycza bo raz mu cos tam zarysował i sie skonczył dzien dobroci... U mnie od dziś też sie skończył mowie mu ok jedź ale pamietaj, na 18 mam szkołe rodzenia i musze miec auto. ok ok ...godzina 16.30 myśle aaaa pojechałabym jeszcze na miasto wczesniej połazić po sklepach,,, dzwoni siostra tz do brata i tam sie go cos pyta i przy okazji pyta kiedy bedzie... po rozmiowie ta mi mowi, ze on w kogos przywalił MOIM AUTEM ale ze nic sie nie stało bo on tyłem, hakiem holowniczym .... ale ☠☠☠☠a co z tego ?!?!?!?! auo jest na mojego tate (ja jestem współwłaścicielem) żebym zniżki miała bo tatuś ma 60%... i co? kuuurwa.. policja była i teraz ojcu znizki poleca... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e.. myślałam ze za☠☠☠ie s☠☠☠☠ysyna.. ![]() ![]() jeszzce mowil ze mam nic tz nie gadac... ☠☠☠☠☠☠☠e! od razu zadzwoniłam... ma prze☠☠☠ane.... a moja mama sie tak w☠☠☠☠iła, ze szok .... niech teraz buli małolat jeden... on sie kuirwa za pewnie za kółkiem czuje a zdał w tym roku prawko .. zobaczymy jak to rozwiążemy bo moze zrobimy tak, ze jutro szybko zglosimy ze niby auto sprzedane jest jemu i tata uniknie zmniejszenia znizki ehhh ☠☠☠☠a... teraz zamiast 500zł bede bulic 800zł za ubezpieczenie... a jeszcze ☠☠☠☠a szkode trzeba pokryć... gościu chciał tam dogadać sie, w łape dostac kase ale jego żonka kazała policje wezwać ehhh zobaczyła, że młody kierowca to chciała go u☠☠☠ac... i dostal 500zł... ciekawe kiedy on to ☠☠☠☠a wszystko zaplaci i z czego najbardziej z tego wszystkiego w☠☠☠☠iło mnie to, ze on zamiast po tym od razu do mnie zadzwonic to nie kurde.. kiedy miałam sie dowiedziec? jak juz bylabym spozniona na sr ?!?!?! zrobiłam se spacerek... potem dojechał do mnie i oddał mio kluczyki ... ma szczescie bo nie musialam przynajmniej w ciemnosciach na piechote wracać.. no to sie wygadałam ...
Edytowane przez MiciaKicia Czas edycji: 2012-10-03 o 20:57 |
|
|
|
#1877 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak na rysunku 2 tylko zamien łóżeczko z komodą
|
|
#1878 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Autentyk, sprawdziłam w jego książeczce zdrowia bo nie uwierzyłam jak mama mówiła
|
|
#1880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1881 |
|
Zakorzenienie
|
A na sr było fajnie
![]() najpierw o okresach porodu jak to sie odbywa. Kiedy jechać do szpitala i takie tam o lewatywie troszke było, o nacinaniu itp mówiły też czego sie spodziewać tzn ze na łożu porodowym beda nas pare razy badac, ze to nie należy do przyjemnosci potem w okresie poporodowym ze mamy sie nie zdziwić, że beda kazać nam pokazać wkładki zeby zobaczyli jaka krew leci i jak za mało to beda masować żeby macica sie obkurczała itd itd... no wszystko wszystko dokładnie opisane kiedy jaki ból, kiedy co robią lekarze, położne nawet że lekarz bada mniej przyjemnie niż położna, położne są delikatniejsze. To też ma nas nie zdziwić :Ppotem źwiczenia ![]() za tydzień mamy zajecia wponiedziałek i środę w poiedziałek ma być położna z oddziału i mamy przyjsc z facetami sasasa akurat tż ma na rano wiec pójdzie ze mną
|
|
#1882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Licytowałam konika i kiszka, nie udało się
|
|
#1883 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Otóż to. Jak sobie policzyłam, że jeśli donosze ciążę do końca i Bartuś będzie przybierał książkowo to urodzi się z wagą mniej więcej 3,5 kg. Czyli wszystko ok ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1884 |
|
Zakorzenienie
|
Siedzę i czytam, a woda zimna. Idę palić w piecu
![]() ale to ładne: http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=o2qgqdGqkBs
|
#1885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
), na brochowie maja 1-os sale wiec i pewnie porody rodzinne sa. Niewiele wiem ale zawsze cos ![]() Brochow troszke syfiasty ale daje rade, borowska ladniejsza - z reszta Micia tam byla z tego co pamietam na oddziale wiec moze Ci powiedziec. Micia ale bym sie wkur**** :/ Ale przyznam szczerze ze ja wlasnie zeby zapobiedz takim sytuacjom staram sie trzymac zasady ze ani ja nie jezdze samochodami innych ani nikomu nie pozyczam swojego..... pierdziele, potem ktos cos spieprzy, nie daj boze wlasnie jakas stluczka i co?? nagle nie ma z czego zaplacic, nagle bo to rodzina, poswieci oczami a Ty co? zostajesz z kasa do zaplacenia albo z samochodem do zrobienia
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
wcinam loda i nadrabiam bylam 4 godz na nogach bo szukalismy mebli pozniej jak urodze musialby tz sam efekt zamowione do sypialni i salony i 10 000 odeszlo jak nic do tego sprawilismy mlodej zwierzatko i ma kotka na razie jest u mojej mamy ale mloda zachwcona nazwala go milus madzia jak dla mnie twoj niuniu dobrze wazy micia co za dupek |
|
|
|
#1887 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z Justynką, jak jest OK to spoko,. a jak się coś stanie to świecenie oczami i każdy się czai. Też nie jeżdże pożyczanymi samochodami
Weronika, aż jestem ciekawa tych mebelków pokażesz??
|
#1888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za meble ![]() Pochwalisz się?
|
|
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
Hej.... zanim poczytam co pisalyscie caly dzien musze sie pozalic. Bylam dzis u fryzjera i chodze wsciekla... Przechodzilam z pasemek na jeden kolor blond. Blond mam za jasny, a tam gdzie mialam odrosty prawie rudy
Sie wsciekne zaraz....
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

i mialam po nim dobry cukier
Moze to ja mam jakies dziwne podejscie, ale wolalabym byc sama, a on chce byc przy mnie i pepowine przecinac 
mysle ze jakby ewidentnie cos bylo nie tak to w szpitalu napewno by zauwazyli a ta doktorka moze jest tylko przewrazliwiona!!

mowie mu ok jedź ale pamietaj, na 18 mam szkołe rodzenia i musze miec auto. ok ok ...
ale ze nic sie nie stało bo on tyłem, hakiem holowniczym .... ale ☠☠☠☠a co z tego ?!?!?!?! auo jest na mojego tate (ja jestem współwłaścicielem) żebym zniżki miała bo tatuś ma 60%... i co? kuuurwa.. policja była i teraz ojcu znizki poleca... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e.. myślałam ze za☠☠☠ie s☠☠☠☠ysyna..
Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
Adam 18.11.2012