Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 18:33   #1351
nafiyqa
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kurczę jak ten czas leci...U mnie juz 27 tydz w połowie, szok!
Na dowód tego załączam mój bebzolek
Sliiiczny jest!!

Co do spania - strasznie zaluje, ze nie moge spac na plecach. Staram sie spac na lewym boku, ale rzadko kiedy uda mi sie cala noc. Poza tym ostatnio obudzilam sie w nocy z uczuciem strasznego kłucia. Moze to przez to, ze za wysoko podnosze jedna noge podczas snu?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:38   #1352
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Co do ryżu to spróbuj basmatti. Jest trochę drożdży, ale też ma niski indeks glikemiczny i cukru nie podnosi.
Z tym ryżem u męża jest tak, że jak zje z czymkolwiek to mu skacze, jak zje sam ryż to jest ok. Nie wiem czy to u niego tylko taka zależność

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
My teraz czekamy na kolejne odcinki Dextera i how i met your mother
A poza tym robie totalny odwyk od seriali i tv bo to juz przechodzilo ludzkie pojecie ile czasu przed kompem spedzalam, staram sie jak najwiecej czytac.

Dziewczyny tez macie wrazenie ze brzuch wam przeszkadza w oddychaniu? Mam czasem tak, jakby mi uciskalo straszliwie przepone i taki mega scisk w gardle, jedyne co mi wtedy pomaga to polozenie sie na lewym boku, kazda inna pozycja, lezaca siedzaca polzezaca nie skutkuje, okropne uczucie......

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Aha i jeszcze jedno, czujecie kopniaki waszych maluchow jakby w hm.....odbycie? Czasem czuje, ze maly mnie ewidentnie kopie wlasnie w to miejsce. Moze to przez ta skrocona szyjke?
Mam tak samo jeżeli chodzi o oddychanie i o kopniaki w pupkę. Brzuch mi się zaczyna od biustu bo niska jestem i to pewnie dlatego. Kumpela ma 173 wzrostu i jest tak jak ja w ciąży ale ma brzuch niżej i nie narzeka na ciężki oddech.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:45   #1353
nafiyqa
Zakorzenienie

Doluja mnie te wszystkie poradniki zywieniowe dla przyszlych mam. Staram sie jesc roznorodnie, duzo warzyw, owocow, bialka, rzeczy z pelnego przemialu, ale nie wiem, czy jem tego wystarczajaco.
Czy Wy naprawde codziennie m.in. wypijacie 3-4 szklanki mleka, jecie 8 porcji (po 50g) produktow zawierajacych zboza i 500g warzyw dziennie?

Stary 2012-10-04, 18:47   #1354
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Haha Marsi nie dosc ze libido siega zenitu to jeszcze orgazmy ostatnio mialam tak silne ze cholibka juz trzeba bylo ten celibat ciagnac do konca ciazy

Hosenko a za ile kupilas przescieradla? U jakiego sprzedawcy?

Maly mi cos sie malo rusza dzisiaj ((((
za 11,90

http://allegro.pl/przescieradlo-z-gu...665203582.html

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:52   #1355
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Aha i jeszcze jedno, czujecie kopniaki waszych maluchow jakby w hm.....odbycie? Czasem czuje, ze maly mnie ewidentnie kopie wlasnie w to miejsce. Moze to przez ta skrocona szyjke?
Tak, ja tak mam. Jak kopie to czuję tak jakby w odbycie, i pochwie !!! To w pochwie to może jakieś skurcze ale nie wiem.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluja mnie te wszystkie poradniki zywieniowe dla przyszlych mam. Staram sie jesc roznorodnie, duzo warzyw, owocow, bialka, rzeczy z pelnego przemialu, ale nie wiem, czy jem tego wystarczajaco.
Czy Wy naprawde codziennie m.in. wypijacie 3-4 szklanki mleka, jecie 8 porcji (po 50g) produktow zawierajacych zboza i 500g warzyw dziennie?

NIE
ps. Po mleku jest mi strasznie ciężko, więc w ogóle go nie piję, tyle co do kawy ( piłam tylko jak musiałam pić mleko +czosnek+miód)

Edytowane przez Aga8484
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:00
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 18:54   #1356
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:08   #1357
bokeh
Zakorzenienie

Ją na szybko bo dopiero co wlecialam do mieszkania ale pochwale sie zdobyczami. I idę nadrabiać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG0335.jpg (91,2 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0334.jpg (100,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0333.jpg (100,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0332.jpg (99,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG0331.jpg (86,5 KB, 27 załadowań)
Stary 2012-10-04, 19:10   #1358
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
NIE
ps. Po mleku jest mi strasznie ciężko, więc w ogóle go nie piję, tyle co do kawy ( piłam tylko jak musiałam pić mleko +czosnek+miód)
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dziekuje za odp.
A nie martwicie sie, ze nie dostarczacie dziecku tych wszystkich waznych skladnikow w odpowiedniej ilosci?
Bo mi sie jakies negatywne myslenie wlaczylo

Stary 2012-10-04, 19:17   #1359
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ilkas, tak jak dzisiaj nawet pisałam , moje pryszcze znikają po nim, w dodatku nie mam już przebarwień i podrażnień. W dodatku buzia jest gładka i nawilżona. Jest super i na pewno będę kupować dla Oliwki.
no właśnie ja jestem zaskoczona, że on tak dobrze działa, bo ja miałam zawsze problemy z cerą Kupowałam nie wiadomo jakie kremy..za kupę kasy ...a tu okazało się, że dobrze na mnie działa krem za nie całe 6 zł

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Lady- mi też gin nałożył celibat kiedy libido sięga zenitu
Ja też mam bana na seks. Już tydzień się męczę, a trzeba wytrzymać jeszcze ze dwa A libido...ogromne...

Cytat:

Maly mi cos sie malo rusza dzisiaj ((((
Mi właśnie Emilka też się dzisiaj mało ruszała. Już nawet do tż pisałam, że się lekko niepokoję i oczywiście właśnie przeszło...teraz skacze jak szalona To normalne

Ehh..ale jestem padnięta. Wymęczył mnie dzisiaj ten dzień.
Byłam po południu u tego drugiego lek med pracy. Badanie trwało 5 minut...lekarz nawet się nie kapnął, że jestem w ciąży No i tak miało być

---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ----------

Cytat:
hehehe, nieee, mleka pije baardzo mało, warzywa owszem, ale nie aż tyle, a z tym zbożem to w kratkę nie przejmuję się tym i już dawno to przestałam czytać jak doszłam do wniosku, że nie jestem w stanie tyle jeść.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:19   #1360
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
No co ty
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:27   #1361
insolito
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
kochana siedziałam u nich w poczekalni,nie opłacało mi się wracać do domu bo mam ok 13km do miasta,a tłuczenie autobusem w ta i spowrotem mijało się z celem. Z resztą miałam zabronione dużo chodzić a musiałabym zrobić parę km żeby tam dotrzeć i później wrócić. Także siedziałam u nich,mama dotrzymała mi towarzystwa także ok. Jutro wyniki i wizyta u gina,o ile się dostane. A glukoza się przyjela na szczęście aaa no i wczoraj zaczęłam 24 tydzień

To źle zrozumiałam Dobrze, że miałaś towarzystwo, ja sama siedziałam prawie 3 godz Mam nadzieję, że wyniki będą ok

Cytat:
A poza tym robie totalny odwyk od seriali i tv bo to juz przechodzilo ludzkie pojecie ile czasu przed kompem spedzalam, staram sie jak najwiecej czytac.

Dziewczyny tez macie wrazenie ze brzuch wam przeszkadza w oddychaniu? Mam czasem tak, jakby mi uciskalo straszliwie przepone i taki mega scisk w gardle, jedyne co mi wtedy pomaga to polozenie sie na lewym boku, kazda inna pozycja, lezaca siedzaca polzezaca nie skutkuje, okropne uczucie......

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ----------

Mnie łapie zadyszka jak leże za długo na plecach, wtedy muszę wstać albo usiąść i przechodzi.

moje dziecko chyba oszczędza mój odbyt bo kopniaki czuję tylko na brzuchu

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ją na szybko bo dopiero co wlecialam do mieszkania ale pochwale sie zdobyczami. I idę nadrabiać
udane łowy

Ja po wizycie, kręgosłup, żołądek, serduszko, głowa, mózg, nerki ok Maluch waży ponad 700 g czyli według siatki centylowej jest średniakiem i mam nadzieje, że już mu tak zostanie do porodu
Dostałam żelazo bo anemia mi się zaczyna, skopolan i nospę w związku z bólami brzucha, ale szyjka ładna wiec to pewnie nic groźnego. Jedynie moja waga mnie zdołowała, ale lekarz twierdzi, że jak na mój wzrost ok, mimo wszystko dałam sobie szlaban na słodycze

Wstawiam do klubu zdjęcie brzucha, 26 tydzień

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:28   #1362
elllmi
Zakorzenienie

hej
spędziłam dzisiaj 5 godzin nad fakturami, które mi koleżanki z pracy podrzuciłyszef stwierdził, że tak w sumie to nic mi nie ejst i mogę im trochę pomóc; no ok, ale jak zobaczyłam to co mi przywiozły, to normalnie
w międzyczasie byłam z piesem na spacerze, bo piękna pogoda była i jak włóczyliśmy się po polach, to nad nami bardzo nisko latał helikopter, kilka razy zawracał i przelatywał, a mój pies go gonił i szzcekał a jak zawracał w naszą stronę, to uciekał z podkulonym ogonem; normalnie czubek

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
jeszcze się pokłóciłam rano z wujkiem, przychodzi rano i chodzi mi w butach po domu! i mowie mu spokojnie- Wujas buty zdejmij, zaczął się na mnie dewota wydzierac, to mi nerwy puscily i sie wydarlam i poplakalam;/
wkurzają mnie ludzie, którzy nie szanują pracy innych i mają gdzieś, że jest posprzątane, a na zewnątrz nie zawsze pogoda pozwalająca na łażenie w butach po domu; ja mam z kolei wujka, który nie rozstaje się praktycznie z papierosami, u niego w domu się pali, w samochodzie też i on nawet się nie zastanawia jak wchodzi z fajką do nas do domu; parę razy zwróciłam mu uwagę i pomruczał sobie pod nosem trochę, ale teraz jak się zapędzi i mnie zobaczy, to od razu wraca za drzwi, fajka na parapet i dopiero wchodzi

Cytat:
no ale co z tego jak teściowa o 2 zrobiła w nocy pobudki bo jej w nocy ręcę drętwieją i zaczęła garki zmywać
w międzyczasie weszła do mojego synusia zabrać kubek z nocną herbatką, obudziła przy tym jego, mnie i dwa psy ( acha nie mówiłam Wam mamy przygarniętego na kilka dni Jack Russel Teriera takiego maleńkiego)
no i potem to dopiero przed 5 usnęlismy
ale i tak mimo to humorki dopisują

zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć- jak mi tego kompa ktoś rozwalił to wczoraj z nerwów kompnęłam w drzwi do kibla i ...... rozwaliłam je no skąd miałam wiedzieć że to jakieś gówno z papieru- aż mi but w środku został

Tz jeszcze nie widział,teściu lekko zaszpachlował
zacznij bloga pisać dla potomności

Cytat:
Ps. Dziewczyny, jak macie problem z ciażowymi krostkami i pryszczami na buzi, to polecam kremik Bambino z tlenkiem cynku, w ciągu 5 dni używałam go tylko na noc i po moich pryszczach nie ma śladu.
tak mówisz chyba jutro kupię, bo mam teraz mega wysyp na brodzie i to wyskoczyły mi na drugi dzień po tym, jak mąż mi powiedział, że coś mam wyjątkowo ładną buźkę bez pryszczy

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej
ja po wizycie Majeczka rozwija się prawidłowo i waży już 1,035 kg Lekarz przewiduje że jak urodzę to będzie około 3,5 kg... Czyli tyle co Karinka oby nie więcej

Cytat:
jaka antenka świetna

Cytat:
Black bambino z cynkiem mowisz? Musze wyprobowac, a na plecy tez by sie nadal? Tak mnie strasznie wysypalo, cale plecy az do posladkow lacznie, w zyciu czegos takiego nie mialam. Takie drobniutenkie krostki, sa wszedzie doslownie.
ja miałam coś takiego na dekolcie i też nigdy wcześniej nie miałam takich krostek; jak światło padło pod odpowiednim kątem to było widać takie paskudne zgrubienia; prawie mi przeszło, a w sumie niczym nie smarowałam

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ugotowałam obiad jak szalona na 4 dni starczy hehe, chyba zamroze. Ile gołąbki mogą leżeć w zamrazarce? Nigdy nic z gotowych dań oprócz rosołku nie mroziłam.
moja mama trzymała chyba miesiąc i wyciągnęła kiedyś na obiad i dobre były

Cytat:
też tak miałam z tym uciskiem w gardle i jeszcze czasem mi się to zdarza, normalnie jakby mi coś utkwiło w przełyku, czasem jak popiję wodą to takie dziwne uczucie jakby coś spływało w dół i wtedy jest ok;

Cytat:
ta misiata bluza z uszkami jest cudna zresztą pingwinki też

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:32   #1363
Debrah
Zakorzenienie

Nafiqya: Niee, niestety nie umiem jeść w taki "książkowy" sposób. Staram się jeść po prostu więcej warzyw, owoców, więcej pić - i dodaję do tego witaminy w tabletkach + magnez.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:34   #1364
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Nieee , czasami myśle, że jakbym miała jeść to wszystko jak piszą to nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła, do tego duże porcje. Codziennie jem jakiś owoc i piję dużo mleka bo lubię, a reszta jak mam ochotę.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:46   #1365
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Super łowy, a gdzie takie piękności zlowilas?
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:47   #1366
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
no te stare boby to najgorsze... ech..;/ a co do ciuszków, średnio mi się podobały więc nie poszlam nawet, zresztą teraz poluje na okazje w SH i necie, a później kupie pare rzeczy nowych

Marsi
! oszczędzaj się jak tylko możesz, kurde zawsze coś;/
Ja juz nie spie od 6.30 tzt pojechal w delegacje na szczescie jutro wróci, ew w sobote... no ale juz koniec laby, juz od przyszlego tygodnia bedzie znowu w delegacji ;( ;( ;(
jeszcze się pokłóciłam rano z wujkiem, przychodzi rano i chodzi mi w butach po domu! i mowie mu spokojnie- Wujas buty zdejmij, zaczął się na mnie dewota wydzierac, to mi nerwy puscily i sie wydarlam i poplakalam;/... idę zaraz sprzątać bo juz sie lepiej czuje, ale wczoraj to była jakas masakra..
tzt mi samochód zostawił to pojade buty kupić bo nie mam w czym chodzić hehe... najgorzej ze kurtki nie mam.. bo w plaszczyku wyglądam jak balonik

W jakiej pozycji śpicie? mi to cięzko się przewrócic z boku na bok... a najlepiej mi się spi na prawym, wiem ze ponoć na lewym jest ale jakoś tak niedobrze mi na tym lewym.
tęskno mi za spaniem na brzuchu heh ;]

kupilam chrzesniakowi na 3 urodziny - http://allegro.pl/super-warsztat-z-z...642907038.html mam nadzieje ze mu się spodoba
Mi najlepiej śpi się na prawym boku wiem że powinnam więcej spać na lewym ale jakos mi to nie wychodzi a jak mam się przewrócić z boku na bok to muszę się trochę na męczyć bo mnie brzusio boli. Ja też tęsknie za spaniem na brzuszku.
Cytat:
Hej

a ja jak się wczoraj po 19 obudziłam tak potem usnąć nie mogłam
ale leciał świetny film I love you Phillip Morris i kolo pierwszej dopiero próbowałam zasnąć
no ale co z tego jak teściowa o 2 zrobiła w nocy pobudki bo jej w nocy ręcę drętwieją i zaczęła garki zmywać
w międzyczasie weszła do mojego synusia zabrać kubek z nocną herbatką, obudziła przy tym jego, mnie i dwa psy ( acha nie mówiłam Wam mamy przygarniętego na kilka dni Jack Russel Teriera takiego maleńkiego)
no i potem to dopiero przed 5 usnęlismy
ale i tak mimo to humorki dopisują

zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć- jak mi tego kompa ktoś rozwalił to wczoraj z nerwów kompnęłam w drzwi do kibla i ...... rozwaliłam je no skąd miałam wiedzieć że to jakieś gówno z papieru- aż mi but w środku został

Tz jeszcze nie widział,teściu lekko zaszpachlował
Ale z ciebie mały łobuz
Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Spróbuję jak znajde chwilę, chociaż nie mam na razie innych postaniwień

Ja to nie pamietam żebym bita była (zreszta ja bardzo grzecznym dzieckiem byłam ), moje rodzeństwo klaspa może dostało ale nie żeby zaraz to bicie było...

Dziewczyny kupiliśy wczoraj wozek, znalazłam na tablicy z krakowa babka maritę za gosze sprzedawała (gondola + spacerowka), moja siostra była ją oglądnąć i mówiła że super stan więc ją zaklepała, dziś idzie płacić.
No i w zaiązku z zakupem wózka, termometra i tych wszystkich ciuszków w tym miesiacu daje sobie już zakaz kupowania czegokolwiek
Tym bardziej że moja bratowa poleciała dziś do rodziców do anglii i ma mi znaleźć i kupić: karuzelę, uspokajacz i jak znajdzie kombinezon tatty teddy, więc muszę na to kase przygotować.
Bardzo ładny i cena też kusząca
Cytat:
Jakie fajniutkie
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:51   #1367
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Sliiiczny jest!!

Co do spania - strasznie zaluje, ze nie moge spac na plecach. Staram sie spac na lewym boku, ale rzadko kiedy uda mi sie cala noc. Poza tym ostatnio obudzilam sie w nocy z uczuciem strasznego kłucia. Moze to przez to, ze za wysoko podnosze jedna noge podczas snu?
Dziękuję
To jak ty spisz? tzn. gdzie ty trzymasz ta nogę?

Cytat:
W odbycie małego jeszcze nie czułam ale generalnie teraz fajnie czuje malucha bo nie dośc że często to jeszcze hmm w 2/3 miejscach jednoczesnie. tzn do tej pory czulam w roznych miejscach brzucha ale takie kopniecia tylko nozki albo glowki albo raczki, tak mi sie wydaje a teraz od jakis dwoch tyg w tym samym momencie czuje np na dole i na gorze jednoczesnie albo po prwej i po lewej stronie brzucha, tak jakby kopal nozkami i walił z głowki albo machał raczkami wszystko razem w tym samym czasie. Super sprawa, zobaczycie! zupełnie nowy wymiar doznan no i co najlepsze czuje młodego juz legalnie nad pepkiem rosnie chłopisko, rosnie

Cytat:
O ile dobrze kojarzę to paski są na receptę. Zadzwoń do poradni po receptę. Moim zdaniem powinnaś mierzyć.
oki, zadzwonie jutro z rana , az bedzie w miescie to by podskoczyl po nia od razu. mma nadzieje ze mu dadza.... generalnie to by mi starczylo od wizyty do wizyty smiało bo w opakowaniu jest tych paskow 50 ale ze ja sirota i nakłuwac nie umiem to i nie raz ze 4 paski zmarnuje zanim uda mi sie "nabrac" krwi jakas taka małokrwista chyba jestem bo mi słabo ta krew cos leci

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Ja identycznie śpię Ale ostatnio to w żadnej pozycji nie jest mi wygodnie i przewalam się w nocy jakbym robaki miała

Ale piękny brzuchalek
Dziekuje
ja na przewalanie nie mam zwyczajnie siły i jak juz mam sie przewalic to jest to okupione bardzo duzym wysiłkiem z mojej strony

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:54   #1368
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
no niska niska- 155cm teraz będę toczącą się kulką

No wlasnie Lexi tak samo, ale Mark to już przesada ;(( szkoda że Avery zapuscił włosy i nie ma tego zarostu lekkiego haha
No to w sumie proporcjonalne stópki masz.

Avery to tak nie w moim guście trochę akurat, chociaż go lubię, mi się podoba Hunt.

Cytat:

To jest kwestia brzucha i ułożenia maluszka, ja mam bardzo nisko i nie mam ani zgagi, ani problemów, ale potem, jak urośnie, to wszystkie będziemy narzekały na ciężki oddech.
A co do kopów, to ja też czasem czuję takie "odśrodkowe".

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej

tak mówisz chyba jutro kupię, bo mam teraz mega wysyp na brodzie i to wyskoczyły mi na drugi dzień po tym, jak mąż mi powiedział, że coś mam wyjątkowo ładną buźkę bez pryszczy
No spróbuj go, mi też się spieprzyła cera w ciąży (i to już na samym początku, myślałam, że to zwiastun okresu ), a wiadomo, że niczego silnego nie można używać... Mi naprawdę pomógł, nie dość, że pryszcze się zagoiły, to jeszcze nic nowego nie wyskoczyło. Smaruję sobie na noc całą buzię, kremiku nie żałuję , świeci się potem jak psia dupa , ale rano nie ma po kremie śladu, no i skóra jak u niemowlaka.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:07   #1369
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

co do oddychania, ja tak mam już od paru tygodni, cięzko mi się oddycha bardzo, czasem nie mogę złapać powietrza...

o tam jeszcze ruchów nie czułam, ale czuje pod cyckami i czasem mi niedobrze się robi, a jak leże na boku to mnie kopie po żebrach

Cytat:
fajne ciuszki!

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
wkurzają mnie ludzie, którzy nie szanują pracy innych i mają gdzieś, że jest posprzątane, a na zewnątrz nie zawsze pogoda pozwalająca na łażenie w butach po domu; ja mam z kolei wujka, który nie rozstaje się praktycznie z papierosami, u niego w domu się pali, w samochodzie też i on nawet się nie zastanawia jak wchodzi z fajką do nas do domu; parę razy zwróciłam mu uwagę i pomruczał sobie pod nosem trochę, ale teraz jak się zapędzi i mnie zobaczy, to od razu wraca za drzwi, fajka na parapet i dopiero wchodzi
mnie też to wkurza, tym bardziej że moja mama jest tylko na weekendy i sama musze wszystko sprzątać, a mój brat jest mega bałaganiarzem, babcia też nie posprząta bo już nie te lata no i wujek(syn babci, kawaler) codziennie przychodzi rano bo ma blisko i wychodzi z psami i robi zakupy, no i lata mi w domu w butach no ale gonie go. No i też palił papierosy, to teraz musi wychodzić na balkon, bo sajgony robie ;]
Lubie sprzątać, mieć porzadek, ale co z tego jak przyjdzie mój brat, walnie bluze w dużym pokoju, kurtki nie powiesi, butów nie schowa, pasty nie zakręci i w ogóle zlewu nie umyje... daj spokój, smierdziel jeden :[ wrrrrr
Cytat:
No to w sumie proporcjonalne stópki masz.

Avery to tak nie w moim guście trochę akurat, chociaż go lubię, mi się podoba Hunt.

To jest kwestia brzucha i ułożenia maluszka, ja mam bardzo nisko i nie mam ani zgagi, ani problemów, ale potem, jak urośnie, to wszystkie będziemy narzekały na ciężki oddech.
A co do kopów, to ja też czasem czuję takie "odśrodkowe".
ojj lubie Hunta .. ale w moim guscie nie jest w ogole ale Mark... ach...jak oni mogli... jeszcze jedną z moich ulubionych postaci był O'Malley ale oczywiscie jego tez musieli usmiercic;(

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:09   #1370
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Dziekuje za odp.
A nie martwicie sie, ze nie dostarczacie dziecku tych wszystkich waznych skladnikow w odpowiedniej ilosci?
Bo mi sie jakies negatywne myslenie wlaczylo

Po pierwsze nie wiem gdzie miałabym to wszystko zmieścić. Ja jem tyle samo co przed ciążą, dorzucam jakiś owoc lub warzywo i tyle.

Nie martwię się. Moja koleżanka rzygała przez 4 miesiące, i nic nie brała wtedy ani witamin, ani magnezu nic, bo tak rzygała. I ma zdrową niunię.
Także spokojnie
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:12   #1371
Lenova
Wtajemniczenie

heej
Witam się dopiero , zabiegany dzień dziś miałam bo podpisywaliśmy umowe u notariusza z nowym mieszkankiem. Po drodzę wstąpiłam do fryzjera i straciłam połowe moich włosów wstawiam fotkę
Kupiłam dziś też w lumpku misia i właśnie się pierze.

Widziałam dziś w Auchan że jest promocja na proszek Bobas za 21 zl plus drugie opakowanie za 1 zł. Myślę że chyba się opłaca.
Powiedzcie mi czy jak sie tego proszku uzyje to do tego tez trzeba jeszcze specjalny płyn do plukania dla maluchów czy moze byc zwykły?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1020045.jpg (57,7 KB, 77 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:14   #1372
insolito
Zadomowienie

Debrah To Ty pytałaś o link do ciuszków co kiedyś szaja wstawiała Bo właśnie się na nie natchnęłam, tzn wydaje mi się, że o te Ci chodziło http://allegro.pl/listing.php/search...0947&country=1

Tylko Wy wieci, jak bije moje serce od środka .
insolito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:21   #1373
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
heej
Witam się dopiero , zabiegany dzień dziś miałam bo podpisywaliśmy umowe u notariusza z nowym mieszkankiem. Po drodzę wstąpiłam do fryzjera i straciłam połowe moich włosów wstawiam fotkę

Widziałam dziś w Auchan że jest promocja na proszek Bobas za 21 zl plus drugie opakowanie za 1 zł. Myślę że chyba się opłaca.
Powiedzcie mi czy jak sie tego proszku uzyje to do tego tez trzeba jeszcze specjalny płyn do plukania dla maluchów czy moze byc zwykły?
Wow ale ładnie! ale jesteś odwazna, ja bym nie skróciła tak moich włosów

Wlasnie moja mama przyjechala i mi przywiozła 3 sukieneczki (dostała od jakiejś babki, która szyje takie rzeczy za darmoche ) , 2 do chrztu a 3 to jest rozmiar 80 to nie wiem na ile to miesiecy? moze na jesien jak bedzie jakas okazja to zaloze a jak zdecyduję, którą założe dzidzi na chrzciny to jedną oddam którejś, jak będzie chciala wrzucam fotki chociaz nie umiem zrobić takich ładnych i nie pokazują tego jakie są ładne no ale ach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05961.jpg (52,7 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05960.jpg (53,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05962.jpg (22,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05963.jpg (23,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05964.jpg (33,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05965s.jpg (27,8 KB, 13 załadowań)

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-10-04 o 20:38
Stary 2012-10-04, 20:28   #1374
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
ale brzuszek :O mój to chyba pól z Twojego a tylko 3 tyg mniej.....

Cytat:
Super łowy, a gdzie takie piękności zlowilas?
biala kurteczka z all. a reszta lumpek

Dziewczyny jak czytam o tym becikowym to krew mnie zalewa!!! niech se to wsadzą w du*pe ! jeśli ja mam z łaską dostać 1000 bo 1200 to już za duzo to mam ich gdzieś, tylko jak moje dziecko lub ja będziemy chcieli wyjechac z Polski to niech nikt nie ma o to pretensji...
Tak samo ludzie mający więcej kasy (już nie mówie o sobie) logicznie myśląc więcej płacą na pańtwo (większe podatki) to czemu im mają odebrać to??? wkurzyłam się tylko..... eh

A co do spania to ja uwielbiałam na brzuchu, i na prawym.... teraz czesto budze się na plecach, i ciężko mi się przekolebać na lewy bok..... tak jakby mnie ciągnie wszystko....:/

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
heej

o jak ładnie ja tezost myslam żeby obciac, ale nieee jednak pozapuszczam :P

A jak się wyjasnila sprawa z tamtym mieszkaniem w koncu>?
Stary 2012-10-04, 20:34   #1375
e_vel
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36906952]Nina, fajny brzucho :d

3 dni szpitalnych "atrakcji" za nami, jutro wreszcie przedszkole!

Jak tak piszecie o tygodniach, to ja w szoku jestem :d ze to JUŻ tyle![/QUOTE]

cieszę się że macie to już za sobą

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
boskie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:41   #1376
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja chciałam dłuższe ale fryzjerka chyba mnie źle zrozumiała i było za poźno, ale co tam odrosną i chociaż będą teraz zdrowsze

Cytat:
o jak ładnie ja tezost myslam żeby obciac, ale nieee jednak pozapuszczam :P

A jak się wyjasnila sprawa z tamtym mieszkaniem w koncu>?
Ja też chciałam zapuszczać ale jak zobaczyłam moje końcówki ostatnio to się załamałam takie rozdwojone że szok no i postanowiłam że ciapne , miały być dłuższe ale juz trudno.

Z tamtym mieszkaniem okazało się że jutro jacyś lokatorzy mają się wprowadzić, kaucje mają nam zwrócić po miesiącu bo tak jest w umowie niby. Niech tylko spróbują nie oddać

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Wlasnie moja mama przyjechala i mi przywiozła 3 sukieneczki (dostała od jakiejś babki, która szyje takie rzeczy za darmoche ) , 2 do chrztu a 3 to jest rozmiar 80 to nie wiem na ile to miesiecy? moze na jesien jak bedzie jakas okazja to zaloze a jak zdecyduję, którą założe dzidzi na chrzciny to jedną oddam którejś, jak będzie chciala wrzucam fotki chociaz nie umiem zrobić takich ładnych i nie pokazują tego jakie są ładne no ale ach
Jakie ładne ! Na chrzest idealne
też dziś widziałam piękną sukieneczkę w lumpku ale nie kupiłam bo teraz się ciągle zastanawiam czy moja Blanka to jednak nie Adaś
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:43   #1377
e_vel
Wtajemniczenie

apropo mojej wagi to pokazała dziś 78 kg czyli o 0,5 kg więcej niż 3 tygodnie temu Lekarz mnie pochwalił i powiedział, że prawidłowo (świetnie) przybieram na wadze, o mało nie spadłam z krzesła jak to usłyszałam.... Ale wychodzi na to, że faktycznie ta jego nowa elektroniczna waga (zmienił w trakcie mojej ciąży) dopisuje 3 kg i tym się pocieszam... I tak się czuję jak słoń... Mam 170 cm i zawsze ważyłam dużo, ale teraz to przegięcie. Tyle ważyłam z Karinką w 9 miesiącu a tutaj jeszcze 3 miesiące zostały...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:

śliczne sukieneczki... rozmiar 80 to tak na roczek jest Moja ma 2 latka i nosi 86/92
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:45   #1378
eff8
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36905011]
W temacie polityki prorodzinnej, psia jego mać

http://fakty.interia.pl/fakty-dnia/n...kowego,1849369[/QUOTE]

o masakra

Cytat:
zapomniałam się pochwalić

u mnie dziś studniówka

z jednej strony strach,że za 100 dni rozwiązania a z drugiej mam dziś powody do świętowania, ale ta ciąża leci
tak czytam co to za studniowka hehe no szybciutko zlecialo brawa
Cytat:
piekny brzuszek

Cytat:
Brzucholek mi się podoba, nie powiem , ale pepola wolałabym miec wklęsłego no ale nie mozna mieć wszystkiego. tłumaczę sobie ze jak wypukły to w środku więcej miejsca dla dzidzi
buhaha tez sobie teraz bede tak tlumaczyc

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja zmykam do sklepu po colę i będę robić małżonkowi na obiad żeberka w coli na 17 40 jedziemy na usg 4d więc trzymajcie kciuki za nas coś czuję, że Ani pisiorek urósł ale ja od początku myślałam, że chłopak będzie, więc moje przeczucia to wiecie...tylko ja już w nie wierzę

pojawię się dopiero jutro, bo później jedziemy pralkę kupić, a potem na trzaskanie (jest u was taki zwyczaj jak trzeskanie szkła/porcelany przed weselem?) także insesywne popołudnie mnie czeka, i jakie miłe!
to czekamy na wiesci

Cytat:
piekne

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Ja po wizycie, kręgosłup, żołądek, serduszko, głowa, mózg, nerki ok Maluch waży ponad 700 g czyli według siatki centylowej jest średniakiem i mam nadzieje, że już mu tak zostanie do porodu
Dostałam żelazo bo anemia mi się zaczyna, skopolan i nospę w związku z bólami brzucha, ale szyjka ładna wiec to pewnie nic groźnego. Jedynie moja waga mnie zdołowała, ale lekarz twierdzi, że jak na mój wzrost ok, mimo wszystko dałam sobie szlaban na słodycze

Wstawiam do klubu zdjęcie brzucha, 26 tydzień
super ze wszystko ok no a jak z waga?

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:46   #1379
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
apropo mojej wagi to pokazała dziś 78 kg czyli o 0,5 kg więcej niż 3 tygodnie temu Lekarz mnie pochwalił i powiedział, że prawidłowo (świetnie) przybieram na wadze, o mało nie spadłam z krzesła jak to usłyszałam.... Ale wychodzi na to, że faktycznie ta jego nowa elektroniczna waga (zmienił w trakcie mojej ciąży) dopisuje 3 kg i tym się pocieszam... I tak się czuję jak słoń... Mam 170 cm i zawsze ważyłam dużo, ale teraz to przegięcie. Tyle ważyłam z Karinką w 9 miesiącu a tutaj jeszcze 3 miesiące zostały...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

śliczne sukieneczki... rozmiar 80 to tak na roczek jest Moja ma 2 latka i nosi 86/92
Ech... załamać się mozna czasem z tą wagą.. ;] no ale nie ma co się załamywać

a no to fajnie, to akurat będzie na wigilie hehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-04, 20:46   #1380
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
heej

Ślicznie ci w tej fryzurce zanim się obejrzysz włoski same odrosną
Cytat:

Jakie śliczne sukieneczki
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości