|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 | |
|
Gang Iren
|
Dot.: Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy! III-IV 2012
Cytat:
![]() Moze i ja sprobuje,cos mu puszcze na kompie,przez chwile patrzenia nic sie nie stanie,a moze tym sposobem damy rade.
|
|
#2102 |
|
Zadomowienie
|
Konia, Mravka, a ja się tak próbowałam nie ujawniać za bardzo... różnie ludzie reagują jak usłyszą co robię... choć tak naprawdę ta religia to tylko taki dodatek i hobby... bo tak na pełny etat jestem nauczycielką przedszkola, a katecheza tylko dodatkowo, bo lubię... Fajnie, że macie miłe skojarzenia z katechetkami - ja nie za bardzo z dzieciństwa, bo moja katechetka biła po łapach linijką za byle co
![]() Co do pazurków, to Hania tez ma miekkie i podobnie jak Monia czasem to co się naderwie, ja dokónczę... czasem Młoda ściera pazurki na macie albo o łóżeczko turystyczne (tam jest taka siateczka), ale raz w tygodniu albo co jakieś 10dni robimy z Marcinem nocną akcję z latarką i obcinamy. Kiedyś obcinałam podczas karmienia, ale teraz się nie da, bo rączki odlatują a nóżki kopią na potęgę. Na zywca i za pełnej świadomości też się nie da, bo wprawdzie Hanka nie płacze, ale nie jest w stanie wytrzymać dwóch sekund nie ruszając rączką czy nóżką ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- aaa.... i próbowałam też włączając Jej piosenki z teledyskami na kompie, ale to też niewypał, bo Ona komputer musi mieć w zasięgu rączek, żeby sobie podotykać - a ostatnio powalić w klawiaturę. Jak widzi komputer, to od razu jest awantura i muszę Ją wziąć na kolana...teraz awanturuje się na macie, bo pies jest poza zasięgiem i pokrzykuje na niego, a on się wredota nie słucha... komicznie to wygląda: brewki zmarszczone, krzyczy i uderza ręką w matę... |
|
|
|
#2103 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
ja jestem kościelna nawet księdza mam w rodzinie wśród znajomych jesteśmy jedni z nie licznych co do kościoła chadzają i chciałabym aby moje dzieci też były koscielne ale jak obiorą inną drogę życiową to się chyba będę musiała z tym pogodzić. Ostatnio znajomy powiedział że jak jego dzieci będą chciały isć do zakonu albo za ksiedza to zamknie w chacie i nie puści to mu powiedziałam że nie będzie miał na to wpływu tak jak nikt nie mial wpływu na to że on jest policjantem ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- A i kupiec jedzie po auto aż z Mazur oj dzisiaj tz bedzie miał dolinę
|
|||||
|
|
|
#2104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To sa Julki ulubione pioseneczki.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Gumi Misia Eryk tez lubi,ale nie ogladal tylko slucha,bo Wiki czesto puszcza
|
|
#2106 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny!
Wykończona jestem ale jestem ![]() Wczoraj rano zupełnie niespodziewanie Odkryłam u Filipka pierwszego ząbka! Dolną lewą jedynkę. Bez płaczu, marudzenie itp. Ucieszylam się jak głupia, ze po tych kolkach i nieprzespanych nocach chociaż zabkowanie przejdziemy łagodnie...o ja naiwna. Obudził się o 22 z płaczem i ryczałt do 1, nie mogłam go uspokoić, aż się krztusil i zachodziły z tego płaczu, dentinox pomógł na 5 minut. Miałam w domu tylko eferalgan w czopkach i to w tej dawcy dla dzieci do 4 m-ca więc tez nie pomógł. W końcu go jakoś uspokoilismy, zjadł i zasnął. Ze mną w łóżku, w poprzek. masakra normalnie.Dzis tż ma kupić ibum, to chyba drugi żabkę idzie bo marudy jest od rana bardzo. Właśnie jesteśmy na spacerze, zasnął po godzinie wozenia po wertepach. Filip obudził się już o 22 ---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Cześć Dziewczyny! Wykończona jestem ale jestem ![]() Wczoraj rano zupełnie niespodziewanie Odkryłam u Filipka pierwszego ząbka! Dolną lewą jedynkę. Bez płaczu, marudzenie itp. Ucieszylam się jak głupia, ze po tych kolkach i nieprzespanych nocach chociaż zabkowanie przejdziemy łagodnie...o ja naiwna. Obudził się o 22 z płaczem i ryczałt do 1, nie mogłam go uspokoić, aż się krztusil i zachodziły z tego płaczu, dentinox pomógł na 5 minut. Miałam w domu tylko eferalgan w czopkach i to w tej dawcy dla dzieci do 4 m-ca więc tez nie pomógł. W końcu go jakoś uspokoilismy, zjadł i zasnął. Ze mną w łóżku, w poprzek. masakra normalnie.Dzis tż ma kupić ibum, to chyba drugi żabkę idzie bo marudy jest od rana bardzo. Właśnie jesteśmy na spacerze, zasnął po godzinie wozenia po wertepach. Filip obudził się już o 22 Dziwnie mi wyszedł ten post. Pisalyście, Ze dzieciaczki się przytulają, Fil się nie przytula, niestety. Jak jest na rękach to kręci się i rozgląda dookoła, ani mu w głowie przytulanie. Nie zasypia tez na rękach. Ale noszenie i pokazywanie świata uwielbia. Edytowane przez sweet_papaya Czas edycji: 2012-10-05 o 15:09 |
|
|
|
#2107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
puszczam jej ostatnio czesto jak musze w kuchni cos zrobic - sadzam ja w foteliku do karmienia i wlaczal na ipad'zie, mloda krzyczy i piszczy, sapie do tego przytulac Jula tez sie przytula - obejmuje moja szyje obiema rasiami i zaraz wykorzystuje okazje by wpic sie w szyje albo brode
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za pierwszego ząbka. U nas to ani słychu ani widu ząbków dziąsła są nabrzmiałe ale ząbków nie widać
|
|
|
|
|
#2109 |
|
Zakorzenienie
|
my jesteśmy po spacerku i po pierwszym króliku z brokułem
w nowym foteliku
|
|
|
|
#2110 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
bródkę opiera na barku i ogląda świat. Często z wystawionym jęzorem.Cytat:
tnę albo na śpiochu albo rano, jak leci rytualny Pinky i Mózg.
|
||||
|
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Dałam Ani chrupkę kukurydziana jak ona wie ze to jest do jedzenia
|
|
|
|
#2112 |
|
Zadomowienie
|
a własnie chciała Was pytac o obcinanie pazurków
i juz nie muszę![]() my musimy obcinac co 3 dzień rosną mu na potęgę a jak nie obetnę to wygląda jakby miał starcie z dzikim kotem ![]() ![]() przewijaka używamy w dalszym ciągu najwygodniej mi tak tylko terrorysty z oka spuścic nie można oczywiście![]() jutro mężu jedzie na grzybki ja jednak w domu zostaję pozatym tak jaby się złożyło że chyba nawet miejsca dla mnie by nie bylo bo jedzie tż mój tata jego kolega szwagier nie wiem czy z dziewczyną czy sam ale szczerze to jej ścierpiec nie mogę takie to wyżej sra niż d.upę ma masakra przez nią szwagier tak się zmienił że szok ale co tam szwagra lubie jego dziewczyny nie muszę(jeszcze) bo w listopadzie planuje się oświadczyc nie twierdzę że wszystkie młode osoby sa takie bo wiem że nie ale ten okaz jest wyjątkowo irytujący nawet teściowa(która ma wyjątkowego czuja jeśli chodzi o ludzi) już się nie wtrąca i mówi niech robią co chcą ale według niej młoda nie dorosła jeszcze do wspólnego mieszkania ( mieszkaja od kwietnia razem na mieszkaniu teściów[teściowa w holandii teściu w oświęciumiu u swojej pani ] maja dochodu ok 4 tys i tylko czynsz i inne opłaty bez żadnych kredytów a wiecznie szkamrają że kasy nie mają ja już powiedziałam że jak jeszcze raz usłyszę to im powiem czy się chcą zamienic ich 4 tysiące i mieszkanie na nasze opłaty jeden dochód , kredyt na mieszkanie opłaty i skarbonka bez dna Filip[ skarbonki bym nie oddała] bo my mamy dużo trudniej od nich a nie marudzimy tylko staramy sie jakoś gospodarowac a szwagier co chwila teściowej szkamrał że to piecyk mu się zepsuł ,akumulator mu padł w aucie , na panele nie mają no i teściowa kilka razy dała im kasę ale się wkurzyła i powiedziała że limit działalności charytatywnej się wyczerpał ) no to zrzuciłam co mi na wątrobie leżało serio szwagier jest ok ale ta mała p....anienka wrrrr
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2113 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Fajnie,ja codziennie sprawdzam i jak na razie nic,a dziaselka zmienione juz od dawna i marudkowanie sie zdarza i nocne placze. Cytat:
![]() Pieknie!Podziwialam juz na fejsie.
|
|
#2114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jaki duży chłopak a bujaczek mam taki sam ![]() Pamiętacie,jak dzisiaj pisałam że ktoś po ciuszki zadzwonił,tzn chyba pisałam i miałam wrażenie że to znajoma.I bingo,to było ona Noi ciuszki sprzedane ![]() A wcześniej zniknełam,bo mały się obudził musiał go przebrać,nakarmić i nienadrobiłam.A teraz mały śpi i zaraz będzie obiad I znów nie zdąże nadrobić. ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Mądra dziewczynka ![]() ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zadomowienie
|
Hania śpi
Hania dziś też pierwszy raz jadła chrupka kukurydzianego (kupiłam takie pałeczki długie) i gdybym Jej nie zabrała, to zjadłaby całego... normalnie tak się przyssała, że po chwili już połowy nie było a planowałam, że zje tylko odrobinę na pierwszy raz. Oby nic Jej po tym nie było. Karinio, no to brawa za udaną sprzedażCziqua współczuję kontaktów z kimś takim. Ja też znam parę w podobnym stylu co u Was, ale na szczęście nie muszę się z NImi często kontaktować... choć nie powiem, chłopaka mi po prostu szkoda.... Co do gumi misia, to na Hance nie zrobił żadnego wrażenia za to któreś wykonanie piosenki " była sobie żabka mała" doprowadziło Hanię do pięknego chichrania (tak to się pisze???)No i Hania dziś pięknie naśladowała moje zabawy języczkiem i wydawanie dziwnych odgłosów. I też załapała zabawę "gdzie jest Hania" No i ma straszny ubaw jak robimy tacie "papa" jak wychodzi do pracy ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ---------- A rak nieborak rozśmiesza Ją nawet bez dotykania... czyli jednak coś rozumieją te nasze dzieciaczki... a czytałam, że jeszcze nie rozumieją słów, tylko intonację... ale ja za każdym razem inaczej mówię ten wierszyk |
|
|
|
#2117 |
|
Zakorzenienie
|
Cytrynka ja używam tylko przewijaka do kąpieli a tak to przewijam na łóżku, kanapie…
Jolka za 6 miesięcy ![]() Mama d dla Zosi gKatarzynka widzę Hania już do wina zagaduje :P Karo u Nas obcinanie to sztuka kombinacji ![]() Sweet gratuluję ząbka ![]() Witam ![]() U Nas w nocy tak walnęło że kabel zerwało i brak prądu. Co do Oskara do pobudka 23.30, 3, 7 i pospaliśmy do 9.30 ![]() A potem znów pospałam razem z Oskarem od 15.20 do 17 więc jestem wyspana na maksa ![]() Dzisiaj nawet też ładnie zasnął Właśnie oglądam domy do kupienia i pisałam meila o więcej zdjęć a TŻ mówi "zapytaj się czy 200kg kartofli się tam zmieści " |
|
|
|
#2118 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Super takie rozsmieszanie dzieciaczkow Eryk tez uwielbia raka nieboraka i idzie kominiarz po drabinie.Ja mysle,ze Eryk rozumie slowa.Jak mowie,ze idziemy da da to zawsze sie cieszy.
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
Nikii, bo wiesz, Hania ma rodziców-fanów wina... U nas w mieszkaniu wina jest mnóstwo, bo oboje baaardzo lubimy czasem do obiadku... no i zamiast kwiatów na ślub prosiliśmy o wino... i mamy duuuużo, bo ślub był w czerwcu a ja końcem lipca dowiedziałam się, że Hania jest w brzuszku więc wina nie popiliśmy...
Ale dziś mnie Młoda natchnęła i wypiliśmy sobie po lampeczce jak zasnęła... oczywiście na wszelki wypadek mam mleczko odciągnięte przygotowane w razie gdyby obudziła się przed 3 w nocy... a tak w ogóle, to wypiłam niecałą małą lampkę o 20... o której mogę karmić?? Już doczytałam, że conajmniej 3 godziny nie mogę karmić... to w takim razie gdyby mi się obudziła przed północą, to mam odciągnięte... zresztą jakby nie było, to przy pierwszej pobudce spróbuję nakarmić Hanię z butelki...po co ma się marnować? Edytowane przez gkatarzynka Czas edycji: 2012-10-05 o 21:39 |
|
|
|
#2120 |
|
Zadomowienie
|
my mamy kołderke, śpiworka narazie nie kupuje.
dzis skusiłam sie i kupilam Mateuszkowi dwie sztuki body z kolnierzykiem H&M, TZ powiedzialam , ze z przeceny zeby nie jęczał![]() Cotton Mateuszek tez tak sie trzyma i wspina po mnie![]() u nas te ząbki jednak daja o sobie znac, Mateuszek rano strasznie plakal, gryzl wszystko i widac bylo, ze go boli, posmarowalam dziasełka i polozylam sie znim spac, bo sam to 15 minut i po spaniu, a tak pospalismy 2 godzinki. U nas w sypialni w zime temp w sypialni okolo 18 stopni bedzie, mysle, ze wtedy kołderka wystarczy. Mravka ja tez sie nie spodziewalam komarów, całe lato nie mielismy w sypialni, a tu nagle 4 , Mateuszek pogryziony, ja mam jednego babelka. Gosia u nas obcinanie wyglada tak, ze ja daje Mateuszkowi w jedna łapke do macania , szarpania moje wlosy , a druga oporzadza TZ, zanim sie kapnie, to juz ma obciete, choc czasem protestuje podczas karmienia tez czasem![]() gkatarzynka ja tez mam mile wspomnienia z religii i w ogole z katechetkami i rczaje jestem koscielna, chodze do kosciola , mowie paciorek i ogolnie jakos mi duchowo lepiej, Mateuszka wymodlilam![]() Emigra my na you tube ogladam/slucham kaczuszki i pluszowy miś ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_D_KvcWxEWs http://www.youtube.com/watch?v=zW1_A...feature=fvwrel
|
#2121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() boszzz moje dziecko jeszcze nie spi
|
|
|
|
|
#2122 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś młoda wpełzła mi do łazienki i majstrowała przy opakowaniu z proszkiem do prania
Na minutę z oka nie mogę spuścić tego małego rozrabiaki Szkoda tylko, że nie chce się śmiać ze wszystkiego tylko taka poważna jest.
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Ewelinki. Już się nie mogę doczekać Haniowych wycieczek....
|
|
|
|
|
#2124 | |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() Byłam dziś z tymi wynikami u lekarki tej która mi zleciła te badania i trochę mnie przestraszyła, że bardzo niskie te tsh i mam jaknajszybciej się umówić do endokrynologa. Podała mi numer do jednego bardzo dobrego, ale u niego dopiero termin na koniec października. Poszukałam podzwoniłam i znalazłam jedną lekarkę z terminem na poniedziałek Lekarka dala mi receptę na tabletki ale nie wydawała się pewna co do tego jakie mi przepisać i ile. Mówiła że to już wyższa szkoła jazdy...zaczęła wyciągać jakieś książki i szukać kartoteki podobnego przypadku żeby sprawdzić ile mam tego brać ![]() a taka przemądrzała była na ostatniej wizycie! hihi (pisałam wam ostatnio te jej teksty )Także poczekam z wykupieniem tabletek do wizyty u tego endokrynologa, bo może zaleci coś innego ![]() Zaczyna mnie jeszcze dopadać jakieś przeziębienie... ![]() Cytat:
jak sobie mchamy i gadamy papa![]() Narazie umie tylko piątkę przybijać ![]() A teraz mnie w konia robi. (sory konia za przywołanie Twojego nicku ) Śpi sobie w sypialni i słyszę takie jednorazowe "łaaaaa" płakanie... no to idę do niego a on śpi w najlepsze...Wczorajj było to samo
|
|
#2125 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Długo tu nie zaglądałam...Nie złośćcie się na mnie, ale w pracy mam kocioł straszny, normalnie głowa mi pęka od akcji jakie się tam dzieją i tylko od czasu do czasu odezwę się na facebooku, a tutaj po prostu nie nadążam za tym co piszecie
dziś dostaliśmy od lekarza zaświadczenie na mleczko bebilon pepti i w końcu mamy zniżkę, bo tak to płaciliśmy 100%. Poza tym, że Zuzia raczkuje i próbuje się podnosić to nic nowego się nie dzieje. Jak na razie wprowadzamy od początku każdy produkt i wykluczamy alergię. Plusem jest to, że Zuzia jest teraz z babcią a nie w żłobku, bo gdyby w żłobku zobaczyli jakąś wysypkę to zaraz musiałabym ją zabrać i załatwiać zaświadczenie, że jest zdrowa. Poza tym Zuzia w poniedziałek świętuje razem z mamą Zuzia kończy 7 miesięcy a mama 25 lat Haha ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Karolca masz łobuziaka w domku Najpierw próbowała się pokremować teraz kombinuje z proszkiem do prania
|
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hania też tak ostatnio popłakuje przez sen... choć dziś to akurat tylko raz tak było, ale wczoraj biegałam co 15minut mniej więcej |
|
|
|
|
#2127 |
|
Zakorzenienie
|
ten Viburcol to taki średni jest :/ Wczoraj może i ładnie pozwolił Ewelince przespać noc (nie całą), ale dziś nie dał rady i malutka budziła się od 20 co 40 minut z płaczem. Teraz miała kupkę, więc od razu przewinęłam, dałam paracetamol (nurofen dostała po południu bo też była bardzo płacząca). Na szczęście zjadła trochę mleczka i zasnęła.
Niech te zęby wreszcie wyjdą aby dziecko mi sie nie męczyło
|
#2128 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
![]() Trzymam kciuki,zeby szybko wyszly!
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
gosiu te bodziaki po 24,99
wzielam rozmiar 92 ,ale wcale nie sa bardzo za duze, zastanawiam sie czy nie wymienic na 98, TZ powiedzialam ,ze po 10 zl![]() ty lubisz zakupy, a ze obie mamy chlopcow to pokaze Ci co jeszcze kupilam ostatnio ![]() http://allegro.pl/koszula-szelki-nex...676436499.html te bodziaki co kupilam tylko ze oba z dlugim rekawem. http://allegro.pl/hm-czapka-uszatka-...613867870.html kupilam taka czapke, tylko kokardke odczepiłam, Mateuszek wyglada w niej super jak tygrysek ![]() http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...569493138.html i jeszcze http://allegro.pl/kombinezon-spiwore...661621282.html ostatnio mu nic nie kupowalam TZ sie nie chce stroic to chociaz małego poubieram jak mi sie podoba, poki on nie protestuje![]() jeszcze nabyłam dwa sweterki niby dla dziewczynek , ale ja tam mysle ,ze chlopcu tez pasuje jak znajde na all jakies zdjecie to wkleje, swterki rozowy w brazowe paski i brazowy w rozowe paski
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-10-05 o 22:56 |
|
|
|
#2130 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, ja odciągam tylko wtedy, gdy mnie zalewa a Hanka nie ma ochoty jeść... a że dziś rano tak było to musialam trochę odciągnąć.... też nie lubię tego robić...,Zresztą laktator nie daje rady, muszę ręcznie się bawić, ale przynajmniej jest szybciej.
W razie "W" mam też modyfikowane, które kupiłam jak się zjazd zbliżał i na wszelki wypadek Marcinowi zostawiłam... W zasadzie już za chwilę mogłabym karmić więc się nie stresuję... Choć przyznam się szczerze, że dość mocno mi się w głowie zakręciło po tym winku - ale to są skutki ponad rocznej abstynencji...Teraz już wcale nie czuję, że piłam... no, ale pora na mnie, bo jutro znów cały dzień jestem sama z Hanią, bo Mąż znów pracuje.... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

dziś się udało obciąć w obu rączkach i jednej stópce zanim mu się znudziło 

to wlaczam jej pioseneczke z teledyskiem na yt i oglada a ja robie swoje 

ale co tam szwagra lubie jego dziewczyny nie muszę(jeszcze) bo w listopadzie planuje się oświadczyc
nawet teściowa(która ma wyjątkowego czuja jeśli chodzi o ludzi) już się nie wtrąca i mówi niech robią co chcą ale według niej młoda nie dorosła jeszcze do wspólnego mieszkania ( mieszkaja od kwietnia razem na mieszkaniu teściów[teściowa w holandii teściu w oświęciumiu u swojej pani