Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2353 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-03, 22:30   #70561
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
faktycznie, duża różnica.
ja za to nie potrafię nie dotykać włosów, no nie potrafię po prostu
ja też!

w ogóle dziwię się jak ktoś może wpaść na pomysł, żeby kręcone włosy czesać ja to wiedziałam od zawsze chyba, że kręconych się nie czesze, ale swoich nie uważałam za kręcone, więc czesałam
mam włosy trzy dni po myciu, a myć zamierzam jeszcze za dwa dni, więc jutro pewnie będę musiała coś z nich wytworzyć to akurat pokażę rozczesane chociaż w sumie już teraz nadają się na pokaz szopy
co więc będzie po rozczesaniu ? strach pomyśleć :P

ktoś ma olej brahma albo amla lub sesa? czym wy to zmywacie?
bo tak jakoś myślę, że na brahmę chyba sama odżywka nie wystarcza hmm, a może komuś wystarcza?
w sumie następnym razem zmyję slsem, bo już dawno go nie używałam.. w sumie pół roku gdzieś ups..

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 22:42   #70562
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Tak Skoro zaczął się wątek o straszeniu przez kręcone to ja chciałabym dorzucić swoje trzy grosze. Mianowicie chodzi mi o ciągłe dotykanie włosów, przeczesywanie palcami, odgarnianie grzywki. Otóż robiłam z koleżanką sesję zdjęciową i "pani fotograf" ciągle zachęcała mnie do zburzenia mojego ładu na głowie, więc wiele razy przejechałam rękami po włosach, które były bardzo ładne i bardzo CG na początku. Efekt poniżej

Tak wyglądały włosy pół godziny wcześniej (niestety inne światło) https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1344976604

A więc nie dotykajmy fal

Chciałam jeszcze się pożalić, że dzisiaj w drogerii koleżanka doradziła mi serię Gliss Kur, bo mam takie piękne włosy, a takie zaniedbane Coś mam zły tydzień fal
łoo, nie wiem, czy umiem się powstrzymać nie martw się, postronni się nie znają! moja mama cały czas mówi, że wyglądam, jakbym się nie czesała

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:05   #70563
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Tonik Plantur 39
Łohoho fajne to a jak często stosujesz? Jak napisano: raz dziennie codziennie?
I skoro stosujesz to jakie efekty widzisz?

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:09   #70564
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Łohoho fajne to a jak często stosujesz? Jak napisano: raz dziennie codziennie?
I skoro stosujesz to jakie efekty widzisz?
Teraz nie stosuję, stosowałam dawniej. I tak, raz dziennie wcierałam w skalp, po myciu włosów Efekty były fajne, bo włosy rosły ~centymetr więcej miesięczni niż zwykle (z linijką nie chodziłam, widziałam tylko po grzywce). No i Plantur mi bardzo fajnie podnosił włosy u nasady
Stary 2012-10-03, 23:13   #70565
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Dlaczego? Ja wolę iść spać w mokrych albo wilgotnych…
Mokre włosy są bardzo podatne na uszkodzenia, a spadnie w rozpuszczonych włosach również je niszczy, a co dopiero jak się połączy jedno i drugie.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:16   #70566
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
I się nie chwalisz?! :tasaczek
aj, bo od dwóch dni leje na dworze i puch się robi, to nie ma się czym chwalić zdjęciowo w sumie mój sposób nie jest zbyt odkrywczy, bo wreszcie nauczyłam się w prawidłowy sposób odciskać włosy w koszulkę, potem dobrze plunkingować, a na noc przerzucać - jeszcze mokre - do góry. poza tym od paru dni nie wiążę ich w kok/kucyk, tylko w luźny warkocz. efekty od razu widoczne

w ogóle olej sezamowy to nawilżacz, prawda? nie proteina? bo jakoś tak mam wrażenie, że objętości mi dodaje, więc zgłupiałam

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 23:18   #70567
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Mokre włosy są bardzo podatne na uszkodzenia, a spadnie w rozpuszczonych włosach również je niszczy, a co dopiero jak się połączy jedno i drugie.
Rozumiem. Tylko, że jak pójdę spać w suchych włosach, to rano będę na 99% strzechę. Więc co mi po zdrowych włosach, skoro źle się ułożą i będę musiała je spiąć
Zresztą, od zawsze chodzę spać w mokrych/wilgotnych włosach i nie zauważyłam, by robiło to włosom krzywdę (krzywdę to im rozjaśniacz zrobił ). Ale też z natury mam bardzo niskoporowe włosy z idealnie przylegającą łuską. To może dużo zmienić.
Stary 2012-10-03, 23:40   #70568
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Pewnie wszystkie macie racje, tylko wasze włosy są zdrowe i same w sobie są ładne, a ja je jeszcze regeneruję bez szczotki mam nieład na głowie potworny, ale może rzeczywiście to minie. Zrobię dziś podejście, rozczeszę włosy zaraz po myciu szerokim grzebieniem i pozostawię samym sobie. Jak rano nie będą się do niczego nadawały to przyjdę z reklamacją
Lepiej zamiast zostawić je samym sobie, trochę je pougniatać z żelem np. lnianym. Potem pozwolić wyschnąć do sucharków i iść spać.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 00:06   #70569
Malwina_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
W mojej Biedronce jest jeszcze 6-8 zielonych BeBeauty. Tym bardzo zdesperowanym mogę kupić i wysłać
Ja, jak zobaczyłam, że jest pięć sztuk tego kremu w jednej Biedronce, to wzięłam wszystkie i po zapłaceniu za nie, wypadły mi z rąk

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 00:27   #70570
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz nie stosuję, stosowałam dawniej. I tak, raz dziennie wcierałam w skalp, po myciu włosów Efekty były fajne, bo włosy rosły ~centymetr więcej miesięczni niż zwykle (z linijką nie chodziłam, widziałam tylko po grzywce). No i Plantur mi bardzo fajnie podnosił włosy u nasady
Brzmi fajnie kupię
Ale zasadniczo to myślałam, że wcierka jest na gęstość moje włosy szybko rosną, chciałabym cosik na lwią grzywę

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 01:08   #70571
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Lepiej zamiast zostawić je samym sobie, trochę je pougniatać z żelem np. lnianym. Potem pozwolić wyschnąć do sucharków i iść spać.
Żel lniany zrobię w weekend, jednak problemem jest wyschnięcie samodzielne włosów, potrzebują na to około 6h a nie ma szans, żebym przed 20 już była wyłączona z życia i wychodzenia wszędzie, do tego myję głowę codziennie, to chyba nie dla mnie
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 07:30   #70572
cyferki
Raczkowanie

La_lune mam to samo. Wczoraj co prawda umyłam włosy po 20.00 (z maską siedziałam godzinę) i poszłam spać z lekko podeschniętymi (po północy), ale wstałam rano z jeszcze wilgotnymi... w zasadzie nadal jeszcze nie sa super suche. I nie było na nich żelu lnianego.
O 6.10 wybiegam z domu na autobus, nie wyobrażam sobie więc mycia głowy rano i suszenia suszarką... musiałabym wstać gdzieś o 3.00

I jeszcze mi wczoraj mąż dowalił tekstem, że kiedyś to miałam takie gładkie fajne włosy a odkąd nakładam te wszystkie cuda, to jest jedna wielka szopa

Tylko, ze wtedy to silikony je trzymały w ryzach a teraz widać, jakie są naprawdę.

Dziewczyny, jak rozpoznajecie porowatość swoich włosów?
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 08:09   #70573
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Brzmi fajnie kupię
Ale zasadniczo to myślałam, że wcierka jest na gęstość moje włosy szybko rosną, chciałabym cosik na lwią grzywę
Z gęstością to jest tak, że pewnej gęstości się nie przekroczy, bo się ma ograniczoną ilość cebulek włosowych. Niemniej, jeśli masz problem np. z wypadaniem włosów, to możesz używać Plantura, powinien Ci pomóc odzyskać gęstość Jak nie wypadają Ci włosy, to też próbuj. Nie jest powiedziane, że u Ciebie Plantur będzie się zachowywał tak, jak u mnie.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
I jeszcze mi wczoraj mąż dowalił tekstem, że kiedyś to miałam takie gładkie fajne włosy a odkąd nakładam te wszystkie cuda, to jest jedna wielka szopa
Stary 2012-10-04, 08:11   #70574
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
łoo, nie wiem, czy umiem się powstrzymać nie martw się, postronni się nie znają! moja mama cały czas mówi, że wyglądam, jakbym się nie czesała
moja mama mówi dokładnie to samo A ostatnio tata próbował przeprowadzić ze mną poważną rozmowę na ten temat. Mówił coś o moim wieku (od dwóch lat nie mieszkam z rodzicami)

Cytat:
Żel lniany zrobię w weekend, jednak problemem jest wyschnięcie samodzielne włosów, potrzebują na to około 6h a nie ma szans, żebym przed 20 już była wyłączona z życia i wychodzenia wszędzie, do tego myję głowę codziennie, to chyba nie dla mnie
Cytat:
La_lune mam to samo. Wczoraj co prawda umyłam włosy po 20.00 (z maską siedziałam godzinę) i poszłam spać z lekko podeschniętymi (po północy), ale wstałam rano z jeszcze wilgotnymi... w zasadzie nadal jeszcze nie sa super suche. I nie było na nich żelu lnianego.
O 6.10 wybiegam z domu na autobus, nie wyobrażam sobie więc mycia głowy rano i suszenia suszarką... musiałabym wstać gdzieś o 3.00
Mam to samo! Do tej pory myłam włosy w dni, kiedy nie musiałam wcześnie wychodzić, teraz już nie da rady Dzisiaj zamierzam przetestować umycie wieczorem i spanie z mokrymi pozwijanymi w koczki przy użyciu klamerki. Rano na 100% będą mokre, ale wtedy już tylko suszenie, a nie całe mycie. Ostatnio doszłam do etapu, w którym odgniatam włosy w samochodzie Na sczęście nie ja prowadzę

Cytat:
ja ciągle słyszę o powrocie do prostownicy. Nie znają się
Stary 2012-10-04, 09:09   #70575
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
To faktycznie problem... Jakimś rozwiązaniem jest suszarka z dyfuzorem. Troszkę przyspiesza schniecie, jednak mimo dyfuzora u mnie te co najmniej 2 h sa potrzebne. Zatem najpóźniej o 22.00 mogę sobie pozwolić na mycie-wtedy już tylko samą odżywką, bez nakładania pod czepek na poł godziny. Czasem kładę się z lekko wilgotnymi i nie szkodzi im to, ale gdybym położyła się z mokrymi , rano miałabym jeden wielki gniot.
Stary 2012-10-04, 09:15   #70576
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lara1980 Pokaż wiadomość
Czyli przed suszeniem zawinąć w rulon? Zapuścić nie chcę, ładnie mi z grzywką, a fale mam na tyle lekkie, że grzywki prostować nie muszę. Jest prosta sama z siebie, jeśli ją po prostu uczeszę na mokro.
Zależy czego od niej chcesz Moja bez nadania kierunku układa się w logo McDonalda więc zwijaw ją w rulon i przypinam na bok, żeby schła pofalowana i w dół. Taką na bok poza tym łatwiej ogarnąć

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
A ja się pożalę, że bezzapachowy żel Alterry strasznie podrażnił skórę głowy Nie mam niczego do mycia. Chyba znowu zainwestuję w Biovaxa Latte, bo tylko on nie robi skalpowej masakry...
Trudne jest życie wrażliwca
Przykro mi sprawdzałaś Sanosan? dostępny na DOZ, nie ma CB ani SLS, zgodny z CG
niestety dla mnie ma sól

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 09:22   #70577
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
moja mama mówi dokładnie to samo A ostatnio tata próbował przeprowadzić ze mną poważną rozmowę na ten temat. Mówił coś o moim wieku (od dwóch lat nie mieszkam z rodzicami)

ja ciągle słyszę o powrocie do prostownicy. Nie znają się
Mój mąż za to niezmiennie zachwyca się moimi falami, aż przesadza i jeszcze opowiada(dumny cały), co to ja z nimi wyprawiam. Namawia mnie też do nawracania kręconowłosych lub wprost im proponuje"Pogadaj z Agą, powie ci, jak dbać o włosy" Wrrrr denerwuje mnie to, bo inni patrza dziwnie. Ostatnio się uspokoił(gdy mu delikatnei wyjaśniłam), ale nie może się powstrzymac np. przed komentarzami typu "Ależ ci te włosy błyszczą"-gdy siedzimy ze znajomymi na dworze.
Natomiast w reszcie społeczeństwa zachwytu nie budzę (czasem tylko, gdy ktoś dotknie, zauważa,że mięciutkie), jednak do prostownicy jakoś nikt mnie nie namawia.
Stary 2012-10-04, 09:34   #70578
cyferki
Raczkowanie

Dziewczyny, mam włosowego doła.

Hegron w myciu się nie sprawdził, umyłam wczoraj włosy Facelle. Byłam zachwycona, bo włosy umył "do piszczenia". A dziś - podrapałam się w głowę, bo zaswędziało... i łupież((( A to takie łagodne miało być.

Do tego czy proteinuję czy nawilżam, to i tak efekt taki sam - aureolka z siana (nawet przy idealnym PR, jak dzisiaj).

Jedyny plus to mega blask, nawet tego siana.

Już nie wiem, co mam robić...
Stary 2012-10-04, 10:02   #70579
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
...ale nie może się powstrzymac np. przed komentarzami typu "Ależ ci te włosy błyszczą"-gdy siedzimy ze znajomymi na dworze.
Jakie to miłe niech komplementuje! Przynajmniej zwraca uwagę
A ja mogę potwierdzić, bo widziałam na żywo i nawet macałam ukradkiem ;P
Kto zakłada następną część?

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 10:05   #70580
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny, mam włosowego doła.

Hegron w myciu się nie sprawdził, umyłam wczoraj włosy Facelle. Byłam zachwycona, bo włosy umył "do piszczenia". A dziś - podrapałam się w głowę, bo zaswędziało... i łupież((( A to takie łagodne miało być.

Do tego czy proteinuję czy nawilżam, to i tak efekt taki sam - aureolka z siana (nawet przy idealnym PR, jak dzisiaj).

Jedyny plus to mega blask, nawet tego siana.

Już nie wiem, co mam robić...
Dbaj o włosy, w końcu się odwdzięczą

Ale rozumiem ból, sama mam momentami doła włosowego. Mam ciągle suche włosy… Ale za to nawet po bombie sylikonowej są ładne i nie przetłuszczają się od razu Coś za coś. Trzeba szukać zalet aktualnego stanu rzeczy
Stary 2012-10-04, 10:08   #70581
JudytaKas
Zakorzenienie

Witam wraz z moim małym afro
włoski podcinałam (wpierw u znajomej fryzjerki) i podcinałam (dwa razy u siebie bo mi tył nie pasował)i wyszło ok.6 cm a przy skręcie ...
no i ... cóż mam króciutkie włoski jeszcze wczoraj chciało mi się płakać, no przesadziłam przy tym podcinaniu.
Dziś mi przeszło, w sumie straciłam zniszczone końce i resztki farb
mam teraz króciutkie ale zdrowsze włoski
Dziś zamówienie w ZSK i dużo produktów do włosiaków, no cóż czasem zapuszczanie trzeba zacząć od radykalnych cięć
Mam nadzieję, że Jantar i CP teraz się wykarzą i przyśpieszą moją drogę do długich, zdrowych włosków(no takich chociażby do ramion w skręcie)
aaa i jeszcze parę podcięć i pozbęde się całkowicie pozostałości po farbach - Big comeback naturasków!!!
dzięki ci wizażu, że jesteś

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:10   #70582
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Oliwki dodaj

Ja mogę założyć

Stary 2012-10-04, 11:11   #70583
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Oliwki dodaj

Ja mogę założyć
Nałozyłam potem maskę nawilzającą, dodałam miodu i oleju z orzechów laskowych...
Stary 2012-10-04, 11:11   #70584
AjriszMarta
Zakorzenienie

Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

I jest! Nowa XV część

Link do XIV części

Pielęgnacja włosowa to nie jest jak zapalić światło i zgasić, to znalezienie optymalnego zestawu produktów zawierających właściwe składniki, to sprawa wybitnie indywidualna i niektórym zajmuje dużo czasu, ale warto.
~Rybiorek~

Przydatne linki dla kręconowłosych:

Lista używanych skrótów i odniesień

Wątek wymiankowy z kosmetykami do loków (na start duńsko-polski) nowość

dla początkujących i dla przypomnienia
FAQ - czyli odpowiedzi na podstawowe pytania
pigułka pielęgnacyjna
tłumaczenia zagranicznych artykułów o lokach i falach, gdzie warto zaglądać po więcej wiedzy. Należy jednak pamiętać, iż artykuły stanowią tłumaczenia różnych punktów widzenia. Komentarze i dyskusje wskazane (najlepiej w wątku o pielęgnacji, by nikt nie przeoczył).

o małych lokasach

o szczegółach pielęgnacji i cięciu
początki kręconowłosych z cg
oleje i olejki do włosów
post z krótka informacją olejową nowość
mycie włosów odżywką
No poo - czyli nowa metoda mycia włosów
codziennik kręconowłosych
samodzielne cieniowanie
cięcie i cieniowanie włosów kręconych

o kosmetykach do włosów
produkty do włosów bez silikonów
analizy, opinie, ciekawostki o kosmetykach dla kręconych
zagraniczne produkty dla kręconowłosych (menu dla tych spoza kraju)
żel lniany - naturalny stylista

przegląd żeli do włosów - BLOG Myszki nowość

produkty kosmetyczne dla ortodoksyjnych CG, czyli BLOG MAŁGOSI

odżywki dostępne zawierające proteiny hydrolizowane - BLOG AJRISZMARTY

wskazówki dla wrażliwców

osiągnięcia kręconowłosych
dziennik regeneracji naturalnych fal i loków
upięcia z kręconych włosów
polecani fryzjerzy z całej Polski - włosy kręcone

lektury kręconowłosych - dzięki linkom tutaj umieszczonych znajdziesz wiele interesujących informacji, filmików, zdjęć i porad - blog Volyovej

Oraz zasady CG w punktach (na podstawie "Curly Girl" Lorraine Massey we własnej interpretacji):
- uważaj na siarczany (suflates, np. SLS, SLES),
- uważaj na silikony
- obchodź sie delikatnie z włosami: nie czesz na sucho, nie susz gorącym nawiewem, nie używaj ręczników
- zwracaj uwagę na to, czy w składzie odżywki/maski znajdują się nawilżacze (np. kwasy tłuszczowe, aloes), proteiny (roślinne), humektanty (np. panthenol, roślinna gliceryna, sorbitol) i/lub emolienty (np. masło shea, oleje roślinne)
- zaprzyjaźnij się z żelem do włosów (ważne by nie zawierał alkoholu oraz mało lub wcale nie miał zapachu)
- nie dotykaj włosów, dopóki całkowicie nie wyschną.

Oraz UWAGA: metodę pielęgnacji należy zawsze dostosowywać do siebie, nigdy siebie do pielęgnacji. Nie jest powiedziane, że to, co służy jednej kręconowłosej, posłuży też innej - to kwestia indywidualna. Dlatego testy i obserwacje to ścieżka obowiązkowa każdej kręconowłosej.
Warto na początku zrezygnować z silikonów i siarczanów, by przekonać się, czy taka dieta służy naszym włosom. Wszystkie wprowadzone później składniki łatwiej będzie sprawdzić i określić jako sprzyjające lub niesprzyjające włosom.

Pielęgnacja to też określone cnoty (jakby to nie brzmiało ):
Kochaj swoje włosy w przeciwnym wypadku nie będziesz dla nich tak delikatna, jak trzeba,
Poznawaj, bo kręcone wymagają wiedzy o nich i ich potrzebach
Pracuj, pielęgnując konsekwentnie i w odpowiedni sposób, nawet gdy wymaga to większych nakładów niż dotychczas
Bądź cierpliwa , ponieważ nie ma natychmiastowych efektów, ale gdy się pojawią, mogą zaskoczyć
Miej odwagę iść pod prąd, gdyż nasze metody (a w zasadzie metoda Lorraine) są dość kontrowersyjne

I... sprawdzaj prognozę pogody! Pielęgnację warto dobrać do pory roku, wilgotności okreslanej punktem rosy i procentową wartością.

Skrót do prognozy pogody z DP (trzeba ustawić swoje miasto)
~Eloe77~
całość prócz cytatu

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-10-14 o 22:53
Stary 2012-10-04, 11:12   #70585
AjriszMarta
Zakorzenienie

Stary 2012-10-04, 11:15   #70586
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Nie może mnie tu zabraknąć

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:21   #70587
JudytaKas
Zakorzenienie

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 11:32   #70588
margitta
Zakorzenienie

To już druga część, w której się udzielam Myślałam, że po takim czasie moje włosy będą już błyszczeć zakręconym pięknem A tu lipa. Chyba spróbuję oleju z pestek winogron, bo już nie mam pomysłu

Może ktoś by mi podsumował czy jest dobrze czy coś zmieniać?

Myję trzy razy w tygodniu i tak:
1) mycie odżywką Isana, odżywka Garnier AiK na kilkanaście minut, Artiste różowa, Joanna b/s (różne), żel lniany, żel mrożący, krem z Biedronki na końcówki
2) olejowanie (olej ze słodkich migdałów i oliwa), maska jajko+oliwa+olejek rycynowy+Bingo Shea+witamina E+miód, mycie Alterra pszenica i morela, AiK/Joanna/żel lniany/żel mrożący/Biedra
3) nafta na kilka minut, mycie Alterra szampon-żel bezzapachowy, AiK/Joanna/żel lniany/żel mrożący/Biedra

do tego Jantar jako wcierka co jakiś czas.

stosuję to już miesiąc i włosy po myciu są ok, ale po kilku godzinach wracają do siebie. Na drugi dzień wyglądają beznadziejnie. Nie błyszczą.
Stary 2012-10-04, 11:53   #70589
Karen15
Zakorzenienie

Hej
Ciągle sobie obiecuję, że będę się tutaj częściej udzielać i słowa zamierzam dotrzymać.
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 12:38   #70590
Karmenka
Zakorzenienie

Jestem i ja z moimi kudełkami

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości