Wakacyjne Mamy 2012 - część II - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 12:18   #3841
nadalka
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część II

Mrówka, moja nigdy w nocy nie odbija. Bo gdy odkładam ją po jedzeniu w nocy to zawsze śpi a na śpiąco nigdy mi jeszcze nie odbiła.
Stary 2012-10-05, 12:22   #3842
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Na obiad robię sztandarowe danie Brytyjczyków: fish & chips
ja uwielbiam jeszcze jedno sztandardowe danie ale bardziej stuluje sie nim na miesie chips & pie + gravy

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:23   #3843
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość

Mrówka, moja nigdy w nocy nie odbija. Bo gdy odkładam ją po jedzeniu w nocy to zawsze śpi a na śpiąco nigdy mi jeszcze nie odbiła.
czytałam że jak dziecko zaśnie to nie odbijać bo się wybudzi, odłożyć do łóżeczka na boczek.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:25   #3844
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kasik_12 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zadzwoniłam do mnie do Torunia do szpitala i podpytałam kobitkę od badań czy nie mogłaby nas przyjąć troszkę wcześniej bo tak się martwię i okazało się , że akurat ktoś przełożył wizytę i idziemy już we wtorek na 10.45 i się wszystko wyjaśni hurraaaaaaaaaa już mam lepszy humor
trzymam kciuki w takim razie!

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:25   #3845
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nel_a Pokaż wiadomość
też się nad nim zastanawiam.
tylko czy ta eko skóra będzie ok w upał?
No właśnie, a jeszcze czarny jest, a do czarnego słońce ciągnie i mocno nagrzewa...
Cytat:
Dziewczyny zadzwoniłam do mnie do Torunia do szpitala i podpytałam kobitkę od badań czy nie mogłaby nas przyjąć troszkę wcześniej bo tak się martwię i okazało się , że akurat ktoś przełożył wizytę i idziemy już we wtorek na 10.45 i się wszystko wyjaśni hurraaaaaaaaaa już mam lepszy humor
Super

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:25   #3846
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
super

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:28   #3847
nadalka
Zakorzenienie

O. Tu znalazłam coś ciekawego
Cytat:
Niemowlę w 4 miesiącu, leżąc na plecach umie już ładnie trzymać głowę w linii środka swojego ciała nie faworyzując żadnej ze stron. Dzięki temu zostały już zaktywizowane mięśnie, które teraz pozwalają mu dźwigać dość wysoko głowę w tej pozycji. Jednak nie oznacza to, że maluch chce usiąść, jest na to stanowczo za wcześnie, on tylko ćwiczy swoje nowe umiejętności i wzmacnia mięsnie.

Edytowane przez nadalka
Czas edycji: 2012-10-05 o 12:31
nadalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:35   #3848
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Muszę się pochwalić - Fabi pierwszy raz w pełni świadomie śmiał się na głos. I to nie raz, a przez bite 5 minut

Cytat:
A najbardziej lubię jeść kremówkę papieską z masą kajmakową i prażonymi migdałami z wierzchu - Fabiemu nic po niej nie jest
nie jadłam nigdy

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, u nas lepiej. Niestety moja laktacja wciąż nie jest taka jak być powinna, więc ratuję się systemem SNS. W ciągu doby kilka karmień odbywa sie z samej piersi (bez kapturków ) i około 4 za pomocą SNS - dziś na przykład dwa razy podałam jej odciągnięty pokarm (2 x 100 ml) i dwa razy Hippa. Świetne jest to, ze nawet jak podaję Hippa to dziecko ssie pierś - wyjada z niej co tam jest a i samo ssanie pobudza laktację. System Medeli jest genialny, a tak prosty...

Martynka jest innym dzieckiem, Jest dużo spokojniejsza, mało płacze, zaczęła spać w ciągu dnia. Diametralna zmiana zachowania. Jestem na 100% pewna, ze ona ostatnimi czasy była po prostu głodna, a ja źle interpretowałam jej płacz. Myślałam, ze skoro nie ograniczam jej czasu przy piersi, to wszystko się samo normuje i dziecko ma tyle pokarmu ile potrzebuje.. Guzik prawda. Przybieranie 80 g/tydz. dobitnie to potwierdza. Zła jestem na siebie, że tak długo ignorowałam własne przeczucia. Zmyliło mnie jej konsekwentne odrzucanie butelki. Okazuje się, że pogardzała butlą mimo głodu... I jeszcze jedna rzecz, która mnie zwiodła: często bywało tak, ze mała płakała mocno, ja dostawiałam do piersi, a płacz nie mijał, dalej się darła. Myślałam więc, że to nie głód, tylko coś innego. Okazuje się,że ona potrzebuje czasu by się wyciszyć i jak najbardziej chce jeść, nie przeszkadza jej to jednak histeryzować przy piersi jeszcze parę minut...

Najważniejsze, ze sytuacja się poprawia.
Mam nadzieje wkrótce wyeliminować Hippa ewentualnie podawać go raz dziennie.
to dobrze, że jest lepiej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to odwiedziła nas dzis pielęgniarka z przychodni. Niezapowiedziana wizyta Powiedziała ze robią takie koło 3 miesiaca życia dziecka. Akurat karmiłam małą, a że z karmieniem takie przeboje mamy to wywiazałą sie rozmowa na ten temat. Pytam czy mają doradcę laktacyjnego. Nie. To powiedziałam co o tym myślę. I parę innych rzeczy Na kimś musiałam odreagować :0 A laska była tak "obeznana" z tematem, ze nie znała nawet firmy Medela nie wspominając o systemie SNS.
i po co to takie przychodzą, skoro podstawowych rzeczy nie wiedzą

Cytat:
Cześć dziewczyny

U nas dalej d...nic się ciekawego od lekarza w Bydgoszczy nie dowiedziałam . Zajrzał małej do uszu, buźki i noska i stwierdził, że anatomicznie jest wszystko dobrze , do tego mała zaczęła gadać do pana doktora i stwierdził, że się bardzo dobrze rozwija. Odnośnie słuchu nie przeprowadził żadnych badań bo stwierdził,że musi przejść kilka badań w szpitalu. Co najlepsze terminy na a 2 /3 miesiące.. porażka. wkurza mnie ta ciągła szarość , chcę już wiedzieć czy jest dobrze czy też niedosłuch. Kiedy powiedziałam , że według mnie Nadia słyszy bo reaguje na szczekania psa itp. to powiedział, że często mamy widzą to co chcą zobaczyć , ale oczywiście wierzy , że jest ok. Powiedział też , że tylko niewielki procent dzieci które tak jak nasza mała nie przechodzą otoemisji po badaniu Bera ( to co będzie w szpitalu) ujawniają niedosłuch najczęściej wszystko jest dobrze

Teraz jeszcze czeka nas badanie w szpitalu w Toruniu 24 października . Te wizyty mnie strasznie stresują wiążę z nimi zawsze nadzieję , a cały czas nic nie wiem

A z dobrych wiadomości mała spała od 21 do 5.10 , apotem od 5.20 do 7.10 i teraz też spi
wszystko będzie napewno dobrze

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość
Cześc dziewczęta
Witam się mega wyspana Moje dziecię kochane zasnęło o 20.10, pierwsza pobudka o 2.50, zapadł w sen o 3.20, kolejna pobudka o 5.30, zasnął o 6.00, pospał do 6.40 i znowu się bawił do 8.40 Teraz śpi a ja zjadłam śniadanie i wybieram się na spacer i po mleczko dla juniora Umówiłam się z koleżanką (ma synka Borysa urodzonego w połowie lipca) to w końcu nie padnę z nudów na spacerze
I jeszcze jedno - oba karmienia nocne były tylko z piersi Od poniedziałku pije herbatkę z herbapolu na laktację, a od 2 dni jem lactinatal nie wiem czy to efekt tego ale grunt, że mam coraz więcej mleczka
ekstra

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Aaaa no i nas dzisiaj dopaDŁY magiczne 3 miesiące

Paulaaa23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:41   #3849
Kasik_12
Zadomowienie

Nadalka brawa dla Igusi za już sędziwy wiek
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:44   #3850
anna99302
Zadomowienie

Dzien dobry mamusie!

Zobaczymy ile uda misię napisac Bo Franio właśnie lezy przy mnie i paczy zobaczymy jak długo wytrzyma.

Linka-super, że u Ciebie lepeij!!! Powiem ci, że na podstwie Twojego problemu zaczynam się zastanawiac czy ja nie mam za mało pokarmu...już od jakiś dwóch tygodni mały by mógł leżec przy cycku cały czas....

Płacze....idę

Edytowane przez anna99302
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:07
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:48   #3851
prince_polo
Zakorzenienie

chcialam wysłac przelewy z konta biore token patrze a bateria wyczerpana i musiałam isc do banku. W banku DOSTAŁAM OKRES! i mnie zalało do tego ledwo do domu doszlam bo tak mnie boli brzuch i krzyz ze chodzic nie moge a umowilam sie z kumpela na spacer i nie pojde.... nie dzis....

przeciez nie dawno mialam

Cytat:
super

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:50   #3852
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Za mną ciężka noc Głowa mnie tak bolała (teraz też boli), jakby mnie ktoś po mózgu młotkiem walił Najpierw nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to straszne bzdury mi się śniły...
Np. że odwiedziła mnie Mamcia z Amelcią. A ja ją olałam i siedziałam przy komputerze. Po kilku godzinach zorientowałam się, że jej nie ma Zadzwoniłam, ale po pierwszym sygnale wyłączyła telefon
A potem jeszcze mi się śniło, że jacyś dwaj obcy faceci przyleźli mi do mieszkania i zaczęli się rządzić jak u siebie. Potem przyszła Natalia Siwiec (nota bene moja koleżanka z podstawówki ) szukająca agencji modelek w naszym bloku A jak zadzwoniłam na policję że mi obcy faceci łażą po domu to mi automatyczna sekretarka w telefonie powiedziała, że mam zły akcent, nie rozumie mnie i nie przyjmie zgłoszenia
Ja nie wiem skąd się takie bzdury w snach pojawiają

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
wklejam wczorajsze dlidlowe nabytki i ubranie na chrzest
pozniej sie ubiore w kiece i cykne
najpiękniejsza brązowa bluza

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość

tak jak pisałam wczoraj mieliśmy wirusa rota żadnych objawów ani gorączki ani wymiotów ani biegunki tylko totalny brak apetytu mały za nic nie chcial jeść ani piersi ani butelki był coraz słabszy wkońcu po 2 dniach dostaliśmy skierowanie do szpitala tam kroplówka wzmacniająca i wieczorem zaczął jeść najpierw po 2 -3 min i stopniowo coraz więcej. Wczoraj jeszcze prawie cały dzień płakał bo bolał go brzuszek dziś jest już lepiej chociaż słyszę nadal jak mu jeździ po jelitkach.
Co ciekawe pani doktor przy przyjęciu do szpitala stwierdziła że to nie jest normalne że Wojtuś jest taki neispokojny od urodzenia i że tak dużo płacze ale jak skończyła dyżur to już nikt się tym nie zainteresował ale w szpitalu podawali nam espumisan i wydaje mi się że jest po nim spokojniejszy więc kupiłam i podaję nadal 3x dziennie.

Czy któraś z Was podaje mm Nutramigen albo Bebilon pepti? Była u mnie wczoraj sąsiadka i powiedziała że jej dziecko było takie jak moje niespokojnie ciągle płakało i zaczęła podawać to mleko co drugi karmienie i wszystko przeszło. Czy te mleka są tylko na receptę?
dobrze, że już lepiej

Cytat:
super

Stary 2012-10-05, 12:56   #3853
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
dasz radę, to nic skomplikowanego

Cytat:

Aga a co sądzisz o tym foteliku? http://allegro.pl/fotelik-coto-baby-...669443578.html Właśnie nad nim myślę, żeby na wiosnę kupić
nie ma go na stronie fotelik.info (albo ja nie widzę) więc nie przeszedł crash testów, czyli dla mnie odpada.
Poza tym ta skóra, ja bym skórzanego nie kupiła, nagrzeje się od słońca i będzie parzyć, a Fabi jak będzie miał gołe nóżki/rączki i się spoci, to się będzie do niego przyklejał

Cytat:
super

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:57   #3854
Paulaaa23
Rozeznanie

Ile czasu może iść list zwykły? Bo wysłałam do pracy taki formularz, gdzie mirli wypisać moje średnie miesięczne dochody z 3 ost. miesięcy. Potrzebne to do męża do pracy, wtedy dostaniemy kasę za urodzenie dziecka. Wyssłałam to rowno 3tyg temu. Dzwoniłam za tydzień w czwartek, powiedzieli że dotarło w środę popołudniu (priorytetem wysłałam) i że odeślą w piątek. Potem dzwoniłam, powiedzieli że wysłali. Minęło dwa tyg. a nic nie przyszło. Jak nie oddamy tego w najbliższym czasie to z kasy nici

Stary 2012-10-05, 12:59   #3855
nel_a
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, a jeszcze czarny jest, a do czarnego słońce ciągnie i mocno nagrzewa...

Super
a no właśnie.
więc tu wygląd niestety nie sprzyja. a szkoda.

nel_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 12:59   #3856
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie Wy macie foteliki???
Maxi Cosi Cabrio Fix
Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
my zauważyliśmy, że jak ją małż ma na rękach a ja się tylko pojawię w zasięgu wzroku, to zaraz głowę wykręca i mnie śledzi wzrokiem. I jak mój głos tylko usłyszy też od razu szuka gdzie jestem
To tż zauważył ok. 2-3 tygodni temu, a w tym tygodniu nieźle się wykręcała, żeby mnie zobaczyć, jak zostawiłam ją samą na moim łóżku. Głośno prostestowała dopiero, jak wyszłam z pokoju na dłużej (czyli na ok. 3-5 minut ).
Cytat:
hmmm z tym niestety nie zawsze bywa różowo, Luśka nie była przyzwyczajana do zasypiania w ciszy, nie zniżaliśmy nigdy głosu, nie ściszaliśmy muzyki, ale... od pewnego czasu wieczorami jest tak, że jak przysypia, zwłaszcza wieczorem, to głośniejsze dźwięki, powiedzenie czegoś głośno ją wybudzają i zaczyna się okropny ryk, bo jest zmęczona a usnąć nie może. I chcąc nie chcąc wtedy musi być cisza, niestety
Róża przedtem też zasypiała niezależnie od hałasu, a po którymś skoku rozwojowym budziły lub niepokoiły ją dźwięki, na które my nawet nie zwracamy uwagi.
Nie płacze z tego powodu, ale się budzi, a jak nie śpi, to czasem robi się głodna, więc ostatecznie zasypia znacznie później.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:01   #3857
Kasik_12
Zadomowienie

Weekend

Ciastek współczuję , ja chyba też wkrótce dostanę bo poddenerwowana ostatnio jestem
Kasik_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:02   #3858
lipus89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Paulaaa23 Pokaż wiadomość
Ile czasu może iść list zwykły? Bo wysłałam do pracy taki formularz, gdzie mirli wypisać moje średnie miesięczne dochody z 3 ost. miesięcy. Potrzebne to do męża do pracy, wtedy dostaniemy kasę za urodzenie dziecka. Wyssłałam to rowno 3tyg temu. Dzwoniłam za tydzień w czwartek, powiedzieli że dotarło w środę popołudniu (priorytetem wysłałam) i że odeślą w piątek. Potem dzwoniłam, powiedzieli że wysłali. Minęło dwa tyg. a nic nie przyszło. Jak nie oddamy tego w najbliższym czasie to z kasy nici
Jak to zwykły list, nie polecony, nie jest rejestrowany.Mógł zaginąć i tyle ... reklamacji nie złożysz.

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:06   #3859
Paulaaa23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anna99302 Pokaż wiadomość

Linka-super, że u Ciebie lepeij!!! Powiem ci, że na podstwie Twojego problemu zaczynam się zastanawiac czy ja nie mam za mało pokarmu...już od jakiś dwóch tygodni mały by mógł leżec przy cycku cały czas....

Płacze....idę
mój też leży cały czas przy cycku, a dobrze przybiera na wadze i mam dużo pokarmu. W moim przypadku Adaś poprostu bardzo wolno je, nie chce mu się ciągnąć...

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
Jak to zwykły list, nie polecony, nie jest rejestrowany.Mógł zaginąć i tyle ... reklamacji nie złożysz.
nie wiem jakim to wysłali, ale pani twierdziła, że najpóźniej we wtorek przyjdzie. Jest piątek i nie ma

Stary 2012-10-05, 13:06   #3860
anna99302
Zadomowienie

Pomemlał cycka i niby śpi...zobaczymy
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Taa, pierwszego dnia robił coś w necie z komórki, prawdopodobnie telefon się zawiesił i cała noc coś pobierał z neta - zadzwonili wczoraj, że nabił sie rachunek 400zl Co więcej z tego powodu zablokowali mu komórkę Durnie
ac zy to nie orange przypadkiem? też mieliśmy taką sytuację ale na większą kwotę....o wiele większą

Cytat:
Hej
Za mną ciężka noc Głowa mnie tak bolała (teraz też boli), jakby mnie ktoś po mózgu młotkiem walił Najpierw nie mogłam spać, a jak już zasnęłam to straszne bzdury mi się śniły...
Np. że odwiedziła mnie Mamcia z Amelcią. A ja ją olałam i siedziałam przy komputerze. Po kilku godzinach zorientowałam się, że jej nie ma Zadzwoniłam, ale po pierwszym sygnale wyłączyła telefon
A potem jeszcze mi się śniło, że jacyś dwaj obcy faceci przyleźli mi do mieszkania i zaczęli się rządzić jak u siebie. Potem przyszła Natalia Siwiec (nota bene moja koleżanka z podstawówki ) szukająca agencji modelek w naszym bloku A jak zadzwoniłam na policję że mi obcy faceci łażą po domu to mi automatyczna sekretarka w telefonie powiedziała, że mam zły akcent, nie rozumie mnie i nie przyjmie zgłoszenia
Ja nie wiem skąd się takie bzdury w snach pojawiają

Pogoda znów dopisuje, także wybiorę się po tę grającą zabawkę co jej wczoraj nie kupiłam Tż też mnie zapytał czemu jej od razu nie wzięłam
Nieźle!!!

Cytat:
Napisane przez allebazi Pokaż wiadomość
tak jak pisałam wczoraj mieliśmy wirusa rota żadnych objawów ani gorączki ani wymiotów ani biegunki tylko totalny brak apetytu mały za nic nie chcial jeść ani piersi ani butelki był coraz słabszy wkońcu po 2 dniach dostaliśmy skierowanie do szpitala tam kroplówka wzmacniająca i wieczorem zaczął jeść najpierw po 2 -3 min i stopniowo coraz więcej. Wczoraj jeszcze prawie cały dzień płakał bo bolał go brzuszek dziś jest już lepiej chociaż słyszę nadal jak mu jeździ po jelitkach.
Co ciekawe pani doktor przy przyjęciu do szpitala stwierdziła że to nie jest normalne że Wojtuś jest taki neispokojny od urodzenia i że tak dużo płacze ale jak skończyła dyżur to już nikt się tym nie zainteresował ale w szpitalu podawali nam espumisan i wydaje mi się że jest po nim spokojniejszy więc kupiłam i podaję nadal 3x dziennie.

Czy któraś z Was podaje mm Nutramigen albo Bebilon pepti? Była u mnie wczoraj sąsiadka i powiedziała że jej dziecko było takie jak moje niespokojnie ciągle płakało i zaczęła podawać to mleko co drugi karmienie i wszystko przeszło. Czy te mleka są tylko na receptę?
OOOO matko! dobrze, że z maluszkiem już lepiej!
Cytat:
Maxi cosi cabrio fix

Dziewczyny o właśnie? od kiedy się wyciąga tą wkładkę noworodkową z fotelika?? bo ja jeszcze nie wyciągnęłam...mam wrażenie, że bez niej małemu głowa lata w fotelu

I jeszcze jedno pytanie: mamusie dokarmiające mm: kiedy je podajecie i w jakich ilościach? Mój maż podał wczoraj małemu mm w takich ilościach: o 20:00 - 100ml, o 24:00-90ml i o 2:30-50 ml....i teraz nie wiem czy to nie za dużo?
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:09   #3861
Soleilka
Zakorzenienie

Uspałam Fabiego, a tu mama zadzwoniła i mi go obudziła

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Cytat:
nie ma go na stronie fotelik.info (albo ja nie widzę) więc nie przeszedł crash testów, czyli dla mnie odpada.
Poza tym ta skóra, ja bym skórzanego nie kupiła, nagrzeje się od słońca i będzie parzyć, a Fabi jak będzie miał gołe nóżki/rączki i się spoci, to się będzie do niego przyklejał
No właśnie też tam patrzyłam i nie widziałam go Dzięki za opinię A jaki byś poleciła z tych 0-25kg?

Bloguję
Stary 2012-10-05, 13:12   #3862
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Może ibuprofen je wyciszał.
hmm no właśnie nie wiem, wczoraj cały dzień nie spał, drzemki zdarzały się tylko przy cycu albo w nosidle i to nienaturalnie krótkie bo po 20 min, dziś w końcu się porządnie najadł i odsypia, śpi od rana a właściwie od wczoraj od 22:30 ( nie mógł zasnąć na noc pierwszy raz w swoim życiu), najważniejsze że to juz za nami

Cytat:
Napisane przez mrowka88 Pokaż wiadomość
Wanillka, jak patrzę na Twój avatar to mam wrażenie, że patrzę na swojego synka. Łudzące podobieństwo
ooo czyli masz równie rozkosznego synka jak mój

prince phdwao super zakupy!!

allebazi w szoku jestem że rota może nie dawać żadnych objawów, dobrze że juz z małym lepiej

Ania ja juz wyciągnęłam ta wkładkę z tym że ja mam większe dziecko i już dawno trzyma główkę sztywno i w lini prostej

Edytowane przez wanilllka82
Czas edycji: 2012-10-05 o 13:21
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:12   #3863
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Uspałam Fabiego, a tu mama zadzwoniła i mi go obudziła

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

No właśnie też tam patrzyłam i nie widziałam go Dzięki za opinię A jaki byś poleciła z tych 0-25kg?
szczerze to patrząc na stronie fotelik.info to... żaden. Jest tam ich jak na lekarstwo, do tego żaden nie dostał oceny ogólnej wyżej niż 2, a 3 to jest absolutne minimum żeby brać pod uwagę zakup takiego fotelika
My będziemy od razu przechodzić na fotelik od 9kg, ale jaki jeszcze nie wiem, pewnie stanie na maxi cosi albo recaro

agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:16   #3864
wanilllka82
Wtajemniczenie

Cytat:
szczerze to patrząc na stronie fotelik.info to... żaden. Jest tam ich jak na lekarstwo, do tego żaden nie dostał oceny ogólnej wyżej niż 2, a 3 to jest absolutne minimum żeby brać pod uwagę zakup takiego fotelika
My będziemy od razu przechodzić na fotelik od 9kg, ale jaki jeszcze nie wiem, pewnie stanie na maxi cosi albo recaro
my podobnie juz mamy około 8 kg więc po co mi fotelik 0+
wanilllka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:18   #3865
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam teraz taki byle jaki fotelik, bo on służy tylko za bujaczek (w bujaku leżeć nie znosi) i właśnie chciałam coś na dłużej...
W tych od 9 kg to chyba dziecko musi już umieć siedzieć?

Bloguję
Stary 2012-10-05, 13:20   #3866
depoison
Zadomowienie

Cytat:
hmmm z tym niestety nie zawsze bywa różowo, Luśka nie była przyzwyczajana do zasypiania w ciszy, nie zniżaliśmy nigdy głosu, nie ściszaliśmy muzyki, ale... od pewnego czasu wieczorami jest tak, że jak przysypia, zwłaszcza wieczorem, to głośniejsze dźwięki, powiedzenie czegoś głośno ją wybudzają i zaczyna się okropny ryk, bo jest zmęczona a usnąć nie może. I chcąc nie chcąc wtedy musi być cisza, niestety
u nas to samo
Mała niby od początku była przyzwyczajona do hałasów, bo przecież jeszcze na oddziale intensywnej terapii bez przerwy wyły jakieś alarmy, pipały urządzenia - i nic (podczas gdy my, dorośli, spać nie mogliśmy). W domu też zachowywaliśmy się normalnie. Aż tu nagle coś się dziecku przestawiło, i gdy rozlegnie się jakiś nagły dźwięk (czasem coś naprawdę cichego - w rodzaju kota, który zeskoczył ze stołu) mała się budzi!

Cytat:
taki, Maxi Cosi CabrioFix, o-13

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
: jupi:
dostałam Elterngeld-rodzinne, tzn. na waciki jak pisze depoison
w poniedziałek wysłałam papiery a dziś już mam 2x300euro na koncie
tylko coś z drugiego źródła się dłuuuugo nie odzywają:pala :tam ma być 180 euro....
depoison-w jaki dzień miesiąca oni to rodzinne wysyłają???
nie wiem, czy tak jest wszędzie - ja dostaję Elterngeld na początku miesiąca, a Kindergeld - w połowie. Na to drugie też czekałam 2 miesiące, ale potem przyszło z wyrównaniem: 30 sierpnia dostałam potrójny, 2 tygodnie później - jeszcze jeden

Cytat:
Napisane przez wanilllka82 Pokaż wiadomość
a skąd nagle taka refleksja? mi pomogło długie ssanie, chyba
z tego, co pisała Linka - że u niej częste przystawianie nie pomogło, może nawet wręcz przeciwnie
Własnych doświadczeń w tym zakresie za bardzo nie mam, bo Zosi bardzo szybko uregulował się taki rytm jedzenia 5-6 razy na dobę (i nic pomiędzy). Ile pokarmu mam - nawet nie wiem, wieki nie odciągałam.
A zresztą - i tak wydaje mi się, że to trochę loteria...

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 13:24   #3867
prince_polo
Zakorzenienie

takie paputki wylicytowąłam http://allegro.pl/pierwsze-kapcie-6-...676520748.html i kupilam podkladke pod laptopa chlodzącą co by an wizazu buszowac leząc z lapkiem na kanapie

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2012-10-05, 13:25   #3868
Paulaaa23
Rozeznanie

Zeszłam na dół zajrzeć do skrzynki i przyszło w końcu A już miałam dzwonić opiep.rzyć tą babkę znowu

Stary 2012-10-05, 13:26   #3869
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
takie paputki wylicytowąłam http://allegro.pl/pierwsze-kapcie-6-...676520748.html i kupilam podkladke pod laptopa chlodzącą co by an wizazu buszowac leząc z lapkiem na kanapie
Miałaś już nie siedzieć na all

Bloguję
Stary 2012-10-05, 13:27   #3870
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś już nie siedzieć na all
to jeszcze z wczoraj
a karuzela mi przeszła kolo nosa bo Rozalce sie zachcialo jesc w nieodpowiednim momencie a prawie do konca wygrywałam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości