Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012 - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 13:15   #2101
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
A ja jak obcinam pazurki to Piotruś jest bardzo zaciekawiony i nieruchomo przygląda się co robię dziś się udało obciąć w obu rączkach i jednej stópce zanim mu się znudziło
Zazdroszcze.Tez tak chce

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
ja biore ja na kolana i po prostu obcinam, jak mi sie wyrywa, bo nie zawsze jest lagodnie to wlaczam jej pioseneczke z teledyskiem na yt i oglada a ja robie swoje gorzej ze stopami
Moze i ja sprobuje,cos mu puszcze na kompie,przez chwile patrzenia nic sie nie stanie,a moze tym sposobem damy rade.
Stary 2012-10-05, 13:57   #2102
gkatarzynka
Zadomowienie

Konia, Mravka, a ja się tak próbowałam nie ujawniać za bardzo... różnie ludzie reagują jak usłyszą co robię... choć tak naprawdę ta religia to tylko taki dodatek i hobby... bo tak na pełny etat jestem nauczycielką przedszkola, a katecheza tylko dodatkowo, bo lubię... Fajnie, że macie miłe skojarzenia z katechetkami - ja nie za bardzo z dzieciństwa, bo moja katechetka biła po łapach linijką za byle co

Co do pazurków, to Hania tez ma miekkie i podobnie jak Monia czasem to co się naderwie, ja dokónczę... czasem Młoda ściera pazurki na macie albo o łóżeczko turystyczne (tam jest taka siateczka), ale raz w tygodniu albo co jakieś 10dni robimy z Marcinem nocną akcję z latarką i obcinamy. Kiedyś obcinałam podczas karmienia, ale teraz się nie da, bo rączki odlatują a nóżki kopią na potęgę. Na zywca i za pełnej świadomości też się nie da, bo wprawdzie Hanka nie płacze, ale nie jest w stanie wytrzymać dwóch sekund nie ruszając rączką czy nóżką

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aaa.... i próbowałam też włączając Jej piosenki z teledyskami na kompie, ale to też niewypał, bo Ona komputer musi mieć w zasięgu rączek, żeby sobie podotykać - a ostatnio powalić w klawiaturę. Jak widzi komputer, to od razu jest awantura i muszę Ją wziąć na kolana...teraz awanturuje się na macie, bo pies jest poza zasięgiem i pokrzykuje na niego, a on się wredota nie słucha... komicznie to wygląda: brewki zmarszczone, krzyczy i uderza ręką w matę...
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:17   #2103
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Karolca ja nie moge sie nadziwic jaka Ewelinka jest juz mobilna... jak ona siep ieknie i szybko rozwija

dziewczyny mam pytanie - czy wszystkie macie psiworki do spania na zime czy racze kolderki? Ja mam koldre i jeden spiwor (taki http://www.ebay.de/itm/140856673565?...#ht_500wt_1414 tylko inny wzor) ale zastanawiam sie nad psiworkiem z pierza.... sa mega drogie bo nawet i 100 € potrafi nowy kosztowac, no ale cieplusi napewno, uzywka ok 30 € juz mozna kupic .... c myslicie? http://www.ebay.de/itm/261105167263?...#ht_928wt_1414
ja mam kołderkę właściwie to Ania nigdy nie spała w spiworku

---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Nie, bo sie boje ze sie wykreci i spadnie. Wole na podlodze albo na duzym lozku.

Cos nam sie chyba Anki zamienily. Moja miala chyba druga nocke kiedy sie na smoka nie obudzila (tzn moze i obudzila ale sobie sama poradzila). Poza tym 1 raz odwazylam sie nie dac jej butli na spiocha i sie nie obudzila glodna w nocy. Wiec przespala ciurkiem 11h Ciekawe czy to nowy trend

Ja bym chyba tak cieplego nie kupowala bo mam plan trzymac u niej stala temp w nocy przez zime ok 18-19stopni a przy takiej temp nasz obecny psiworek daje rade.
Twoja to chociaż na plus się zmieniła bo moja to na minus

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

nowaken
widze,ze tez masz domofon z cyklu "obudzi umarlego". Kurka ja juz sie nauczylam odwieszac jak klade Roba na drzemke,bo przeciez zawalu mozna dostac. Najgorsze,ze dziadostwa sie nie da wyciszyc;/
Ja nie odkładam tylko wyciagam ten cycek a całego aparatu stary domofon to mogłam wyciszyć a to ustrojstwo to jest jakaś pomyłka a co najgorsze nie można dostać takiego domofonu żeby działał na te cyfrowe i miał możliwosć sciszenia

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Ja bralam i odstawilam.Mialam po nich bole glowy i niedobrze mi sie robilo,w sensie jakbym miala wymiotowac.

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ----------

Dziewczyny jak radzicie sobie z obcinaniem paznokci dzieciaczkom?
Ja juz mam dosc na dzis,a obcielam tylko od jednej reki.Pobita,poszczypana,E ryk wrzeszczacy,upocony.A tak szybko rosna,zeco 5 dni obcinamy
ja to robię po kąpieli wtedy są miękie paznokcie i zabawiam ją i mogę ciać albo tz ją zabawia

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Konia, Mravka, a ja się tak próbowałam nie ujawniać za bardzo... różnie ludzie reagują jak usłyszą co robię... choć tak naprawdę ta religia to tylko taki dodatek i hobby... bo tak na pełny etat jestem nauczycielką przedszkola, a katecheza tylko dodatkowo, bo lubię... Fajnie, że macie miłe skojarzenia z katechetkami - ja nie za bardzo z dzieciństwa, bo moja katechetka biła po łapach linijką za byle co

Co do pazurków, to Hania tez ma miekkie i podobnie jak Monia czasem to co się naderwie, ja dokónczę... czasem Młoda ściera pazurki na macie albo o łóżeczko turystyczne (tam jest taka siateczka), ale raz w tygodniu albo co jakieś 10dni robimy z Marcinem nocną akcję z latarką i obcinamy. Kiedyś obcinałam podczas karmienia, ale teraz się nie da, bo rączki odlatują a nóżki kopią na potęgę. Na zywca i za pełnej świadomości też się nie da, bo wprawdzie Hanka nie płacze, ale nie jest w stanie wytrzymać dwóch sekund nie ruszając rączką czy nóżką

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

aaa.... i próbowałam też włączając Jej piosenki z teledyskami na kompie, ale to też niewypał, bo Ona komputer musi mieć w zasięgu rączek, żeby sobie podotykać - a ostatnio powalić w klawiaturę. Jak widzi komputer, to od razu jest awantura i muszę Ją wziąć na kolana...teraz awanturuje się na macie, bo pies jest poza zasięgiem i pokrzykuje na niego, a on się wredota nie słucha... komicznie to wygląda: brewki zmarszczone, krzyczy i uderza ręką w matę...
Żadna praca nie hańbi ja jestem kościelna nawet księdza mam w rodzinie wśród znajomych jesteśmy jedni z nie licznych co do kościoła chadzają i chciałabym aby moje dzieci też były koscielne ale jak obiorą inną drogę życiową to się chyba będę musiała z tym pogodzić. Ostatnio znajomy powiedział że jak jego dzieci będą chciały isć do zakonu albo za ksiedza to zamknie w chacie i nie puści to mu powiedziałam że nie będzie miał na to wpływu tak jak nikt nie mial wpływu na to że on jest policjantem

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

A i kupiec jedzie po auto aż z Mazur oj dzisiaj tz bedzie miał dolinę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:40   #2104
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i ja sprobuje,cos mu puszcze na kompie,przez chwile patrzenia nic sie nie stanie,a moze tym sposobem damy rade.
Ja puszczam mlodej na kompie tego gumi misia co ostatnio chyba Cziqua wrzucila :d i Kikanninchen i jeszcze ''Twinkle twinkle little Star'' To sa Julki ulubione pioseneczki.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 14:59   #2105
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ja puszczam mlodej na kompie tego gumi misia co ostatnio chyba Cziqua wrzucila :d i Kikanninchen i jeszcze ''Twinkle twinkle little Star'' To sa Julki ulubione pioseneczki.

Gumi Misia Eryk tez lubi,ale nie ogladal tylko slucha,bo Wiki czesto puszcza
Stary 2012-10-05, 15:04   #2106
sweet_papaya
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny!
Wykończona jestem ale jestem
Wczoraj rano zupełnie niespodziewanie Odkryłam u Filipka pierwszego ząbka! Dolną lewą jedynkę. Bez płaczu, marudzenie itp. Ucieszylam się jak głupia, ze po tych kolkach i nieprzespanych nocach chociaż zabkowanie przejdziemy łagodnie...o ja naiwna.
Obudził się o 22 z płaczem i ryczałt do 1, nie mogłam go uspokoić, aż się krztusil i zachodziły z tego płaczu, dentinox pomógł na 5 minut. Miałam w domu tylko eferalgan w czopkach i to w tej dawcy dla dzieci do 4 m-ca więc tez nie pomógł. W końcu go jakoś uspokoilismy, zjadł i zasnął. Ze mną w łóżku, w poprzek.
masakra normalnie.Dzis tż ma kupić ibum, to chyba drugi żabkę idzie bo marudy jest od rana bardzo. Właśnie jesteśmy na spacerze, zasnął po godzinie wozenia po wertepach.

Filip obudził się już o 22

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cześć Dziewczyny!
Wczoraj rano zupełnie niespodziewanie Odkryłam u Filipka pierwszego ząbka! Dolną lewą jedynkę. Bez płaczu, marudzenie itp. Ucieszylam się jak głupia, ze po tych kolkach i nieprzespanych nocach chociaż zabkowanie przejdziemy łagodnie...o ja naiwna.
Obudził się o 22 z płaczem i ryczałt do 1, nie mogłam go uspokoić, aż się krztusil i zachodziły z tego płaczu, dentinox pomógł na 5 minut. Miałam w domu tylko eferalgan w czopkach i to w tej dawcy dla dzieci do 4 m-ca więc tez nie pomógł. W końcu go jakoś uspokoilismy, zjadł i zasnął. Ze mną w łóżku, w poprzek.
masakra normalnie.Dzis tż ma kupić ibum, to chyba drugi żabkę idzie bo marudy jest od rana bardzo. Właśnie jesteśmy na spacerze, zasnął po godzinie wozenia po wertepach.

Dziwnie mi wyszedł ten post. Pisalyście, Ze dzieciaczki się przytulają, Fil się nie przytula, niestety. Jak jest na rękach to kręci się i rozgląda dookoła, ani mu w głowie przytulanie. Nie zasypia tez na rękach. Ale noszenie i pokazywanie świata uwielbia.

Edytowane przez sweet_papaya
Czas edycji: 2012-10-05 o 15:09
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:18   #2107
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
mloda oglada, a ma przy tym frajde jak nie wiem puszczam jej ostatnio czesto jak musze w kuchni cos zrobic - sadzam ja w foteliku do karmienia i wlaczal na ipad'zie, mloda krzyczy i piszczy, sapie do tego

przytulac Jula tez sie przytula - obejmuje moja szyje obiema rasiami i zaraz wykorzystuje okazje by wpic sie w szyje albo brode moja brode lubi, ale mezowej nie - nieogolony i drapie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 15:24   #2108
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!

No to za pierwszego ząbka. U nas to ani słychu ani widu ząbków dziąsła są nabrzmiałe ale ząbków nie widać

Stary 2012-10-05, 15:53   #2109
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

my jesteśmy po spacerku i po pierwszym króliku z brokułem w nowym foteliku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00309.jpg (110,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2012-10-05, 16:35   #2110
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
a jak te trzymanie sie wyglada? bo Julka lapie mnie np za policzki, oczy czy za uszy i za uszami i tak sie trzyma... albo za koszulke- choc woli za jakas czesc ciala bo chyba podoba jej sie moj pisk jak mnie pociagnie za klaki i skore ....
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Cotton moja Hanka to sie niedawno zaczela przytulac jak sie ja trzyma na rekach, wtula sie i raczkami obejmuje szyje a glowke kladzie na ramie
Cytat:
przytulac Jula tez sie przytula - obejmuje moja szyje obiema rasiami i zaraz wykorzystuje okazje by wpic sie w szyje albo brode moja brode lubi, ale mezowej nie - nieogolony i drapie
No właśnie Lenka albo mocno łapie dookoła szyi i kładzie główkę albo capie za rękawy na, dumnie napiszę, bicepsach bródkę opiera na barku i ogląda świat. Często z wystawionym jęzorem.

Cytat:
Dziewczyny jak radzicie sobie z obcinaniem paznokci dzieciaczkom?
Ja juz mam dosc na dzis,a obcielam tylko od jednej reki.Pobita,poszczypana,E ryk wrzeszczacy,upocony.A tak szybko rosna,zeco 5 dni obcinamy
Czasami mam obcinanie co 3 dni tnę albo na śpiochu albo rano, jak leci rytualny Pinky i Mózg.
Stary 2012-10-05, 17:09   #2111
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Dałam Ani chrupkę kukurydziana jak ona wie ze to jest do jedzenia

Stary 2012-10-05, 17:24   #2112
cziqua
Zadomowienie

a własnie chciała Was pytac o obcinanie pazurków i juz nie muszę
my musimy obcinac co 3 dzień rosną mu na potęgę a jak nie obetnę to wygląda jakby miał starcie z dzikim kotem

przewijaka używamy w dalszym ciągu najwygodniej mi tak tylko terrorysty z oka spuścic nie można oczywiście

jutro mężu jedzie na grzybki ja jednak w domu zostaję pozatym tak jaby się złożyło że chyba nawet miejsca dla mnie by nie bylo bo jedzie tż mój tata jego kolega szwagier nie wiem czy z dziewczyną czy sam ale szczerze to jej ścierpiec nie mogę takie to wyżej sra niż d.upę ma masakra przez nią szwagier tak się zmienił że szok ale co tam szwagra lubie jego dziewczyny nie muszę(jeszcze) bo w listopadzie planuje się oświadczyc młoda dziewczyna (20 lat szwagier 26) a myśli że wszystkie rozumy pozjadała i że jest lepsza nie twierdzę że wszystkie młode osoby sa takie bo wiem że nie ale ten okaz jest wyjątkowo irytujący nawet teściowa(która ma wyjątkowego czuja jeśli chodzi o ludzi) już się nie wtrąca i mówi niech robią co chcą ale według niej młoda nie dorosła jeszcze do wspólnego mieszkania ( mieszkaja od kwietnia razem na mieszkaniu teściów[teściowa w holandii teściu w oświęciumiu u swojej pani ] maja dochodu ok 4 tys i tylko czynsz i inne opłaty bez żadnych kredytów a wiecznie szkamrają że kasy nie mają ja już powiedziałam że jak jeszcze raz usłyszę to im powiem czy się chcą zamienic ich 4 tysiące i mieszkanie na nasze opłaty jeden dochód , kredyt na mieszkanie opłaty i skarbonka bez dna Filip[ skarbonki bym nie oddała] bo my mamy dużo trudniej od nich a nie marudzimy tylko staramy sie jakoś gospodarowac a szwagier co chwila teściowej szkamrał że to piecyk mu się zepsuł ,akumulator mu padł w aucie , na panele nie mają no i teściowa kilka razy dała im kasę ale się wkurzyła i powiedziała że limit działalności charytatywnej się wyczerpał )

no to zrzuciłam co mi na wątrobie leżało serio szwagier jest ok ale ta mała p....anienka wrrrr

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:19   #2113
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez sweet_papaya Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Wczoraj rano zupełnie niespodziewanie Odkryłam u Filipka pierwszego ząbka! Dolną lewą jedynkę.
za zabka!
Fajnie,ja codziennie sprawdzam i jak na razie nic,a dziaselka zmienione juz od dawna i marudkowanie sie zdarza i nocne placze.

Cytat:
mloda oglada, a ma przy tym frajde jak nie wiem puszczam jej ostatnio czesto jak musze w kuchni cos zrobic - sadzam ja w foteliku do karmienia i wlaczal na ipad'zie, mloda krzyczy i piszczy, sapie do tego
Puscilam Erykowi na kompie Gumi Misia,ale patrzyl jak zaczarowany i usmiech od ucha do ucha.No ale jedna piosenka i koniec,jednak widac ze byl zawiedziony

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Pieknie!Podziwialam juz na fejsie.
Stary 2012-10-05, 18:35   #2114
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
I jak smakowało??? Jaki duży chłopak a bujaczek mam taki sam

Pamiętacie,jak dzisiaj pisałam że ktoś po ciuszki zadzwonił,tzn chyba pisałam i miałam wrażenie że to znajoma.I bingo,to było ona więc dobrze poznałam po głosie Noi ciuszki sprzedane a przed chwilą była para i kupiła od nas przewijak

A wcześniej zniknełam,bo mały się obudził musiał go przebrać,nakarmić i nienadrobiłam.A teraz mały śpi i zaraz będzie obiad I znów nie zdąże nadrobić.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Dałam Ani chrupkę kukurydziana jak ona wie ze to jest do jedzenia
Mądra dziewczynka

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Macie na mysli piosenke: ja jestem gumi miś tak,tak twój gumi miś...bo ja tez ta piosenke puszczam małemu w wersji polskiej i angielskiej
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 18:41   #2115
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
I jak smakowało??? Jaki duży chłopak a bujaczek mam taki sam

Pamiętacie,jak dzisiaj pisałam że ktoś po ciuszki zadzwonił,tzn chyba pisałam i miałam wrażenie że to znajoma.I bingo,to było ona więc dobrze poznałam po głosie Noi ciuszki sprzedane a przed chwilą była para i kupiła od nas przewijak

A wcześniej zniknełam,bo mały się obudził musiał go przebrać,nakarmić i nienadrobiłam.A teraz mały śpi i zaraz będzie obiad I znów nie zdąże nadrobić.

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Mądra dziewczynka

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Macie na mysli piosenke: ja jestem gumi miś tak,tak twój gumi miś...bo ja tez ta piosenke puszczam małemu w wersji polskiej i angielskiej
zajadal sie az uszy mu sie trzęsły
Stary 2012-10-05, 20:13   #2116
gkatarzynka
Zadomowienie

Hania śpi, ale nie wiem jak długo pośpi, bo sąsiad burak się tłucze niemiłosiernie i jeszcze klnie do tego chyba zaraz pójdę Mu coś powiedzieć
Hania dziś też pierwszy raz jadła chrupka kukurydzianego (kupiłam takie pałeczki długie) i gdybym Jej nie zabrała, to zjadłaby całego... normalnie tak się przyssała, że po chwili już połowy nie było a planowałam, że zje tylko odrobinę na pierwszy raz. Oby nic Jej po tym nie było.
Karinio, no to brawa za udaną sprzedaż
Cziqua współczuję kontaktów z kimś takim. Ja też znam parę w podobnym stylu co u Was, ale na szczęście nie muszę się z NImi często kontaktować... choć nie powiem, chłopaka mi po prostu szkoda....

Co do gumi misia, to na Hance nie zrobił żadnego wrażenia za to któreś wykonanie piosenki " była sobie żabka mała" doprowadziło Hanię do pięknego chichrania (tak to się pisze???)
No i Hania dziś pięknie naśladowała moje zabawy języczkiem i wydawanie dziwnych odgłosów. I też załapała zabawę "gdzie jest Hania" sama piąstkami zasłania sobie oczka a jak powiem "gdzie jest Hania? nie ma Hani..." to odsłania oczka i się uśmiecha... wtedy ja mówię "tu jest!" i Hanka się śmieje Fajne to...
No i ma straszny ubaw jak robimy tacie "papa" jak wychodzi do pracy

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A rak nieborak rozśmiesza Ją nawet bez dotykania... czyli jednak coś rozumieją te nasze dzieciaczki... a czytałam, że jeszcze nie rozumieją słów, tylko intonację... ale ja za każdym razem inaczej mówię ten wierszyk
Stary 2012-10-05, 21:11   #2117
Nikii89
Zakorzenienie

Cytrynka ja używam tylko przewijaka do kąpieli a tak to przewijam na łóżku, kanapie…

Jolka za 6 miesięcy

Mama d dla Zosi

gKatarzynka widzę Hania już do wina zagaduje :P

Karo u Nas obcinanie to sztuka kombinacji

Sweet gratuluję ząbka

Witam
U Nas w nocy tak walnęło że kabel zerwało i brak prądu.

Co do Oskara do pobudka 23.30, 3, 7 i pospaliśmy do 9.30
A potem znów pospałam razem z Oskarem od 15.20 do 17 więc jestem wyspana na maksa
Dzisiaj nawet też ładnie zasnął

Właśnie oglądam domy do kupienia i pisałam meila o więcej zdjęć a TŻ mówi "zapytaj się czy 200kg kartofli się tam zmieści "
Stary 2012-10-05, 21:24   #2118
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hania dziś też pierwszy raz jadła chrupka kukurydzianego (kupiłam takie pałeczki długie) i gdybym Jej nie zabrała, to zjadłaby całego... normalnie tak się przyssała, że po chwili już połowy nie było a planowałam, że zje tylko odrobinę na pierwszy raz. Oby nic Jej po tym nie było.

No i Hania dziś pięknie naśladowała moje zabawy języczkiem i wydawanie dziwnych odgłosów. I też załapała zabawę "gdzie jest Hania" sama piąstkami zasłania sobie oczka a jak powiem "gdzie jest Hania? nie ma Hani..." to odsłania oczka i się uśmiecha... wtedy ja mówię "tu jest!" i Hanka się śmieje Fajne to...

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

A rak nieborak rozśmiesza Ją nawet bez dotykania... czyli jednak coś rozumieją te nasze dzieciaczki... a czytałam, że jeszcze nie rozumieją słów, tylko intonację... ale ja za każdym razem inaczej mówię ten wierszyk
Nie powinno nic byc Hani po chrupce,to tylko kukurydza.Ja dzisiaj wygrzebywalam Erykowi z pyszczka chrupke,bo prawie cala wpakowal na raz.No i dostal kwaszonego ogorka do cyckania,mina bezcenna.Kwasil sie strasznie,ale buzie otwieral.
Super takie rozsmieszanie dzieciaczkow
Eryk tez uwielbia raka nieboraka i idzie kominiarz po drabinie.Ja mysle,ze Eryk rozumie slowa.Jak mowie,ze idziemy da da to zawsze sie cieszy.
Stary 2012-10-05, 21:27   #2119
gkatarzynka
Zadomowienie

Nikii, bo wiesz, Hania ma rodziców-fanów wina... U nas w mieszkaniu wina jest mnóstwo, bo oboje baaardzo lubimy czasem do obiadku... no i zamiast kwiatów na ślub prosiliśmy o wino... i mamy duuuużo, bo ślub był w czerwcu a ja końcem lipca dowiedziałam się, że Hania jest w brzuszku więc wina nie popiliśmy...
Ale dziś mnie Młoda natchnęła i wypiliśmy sobie po lampeczce jak zasnęła... oczywiście na wszelki wypadek mam mleczko odciągnięte przygotowane w razie gdyby obudziła się przed 3 w nocy... a tak w ogóle, to wypiłam niecałą małą lampkę o 20... o której mogę karmić??
Już doczytałam, że conajmniej 3 godziny nie mogę karmić... to w takim razie gdyby mi się obudziła przed północą, to mam odciągnięte... zresztą jakby nie było, to przy pierwszej pobudce spróbuję nakarmić Hanię z butelki...po co ma się marnować?

Edytowane przez gkatarzynka
Czas edycji: 2012-10-05 o 21:39
Stary 2012-10-05, 21:29   #2120
tynka88
Zadomowienie

my mamy kołderke, śpiworka narazie nie kupuje.

dzis skusiłam sie i kupilam Mateuszkowi dwie sztuki body z kolnierzykiem H&M, TZ powiedzialam , ze z przecenyzeby nie jęczał

Cotton Mateuszek tez tak sie trzyma i wspina po mnie

u nas te ząbki jednak daja o sobie znac, Mateuszek rano strasznie plakal, gryzl wszystko i widac bylo, ze go boli, posmarowalam dziasełka i polozylam sie znim spac, bo sam to 15 minut i po spaniu, a tak pospalismy 2 godzinki.

U nas w sypialni w zime temp w sypialni okolo 18 stopni bedzie, mysle, ze wtedy kołderka wystarczy.

Mravka ja tez sie nie spodziewalam komarów, całe lato nie mielismy w sypialni, a tu nagle 4 , Mateuszek pogryziony, ja mam jednego babelka.

Gosia u nas obcinanie wyglada tak, ze ja daje Mateuszkowi w jedna łapke do macania , szarpania moje wlosy , a druga oporzadza TZ, zanim sie kapnie, to juz ma obciete, choc czasem protestuje podczas karmienia tez czasem

gkatarzynka ja tez mam mile wspomnienia z religii i w ogole z katechetkami i rczaje jestem koscielna, chodze do kosciola , mowie paciorek i ogolnie jakos mi duchowo lepiej, Mateuszka wymodlilam

Emigra my na you tube ogladam/slucham kaczuszki i pluszowy miś
http://www.youtube.com/watch?v=_D_KvcWxEWs
http://www.youtube.com/watch?v=zW1_A...feature=fvwrel

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:31   #2121
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Cytrynka ja używam tylko przewijaka do kąpieli a tak to przewijam na łóżku, kanapie…

no ja tez tylko do kapieli uzywam przewijaka a tak to lozko lub podloga bo szlag by mnie trafil jak bym za kazdym razem miala go zakladac na lozeczko ale chcialam poznac wasze zdanie

boszzz moje dziecko jeszcze nie spi
Stary 2012-10-05, 21:40   #2122
karolca
Zakorzenienie

Dziś młoda wpełzła mi do łazienki i majstrowała przy opakowaniu z proszkiem do prania Na minutę z oka nie mogę spuścić tego małego rozrabiaki
Szkoda tylko, że nie chce się śmiać ze wszystkiego tylko taka poważna jest.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:45   #2123
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Dziś młoda wpełzła mi do łazienki i majstrowała przy opakowaniu z proszkiem do prania Na minutę z oka nie mogę spuścić tego małego rozrabiaki
Szkoda tylko, że nie chce się śmiać ze wszystkiego tylko taka poważna jest.
Hahadla Ewelinki. Już się nie mogę doczekać Haniowych wycieczek....
Stary 2012-10-05, 22:04   #2124
karo_z
Rozeznanie

Hej

Byłam dziś z tymi wynikami u lekarki tej która mi zleciła te badania i trochę mnie przestraszyła, że bardzo niskie te tsh i mam jaknajszybciej się umówić do endokrynologa. Podała mi numer do jednego bardzo dobrego, ale u niego dopiero termin na koniec października. Poszukałam podzwoniłam i znalazłam jedną lekarkę z terminem na poniedziałek przyjmuje w moim mieście. Opinii na necie nie ma o niej ale jest na jednym forum ekspertem i czytałam jej odpowiedzi i porady i wydaje mi się że dobrze trafię

Lekarka dala mi receptę na tabletki ale nie wydawała się pewna co do tego jakie mi przepisać i ile. Mówiła że to już wyższa szkoła jazdy...zaczęła wyciągać jakieś książki i szukać kartoteki podobnego przypadku żeby sprawdzić ile mam tego brać
a taka przemądrzała była na ostatniej wizycie! hihi (pisałam wam ostatnio te jej teksty )
Także poczekam z wykupieniem tabletek do wizyty u tego endokrynologa, bo może zaleci coś innego

Zaczyna mnie jeszcze dopadać jakieś przeziębienie...

Cytat:
Hania śpi, ale nie wiem jak długo pośpi, bo sąsiad burak się tłucze niemiłosiernie i jeszcze klnie do tego chyba zaraz pójdę Mu coś powiedzieć
Karinio, no to brawa za udaną sprzedaż
Cziqua współczuję kontaktów z kimś takim. Ja też znam parę w podobnym stylu co u Was, ale na szczęście nie muszę się z NImi często kontaktować... choć nie powiem, chłopaka mi po prostu szkoda....

Co do gumi misia, to na Hance nie zrobił żadnego wrażenia za to któreś wykonanie piosenki " była sobie żabka mała" doprowadziło Hanię do pięknego chichrania (tak to się pisze???)

to Hania już robi "papa"? super! My z mężem próbujemy Piotrusia nauczyć tego ale póki co dziwnie się na nas paczy jak sobie mchamy i gadamy papa

Narazie umie tylko piątkę przybijać

A teraz mnie w konia robi. (sory konia za przywołanie Twojego nicku ) Śpi sobie w sypialni i słyszę takie jednorazowe "łaaaaa" płakanie... no to idę do niego a on śpi w najlepsze...Wczorajj było to samo
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:10   #2125
Asika21
Rozeznanie

Hej. Długo tu nie zaglądałam...Nie złośćcie się na mnie, ale w pracy mam kocioł straszny, normalnie głowa mi pęka od akcji jakie się tam dzieją i tylko od czasu do czasu odezwę się na facebooku, a tutaj po prostu nie nadążam za tym co piszecie dziś dostaliśmy od lekarza zaświadczenie na mleczko bebilon pepti i w końcu mamy zniżkę, bo tak to płaciliśmy 100%. Poza tym, że Zuzia raczkuje i próbuje się podnosić to nic nowego się nie dzieje. Jak na razie wprowadzamy od początku każdy produkt i wykluczamy alergię. Plusem jest to, że Zuzia jest teraz z babcią a nie w żłobku, bo gdyby w żłobku zobaczyli jakąś wysypkę to zaraz musiałabym ją zabrać i załatwiać zaświadczenie, że jest zdrowa. Poza tym Zuzia w poniedziałek świętuje razem z mamą Zuzia kończy 7 miesięcy a mama 25 lat Haha

---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Karolca masz łobuziaka w domku Najpierw próbowała się pokremować teraz kombinuje z proszkiem do prania

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:13   #2126
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Hej

Byłam dziś z tymi wynikami u lekarki tej która mi zleciła te badania i trochę mnie przestraszyła, że bardzo niskie te tsh i mam jaknajszybciej się umówić do endokrynologa. Podała mi numer do jednego bardzo dobrego, ale u niego dopiero termin na koniec października. Poszukałam podzwoniłam i znalazłam jedną lekarkę z terminem na poniedziałek przyjmuje w moim mieście. Opinii na necie nie ma o niej ale jest na jednym forum ekspertem i czytałam jej odpowiedzi i porady i wydaje mi się że dobrze trafię

Lekarka dala mi receptę na tabletki ale nie wydawała się pewna co do tego jakie mi przepisać i ile. Mówiła że to już wyższa szkoła jazdy...zaczęła wyciągać jakieś książki i szukać kartoteki podobnego przypadku żeby sprawdzić ile mam tego brać
a taka przemądrzała była na ostatniej wizycie! hihi (pisałam wam ostatnio te jej teksty )
Także poczekam z wykupieniem tabletek do wizyty u tego endokrynologa, bo może zaleci coś innego

Zaczyna mnie jeszcze dopadać jakieś przeziębienie...

to Hania już robi "papa"? super! My z mężem próbujemy Piotrusia nauczyć tego ale póki co dziwnie się na nas paczy jak sobie mchamy i gadamy papa

Narazie umie tylko piątkę przybijać

A teraz mnie w konia robi. (sory konia za przywołanie Twojego nicku ) Śpi sobie w sypialni i słyszę takie jednorazowe "łaaaaa" płakanie... no to idę do niego a on śpi w najlepsze...Wczorajj było to samo
Hania tak średnio robi "papa", raczej posłusznie poddaje się mojej ręce ruszającej Jej ręką i lubi to, bo pięknie się uśmiecha...Za to chętnie "żółwika" robi już od dłuższego czasu szczególnie w czasie przewijania,... a jak nie odpowiem żółwikiem na Jej wysuniętą piąstkę, to się autentycznie złości

Hania też tak ostatnio popłakuje przez sen... choć dziś to akurat tylko raz tak było, ale wczoraj biegałam co 15minut mniej więcej
Stary 2012-10-05, 22:21   #2127
karolca
Zakorzenienie

ten Viburcol to taki średni jest :/ Wczoraj może i ładnie pozwolił Ewelince przespać noc (nie całą), ale dziś nie dał rady i malutka budziła się od 20 co 40 minut z płaczem. Teraz miała kupkę, więc od razu przewinęłam, dałam paracetamol (nurofen dostała po południu bo też była bardzo płacząca). Na szczęście zjadła trochę mleczka i zasnęła.
Niech te zęby wreszcie wyjdą aby dziecko mi sie nie męczyło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:33   #2128
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Ale dziś mnie Młoda natchnęła i wypiliśmy sobie po lampeczce jak zasnęła... oczywiście na wszelki wypadek mam mleczko odciągnięte przygotowane w razie gdyby obudziła się przed 3 w nocy... a tak w ogóle, to wypiłam niecałą małą lampkę o 20... o której mogę karmić??
Już doczytałam, że conajmniej 3 godziny nie mogę karmić... to w takim razie gdyby mi się obudziła przed północą, to mam odciągnięte... zresztą jakby nie było, to przy pierwszej pobudce spróbuję nakarmić Hanię z butelki...po co ma się marnować?
Ja przewaznie wypije sobie szklanke piwa lub ostatnio troszke pina colady sobie nalalam i tak do 20 wypijam (Eryk z reguly o 19 spac idzie),a na karmienie budzi sie o 4,wiec luzik.Ja nie odciagam mleka,bo nienawidze tego,ale mam takie gotowe jednorazowki w kartonikach w razie czego.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość

dzis skusiłam sie i kupilam Mateuszkowi dwie sztuki body z kolnierzykiem H&M, TZ powiedzialam , ze z przecenyzeby nie jęczał
Tez kupilam dwa bodziaki z kolnierzykami z H&M Po ile sa w Pl?Ja dalam 4,99 za sztuke.I tez Radkowi zawsze mowie,ze przecena,mega okazja i w ogole.Wszystkiego wiedziec nie musi,spokojniej mu sie wtedy spi

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Zuzia kończy 7 miesięcy a mama 25 lat Haha
dla was.

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Niech te zęby wreszcie wyjdą aby dziecko mi sie nie męczyło
Trzymam kciuki,zeby szybko wyszly!
Stary 2012-10-05, 22:47   #2129
tynka88
Zadomowienie

gosiu te bodziaki po 24,99 wzielam rozmiar 92 ,ale wcale nie sa bardzo za duze, zastanawiam sie czy nie wymienic na 98, TZ powiedzialam ,ze po 10 zl

ty lubisz zakupy, a ze obie mamy chlopcow to pokaze Ci co jeszcze kupilam ostatnio

http://allegro.pl/koszula-szelki-nex...676436499.html
te bodziaki co kupilam tylko ze oba z dlugim rekawem.

http://allegro.pl/hm-czapka-uszatka-...613867870.html kupilam taka czapke, tylko kokardke odczepiłam, Mateuszek wyglada w niej super jak tygrysek

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...569493138.html i jeszcze http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...661621282.html

ostatnio mu nic nie kupowalam TZ sie nie chce stroic to chociaz małego poubieram jak mi sie podoba, poki on nie protestuje

jeszcze nabyłam dwa sweterki niby dla dziewczynek , ale ja tam mysle ,ze chlopcu tez pasuje jak znajde na all jakies zdjecie to wkleje, swterki rozowy w brazowe paski i brazowy w rozowe paski
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mmmmim.jpg (13,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (11,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg braz.jpg (52,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rozw.jpg (29,9 KB, 9 załadowań)

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-10-05 o 22:56
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 22:49   #2130
gkatarzynka
Zadomowienie

Gosia, ja odciągam tylko wtedy, gdy mnie zalewa a Hanka nie ma ochoty jeść... a że dziś rano tak było to musialam trochę odciągnąć.... też nie lubię tego robić...,Zresztą laktator nie daje rady, muszę ręcznie się bawić, ale przynajmniej jest szybciej.
W razie "W" mam też modyfikowane, które kupiłam jak się zjazd zbliżał i na wszelki wypadek Marcinowi zostawiłam... W zasadzie już za chwilę mogłabym karmić więc się nie stresuję...
Choć przyznam się szczerze, że dość mocno mi się w głowie zakręciło po tym winku - ale to są skutki ponad rocznej abstynencji...
Teraz już wcale nie czuję, że piłam... no, ale pora na mnie, bo jutro znów cały dzień jestem sama z Hanią, bo Mąż znów pracuje.... a ciągle umowy na oczy nie widział... ponoć jutro ma byc
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości