|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Lenova, cóż za radykalna zmiana.
Fajnie, poważnie wyglądasz. Co do wigilii , to nie mogę się doczekać tegorocznej - JEDZENIE!
|
|
|
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
0,5 kg w 3 tyg to nie duzo a ile bylo przed ciaza ?![]() moja ma dwa latka i nosi 92/98
|
|
#1383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tyle ze przed ciążą trochę przytyłam i tak jak mówię lekarz zmienił wagę i od jednej wizyty do drugiej mi skoczyło 4,5 kg więc jakieś 3 się znalazło dziwnie ![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- ja się tak bardzo wagą nie przejmuję bo wiem, że zrzucę szybko po ciąży, przy Karince po 3 miesiącach od porodu miałam mniej niż na starcie bez diet i ćwiczeń. A potem się wzięłam za siebie i wygladałam naprawdę dobrze jak na mnie I teraz też mam taki zamiar ![]() ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ale i tak robię sobie szlaban na słodycze... bo mnie do nich strasznie ciągnie... |
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane uspokoilyscie mnie z tym waleniem od srodka
![]() No ja malego tez czuje w roznych miejscach na raz i to takie smieszne jest a jak walnie czyms w zebra to ooooo raz az sie skulilam z bolu hehe.Dziewczyny, ile czapeczek nam potrzeba na poczarek? Mam jedna taka mega goralska rodem z zakopianskiego targowiska, gruba jak diabli i przecudna! Lebova slicznie Ci w tych wloskach Ja wracam do naturalnego koloru i mam siwoblond odrosty na 7cm ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Black, ja tak tesknie za wigilia, ze mamie kazalam zrobic kapuchy z grochem w weekend bede miala haha dobrze ze z mezem mamy osobne koldry bo moglby tego nie przezyc
|
#1385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie tez wlasnie ciagnie do slodyczy i tez ograniczam
|
|
#1386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nooo ja też bym coś zjadła z wigilijnego stołu, ale tutaj bardziej bałabym się TŻa, bo ja nie mam gazowych problemów, za to on - no wiadomo, typowy facet. ![]() U nas nie robi się karpia, tylko łososia norweskiego, taki zwyczaj, no i mama tak pysznie go przysmaża, do tego super sosik koperkowo-jogurtowy. Oj, nie mogę się doczekać.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-04 o 21:16 |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mogę się niestety powstrzymać
|
|
|
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dzis tez myslalam o wigili i o tym jedzeniuuuuuuu
i tez pierwsze swieta z mężem , tylko juz sie boje jak zacznie wybrzydzac...... bo on tego nie tamtego nie staram sie go oduczyc ale kiepsko to widze bo ja to z tych wszystko jedzących jestem a jemu mama dupke rozwiozla...
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram się powoli do spania, bo jutro cały dzień na badaniach, u lekarza i pewnie po sklepach
tylko nie wiem czy jest sens w ogóle do nich wchodzić, bo pewnie tylko rękawiczki i szaliki będą na mnie pasować najwyżej kolczyków sobie nakupie, bo dawno nic nowego do domu nie przyniosłamaha, dowiedziałam się, że młodszy brat mojego męża będzie tatą w kwietniu dobranocki
|
#1391 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/QUOTE]Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mitabe, dokladnie takie same spostrzezenia mam... Na nic innego nie wystarczyloby czasu, gdybysmy jadly tyle, ile jest zalecane. Jak spie np na lewym boku, to lewa noge mam wyprostowana, ale prawa zginam tak, ze kolano mam pomiedzy biustem a brzuchem ![]() Tak robilam przed ciaza, teraz oczywiscie staram sie kontrolowac. Ostatnio obudzilam sie wlasnie z kluciem z prawej strony, wiec podejrzewam, ze przyszalalam
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-10-04 o 23:31 |
||||
|
|
|
#1392 |
|
Konto usunięte
|
Moja córa ma niespełna 2,5 roku, rozmiar najczęściej 92, aczkolwiek np. t-shirty z krótkim spokojnie 86, rajtki 86/92 najlepiej, niektóre bluzy dalej 86 i super. Przeważnie od firmy zależy.
A, w Realach jest strasznie fajna firma odzieżowa: ZEBRALINO. Polskie ciuszki w super jakości i niedrogie |
|
|
|
#1393 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do płynu do płukania - maluszkom się go chyba w ogóle nie dodaje, sam proszek dzidziusiowy. Cytat:
**Cytat:
Co do kopania, też już czuję w paru miejscach, i też takie przesuwanie się Małej, pod dłonią przyłożoną, świetne! |
|||
|
|
|
#1394 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny po pedagogice lub psychologii mam prośbę: mam takie zadanie domowe do zrobienia do szkoły z metod diagnozy dziecka, nie bardzo wiem jak to ugryźć czy mogłabym prosić którąś z Was o pomoc?
Oto zadania: 1 podanie z czym musi się liczyć diagnosta pracując z (a) małym dzieckiem (niemowlę, wiek poniemowlęcy), (b) dzieckiem przedszkolnym (3-5 lat) i w wieku szkolnym (6 do 12 lat) oraz z młodym człowiekiem uczącym się w gimnazjum (13-15 lat) oraz kończącym szkołę średnią (do 18-19 lat). Chodzi o osiągnięcia rozwojowe w każdej sferze – (trudno na przykład oczekiwać, że niemowlę będzie posługiwało się pełnymi, rozbudowanymi zdaniami, ale można się spodziewać, że w wieku kilku miesięcy nawiąże więź emocjonalną z najbliższymi opiekunami). 2Do każdego wieku wymienionego powyżej proszę dopisać wszystkie testy badające rozwój poznawczy, które mogą być obecnie zastosowane (mają polskie normy, standaryzację, wystarczającą trafność i rzetelność). 3: wypisanie 10 reguł, którymi powinien posługiwać się diagnosta w kontakcie z dzieckiem – by było to zgodne z etyką zawodową. Konieczne jest podanie źródła inspiracji. Jakbyście miały chociażby jakiś pomysł to będę wdzięczna za wszelakie propozycje |
|
|
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Lenova: ja niestety jeszcze chyba za nisko na studiach, żeby pomóc (drugi rok zaczęłam).
Spałam 2.5h wieczorem i teraz jak się obudziłam to mi się zupełnie nie chce. Grzebię w allegro. Ale ładne! http://allegro.pl/sliczne-body-cale-...686503769.html http://allegro.pl/pajac-pajacyk-ewa-...686504782.html http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...686515297.html http://allegro.pl/ewa-klucze-bluza-n...685939732.html - chyba fajna cena jakna bluzę nawet?? http://allegro.pl/spiochy-bawelna-sp...687061970.html <3 Bardzo fajne rzeczy są z tej Ewy Klucze, Szaja chyba kiedyś polecała, że dobra jakość. I tak tańsze niż inne np Smykowe śpiochy czy pajace, po niemal 50zł. |
|
|
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ale macie brzuchole
Mój jest naprawdę mały i codziennie się spotykam z wielkim zdziwieniem, że jestem w 6 miesiącu albo w ogóle w ciąży![]() Wiecie co ? Miałam bardzo miła sytuację na uczelni. Babeczka prowadząca jedne laboratoria okazała się bardzo wyrozumiała, pozwoliła mi "jakoś" je zaliczyć (będę chodzić tylko na wybrane ćw bo reszta szkodliwa), mam napisać sama pracę i jakoś się dogadamy A praca będzie o wpływie używek Tak więc istnieją jeszcze ludzie z życiowym podejściem![]() Miłego dnia ja zmykam do szkoły
|
|
|
|
#1397 |
|
Rozeznanie
|
dziewczęta, Dzień dobry
Nie było mnie tu prawie 3 tygodnie i wiem, że nigdy w życiu Was nie nadrobię, ale wiedzcie, że często o Was myślę i brakuje mi forum. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was, widziałam listę, prawie już wszystkie znamy płci Piękne fotki w klubie i brzuszki też piękne, mój wygląda tak jak brzuszek hope Mieszkamy teraz w rodzinnym domu TŻta na wiosce. Każdy ma tu swojego kompa, z netem jest różnie i po prostu nie mam jak tu wchodzić. Do tego dochodzi brak czasu. TŻta siostra się wyprowadziła, ja już nie pracuję, więc zajmuję się teraz tym domem. Mąż ma młodsze rodzeństwo, ojca i dziadka i stałam się teraz kurą domową Wiem, że Wy prowadzicie swoje domy, macie rodziny i sobie radzicie, ale ja jeszcze nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, wstanę, ugotuję, posprzątam, poodrabiam lekcje z dzieciakami, a potem nagle jest już kolacja i idziemy spać. Ale w ciągu najbliższego tygodnia wyprowadzamy się![]() Postaram się wrzucić jakąś fotkę ślubną. Buziaki kochane |
|
|
|
#1398 |
|
BAN stały
|
Dlaczego nie śpię od 6 skoro budzik mam ustawiony dopiero na 8...
![]() Dzisiaj w pracy przychodzi do nas praktykantka. Ciekawa jestem jak będzie No i tż dzisiaj wraca po południu Chyba z porannych nudów ugotuję zupę pomidorową...i będzie już gotowa po powrocie z pracy
|
|
|
|
#1399 |
|
Zakorzenienie
|
Padam z nóg, mam ochotę jeszcze się jeszcze trochę powylegiwać, ale TŻ jedzie do pracy na szkolenie, a ja później, po 11:00, na miasto z mamą, tak więc skoro już z nim wstałam, to chyba się nie będę z powrotem kładła.
Tak więc zaraz spadam na śniadanko.
|
|
|
|
#1400 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane,
wyspałam się dziś jak nie wiem w nocy w brzuchu była jakaś mega impreza bo lokator zakłócał mój sen normalnie jakby na bębnach walił idę wciągnąć śniadanie, bo już zaczynam mdleć z pragnienia ![]() mam ostatnio bez przerwy fazę na ryby- pewnie pożrę sardynki w pomidorach a na kolacje obiecałam sobie,że zrobię rybę po grecku pamiętacie jak ostatnio Wam mówiłam,że mnie zwerbowała położna w ośrodku zdrowia- zadzwoniłam w końcu do niej, kazała odezwać się po skończonym 31 tygodniu,ma wtedy do mnie przyjść i będziemy rozmawiać o porodzie, karmieniu, zakupach itp ![]() powiem Wam,że jestem w szoku bo okazuje się,że opiekę mam całkiem przyzwoitą, dodatkowo ona zna mojego gina prowadzącego tak więc mam jakieś poczucie bezpieczeństwa Witaj w klubie, ważę tyle samo a wyjściowo 68 chociaż jestem odrobinkę wyższa ale jeszcze pół roku wcześniej ważyłam 64 tylko musiałam przestać ćwiczyć bo mi kręgosłup siadł ![]() ---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1402 |
|
Rozeznanie
|
marsi ja już wcześniej pisałam, do mojej siostry przychodzi położna więc ja też się załapałam
do mnie przychodzi od 21 tc. jestem zadowolona chociażby z tego że posłucham tętna malutkiej Witamy się w 25 tygodniu
|
#1403 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki...Was nadrobić to....PRZeKICHANE!
ale zaraz...ja już po śniadanku...wczoraj byłam u koleżanki....mieliśmy obejrzeć ich łóżeczko dla dzieciątka..a tu bach - przynieśli śrubokręt...rozkręcili i mamy już łóżeczko z nowym materacem....(mała spała w nim miesiąc)....zwykłe łóżeczko ale za darmochę...
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2012-10-05 o 09:03 |
|
|
|
#1404 |
|
Zakorzenienie
|
aha...a wczoraj dostałam jeszcze od rodziców..
|
#1405 |
|
Rozeznanie
|
Hej, witam się po ciężkiej nocy. Syn tak szalał, że spać nie mogłam, czułam go nie w 2 a w 3 miejscach jednocześnie nie wiem co wyprawiał.
Łapie mnie zapalenie zatok ;( najgorsze co może być, normalnie ciągałam się miesiąc jak chorowałam, a teraz bez leków silnych to aż się boje pomyśleć ile to może potrwać . Czy możemy używać jakiegoś spreju do nosa? Czy tylko woda morska mi zostaje?
|
#1406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1407 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja używam od poniedziałku, na noc się wysmaruję i aż się swiecę- jak psu wiadomo co ale najwazniejsze, że pomaga ![]() Cytat:
mleka nie powiem- pije sporo, z owocami teraz troche przystopowałam ale na początku ciąży wciągałam kilogramami....Cytat:
![]() Witam się w 28 tygodniu- czyli zaczynamy z bejbikiem 7 miesiąc |
|||
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
a mi sie tak dobrze dzis spało ze aż zaspałam na śniadanie obiad mam wczorajszy wiec dzis zamierzam sie lenic
|
|
|
|
#1409 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie my zaczynamy dzisiaj 25 tydzień! Jak szybko to leci, chociaż nadal do mnie nie dociera co się bedzie działo, nie potrafię wyobrazić siebie jako mamę. Mimo, że 30 lat a w głowie wiosna jeszcze :p
|
#1410 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super że z dzieciaczkiem wszytsko ok ![]() Cytat:
![]() U mnie najgorzej z paierosami, tzn w domu nikt nie pali, ale jak jedziemy do rodziny męża to tam nałogowcy, brat z żoną palą w kuchni ale to i tak roznoci się po całym mieszkaniu, ostatnio jak byliśy to nie miałam czym oddychać, najgorzej wieczorem, ale nikt nie zwracal uwagi że w ciąży jestem, a juz najgorzej z bratanica Tż, mają małe dziecko i tez palą w domu, bałam się jak byli u nas że tez będzie np w łazience popalać, ale na szczęście zawsze wychodziła na zewnątrz. Cytat:
Cytat:
![]() Super fryzurka Cytat:
![]() No i gratulacje z okazji wyprowadzki na swoje bo teraz faktycznie masz dużo obowiązków Cytat:
![]() U mnie dziś 21 tydzień, i wydaje mi sie że coraz gorzej się czuję. Zdarzająs ię dnie że jestem pałna energii ale przeważnie bym nic nie robiła i tylko leżała, ale wracam do domu i się okazuje że to i to jest do zrobinie więc robię zamiast odpoczywać i wieczorem padam. A jeszcze wkur... mnie muszki owocowki, nic nie mam na wierzchu, wszystko pochowane, szczelnie pozamykane a one siedza w kuchni na oknie chmarą, nie pomaga mycie okna, wczoraj Tz je odkurzaczem zbierał. Do tego ban na zakupy ciuszkowe bo jestem prawie bankrutem. Termometr z Lidla u mnei działa super, testowaliśmy go wczoraj z Tż.
http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9hyjkcm7lm.png 22.05.2008 14.08.2011Edytowane przez Ifwka Czas edycji: 2012-10-05 o 09:50 |
||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

Fajnie, poważnie wyglądasz.
, to nie mogę się doczekać tegorocznej - JEDZENIE! 

a tutaj jeszcze 3 miesiące zostały...
tyle ze przed ciążą trochę przytyłam i tak jak mówię lekarz zmienił wagę i od jednej wizyty do drugiej mi skoczyło 4,5 kg więc jakieś 3 się znalazło dziwnie 
w weekend bede miala
ślub 28.04.2012

staram sie go oduczyc ale kiepsko to widze
bo ja to z tych wszystko jedzących jestem a jemu mama dupke rozwiozla...
tylko nie wiem czy jest sens w ogóle do nich wchodzić, bo pewnie tylko rękawiczki i szaliki będą na mnie pasować

**
Mój jest naprawdę mały i codziennie się spotykam z wielkim zdziwieniem, że jestem w 6 miesiącu albo w ogóle w ciąży
Tak więc zaraz spadam na śniadanko. 

. Czy możemy używać jakiegoś spreju do nosa? Czy tylko woda morska mi zostaje?
szef stwierdził, że tak w sumie to nic mi nie ejst i mogę im trochę pomóc; no ok, ale jak zobaczyłam to co mi przywiozły, to normalnie
22.05.2008