|
|
#3511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II
Cytat:
Cytat:
Ćwiczę Zapuszczam naturalki! Edytowane przez prince_polo Czas edycji: 2012-10-03 o 22:51 |
||
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba moje maleństwo za lekko ubieram. Kombinezonu nawet nie mamy, nie mówiąc już o jesiennych rzeczach. Muszę o tym pomyśleć.
Czyli wit. K już odstawiamy? |
|
|
|
#3513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No to poluj, przejdź po ciuchlandach, często są i kosztują grosze
|
|
|
|
|
#3514 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no właśnie - chyba pomyślę o otworzeniu interesu ![]() Cytat:
A tak w ogóle, to pogoda jest głupia - w słońcu upał, a w cieniu ziąb, bo tak wieje, że mało łba nie urwie ![]() O, przypomniało mi się: Prawdopodobnie równo rok temu (bo to był 3 albo 4 października) zaszłam w ciążę!!! |
|||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Depoison super ![]() Ja o tej porze w zeszłym roku przeżywałam traumę związaną z poronieniem biochemicznym ![]() no ale zaraz po tym były znowu II kreseczki, więc w połowie miesiąca będzie rocznica poczęcia Lu
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-10-03 o 23:04 |
|
|
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Soleika szkoda Fabiego strasznie
ja bym chyba nie dała rady tak słuchać jak dziecko płacze - potworny ten zabieg.KarolinaPW moze kiedyś uda nam sie spotkać i tak ![]() Jeśli chodzi o ubierania dziecka to ja swoją w chodnikiem dni tak jak teraz ubieram w body z długim rekawem, ciepła bluzę polarowa, czapkę i polspiochy welurowe i przykrywam polarowym kocykiem Muminek88 trzymam kciuki za operacje córeczki!! |
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem Agunia, ja też tak mam, ale powiedz mi, czy można skonczyć blister d+k ? Zostało 4-5 kapsułek. Chyba to nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
#3518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wydaje mi się, że spokojnie można
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podała nam ostatnio na łóżeczko dla Fabiego. Aż 100 zł ![]() Z tego co wiem, w niektórych gabinetach jest tak, że matka czeka na zewnątrz... To już wolałam być z nim |
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że Fabi też płakał ze strachu, ale współczuję Ci, że musiałaś go trzymać. Co z Twoim brzuchem? ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Muminku - życzę dużo siły. Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-04 o 00:12 |
|
|
|
|
#3521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia. Jeszcze zrobiły mi się hemoroidy
|
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Moja też robi po tym zagęszczaczu rzadsze kupy i częściej, niż przedtem, ale to właśnie teraz są prawidłowe. Prawie całe żółte, o właściwej konsystencji i robione z mniejszym wysiłkiem. W trakcie raczej postękuje, ale nie płacze i nie krzyczy. Dzisiaj dała mi popalić. Ok. 20-22 bardzo się prężyła i płakała. Bardzo bolał ją brzuszek, więc po wyczerpaniu bezbolesnych metod pomocy (brzuszek był tkliwy, więc masażu nie robiłam) podałam pedicetamol, a potem mleko do popicia, żeby nie wypluła. Chwilę później zasnęła. Mam wrażenie, że takie problemy pojawiają się po 2-3 dniach stosowania niższej dawki delicolu, a dziś po południu do porcji mleka dodałam zaledwie 2 krople, a nie 6. |
|
|
|
|
#3523 |
|
Raczkowanie
|
Tez miałam po porodzie hemoroidy ( rodzilam sn) i polecam te czopki http://www.☠☠☠☠☠☠☠/leki/p1769-Procto-Glyvenol uzylam 3 czy 4 razy i problem zniknął, choć mnie nic nie bolało- jedyny objaw to krew przy wyproznieniu była
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
sol witaj w klubie ja cale popoludbiu mecze sie z okropnym bolem zoladka nie mam sily zdycham z bolu... tz musial wrocic z pracy wczesniej bo nie bylam w stanie zajmiwac sie mala...
---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- a z hemoroidami tez walcze... uzywam masc i jade na czopkach glicerynowych bo nie jestem w stanie sie inaczej zalatwic... |
|
|
|
#3525 |
|
Zakorzenienie
|
Karolina - to machanie rączkami i nóżkami też znam. Do tego płacz, prężenie się i odchylanie głowy do tyłu jakby się dusiła.
Tak było często, a z zagęszczaczem jest tylko czasami. U Ciebie też w końcu będzie lepiej.
|
|
|
|
#3526 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A ten dupek śpi wielce zmęczony. Jutro zobaczy mój gniew, będzie zapieprzał ze szmatą ![]() Ja się załatwić załatwię, ale po 1) boli, po 2) później widzę krew na papierze... Muszę sobie błonnik do picia kupić, bo zauważyłam, że po nim dwójka jest taka luźniejsza i łatwiej się załatwić |
||
|
|
|
#3527 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie boli bardzo a krew.. coz... kape... najgorsze ze nic nie pomaga... juz mam trzecia tubke masci.
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- tz mi szykuje termofor.. tak mnie boli
|
|
|
|
#3528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Ja nie miałam sutków lekko naderwanych - one były rozerwane prawie dokoła. Smarowałam Ziajką, Bephntenem i czymś jeszcze. Najbardziej pomógł Sudocrem. W każdym razie uważam, że lepiej na kilka dni wprowadzić kapturki, niż pozwolić się dziecku załatwić tak, jak ja. * Kawa była dobra.
Edytowane przez Maciejka__ Czas edycji: 2012-10-04 o 00:20 |
|
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Każdy ma swój rozum i swój próg bólu, ja dałam radę, ale uważam że jestem hardkorem ![]() ![]() To fajnie, bo nie brzmiało smacznie
|
|
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:18 ---------- Poprzedni post napisano o 00:16 ---------- życzę zdrowia wszystkim chorym maluszkom. |
|
|
|
|
#3531 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dzisiaj mamy szczepienia po południu, trochę się boje. Na dodatek spać coś nie mogę, pózniej pewnie będę niezywa:/ Synek śpi smacznie obok, w nocy coś stekal ale już jest ok
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
witam sie z kawką...
my an 8.50 na szczepienie. az sie boje..... ![]() mała narazie spi. musze Ją zaczac wybudzac zaraz nakaarmie jeszcze raz przebiore ubiore i bed epowoli wychodzila. MASAKRA, strasznie zimno na dworze. i chyba bedzie mocno padac bo ciemne chmury... niunia spała od ok 20 do 3.30 szkoda ze ja spałam tylko 3 godziny.....
|
#3533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
hej
|
|
|
|
#3535 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Prince chodzi o Tż ???? ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3536 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() znow mam zaleglosci wczoraj bylismy na szczpienie. Bidulka sie znow strasznie naryczla ale pozniej zachowywala sie normalnie za to przespala noc super i tylko raz ja karmilam, takze tez jestem wyspanawazy rowno 6kg, wiec waga domowa przeklamuje wynik. lekarzja zmierzyl, ale normalnie od glowki to stopek, a chyba mierzy sie po urodzeniu inaczej ale wyszlo mu 63cm..w ogole przyszlo nam ubranko na chrzest..ta suienusia co kiedys Wam pokazywalam plaszczyk, buciki i czapa, bo przewiduje ze bedzie chlodno w wieczor pazdziernikowy zato nie mam jeszcze nic dla siebie i meza....
|
|
|
|
#3537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
6 kg i 63 cm to ładne rozmiary |
|
|
|
|
#3538 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Kobietki
Przyszłam się tylko przywitać i zmykam do Lidla. Może coś jeszcze będzie. ![]() Trzymam kciuki za dzieciaczki co będą szczepione i za badanie słuchu Nadii Będzie dobrze Miłego dnia |
|
|
|
#3539 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() witam sie z dziececiem na reku i krolikiem podgryzajacym mojego papcia (dopomina sie o smakolyka) u mnie noc srednia. Kuba zasnal przed 21, pobudka o 1.30, pozniej o 3.30 i rano po 6. nie wiem czy to szczepienie czy cos innego ale juz mi tak ladnie spal, budzil sie tylko ok. 1-2 w nocy, a pozniej ok 6, a teraz znowu czesciej. a pora wieczornego karmienia taka sama (ok. 20). Cytat:
a Ty masz pewnosc, ze dziecko za sciana ![]() Cytat:
Cytat:
za powrot do zdrowiaCytat:
![]() w pon. bylam u mojego gina i byla dziewczyna z chlopcem urodzonym 16.08. maly mial kozuchowe buty, ocieplana kurtke i gruba czapke. tyle bylo widac spod kocyka zlozonego chyba 4 razy, ktorym maly byl przykryty ![]() Cytat:
![]() a ja zaszlam w ciaze 19 lub 20 listopada ale raczej 19 ![]() Cytat:
Nie ulałaś?? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poka ciuszki bo nie widziałam |
||||||||
|
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
My juz po szczepieniu. Mała byla dzielna przy pierwszym kłuciu patrzyla sie na kaczyszke na scianie
przy drugim juz zaczela sie zalic bardzo a przy trzecim juz sie porzadnie wkurzyła i zaczela piszczec tak glosno ze az lekarka przyszła i mowi jejciu jaki ona ma głos ja mowie po mamusiw kazdym razie pozaliła sie ale Ja przytuliłam pogadalysmy do siebie (Ona z zalem) i zaczela sie dalej patrzyc na kaczuszki i misie a teraz słodko spi. Mialam jej dac profilaktycznie czopka ale chyba jej nie budzic? czy obudzic i dac? A moze na spiocha? czy zaryzykowac i nie dawac, najwyzej pozniej dac??? nie chce by płakała tak przerazliwie jak Ją zaczna te nozkin i raczka bolec jak ostatnio![]() JA NIE MAM LIDLA!!!!!! JAK ZWYKLE KURDE WSZYTSKO MNIE OMIJA ![]() tak o tz ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- nie na lepsze;(
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

ja bym chyba nie dała rady tak słuchać jak dziecko płacze - potworny ten zabieg.

Ulewanie wydawało mi się że jest mniejsze ale dziś przeszedł sam siebie, zjadł 130 ml wcześniej pojadłszy z piersi i nie dał sobie odebrać butli. Po czym mimo trzymania pionowo i kilkakrotnego odbijania ulewał silnie co kilka, kilkanaście minut. Ostatnie ulania były juz strawionym mlekiem
A ten dupek śpi wielce zmęczony. Jutro zobaczy mój gniew, będzie zapieprzał ze szmatą 

Nie wiem jak bym zniosła taki zabieg u mojej małej. Mam nadzieję, że pomoże to Fabisiowi
6 kg i 63 cm to ładne rozmiary
Przyszłam się tylko przywitać i zmykam do Lidla. Może coś jeszcze będzie.