Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 20:19   #1861
marti86
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

kur... znow przegapilam aukcje z czapka i szalikiem dla malego juz drugi raz

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:20   #1862
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
u nas niestety radosc nie moze trwac za dlugo...plyn zaczal sie saczyc przez rane,albo źle zszyli albo sie cos zatkalo,glowka jeszcze 1 cm zmalala i dzis 2 dzien juz bez punkcji ale jutro operacja....
Będę trzymać kciuki

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/user/TheStyleDiet az się poryczałam... od jakiegoś czasu oglądam ich kanał na YT świetna para.. i jaki poród
Ja kiedyś wrzucałam linka do tego filmiku. Mnie również ich poród się podobał.
Nawet pokazywałam tż, żeby zrobił podobny filmik dla nas. Oczywiście pewnie nie będę mieć tak idealnego makijażu jak ona, będę więcej krzyczeć i nie będę wrzucać na youtuba
Zobaczymy jednak jak to będzie w praktyce, czy kamera nie będzie mnie wkurzać. Nie chcę żeby ten fimik był za długi. Np. po minucie z różnych etapów porodów ( bez szczegółow anatomicznych) i kładzenie małej na brzuchu po porodzie jak u nich.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Hej

Jesteśmy po wizycie
Niby wszystko ok.
Ale pani doktor jest zaniepokojna tym, że według niej mój syn jest zbyt mały.
Popatrzyła na wyniki z usg, które mi robili w szpitalu i powiedziała, że według niej Bartuś jest za drobniutki jak na swój "wiek".
W szpitalu dopytywałam się tego ordynatora, który robił mi usg czy wszystko jest w porządku, powiedział, że tak, że wszystkie parametry są prawidłowe i mieszczą się w normach.
Ja już nie wiem komu mam wierzyć.
Za dwa tygodnie będę miała dokładne usg.

Dziś przyszła do mnie paczuszka od cioci.
Ona pracuje w szpitalu m.in. na oddziale noworodkowym i ma dostęp do różnych próbek, które kobiety dostają na zajęciach szkoły rodzenia.
Dostaliśmy:
- 4 butelki Avent
- kupę gazet, ulotek i jakichś płyt o szczepieniach, pielęgnacji malucha itd.
- próbki produktów Hipp, Johnsons
- kilka pampersów
- próbkę Sudocremu, Loveli
- próbki herbatek dla karmiących i takie tam.

Trochę tego się nazbierało. Nie wiem czy wszystko zużyję, pewnie nie, ale miło z jej strony, że pomyślała o nas. Tymbardziej, że w sumie kontaktu ze sobą nie mamy, bo ona mieszka daleko, ja ją widziałam ostatnio jak miałam chyba 3 lata. A tak to kontaktuje się z moją babcią, no i ewentualnie z moją mamą od święta.
Na pewno wszystko jest dobrze skoro ordynator tak powiedział.
A ile Bartuś obecnie waży?

Cieszę się, że dostałaś tyle próbek.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:23   #1863
mmm12345
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
z rodzina to najlepiej na zdjeciu....bez kitu....

ale za to zjadlam sobie dzis loda z mc i mialam po nim dobry cukier moja trzusta ozdrowiala i moge jesc w miare normalnie-tzn moge jesc rzeczy zabronione
a ja bym uważała. jak przez 3 dni miałam dobry cukier i myślałam że się glukometr zepsuł i sobie odpuściłam to potem znów tydzień ściśle wg wytycznych zanim się wyregulowało. Więc teraz pozwalam sobie na jakiś eksces co 2 dzień i jest git. tzn. średnio raz dziennie mam miedzy 120 a 130, więc nawet nie chodzę z tym po lekarzach.
mmm12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:23   #1864
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
dzieki dziewczynki za kciuki dla brata sytuacja jest bardzo powazna, trzeba czekac ze dwa dni na diagnoze,ale jest podejrzenie choroby genetycznej po ojcu i jak sie potwierdzi to leki i opieka do konca zycia
To ode mnie też

Co do tych pomiarów na usg.
Córka znajomych mojej mamy niedawno rodziła córkę w Warszawie chyba.
No i na usg wychodziło lekarzom, że mała ma 2,5 kg i stwierdzili, że jest za mała, żeby ją jeszcze urodzić, więc starali się, aby zatrzymac akcję porodową i "podkramić" jeszcze dziecko.
Niestety akcji nie udało im się zatrzymać, a dziewczynka urodziła się z wagą 4,5 kg.

Mam świadomość, że te pomiary na usg nie są dokładne, ale jak mi dziś gin powiedziała, że ją to niepokoi to jak wyszłam od niej z gabinetu to się poryczałam
Z drugiej strony tak sobie myślę, że gdyby było coś nie tak to przecież w szpitalu by się tym zajęli, nie przeoczyli by, ani nie zlekceważyli gdyby naprawdę było coś nie tak.
Sam ordynator na moje pytania, czy wszystko jest w porządku, powiedział, że wszystko jest w normie, widocznie dziecko jest chude i długie- po rodzicach.
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:25   #1865
dyltharra
Raczkowanie

Raaany, te dni uciekaja mi zupelnie na niczym. M. od piatku w Japonii a mi zal tylek sciska, jak wysyla zdjecia. I nakupowal jakichs slicznych glupotek - reczniczkow, skarpetek, koszulek z kroliczkami i w ogole - czad A ja siedze na tylku i czas mi miedzy palcami ucieka
Wymyslil sobie dzisiaj porod rodzinny... Wczesniej jakos nie podchodzil do tego z wielkim entuzjazmem, z czego i ja sie cieszylam, a dzis sobie 'przemyslal' i stwierdzil, ze bardzo by chcial. Powiedzialam 'ok', chociaz jakos nie jestem tego pewna. Chyba wolalabym byc sama... Jutro podzwonie po szpitalach i popytam, jak to wyglada, bo chyba zadna z Was z Wroclawia nie jest, zeby zasiegnac jezyka Moze to ja mam jakies dziwne podejscie, ale wolalabym byc sama, a on chce byc przy mnie i pepowine przecinac
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:25   #1866
Mystiquee
Zakorzenienie

GG do Mystiquee

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Tu trochę lata
http://www.youtube.com/watch?v=i8mz9uOvFQA
kto miał taką kieckę? ja miałam w grochy - dlatego mi się ten teledysk przypomniał a propos tego z getrami
Cytat:
obejrzalam i czuje sie zgwałcona w mózg
Ja nie mogę patrzeć na te tańczące dziewczęta, bo mi żal..
Figury mają do pozazdroszczenia.. Niestety ja ani przed ciążą ani po ciąży takiej nie będę miała
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Nie jestem przesądna ale coś w tym jest chyba, ja dotknęłam brzucha znajomej która już była w ciąży od miesiąca i wiedziała ze my się też staramy i udało się nam, później z kolei moja kuzynka mnie dotknęla no i zaciążyła.
Ja też dotykałam brzuszka znajomej ale jakoś nie powiązałam tego z moją ciążą
Stary 2012-10-03, 20:28   #1867
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
MAdziu a ile maluszek wazy??kurde no nie wszystkie dzieci musza byc duze do cholery no!! moze Twoj bedzie taki filigranowy mysle ze jakby ewidentnie cos bylo nie tak to w szpitalu napewno by zauwazyli a ta doktorka moze jest tylko przewrazliwiona!!
a co do cioci to milo z jej strony
Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Na pewno wszystko jest dobrze skoro ordynator tak powiedział.
A ile Bartuś obecnie waży?
Nie wiem ile obecnie waży, bo dziś nie miałam usg.
Ale jak w szpitalu robili mi usg to w 31 tyg. ważył 1582g.
Stary 2012-10-03, 20:31   #1868
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest jakiś bardzo malutki:

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)

Według tego jest ok
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:37   #1869
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość

Mój TŻ też Damian
Mój też

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
my dzis zaczelismy 31 tydzien

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez advena85 Pokaż wiadomość
Witamy się w 31 tygodniu

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Wiadomość od anett234:

Hej! Jeszcze leżę. Myślałam, że dzisiaj wyjdę, ale nic z tego. Doktor powiedział, że dopiero w piątek. Chcą jeszcze poobserwować bo cholestaza lubi wracać. Ale wyniki są ok, dzieci też brykają. Mamy wytrzymać do 36 tc (czyli jeszcze 2 tyg) i będzie ok. Najgorsze to uzależnienie od internetu i od Was
Pozdrowienia dla Anett

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
odebrałam wyniki
hbs ujemny, mocz ok, morfologia ok
a najlepsze że hemoglobina lepsza niż ostatnio
a witamin jak nie brałam tak nie biorę jeszcze żadnych od początku ciąży
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:38   #1870
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
no to jest w normie nie wiem o co babie chodzi
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:40   #1871
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Muminku, za Laurkę
Peperonik, dużo zdrówka dla kuzyna

ale super piosenki pokazałyście. Faktycznie te pioseneczki z naszego pokolenia fajne były, też mam zamiar małego ich uczyć i na pewno w taką płytę zainwestuję
a lambadówę miałam różową w grochy

a co do świetnych piosenek z dzieciństwa, to pamiętam jak moja chrzestna kupiła sobie magnetofon z takimi migającymi diodami na głośnikach i miała mnóstwo kaset, nie muszę mówić że disco polo i moja ulubiona piosenka, oczywiście co "straciłam cnotę bo co....." mama nie pozwalała mi tego śpiewać, a ja nie rozumiałam dlaczego

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Madzia, na pewno jest dobrze, jakby ten 2 lekarz coś zauważył to by Ci powiedział. A przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć wagę 4kg przy urodzeniu. Będzie dobrze A w dodatku tak jak mówisz, trzeba brać pod uwagę błędy w wyliczaniu tej wagi
Stary 2012-10-03, 20:42   #1872
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
Muminku, za Laurkę
Peperonik, dużo zdrówka dla kuzyna

ale super piosenki pokazałyście. Faktycznie te pioseneczki z naszego pokolenia fajne były, też mam zamiar małego ich uczyć i na pewno w taką płytę zainwestuję
a lambadówę miałam różową w grochy

a co do świetnych piosenek z dzieciństwa, to pamiętam jak moja chrzestna kupiła sobie magnetofon z takimi migającymi diodami na głośnikach i miała mnóstwo kaset, nie muszę mówić że disco polo i moja ulubiona piosenka, oczywiście co "straciłam cnotę bo co....." mama nie pozwalała mi tego śpiewać, a ja nie rozumiałam dlaczego

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Madzia, na pewno jest dobrze, jakby ten 2 lekarz coś zauważył to by Ci powiedział. A przecież nie wszystkie dzieci muszą mieć wagę 4kg przy urodzeniu. Będzie dobrze A w dodatku tak jak mówisz, trzeba brać pod uwagę błędy w wyliczaniu tej wagi
mi mama zasłaniała oczy na dirty dancing i mialysmy zakaz ogladania Lodów na patyku

i mialam lambadowe bialo-fioletowa
Stary 2012-10-03, 20:47   #1873
madzius90
Zakorzenienie

Muminku trzymam mocno za Laurę!!!
Stary 2012-10-03, 20:51   #1874
marti86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmm12345 Pokaż wiadomość
a ja bym uważała. jak przez 3 dni miałam dobry cukier i myślałam że się glukometr zepsuł i sobie odpuściłam to potem znów tydzień ściśle wg wytycznych zanim się wyregulowało. Więc teraz pozwalam sobie na jakiś eksces co 2 dzień i jest git. tzn. średnio raz dziennie mam miedzy 120 a 130, więc nawet nie chodzę z tym po lekarzach.
ale ja nie szaleje az tak-jem i kontrolujeslodyczami sie nie opycham.wczoraj zjadlam dwa danio na raz i dzis jogurt to chyba nie az taka tragedia-nie mozna sie dac zwariowac!!

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Raaany, te dni uciekaja mi zupelnie na niczym. M. od piatku w Japonii a mi zal tylek sciska, jak wysyla zdjecia. I nakupowal jakichs slicznych glupotek - reczniczkow, skarpetek, koszulek z kroliczkami i w ogole - czad A ja siedze na tylku i czas mi miedzy palcami ucieka
Wymyslil sobie dzisiaj porod rodzinny... Wczesniej jakos nie podchodzil do tego z wielkim entuzjazmem, z czego i ja sie cieszylam, a dzis sobie 'przemyslal' i stwierdzil, ze bardzo by chcial. Powiedzialam 'ok', chociaz jakos nie jestem tego pewna. Chyba wolalabym byc sama... Jutro podzwonie po szpitalach i popytam, jak to wyglada, bo chyba zadna z Was z Wroclawia nie jest, zeby zasiegnac jezyka Moze to ja mam jakies dziwne podejscie, ale wolalabym byc sama, a on chce byc przy mnie i pepowine przecinac
kochana napewno bedziesz zadowolona jak bedzie przy Tobie-wiekszsc czasu bylays sama-polozne przychodza od czasu do czasu a tak bedzie maz.jak Cie bedzie wkurzal to go wyprosisz a napewno bedzie Ci lzej jak ktos bedzie przy Tobie

Cytat:
to o co jej chodzi??o ten pomiar szpialny??

Peperonik ja sie zle wyrazilam-NIEPAMIETAM JAKA MIALAM dobra ogladam NDINZ

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ja pamietam zazenowana mine mojej mamy i jej odp jak zapytalam co to jest PENIS a ona-za mala jestes zeby to wiedziec:P

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:55   #1875
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja nie szaleje az tak-jem i kontrolujeslodyczami sie nie opycham.wczoraj zjadlam dwa danio na raz i dzis jogurt to chyba nie az taka tragedia-nie mozna sie dac zwariowac!!

kochana napewno bedziesz zadowolona jak bedzie przy Tobie-wiekszsc czasu bylays sama-polozne przychodza od czasu do czasu a tak bedzie maz.jak Cie bedzie wkurzal to go wyprosisz a napewno bedzie Ci lzej jak ktos bedzie przy Tobie

Peperonik ja sie zle wyrazilam-NIEPAMIETAM JAKA MIALAM dobra ogladam NDINZ

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

ja pamietam zazenowana mine mojej mamy i jej odp jak zapytalam co to jest PENIS a ona-za mala jestes zeby to wiedziec:P
no widzisz troche poczekalas i sie dowiedzialas
Stary 2012-10-03, 20:56   #1876
MiciaKicia
Zakorzenienie

Witam się po sr...
Wróciłam po 20 bo jeszcze pojechałam do Biedro po te cukierki co zapomnieliśmy rano kupić

w☠☠☠☠iłam sie niemiłosiernie.... pozyczylam auto bratu tz (hajk zwykle...) tz mu nie pozycza bo raz mu cos tam zarysował i sie skonczył dzien dobroci...
U mnie od dziś też sie skończył mowie mu ok jedź ale pamietaj, na 18 mam szkołe rodzenia i musze miec auto. ok ok ...
godzina 16.30 myśle aaaa pojechałabym jeszcze na miasto wczesniej połazić po sklepach,,, dzwoni siostra tz do brata i tam sie go cos pyta i przy okazji pyta kiedy bedzie...
po rozmiowie ta mi mowi, ze on w kogos przywalił MOIM AUTEM ale ze nic sie nie stało bo on tyłem, hakiem holowniczym .... ale ☠☠☠☠a co z tego ?!?!?!?! auo jest na mojego tate (ja jestem współwłaścicielem) żebym zniżki miała bo tatuś ma 60%... i co? kuuurwa.. policja była i teraz ojcu znizki poleca... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e.. myślałam ze za☠☠☠ie s☠☠☠☠ysyna.. jeszzce mowil ze mam nic tz nie gadac... ☠☠☠☠☠☠☠e! od razu zadzwoniłam... ma prze☠☠☠ane.... a moja mama sie tak w☠☠☠☠iła, ze szok .... niech teraz buli małolat jeden... on sie kuirwa za pewnie za kółkiem czuje a zdał w tym roku prawko ..
zobaczymy jak to rozwiążemy bo moze zrobimy tak, ze jutro szybko zglosimy ze niby auto sprzedane jest jemu i tata uniknie zmniejszenia znizki ehhh ☠☠☠☠a... teraz zamiast 500zł bede bulic 800zł za ubezpieczenie... a jeszcze ☠☠☠☠a szkode trzeba pokryć...
gościu chciał tam dogadać sie, w łape dostac kase ale jego żonka kazała policje wezwać ehhh zobaczyła, że młody kierowca to chciała go u☠☠☠ac... i dostal 500zł... ciekawe kiedy on to ☠☠☠☠a wszystko zaplaci i z czego
najbardziej z tego wszystkiego w☠☠☠☠iło mnie to, ze on zamiast po tym od razu do mnie zadzwonic to nie kurde.. kiedy miałam sie dowiedziec? jak juz bylabym spozniona na sr ?!?!?!
zrobiłam se spacerek... potem dojechał do mnie i oddał mio kluczyki ... ma szczescie bo nie musialam przynajmniej w ciemnosciach na piechote wracać..
no to sie wygadałam ...

Kroimy: 2016(?)

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-03 o 20:57
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 20:56   #1877
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
dziewczyny , doradźcie / tak jak na 1 rysunku czy na 2 ?
tak jak na rysunku 2 tylko zamien łóżeczko z komodą
Stary 2012-10-03, 20:57   #1878
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość

A miałam Wam coś napisać - dzwoniła do mnie kuzynka i powiedziała że niedawno urodziła jej koleżanka i dziecko ważyło koło 4500 g, ale było naprawdę długie bo 62 i urodziła sn. Nie wiedziałam że dzieci mogą mieć aż 62 jak się rodzą. O 58-59 słyszałam ale 62
Mój brat urodził sie mając 64 cm
Autentyk, sprawdziłam w jego książeczce zdrowia bo nie uwierzyłam jak mama mówiła
Stary 2012-10-03, 21:00   #1879
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
no widzisz troche poczekalas i sie dowiedzialas
mama miała rację

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Micia współczuję nerwów, a szwagier za nieostrożność
Stary 2012-10-03, 21:01   #1880
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Witam się po sr...
Wróciłam po 20 bo jeszcze pojechałam do Biedro po te cukierki co zapomnieliśmy rano kupić

w☠☠☠☠iłam sie niemiłosiernie.... pozyczylam auto bratu tz (hajk zwykle...) tz mu nie pozycza bo raz mu cos tam zarysował i sie skonczył dzien dobroci...
U mnie od dziś też sie skończył mowie mu ok jedź ale pamietaj, na 18 mam szkołe rodzenia i musze miec auto. ok ok ...
godzina 16.30 myśle aaaa pojechałabym jeszcze na miasto wczesniej połazić po sklepach,,, dzwoni siostra tz do brata i tam sie go cos pyta i przy okazji pyta kiedy bedzie...
po rozmiowie ta mi mowi, ze on w kogos przywalił MOIM AUTEM ale ze nic sie nie stało bo on tyłem, hakiem holowniczym .... ale ☠☠☠☠a co z tego ?!?!?!?! auo jest na mojego tate (ja jestem współwłaścicielem) żebym zniżki miała bo tatuś ma 60%... i co? kuuurwa.. policja była i teraz ojcu znizki poleca... no ja ☠☠☠☠☠☠☠e.. myślałam ze za☠☠☠ie s☠☠☠☠ysyna.. jeszzce mowil ze mam nic tz nie gadac... ☠☠☠☠☠☠☠e! od razu zadzwoniłam... ma prze☠☠☠ane.... a moja mama sie tak w☠☠☠☠iła, ze szok .... niech teraz buli małolat jeden... on sie kuirwa za pewnie za kółkiem czuje a zdał w tym roku prawko ..
zobaczymy jak to rozwiążemy bo moze zrobimy tak, ze jutro szybko zglosimy ze niby auto sprzedane jest jemu i tata uniknie zmniejszenia znizki ehhh ☠☠☠☠a... teraz zamiast 500zł bede bulic 800zł za ubezpieczenie... a jeszcze ☠☠☠☠a szkode trzeba pokryć...
gościu chciał tam dogadać sie, w łape dostac kase ale jego żonka kazała policje wezwać ehhh zobaczyła, że młody kierowca to chciała go u☠☠☠ac... i dostal 500zł... ciekawe kiedy on to ☠☠☠☠a wszystko zaplaci i z czego
najbardziej z tego wszystkiego w☠☠☠☠iło mnie to, ze on zamiast po tym od razu do mnie zadzwonic to nie kurde.. kiedy miałam sie dowiedziec? jak juz bylabym spozniona na sr ?!?!?!
zrobiłam se spacerek... potem dojechał do mnie i oddał mio kluczyki ... ma szczescie bo nie musialam przynajmniej w ciemnosciach na piechote wracać..
no to sie wygadałam ...
o kurde to masakra..faktycznie brat nieodpowiedzialny....no i teraz twoja rodzina bedzie miec problemy ehhh
Stary 2012-10-03, 21:01   #1881
MiciaKicia
Zakorzenienie

A na sr było fajnie
najpierw o okresach porodu jak to sie odbywa. Kiedy jechać do szpitala i takie tam o lewatywie troszke było, o nacinaniu itp mówiły też czego sie spodziewać tzn ze na łożu porodowym beda nas pare razy badac, ze to nie należy do przyjemnosci potem w okresie poporodowym ze mamy sie nie zdziwić, że beda kazać nam pokazać wkładki zeby zobaczyli jaka krew leci i jak za mało to beda masować żeby macica sie obkurczała itd itd... no wszystko wszystko dokładnie opisane kiedy jaki ból, kiedy co robią lekarze, położne nawet że lekarz bada mniej przyjemnie niż położna, położne są delikatniejsze. To też ma nas nie zdziwić :P
potem źwiczenia
za tydzień mamy zajecia wponiedziałek i środę w poiedziałek ma być położna z oddziału i mamy przyjsc z facetami sasasa akurat tż ma na rano wiec pójdzie ze mną

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:04   #1882
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
A na sr było fajnie
najpierw o okresach porodu jak to sie odbywa. Kiedy jechać do szpitala i takie tam o lewatywie troszke było, o nacinaniu itp mówiły też czego sie spodziewać tzn ze na łożu porodowym beda nas pare razy badac, ze to nie należy do przyjemnosci potem w okresie poporodowym ze mamy sie nie zdziwić, że beda kazać nam pokazać wkładki zeby zobaczyli jaka krew leci i jak za mało to beda masować żeby macica sie obkurczała itd itd... no wszystko wszystko dokładnie opisane kiedy jaki ból, kiedy co robią lekarze, położne nawet że lekarz bada mniej przyjemnie niż położna, położne są delikatniejsze. To też ma nas nie zdziwić :P
potem źwiczenia
za tydzień mamy zajecia wponiedziałek i środę w poiedziałek ma być położna z oddziału i mamy przyjsc z facetami sasasa akurat tż ma na rano wiec pójdzie ze mną
ja miałam to 2 tyg temu i też tak dokładnie opisane, dla mnie też było interesujące, bo wielu rzeczy nie wiedziałam

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Licytowałam konika i kiszka, nie udało się
Stary 2012-10-03, 21:07   #1883
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
To nie jest jakiś bardzo malutki:

31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)

Według tego jest ok
Tego się trzymałam się do tej pory i też uważałam, że jest w miarę ok

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość

Otóż to.
Jak sobie policzyłam, że jeśli donosze ciążę do końca i Bartuś będzie przybierał książkowo to urodzi się z wagą mniej więcej 3,5 kg. Czyli wszystko ok

Cytat:

Cytat:

Cytat:
Witam się po sr...

no to sie wygadałam ...
Co za ..
Stary 2012-10-03, 21:11   #1884
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Siedzę i czytam, a woda zimna. Idę palić w piecu

ale to ładne: http://www.youtube.com/watch?NR=1&fe...&v=o2qgqdGqkBs
Stary 2012-10-03, 21:21   #1885
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
Na klinikach byly porody rodzinne ale nie wiem jak tam teraz jest, bratowa 2lata temu rodzila ( oddzial przeniesiony na borowska wiec nie sadze zeby sie zmienilo na gorsze ), na brochowie maja 1-os sale wiec i pewnie porody rodzinne sa. Niewiele wiem ale zawsze cos
Brochow troszke syfiasty ale daje rade, borowska ladniejsza - z reszta Micia tam byla z tego co pamietam na oddziale wiec moze Ci powiedziec.

Micia ale bym sie wkur**** :/
Ale przyznam szczerze ze ja wlasnie zeby zapobiedz takim sytuacjom staram sie trzymac zasady ze ani ja nie jezdze samochodami innych ani nikomu nie pozyczam swojego..... pierdziele, potem ktos cos spieprzy, nie daj boze wlasnie jakas stluczka i co?? nagle nie ma z czego zaplacic, nagle bo to rodzina, poswieci oczami a Ty co? zostajesz z kasa do zaplacenia albo z samochodem do zrobienia
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:24   #1886
weronika23
Zakorzenienie

hej kochane
wcinam loda i nadrabiam bylam 4 godz na nogach bo szukalismy mebli pozniej jak urodze musialby tz sam efekt zamowione do sypialni i salony i 10 000 odeszlo jak nic
do tego sprawilismy mlodej zwierzatko i ma kotka na razie jest u mojej mamy ale mloda zachwcona nazwala go milus
madzia jak dla mnie twoj niuniu dobrze wazy

micia co za dupek
weronika23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 21:32   #1887
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Zgadzam się z Justynką, jak jest OK to spoko,. a jak się coś stanie to świecenie oczami i każdy się czai. Też nie jeżdże pożyczanymi samochodami

Weronika, aż jestem ciekawa tych mebelków pokażesz??
Stary 2012-10-03, 21:32   #1888
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika23 Pokaż wiadomość
hej kochane
wcinam loda i nadrabiam bylam 4 godz na nogach bo szukalismy mebli pozniej jak urodze musialby tz sam efekt zamowione do sypialni i salony i 10 000 odeszlo jak nic
do tego sprawilismy mlodej zwierzatko i ma kotka na razie jest u mojej mamy ale mloda zachwcona nazwala go milus
madzia jak dla mnie twoj niuniu dobrze wazy

micia co za dupek
za meble
Pochwalisz się?
Stary 2012-10-03, 21:36   #1889
Karla1983
Zadomowienie

Hej.... zanim poczytam co pisalyscie caly dzien musze sie pozalic. Bylam dzis u fryzjera i chodze wsciekla... Przechodzilam z pasemek na jeden kolor blond. Blond mam za jasny, a tam gdzie mialam odrosty prawie rudy Sie wsciekne zaraz.... Kupilam szampon a'la plukanka zeby rozjasnic, ale on niewiele daje.....
Stary 2012-10-03, 21:38   #1890
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Karla1983 Pokaż wiadomość
Hej.... zanim poczytam co pisalyscie caly dzien musze sie pozalic. Bylam dzis u fryzjera i chodze wsciekla... Przechodzilam z pasemek na jeden kolor blond. Blond mam za jasny, a tam gdzie mialam odrosty prawie rudy Sie wsciekne zaraz.... Kupilam szampon a'la plukanka zeby rozjasnic, ale on niewiele daje.....
a nie mówiłaś nic fryzjerce??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości