Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2356 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-04, 19:59   #70651
La_Lune
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
3 - nieruszane
Aż chciałoby się rzec co takiego robicie, że tak ładnie wyglądają nieruszane Chyba muszę być bardziej cierpliwa...
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:01   #70652
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zdaje się, że nie aż tak długo ale ja nie wiem, nie stosuję
Musiałabym chyba do jutra z tym siedzieć, żeby wyschło
Jakaś burza na głowie się pojawiła, zobaczymy co to będzie jak wyschną do końca
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:03   #70653
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tu nie widzę nic do kochania
Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
I ty śmiesz twierdzić, że wyglądają tak samo. Ale się nie zniechęcam i szukam jakiś proteinowych pomysłów na głowę, co by wzbogacić maskę trochę.
W ogóle to dobry pomysł, żeby do kallosa dodać oleju kokosowego i żółtka i zostawić to na 2h pod ręcznikiem? Przed myciem mogę wrzucić na głowę wszystko, dziś dzień na barwę
Czasem wyglądają, tutaj akurat po żelu lnianym nie, dobrze na nie działa, ale jak go nie zastosuje, to nie jest śmietnik.
Cytat:
Aż chciałoby się rzec co takiego robicie, że tak ładnie wyglądają nieruszane Chyba muszę być bardziej cierpliwa...
Moje to najlepiej umyć, naodżywkować, wystylizować i nie dotykać do wyschnięcia. Nawet niech się o nic nie opierają. Wtedy są najlepsze.
Stary 2012-10-04, 20:04   #70654
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość
Postanowiłam mimo wszystko udać się do fryzjera, niestety, mam mieszane odczucia i w najbliższym czasie ponownie się tam nie wybiorę
współczuję wizyty. Dlatego od listopada 2010 nie byłam u profesjonalisty
Cytat:
Kochane, czy to się klasyfikuje pod sławne rulony/korkociągi?
Ależ oczywiście! Wspaniałe! To się będzie działo!
Cytat:
Napisane przez dziuwlenka Pokaż wiadomość
Eloe w takim razie Amle spróbuje zmyć pierwszym razem odżywką zwyczajnie..
A niech Cię bogini broni! Pisałam tutaj, że ma być szampon z siarczanem! Toż to parafina... możesz nie domyć.
Cytat:
zdjęcie pierwsze normalnie na co dzień, drugie rozczesane szczotą z włosia dzika
Jakie Ty masz wspaniałe włosy
oczywiście na pierwszym zdjęciu I jaka długość!

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
już nowy wątek to i ja jestem z moimi krótko ściachanymi włoskami
może być je pokazała?

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Umyłam nim raz. Dosłownie RAZ. I tak mnie wysuszyło Na szczęście miałam jeszcze resztkę Biovaxu Latte na kolejne mycie. Mam nadzieję, że Sanosan skórze podpasuje. Składowo dosyć podobny do ww. Biovaxa. Mam nadzieję, że sól wysoko w składzie nie zrobi kuku.
Bidula po pierwszym razie!
Nie powiem nic o Sanosanie. nie stosowałam
Yyyy ale Piszesz, że Biowax Latte nie zaiwera betainy kok, a tymczasem jest i na zdjęciu i Twoim zapisie jako trzeci składnik...

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Nowy wątek - nowa refleksja
I o to chodzi

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-04 o 20:36
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:05   #70655
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Piszesz, ze po jajku jest dobrze, więc postawiłabym na proteiny wielkoczasteczkowe (mleko, śmietana, kefir, majonez i odzywki z tymi proteinami) albo proteiny roślinne (owsa, pszenicy itd.) Zerknij do analizowego, wśród analiz znajdziesz na pewno coś z takimi proteinami.
Ale... pamiętaj, że - choć to druga dla ciebie cześć - minął dopiero miesiąc, więc to jest naprawdę krótki czas.
Włosy wyglądają dobrze tak krótko, ponieważ przez tyle czasu działają składniki odzywek i olejów. Potem odparowują, ścierają się etc. Włosy nie są na tyle wypielęgnowane, by to potrwało dłużej. A idzie o to, by własnie dotrzeć do środka i cieszyć się prawdziwym stanem włosów oraz ich blaskiem.
Napisz to samo po pół roku albo i więcej regularnej pielęgnacji. Wówczas będziemy się zastanawiać. Dobrze?
dziękuję bardzo za rady, na pewno zastosuję Niestety chciałabym pisać, że to po miesiącu, ale ja od 20 czerwca dokładnie stosuję CG i praktycznie bez żadnych odstępstw (jedynie czasem szampony Alterry, które mi bardzo służą). Ale będę walczyć Spróbuję z tymi proteinami na pewno, bo do tej pory wyłącznie jajko i Artiste różowy, który jednak bardzo wysusza,

Cytat:
Napisane przez roz09 Pokaż wiadomość
czy tez macie takie matowe wręcz szorstkie włosy po użyciu facelle ?
tak, ja miałam straszne po Facelle i po dwóch użyciach, które były mordęgą, usiłuję zużyć do celu pierwotnego ale tu z kolei zapach mnie odstrasza

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tak wyglądały [zdjęcie] wczoraj rano, po spaniu w lnianych sucharkach, później je lekko zreanimowałam samą wodą.
łaaaał Piękne! I zazdrość mnie zżera, bo wyglądają trochę jak moje tylko stopięćdziesiąt razy lepiej Gratuluję

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2012-10-04 o 20:07
margitta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:08   #70656
La_Lune
Raczkowanie

Cytat:
La_Lune - na ostatnim zdjęciu jest bardzo fajnie! Też mam problem z odwykiem od szczotki, ale całkiem dobrze się trzymam, jak jest kryzys, to związuję włosy albo nie patrzę w lustro
Na ostatnim zdjęciu jest dokładnie ta sama strzecha co na każdym, tylko w pokoju robione zbliżenie na strączki Może nie pozbijają się tak po glutku (właśnie stygnie).

Cytat:
Moje to najlepiej umyć, naodżywkować, wystylizować i nie dotykać do wyschnięcia. Nawet niech się o nic nie opierają. Wtedy są najlepsze.
Nie mam możliwości ich niedotykania: schną latami, więc albo mogą schnąć przez noc, albo w grę wchodzi suszarka
La_Lune jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:10   #70657
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo nieruszam

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:11   #70658
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Na ostatnim zdjęciu jest dokładnie ta sama strzecha co na każdym, tylko w pokoju robione zbliżenie na strączki Może nie pozbijają się tak po glutku (właśnie stygnie).

Nie mam możliwości ich niedotykania: schną latami, więc albo mogą schnąć przez noc, albo w grę wchodzi suszarka
Suszarka nie jest taka zła, ale zimny nawiew musi być
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:13   #70659
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
zdjęcie pierwsze normalnie na co dzień, drugie rozczesane szczotą z włosia dzika
Też takie chcę!!!

Cytat:
3 - nieruszane
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:23   #70660
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość

Piękne te pierwsze
dzięki

Cytat:
Napisane przez horgen Pokaż wiadomość
dziwulenka, ile włosów! szczególnie po rozczesaniu to widać
11 cm w obwodzie ponoć to już gęste

Cytat:
A niech Cię bogini broni! Pisałam tutaj, że ma być szampon z siarczanem! Toż to parafina... możesz nie domyć.
Jakie Ty masz wspaniałe włosy
oczywiście na pierwszym zdjęciu :brzydal. I jaka długość!
kurde, coś pomieszałam.. muszę to jeszcze raz przeanalizować.. - pomieszałam, źle sobie tam przeczytałam.. ok, czyli brahma nie chce schodzić po odżywce, więc amla tym bardziej, ok
za tą wspaniałość dziękuję, ale ... (czytaj poniżej)

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Też takie chcę!!!

wcale nie są takie fajne, bo w codzienniku mój ostatni wpis to są te same włosy, to samo mycie, tylko inne ujęcie.. ;P i nikt nie skomentował, bo nie wyglądają po prostu zbyt dobrze.. :P to ujęcie tylko wyszło jakoś tak w miarę..

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm

Edytowane przez dziuwlenka
Czas edycji: 2012-10-04 o 20:25
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:25   #70661
Enilis
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość

Aha, chyba... Enilis pytałaś się ostatnio, czy w Wispolu są Bingo... Więc tak. Na Marszałkowskiej nie widziałam, ale w Europie jest z drożdżami, i mleczna z elastyną, czy jakoś tak.

Spotkałam się wczoraj z czymś dziwnym - ogólnie włosy mi się spuszyły (pierwszy raz z glutkiem i od razu coś nie wyszło ale teraz znowu mam go na włosach i mam nadzieję że będzie lepiej) i nie wyglądały za ciekawie ale właśnie wtedy dostałam parę komplementów że fajnie wyglądają i że ładnie mi się kręcą Ja już nie wiem jak są ładne i mi się podobają to nic nie słyszę żadnego komplementu a jak dla mnie są okropne i mam ochotę na łyso to komplementy się sypią jak z worka i co dziwne to chłopaki z roku tak mnie komplementują co się wcześniej z ich strony nie zażyło żadnej z dziewczyn ode mnie KOCHAM MOJE NIESFORNE LOCZKI jutro się może pochwale jak sobie dałam radę z tym żelem lnianym
Enilis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 20:33   #70662
Eloe77

Cytat:
Napisane przez topsecri Pokaż wiadomość
Dokładnie, też odbieram to jako spisek przeciwko nam i tanim, cudownym kosmetykom! PROTESTUJĘ!
Przyłączam się do protestu!
albo przestanę kupować w Rossie i już, skoro mają nas w nosie
Cytat:
Hegron różowy też testowałam i na skalpie wypadł najsłabiej Głowę i włosy płuczę naprawdę dokładnie. Samo mycie włosów odżywką praktykuję już ze 3 miesiące, ale skalp zawsze myłam szamponem. Od niedawna próbuję odżywką. Może skóra musi się przyzwyczaić?
Tak podejrzewam. Ale nic na siłę. Niektóre odzywki nie sparawdzają sie do mycia wszystkim tak samo. Ja na przykład - jak Chatul Alterrą - lubiłam myć... Kallosem Latte albo Lorysem z shea
Cytat:
A gdy będę zakładać ją na kilka minut, też będzie wysuszać?
Możliwe, ze wówczas nie. Nałóż ją na te 5 minut, jak zaleca producent. Albo zmieszaj z czymś nieco cięższym. Choćby z Garnierem AiK.
Cytat:
Po 12 latach razem wiem coś o tym...
No widzisz I się dziwisz, że wygaduje takie rzeczy?
Cytat:
Generalnie kocham moje włosy, zawsze i wszędzie, nawet sianowate. Będę dbać i dopieszczać, aż któregoś razu on zobaczy i powie WOW))
wierzę, ze tak będzie.
Cytat:
Ale masz dobrze. ja suszyłam z dyfuzorem godzinę ciepłym nawiewem i wciąz były mocno mokre
Nie wiem, czy byłabyś tak bardzo zadowolona, gdybyś wiecznie musiała walczyć o zatrzymanie wody, powodowanym przez to puchem i z koniecznością dociążania włosów. Większość lekkich zestawów kończy się spuszeniem albo papką włosową zamiast loków.

Dlatego siedze dziś ze świeżutkim lnianym Potem umyjemy Facelle albo Timotei Organic i nałożymy chyba TBS bananową. Z miodem - ktoś mnie tu natchnął Potem to, co ostatnio kombinuję: żelik od razu na ociekające. Do odciśnięcia rano odzywk b/s.
E voila!

Cytat:
No własnie na początku był zachwyt a teraz schody. Ale wierzę Ci i się nie poddam. Dzięki za podniesienie na duchu.
do usług Wierze, że wszystko przychodzi w swoim czasie. Wcześniej lub później, ale przychodzi. Tylko trzeba się starać.
Przejrzyj moje albumy na profilu. Sama zobaczysz, że nie bylo różowo, a później też mieliśmy swoje problemy

Cytat:
Od razu mam pytanie techniczne. Jutro znów mycie włosów.
Zamierzam naolejowac orzechem laskowym (moje wlosy fajnie go piją, a w końcu musze sie upewnić, co im służy), umyc pottersem (mam łupież po facelle)... i co dalej? Dawać maskę/odzywkę, czy już tylko b/s (joaśka)?
(Mam odżywke babassu, Aterke granatową, artiste różową, Garniera AiK, maski: alterkowa z granatem, Natur vital aloesowa, Isanę z proteinami pszenicy).
Skoro tak piją, to w sumie... może daj odzywkę d/s. Ale jakąś lżejszą: Alterrę granatową albo Isanę babasu (ale wtedy kapkę!)
Cytat:
Dodany do maski był i mam puch.
Nie wiem Dawany na suche włosy wchłaniał się błyskawicznie, dużo musiałam go dać.
Moim zdaniem on odzywia Twoje włosy, ale nie zabezpiecza. Albo... dajesz za mało. Ile nakładasz tego oleju?
Cytat:
A susz mam ostatnio ciągle. Nie wiem, czy tak po prostu, bo nie ma silikonów, czy moje włosy potrzebują czegos innego.
A może to dlatego, ze przechodzisz włosowy kryzys? Trzeba odczekać i omijać lustra.
Zerknij do FAQ. Jest i o kryzysie.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Któraś z Was stosuje/stosowała masło shea? Jak się za nie zabrać? Bardzo obciąża i wygładza włosy?
Cytat:
Dzięki To już wiem, żeby nie zaczynać od dawania shea przed myciem włosów. A tak chciałam zrobić
Ja I się nie lubimy Mnie obkleja. Jedynie, gdy nakładam przed myciem włosów, to jest szansa (po jakiś 3 myciach siarczanowym szamponem) na domycie tłuszczaka. I wtedy się spisało. To jak dla mnie jedyny - właśnie przed myciem - sposób na shea.
Nie służy mi niemal w żadnej postaci.

Cytat:
Napisane przez daria_z Pokaż wiadomość
ojej, ale lecicie z tymi częściami.
Ale muszę przyznać że jak patrzę na włoski, które miałam w 13 części a które mam teraz to widzę różnicę. Nie jest super powalająca, bo aż tak mocno ni były zniszczone, ale jest, na pewno mam dużo mniej puchu
No proszę! Tylko się cieszyć

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Witam Kręconowłose
Postanowiłam dołączyć do Was, dość oszukiwania siebie, że włosy są "krzywe" , prostowania i narzekania, że wciąż wyglądają na zniszczone mimo odpowiedniej i intensywnej pielęgnacji. Podejrzewam, że wrażenie zniszczonych włosów bierze się z nieumiejętnym obchodzeniem się z nimi.
Najprawdopodobniej. Witaj
Cytat:
Aaaa oświećcie mnie proszę, jak długo mam trzymać ten t-shirt? Do momentu, aż włosy wyschną?
To zależy... co się włosom spodoba. Jedne trzymają jakiś czas, inne dłużej, jeszcze inne całą noc.
A ja nie mogę wcale Włosom sie nie podoba.
Cytat:
Moje włosy już też nie tak łatwo obciążyć. Nawet serum sylikonowe nie robi na nich wrażenia
Przyłączam się Ale... jest kilka zabójców Wtedy oblepienie gwarantowane
Ciekawe czemu Chociaż... w sumie mam wrazenie, ze wiem.

Cytat:
A teraz wyniki obiecane eksperymentu z nieczesaniem.
Ale sklejone... Żel na suche to często dość ryzykowna sprawa. Zwykle dokładnie tak się kończy.
Ale poza tym wyglądają dokładnie tak, jak powinny wyglądać włosy odzyskujące dobry stan!

Cytat:
Tak wyglądały [zdjęcie] wczoraj rano, po spaniu w lnianych sucharkach, później je lekko zreanimowałam samą wodą.
Długie i skręcone. Wygląda to naprawdę dobrze! A im dłużej będziesz pielęgnować, tym rzadziej będą się pojawiać takie pojedyncze, wyciągnięte kosmyki. Teraz to naprawdę maleńko!
Jest super!
Cytat:
W ogóle znalazłam w szufladzie mgiełkę i ma fajny proteinowo - aminokwasowy skład, ale betainę kokamidopropylową na drugim miejscu, po wodzie nie wiem co z tym zrobić, boję się stosować jako mgiełkę, bo w końcu to detergent, lżejszy ale zawsze.
Ziaja wpadła na taki pomysł.
Skład?

Cytat:
Porównanie włosów czesanych i nie
w obu przypadkach łągodny szampon, maseczka Bingo na kilka minut i płukanka lniana
1,2 - włosy kilka razy czesane grzebieniem o szerokich zębach (EDIT: czesane na wilgotno)
3 - nieruszane
3 cudowne! Masz zakazy od Matki Przełożonej. I to dwa: czesania. Ścinania na krótko

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-04, 20:49   #70663
Eloe77

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dziękuję zacznę w takim razie od czegoś pewniejszego zakupiłam Jantar. Jak mi podpasuje i w ogóle będzie mi się chciało ( bo szybko się zniechęcam ) i będzie ok to zacznę smarować olejkiem rycynowym.
Czy skórę się smaruje przed myciem, czy na całą noc?
Ale Jantar czy olejek?
Bo Jantar to kiedy chcesz. Ale jeśli przed myciem, to przynajmniej na 30 minut.
Podobnie z olejem - 30 minut przed myciem. Przynajmniej. Czytałam, ze są osoby, które sa w stanie olejować skórę rycyną bez zabrudzeń włosów. Jeśli opanujesz tę sztukę, to wówczas sama bedziesz decydowac kiedy nakładać. Bo to zawsze olej i można obciążyć włosy...
Cytat:
Pokuszę się na te odżywki z ciekawości. Jak mają zmywalne pq to kupię
Żadne pq - ze względu na ładunek - nie jest zmywalne wodą. Poterzeba jonowego surfaktanta, czyli choćby siarczanu.
Cytat:
Eloe, czy po nim zauważyłaś zagęszczenie?
Czy zagęszczenie, to nie wiem, ale na pewno włosy zaczęły rosnąc w zakolach, gdzie fryzjerka czesząca mnie do ślubu stwierdziła łysienie
Ostatnio fryzjerka (inna) zdziwiła się, że mam sporo włosów innej długości niż reszta. To była sprawka Jantara

Cytat:
Czego i nam wszystkim życzę

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
dziękuję bardzo za rady, na pewno zastosuję Niestety chciałabym pisać, że to po miesiącu, ale ja od 20 czerwca dokładnie stosuję CG i praktycznie bez żadnych odstępstw (jedynie czasem szampony Alterry, które mi bardzo służą).
Może więc warto sięgnać po coś lekko silikonowego? Kapka dimethiconu choćby?
Sądziłam, ze to dopiero miesiąc, przepraszam. Tak zrozumiałam Twój wpis. Jednak naprawdę warto odczekać
Cytat:
Ale będę walczyć Spróbuję z tymi proteinami na pewno, bo do tej pory wyłącznie jajko i Artiste różowy, który jednak bardzo wysusza,
Wysusza, bo jest proteinowy. Trzeba go choćby zmieszać. W KWC napisałam, jak go używać.

Cytat:
kurde, coś pomieszałam.. muszę to jeszcze raz przeanalizować.. - pomieszałam, źle sobie tam przeczytałam.. ok, czyli brahma nie chce schodzić po odżywce, więc amla tym bardziej, ok
nic się nie stało. Musiałam dać wykrzykniki, byś sie nie pomyliła przy zmywaniu Włosom by było przykro.
Cytat:
za tą wspaniałość dziękuję, ale ... (czytaj poniżej)
wcale nie są takie fajne, bo w codzienniku mój ostatni wpis to są te same włosy, to samo mycie, tylko inne ujęcie.. ;P i nikt nie skomentował, bo nie wyglądają po prostu zbyt dobrze.. :P to ujęcie tylko wyszło jakoś tak w miarę..
moich nikt nie chwali od dłuższego i żyję Nadto wiem, ze wyglądają lepiej na żywo. Nie jestem w stanie zrobić dobrego zdjęcia włosom. Zawsze to to wyjdzie płaskie
Cytat:
Napisane przez Enilis Pokaż wiadomość
Ja już nie wiem jak są ładne i mi się podobają to nic nie słyszę żadnego komplementu a jak dla mnie są okropne i mam ochotę na łyso to komplementy się sypią jak z worka
Trzeba będzie to chyba zapisać w regułach
Najważniejsze jest to, byś Ty się w nich dobrze czuła. A skoro:
Cytat:
KOCHAM MOJE NIESFORNE LOCZKI
To lepiej być nie może

Jeśli łazienka wolna, to idziemy się zmywać

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-04, 20:49   #70664
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
Nie wiem, czy byłabyś tak bardzo zadowolona, gdybyś wiecznie musiała walczyć o zatrzymanie wody, powodowanym przez to puchem i z koniecznością dociążania włosów. Większość lekkich zestawów kończy się spuszeniem albo papką włosową zamiast loków.
Dobra, już nie marudzę... choć tez walczę z puchem.

Cytat:
Skoro tak piją, to w sumie... może daj odzywkę d/s. Ale jakąś lżejszą: Alterrę granatową albo Isanę babasu (ale wtedy kapkę!)
Tak, mamusiu Dam Alterkę na jakieś 15 minut.

A po Joasce b/s na suche końcówki dawac coś? Boję się kremu biedrotnowego po ostatniej wtopie, mam jeszcze olejek mamowy BD, olejek alterkowy migdały/papaja. Może któryś z nich? Bo wciąz znajduje i obcinam zniszczone końcówki (czasem i z 7 cm od końca włosa są rozdwojone, poszarpane, dziś znalazłam tak rozdwojonego na 4 niteczki - nie rozerwany, cały, a jakby przez środek przekrojony)

Cytat:
Moim zdaniem on odzywia Twoje włosy, ale nie zabezpiecza. Albo... dajesz za mało. Ile nakładasz tego oleju?
No tak z półtorej, dwie łyżki. Jak kończę to wyglądają na bardzo tłuste. A za kilkanaście minut są jakby podsuszone, sztywne, też tłuste ale inaczej.

Dziękuję serdecznie za wszystkie porady))
Stary 2012-10-04, 20:58   #70665
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

kurcze juz nowy watek chwile mnie nie bylo na wizazu a tu juz nowy watek :P
I mam dla was zdjecie moich kudelkow z wczoraj bo tak nieziemsko mnie rozbawily i poprawily mi humor ze musialam im zrobic zdjecie :P
Takie mialam wczoraj 2 cuski po 3 dniu od mycia i od mycia nie robilam z nimi kompletnie nic a tu mi takie cuda wyszly

Zdjęcie0929.jpg
wojownicza ksiezniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:03   #70666
Eloe77

Cytat:
Dobra, już nie marudzę... choć tez walczę z puchem.
Odnoszę jednak wrażenie, że masz szansę. Ja się już pogodziłam. I tyle. Latem nie mam wyboru.
Cytat:
Tak, mamusiu Dam Alterkę na jakieś 15 minut.
I koniecznie daj znać, Córciu, jak się włosy zachowują
Cytat:
A po Joasce b/s na suche końcówki dawac coś? Boję się kremu biedrotnowego po ostatniej wtopie, mam jeszcze olejek mamowy BD, olejek alterkowy migdały/papaja. Może któryś z nich?
A czemu nie? Mamowy ma olej sojowy. A Alterkowy? Co ma poza migdałami i papają?
Cytat:
Bo wciąz znajduje i obcinam zniszczone końcówki (czasem i z 7 cm od końca włosa są rozdwojone, poszarpane, dziś znalazłam tak rozdwojonego na 4 niteczki - nie rozerwany, cały, a jakby przez środek przekrojony)
Hmm... no to mamy problem... Masz OBOWIĄZEK olejowania i... czekania aż odrosną zdrowe włosy. To dość poważne uszkodzenia, ale nie panikujemy Olej zrobi swoje, zniszczenia wytniemy i będzie cacy
A nikt Cię nie ciachał cieniując degazówką?
Cytat:
No tak z półtorej, dwie łyżki. Jak kończę to wyglądają na bardzo tłuste. A za kilkanaście minut są jakby podsuszone, sztywne, też tłuste ale inaczej.
Czyli świetnie się wchłania, ale z zabezpieczenia nici.
No nic. czekamy na efekt po dzisiejszym myciu.

Księżniczko śliczne korkociągaski
Dobrze, ze laptop można obrócić

No to mycie

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-10-04 o 21:04
Stary 2012-10-04, 21:12   #70667
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Możliwe, ze wówczas nie. Nałóż ją na te 5 minut, jak zaleca producent. Albo zmieszaj z czymś nieco cięższym. Choćby z Garnierem AiK.
Ehh, jesteś wspaniała, że masz tyle cierpliwości odpowiadać na moje dziwne problemy

I znowu nie ogarniam moich włosów. Po nałożeniu Bingo shea i 5 alg moje włosy są gładziutkie, mięciutkie i... prościutkie. ( w sumie podobne były po Kallosie)
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:15   #70668
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:

Księżniczko śliczne korkociągaski
Dobrze, ze laptop można obrócić
Dziekuje i przepraszan ze tak bokiem ale jak robie telefonem to tak wychodzi a pozniej moj komputer pokazuje ze jest obrocone dobrze wstawiam na wizaz i sie obraca znowu ale obiecuje ze popracuje nad tym :P i nasteone zdjecia juz postaram sie dobrze wstawic prosto a nie bokiem :P
Stary 2012-10-04, 21:16   #70669
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
I koniecznie daj znać, Córciu, jak się włosy zachowują
Obiecuję
Cytat:
A czemu nie? Mamowy ma olej sojowy. A Alterkowy? Co ma poza migdałami i papają?
Skład: Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Carica Papaya Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Limonene, Tocopherol, Linalool, Geraniol, Helianthus Annuus Seed Oil, Citral, Citronellol, Farnesol.

Sporo tego...

[QUOTE]

Hmm... no to mamy problem... Masz OBOWIĄZEK olejowania i... czekania aż odrosną zdrowe włosy. To dość poważne uszkodzenia, ale nie panikujemy Olej zrobi swoje, zniszczenia wytniemy i będzie cacy
A nikt Cię nie ciachał cieniując degazówką?

Olejuję przed każdym myciem na 2 godzinki. Dopiero raz nie olejowałam (ostatnio), ale jutro zamierzam.
Włosy nie wszystkie mam tak zniszczone, tylko te które wyrastaja po bokach karku. Mam chyba każdy typ rozdwojeń, ale ciężko je wyłapać, bo sa na cienkich włosach pomiędzy tymi zdrowymi i grubymi. Niektóre na samiutkich końcach a niektóre - do 7 cm. Co znajdę - wycinam 1,5 cm wyżej. Fryzjerka cięła tylko nożyczkami, od razu zabroniłam używania degażówek.

Cytat:

Czyli świetnie się wchłania, ale z zabezpieczenia nici.
No nic. czekamy na efekt po dzisiejszym myciu.
Jutrzejszym. Myłam wczoraj, dziś zbyt późno wróciłam do domu. Kupiłam pottersa, więc może zażegnam kryzys myjadłowy
Nie chcę męczyć włosów nocką, gdy są mokre i rozpuszczone. MUSZE spac w rozpuszczonych, każdy warkocz, związanie, zapięcie powoduja mi masakre kołtunowo-sianową. Więc nie krzycz
Dziś w nocy były wilgotne a ja się nie poruszyłam we śnie, były zarzucone do góry. Obudziłam sie o 3, odwróciłam na drugi bok trzymając włosy w górze i znów dałam je do góry. To chyba tak dla nich bezpieczniej...

Widziałam Twoje loczki:0 Bajeczne!
Stary 2012-10-04, 21:17   #70670
dziuwlenka
Raczkowanie

GG do dziuwlenka

Cytat:
moich nikt nie chwali od dłuższego i żyję Nadto wiem, ze wyglądają lepiej na żywo. Nie jestem w stanie zrobić dobrego zdjęcia włosom. Zawsze to to wyjdzie płaskie
to nie chodzi o to, że czekam na komplementy ;P tylko tak to właśnie z włosami i zdjęciami jest, że na zdjęciu nie zawsze wyglądają tak jak na żywo, szczególnie jeśli są robione aparatem z telefonu.. ;D
akurat to które tu wrzuciłam jest ładne - przyznaje, a tamte z codziennika są brzydkie no bo są - i ja to wiem z resztą widziałam je na żywo i wiem, że to jedno zrobiło się ładne, bo lepiej skręcona strona była a ogólnie było mega dużo puchu
podsumowując, nie czekamy na pochwały tylko dbamy i same wiemy jak jest

Ćwiczę od 08.11.2012

(część ciała : ile cm mniej)
pod piersiami: -4 cm
w piersiach: -8 cm
okolice pępka: -9 cm
talia: -6 cm
biodra: -7 cm
uda: -2 cm
łydki: -2 cm
dziuwlenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:25   #70671
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
to nie chodzi o to, że czekam na komplementy ;P tylko tak to właśnie z włosami i zdjęciami jest, że na zdjęciu nie zawsze wyglądają tak jak na żywo, szczególnie jeśli są robione aparatem z telefonu.. ;D
akurat to które tu wrzuciłam jest ładne - przyznaje, a tamte z codziennika są brzydkie no bo są - i ja to wiem z resztą widziałam je na żywo i wiem, że to jedno zrobiło się ładne, bo lepiej skręcona strona była a ogólnie było mega dużo puchu
podsumowując, nie czekamy na pochwały tylko dbamy i same wiemy jak jest

Na zdjeciach zazwyczaj wychodza na bardziej proste albo spuszone czy nawet kolor wlosow wyglada inaczej niestety nie zawsze zdjecia oddaja to piekno ale tak jak napisalas wiemy same jakie sa i to najwazniejsze wazne tez zeby nam sie podobaly a innym tez beda :P
Stary 2012-10-04, 21:35   #70672
Malwina_89
Zakorzenienie

Jest nowy wątek, więc jestem i ja i obiecuje poprawę w udzielaniu się, bo jak to tak tylko podczytywać

Zastanawiam się, czy nie nałożyć Amli na całą noc na włosy, ale nie wiem, czy wytrzymam z zapachem i mnie głowa nie rozboli...

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:40   #70673
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

moje paskudki chyba po raz pierwszy zostawione same sobie do wyschnięcia... Zawsze czesanie i suszarka zeby były prostsze
Może z czasem coś będzie z tych moich loczków, jak na razie to wyglądają całkiem słabo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20121004199.jpg (137,7 KB, 80 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20121004197.jpg (138,8 KB, 61 załadowań)
Stary 2012-10-04, 21:42   #70674
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Musiałabym chyba do jutra z tym siedzieć, żeby wyschło
Jakaś burza na głowie się pojawiła, zobaczymy co to będzie jak wyschną do końca
Pokaż się koniecznie

Cytat:
Ja tu nie widzę nic do kochania
Jak to nie ma

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 21:50   #70675
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Cytat:
Pokaż się koniecznie

się pokazałam post wyżej
Stary 2012-10-04, 21:58   #70676
margitta
Zakorzenienie

Skoro się tak chwalicie to ja pokażę mój bajzel po całym dniu Zdjęcie późnym wieczorem przy sztucznym świetle W rzeczywistości nie mam żółtych włosów Drugie zdjęcie po myciu rano, niestety było bardzo pochmurno, więc z lampą błyskową.

Obiecuję niniejszym, że ostatni raz was straszę i następne zdjęcia będą nie do poznania (mam nadzieję, że wtedy Wizaż jeszcze będzie istniał).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 15.09.2012.jpg (34,6 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 15.09.2012b.jpg (38,0 KB, 64 załadowań)
Stary 2012-10-04, 22:04   #70677
Eloe77

Cytat:
Ehh, jesteś wspaniała, że masz tyle cierpliwości odpowiadać na moje dziwne problemy
To nie są dziwne problemy. To są problemy z kręconymi włosami
Cytat:
I znowu nie ogarniam moich włosów. Po nałożeniu Bingo shea i 5 alg moje włosy są gładziutkie, mięciutkie i... prościutkie. ( w sumie podobne były po Kallosie)
A stosowałaś już kiedyś Bingo? Mają w zasadzie te same podstawy, różnią się dodatkami.
Zaraz... a nie masz obciążonych włosów?
Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Dziekuje i przepraszan ze tak bokiem ale jak robie telefonem to tak wychodzi

Czasem tak sie zdarza. Jakby formaty zdjęć i te obecne na wizażu się nie zgrywały. Nic nie poradzimy
Grunt, że korkociągi się pojawiają!
Cytat:
Skład: Glycine Soja Oil, Ricinus Communis Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Zea Mays Germ Oil, Sesamum Indicum Seed Oil, Triticum Vulgare Germ Oil, Vitis Vinifera Seed Oil, Carica Papaya Seed Oil, Olea Europaea Fruit Oil, Persea Gratissima Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Parfum, Limonene, Tocopherol, Linalool, Geraniol, Helianthus Annuus Seed Oil, Citral, Citronellol, Farnesol.
Soja, rycyna, migdał,...
A wiesz co... Nałóż Alterkę. Skoro tego wszystkiego tak dużo, więcej niż w BD mamowym, to powinny być mniejsze stężenia.
Cytat:
Olejuję przed każdym myciem na 2 godzinki. Dopiero raz nie olejowałam (ostatnio), ale jutro zamierzam.
Nie przestawaj. Zrób sobie tylko przerwę raz w tygodniu, by nie przekarmić włosów. Albo co trzecie mycie.
Pamiętaj też, że im częściej olejujesz, tym szybciej włosy trzeba będzie potraktowac szamponem z siarczanem. Ale to wszystko powiedza nam włosy.
Cytat:
Włosy nie wszystkie mam tak zniszczone, tylko te które wyrastaja po bokach karku.
No nic. Trzeba wyciąć i dbać.
Mogą być wytarte w tych miejscach, ale to też i ta przestrzeń, gdzie najszybciej dociera sebum, czyli powinny się w miarę same zabezpieczać.
Czy kiedykolwiek miałąs problemy z przetłuszczaniem? Albo włosy w spodniej warstwie były szybciej nieświeże?
Cytat:
Jutrzejszym. Myłam wczoraj, dziś zbyt późno wróciłam do domu. Kupiłam pottersa, więc może zażegnam kryzys myjadłowy
Bardzo lubiłam Pottersa aloesowego. Ale mam jeszcze sporo zapasów, nie kupuję nic.
Cytat:
Nie chcę męczyć włosów nocką, gdy są mokre i rozpuszczone. MUSZE spac w rozpuszczonych, każdy warkocz, związanie, zapięcie powoduja mi masakre kołtunowo-sianową. Więc nie krzycz
Nie mam powodów, by krzyczeć. To twoje włosy i tylko Ty je znasz najlepiej. I Ty się o nich uczysz, obserwujesz. Jeśli tak im pasuje, to ok.
Cytat:
Dziś w nocy były wilgotne a ja się nie poruszyłam we śnie, były zarzucone do góry. Obudziłam sie o 3, odwróciłam na drugi bok trzymając włosy w górze i znów dałam je do góry. To chyba tak dla nich bezpieczniej...
Tak spała Kosmarka lata temu Ech... jeszcze w drugiej cześci Ona to miała włosy
Cytat:
Widziałam Twoje loczki:0 Bajeczne!
Dzięujemy
Cytat:
to nie chodzi o to, że czekam na komplementy ;P
Aj tam, aj tam! Każda z nas czeka Przeciez to przyjemne i daje wiarę w to, co robimy!
Zawsze fajnie pochwalić. I zawsze fajnie zostac pochwaloną
Ale nie to miałam konkretnie na myśli, pisząc, że żyję, a nikt mnie nie chwali (z tego powodu popłaczę w kąciku ). Chodzi o odnalezienie pewności siebie w takiej a nie innej fryzurze, poczucia się dobrze samej ze sobą. Na tyle dobrze, by patrząc w lustro móc być dumną z włosów, z włożonego trudu, z siebie
Cytat:
tylko tak to właśnie z włosami i zdjęciami jest, że na zdjęciu nie zawsze wyglądają tak jak na żywo, szczególnie jeśli są robione aparatem z telefonu.. ;D
Si Mam dokładnie tak samo. Na dodatek są ciemne, nie ma żadnych jaśniejszych kosmyków, więc nie ma trójwymiarowości
Cytat:
akurat to które tu wrzuciłam jest ładne - przyznaje, a tamte z codziennika są brzydkie no bo są
Są piękne i basta
Nawet rozczesane robią wrażenie. Naprawdę. A to sporo

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Na zdjeciach zazwyczaj wychodza na bardziej proste albo spuszone czy nawet kolor wlosow wyglada inaczej niestety nie zawsze zdjecia oddaja to piekno ale tak jak napisalas wiemy same jakie sa i to najwazniejsze wazne tez zeby nam sie podobaly a innym tez beda :P
dobrze napisane.

Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Zastanawiam się, czy nie nałożyć Amli na całą noc na włosy, ale nie wiem, czy wytrzymam z zapachem i mnie głowa nie rozboli...
Jak wolisz. Osobiście nie widzę tego oleju na całą noc. Nie ma potrzeby - parafina. No i może różnie podziałać - włącznie z podraznieniem - jeśli dostanie się na skórę.

Cytat:
moje paskudki chyba po raz pierwszy zostawione same sobie do wyschnięcia... Zawsze czesanie i suszarka zeby były prostsze
Może z czasem coś będzie z tych moich loczków, jak na razie to wyglądają całkiem słabo
Oj słabo, słabo... to je widać
Domyślam się, ze są włosy, ale widzę tylko masę włosową. I nie dlatego, zę kręconych tam nie ma, ale zdjęcia są za ciemne.

Eksperymentu bez odżywki b/s cześć czwarta
Tym razem był olej lniany. Na prawie 3 godziny. Cudowny, świeżutki, Oleoarmowy. Niuch, niuch i mniam
Potem mycie Facelle (nie myłam skóry płynem, ale tylko wodą).
Potem TBS bananowa z łyżką miodu (przypadkowy piling skóry drobinkami scukrzonego miodu ) na 3-5 minut
Przed płukaniem jeszcze troszkę TBS bananka.
Płukanie zimną.
KCCC
Suszarka ciepło-chłodny nawiew.
Rano będzie coś b/s do odciśnięcia.

Dobranoc

MÓJ IDEAŁ

Stary 2012-10-04, 22:09   #70678
wojownicza ksiezniczka
Rozeznanie

Cytat:
Czasem tak sie zdarza. Jakby formaty zdjęć i te obecne na wizażu się nie zgrywały. Nic nie poradzimy
Grunt, że korkociągi się pojawiają!
A jak tym swoim pojawieniem sie humor poprawiaja <3
Stary 2012-10-04, 22:16   #70679
Malwina_89
Zakorzenienie

Eloe, dziękuję za sugestię. Nałożę ją rano na godzinkę albo dwie, mam jutro cały dzień wolny, to mogę sobie pozwolić

A jeżeli chodzi o wlosy na zdjęciu a w rzeczywistości - mam wrażenie, że moje lepiej wyglądają na zdjęciach

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-04, 22:25   #70680
Ignis00
Raczkowanie

Jaaaa już nowa część Jak to szybko leci

Cytat:
Dodałam tę informację do FAQ. Napisałam tylko "(+polimery)", ponieważ w piance zawsze są polimery, a to już odstępstwo od CG
Super Dzięki
No tak zapomniałam o polimerach

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
już nowy wątek to i ja jestem z moimi krótko ściachanymi włoskami
Poka włoski po ciachaniu! Nie przejmuj się obcięciem, odrosną Teraz będą całe piękne i zdrowe na długości
Ignis00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości