Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 19:46   #691
Innocence_89
Rozeznanie

Dot.: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Cześć ponownie
Jesteśmy już po I wizycie u nowego gina - gin bardzo sympatyczny i mam nadzieję, że taki będzie do końca

Potwierdził ciążę , wykluczył pozamaciczną , bąbelek ma 4 mm i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek (mi wg OM wychodzi dziś 5t + 2d) ... dostałam więc skierowanie na betę i jutro lub w pon się wybieram. Jeżeli beta będzie ładnie przyrastać ( ) to kolejna wizyta za ok 5 tyg i wtedy powinno już być słychać serduszko! . Założył mi też kartę ciąży i jako wstępny termin podał 5.06.2013, czyli o 1 dzień później niż mi to obliczył jakiś kalkulator , ale już na kolejnej wizycie powiedział, że powinniśmy znać dobry termin, więc póki co niech na liście zostanie to co jest Mój mąż był ze mną, ale musiał poczekać na zewnątrz, bo usg było dowcipne (na kolejnej ma być już przez brzuch); dopiero po badaniu mąż wszedł do środka i gin na monitorze pokazał mu jeszcze raz kto mieszka w brzuszku Aha no i dostaliśmy pierwsze zdjęcie
Kurcze mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Aha gin dał mi skierowanie na betę, ale to była wizyta prywatna; więc jak będę chciała iść zrobić badanie do normalnej przychodni to będę musiała płacić czy będzie bezpłatnie ?? Jak myślicie ??
Ja płaciłam w szpitalu 25zł
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:44   #692
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
JennyAniolek za betę będziesz musiała zapłacić bo jest od prywatnego lekarza a skierowanie wówczas nie ejst potrzebne u mnie w kielcach koszt tego badania to 30 zł a wyniki miałam za godzinę
Cytat:
Napisane przez Innocence_89 Pokaż wiadomość
Ja płaciłam w szpitalu 25zł
Dzięki za info
Zobaczymy jutro/w pon jak to będzie

Ale jeżeli beta będzie przyrastać to mam jeszcze zrobić do kolejnej wizyty wyniki na krew, mocz i cukier + tokso (mogę, a nie muszę).

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:44   #693
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Chciałabym dołączyć do Was. Może pare słów o mnie jestem z Kielc razem z męzem staraliśmy sie ponad 2 lata o maleństw aż się w koncu udało 23 września zobaczyłam II kreski obecnie jestem w 6 tc a poród mam na 30 maja . Jest może któraś z was z Kielc?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

widze że jest rozmowa tygodnia ciąży mój lekarz liczył od dnia ostatnij miesiączki a na usg kazal przyjśc w 8 tygodniu ale widzę że niektóre z was to w 10 były może 8 to za wcześnie bo chciałabym żeby juz było widać bijące serduszko
Witaj Ja będę szła w 7tc

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Ja nie do końca wierzę w suwaczki i różnego rodzaju strony internetowe, bo np tu mój termin porodu to 8 czerwca gdzie w teorii powinien być 9
A tutaj np kiedy wpisuję termin porodu 9 czerwca to suwaczek pokazuje, że jestem w 4t6d ciąży.

Ale dla mnie nie jest to istotne- dzień w tą czy w tamtą...
No niby dzień czy dwa to bez różnicy,ale w takim razie jak mam liczyć? Kto podpowie??
Są 2 różne kalkulatorki. W obu wpisuje się datę porodu tylko. No i w jednym wychodzi mi ze dzisiaj mam 4t5d ciąży, a w drugim 5t0d. Według tego pierwszego 6 tydzień zacznę w niedzielę, a według tego drugiego już jutro.
Już sama zgłupiałam. Wpisywana jest ta sama data a dwa różne wyniki. Który brać pod uwagę?

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
Trzymaj się kochana Mam nadzieję,że szybko wyjdziecie i będzie wszystko dobrze z Tobą i dzidzią.

Cytat:
to mi wychodzi 20 maj jeś.li tak sie liczy posprzatałam w domq mdli mnie cały czas... oglądałam dziś na allegro wóżki dla bliźniąt aha... nie mówiłam Wam lekarz na 1 usg widział 2 kropeczki ale to nie jest jeszcze pewne po prostu obraz mógł być rozmazany bo to za wcześnie

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Trzymam mocno kciuki napewno będzie dobrze Jeśli to Cie pocieszy to moja siostra też miała na poczatku ciąży krwawienia i teraz ma zdrowego 1,5 rocznego szkaraba. Najważniejsze że zauważyłaś i od razu zareagowałaś.
AAAAA będą forumowe bliźniaki Ale fajnie

Cytat:
Cześć ponownie
Jesteśmy już po I wizycie u nowego gina - gin bardzo sympatyczny i mam nadzieję, że taki będzie do końca

Potwierdził ciążę , wykluczył pozamaciczną , bąbelek ma 4 mm i wg gina ma 4t i 1d, wiec albo poczęcie nastąpiło później niż to sobie obliczyłam albo bąbelek jest za mały jak na swój wiek (mi wg OM wychodzi dziś 5t + 2d) ... dostałam więc skierowanie na betę i jutro lub w pon się wybieram. Jeżeli beta będzie ładnie przyrastać ( ) to kolejna wizyta za ok 5 tyg i wtedy powinno już być słychać serduszko! . Założył mi też kartę ciąży i jako wstępny termin podał 5.06.2013, czyli o 1 dzień później niż mi to obliczył jakiś kalkulator , ale już na kolejnej wizycie powiedział, że powinniśmy znać dobry termin, więc póki co niech na liście zostanie to co jest Mój mąż był ze mną, ale musiał poczekać na zewnątrz, bo usg było dowcipne (na kolejnej ma być już przez brzuch); dopiero po badaniu mąż wszedł do środka i gin na monitorze pokazał mu jeszcze raz kto mieszka w brzuszku Aha no i dostaliśmy pierwsze zdjęcie

Aha gin dał mi skierowanie na betę, ale to była wizyta prywatna; więc jak będę chciała iść zrobić badanie do normalnej przychodni to będę musiała płacić czy będzie bezpłatnie ?? Jak myślicie ??
Super,że już po wizycie. Napewno będzie wszystko ok Na tym etapie rzadko kiedy widać serduszko. Także nie martw się. Pójdziesz następnym razem i będzie napewno

Za betę będziesz musiała zapłacić. U mnie koszt 20zł. Ale nastaw się na więcej bo różne ceny są.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:46   #694
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć ponownie

Nie no wszystko ok. Wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki czyli 5t2d a wiek dzieciątka od zapłodnienia czyli 4t1d. Czyli do zapłodnienia doszło gdzieś 7 dni po ostatniej miesiączce. Przynajmniej ja to tak rozumuje ale może wypowiedzą się bardziej doświadczone.

A ja znów przekombinowałam i idę na wizytę w poniedziałek Brak zdecydowania po prostu mnie dobija. Jak na co dzień jestem osobą konkretną, zdecydowaną, tak teraz nawet nie wiem jaką pastę czy chleb chce kupić.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:56   #695
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
No niby dzień czy dwa to bez różnicy,ale w takim razie jak mam liczyć? Kto podpowie??
Są 2 różne kalkulatorki. W obu wpisuje się datę porodu tylko. No i w jednym wychodzi mi ze dzisiaj mam 4t5d ciąży, a w drugim 5t0d. Według tego pierwszego 6 tydzień zacznę w niedzielę, a według tego drugiego już jutro.
Już sama zgłupiałam. Wpisywana jest ta sama data a dwa różne wyniki. Który brać pod uwagę?
Nie mam pojęcia
U Ciebie tylko 2 dni, a u mnie tydzień wg obliczeń gina

Mi wg OM pokazuje 5t + 2d, a gin stwierdził, że bąbelek ma 4t + 1d A na kalkulatorze nijak nie wiem jak to sobie obliczyć, żeby np. mieć dobry suwaczek, więc póki co pozostaje mi ten z datą z OM

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:
Za betę będziesz musiała zapłacić. U mnie koszt 20zł. Ale nastaw się na więcej bo różne ceny są.
Dzięki za info

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Nie no wszystko ok. Wiek ciąży liczy się od ostatniej miesiączki czyli 5t2d a wiek dzieciątka od zapłodnienia czyli 4t1d. Czyli do zapłodnienia doszło gdzieś 7 dni po ostatniej miesiączce. Przynajmniej ja to tak rozumuje ale może wypowiedzą się bardziej doświadczone.
No ale jeżeli do zapłodnienia doszło ok 7 dni po ostatniej miesiączce to musiałoby to być w okolicach 7.09 (ostatni okres 28-30.09) , a mi testu owu pokazywały 2 kreski w dniach 10-14.09, więc nijak nie pasuje Zakładając termin poczęcia na 11.09 to wiek dziecka wychodzi 3t + 2d, a OM 5t+ 2d. No i w karcie ciąży gin wpisał 5 tydzień, a 5t + 2d to już 6 tydzień ? No chyba, że chodziło mu o skończone tygodnie Sama już nie wiem jak to liczyć . Mam tylko nadzieję, że z bąbelkiem będzie ok i beta będzie ładnie rosła

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

Cytat:
A ja znów przekombinowałam i idę na wizytę w poniedziałek Brak zdecydowania po prostu mnie dobija. Jak na co dzień jestem osobą konkretną, zdecydowaną, tak teraz nawet nie wiem jaką pastę czy chleb chce kupić.
A czemu przekombinowałaś
za wizytę

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
oglądałam dziś na allegro wóżki dla bliźniąt aha... nie mówiłam Wam lekarz na 1 usg widział 2 kropeczki ale to nie jest jeszcze pewne po prostu obraz mógł być rozmazany bo to za wcześnie
Co za wiadomość i oby były 2 maluszki

Mojemu mężowi marzą się bliźniaki, ale póki co na usg była 1 kropeczka

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 20:56   #696
Sateczka
Raczkowanie

Cytat:
JennyAniolek za betę będziesz musiała zapłacić bo jest od prywatnego lekarza a skierowanie wówczas nie ejst potrzebne u mnie w kielcach koszt tego badania to 30 zł a wyniki miałam za godzinę
BECIK - witaj Niech zgadnę... robisz w Diagnostyce? Jeśli tak to wyrób sobie kartę stałego Klienta to i zniżka 5% i wyniki przez internet )
Sateczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:59   #697
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Super,że już po wizycie. Napewno będzie wszystko ok Na tym etapie rzadko kiedy widać serduszko. Także nie martw się. Pójdziesz następnym razem i będzie napewno
Na serduszko się nie nastawiałam, bo to za wcześnie.
Teraz się tylko martwię, żeby wszystko było ok ...

Następna wizyta ma być wg OM w 9t + 6d to już powinno być widać

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-04, 21:05   #698
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Na serduszko się nie nastawiałam, bo to za wcześnie.
Teraz się tylko martwię, żeby wszystko było ok ...

Następna wizyta ma być wg OM w 9t + 6d to już powinno być widać
Mogłabyś wkleić tu linka to tego kalkulatorka z którego ty korzystałaś w obliczeniach? Tego który oblicza według Ostaniej miesiączki?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:38   #699
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia
U Ciebie tylko 2 dni, a u mnie tydzień wg obliczeń gina

Mi wg OM pokazuje 5t + 2d, a gin stwierdził, że bąbelek ma 4t + 1d A na kalkulatorze nijak nie wiem jak to sobie obliczyć, żeby np. mieć dobry suwaczek, więc póki co pozostaje mi ten z datą z OM

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Dzięki za info

---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

No ale jeżeli do zapłodnienia doszło ok 7 dni po ostatniej miesiączce to musiałoby to być w okolicach 7.09 (ostatni okres 28-30.09) , a mi testu owu pokazywały 2 kreski w dniach 10-14.09, więc nijak nie pasuje Zakładając termin poczęcia na 11.09 to wiek dziecka wychodzi 3t + 2d, a OM 5t+ 2d. No i w karcie ciąży gin wpisał 5 tydzień, a 5t + 2d to już 6 tydzień ? No chyba, że chodziło mu o skończone tygodnie Sama już nie wiem jak to liczyć . Mam tylko nadzieję, że z bąbelkiem będzie ok i beta będzie ładnie rosła

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

A czemu przekombinowałaś
za wizytę

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Co za wiadomość i oby były 2 maluszki

To dopytaj się jeszcze u lekarza jak będziesz

Bo miałam iść w piątek do gina i do zupełnie innego niż ten co idę w poniedziałek. Po prostu nie umiem się zdecydować na nikogo. W końcu stanęło na takim co ma prywatną praktykę, pracuje również na NFZ ale gdzie indziej no i pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić.

Aaaaa kupiłam dziś dwa bodziaki na lumpkach w dzień dostawy i zapłaciłam 3 zł Jeden z napisem i love mummy a drugi i love daddy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-04, 22:06   #700
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cześć Dziewczynki! Ja jak zwykle zalatana, czytam Was po autobusach i tramwajach, a jak wieczorem chcę z kompa odpisać, to zapominam co Wam chciałam napisać

Nie martwcie się tak obliczaniem terminu, przecież tylko 5% dzieci rodzi się w wyznaczonym terminie. Jenny, nie martw się, że jest rozbieżność między terminem wg OM i USG, najwazniejsze, że maleństwo jest i się rozwija, wiele czynników mogło wpłynąć na tą różnicę. Będzie ok Daj znać jak beta.

Wiecie co, wreszcie usmażyłam te placki ziemniaczane! Pychotka!

Cieszę się bardzo, że już jutro piątek, oby tylko dzień w pracy minął szybko i bezboleśnie i będzie weekendzik Zaczynamy go parapetówką u koleżanki. W sobotę jedziemy do mojego rodzinnego miasta, żeby:
a. powiedzieć rodzicom radosne wieści
b. zobaczyć po raz pierwszy nasze maleństwo
c. zobaczyć się z moimi dwiema ciężarnymi przyjaciółkami (jedna tuż przed porodem, druga będzie majową mamą jak część z nam)
Więc zapowiada się weekend pełen wrażeń.

A jakie Wy macie plany?

Edytowane przez Ashyshqa
Czas edycji: 2012-10-04 o 22:09
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:21   #701
WioLa_La_Wi
Raczkowanie

GG do WioLa_La_Wi

Powoli nadrabiam zaległości.. wątek pędzi jak nie wiem
Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
CZeść dziewczyny

U mnie dziś przypada 10 tc. od kilku dni moje wszystkie objawy jakby ustąpiły
-brak zgagi
-brak zaparć
-brak wzdęć
- nie chodzę już siku co chwile

boli mnie tylko podbrzusze jak na okres i plecy, zaczynam się martwić do tego nie myślę o dziecku że je mam tylko że ono chce mnie opuścić.

Czy wy macie podobnie czy czujecie jakiś instynkt, co czujecie?
Nawet tak nie myśl!!! Też czasami mi coś włazi do głowy ale wypieram to od razu

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
No ja też tak myśle jak Ty, ale wiesz jak wokoło sibie słysze gadanie innych ciężarówek, młodych mamusiek, straszych kobitek........że lepiej niekupować za dużo "nieapeszyć" i Cię tak wszystkie starszą tekstami że: "a moja szwagierka całą wyprwkę kupiła a w 7 mc dziecko umarło....że sąsiadka kupiła synowej ciuszki a potem dziecko straciła" .......Człowiek potem głupieje i starcha nabiera.... Ja niezamierzam czekać do porodu z kupnem wózka, łóżeczka i innych ważnych rzeczy,wyprawki, kosmetyków i itp. ale też niechce popadać w taki "szał zakupów" i np. nakupować stos ciuszków zawczasu, a i tak ubranka to pewnie kupie jak bede znała płeć, bo po co potem ma np. synek w różowych body spać, a córcia np. w niebieskie Ale serio to napewno zaczniemy z Tż i moimi rodzicami kupować dużo wcześniej wszystko, przed porodem, bo i tak bym do porodu niewytrzymała
Też tak zamierzamy, może nie od razu teraz ale na pewno nie po porodzie, nie wyobrażam sobie nie mieć wózka, łóżeczka, ubranek itd przed porodem. Wiadomo że coś złego może się stać i w 9 mc ale na to już wpływu nie mamy....

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki- Gratuluję Wam wszystkim z całego serduszka.
Wczoraj się dowiedziałam, że jestem w ciąży- planowany poród 25.05.2012
Straaaasznie się cieszę, a mój Kochany chyba jeszcze bardziej
I tak sobie pomyślałam, że fajnie by było z kimś jeszcze podzielić się tą nowiną. Na razie troszkę obawiam się o maleństwo więc wolę nie rozpowiadać tego na lewo i prawo (choć mam ogromną ochotę) Jeśli mnie przyjmiecie z chęcią dołączę ))
GRATULUJĘ!!!

Cytat:
Witam przyszłe mamy
Chciałabym się do Was przyłączyć Jestem w 6 tygodniu ciąży Ciąża była w 100% planowana i wyczekiwana udało się za pierwszym razem byłam już u ginekologa na usg dwa tygodnie temu dzidzi jeszcze nie było widać. Jest pęcherzyk wielkości 14mm... na kolejne usg wybieram się w następny piątek i licze usłyszeć bicie serduszka... Jeśli chodzi o moje objawy to są: wahania nastroju, straszne bóle piersi, mdłości - dość duże, na początku pobolewał mnie brzuch , no i oczywiście co chwile biegam siku.
Mam identyczne objawy...

uff.. jutro nadrabiam resztę... dzisiaj padam.Miłych snów

"A kiedy będziesz moją żoną,
umiłowaną, poślubioną [...]

A kiedy będziesz mężem moim,
rozdzwonią nam się wszystkie dzwony [...]. "

"Kochaj i czyń, co chce
sz"
WioLa_La_Wi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 07:44   #702
lonely_lady
Zakorzenienie

Dzień dobry Wszystkim ja już w pracy- rytuał picia kawusi, zastępuje teraz herbatka owocowa już biorę się za nadrabianie i czytam co tam wczoraj napisałyście
lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:25   #703
Ashyshqa
Zakorzenienie

Dziewczyny jest piatek! Mimo zimna swiat odrazu stal sie lepszy
Zycze tym z nas, ktore pracuja aby nic Wam nie zaklocilo piatkowej atmosfery w pracy a tym, ktore sa w domku aby Tzeci jak najszybciej powracali z pracy by zaczal sie weekend na dobre.

Vil, jestem mysli z Toba. Zobacz jaka masz dzielna kruszynke! Wierze, ze wszystko bedzoe dobrze. No i niech internet Ci smiga cobys mogla byc z nami na biezaco.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 08:39   #704
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Super,że dołączyłaś!

uuu cena faktycznie powalająca jak za kilka badań:/ No ale jak mus to mus

Cynamonowa jesteś w tym samym terminie co ja 4t5d ciąży Będziemy razem rodzić eheh. Tylko mi wychodzi termin na 8 czerwca Jak Ty sobie liczyłaś? Bo ja liczyłam tak jak lekarz liczy czyli 1 dzień ostatniej miesiączki + 7 dni - 3 miesiące.
W moim przypadku 1 września + 7 dni-3 miesiące=8.06.2013
U Ciebie będzie chyba tak samo

Dzisiaj od rana coś robiłam. Wstawiłam obiad,pomyłam naczynia, poskładałam ciuchy i pochowałam je do szafek,pomyłam podłogi,poscierałam kurze. Później krótki spacer z dziećmi bo padać zaczęło:/
brzuszek znowu dzisiaj troszke ćmi, a już było kilka dni spokoju. Pewnie przez to,że dzisiaj troszkę się za dużo poruszałam czy co?
zaskoczyła mnie ta cena, ale tak jak piszesz jak mus to mus

ale miałaś pracowity dzień, mnie też często boli brzuch, czasem to nawet dosyć mocno

Dziewczyny jak Wy liczycie te dni, bo ja już zgłupiałam...
termin mojej ostatniej miesiączki to 2 sierpień, gin powiedział że zapłodnienie nastąpiło jakoś pod koniec sierpnia i, że jestem gdzieś w 6 tygodniu, a jak robił mi dowcipne usg to na monitorze pojawiła się data porodu- według tego programu był to 25.05.2013

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
lonely świetna historia

A mi powiedział że genetyczne robi się między 13 a 15 tc. Każda ma inną wersje.
faktycznie każda ma inną wersję

Cytat:
Ja liczyłam tak samo jak Ty Tylko w moim przypadku 2 września + 7dni - 3 miesiące= 9.06.2013

Wydaje mi się, że u Ciebie dzisiaj jest 4t6d- albo ja coś źle liczę
Bo w Twoim przypadku:
od 1 do 7 września to pierwszy tydzień,
od 8 do 14 września to drugi tydzień,
od 15 do 21 września to trzeci tydzień,
od 22 do 28 września to czwarty tydzień,
i 29,30 września to 2 dni, a 1,2,3 i 4 października to 4 dni więc 2+4 to 6 dni, czyli wychodzi mi 4tygodnie i 6 dni
hmmm.... według tego sposobu to u mnie by było 2 sierpnia + 7dni - 3 miesiące= 09.05.2013
no i byłby to 9 tydzień cyklu

zgłupiałam kompletnie co do tych obliczeń
Stary 2012-10-05, 08:40   #705
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczyny, ja znów w szpitalu we wtorek po północy zaś dostałam mocnego krwawienia, obudziłam męża i pojechaliśmy do szpitala. byłam pewna że to już koniec, ale serduszko znów na usg dzielnie biło i Dzidziuś urósł w ciągu tygodnia. nie wiem co się dzieje. robili dokładne usg, nic nie zauważyli żeby było nie tak. lekarz mówi że najczęściej powodem jest odklejające się łożysko ale u mnie tego nie widział. dziś już były słabe plamienia i miałam iść jutro rano do domu, ale zobaczyłam przed momentem w łazience plamki świeżej krwi trzymajcie kciuki żeby się to nie rozwinęło w coś złego. przy okazji zrobili mi badanie krwi i okazało się, że mam podwyższone crp i że jest jakaś infekcja, dostałam antybiotyki. to chyba po tym przeziębieniu jeszcze dziś mi rodzina zrobiła niespodziankę i dostałam mobilny internet ale jest słabiutki zasięg więc nie czytałam ostatnich postów.
Biedna.. tak się męczysz..
ale na pewno będzie dobrze najważniejsze, że szybko działacie i eliminujecie w szpitalu ewentualność jakichś komplikacji. Moja kuzynka też miała plamienia na początku, jest teraz w 4 miesiącu, ale leżała w szpitalu i bierze cały czas duphaston i nospe.
tzrymam za Ciebie kciuki

Cytat:
Cześć ponownie

Gratuluję, dobrze że wszystko fajnie się układa,najważniejsze że maleństwo zdrowe i rośnie z pewnością niedługo będziecie oglądali bijące serduszko daj znać jak beta
Stary 2012-10-05, 08:44   #706
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
mojemu też się marzą, ale chyba nie tym razem- to by było za wiele szczęścia na raz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość

Cieszę się bardzo, że już jutro piątek, oby tylko dzień w pracy minął szybko i bezboleśnie i będzie weekendzik Zaczynamy go parapetówką u koleżanki. W sobotę jedziemy do mojego rodzinnego miasta, żeby:
a. powiedzieć rodzicom radosne wieści
b. zobaczyć po raz pierwszy nasze maleństwo
c. zobaczyć się z moimi dwiema ciężarnymi przyjaciółkami (jedna tuż przed porodem, druga będzie majową mamą jak część z nam)
Więc zapowiada się weekend pełen wrażeń.

A jakie Wy macie plany?
ojejjj.. nawet nie wiesz jak ja się cieszę, że już piątek.. ostatnimi dniami w pracy tak strasznie dłuży mi się czas, że świraaaa dostaję...
fajny weekendzik Ci się zapowiada
Ja też już się nie mogę doczekać wizyty w moim rodzinnym mieście. W przyszłym tygodniu biorę 3 dni urlopu i w środę jedziemy do moich czeka nas 7 godzin jazdy samochodem, ale straaaasznie się cieszę

Becik4 Witaj my serduszko już widzieliśmy, a jestem jakoś w 6 tygodniu (wg. gina, bo sama już nie wiem jak to liczyć

Innocence-Bliźniaaaaki SUPER !!!! to by była nowina

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Nadrobiłam
Stary 2012-10-05, 09:22   #707
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
3mam kciuki kochana żeby wszystko było OK

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Dziewczyny ja dopiero biorę się robienie podstawowych badań ;/ o ciąży dowiedziałam się dość późno, a ten tydzień leżałam w domu przeziębiona więc nie byłam zdolna do jakichkolwiek badań.......

Co muszę zrobić w pierwszej kolejności? mam skierowanie na krew, mocz, cukier, vdrl, toxoplazmozę, czy jeśli to skierowanie mam od prywatnego ginekologa a chce robić te badania w państwowej placówce to oznacza, że będę musiała płacić za nie więcej niż gdybym miała skierowanie od mojego lekarza rodzinnego?
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:32   #708
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Dziewczyny ja dopiero biorę się robienie podstawowych badań ;/ o ciąży dowiedziałam się dość późno, a ten tydzień leżałam w domu przeziębiona więc nie byłam zdolna do jakichkolwiek badań.......

Co muszę zrobić w pierwszej kolejności? mam skierowanie na krew, mocz, cukier, vdrl, toxoplazmozę, czy jeśli to skierowanie mam od prywatnego ginekologa a chce robić te badania w państwowej placówce to oznacza, że będę musiała płacić za nie więcej niż gdybym miała skierowanie od mojego lekarza rodzinnego?
a w ktorym jesteś tygodniu? ja też dowiedziałam się późno, mam strasznie nieregularne @ i objawy jakbym miała zaraz dostać @ więc nic nie podejrzewałam skoro masz skierowanie od prywatnego to na pewno zapłacisz- tak jak ja. ale czy więcej to nie wiem, wydaje mi się, że nie, ale nie znam się
Stary 2012-10-05, 09:41   #709
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
a w ktorym jesteś tygodniu? ja też dowiedziałam się późno, mam strasznie nieregularne @ i objawy jakbym miała zaraz dostać @ więc nic nie podejrzewałam skoro masz skierowanie od prywatnego to na pewno zapłacisz- tak jak ja. ale czy więcej to nie wiem, wydaje mi się, że nie, ale nie znam się
a przypomnij mi, ile Ty zapłaciłaś i za jakie badania? Ja wg kalendarza jestem w 9tc, a wg pierwszego usg w 10 tc. różnica kilku dni... o ciąży dowiedziałam się w 6tc, nie miałam wielkich dolegliwości...zanim przyjął mnie mój ginekolog, zeszło kolejne 2 tyg, teraz kilka dni w domu i tak zleciało zła jestem trochę na siebie, że tak późno robię te badania
pawie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 09:52   #710
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
a przypomnij mi, ile Ty zapłaciłaś i za jakie badania? Ja wg kalendarza jestem w 9tc, a wg pierwszego usg w 10 tc. różnica kilku dni... o ciąży dowiedziałam się w 6tc, nie miałam wielkich dolegliwości...zanim przyjął mnie mój ginekolog, zeszło kolejne 2 tyg, teraz kilka dni w domu i tak zleciało zła jestem trochę na siebie, że tak późno robię te badania
ja zapłaciłam 264 zł- robiłam wszystkie podstawowe, które gin mi zapisał. Tokso, cytocośtam , mocz, glukoza, morfologia, dodatkowo zrobiłam grupę krwi. Teraz wszystkich badań Ci nie wymienię, bo nie pamiętam- ale troszkę krwi ze mnie upuszczono wszystkie wyniki juz mam tylko na to cytocośtam muszę tydzień czekać. Gin kazał mi przyjść ze wszystkim pod koniec miesiąca. Nie denerwuj się, na pewno jest wszystko ok, zrobisz badania i po kłopocie
Stary 2012-10-05, 09:54   #711
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Ja dostałam skierowanie na betę, a jak z nią będzie wszystko ok to mam zrobić do następnej wizyty - krew, mocz, cukier, grupę krwi znam i toxo (mogę ale nie muszę).

Też jestem ciekawa czy będę musiała za to płacić czy nie

---
Cześć

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 10:00   #712
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Jak masz
Cytat:
Ja dostałam skierowanie na betę, a jak z nią będzie wszystko ok to mam zrobić do następnej wizyty - krew, mocz, cukier, grupę krwi znam i toxo (mogę ale nie muszę).

Też jestem ciekawa czy będę musiała za to płacić czy nie

---
Cześć
Jak są z prywatnego gabinetu to tak.
Ale jak masz czas to idź do swojego rodzinnego, może nóż widelec przepisze Ci na NFZ i zostanie np na krem na rozstępy

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Stary 2012-10-05, 10:03   #713
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz

Ale jak masz czas to idź do swojego rodzinnego, może nóż widelec przepisze Ci na NFZ i zostanie np na krem na rozstępy
no właśnieeee
od kiedy powinno sie wcierać różne specyfiki na rozstępy ? Masakraaa, jestem całkiem zielona w tych sprawach-nie wiem jak ja sie odnajdę..
Stary 2012-10-05, 10:13   #714
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnieeee
od kiedy powinno sie wcierać różne specyfiki na rozstępy ? Masakraaa, jestem całkiem zielona w tych sprawach-nie wiem jak ja sie odnajdę..
Nie wiem

Nie bój się ja też jestem zielona, ale jakoś to wszystko pomału ogarniemy

Cytat:
Zapytam o koszt w pon jak pójdę na betę

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Dziewczyny jak Wy liczycie te dni, bo ja już zgłupiałam...
termin mojej ostatniej miesiączki to 2 sierpień, gin powiedział że zapłodnienie nastąpiło jakoś pod koniec sierpnia i, że jestem gdzieś w 6 tygodniu, a jak robił mi dowcipne usg to na monitorze pojawiła się data porodu- według tego programu był to 25.05.2013

hmmm.... według tego sposobu to u mnie by było 2 sierpnia + 7dni - 3 miesiące= 09.05.2013
no i byłby to 9 tydzień cyklu

zgłupiałam kompletnie co do tych obliczeń
Na szybko włączyłam jakiś kalkulator i wg niego i terminu Twojej OM to termin porodu masz na 9.05.2013. Widzę, że masz niezłą rozbieżność Ale może faktycznie do poczęcia doszło później i stąd gin podał taki termin ? Nie martw się, byle z maluszkiem było ok i jak coś to podpytaj na kolejnej wizycie

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 10:14   #715
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Zapytam o koszt w pon jak pójdę na betę
ojjj.. coś mi się wydaje, że będzie duuuużo do ogarniania
Jenny oświeć mnie co to za badanie ta cała beta ? bo myślałam, że wiem ale teraz to już nie jestem pewna
Stary 2012-10-05, 10:20   #716
cynamon_owa
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:

I ja. Ja też jestem z Wami w tej niewiedzy
cynamon_owa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 10:21   #717
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Damy radę

Cytat:
Jenny oświeć mnie co to za badanie ta cała beta ? bo myślałam, że wiem ale teraz to już nie jestem pewna
http://www.rodzinko.pl/testy-ci-owe/...jej-normy.html

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
i ja. Ja też jestem z wami w tej niewiedzy :d

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 10:24   #718
cynamon_owa
Zadomowienie

W ogóle to dzisiaj wybieram się do lekarza bo coś mnie brzuch pobolewa- tak jakoś dziwnie
Stary 2012-10-05, 10:25   #719
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle to dzisiaj wybieram się do lekarza bo coś mnie brzuch pobolewa- tak jakoś dziwnie
Trzymam , oby wszystko było ok

Mnie wczoraj na wieczór zaczęło mocno boleć na szczęście tylko chwilę...

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-10-05, 10:28   #720
cynamon_owa
Zadomowienie

W ogóle to zaczynam się zastanawiać czy można ufać w 100% testowi- niby wszystie, które robiłam wyszły pozytywne ale chyba zaczynam za mocno myśleć i sobie wkręcać, że niekoniecznie musi to oznaczać ciążę...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości