Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 12:55   #2491
justa86
Zadomowienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XIII

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
za wynik! Całe szczęście, że wszystko jest dobrze.

A to ciśnienie, to może skontroluj? Zadzwonić do lekarza nie zaszkodzi, a zawsze będziesz miała pewność, że nic Wam nie grozi...

Dziewczyny, TŻ mnie zagiął wczoraj. Kupiłam 2kg grzybów i wymyślił sobie, że on chce na obiad "grzyby na gęsto"...a ja nie mam zielonego pojęcia co to jest? Wytłumaczył mi jedynie tyle, że dodaje się tam jedno jajko i pietruszkę, sam nic więcej nie wie. A do teściowej przecież nie zadzwonię zapytać, o co dokładnie chodzi. Słyszałyście może o takim przepisie, robicie w domu? Ja znam jedynie jajecznicę z grzybami, ale zdaje się nie o to chodzi...
A czemu nie zadzwonisz?? nie kojarze zebys nie kochala tesciowej

ImmortalWoman - widzialam zdjecia w profilu , jak bedziesz jeszcze marudzic to pojade o nakopie do dupki! bardzo ladnie wygladasz!
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:55   #2492
MiciaKicia
Zakorzenienie

Wiecie cdo sie stało ?
Szwagierka se robi jajko, rozbija je a tam kurczak poważnie, krew z jaja sie leje a tam takie zółte cos fuuuu jeszcze w takiej błonie blee...

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:57   #2493
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, TŻ mnie zagiął wczoraj. Kupiłam 2kg grzybów i wymyślił sobie, że on chce na obiad "grzyby na gęsto"...a ja nie mam zielonego pojęcia co to jest? Wytłumaczył mi jedynie tyle, że dodaje się tam jedno jajko i pietruszkę, sam nic więcej nie wie. A do teściowej przecież nie zadzwonię zapytać, o co dokładnie chodzi. Słyszałyście może o takim przepisie, robicie w domu? Ja znam jedynie jajecznicę z grzybami, ale zdaje się nie o to chodzi...
Może chodzi poprostu o zwykłe duszone grzyby - wtedy to jest takie gęste. Na patelnię (z rozgrzanym masłem / olejem) wrzucasz cebulkę, jak sie zarumieni pokrojone grzybki (wcześniej oczyszczone i wypłukane), dusisz troszkę. Potem dodajesz sól, pieprz, natkę pietruszki. Niektórzy dodają śmietankę. (co prawda jajka nigdy nie dawałam ale... taka wersja może też być). Mi się wydaje że chodzi o takie duszone grzyby co to kiedyś były bardzo modne na stołach rodzinnych - jakieś imieniny były czy uroczystości rodzinne.

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-10-05 o 12:59
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:57   #2494
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Wiecie cdo sie stało ?
Szwagierka se robi jajko, rozbija je a tam kurczak poważnie, krew z jaja sie leje a tam takie zółte cos fuuuu jeszcze w takiej błonie blee...
ooo matko chyba bym już jajka nie tknęła w życiu!
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:57   #2495
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
no to łączę się w bólu - obudziłam się dziś ze ściśniętym gardłem i katarem po prostu bosko się czuję. Myslałam ,że uda mi się dotrwac do końca beż żadnego przeziębienie a tu dupa
ratuję się póki co herbatkami z cytryną i miodem.
Jakie jeszcze domowe sposoby polecacie (albo i nie domowe) - o co chodzi z czosnkiem?
Na gardło syrop z cebuli, albo mleko+miód+masło. (na kubek mleka po 2 łyżeczki miodu i masła, podgrzać). Można też do mleka rozgnieść czosnek, ale ja osobiście mam awersję do takich połączeń
Sam czosnek możesz owinąć w płatki kosmetyczne i wepchnąć do nosa - odetka raz dwa, ale oczy sobie wypłaczesz
Stary 2012-10-05, 12:59   #2496
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Może chodzi poprostu o zwykłe duszone grzyby - wtedy to jest takie gęste. Na patelnię (z rozgrzanym masłem / olejem) wrzucasz cebulkę, jak sie zarumieni pokrojone grzybki (wcześniej oczyszczone i wypłukane), dusisz troszkę. Potem dodajesz sól, pieprz, natkę pietruszki. Niektórzy dodają śmietankę. (co prawda jajka nigdy nie dawałam ale... taka wersja może też być). Mi się wydaje że chodzi o takie duszone grzyby co to za dawnych czasów były bardzo modne na stołach rodzinnych - jakieś imieniny były czy uroczystości rodzinne.
też mi się tak wydaje.. chyba żeby później to mąką zagłuszyć... chyba że całość ścina jajko nie mam pojęcia....
Stary 2012-10-05, 13:00   #2497
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:

pierwsze słyszę
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:00   #2498
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Na gardło syrop z cebuli, albo mleko+miód+masło. (na kubek mleka po 2 łyżeczki miodu i masła, podgrzać). Można też do mleka rozgnieść czosnek, ale ja osobiście mam awersję do takich połączeń
Sam czosnek możesz owinąć w płatki kosmetyczne i wepchnąć do nosa - odetka raz dwa, ale oczy sobie wypłaczesz
ja zawsze dawałam do mleka czosnek i miód zatykałam nos i piłam... pomagało
Stary 2012-10-05, 13:01   #2499
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie cdo sie stało ?
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:01   #2500
niteczka83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje.. chyba żeby później to mąką zagłuszyć... chyba że całość ścina jajko nie mam pojęcia....
Faktycznie jeszcze o mące zapomniałam, żeby zagęścić. Właśnie o jajku nie słyszałam ale może właśnie jest tak jak napisałaś - tu chodzi o to że to jajko tak ścięło całość.
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:02   #2501
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam, że Pampers i Dada wychodzą z jednej fabryki. Jak tutaj pisałyście, że jednak są różnice pomiędzy nimi to już zwątpiłam czy to prawda.
Chyba, że Dady są produkowane w tej samej fabryce, ale z materiałów gorszych jakościowo.
Są produkowane z tego samego. Tak sa06 1est z mlekiem z biedronki i Łaciatym. Są z tej samej rozlewni ,ten sam skład,tylko rozlewane do innych kartonów , no i oczywiscie różnią się CENĄ

a poza tym WITAM SIĘ

Micia- mi tez ostatnio znajome mówiły ,że a to nie może być córeczka bo ja wyładniałam ,a nie zbrzydłam i ze jak stoje tylem to w ogole anwet nie widac ze ja w ciazy jestem , co akurat to mi odpowiada

REMONT KUCHNI ZACZĘTY
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:05   #2502
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Wiecie cdo sie stało ?
O matko fuuuuuuu!! ja zawsze rozbijajac jajko sie martwie zeby tego niebylo bleeee
To sie chyba zbuk nazywa??
Albo zbok?
Stary 2012-10-05, 13:06   #2503
MiciaKicia
Zakorzenienie

jeszcze wczoraj tak sie smialismy przy sniadaniu z takiej sytuacji że robisz jajecznice a tam kurczak z jaja ucieka a tu prosze... tylko ten jeszcze był taki niewykształcony do konca chyba..
No ale to tz albo Teściowa źle pozbierała z kurnika

Stary 2012-10-05, 13:08   #2504
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość

Mam też wiadomość od Kasi_11_83:

Hey. Nie jest wesoło, bo mam jeszcze mniej wód płodowych, gin mówi, że to już małowodzie. Kolejna wizyta za tydzień. Chcą żebym wytrzymała jeszcze 10 dni, jak sie uda to więcej i zrobią cc. Mam lekkiego doła, bo nie znamy przyczyn tego małowodzia. Nelcia waży 2600 ułożenie bez zmian. Marzę żęby dotrwać do 38 tc. Może któraś z dziewczyn na forum też ma taki problem (odpukać) ale jestem ciekawa jakie ma ewentualnie zalecenia. Pozdrówki.
trzymam mocno

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki

Dziś wizyta o 16
Podejrzymy sobie Adasia

Moja kuzynka się wczoraj dowiedziała że będzie mieć Synka , fajnie będą kuzyni

dla kuzynki

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki

Witamy się z Szymonem w 30 tc

Na 15 wizyta

Cytat:
Napisane przez Kamalika Pokaż wiadomość
Witam się i ja rozpoczynając 37 tydzień .... kiedy to zleciało?

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

hej kochane dzis zaczynamy 33 tc i mamy wizyte u grzebalucha

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
napisałam do anett234 i ... dzisiaj wychodzi ze szpitala co prawda mocno osłabiona, ale wraca i wszystkie Was pozdrawia

Cytat:
Napisane przez agrafka85 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie

to ja też się pochwalę, że zaczynamy z Sebciem 36 tydzień

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Dojotka napisała że została w szpitalu, podłączona jest do kroplówki, na KTG wyszły skurcze, czeka na obchód

Cytat:

Ale dziś mamy tych wizyt i tygodni
To ja dopiszę, że zaczynamy 32 tydzień = 8 miesiąc

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość

Odebralam tez wyniki Antygen HBs ujemny wiec moje nerwy na marne

no i coś mi wcięło ale przy tej ilości postów to norma
Micia za wizytę

ja idę do gina w poniedziałek na 13 i mam nadzieję że wszystko ok
poodkurzałam, zaraz zrobię porządek z książkami bo mąż skręcił regał
a potem obiadzik - dzisiaj dorsz
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:10   #2505
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Dzięki za odpowiedzi odnośnie grzybków. Też mi się wydawało, że chodzi o takie duszone z cebulką, ale to jajko mi do tego niespecjalnie pasuje Chyba tak ja piszecie, ono ma na celu ściąć całość, ale w życiu by mi takie połączenie do głowy nie przyszło - raczej zagęszczałabym śmietaną..

No nic, zrobię TŻtowi tę przyjemność i ugotuję tak, jak jadł w dzieciństwie - w kuchni mojej teściówki dalej panuje PRL, więc niech ma porównanie, jaki skarb w postaci moich obiadków zyskał

A co do DADA i Pampersów, to ten sam producent. Podobnie jest z czekoladami, tymbarkami w biedronce...wszystko oryginalne, tylko z dopiskiem "wyprodukowane dla Biedronka S.A"

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:11
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:10   #2506
kaaamila1
Zakorzenienie

Jestem już po wizycie

Hehe Uwielbiam mojego ginka Śmiał się, że ja zawsze z takim polotem do niego wchodzę i że powinnam non stop chodzic w ciaży, bo ślicznie wyglądam Oczywiście ciiiiiiiiiiiiiiicho, bo mój mąż zabroni mi do niego chodzic..

Ogólnie z małą i ze mną wszystko ok Pobrał mi wymaz na paciorkowca. Dostałam skierowanko na mocz i morfologię. Zwolnienie mam do 8.11. a następną wizytkę 19.10.

Zrobił szybkie USG i mała kopała go w miejsca gdzie przykładał USG Pytał sie o imię dla małej i bardzo podobała mu się Alicja

Aha i przez 3 tygodnie przytyłam 0,5 kg. Tak więc super

Ausente, Micia, Lonia- mi również wszyscy mówią, że wyglądam na chłopaka Tak więc nie jesteście same

......................... .....

Mąż dzisiaj szybciej kończy pracę i jedziemy do miasta dokupic rzeczy dla małej

No a zaraz robię pomidorówkę na obiadek

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:12   #2507
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
Są produkowane z tego samego. Tak sa06 1est z mlekiem z biedronki i Łaciatym. Są z tej samej rozlewni ,ten sam skład,tylko rozlewane do innych kartonów , no i oczywiscie różnią się CENĄ

a poza tym WITAM SIĘ

Micia- mi tez ostatnio znajome mówiły ,że a to nie może być córeczka bo ja wyładniałam ,a nie zbrzydłam i ze jak stoje tylem to w ogole anwet nie widac ze ja w ciazy jestem , co akurat to mi odpowiada

REMONT KUCHNI ZACZĘTY
zgadzam sie co do mleka.
za kuchnie
Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
O matko fuuuuuuu!! ja zawsze rozbijajac jajko sie martwie zeby tego niebylo bleeee
To sie chyba zbuk nazywa??
Albo zbok?
a to mówisz o tym takim glutku w środku jajka, takie zgrubienie przy żółtku? to taki zalążek kurczaka chyba,
a u nas był cały kurczak w sensie całe jajko zajmował bo nawet skorupka nie chciała sie zbytnio rozwalić

Edytowane przez MiciaKicia
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:13
Stary 2012-10-05, 13:13   #2508
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Jestem już po wizycie

Hehe Uwielbiam mojego ginka Śmiał się, że ja zawsze z takim polotem do niego wchodzę i że powinnam non stop chodzic w ciaży, bo ślicznie wyglądam Oczywiście ciiiiiiiiiiiiiiicho, bo mój mąż zabroni mi do niego chodzic..

Ogólnie z małą i ze mną wszystko ok Pobrał mi wymaz na paciorkowca. Dostałam skierowanko na mocz i morfologię. Zwolnienie mam do 8.11. a następną wizytkę 19.10.

Zrobił szybkie USG i mała kopała go w miejsca gdzie przykładał USG Pytał sie o imię dla małej i bardzo podobała mu się Alicja

Ausente, Micia, Lonia- mi również wszyscy mówią, że wyglądam na chłopaka Tak więc nie jesteście same

......................... .....

Mąż dzisiaj szybciej kończy pracę i jedziemy do miasta dokupic rzeczy dla małej

No a zaraz robię pomidorówkę na obiadek
suuper i jak fajnie z wagą a co tak szybko do niego idziesz??
Stary 2012-10-05, 13:17   #2509
advena85
Zadomowienie

Byliśmy na usg, Maluch waży 1873g Pięknie cały się pokazał Wszystko jest w porządku i w normie, a cukrem mam się nie martwić, bo wg niej jest dobry po tych moich pomiarach. Na razie mierzyć, a na "normalnej" wizycie przypomnieć jej o skierowaniu jeszcze raz na krzywą.

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
lekarze nic konkretnego mi nie powiedzieli .. a pielęgniarka mówiła o innych normach .. jestem w rozsypce nawet nie wiem co mogę a czego mogę jeść.. na głupią receptę czekałam ponad 3 godziny a wypisu i skierowania do poradni diabetycznej się nie doczekałam nie miałam sił....

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

jedyne co wiem że mam od razu odstawić cukier białe pieczywo i wszystko co jest z normalnej mąki znaczy się pszennej i nie mogę nic smażonego i pieczonego a co do owoców to to że mogę jabłka jedno na kilka dni
Nie zrobili Ci "szkolenia" ?

Jabłko możesz codziennie małe/średnie na podwieczorek na przykład. W zamian możesz pół grapefruita lub 2 małe kiwi. (owoce jeść na II śniadanie lub podwieczorek)
Możesz też jako przekąskę jeść marchewkę ale uwaga na gotowaną.
Co do makaronu/ryżu/kaszy, to makaron może być pszenny ale jesz gotowanego na półtwardo i tylko 3/4 szklanki ugotowanego.
Ryżu/kaszy można 4 łyżki ugotowanych ale też al'dente.
Poza tym biały ser chudy, chude wędliny drobiowe i wołowe.
Ryby (uwaga na pangę i łososia) chude mięso drobiowe i wołowe /duszone, gotowane, pieczone/.
Małe jogurty i kefiry naturalne (ciężko bardzo mi było znaleźć takie bez cukru) i mleko 0,5%-2,0% (1 szkl) - to wszystko do wyboru ale albo na II śniadanie albo po południu na podwieczorek.
Jajka - 2 szt na tydzień.
Można pić herbatę (samą, z cytryną lub owocową), kawę i kakao (naturalne 1 niecałą szkl ale niesłodzone i tak jak mleko albo na II śniadanie albo na podwieczorek).
Do smarowania margaryna - nie masło.

Produkty zabronione:
Cukier, cukierki, ciastka, ciasta, lody, czekolada, miód, soki owocowe i owoce inne niż wymienione powyżej, śmietana, majonez, produkty mleczne owocowe i mleko o zaw. tł powyżej 2%, sól (w małych ilościach), soki warzywne, napoje słodzone jak cola.

Cytat:
Myślę, jak Niteczka, że chodzi o ugotowane/uduszone grzyby z cebulką, wymerdane z jajkiem (bez mąki, bo po co ona, jajko i grzyby same się zetną fajnie)

Edytowane przez advena85
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:23
advena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:19   #2510
ImmortalWoman
Zakorzenienie

idę zrobić budyń a później naleśniki
Stary 2012-10-05, 13:19   #2511
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
suuper i jak fajnie z wagą a co tak szybko do niego idziesz??
No teraz już co 2 tygodnie

Chodzę na NFZ tak więc spoko Mój portfel tego nie odczuje

Stary 2012-10-05, 13:20   #2512
Lonia89
Raczkowanie

Kur to bede musiała gonic do ginki a ja łazic nie moge;/ przyjmuje w poniedziałek to trzeba bedzie to załątwic w poniedziałek;/ potem do pracodawcy a potem pracodawca do zusu i kurde znowu beda opoznienia;/ ,

nic mi sie osttanio nie układa, nie zaliczyłąm tego nieszczesnego egzmainu co to miałam poprawke 15wrzesnia, ☠☠☠☠a szlak mnie trafi zaraz;/ i nastepna poprawa 25 pazdziernika , jak ja 25 pazdziernika to juz moge na porodówce lezec;/ 24 mam wizyte i powiedziała ze wtedy sie rozstrzygnie osttaecznie jak tam moja szyjka i jak postepy do porodu.a co dopiero na poprawy jakies 25 sie tułac 80 km do KIELC, uczyc sie i jezdzic jeszcze po poprawach, tyle najgorsze ze ja nie wiem jak sie tego nauczyc bo wydawłąo mi sie ze juz dobrze rozwiazałam te zadania , siostra mi wszystko tłumaczyła zaczaiłam i tak sie starałam zeby sie nigdzie nie potknac a tu chyba zrobiłam ajkis bład jak mi ten basztyl nie zaliczył jutro ma dyzur musze jechac do Kielc, maz musi wziac wolne zeby specjalnie ze mna jechac i pojade obejrzec moja prace, powiem jej ze ja 25 pazdziernika to moge juz urodzic a nie po poprawach sie tułac;/,naprawde wydawało mi sie ze wszystko dobrze rozwiazałm bo w domu jeszcze sprawdzałam;/, ale podobno ta kobieta taka jest ze czasem zaliczy za nic a czasem za wszystko nie zaliczy, pisało poprawke 107 osób zaliczyło 17;| no hellooł;/ niepowazne to jest. Ryczec mi sie juz chce;( a w poniedziałek do ginki to ja nie wiem kto pojedzie;/ bo mąz drugiego dnia wolnego sobie przeciez nie będzie brał, mame bede musiała wysłac z tym.

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:20   #2513
dyltharra
Raczkowanie

Cytat:
To ja Wam zazdroszcze - u mnie skora, wlosy - istny koszmar
21.11.12 22:40 52cm 3,09kg 10pkt
dyltharra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:24   #2514
justa86
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam sie co do mleka.
za kuchnie

a to mówisz o tym takim glutku w środku jajka, takie zgrubienie przy żółtku? to taki zalążek kurczaka chyba,
a u nas był cały kurczak w sensie całe jajko zajmował bo nawet skorupka nie chciała sie zbytnio rozwalić
Nie, ja wlasnie myslalam ze rozwiniety kurczak w jajku taki co mu sie nie udalo przezy to zbuk, ale prof google mi podpowiedzial ze zbuk to po prostu zgniłe jajko
Stary 2012-10-05, 13:25   #2515
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już po wizycie

T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:27   #2516
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Kur to bede musiała gonic do ginki a ja łazic nie moge;/ przyjmuje w poniedziałek to trzeba bedzie to załątwic w poniedziałek;/ potem do pracodawcy a potem pracodawca do zusu i kurde znowu beda opoznienia;/ ,

nic mi sie osttanio nie układa, nie zaliczyłąm tego nieszczesnego egzmainu co to miałam poprawke 15wrzesnia, ☠☠☠☠a szlak mnie trafi zaraz;/ i nastepna poprawa 25 pazdziernika , jak ja 25 pazdziernika to juz moge na porodówce lezec;/ 24 mam wizyte i powiedziała ze wtedy sie rozstrzygnie osttaecznie jak tam moja szyjka i jak postepy do porodu.a co dopiero na poprawy jakies 25 sie tułac 80 km do KIELC, uczyc sie i jezdzic jeszcze po poprawach, tyle najgorsze ze ja nie wiem jak sie tego nauczyc bo wydawłąo mi sie ze juz dobrze rozwiazałam te zadania , siostra mi wszystko tłumaczyła zaczaiłam i tak sie starałam zeby sie nigdzie nie potknac a tu chyba zrobiłam ajkis bład jak mi ten basztyl nie zaliczył jutro ma dyzur musze jechac do Kielc, maz musi wziac wolne zeby specjalnie ze mna jechac i pojade obejrzec moja prace, powiem jej ze ja 25 pazdziernika to moge juz urodzic a nie po poprawach sie tułac;/,naprawde wydawało mi sie ze wszystko dobrze rozwiazałm bo w domu jeszcze sprawdzałam;/, ale podobno ta kobieta taka jest ze czasem zaliczy za nic a czasem za wszystko nie zaliczy, pisało poprawke 107 osób zaliczyło 17;| no hellooł;/ niepowazne to jest. Ryczec mi sie juz chce;( a w poniedziałek do ginki to ja nie wiem kto pojedzie;/ bo mąz drugiego dnia wolnego sobie przeciez nie będzie brał, mame bede musiała wysłac z tym.
Kurcze Kochana to rzeczywiście masz teraz stresujący czas..współczuje Ci Wiem jak to jest z tymi egzaminami, bo sama wypruwałam flaki a wyniki nie były zadawalające.. na szczęście mam to za sobą.. Dobrze zrobisz jak pojedziesz obejrzec swoją pracę..może jak z nią porozmawiasz pozwoli Ci wcześniej zaliczyc ten egzamin ! No i będziesz miała z głowy.. Trzymam kciuki aby wszystko się ułożyło

Cytat:
Napisane przez dyltharra Pokaż wiadomość
To ja Wam zazdroszcze - u mnie skora, wlosy - istny koszmar

Ja myślę, że to kwestia naszego organizmu, tego jak reaguje na hormony i te wszystkie zmiany a nie kwestia płci dziecka..

Advena- brawo za wizytkę !!!

Edytowane przez kaaamila1
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:29
Stary 2012-10-05, 13:31   #2517
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jestem już po wizycie

za wizytę super

Dzięki za rady dziewczynki, muszę kupic dzisiaj czosnek ale póki co idę sie położyć
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:37   #2518
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość

no to faktycznie nie weseło. Ale jak moze pojedziesz i zobaczysz prace i ONA zobaczy ciebie to bedzie jakas łagodniejsza. U mnie przynajmniej tak było w tamtym roku , kolezanka rodzila w czerwcu , jak egzaminy były, nie rpzyjechala juz nawet na egzamin, babka dała jej 4 ;p i tak ze wszystkiego jej popodonisli oceny.

PS. JUTRO JUŻ NA UCZELNIE i spróbuje sobie załatwić jakąs zapomoge od dziekana , a nóz może się uda
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:37   #2519
EdziaO
Zakorzenienie

Hej

Witam się i ja w 34tc OMG
Wczoraj miałam wizytę, pobrany wymaz, pozamykana na cztery spusty.
Powoli dalej ogarniam dom, chociaż powoli to nie jest dobre słowo bo to jest mniej niż powoli
I czytam sobie co tam u Was. Mam tyle stron, że może mi życia nie starczyć

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:45   #2520
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Hej

Witam się i ja w 34tc OMG
Wczoraj miałam wizytę, pobrany wymaz, pozamykana na cztery spusty.
Powoli dalej ogarniam dom, chociaż powoli to nie jest dobre słowo bo to jest mniej niż powoli
I czytam sobie co tam u Was. Mam tyle stron, że może mi życia nie starczyć
za wizytkę i nowy tydzień !

Cytat:
Napisane przez ausente Pokaż wiadomość
no to faktycznie nie weseło. Ale jak moze pojedziesz i zobaczysz prace i ONA zobaczy ciebie to bedzie jakas łagodniejsza. U mnie przynajmniej tak było w tamtym roku , kolezanka rodzila w czerwcu , jak egzaminy były, nie rpzyjechala juz nawet na egzamin, babka dała jej 4 ;p i tak ze wszystkiego jej popodonisli oceny.

PS. JUTRO JUŻ NA UCZELNIE i spróbuje sobie załatwić jakąs zapomoge od dziekana , a nóz może się uda
Oby udało Ci sie pozałatwiac wszystko !!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości