Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 19:40   #1711
Sunshine833
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 cz,II

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja też. jak ktoś mi powie, że mam się cieszyć bo ciąża to taki piękny stan i szybko się kończy to zamorduję. owszem, cieszę się, ale do tego dochodzi tyle stresu i nerwów związanych z plamieniami/krwiakiem, wcześniejszą stratą, że czasami na prawdę chciałabym, żeby już była końcówka.
Widzę, że nie tylko marzę już aby być po porodzie... ulżyło mi trochę bo myslałam, że tak nie można myśleć tylko delektować się tym stanem....w sumie wszystko fajnie pięknie, ale tego nie można, tu się nie ruszysz, tam musisz uważać, nie denerwuj się...już bym chciała mieć dzidzi w domu, i żeby powoli wracało wszystko do normy...wiem, że już nie będzie tak jak było, ale będę wiedziała na czym stoję hehe
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:43   #1712
Agnjeska
Zadomowienie

Oo dziewczyny ja też mam ciągłego smaka na chipsy tylko u mnie to pringelsy paprykowe i muszę całą siłę woli wkładać w to by ich nie kupować (co za dużo to nie zdrowo a pozatym w te nadprogramowe kg by szło ale czasami i tak nie mogę się powstrzymać )

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:57   #1713
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
aj nic sie nie chce eh.. co by tu robic... chyba zabiegi kosmetyczne ;p
Dragusia88 zazdroszczę zabiegów bo ja taka zaniedbana nie będę kłamać że nie mam czasu bo od 15:30 jest sporo ale po prostu mam lenia albo inaczej jestem w ciąży

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki ostatnio jestem strasznie zalatana niestety babcia po wyjściu z Instytut Onkologii podupadła troszkę psychicznie i trzeba ją podtrzymywać na duchu
Odebrałam wczoraj wyniki no i kreatynina ok ale w moczu szczawian wapnia liczne wpw. ( ostatnio pojedyncze), noo i HBG teraz 11,20 a w sierpniu 12,40 czyli leci w dół i LYMPH% 19.30 (norma od 24- 45) w piątek mam wizytę więc może coś przepisze. Kurcze staram się zdrowo odżywiać łykam witaminki a tu dupaaa

Dziewczynki trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty i Dragusia u Ciebie za siusiak
Leonikowa z badaniami tak że HBG dla kobiet w ciąży jest niższa i z tego co kojarzę twoja mieści się w normie, a na LYMP% nie ma co patrzeć jeśli nie miałaś robionego rozmzu ręcznego i to są badania szczegółowe do PLT i pozostałych związanych z płytkami krwi więc jeśli PLT masz ok to tymi LYMP%, MXD%, NEUT% nie ma się co przejmować bo są robione komputerowo i są niedokładne więc je się ocenia na podstawie PLT, RBC i innych tak mi lekarz tłumaczył.
No i wlaśnie gdyby na te tak jakby podgrupy patrzeć to ja po miesiącu mam gorsze badania ma LYMP 17,9 a mxd u neut za duzo i za mało mpv. Ale gdyby nie patrzeć na te tak jakby podgrupy to po miesiącu mam lepsze wyniki krwi mimo iż chorowałam na grypę biorę tylko kwas foliowy i obecnie mam zakażenie dróg moczowych.
Leonikowa a najważniejsze dla kobiet w ciąży są całkiem inne przedziały a maszyna nie wie że jesteś w ciąży i ci zaznaczy jak dla normalnego człowieka, bo my w ciąży to podobno nienormalne jesteśmy tak powiedział mój lekarz

mam nadzieję że z babcią lepiej zdrowia życzę dużo babci

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Nie ma gina w domu i nie ma plamienia
nie wiem co mam robić.. tak sobie mysle ze takie baldorozowe to sie chyba zdarza.. gdyym miala czarne majtki to nawet bym nie zauwazyla..
na dodatek czuje od rana jakbym popuszczała mocz i mam wilgotne majtki w miejscu gdzie jest cewka osiwieje
Nie chce jechać do szpitala bo mnie sponiewierają i tyle..

Joasiu ja chodze pobierać do przychodni na aleja bo oni mają współke ze szpitalem tylko ze tam nigdy nie ma kolejek, zawsze jest puściutko i wyniki mam normalnie w ten sam dzien do odebrania w szpitalu. A no i dużo taniej niż pywatnie bo wczesniej chodzilam dodiagnostyki na słoneczko, ale w szpitalne cenu duzo nizsze a na to samo wychodzi

Cytat:
Chyba jednorazowe.. bo nic narazie nie widać. I gdybym miała czarne majtki to bym nie wiedziała że ogole coś si edziało bo to bardzo blade było ale moje oko ktore bacznie obserwuje papier oczywiscie musialo wyczaić
CHyba nie bede dzwonic do gina bo raz juz bylam u niego z bezowym plamieniem i powiedzial zeby nic nie robic i sie zdarza.. a w szpitalu mnie wymęczą i tyle.. no i oczywisxie nie boje sie szpitala tylko ludzi w nich pracujących zresztą co mam powiedzieć "miałam leciutkie plamienie rano".. nie wiem doradzcie coś..
Tak sobie mysle ze to 16tc wiec juz nie ma co panikowac tak jak na początku. a gina mam w poniedzialek
Lunao mam nadzieję że już wszytsko dobrze pisalam już wyżej strippi co moj lekarz na takie plamki ale szczerze powiedziawszy ja to w panikę bym wpadła i dzownila od razu do lekarza. Więc się nie dziwię Tobie że się denerwujesz choć stres i nerwy nam nie wskazane w tym stanie

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka wkleję linka tutaj ale później usunę ok. Tylko część umeblowana obecnie w niebieskim pokoju jest kino domowe projektor wielkie głośniki itp. czyli raj dużego dziecka brak zdjęć poddasza bo pusty i sypialnia bo nie ma się czym chwalić

Edytowane przez oliwka__
Czas edycji: 2012-10-04 o 19:59
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 19:57   #1714
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Dragusia88 zazdroszczę zabiegów bo ja taka zaniedbana nie będę kłamać że nie mam czasu bo od 15:30 jest sporo ale po prostu mam lenia albo inaczej jestem w ciąży
Oj tak zabiegi kosmetyczne i mi by się przydały...nawet ostatnio chciałam zawitać do kosmetyczki...ale w ciąży to chyba nie za wiele można robić??? czy myślicie, że jakieś maseczki, pillingi itd nie zaszkodza???
Stary 2012-10-04, 20:03   #1715
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Oj tak zabiegi kosmetyczne i mi by się przydały...nawet ostatnio chciałam zawitać do kosmetyczki...ale w ciąży to chyba nie za wiele można robić??? czy myślicie, że jakieś maseczki, pillingi itd nie zaszkodza???
Sunshine83 kosmetyczka będzie wiedziała jakie może ci zrobić na pewno nie można peelingu kawitacyjnego na prądach i zabiegów laserowych. Masaże też nie są dopuszczalne, ale maseczki oczyszczające bez kwasów itp. sądzę że tak ale najlepiej zapytać się one będą wiedzieć.

Tak samo jak z włosami ja się wybieram na farbowanie za 3 tygodnie choć nieświadomie farbowałam w 3 tygodniu ciąży ale nie wiedziałam. Dzięki Bogu moja fryzjerka robi mi taką farbą że do niej nawet rękawiczek nie musi zakładać bo jest tak delikatna i nic jej się z dłońmi nie dzieje farba jest jak szampon do włosów i mogła bym co miesiąc chodzić ale przecież nic się nie stenie jak poczekam do końca I trymestru,
Stary 2012-10-04, 20:14   #1716
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
.....można ,można ......zależy na co masz ochotę ,jakiego efektu oczkujesz no ile kasy chcesz przeznaczyć....
np.tu przykładowe zabiegi w spa :
http://www.spalarnia.com.pl/artykul/...kna-ciaza.html

ale też odrazu widoczne takie np.pazurki -pedicure,mani-, rzęski.....

nie można kwasów, zabiegów ultradżwiękowych-prądowych i z kofeiną......
Stary 2012-10-04, 20:16   #1717
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka (...)
Masz super mieszkanie
I genialne akwarium (;

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:19   #1718
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość

http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaz...w-brzuchu.aspx właśnie przeczytałam i się az wzruszyłam, niby nic takiego, ale jakos tak aż mi łzy pociekły jak pomyślałam, jaki mam już kontakt z maluszkiem....Ale bym Go chciała go już przytulić...
nooo wzruszające

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
... tak dla przypomnienia to miałaś leżeć..... -a nie latać po balkonie i meble demolować...
ale jakbym nie zabrała to by mi zwiało, bo mieszkam na 9 piętrze i tu mocno daje..
a sama w domu jestem
właśnie mąż idzie po Julcię i będą za 10min w domu.

Cytat:
strippi będzie dobrze kochana leż i odpoczywaj a te ślady to z pewnością ewakuujący się krwiak.

strippi mój ginekolog na wizycie potwierdzającej ciążę powiedział tak.
"Proszę nie panikować różowe kropki na wkładce, brązowe lub brązowo podobne plamki to normalka w początku ciąży, przestawia się w środku obciera itp. jak pani będzie miała czerwoną podpaskę to dzwonić do mnie i na pogotowie kropkami się nie przejmujemy to normalne ewentualnie notujemy"
ja wiem, że to łatwo się mówi ale może ma rację nie ma co panikować w sumie ja nie miałam okazji i mam nadzieję, że nie doświadczę lecz co wizyta w wc zanim ściągnę majtki modlę się by była czysta wkładka, i że dzidziuś jest zdrów.

strippi u nas też leje od popłudnia wieje tragedia pogoda się zrobiła prawidziwa jesień i tak już szybko ciemno się robi.

klementyna i strippi ja nie mam aptetytów ja nie mam ochoty na jedzenie a jak już jestem głodna to nie mogę znaleźć odpowiedniego smaku i co chwila co innego jem aż się nie zapcham. Chipsów nie jadam.
Wczoraj na kolację zrobiłam sałatkę domową z serem feta i grilowanym kurczakiem dziś zostało na obiad plus grzanki czosnkowe, wczoraj wyszły ok dziś za dużo czosnku i własnie zagryzam go raz chlebem z dżemem truskawkowym to jakbłkiem
dzięki kochana
już więcej nie było, a z 20min temu dzidziol zawalił takiego kopniaka, że aż mi ręka podskoczyła
co do zachcianek to ja też nie mam takich, ale jak czytam że np zajada chrupki serowe, to nagle chce mi się ich
tak samo jak dziewczyny pisały o sałatce jarzynowej dziś

Cytat:
[/COLOR]Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka wkleję linka ale później usunę ok. Tylko część umeblowana obecnie w niebieskim pokoju jest kino domowe projektor wielkie głośniki itp. czyli raj dużego dziecka brak zdjęć poddasza bo pusty i sypialnia bo nie ma się czym chwalić
wow!! piękny masz dom, cudnie urządzony
nie kopiowałam z linkiem, by potem nie było problemu, że Ty usuniesz, a zostanie w innych postach
Stary 2012-10-04, 20:23   #1719
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, która przeciągnęła się jeszcze do poradni zakaźnej.

z krwi wyszło, że mam toxoplazmozę, niedawno złapaną...
po przeczytaniu info w necie panika mnie straszna ogarnęła.
kota nie mam, nie miałam. przez te ostatnie trzy miesiące spotkałam tylko 2 koty domowe i żadnego nie dotknęłam. nieumytych owoców w ogóle nie tykam, mięso tylko i wyłącznie mocno przetworzone...
masakra jakaś.

termin do zakaźnika mam na 10.10. mam nadzieję, że dziecku nic się nie stanie.

jedyny plus dzisiejszej wizyty to to, że dzieć sobie wesoło brykał, machał łapkami. Gin obstawia już płeć, kazał tz zdjęcie zrobić, żeby porównać za miesiąc czy ma rację, mi na szczęście ani słowem nie wspomniał kto to może być, chociaż jak "widać" to pewnie jajka no bo i co innego?
Mi jedna lekarka pod koniec poprzedniej ciąży (załapałam jakieś gardłowe sprawy) przepisała jakiś antybiotyk, bo jej koleżanka go brała całą ciążę, bo miała właśnie toxo i dziecko urodziło się zdrowe. Więc jak widać można. No i mocno trzymam kciuki, żeby tutaj było też szczęśliwe rozwiązanie... mnie też się wydaje, że teraz normalnie mają na to sposoby i po to robią badania, żeby wykryć i leczyć.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:26   #1720
Luna0
Zakorzenienie

[QUOTE=Dragusia88;36906996
a którą część Zmierzchu? ja dziś oglądałąm pierwszą i też jadłam lody :P hehe już się listopada nie mogę doczekać premiery najnowszej części
[/QUOTE] Pierwszą, bo oglądne sobie codziennie jedną
też czekam na najnowszą

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam Zmierzch.. oglądałam już wszystkie części chyba 1000 razy.. znam dokładnie, a jak się nudzę to znów oglądam..
też czekam na premierę ostatniej części..

a czy tam w tej przychodni to można wszystkie badania zrobić?
i w którym miejscu się to odbiera w szpitalu?
No ja zawsze oglądam zmierzch lub harrego pottera jak leniuchuje w domu, wtedy sobie puszczam całą sage
Najbardziej lubie 1cz czwartej części

Tak wszystkie mozna na skierowanie jak i prywatnie, a odbiera się na analityce w szpitalu czyli jak wchodzisz głónym wejściem i idziesz w dół i tam jest analityka a na korytarzu okienko dajesz rachunek a Pani Ci daje wyniki, jak robie rano to o 13-14 już przyjeżdzam po wyniki i są
Polecam bo naprawdę dużo mniej zachodu i oszczędniej niż gdziekolwiek indziej.. bo w szpitalu to są mega kolejki.. i chociaż Pani mówią że można na aleja to i tak ludzie uparcie chodzą do szpitala

Jeśli jest jakies poważniejsze badanie to wysyłają do Krakowa i to trwa dłużej po ok 2tyg ale chyba wszędzie tak jest, mi chodzi o badania antyTPO itp czyli bardziej skomplikowane

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
chleb w jajku?
Lunka, chyba piszesz jednak o czyms innym czy czasem nie o kromce chleba, ktora sie obtacza w jajku i smazy na patelni?
Tak czytam ze zrozumieniem że myślałam ze o to samo chodzi mi chodzi własnie o tą kromke

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
ja też. jak ktoś mi powie, że mam się cieszyć bo ciąża to taki piękny stan i szybko się kończy to zamorduję. owszem, cieszę się, ale do tego dochodzi tyle stresu i nerwów związanych z plamieniami/krwiakiem, wcześniejszą stratą, że czasami na prawdę chciałabym, żeby już była końcówka.
ja też, zatłuke! My AM to wogole najlepiej przeczekać w kącie a o ciąży informaować ludzi jak się dziecko urodzi
Nie ma to nic wspolnego z jakimkolwiek fajnym stanem... i naprawdę na drugie dziecko będzie mi ciężko się zdecydować właśnie przez ten stres

Cytat:
strippi mój ginekolog na wizycie potwierdzającej ciążę powiedział tak.
"Proszę nie panikować różowe kropki na wkładce, brązowe lub brązowo podobne plamki to normalka w początku ciąży, przestawia się w środku obciera itp. jak pani będzie miała czerwoną podpaskę to dzwonić do mnie i na pogotowie kropkami się nie przejmujemy to normalne ewentualnie notujemy"
ja wiem, że to łatwo się mówi ale może ma rację nie ma co panikować w sumie ja nie miałam okazji i mam nadzieję, że nie doświadczę lecz co wizyta w wc zanim ściągnę majtki modlę się by była czysta wkładka, i że dzidziuś jest zdrów.

moni_ka.g ja stwierdziłam, że w ciąży chyba osiwieję .
Nie dość, że mi się wlecze czas wydaje mi się że stoję w miejscu z tą ciążą, to jeszcze schizy z każdym wyjściem do toalety czy wszystko ok, plus na przemian grypka, przeziębienie, teraz zapalenie dróg moczowych i tabletki no normalnie stres na całego dziecko to będzie pewnie tak zestresowane że brak słów.
Słowa Twojego ginekologa mnie bardzo uspokoiły, dziękuje
a z tym modleniem przed kiblem mam to samo.. i za kazdym razem patrze na piekny biały śluz na papierze jakbym wygrala w totolotka
Co do schiz i osiwnienia to czuje dokładnie to samo...

Cytat:
[/COLOR]Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka wkleję linka tutaj ale później usunę ok. Tylko część umeblowana obecnie w niebieskim pokoju jest kino domowe projektor wielkie głośniki itp. czyli raj dużego dziecka brak zdjęć poddasza bo pusty i sypialnia bo nie ma się czym chwalić
aaaaaaaa jakie piękne!
ale to chyba dom a nie mieszkania piękne, gratuluje

Cytat:
Jako kosmetyczka bez doświadczenia ale z dużą teorią moge powiedzieć że oczywiście można, jest dużo zabiegów dla kobiet w ciąży i większość maseczek, peelingów itp. można stosować
można wyregulować brwi
z tym że nie ma szans na zabiegi tj prądy, galwanizacje itp. ale chyba da się bez tego żyć

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:27   #1721
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.....można ,można ......zależy na co masz ochotę ,jakiego efektu oczkujesz no ile kasy chcesz przeznaczyć....
np.tu przykładowe zabiegi w spa :
http://www.spalarnia.com.pl/artykul/...kna-ciaza.html

ale też odrazu widoczne takie np.pazurki -pedicure,mani-, rzęski.....

nie można kwasów, zabiegów ultradżwiękowych-prądowych i z kofeiną......

O kurczę ale fajne spa nawet niedaleko 40 km to jak do Poznania Jakie fajne zabiegi mają chyba się skuszę na jakąś wizytę może tż zaciągnę
Stary 2012-10-04, 20:36   #1722
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:

Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka wkleję linka tutaj ale później usunę ok. Tylko część umeblowana obecnie w niebieskim pokoju jest kino domowe projektor wielkie głośniki itp. czyli raj dużego dziecka brak zdjęć poddasza bo pusty i sypialnia bo nie ma się czym chwalić
Oliwka no nie ma się czym chwalić super chacjenda!
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:39   #1723
Leonikowa
Rozeznanie

Strpippi LunaO uważajcie na siebie i dużo odpoczywajcie

oliwka_ dziękuję za odpowiedź troszeczkę się uspokoiłam (wiadomo człowiek jak odbiera wyniki to pierwsze co to patrzy czy się w normie mieści a jak nie to już się martwi )

dziewczyny pojechaliśmy dzisiaj z Tż do centrum handlowego i weszliśmy do GAP -a zobaczyć jakie mają ubranka dla maluszków, wchodzimy i wiadomo dzień dobry dzień dobry itd. oglądamy podchodzi pani i pyt. czy może nam pomóc, odpowiadamy pani, że nie dziękujemy i nic dalej kobieta stoi koło nas i miałam uczucie jakbym nas pilnowała bo chce jej te wszystkie ubranka do torebki wsadzić, dotknęłam wieszaka a ona już a jaki numer pani szuka itd. nie mielismy żadnej możliwości spokojnie sobie pooglądać tych ubranek kurcze wiadomo kultura kultura ale czuliśmy się z Tż bardzo osaczeni przez tą kobitę, że wyszliśmy ze sklepu.....

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:47   #1724
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

dragusia88 CO MASZ W SRODKU !!!!

qrde powiem wam ze ja to ost jakas glupia jestm, wszytsko co zle mnie spotyka, wczoraj ten bus a dzis jak szlam do pracy to widzialam jak ban (tramwaj) potraca chlopaka - w sumie troche jego wina bo przebiegal przez jezdnie tam gdzie nie wolno, ale dziwi mnie ze nie popatrzal na strony i nie widzial ze cos jedzie w jego kierunku NA SZCZESCIE nic wielkiego mu sie stalo, no ale i tak sie do pracy spoznilam ( na szczescie az tylko 15 min - szef zrozumial) bo musialam policji powiedziec co widzialam,
http://www.ba.no/nyheter/article6268014.ece

dzis nie wiem chyba z tego calego stresu na dole po lewej mnie pobolewa, ciagnie kloje ehhh
zyc nie umierac

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:52   #1725
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny pojechaliśmy dzisiaj z Tż do centrum handlowego i weszliśmy do GAP -a zobaczyć jakie mają ubranka dla maluszków, wchodzimy i wiadomo dzień dobry dzień dobry itd. oglądamy podchodzi pani i pyt. czy może nam pomóc, odpowiadamy pani, że nie dziękujemy i nic dalej kobieta stoi koło nas i miałam uczucie jakbym nas pilnowała bo chce jej te wszystkie ubranka do torebki wsadzić, dotknęłam wieszaka a ona już a jaki numer pani szuka itd. nie mielismy żadnej możliwości spokojnie sobie pooglądać tych ubranek kurcze wiadomo kultura kultura ale czuliśmy się z Tż bardzo osaczeni przez tą kobitę, że wyszliśmy ze sklepu.....
Nienawidze!
Zawsze jak tak sie czuje to wychodze ze sklepu...
w kosmetycznych typu natura się czuje jak złodziejka czasami.. jakby nie mogły dykretniej mnie obserwować..
a z ciuchami jak ktoś nie przyjmuje mojej odmowy "nie dziękuje" to wychodze obrazona bo nienawidze narzucania i chodzby nie wiem co to nie kupie w takim sklepie.. tego typu sklep to house i cropp

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-04, 20:55   #1726
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
dragusia88 CO MASZ W SRODKU !!!!

qrde powiem wam ze ja to ost jakas glupia jestm, wszytsko co zle mnie spotyka, wczoraj ten bus a dzis jak szlam do pracy to widzialam jak ban (tramwaj) potraca chlopaka - w sumie troche jego wina bo przebiegal przez jezdnie tam gdzie nie wolno, ale dziwi mnie ze nie popatrzal na strony i nie widzial ze cos jedzie w jego kierunku NA SZCZESCIE nic wielkiego mu sie stalo, no ale i tak sie do pracy spoznilam ( na szczescie az tylko 15 min - szef zrozumial) bo musialam policji powiedziec co widzialam,

dzis nie wiem chyba z tego calego stresu na dole po lewej mnie pobolewa, ciagnie kloje ehhh
zyc nie umierac

ojjj to faktycznie nieprzyjemna sytuacja ale dobrze, że nic mu się nie stało, miał chłopak wielkie szczęście

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-10-04, 21:00   #1727
anika_s
Wtajemniczenie

Witajcie Kochane Mamuśki
Kurcze mam taki szalony tydzień mimo iż od wczoraj na urlopie niedawno wróciłam do domu. W sobotę jest ślub mojej młodszej siostrzyczki i jest...
totalne szaleństwo zakupy, sprzątanie, dopinanie wszystkiego na ostatni guzik, odbiór kreacji itp Więc wybaczcie że ostatnimi czasy troszkę ucichłam ale po niedzieli obiecuję poprawę.
I wiecie co! odkryłam dziś że już jestem w II trymestrze
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:03   #1728
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

kupilibyscie

http://allegro.pl/spodnie-ogrodniczk...673442295.html

zastanawiam sie by siostra w pl musiala zamowic a jak polece yhhm to akurat jak sie znalazl

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:03   #1729
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__

[COLOR=Silver

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

[/COLOR]Któraś wcześniej pytała czy mam zdjęcia mieszkanka wkleję linka tutaj ale później usunę ok. Tylko część umeblowana obecnie w niebieskim pokoju jest kino domowe projektor wielkie głośniki itp. czyli raj dużego dziecka brak zdjęć poddasza bo pusty i sypialnia bo nie ma się czym chwalić

przepięknie urządzony dom sama wszystko projektowałaś ???

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-10-04, 21:12   #1730
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
O kurczę ale fajne spa nawet niedaleko 40 km to jak do Poznania Jakie fajne zabiegi mają chyba się skuszę na jakąś wizytę może tż zaciągnę
No ponoć fajne jest i słyszałam ze jest ono Ostrowskiej z lombardu, ale nie wiem na sto proc. Dzięki dziewczyny za kosmetyczne porady chyba się na coś wybiore zreklasowac trochę od tych wszystkich stresów
Stary 2012-10-04, 21:27   #1731
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
oby hehe

ja też uwielbiam i ogladam po setki raz ostatnio non stop zwiastuny nowej czesci ogladalam hehe .
ja to samo..

i gdzie Ty jesteś? Ja chcę iść spać, a Ciebie dalej z żadną informacją nie ma..

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość

a moje kolezanki, w tym kierowniczka dzialu namawiaja mnie na L4.. praca jest rzeczywiscie ciezka, caly czas stanie na nogach, albo kasa, albo odwieszanie ubran z przymierzalni, roznoszenie towaru - czyli dzwiganie, schylanie sie, obciazenie nog i kregoslupa.
No i mnie namawiaja, zebym sobie przemyslila przejscie na "zakaz wykonywania pracy" (tak sie w Niemczech to nazywa).. porozmawiam jutro z lekarzem,, gdyz faktycznie po dzisiejszym dniu bola mnie nogi, spuchniete kolana, i bol plecow.. a niby sie oszczedzalam )
nie no kochana, gdzie tam moj ja bym takich cudownosci w zyciu nie zrobila
przepis zmodyfikowany skopiowalam ze swojego bloga, ale on jest tu na wizazu, dostepny na zaproszenie... glownie o modnych ciuszkach (takie moje zboczenie zawodowe)

a ja mialam tez miec dzisiaj termin i lekarz przesunal na jutro... wiec czekam jeszcze jeden dzien
ja bym poszła na L4..
i kciuki za jutrzejszą wizytę

Cytat:

ale jaja!!!!! oglądam sobie tv leże z ręką na brzuchu i nagle czuje jak mi się coś tam w brzuchu wierci!!!!!! nie wiem jak to opisać ale to musi być to!!!!
to na pewno TO!

Cytat:
Napisane przez klaudynkaja Pokaż wiadomość
ja już po wizycie, która przeciągnęła się jeszcze do poradni zakaźnej.

z krwi wyszło, że mam toxoplazmozę, niedawno złapaną...
po przeczytaniu info w necie panika mnie straszna ogarnęła.
kota nie mam, nie miałam. przez te ostatnie trzy miesiące spotkałam tylko 2 koty domowe i żadnego nie dotknęłam. nieumytych owoców w ogóle nie tykam, mięso tylko i wyłącznie mocno przetworzone...
masakra jakaś.

termin do zakaźnika mam na 10.10. mam nadzieję, że dziecku nic się nie stanie.

jedyny plus dzisiejszej wizyty to to, że dzieć sobie wesoło brykał, machał łapkami. Gin obstawia już płeć, kazał tz zdjęcie zrobić, żeby porównać za miesiąc czy ma rację, mi na szczęście ani słowem nie wspomniał kto to może być, chociaż jak "widać" to pewnie jajka no bo i co innego?
nie martw się.. zajmą się wami i będzie ok..

Olivka piękny dom.. zazdraszczam, zwłaszcza łazienki.. cudna..

Cytat:

Cytat:
Nienawidze!
Zawsze jak tak sie czuje to wychodze ze sklepu...
w kosmetycznych typu natura się czuje jak złodziejka czasami.. jakby nie mogły dykretniej mnie obserwować..
a z ciuchami jak ktoś nie przyjmuje mojej odmowy "nie dziękuje" to wychodze obrazona bo nienawidze narzucania i chodzby nie wiem co to nie kupie w takim sklepie.. tego typu sklep to house i cropp
Boże.. jak ja tego nienawidzę..
raz mówię, że dziękuję, oglądam, w ta łazi i łazi..
szlag mnie trafia i też wychodzę, a o housie i croppie to już nie wspomnę.. grrr...

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:32   #1732
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

Cytat:

zyc nie umierac
o matko
to faktycznie miałaś przeżycia, teraz musisz się zrelaksować

Cytat:
Napisane przez anika_s Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane Mamuśki
Kurcze mam taki szalony tydzień mimo iż od wczoraj na urlopie niedawno wróciłam do domu. W sobotę jest ślub mojej młodszej siostrzyczki i jest...
totalne szaleństwo zakupy, sprzątanie, dopinanie wszystkiego na ostatni guzik, odbiór kreacji itp Więc wybaczcie że ostatnimi czasy troszkę ucichłam ale po niedzieli obiecuję poprawę.
I wiecie co! odkryłam dziś że już jestem w II trymestrze
za 2 trymestr

Cytat:
kupilibyscie

http://allegro.pl/spodnie-ogrodniczk...673442295.html

zastanawiam sie by siostra w pl musiala zamowic a jak polece yhhm to akurat jak sie znalazl
fajne są, ja miałam podobne tylko nie ogrodniczki, a zwykłe ciążowe z brzuchem.

Dragusiaaa!! Czekamy na Ciebie!!!
Stary 2012-10-04, 21:34   #1733
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
ja to samo..

JESTEM!!!!!!
no wiec było 30minut opoznienia.
wchodze i usg mi robila chyba z pol godziny bo u mnie siedzi leń! leży dziecko dupą do świata zgięte nogi zgięte łokcie twarzy nie widać bo patrzy do środka mnie tak jakby. wierci mi po brzuchu, kurde liczyłam na zdj buzi a tu lipa plec tez nie widac ;/ to juz spodnie prawie na dole zeby jakos sie do niego dostać i juz miala rezygnowac i mówi JEST! odsłonił się na sekunde bach zatrzymała (ale bez foty) i mówi CHŁOPAK!!!!!! :JUPI: STARCZYŁO I DLA MNIE SIUSIAKÓW :JUPI: HEHEHEHE I ODDYCHNELAM Z ULGA ZE CHOCIAŻ TO WIEM JUZ
tak więc mój synek leży nogi ma na dole dupsko z boku po lewej a glowa wyzej. jak sie nie odwroci to raz bedzie mnie walił po pęcherzu a dwa cc. ale to jeszcze czas. do tego trzeba powtorzyc co z ta infekcja. eh kamien z głowy. z głowa ok tylko twarzy i wargi nie widac, serce bije. stopy widziałam :d

możecie iść spać

Strippi prosze synka o wpisanie na liste

a i waży 313 gram co wskazuje na 19tydzien 3 dzien i tp 25 luty. rośnie leń jak na drożdzach

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-10-04 o 21:37
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:36   #1734
joanna200
Rozeznanie

Cytat:
JESTEM!!!!!!
wchodze i usg mi robila chyba z pol godziny bo u mnie siedzi leń! leży dziecko dupą do świata zgięte nogi zgięte łokcie twarzy nie widać bo patrzy do środka mnie tak jakby. wierci mi po brzuchu, kurde liczyłam na zdj buzi a tu lipa plec tez nie widac ;/ to juz spodnie prawie na dole zeby jakos sie do niego dostać i juz miala rezygnowac i mówi JEST! odsłonił się na sekunde bach zatrzymała (ale bez foty) i mówi CHŁOPAK!!!!!! :JUPI: STARCZYŁO I DLA MNIE SIUSIAKÓW :JUPI: HEHEHEHE I ODDYCHNELAM Z ULGA ZE CHOCIAŻ TO WIEM JUZ
tak więc mój synek leży nogi ma na dole dupsko z boku po lewej a glowa wyzej. jak sie nie odwroci to raz bedzie mnie walił po pęcherzu a dwa cc. ale to jeszcze czas. do tego trzeba powtorzyc co z ta infekcja. eh kamien z głowy. z głowa ok tylko twarzy i wargi nie widac, serce bije. stopy widziałam :d

możecie iść spać

ha mówiłam że siusiak..

dobranoc..

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:40   #1735
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
Masz super mieszkanie
I genialne akwarium
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nooo wzruszające

ale jakbym nie zabrała to by mi zwiało, bo mieszkam na 9 piętrze i tu mocno daje..
a sama w domu jestem
właśnie mąż idzie po Julcię i będą za 10min w domu.

dzięki kochana
już więcej nie było, a z 20min temu dzidziol zawalił takiego kopniaka, że aż mi ręka podskoczyła
co do zachcianek to ja też nie mam takich, ale jak czytam że np zajada chrupki serowe, to nagle chce mi się ich
tak samo jak dziewczyny pisały o sałatce jarzynowej dziś

wow!! piękny masz dom, cudnie urządzony
nie kopiowałam z linkiem, by potem nie było problemu, że Ty usuniesz, a zostanie w innych postach
Strippi cieszę że maluszek dał znać o sobie będzie dobrze

sałatkę jarzynową robiłam w sobotę i jakoś stoi w lodówce pewnie będzie do wyrzucenia.

Dziękuję

Cytat:
Pierwszą, bo oglądne sobie codziennie jedną
też czekam na najnowszą

No ja zawsze oglądam zmierzch lub harrego pottera jak leniuchuje w domu, wtedy sobie puszczam całą sage
Najbardziej lubie 1cz czwartej części

Tak wszystkie mozna na skierowanie jak i prywatnie, a odbiera się na analityce w szpitalu czyli jak wchodzisz głónym wejściem i idziesz w dół i tam jest analityka a na korytarzu okienko dajesz rachunek a Pani Ci daje wyniki, jak robie rano to o 13-14 już przyjeżdzam po wyniki i są
Polecam bo naprawdę dużo mniej zachodu i oszczędniej niż gdziekolwiek indziej.. bo w szpitalu to są mega kolejki.. i chociaż Pani mówią że można na aleja to i tak ludzie uparcie chodzą do szpitala

Jeśli jest jakies poważniejsze badanie to wysyłają do Krakowa i to trwa dłużej po ok 2tyg ale chyba wszędzie tak jest, mi chodzi o badania antyTPO itp czyli bardziej skomplikowane

Tak czytam ze zrozumieniem że myślałam ze o to samo chodzi mi chodzi własnie o tą kromke

ja też, zatłuke! My AM to wogole najlepiej przeczekać w kącie a o ciąży informaować ludzi jak się dziecko urodzi
Nie ma to nic wspolnego z jakimkolwiek fajnym stanem... i naprawdę na drugie dziecko będzie mi ciężko się zdecydować właśnie przez ten stres

Słowa Twojego ginekologa mnie bardzo uspokoiły, dziękuje
a z tym modleniem przed kiblem mam to samo.. i za kazdym razem patrze na piekny biały śluz na papierze jakbym wygrala w totolotka
Co do schiz i osiwnienia to czuje dokładnie to samo...

aaaaaaaa jakie piękne!
ale to chyba dom a nie mieszkania piękne, gratuluje

Jako kosmetyczka bez doświadczenia ale z dużą teorią moge powiedzieć że oczywiście można, jest dużo zabiegów dla kobiet w ciąży i większość maseczek, peelingów itp. można stosować
można wyregulować brwi
z tym że nie ma szans na zabiegi tj prądy, galwanizacje itp. ale chyba da się bez tego żyć
Lunao cieszę się, że mój ginekolog Ci pomógł i uspokoił
No domek, mieszkanko w domku Dziękuję

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
Oliwka no nie ma się czym chwalić super chacjenda!
LiwkaO dziękuję chodziło mi o strych że pusty to nie mam zdjęć jak zrobie pokoik dziecięcy to się pochwalę

Cytat:

oliwka_ dziękuję za odpowiedź troszeczkę się uspokoiłam (wiadomo człowiek jak odbiera wyniki to pierwsze co to patrzy czy się w normie mieści a jak nie to już się martwi )

Leonikowa ja takiej Pani w sklepie mówię, że własnie dzięki jej zachowaniu nic nie kupię bo jest natrętna wiem, że one też muszą bo są obserwowane ale bez przesady.
Stary 2012-10-04, 21:43   #1736
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
możecie iść spać

a i waży 313 gram co wskazuje na 19tydzien 3 dzien i tp 25 luty. rośnie leń jak na drożdzach
jest siusiak super że po Twojej myśli

i dzięki Ci wielkie, możemy już iść spać mnie już oczy pieką, paa

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-10-04, 21:46   #1737
Chanel_Coco
Raczkowanie

Cytat:
CHŁOPAK!!!!!! :JUPI: STARCZYŁO I DLA MNIE SIUSIAKÓW :JUPI: HEHEHEHE I ODDYCHNELAM Z ULGA ZE CHOCIAŻ TO WIEM JUZ
No wkońcu, czekałam na te wieści, jakby to co najmniej o płeć mojego dziecka chodziło hehe

brawoooo za wizytę

Gratulacje siusiaka!!!

Leniwy ten Twój maluszek, ale wyczuł spraw że mamusia i całe forum chce poznać kim jest hehe
Chanel_Coco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:51   #1738
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chanel_Coco Pokaż wiadomość
Leniwy ten Twój maluszek, ale wyczuł spraw że mamusia i całe forum chce poznać kim jest hehe
hehe leniwy po mamusi ja juz mysle ze bedzie grzecznie dlugo spal jak mamusia a tatusia rano do pracy wyslemy hihi

ale mam non stop usmiech na twarzy

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:54   #1739
oliwka__
Zakorzenienie

Cytat:
JESTEM!!!!!!

możecie iść spać

Dragusia88 gratuluję synusia i że wszytsko ok

Cytat:
ja to samo..

ja bym poszła na L4..
i kciuki za jutrzejszą wizytę

to na pewno TO!

nie martw się.. zajmą się wami i będzie ok..

Olivka piękny dom.. zazdraszczam, zwłaszcza łazienki.. cudna..

Boże.. jak ja tego nienawidzę..
raz mówię, że dziękuję, oglądam, w ta łazi i łazi..
szlag mnie trafia i też wychodzę, a o housie i croppie to już nie wspomnę.. grrr...
joanna200 dziękuję płytki wybierał tż tz te zielone bo ja nie mogłam się zdecydować jaki kolor dołączyć czy błękitny czy fioletowy i tż postawił na zielony i wygląda fajnie

Cytat:
przepięknie urządzony dom sama wszystko projektowałaś ???
Leonikowa w jakiś 90% sama z tż, nie mieliśmy za dużego manewru więc tylko jedna ściana wyleciała. Problem był z ułożeniem płytek w łazience i tu wzięliśmy projektantkę która zrobiłam nam wizualizację tak jak my chcieliśmy i według swojej koncepcji. Sami wybieraliśmy płytki prysznic wannę itp. ona tylko wizualzacje robiła. Lecz dzięki niej mamy np. barysol w dużym pokoju i ładną tapetę na ścianie bo nawet o tej marce tapet nie słyszałam. Akwarium to koncepcja tż.

Przepraszam ale nie pamiętam która z Was pisała , że się buduje i tż też hobby to akwarystyka my mamy zrobione bezobsługowe akwarium. Woda się sama podmienia jest już tak po takim czasie dojrzałe że ewentualnie glony z szyby się zetrze raz na mc i ryby karmi tyle obsługi No i raz na parę mc może raz na 3 mc gąbki się wypłucze watę wymieni i dalej żyje swoim życiem.

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Hmm ciekawe czy dla mnie uchowa się jakiś siusiak :P ale ja to dopiero pewnie będę wiedzieć w listopadzie jak i nie na początku grudnia a to daleko
normalnie wlecze mi się ten czas od kiedy wiem o ciąży
Stary 2012-10-04, 21:56   #1740
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
JESTEM!!!!!!

możecie iść spać

wiedziałam
super kochana
już dopisałam

Cytat:
Strippi cieszę że maluszek dał znać o sobie będzie dobrze

sałatkę jarzynową robiłam w sobotę i jakoś stoi w lodówce pewnie będzie do wyrzucenia.

Dziękuję
no wiesz co mogłaś podesłać trochę, ja bym zjadła

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości