Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 20:48   #1381
BlackSanctum
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Lenova, cóż za radykalna zmiana. Fajnie, poważnie wyglądasz.

Co do wigilii , to nie mogę się doczekać tegorocznej - JEDZENIE!
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:49   #1382
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
apropo mojej wagi to pokazała dziś 78 kg czyli o 0,5 kg więcej niż 3 tygodnie temu Lekarz mnie pochwalił i powiedział, że prawidłowo (świetnie) przybieram na wadze, o mało nie spadłam z krzesła jak to usłyszałam.... Ale wychodzi na to, że faktycznie ta jego nowa elektroniczna waga (zmienił w trakcie mojej ciąży) dopisuje 3 kg i tym się pocieszam... I tak się czuję jak słoń... Mam 170 cm i zawsze ważyłam dużo, ale teraz to przegięcie. Tyle ważyłam z Karinką w 9 miesiącu a tutaj jeszcze 3 miesiące zostały...

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

śliczne sukieneczki... rozmiar 80 to tak na roczek jest Moja ma 2 latka i nosi 86/92

0,5 kg w 3 tyg to nie duzo a ile bylo przed ciaza ?

moja ma dwa latka i nosi 92/98

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:58   #1383
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
0,5 kg w 3 tyg to nie duzo a ile bylo przed ciaza ?

moja ma dwa latka i nosi 92/98
66 niestety tyle ze przed ciążą trochę przytyłam i tak jak mówię lekarz zmienił wagę i od jednej wizyty do drugiej mi skoczyło 4,5 kg więc jakieś 3 się znalazło dziwnie

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

ja się tak bardzo wagą nie przejmuję bo wiem, że zrzucę szybko po ciąży, przy Karince po 3 miesiącach od porodu miałam mniej niż na starcie bez diet i ćwiczeń. A potem się wzięłam za siebie i wygladałam naprawdę dobrze jak na mnie I teraz też mam taki zamiar

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ale i tak robię sobie szlaban na słodycze... bo mnie do nich strasznie ciągnie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:01   #1384
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dzieki kochane uspokoilyscie mnie z tym waleniem od srodka
No ja malego tez czuje w roznych miejscach na raz i to takie smieszne jest a jak walnie czyms w zebra to ooooo raz az sie skulilam z bolu hehe.

Dziewczyny, ile czapeczek nam potrzeba na poczarek? Mam jedna taka mega goralska rodem z zakopianskiego targowiska, gruba jak diabli i przecudna! i jedna cieniutka, jeszcze dokupic musimy prawda? I jaki rozmiar?

Lebova slicznie Ci w tych wloskach
Ja wracam do naturalnego koloru i mam siwoblond odrosty na 7cm

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Black, ja tak tesknie za wigilia, ze mamie kazalam zrobic kapuchy z grochem w weekend bede miala haha dobrze ze z mezem mamy osobne koldry bo moglby tego nie przezyc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:07   #1385
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
66 niestety tyle ze przed ciążą trochę przytyłam i tak jak mówię lekarz zmienił wagę i od jednej wizyty do drugiej mi skoczyło 4,5 kg więc jakieś 3 się znalazło dziwnie

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

ja się tak bardzo wagą nie przejmuję bo wiem, że zrzucę szybko po ciąży, przy Karince po 3 miesiącach od porodu miałam mniej niż na starcie bez diet i ćwiczeń. A potem się wzięłam za siebie i wygladałam naprawdę dobrze jak na mnie I teraz też mam taki zamiar

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

ale i tak robię sobie szlaban na słodycze... bo mnie do nich strasznie ciągnie...
na pewno zrzucisz

mnie tez wlasnie ciagnie do slodyczy i tez ograniczam

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:14   #1386
Lubcia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Lenova, cóż za radykalna zmiana. Fajnie, poważnie wyglądasz.

Co do wigilii , to nie mogę się doczekać tegorocznej - JEDZENIE!
Ja też się nie mogę doczekać dużo smacznego jedzonka a po drugie pierwsze święta z mężulkiem
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
No ja malego tez czuje w roznych miejscach na raz i to takie smieszne jest a jak walnie czyms w zebra to ooooo raz az sie skulilam z bolu hehe.

Dziewczyny, ile czapeczek nam potrzeba na poczarek? Mam jedna taka mega goralska rodem z zakopianskiego targowiska, gruba jak diabli i przecudna! i jedna cieniutka, jeszcze dokupic musimy prawda? I jaki rozmiar?

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Black, ja tak tesknie za wigilia, ze mamie kazalam zrobic kapuchy z grochem w weekend bede miala haha dobrze ze z mezem mamy osobne koldry bo moglby tego nie przezyc
Sądzę że jeszcze dwie jakieś cieplejsze i może z trzy cieńsze powinny starczyć na jakiś czas możesz kupić każdą w innym rozmiarze i będziesz mieć na bieżąco jak dzidzia będzie rosła
http://s7.suwaczek.com/201302221561.png
Bartuś
28.01.2015
Lubcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:14   #1387
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

Przeczytałam "dla poczwarek".

Nooo ja też bym coś zjadła z wigilijnego stołu, ale tutaj bardziej bałabym się TŻa, bo ja nie mam gazowych problemów, za to on - no wiadomo, typowy facet.
U nas nie robi się karpia, tylko łososia norweskiego, taki zwyczaj, no i mama tak pysznie go przysmaża, do tego super sosik koperkowo-jogurtowy. Oj, nie mogę się doczekać.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-04 o 21:16
Stary 2012-10-04, 22:04   #1388
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mogę się niestety powstrzymać Codziennie jem coś słodkiego i już jestem tak zła na siebie, że chętnie bym sobie lanie sprawiła

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:11   #1389
bokeh
Zakorzenienie

a ja dzis tez myslalam o wigili i o tym jedzeniuuuuuuu i na zupe grzybowa mnie naszlo chyba powiem juutro mamie zeby mi zrobila

i tez pierwsze swieta z mężem , tylko juz sie boje jak zacznie wybrzydzac...... bo on tego nie tamtego nie staram sie go oduczyc ale kiepsko to widze bo ja to z tych wszystko jedzących jestem a jemu mama dupke rozwiozla...
Stary 2012-10-04, 22:18   #1390
elllmi
Zakorzenienie

zbieram się powoli do spania, bo jutro cały dzień na badaniach, u lekarza i pewnie po sklepach tylko nie wiem czy jest sens w ogóle do nich wchodzić, bo pewnie tylko rękawiczki i szaliki będą na mnie pasować najwyżej kolczyków sobie nakupie, bo dawno nic nowego do domu nie przyniosłam

aha, dowiedziałam się, że młodszy brat mojego męża będzie tatą w kwietniu starszy już drugi raz w lutym, więc trójka braci będzie miała dzidziaki z tego samego roku (chyba, że nasz coś wykombinuje i przyspieszy)

dobranocki

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:40   #1391
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hehehe, nieee, mleka pije baardzo mało, warzywa owszem, ale nie aż tyle, a z tym zbożem to w kratkę nie przejmuję się tym i już dawno to przestałam czytać jak doszłam do wniosku, że nie jestem w stanie tyle jeść.
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36910730]No co ty [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nafiqya: Niee, niestety nie umiem jeść w taki "książkowy" sposób. Staram się jeść po prostu więcej warzyw, owoców, więcej pić - i dodaję do tego witaminy w tabletkach + magnez.
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Po pierwsze nie wiem gdzie miałabym to wszystko zmieścić. Ja jem tyle samo co przed ciążą, dorzucam jakiś owoc lub warzywo i tyle.

Nie martwię się. Moja koleżanka rzygała przez 4 miesiące, i nic nie brała wtedy ani witamin, ani magnezu nic, bo tak rzygała. I ma zdrową niunię.
Także spokojnie
Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Nieee , czasami myśle, że jakbym miała jeść to wszystko jak piszą to nic innego bym nie robiła tylko jadła i jadła, do tego duże porcje. Codziennie jem jakiś owoc i piję dużo mleka bo lubię, a reszta jak mam ochotę.
Dziekuje Wam, troszke mnie uspokoilyscie
mitabe, dokladnie takie same spostrzezenia mam... Na nic innego nie wystarczyloby czasu, gdybysmy jadly tyle, ile jest zalecane.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

Dziękuję
To jak ty spisz? tzn. gdzie ty trzymasz ta nogę?
Jak spie np na lewym boku, to lewa noge mam wyprostowana, ale prawa zginam tak, ze kolano mam pomiedzy biustem a brzuchem
Tak robilam przed ciaza, teraz oczywiscie staram sie kontrolowac.
Ostatnio obudzilam sie wlasnie z kluciem z prawej strony, wiec podejrzewam, ze przyszalalam

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-10-04 o 23:31
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:20   #1392
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Moja córa ma niespełna 2,5 roku, rozmiar najczęściej 92, aczkolwiek np. t-shirty z krótkim spokojnie 86, rajtki 86/92 najlepiej, niektóre bluzy dalej 86 i super. Przeważnie od firmy zależy.

A, w Realach jest strasznie fajna firma odzieżowa: ZEBRALINO. Polskie ciuszki w super jakości i niedrogie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:50   #1393
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
heej
Witam się dopiero , zabiegany dzień dziś miałam bo podpisywaliśmy umowe u notariusza z nowym mieszkankiem. Po drodzę wstąpiłam do fryzjera i straciłam połowe moich włosów wstawiam fotkę
Kupiłam dziś też w lumpku misia i właśnie się pierze.

Widziałam dziś w Auchan że jest promocja na proszek Bobas za 21 zl plus drugie opakowanie za 1 zł. Myślę że chyba się opłaca.
Powiedzcie mi czy jak sie tego proszku uzyje to do tego tez trzeba jeszcze specjalny płyn do plukania dla maluchów czy moze byc zwykły?
Ale fajnie wyglądasz! Zmiana na "+". Ja też muszę do fryzjera, zarosłam.
Co do płynu do płukania - maluszkom się go chyba w ogóle nie dodaje, sam proszek dzidziusiowy.
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Debrah To Ty pytałaś o link do ciuszków co kiedyś szaja wstawiała Bo właśnie się na nie natchnęłam, tzn wydaje mi się, że o te Ci chodziło http://allegro.pl/listing.php/search...0947&country=1
Tak to to - bardzo ci dziękuje**
Cytat:

O czapeczkach niestety zupełnie nic nie wiem, też się chętnie dowiem
Co do kopania, też już czuję w paru miejscach, i też takie przesuwanie się Małej, pod dłonią przyłożoną, świetne!
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 23:59   #1394
Lenova
Wtajemniczenie

Dziewczyny po pedagogice lub psychologii mam prośbę: mam takie zadanie domowe do zrobienia do szkoły z metod diagnozy dziecka, nie bardzo wiem jak to ugryźć czy mogłabym prosić którąś z Was o pomoc?

Oto zadania:
1 podanie z czym musi się liczyć diagnosta pracując z (a) małym dzieckiem (niemowlę, wiek poniemowlęcy), (b) dzieckiem przedszkolnym (3-5 lat) i w wieku szkolnym (6 do 12 lat) oraz z młodym człowiekiem uczącym się w gimnazjum (13-15 lat) oraz kończącym szkołę średnią (do 18-19 lat). Chodzi o osiągnięcia rozwojowe w każdej sferze – (trudno na przykład oczekiwać, że niemowlę będzie posługiwało się pełnymi, rozbudowanymi zdaniami, ale można się spodziewać, że w wieku kilku miesięcy nawiąże więź emocjonalną z najbliższymi opiekunami).

2Do każdego wieku wymienionego powyżej proszę dopisać wszystkie testy badające rozwój poznawczy, które mogą być obecnie zastosowane (mają polskie normy, standaryzację, wystarczającą trafność i rzetelność).

3: wypisanie 10 reguł, którymi powinien posługiwać się diagnosta w kontakcie z dzieckiem – by było to zgodne z etyką zawodową. Konieczne jest podanie źródła inspiracji.

Jakbyście miały chociażby jakiś pomysł to będę wdzięczna za wszelakie propozycje
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 01:19   #1395
Debrah
Zakorzenienie

Lenova: ja niestety jeszcze chyba za nisko na studiach, żeby pomóc (drugi rok zaczęłam).
Spałam 2.5h wieczorem i teraz jak się obudziłam to mi się zupełnie nie chce. Grzebię w allegro.
Ale ładne!
http://allegro.pl/sliczne-body-cale-...686503769.html
http://allegro.pl/pajac-pajacyk-ewa-...686504782.html
http://allegro.pl/polspiochy-bezucis...686515297.html
http://allegro.pl/ewa-klucze-bluza-n...685939732.html - chyba fajna cena jakna bluzę nawet??
http://allegro.pl/spiochy-bawelna-sp...687061970.html <3

Bardzo fajne rzeczy są z tej Ewy Klucze, Szaja chyba kiedyś polecała, że dobra jakość. I tak tańsze niż inne np Smykowe śpiochy czy pajace, po niemal 50zł.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 06:24   #1396
meduzza
Zadomowienie

Dziewczyny ale macie brzuchole Mój jest naprawdę mały i codziennie się spotykam z wielkim zdziwieniem, że jestem w 6 miesiącu albo w ogóle w ciąży
Wiecie co ? Miałam bardzo miła sytuację na uczelni. Babeczka prowadząca jedne laboratoria okazała się bardzo wyrozumiała, pozwoliła mi "jakoś" je zaliczyć (będę chodzić tylko na wybrane ćw bo reszta szkodliwa), mam napisać sama pracę i jakoś się dogadamy A praca będzie o wpływie używek Tak więc istnieją jeszcze ludzie z życiowym podejściem

Miłego dnia ja zmykam do szkoły
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:08   #1397
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

dziewczęta, Dzień dobry Nie było mnie tu prawie 3 tygodnie i wiem, że nigdy w życiu Was nie nadrobię, ale wiedzcie, że często o Was myślę i brakuje mi forum. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was, widziałam listę, prawie już wszystkie znamy płci Piękne fotki w klubie i brzuszki też piękne, mój wygląda tak jak brzuszek hope Bokeh, gratuluję, bo z tego co pamiętam, to już jesteś żoną Mieszkamy teraz w rodzinnym domu TŻta na wiosce. Każdy ma tu swojego kompa, z netem jest różnie i po prostu nie mam jak tu wchodzić. Do tego dochodzi brak czasu. TŻta siostra się wyprowadziła, ja już nie pracuję, więc zajmuję się teraz tym domem. Mąż ma młodsze rodzeństwo, ojca i dziadka i stałam się teraz kurą domową Wiem, że Wy prowadzicie swoje domy, macie rodziny i sobie radzicie, ale ja jeszcze nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, wstanę, ugotuję, posprzątam, poodrabiam lekcje z dzieciakami, a potem nagle jest już kolacja i idziemy spać. Ale w ciągu najbliższego tygodnia wyprowadzamy się Trochę zajmmie nam ogarnięcie mieszkania i podłączenie neta, więc mam nadzieję, że uda mi się wtedy do Was powrócić. O ile jeszcze nie macie mnie przeklęte... Trzymajcie się kochane, naprawdę jestem przy Was myślami. Mój bobasek zdrowy, fiutek nie odpadł, TŻ był ze mną na USG i też mu się łezka w oku zakręciła na widok serduszka i jak dzidzia susała paluszki , widziałam, ha Postaram się wrzucić jakąś fotkę ślubną. Buziaki kochane
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:09   #1398
ilkas
BAN stały

Dlaczego nie śpię od 6 skoro budzik mam ustawiony dopiero na 8... wrrrr

Dzisiaj w pracy przychodzi do nas praktykantka. Ciekawa jestem jak będzie
No i tż dzisiaj wraca po południu Udało mu się już wszystko pozałatwiać co trzeba.

Chyba z porannych nudów ugotuję zupę pomidorową...i będzie już gotowa po powrocie z pracy
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:42   #1399
BlackSanctum
Zakorzenienie

Padam z nóg, mam ochotę jeszcze się jeszcze trochę powylegiwać, ale TŻ jedzie do pracy na szkolenie, a ja później, po 11:00, na miasto z mamą, tak więc skoro już z nim wstałam, to chyba się nie będę z powrotem kładła. Zawsze, jak wcześnie wstaje, to jest mi niedobrze, jeśli nic nie zjem. Tak więc zaraz spadam na śniadanko.
Stary 2012-10-05, 07:56   #1400
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Są takie dszare misie z niebieskim noskiem (me to you może to cos podpowie) i z tej misiowej serii są boskie kombinezony, są na allegro ale na aukcjach osiągają mega ceny.
A mama bratowej to pilnuje dzieci w Anglii i dodatkowo mają tam jakiś bazar z używanumi i nowymi rzeczami (moje bratanica wszystkie ciuszki ma z tamtąd) no i maja mi coś takiego poszukać.
Wózek który wkleiłam to matita, bo jakoś ten model wyjątkowo mi się spodobał
A co myślicie dziewczyny o takich kocyk specjalnie do fotelika :
http://www.melwa.pl/Kocyk-do-fotelik...7-product.html
ja myślałam o takim http://allegro.pl/wyprawka-2czesci-k...604022588.html
Stary 2012-10-05, 08:28   #1401
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane,
wyspałam się dziś jak nie wiem

w nocy w brzuchu była jakaś mega impreza bo lokator zakłócał mój sen normalnie jakby na bębnach walił

idę wciągnąć śniadanie, bo już zaczynam mdleć z pragnienia
mam ostatnio bez przerwy fazę na ryby- pewnie pożrę sardynki w pomidorach a na kolacje obiecałam sobie,że zrobię rybę po grecku

pamiętacie jak ostatnio Wam mówiłam,że mnie zwerbowała położna w ośrodku zdrowia- zadzwoniłam w końcu do niej, kazała odezwać się po skończonym 31 tygodniu,ma wtedy do mnie przyjść i będziemy rozmawiać o porodzie, karmieniu, zakupach itp
powiem Wam,że jestem w szoku bo okazuje się,że opiekę mam całkiem przyzwoitą, dodatkowo ona zna mojego gina prowadzącego tak więc mam jakieś poczucie bezpieczeństwa

Cytat:
apropo mojej wagi to pokazała dziś 78 kg
Witaj w klubie, ważę tyle samo a wyjściowo 68 chociaż jestem odrobinkę wyższa
ale jeszcze pół roku wcześniej ważyłam 64 tylko musiałam przestać ćwiczyć bo mi kręgosłup siadł

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

Cytat:
Napisane przez misia1505 Pokaż wiadomość
fajne to. chyba sobie zamówię
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:42   #1402
misia1505
Rozeznanie

marsi ja już wcześniej pisałam, do mojej siostry przychodzi położna więc ja też się załapałam do mnie przychodzi od 21 tc. jestem zadowolona chociażby z tego że posłucham tętna malutkiej można sobie o wszystkich obawach porozmawiać, temat porodu narazie zostawiamy na później, jest bardzo sympatyczna.

Witamy się w 25 tygodniu
Stary 2012-10-05, 08:45   #1403
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cześć dziewczynki...Was nadrobić to....PRZeKICHANE! ale zaraz...ja już po śniadanku...wczoraj byłam u koleżanki....mieliśmy obejrzeć ich łóżeczko dla dzieciątka..a tu bach - przynieśli śrubokręt...rozkręcili i mamy już łóżeczko z nowym materacem....(mała spała w nim miesiąc)....
zwykłe łóżeczko ale za darmochę...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2676376908_5.jpg (63,6 KB, 36 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."

Edytowane przez neti1
Czas edycji: 2012-10-05 o 09:03
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:59   #1404
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

aha...a wczoraj dostałam jeszcze od rodziców..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03614.jpg (69,6 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03615.jpg (86,0 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03616.jpg (81,2 KB, 22 załadowań)

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:03   #1405
mitabe
Rozeznanie

Hej, witam się po ciężkiej nocy. Syn tak szalał, że spać nie mogłam, czułam go nie w 2 a w 3 miejscach jednocześnie nie wiem co wyprawiał.

Łapie mnie zapalenie zatok ;( najgorsze co może być, normalnie ciągałam się miesiąc jak chorowałam, a teraz bez leków silnych to aż się boje pomyśleć ile to może potrwać . Czy możemy używać jakiegoś spreju do nosa? Czy tylko woda morska mi zostaje?

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:13   #1406
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Hej, witam się po ciężkiej nocy. Syn tak szalał, że spać nie mogłam, czułam go nie w 2 a w 3 miejscach jednocześnie nie wiem co wyprawiał.

Łapie mnie zapalenie zatok ;( najgorsze co może być, normalnie ciągałam się miesiąc jak chorowałam, a teraz bez leków silnych to aż się boje pomyśleć ile to może potrwać . Czy możemy używać jakiegoś spreju do nosa? Czy tylko woda morska mi zostaje?
U mnie też była ciężka noc, tylko z powodu bólu głowy, kładłam się z bólem, spać nie mogłam przez ból i wstałam z bólem, już o 6 wypiłam z TŻ kawę i nadal mnie bolo, chyba zaraz się ogarnę i wyskoczę do apteki po paracetamol
Stary 2012-10-05, 09:31   #1407
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
dokładnie ten Kupiłam w biedrze.

Pstryczku wow, jak brzuchol No nie mogę się napatrzeć Mój to jeszcze taki maleńki jest....
to widzę, że wszystkie razem powinnyśmy na zakupy chodzic ja używam od poniedziałku, na noc się wysmaruję i aż się swiecę- jak psu wiadomo co ale najwazniejsze, że pomaga

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluja mnie te wszystkie poradniki zywieniowe dla przyszlych mam. Staram sie jesc roznorodnie, duzo warzyw, owocow, bialka, rzeczy z pelnego przemialu, ale nie wiem, czy jem tego wystarczajaco.
Czy Wy naprawde codziennie m.in. wypijacie 3-4 szklanki mleka, jecie 8 porcji (po 50g) produktow zawierajacych zboza i 500g warzyw dziennie?
aaaaaa gdzie tam mleka nie powiem- pije sporo, z owocami teraz troche przystopowałam ale na początku ciąży wciągałam kilogramami....
Cytat:
na pewno zrzucisz

Cytat:

Witam w klubie zmęczonych po nocy... ja sie wczoraj położyłam po 23, długo nie mogłam zasnąc bo młody zaczął szalec, aż na boku lezec nie mogłam jak już usnęłam, to mąż wrócił z pracy po 1 i mnie obudził a potem zaczęło tak wiac i padac, że w domu był jeden szum..... także zasnęłam chyba po 3 i obudziłam się pół godz temu

Witam się w 28 tygodniu- czyli zaczynamy z bejbikiem 7 miesiąc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:38   #1408
pstryczek84
Zakorzenienie

Hej
a mi sie tak dobrze dzis spało ze aż zaspałam na śniadanie obiad mam wczorajszy wiec dzis zamierzam sie lenic

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:39   #1409
mitabe
Rozeznanie

Właśnie my zaczynamy dzisiaj 25 tydzień! Jak szybko to leci, chociaż nadal do mnie nie dociera co się bedzie działo, nie potrafię wyobrazić siebie jako mamę. Mimo, że 30 lat a w głowie wiosna jeszcze :p

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:40   #1410
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Doluja mnie te wszystkie poradniki zywieniowe dla przyszlych mam. Staram sie jesc roznorodnie, duzo warzyw, owocow, bialka, rzeczy z pelnego przemialu, ale nie wiem, czy jem tego wystarczajaco.
Czy Wy naprawde codziennie m.in. wypijacie 3-4 szklanki mleka, jecie 8 porcji (po 50g) produktow zawierajacych zboza i 500g warzyw dziennie?
No co Ty ja wogolę nie zwracam uwagi na to, staram sie jeść dużo owoców noi warzyw a tak to wiadomo witaminy w tabletkach + żelazo. JAk wypiję pół szklanki mleka bo mnei zgaga męczy to potem cały ranek spędzam na kibelku
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Ją na szybko bo dopiero co wlecialam do mieszkania ale pochwale sie zdobyczami. I idę nadrabiać
Boskie ciuszki
Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Mnie łapie zadyszka jak leże za długo na plecach, wtedy muszę wstać albo usiąść i przechodzi.

moje dziecko chyba oszczędza mój odbyt bo kopniaki czuję tylko na Ja po wizycie, kręgosłup, żołądek, serduszko, głowa, mózg, nerki ok Maluch waży ponad 700 g czyli według siatki centylowej jest średniakiem i mam nadzieje, że już mu tak zostanie do porodu
Dostałam żelazo bo anemia mi się zaczyna, skopolan i nospę w związku z bólami brzucha, ale szyjka ładna wiec to pewnie nic groźnego. Jedynie moja waga mnie zdołowała, ale lekarz twierdzi, że jak na mój wzrost ok, mimo wszystko dałam sobie szlaban na słodycze

Wstawiam do klubu zdjęcie brzucha, 26 tydzień
Jak się leży na plecach to się właśńie ogranicza dopływ tlenu, pytałam ostatnio gina i mówił że wystarczy zmienić pozycję.
Super że z dzieciaczkiem wszytsko ok
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
spędziłam dzisiaj 5 godzin nad fakturami, które mi koleżanki z pracy podrzuciłyszef stwierdził, że tak w sumie to nic mi nie ejst i mogę im trochę pomóc; no ok, ale jak zobaczyłam to co mi przywiozły, to normalnie
wkurzają mnie ludzie, którzy nie szanują pracy innych i mają gdzieś, że jest posprzątane, a na zewnątrz nie zawsze pogoda pozwalająca na łażenie w butach po domu; ja mam z kolei wujka, który nie rozstaje się praktycznie z papierosami, u niego w domu się pali, w samochodzie też i on nawet się nie zastanawia jak wchodzi z fajką do nas do domu; parę razy zwróciłam mu uwagę i pomruczał sobie pod nosem trochę, ale teraz jak się zapędzi i mnie zobaczy, to od razu wraca za drzwi, fajka na parapet i dopiero wchodzi
no szefa nie zazdroszczę
U mnie najgorzej z paierosami, tzn w domu nikt nie pali, ale jak jedziemy do rodziny męża to tam nałogowcy, brat z żoną palą w kuchni ale to i tak roznoci się po całym mieszkaniu, ostatnio jak byliśy to nie miałam czym oddychać, najgorzej wieczorem, ale nikt nie zwracal uwagi że w ciąży jestem, a juz najgorzej z bratanica Tż, mają małe dziecko i tez palą w domu, bałam się jak byli u nas że tez będzie np w łazience popalać, ale na szczęście zawsze wychodziła na zewnątrz.
Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
co do oddychania, ja tak mam już od paru tygodni, cięzko mi się oddycha bardzo, czasem nie mogę złapać powietrza...
Ja tez tak mam własnie że ciężko mi oddychac, musze od czasu do czasu brac taki głębszy oddech bo mam wrażenie że mi powietrza brakuje.
Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
heej
Witam się dopiero , zabiegany dzień dziś miałam bo podpisywaliśmy umowe u notariusza z nowym mieszkankiem. Po drodzę wstąpiłam do fryzjera i straciłam połowe moich włosów wstawiam fotkę
Gratulacje z okazji podpisania umowy
Super fryzurka

Cytat:
Napisane przez nomenklaturabinominalna Pokaż wiadomość
dziewczęta, Dzień dobry Nie było mnie tu prawie 3 tygodnie i wiem, że nigdy w życiu Was nie nadrobię, ale wiedzcie, że często o Was myślę i brakuje mi forum. Mam nadzieję, że wszystko w porządku u Was, widziałam listę, prawie już wszystkie znamy płci Piękne fotki w klubie i brzuszki też piękne, mój wygląda tak jak brzuszek hope Bokeh, gratuluję, bo z tego co pamiętam, to już jesteś żoną Mieszkamy teraz w rodzinnym domu TŻta na wiosce. Każdy ma tu swojego kompa, z netem jest różnie i po prostu nie mam jak tu wchodzić. Do tego dochodzi brak czasu. TŻta siostra się wyprowadziła, ja już nie pracuję, więc zajmuję się teraz tym domem. Mąż ma młodsze rodzeństwo, ojca i dziadka i stałam się teraz kurą domową Wiem, że Wy prowadzicie swoje domy, macie rodziny i sobie radzicie, ale ja jeszcze nie potrafię tego wszystkiego ogarnąć, wstanę, ugotuję, posprzątam, poodrabiam lekcje z dzieciakami, a potem nagle jest już kolacja i idziemy spać. Ale w ciągu najbliższego tygodnia wyprowadzamy się Trochę zajmmie nam ogarnięcie mieszkania i podłączenie neta, więc mam nadzieję, że uda mi się wtedy do Was powrócić. O ile jeszcze nie macie mnie przeklęte... Trzymajcie się kochane, naprawdę jestem przy Was myślami. Mój bobasek zdrowy, fiutek nie odpadł, TŻ był ze mną na USG i też mu się łezka w oku zakręciła na widok serduszka i jak dzidzia susała paluszki , widziałam, ha Postaram się wrzucić jakąś fotkę ślubną. Buziaki kochane
Fajnie że się odezwałaś, super że z maluszkiem wszystko ok
No i gratulacje z okazji wyprowadzki na swoje bo teraz faktycznie masz dużo obowiązków
Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki...Was nadrobić to....PRZeKICHANE! ale zaraz...ja już po śniadanku...wczoraj byłam u koleżanki....mieliśmy obejrzeć ich łóżeczko dla dzieciątka..a tu bach - przynieśli śrubokręt...rozkręcili i mamy już łóżeczko z nowym materacem....(mała spała w nim miesiąc)....
zwykłe łóżeczko ale za darmochę...
Super Wam sie udało, ubranka też śliczne

U mnie dziś 21 tydzień, i wydaje mi sie że coraz gorzej się czuję. Zdarzająs ię dnie że jestem pałna energii ale przeważnie bym nic nie robiła i tylko leżała, ale wracam do domu i się okazuje że to i to jest do zrobinie więc robię zamiast odpoczywać i wieczorem padam.
A jeszcze wkur... mnie muszki owocowki, nic nie mam na wierzchu, wszystko pochowane, szczelnie pozamykane a one siedza w kuchni na oknie chmarą, nie pomaga mycie okna, wczoraj Tz je odkurzaczem zbierał.
Do tego ban na zakupy ciuszkowe bo jestem prawie bankrutem.
Termometr z Lidla u mnei działa super, testowaliśmy go wczoraj z Tż.
19.02.2013 - Oliwka

Edytowane przez Ifwka
Czas edycji: 2012-10-05 o 09:50
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości