Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 07:34   #1261
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

dzień dobry

ja dziś już chyba od 5 się wierciłam w łóżku... :/ w końcu poprzytulałam się z TŻem wysłałam go do pracy, zjadłam śniadanko i właśnie zaczynam pić kawkę no i zabieram się za tą nieszczęsną magisterkę

Marsi, uważaj na siebie, a w zasadzie na Was

ps. aaa w ogóle to dziś jedziemy na USG 4d już nie umiem się doczekać! a to dopiero o 17 40...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-10-04 o 07:36
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:10   #1262
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc lale ja jestem wlasnie po pobraniu krwi i czekam 2 godziny na kolejne. Dzis mialam glukozę. Jeszcze sie trzymam ale ciekawe w piciu to nie bylo moj szkrab sie po niej obudził kopał jak wariat o 9 20 znowu ide upuscic krew i w koncu do domu, a ze nie wolno mi za duzo chodzic siedze z dupa na miejscu przy ciepłym kaloryferku
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:12   #1263
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
doczekałaś się nareszcie

ja zaraz dostanę pier....lca normalnie z tymi łóżeczkamichcę ciemny brąz z szerokimi listewkami i jak już są szerokie i brązowe, to drogie, albo szerokie i białe (ładne, ale do niczego mi nie pasuje), albo z jakimiś wstawkami z żyrafkami na szczycie jojczę mężowi, że nic nie ma, to mi mówi, że też problem wielki wybrać łóżeczko to już nawet nie zaczynałam z pościelą
Zobacz sobie łóżeczka w sklepie na Długosza (nie Kinderku, dawniej Babyland) tylko tym bliżej PKSu. Patrzyłam kiedyś i nie były drogie, za mniej niz 300 zł można było kupić.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:39   #1264
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dziewczyny, byłam w lidlu masakra jakaś! poszłam tak wcześnie, bo jak już wcześniej pisałam nie umiałam spać. Zachodzę a tam zgraaajaaaa starych bab przed wejściem czeka jak się rzuciły na te ubranka! w ogóle nie patrzyły, że ja w ciąży, ze trzy razy z łokcia dostałam więc odpuściłam poszłam sobie po inne zakupy, stwierdziłam, że bez przesady, aż takie cudne te ubranka nie są żebym przypłaciła za to moim zdrowiem, a co najgorsze: zdrowiem Ani... jak już poszłam po inne zakupy, patrzę, a przy tych koszach stare omy zniknęły i nagle pełno ciuszków! one po prostu zgarnęły wszystko co było, coby im nikt tego nie wziął, a potem poodkładały co im niepotrzebne no więc kupiłam tą misiową bluzę beżową w rozmiarze 62/68, ale ona chyba jednak bardziej 62 jest patrzyłam na te sukienki, ale stwierdziłam, że za tą cenę nie warto - po 1. - 62 rozmiar był duuużo większy, myślę że Ania już by spokojnie raczkowała, po 2. - jakoś wykonania, szczególnie leignsów marna... raz by się przeraczkowała po domu i myślę, że leginsy już by miały dziurę. W sumie nie miałam kupować, a kupiłam ogrodniczki - dżins jest w miarę cienki i elastyczny,. kupiłam rozmiar 62, ale myślę, że to bardziej 68 nie były za tanie (29.9zł) ale jakoś mnie urzekły i juz widzę moją Anię w Święta Wielkiej nocy w tych spodenkach rozważałam jeszcze rajstopy, ale rozmiar był dziwaczny, bo 62/68 a wyglądały w pasie na 62 a na długość na 68 a poza tym wzór nie był jakiś urzekający, więc nie wzięłam.

No to tak jakby napisałam recenzję ciuszków Lidlowskich

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-10-04, 08:50   #1265
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Witam się z rana dziś pospałam troszkę dłużej bo aż do 8
Dzidzia mnie rano skopała, bo głodna była. A jak zjadłam to się uspokoiła
Słoneczko świeci i raczej nie powinno padać
Miałam iść do lidla zobaczyć na te ciuszki, ale jakoś nie mogę się zebrać
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:59   #1266
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, byłam w lidlu masakra jakaś! poszłam tak wcześnie, bo jak już wcześniej pisałam nie umiałam spać. Zachodzę a tam zgraaajaaaa starych bab przed wejściem czeka jak się rzuciły na te ubranka! w ogóle nie patrzyły, że ja w ciąży, ze trzy razy z łokcia dostałam więc odpuściłam poszłam sobie po inne zakupy, stwierdziłam, że bez przesady, aż takie cudne te ubranka nie są żebym przypłaciła za to moim zdrowiem, a co najgorsze: zdrowiem Ani... jak już poszłam po inne zakupy, patrzę, a przy tych koszach stare omy zniknęły i nagle pełno ciuszków! one po prostu zgarnęły wszystko co było, coby im nikt tego nie wziął, a potem poodkładały co im niepotrzebne no więc kupiłam tą misiową bluzę beżową w rozmiarze 62/68, ale ona chyba jednak bardziej 62 jest patrzyłam na te sukienki, ale stwierdziłam, że za tą cenę nie warto - po 1. - 62 rozmiar był duuużo większy, myślę że Ania już by spokojnie raczkowała, po 2. - jakoś wykonania, szczególnie leignsów marna... raz by się przeraczkowała po domu i myślę, że leginsy już by miały dziurę. W sumie nie miałam kupować, a kupiłam ogrodniczki - dżins jest w miarę cienki i elastyczny,. kupiłam rozmiar 62, ale myślę, że to bardziej 68 nie były za tanie (29.9zł) ale jakoś mnie urzekły i juz widzę moją Anię w Święta Wielkiej nocy w tych spodenkach rozważałam jeszcze rajstopy, ale rozmiar był dziwaczny, bo 62/68 a wyglądały w pasie na 62 a na długość na 68 a poza tym wzór nie był jakiś urzekający, więc nie wzięłam.

no te stare boby to najgorsze... ech..;/ a co do ciuszków, średnio mi się podobały więc nie poszlam nawet, zresztą teraz poluje na okazje w SH i necie, a później kupie pare rzeczy nowych

Marsi
! oszczędzaj się jak tylko możesz, kurde zawsze coś;/
Ja juz nie spie od 6.30 tzt pojechal w delegacje na szczescie jutro wróci, ew w sobote... no ale juz koniec laby, juz od przyszlego tygodnia bedzie znowu w delegacji ;( ;( ;(
jeszcze się pokłóciłam rano z wujkiem, przychodzi rano i chodzi mi w butach po domu! i mowie mu spokojnie- Wujas buty zdejmij, zaczął się na mnie dewota wydzierac, to mi nerwy puscily i sie wydarlam i poplakalam;/... idę zaraz sprzątać bo juz sie lepiej czuje, ale wczoraj to była jakas masakra..
tzt mi samochód zostawił to pojade buty kupić bo nie mam w czym chodzić hehe... najgorzej ze kurtki nie mam.. bo w plaszczyku wyglądam jak balonik

W jakiej pozycji śpicie? mi to cięzko się przewrócic z boku na bok... a najlepiej mi się spi na prawym, wiem ze ponoć na lewym jest ale jakoś tak niedobrze mi na tym lewym.
tęskno mi za spaniem na brzuchu heh ;]

kupilam chrzesniakowi na 3 urodziny - http://allegro.pl/super-warsztat-z-z...642907038.html mam nadzieje ze mu się spodoba

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-04 o 09:49
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:10   #1267
maluchna30
Zadomowienie

Witajcie kochane! Napiszę tylko, że noc nieudana, pół spędziłam na kiblu i myślałam, że skręt jelit mam albo rodzę. Nospa pomogła i o 2 w nocy dopiero jako tako usnęłam.

Zaraz zmykam do pracy, ale tylko na ciacho, bo koleżanka ma urodziny i w przerwie sobie podjemy.

Marsi, 3maj się kochana. Czy my w tych ciążach to musimy tak cierpieć??? Jak nie urok to sraczka i ten II trymestr wcale nie taki wesoły, przynajmniej dla wielu z nas.

Edytowane przez maluchna30
Czas edycji: 2012-10-04 o 09:14
maluchna30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:28   #1268
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A mi wreszcie wczoraj udało się was nadrobić i jestem na bieżąco.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:03   #1269
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Sory jeżeli powielam pytanie. Dziewczyny jak będziecie kłaść spać maleństwo? Z podusią czy bez, w rożku? Jakąś specjalną podusię kupujecie (widziałam na allegro)? Czy totalnie na płasko?
No ja właśnei słyszałam że na pczątek to tylko na płasko, i u mnie w rodzinie wszystkie małe dzicei tak kładą.
A ja mam inne pytanie: na pleckach czy na boku kładzie sie takiego malca??
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
B.ladna ta posciel
eheh smieszne to jest co nie? u mnie w miescie jest taka przychodnia gdzie ludzie, ktorzy robią badania na nfz mają jakis limit z morfologią np zrobią ich 5 w ciągu roku, to pozniej juz musza placic. Dla mnie to jest nienormalne.

Ale jestem wkurzona....
Wróciłam z uczelni, ogólnie zbieram podpisy od nauczycieli aby sie zgodzili na Indywidualny tok nauczania i wiecie co jedna z tych glupich dewotek wykladowców do mnie? ze ona to nie wie czy sie zgodzi. Teraz tyle osób chce to indwywidualne i pyta czy mam zaswiadczenie od lekarza ze potrzebuje ze względu na zagrożenie ciązy itd. a ja mówie TAK, lekarz wlasnie ma jutro mi wypisać ten papierek. Później poszlam do niej po zajęciach czy mi w końcu podpisze, podpisala a co jeszcze napisala? ze mam byc na zajeciach jak reszta grupy i ze mam zrobic jakąś jedną dodatkową prace!! co za dewotka.. w ogóle nie normalna baba, ciągle gada o swojej córeczce, a w tamtym semestrze prawie na każdych zajęciach pytała nas co to jest CHWOST, coś jej się ubzdurało ! wogóle fajne przedmioty mam z nią ale ona ich kompletnie nie umie prowadzić, zresztą, ciężko powiedzieć o prowadzeniu skoro ona się zajmuje tylko tym co nie jest ważne. ;/ w☠☠☠☠$%#$iona jestem mega.
Strasznie mi sie ta pościel podoba ale w sumie na początku ani kołderki a ni poduszki sie nie używa, więc przydałby sie tylko ochraniacz i rożek, potem będzie lato więc kołderki dalej nie, ale samego ochraniacza tego akurat nie można kupić

Co do tej morfologii to porażka, przeciez po coś te składki płacimy a jak przyjdzie co do czego to trzeb płacic jeszcze raz

Babka na uczelni jakaś nienormalna, tez przeciez kobieta to powinna większym zrozumieniem się wykazać
Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja wezmę jak bedzie bo mam dwa elektroniczne pod pache czy do buzi i to badziewie moim zdaniem, najlepsze to byly te stare rteciowe
Ja go kupiłam dziś, popołudniu będę go testować. A faktycznie rtęciowe sa lepsze od tych elektronicznych ale jak maluchowi takim zmierzyć
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A na takie maleństwo zaraz po urodzeniu to jaki rozmiar skarpetek się kupuje? Te w lidlu będą od 11 i nie wiem czy brać
Ja kupiłam te od 11 właśnie a i tak wydaje mi się że na sam początek będą za duże, ale co tam
Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Ja też to już takie małe słoniątko jestem, żebyście widziały jak ostatnio paznokcie u stóp obcinałam, ale piździochę jeszcze sama golę.

No więc, poszalałam dzisiaj w Pepco. Trochę dzidziołkowi kupiłam, sobie kurtkę zimową (za 50 zł są jak któraś będzie zainteresowana), trochę do domu.
Ja paznockie jeszcze sama, ale cipkę to już mąż zresztą jak zawsze.
Super te ciuszki, zwłaszcza skarpetki, po ile były??
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
A jeszcze Wam powiem co do mojej uczelni to ostatnio chcialam zlożyc wniosek o stypendium socjalne. Okazało się ze mi nie przysluguje bo mam ZA MAŁE dochody. Średni dochód na osobe nie powinien przekraczać 782 zl ale nie moze byc tez mniejszy niz 700. Czyli wychodzi na to ze jestem zbyt uboga na stypendium socjalne ...
To już jest paranoja. Ostatnio oglądałam w tv że gdzieś tam jest próg do socjalnego 500 coś tam, przeciez jak ktoś ma taki dochód to ciężko mu dzicko na studia posłać. A niby edukacja jest darmowa
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:06   #1270
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wróciłam od gina i jestem troszkę przybita

ale najpierw dobre wieści- mój mały miś przekroczył wagę 1,1 kg
nic dziwnego,że się czuje jak słoń, to dopiero 26 tydzień skończony a on już taki duży

no a ze złych wieści- zrobiła mi się miękka szyjka macicy i lekarz podejrzewa,że w mięśniaku zaczyna się dziać martwica

zaniepokoiło go też,że nadal mnie boli kosć łonowa- powiedział,że początkowo myślał,że to może z przeciążenia ( na wizytę ostatnio poszłam w 12 cm szpilkach ) no ale skoro ból utrzymuje się tyle czasu to trzeba mnie mieć na oku
no i muszę się kurde oszczędzać

dziś podjął decyzje że na 100% mięśniak będzie usuwany podczas cc- a co z resztą zobaczymy

do tego mam jakąś infekcje grzyba- bleeeeee, nie mam pojęcia skąd się przypałętała bo nawet nie mam żadnych objawów,
kurde no

załamka
Oj, biedna oszczędzaj się i badź dobrej mysli, to naprawde pomaga! U mnie tez nie jest wesoło ale jakos staram sie nie dawać.
No i dla synusia, swoje już waży!
mój pewnie też z tyle ma

Co do spania to mi tez sie najlepiej spi na prawym boku ale staram sie w miare mozliwości jak najwiecej spac na lewym. z tym ze jak śpię na lewym to mnie po niedlugim czasie boli kość, hmm. chyba biodrowa albo udowa, sama nie wiem i znow ląduje albo na plecach albo na prawym boku

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:08   #1271
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:

ale najpierw dobre wieści- mój mały miś przekroczył wagę 1,1 kg
nic dziwnego,że się czuje jak słoń, to dopiero 26 tydzień skończony a on już taki duży

no a ze złych wieści- zrobiła mi się miękka szyjka macicy i lekarz podejrzewa,że w mięśniaku zaczyna się dziać martwica

zaniepokoiło go też,że nadal mnie boli kosć łonowa- powiedział,że początkowo myślał,że to może z przeciążenia ( na wizytę ostatnio poszłam w 12 cm szpilkach ) no ale skoro ból utrzymuje się tyle czasu to trzeba mnie mieć na oku

dziś podjął decyzje że na 100% mięśniak będzie usuwany podczas cc- a co z resztą zobaczymy

do tego mam jakąś infekcje grzyba- bleeeeee, nie mam pojęcia skąd się przypałętała bo nawet nie mam żadnych objawów,
kurde no
załamka
Rośnie ta twoja pociecha! Bidulo odpoczywaj, a jak nie będziesz się oszczędzać to

Cytat:

Ja też dziś byłam, po termometr. Pooglądałam ciuszki, oczywiście mnóstwo bab, a jedna każde opakowanie brała i otwierała Wszystkie musiała pomacać. Stwierdziłam że nie będę ubranek kupowała.
Termometr całkiem fajny, trochę popróbowałam na sobie i wyniki ma powtarzalne. Myślę że będzie dobry.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:15   #1272
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Witajcie kochane! Napiszę tylko, że noc nieudana, pół spędziłam na kiblu i myślałam, że skręt jelit mam albo rodzę. Nospa pomogła i o 2 w nocy dopiero jako tako usnęłam.

Zaraz zmykam do pracy, ale tylko na ciacho, bo koleżanka ma urodziny i w przerwie sobie podjemy.

Marsi, 3maj się kochana. Czy my w tych ciążach to musimy tak cierpieć??? Jak nie urok to sraczka i ten II trymestr wcale nie taki wesoły, przynajmniej dla wielu z nas.
A ja też dziś nie poukładana. Nic mi się nie chce, przyszłam do pracy, ale nic pożytecznego to jeszcze nie zrobiłam. Miałam ciężki początek tygodnia i już jestem zmęczona chyba.

W weekend byliśmy na ostatniej dłuższej wycieczce z mężem. Byliśmy w odwiedzinach u rodzinki męża w świdnicy, w sobotę pojechaliśmy do Skalnego miastach Czechach - szliśmy delikatnym szlakiem i normalnie z moim brzuchem przeszłam 7km. Długość idealna, bo więcej już bym nie dała rady, nogi odmówiły posłuszeństwa.
Wrzucę parę fotek do klubu.
A majdan mk uwadze jest to, ze jak wracaliśmy to wjechaliśmy do ikei na bielanach we Wrocławiu i kupiliśmy komodę dla małej. I tym sposobem zaoszczedzilam 85 zł. Wczoraj poukladalam ciuszki do niej i wreszcie mam gdzie swoje ubrania układać, bo zwolnili się moje półki.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2012-10-04, 10:26   #1273
sylwietta1988
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

mąż mnie tak wkurzyl z samego rana, że dobrze, że z domu wyszedł bo bym go chyba pogryzła

pogoda u mnie dziś cudna, miałam odkurzyc mu w aucie a teraz to niech sie wali- bedzie jezdzil w tym syfie, który sobie sam zrobił
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:29   #1274
mitabe
Rozeznanie

Hej, właśnie jem śniadanko pyszną sałatkę ryżową z kurczakiem z wczoraj . Dzisiaj czuję się dziwnie obudziłam się dopiero po 9 bo mnie syn skopał chyba był głodny bo zawsze 1 posiłek o 8 jemy hehe. Wczoraj apać do 1 w nocy nie mogłam, a teraz jak wrak się czuję.

marsi oszczędzaj się i wypoczywaj dużo

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:30   #1275
marsi11
Zakorzenienie

Hej

a ja jak się wczoraj po 19 obudziłam tak potem usnąć nie mogłam
ale leciał świetny film I love you Phillip Morris i kolo pierwszej dopiero próbowałam zasnąć
no ale co z tego jak teściowa o 2 zrobiła w nocy pobudki bo jej w nocy ręcę drętwieją i zaczęła garki zmywać
w międzyczasie weszła do mojego synusia zabrać kubek z nocną herbatką, obudziła przy tym jego, mnie i dwa psy ( acha nie mówiłam Wam mamy przygarniętego na kilka dni Jack Russel Teriera takiego maleńkiego)
no i potem to dopiero przed 5 usnęlismy
ale i tak mimo to humorki dopisują

zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć- jak mi tego kompa ktoś rozwalił to wczoraj z nerwów kompnęłam w drzwi do kibla i ...... rozwaliłam je no skąd miałam wiedzieć że to jakieś gówno z papieru- aż mi but w środku został

Tz jeszcze nie widział,teściu lekko zaszpachlował
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:30   #1276
mitabe
Rozeznanie

Cytat:

Masakra jakaś, ja się wybierałam ale zapałam i teraz nawet nie wiem czy mi się chce tam iść.

Stary 2012-10-04, 10:33   #1277
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Czesc lale ja jestem wlasnie po pobraniu krwi i czekam 2 godziny na kolejne. Dzis mialam glukozę. Jeszcze sie trzymam ale ciekawe w piciu to nie bylo moj szkrab sie po niej obudził kopał jak wariat o 9 20 znowu ide upuscic krew i w koncu do domu, a ze nie wolno mi za duzo chodzic siedze z dupa na miejscu przy ciepłym kaloryferku
Fajnie, że mogłaś do domu wrócić, mi kazali czekać na miejscu, a moj synek też po tej mieszance szalał
Trzymam kciuki za wyniki

Cytat:

No to było do przewidzenia, że baby rzucą się na te ciuszki
Fajnie, że wybrałaś coś dla Ani

Cytat:
dzień dobry

ja dziś już chyba od 5 się wierciłam w łóżku... :/ w końcu poprzytulałam się z TŻem wysłałam go do pracy, zjadłam śniadanko i właśnie zaczynam pić kawkę no i zabieram się za tą nieszczęsną magisterkę

Marsi, uważaj na siebie, a w zasadzie na Was

ps. aaa w ogóle to dziś jedziemy na USG 4d już nie umiem się doczekać! a to dopiero o 17 40...
Trzymam kciuki za wizytę, ja dziś też idę, ale nie będę miała takich atrakcji ja 4D, a szkoda...

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Cytat:
zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć- jak mi tego kompa ktoś rozwalił to wczoraj z nerwów kompnęłam w drzwi do kibla i ...... rozwaliłam je no skąd miałam wiedzieć że to jakieś gówno z papieru- aż mi but w środku został

Ty i twoje przygody, bezcenne

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:38   #1278
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
no te stare boby to najgorsze... ech..;/ a co do ciuszków, średnio mi się podobały więc nie poszlam nawet, zresztą teraz poluje na okazje w SH i necie, a później kupie pare rzeczy nowych

Marsi
! oszczędzaj się jak tylko możesz, kurde zawsze coś;/
Ja juz nie spie od 6.30 tzt pojechal w delegacje na szczescie jutro wróci, ew w sobote... no ale juz koniec laby, juz od przyszlego tygodnia bedzie znowu w delegacji ;( ;( ;(
jeszcze się pokłóciłam rano z wujkiem, przychodzi rano i chodzi mi w butach po domu! i mowie mu spokojnie- Wujas buty zdejmij, zaczął się na mnie dewota wydzierac, to mi nerwy puscily i sie wydarlam i poplakalam;/... idę zaraz sprzątać bo juz sie lepiej czuje, ale wczoraj to była jakas masakra..
tzt mi samochód zostawił to pojade buty kupić bo nie mam w czym chodzić hehe... najgorzej ze kurtki nie mam.. bo w plaszczyku wyglądam jak balonik

W jakiej pozycji śpicie? mi to cięzko się przewrócic z boku na bok... a najlepiej mi się spi na prawym, wiem ze ponoć na lewym jest ale jakoś tak niedobrze mi na tym lewym.

kupilam chrzesniakowi na 3 urodziny - http://allegro.pl/super-warsztat-z-z...642907038.html mam nadzieje ze mu się spodoba
Ja śpię prawie cały czas, ta plecach mi ciężko (zresztą nigdy nie lubiłam), na prawym mi niewygodne jakby mały gdzięś mi coś przyduszał w tej pozycji. Jednak czasami budzę się i mnie biodro boli i cały lewy posladek wtedy na sile ukladam sie na prawym. Jeszcze jedna pozycja jest ok, kiedy kładkę sie prawie na plecach ale mam jedna poduchę pod plecami z prawej str i jedną pod prawym pośladkiem. Takie lezenie prawie na lewym.

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:

Stary 2012-10-04, 10:41   #1279
BlackSanctum
Zakorzenienie

Hej dziewczyny! U nas znów ładna pogoda dzisiaj, zaraz idę z TŻem na śniadanko, a potem jedziemy po samochód na warsztat do wujka.

Cytat:

Ja na lewym boku, obowiązkowo z podusią ciążową.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:45   #1280
marsi11
Zakorzenienie

ja ostatnio na prawym bo na lewym mi troszkę mięśniak uciska

ale fakt,że teraz z moją wagą przerzucić się z jednego boku na drugi to mega akrobacja
Stary 2012-10-04, 10:49   #1281
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
ja ostatnio na prawym bo na lewym mi troszkę mięśniak uciska

ale fakt,że teraz z moją wagą przerzucić się z jednego boku na drugi to mega akrobacja
Właśnie nie wiem myślałam, że to ze mną coś nie tak bo ledwo mi się przeturlać z jednego na drugi, a brzuch wcale nie taki wielki. Najgorzej jest mi wstawać do kibelka hehehe

Stary 2012-10-04, 10:50   #1282
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:

utrzymuje się tyle czasu to trzeba mnie mieć na oku
Marsi dbaj o siebie i oszczędzaj się, jedynie dobrze że za jednym razem Ci to cholerstwo usuną, ale do tego czasu uważaj. Powodzonka
Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
apropo kozaków to ja nie myślę kupować, bo wszystkie które mi się podobają mają mega obcasy, a mam z tamtego roku takie niższe i myślę je schodzić :p
Ja też właśnie w tamtym roku kupiłam wysokie i płaskie i myślę że wystarczą, mam jeszcze super zimowe sportowe ale tam trzeba sznorowki wiązać więc chyba tylko z pomoca Tż.
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ja dziś zjadłam cheesburgera i frytki w Mc te frytki to przez szaje, i jak jadłam to mnie mała tak kopała
Ja wlaśnei dzisiaj mam frytki do obiadu
Cytat:
a tak właśnie sobie przeglądam aukcje i zastanawiam się czy kupić małą kołyskę albo dostawkę do łózka
nie wierzę,że będę w nocy wstawać i leźć na piętro do dzieci
a z drugiej strony już mnie życie nauczyło,że jak się dziecko weźmie do łózka to już tak zostanie na kolejne dwa lata
Ja od bratowej wysepie kosz mojżesza bo ma dwa i wtym na poczatku będę małą układać , mam silne postanowienie że nie będę brac do łózka

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Potem chyba skoczę od razu na badania, bo muszę morfo zrobić, przeciwciałą i chyba toxo. Ile razy się toxo robi?Już raz robiłam, ale mam koty więć wole dmuchać na zimne..
Ja miałam już dwa bo wogóle nei mam przeciwciał i musze kontrolować.
Cytat:
dziewczyny, byłam w lidlu masakra jakaś! poszłam tak wcześnie, bo jak już wcześniej pisałam nie umiałam spać. Zachodzę a tam zgraaajaaaa starych bab przed wejściem czeka jak się rzuciły na te ubranka! w ogóle nie patrzyły, że ja w ciąży, ze trzy razy z łokcia dostałam więc odpuściłam poszłam sobie po inne zakupy, stwierdziłam, że bez przesady, aż takie cudne te ubranka nie są żebym przypłaciła za to moim zdrowiem, a co najgorsze: zdrowiem Ani...
Ja tez byłam z samego rana no i już przed drzwiami kolejka z starszych babek i dziadków a kupiłam termometr będe po południu próbować, i tez właśnie tą misiową bluzę i jeszcze skusiłam się na sweterk bo taki cieplutki i milutki, co prawda pisało że chłopięce ale wzięłam akurta różowy Bluza wydaje się być dobra gatunkowo taka grubsza.
Cytat:

nie przejmuj się wujkiem
Ja tez właśnie wolę na prawym co dziwne bo prze ciążą wolałam na lewym. Ale tez tęsknię do spania na brzuszku
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Ja też dziś byłam, po termometr. Pooglądałam ciuszki, oczywiście mnóstwo bab, a jedna każde opakowanie brała i otwierała Wszystkie musiała pomacać. Stwierdziłam że nie będę ubranek kupowała.
Termometr całkiem fajny, trochę popróbowałam na sobie i wyniki ma powtarzalne. Myślę że będzie dobry.
O mam nadzieję że mój też będzie sprawny
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-04, 10:54   #1283
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
będę małą układać , mam silne postanowienie że nie będę brac do łózka

taaa,ja też takie miałam

ale tak dla zabawy to dziewczyny, które mają pierwsze dziecko
proponuję Wam napisać już teraz listę Waszych postanowień i oczekiwań co do macierzyństwa
schowajcie ją gdzieś głęboko i wyciągnijcie za rok i za dwa najlepiej wieczorem z mężem przy kieliszku dobrego wina
będzie taaaka impreza!
Stary 2012-10-04, 11:13   #1284
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
proponuję Wam napisać już teraz listę Waszych postanowień i oczekiwań co do macierzyństwa
schowajcie ją gdzieś głęboko i wyciągnijcie za rok i za dwa najlepiej wieczorem z mężem przy kieliszku dobrego wina
będzie taaaka impreza!
o luuudzie, faktycznie mogą być jaja ale teraz to mi tylko przypomniało, jak się posprzaczałam z moją teściową w poniedziałek, byłam u niej an kawie i cośtam o Ani rozmawiałyśmy, ja mówię, że ja ani moje rodzeństwo nigdy nie byliśmy bite (raz dostałam pasem to płakałam ja, mój brat,moja siostra i moja mama ) i ja swojego dziecka też bić nie będę, a ta mi, że przecież dziecko ma czuć szacunek do rodziców od słowa do słowa i się posprzeczałyśmy, a ona: będziesz sobie wychowywała jak chcesz, ale ja nie pozwolę, żeby mi wnuki na głowę weszły. na co ja palnęłam: jak dziadkowie moich dzieci będą je bić a ramach zachowywania respektu to moje dzieci z dziadkami zostawać nie będą! ona już nic nie powiedziała, ja też nie...

ale kurde, ja rozumiem klapsa, który ma być wychowujący, ale on nie ma boleć!!! a nie jak to ona mi powiedziała, że mój TŻ też kiedyś dostał lanie i jakoś żyje, a ja na to: właśnie dlatego on też uważa, że swoich dzieci bić nie będzie to już w ogóle chyba jej dałam do myślenia... no bo kurde, może i trochę przegięłam, ale nikt mi nie będzie mówił, że bicie dzieci jest ok na ten temat mam baaardzo stanowcze zdanie...

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
Stary 2012-10-04, 11:26   #1285
marsi11
Zakorzenienie

Ewulka-brawo za postawę

moja teściowa swoich nie biła a i wnuków nigdy nie tknęła

ja byłam regularnie lana przez starych i raczej bym powiedziała,że mam ich w dupie niż czuje respekt
wiem,że mojego syna by nigdy nie uderzyli ale i tak mój syn woli dziadków ze strony TZ bo teściowa jest bardzo ciepła do dzieci

za to starsza siostra TZ strasznie lała swoje dzieci- ona miała dużo swoich problemów i wiem,że to by była czysta frustracja, rodzina strasznie z tym walczyła
dziś dzieciaki są duże i bardzo fajnie i też widzę,że to nie respekt tylko raczej strach przed rodzicami- dziś oczywiście już ich nie piorą bo są duzi
myślę,że ona też zrozumiała,że źle robiła

Edytowane przez marsi11
Czas edycji: 2012-10-04 o 11:27
Stary 2012-10-04, 11:29   #1286
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
o luuudzie, faktycznie mogą być jaja ale teraz to mi tylko przypomniało, jak się posprzaczałam z moją teściową w poniedziałek, byłam u niej an kawie i cośtam o Ani rozmawiałyśmy, ja mówię, że ja ani moje rodzeństwo nigdy nie byliśmy bite (raz dostałam pasem to płakałam ja, mój brat,moja siostra i moja mama ) i ja swojego dziecka też bić nie będę, a ta mi, że przecież dziecko ma czuć szacunek do rodziców od słowa do słowa i się posprzeczałyśmy, a ona: będziesz sobie wychowywała jak chcesz, ale ja nie pozwolę, żeby mi wnuki na głowę weszły. na co ja palnęłam: jak dziadkowie moich dzieci będą je bić a ramach zachowywania respektu to moje dzieci z dziadkami zostawać nie będą! ona już nic nie powiedziała, ja też nie...

ale kurde, ja rozumiem klapsa, który ma być wychowujący, ale on nie ma boleć!!! a nie jak to ona mi powiedziała, że mój TŻ też kiedyś dostał lanie i jakoś żyje, a ja na to: właśnie dlatego on też uważa, że swoich dzieci bić nie będzie to już w ogóle chyba jej dałam do myślenia... no bo kurde, może i trochę przegięłam, ale nikt mi nie będzie mówił, że bicie dzieci jest ok na ten temat mam baaardzo stanowcze zdanie...
Bicie dzieci jest ustawowo zakazane. Co to za metoda wychowawcza? Dziecko czuje tylko złość a nie szacunek do rodzica. Na szacunek to trzeba sobie zapracować innymi metodami. Nie zamierzam bić dziecka, ani nie pozwoliła bym dziadkom tego robić. Ja byłam bita i nie uważam, żeby mój szacunek do ojca wzrósł dzięki temu, wręcz przeciwnie. Do tej pory pamiętam to upokorzenie. Klapsów też nie popieram. Więc nie dziwię Ci się że się o to pokłóciłaś z teściową
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:43   #1287
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też nigdy nie byłam lana, pare razy wiadomo klapa dostalam, raz mnie ojciec ganial z pasem ale tylko chcial mnie nastraszyć bo chciałam chałupe spalic, jak bylam mala bo mi nie chcieli czegoś dać, wziełam karteczki które mialam w segregatorze, pod palnik i rzucilam na drewnianą podłoge i się zaczeło palić a tak to nigdy, za to mój tzt dostawał, ale u nas nie bedziemy tego na pewno stosować,a tesciowie też na pewno nie uderzą mojego dziecka, chyba bym pozabijała ich ;] zresztą chyba też zrozumieli ze to zla "metoda"

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:48   #1288
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nigdy nie byłam lana, pare razy wiadomo klapa dostalam, raz mnie ojciec ganial z pasem ale tylko chcial mnie nastraszyć bo chciałam chałupe spalic, jak bylam mala bo mi nie chcieli czegoś dać, wziełam karteczki które mialam w segregatorze, pod palnik i rzucilam na drewnianą podłoge i się zaczeło palić a tak to nigdy, za to mój tzt dostawał, ale u nas nie bedziemy tego na pewno stosować,a tesciowie też na pewno nie uderzą mojego dziecka, chyba bym pozabijała ich ;] zresztą chyba też zrozumieli ze to zla "metoda"
YOU MADE MY DAY!

chodzę po domu i się chichram, a mój kot patrzy na mnie jak na debilkę

edit: ja dostałam dlatego, że nie chciałam iść do kościoła, bo leciało disco relax
mój TŻ też nie raz dostał, powiedział mi kiedyś, że do tej pory jak patrzy na trzepaczkę do dywanów to mu się dziwnie robi (bo tym najczęściej dostawał )

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2012-10-04 o 11:52
Stary 2012-10-04, 11:48   #1289
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
taaa,ja też takie miałam

będzie taaaka impreza!
Spróbuję jak znajde chwilę, chociaż nie mam na razie innych postaniwień
Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Bicie dzieci jest ustawowo zakazane. Co to za metoda wychowawcza? Dziecko czuje tylko złość a nie szacunek do rodzica. Na szacunek to trzeba sobie zapracować innymi metodami. Nie zamierzam bić dziecka, ani nie pozwoliła bym dziadkom tego robić. Ja byłam bita i nie uważam, żeby mój szacunek do ojca wzrósł dzięki temu, wręcz przeciwnie. Do tej pory pamiętam to upokorzenie. Klapsów też nie popieram. Więc nie dziwię Ci się że się o to pokłóciłaś z teściową
Ja to nie pamietam żebym bita była (zreszta ja bardzo grzecznym dzieckiem byłam ), moje rodzeństwo klaspa może dostało ale nie żeby zaraz to bicie było...

Dziewczyny kupiliśy wczoraj wozek, znalazłam na tablicy z krakowa babka maritę za gosze sprzedawała (gondola + spacerowka), moja siostra była ją oglądnąć i mówiła że super stan więc ją zaklepała, dziś idzie płacić.
No i w zaiązku z zakupem wózka, termometra i tych wszystkich ciuszków w tym miesiacu daje sobie już zakaz kupowania czegokolwiek
Tym bardziej że moja bratowa poleciała dziś do rodziców do anglii i ma mi znaleźć i kupić: karuzelę, uspokajacz i jak znajdzie kombinezon tatty teddy, więc muszę na to kase przygotować.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (27,2 KB, 35 załadowań)
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-10-04, 11:50   #1290
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Wg mnie dziecko ma znać swoje granice, ale to można wypracować całkiem innymi metodami niż bicie. Wiadomo klaps czasem też jest potrzebny, ale to jak już wszystkie pozostałe metody zostały wykorzystane.
Super przykładem jest bratanica mojego męża. Posłuszeństwo sobie u niej wypracowałam, właśnie wyznaczeniem jej granic na co może sobie pozwolić i pokazaniem jej, że to moje zdanie jest ostateczne. U nas jest grzeczniutka a u teściowej dom wywraca do góry nogami, bo babcia pozwala jej na wszystko.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości