|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy cz. XVII
Też racja
|
#3932 |
|
Zadomowienie
|
Racja.
A czy moge do obiadu dodać kawałęk wołowiny gotowanej z zupy? |
|
|
|
#3933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, dlaczego nikt nie skierował katinki20 do wątku chorobowego? ![]() Wstawiam dzisiejsze luźne U, które w połowie tak naprawdę pozostaje niewiadomą, bo kolacja będzie u TŻ ![]() Śniadanie: jajecznica z 2 jaj na oliwie ze szczypiorkiem, czarnymi oliwkami, tymiankiem, prażoną cebulką i sosem włoskim; 2 kromki ziarnistego razowca z wędliną, żółtym serem, musztardą, sałatą i pomidorem II śniadanie: serek wiejski z wsadem truskawkowym z Piątnicy, z kakao naturalnym i pistacjami Do kawy: 3 cukierki czekoladowe ![]() Obiad: zupa jabłkowa na chudym mleku z makaronem z pszenicy durum (pewnie będą z 2 dokładki )Kolacja u TŻ: pewnie namówię go na pyszne grzanki z jasnego chleba z jakimiś dodatkami, albo też wyjem resztki z obiadu Teściowej . Albo pójdziemy na ciemne piwo i zjem paczkę Sunbites owoce leśne Albo zdegustujemy kolejną czekoladę z kolekcjiO kurczę, jak dobrze jest się tak nie przejmować jedzeniem ![]() ![]() ![]()
od 10.7.2005 - TŻ od 3.03.2014 praca od 11.07.2014 MGR INŻ ![]() Edytowane przez Poa alpina Czas edycji: 2012-10-05 o 12:21 |
|
|
|
|
#3934 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
Co do menu to bardzo mi się podoba. Jest smaczne. A ta zupa jabłkowa zaskakująca
|
|
#3935 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zupa była jak zawsze cudowna (zjadłam chyba z pół garnka ), a to chyba ostatnia z naszych jabłek w tym roku... Ale mamy mnóstwo słoików z musem jabłkowym i zimą chyba będziemy na ich bazie robić tę zupę . Dobrze, że nie wiem, ile taka zupa z makaronem ma kalorii ![]()
|
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
No to dziewczyny jest zmiana
![]() R: Śniadanie: kromka chleba razowego, jajko na miekko, sałatka z rukoli i suszonych pomidorów w oleju, kawa rozpuszczalna z mlekiem (pół na pół) 2 śniadanie: jabłko Obiad: gotowana wołowina + mały kalarior z wody Podwieczorek: zupa krem z brokuła+ prażone pestki słonecznika Kolacja: pół serka wiejskiego z rzodkiewkami i szczypiorkiem + kromka razowego chleba Jak jest teraz? |
|
|
|
#3937 |
|
Raczkowanie
|
Ok, R/U ciag dalszy
![]() Wczorajsze: I Bulka pelnoziarnista: jedna polowka z pesto bazyliowym, szynka wloska, salata, pomidorem i rzodkiewka, druga z lycha jajecznicy, salata i pomidorem + kawa z mlekiem II Wafel ryzowy z serkiem wiejskim i pokrojona sliwka + inka III Leczo z kielbasy drobiowej, trzech rodzajow papryk, cukinii, pomidorow i cebuli z makaronem pelnoziarnistym IV Serek wiejski z rzodkiewka i ogorkiem zielonym Przed snem: kubek mleka z mielonym lnem Co sadzicie?
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3939 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama wyjada go ze słoika zamiast czekolad i słodyczy. A jak zrobi pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem to sama zjadam na obiad z 10 (a robi sporej wielkości ) a potem jeszcze jak zostanie to i na kolację zjem ale już mniejsza porcję Robiłaś moze kiedyś ciasto marchewkowe? Polecisz mi dobry przepis ? ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- Cytat:
|
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
Czy moglabym prosic o nieco bardziej sprecyzowany komentarz? Nie bardzo rozumiem, co masz na mysli...
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3942 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3943 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie do mnie pytanie, ale ja robiłam takie i było pyszne ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- Cytat:
Poza tym- tutaj prawie nie ma warzyw, zmień to. Cytat:
![]() Cytat:
A na słodycze nawet po przytyciu nie powinnaś sobie pozwalać codziennie- dla zdrowia zębów i całego organizmu.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
|||||||
|
|
|
#3944 |
|
Zadomowienie
|
A Ty co? To nie jest poradnia psychiatryczna tylko forum o żywieniu dla zdrowych ludzi.
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj tak luźno, bo jestem w biegu od rana. Wizyta u lekarza udana, ale trzeba powtórzyć badanie moczu, bo białka jest stanowczo za dużo. Dlatego też na razie postaram się go trochę w diecie ograniczyć. Mam przez to problem z posiłkami, bo jak nie wiedziałam co zjeść to dobry był jogurt, twaróg albo serek wiejski. Teraz muszę trochę bardziej kombinować
Dlatego też nie zaznaczam ani U ani P. Jem po prostu tyle, żeby nie być głodna. I: owsianka (4 łyżki płatków, łyżka otrębów) z cynamonem, winogronem, słonecznikiem i wiórkami kokosowymi + duże jabłko + kawa zbożowa; II: talerz zupy jarzynowej + jabłko; III: 3 ziemniaki + jajko sadzone (na oliwie) + spora ilość kupnej sałatki (biała kapusta, marchew, por, kukurydza) + kilka ogórków konserwowych; IV: wpadnie raczej domowy budyń waniliowy (na wodzie i mleku) + pasek gorzkiej czekolady; V: 2 kromki razowca z masłem i szynką/ z masłem, pomidorem + reszta sałatki z obiadu. Do picia: woda, herbata malinowa, herbata zielona, mięta. Myślicie, że może być? Musze jakoś przetrwać z tym ograniczeniem białka i produktów mlecznych do momentu nowych wyników. |
|
|
|
#3947 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiejsze, weekendowo-zachciankowe U
I Omlet Kaiserschmarren (z pełnoziarnistą mąką, kwaśnym jabłkiem i garścią rodzynek) z cukrem pudrem, smażony na łyżce masła; duża inka karmelowa z mlekiem; II 2 kromki razowca z serkiem śmietankowym, ogórkiem i papryką; marchewki do pochrupania; pralinka z advocatem (tak na uczelniii... )III Jogurt naturalny z kiwi, płatkami orkiszowymi, po garści: suszonej żurawiny, orzechów nerkowca i ziaren słonecznika; IV Porcja pszennego makaronu z pieczarkami i kapustą kiszoną (takie jarskie łazanki ), jabłko;V ~100g waniliowej chałwy słonecznikowej, mały kawałek jogurtowej babki cytrynowej i kubek pełnotłustego mleka (tak wiem, bez komentarza... );VI Będzie (późno, pewnie koło 22) twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, sałatka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, oliwki, czerwona cebula, z dressingiem musztardowo-miodowym). Kiedy mam zajęcia do późna, to wracam do domu i rzucam się na słodkie jak opętana.
|
|
#3948 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() kocham kaszę jaglaną na wszelkie możliwe sposoby
|
|
#3949 |
|
Rozeznanie
|
dance makabre i było cudne
![]() Dzisiejsze P ![]() I 2 kawały pełnoziarnistego sernikobrownie polane musem śliwkowym z siekanymi orzechami włoskimi, na to starty kawałek gorzkiej czekolady + kawa parzona II bułka ziarnista z czerwoną tapenadą, łososiem i pomidorem sok marchewkowy, miska sałatki jarzynowej z majonezem III spaghetti z pesto rukolowym, brukselką, łososiem posypane sporą ilością parmezanu kawałek sernikobrownie jak w I, herbata malina&żurawina IV ze 3 pełne garście migdałów, ricore z mlekiem sojowym V będzie precel z makiem zapiekany z fetą, szpinakiem, oliwkami i suszonymi pomidorami edit: + ostatni kawałek brownie ![]() po: zapewne mieszanka studencka jak bede długo siedzieć ![]() do picia ponadto: woda, herbata czarna, pokrzywa Edytowane przez Milka1224 Czas edycji: 2012-10-05 o 18:08 |
|
|
|
#3950 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Cytat:
![]() I moje P: I. owsianka z gotowanym jabłkiem, garścią świeżych orzechów włoskich i serkiem wiejskim II. składana kanapka z domowego chleba z ziarnami z pesto, serkiem typu włoskiego i pomidorem III. twarożek z garścią orzechów nerkowca i mieszanki suszonych śliwek z żurawiną IV. 2 naleśniki pszenne smażone na oleju z serkiem camembert z żurawiną i makrelą wędzoną V. naleśnik z obiadu domowym dżemem truskawkowym/ 2 jajka i marchewka z sosem tatarskim |
||
|
|
|
#3951 |
|
Raczkowanie
|
śniadanie: kawa zbożowa z mlekiem i stevią, herbatka ze steviąi cytryną, kawałek chlebka na zakwasie (sama robiłam
), 1 jabłko, 1 gruszka, kilka orzechów włoskichII śniadanie: bułka pszenna (taki bardziej paluch z ziarnami) posmarowana masłem, z serem żółtym i sosem włoskim przekąska: jabłko, cukierek potem: zupa pieczarkowa, gofry z nutellą, danonkami bananowymi, gofry też na wytrawnie spróbowałam z szynką (wiem, dziś piątek, ale tylko troszkę ) i sosem czosnkowo=oliwkowym, herbatka owocowa, troszkę sera owczego, parmezanuobiad: makaron spaghetti z sosem beszamelowym i duużą ilościa warzyw+ kapusta kiszona z kminkiem (musiałam kakao kromka chleba na zakwasie (mój własny) z bryndzą i sosem włoskim herbata pokrzywowa |
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
|
|
|
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
Chyba pomylilas mnie z kim innym
ja na watku od niedawna jestem ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- Dzieki po raz kolejny za ocene Mleko z lnem ma dla mnie smak podobny do kaszki manny, lekko slodkawy; tak mysle, ze jakby lekko ''stuningowac'' wiorkami kokosowymi/tarta czekolada/owocem, wyjdzie suuuper deser na cieplo/zimno
|
#3954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Przytycie:
I. kakaowa kasza manna z miodem, migdałami i pomarańczą II. twarożek z garścią orzechów nerkowca i chipsami bananowymi III. 2 kromki chleba z ziarnami z pesto, szynką i pomidorem IV. domowa gruba pizza pszenna z grzybami leśnymi, pieczarkami, ... , serem żółtym V. omlet biszkoptowy smażony na maśle z dżemem truskawkowym i wiśniami w cukrze |
|
|
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Zdaję sobie z tego sprawę, dlatego robię kolejne badania, żeby sprawdzić co i jak. Nowe wyniki będą dopiero w środę. Mam też skierowanie na USG tarczycy. O dziwo wyniki krwi mam o wiele lepsze niż przed utratą kilogramów...
|
|
|
|
#3957 |
|
BAN stały
|
wczoraj znowu
ś:bulka z mozarella 3 plastry,pomidorem salata i bazylia 2ś:bulka maslana , serek mia mu truskawkowy o;zupakalafiorowa, filet z miruny, 2 lyzki ziemniakow , lyzka surowki z marcgwi jablka i majonezu p:3bit, batonik nesquik,kinder bueno, bulka maslana grubo z nutella, 2 marsy,paczka belvitek, k;bulka grubo serkiem bialym z rodzkiewka, bazylia i szczypiorkiem wczoraj na wadze 46,8. dzis 46,3 szok! spadła. . ale dlatego ze mialam impreze i tanczylam cala noc |
|
|
|
#3958 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- Cytat:
Po 2.- większe II śniadanie, więcej ziemniaków na obiad, zdrowszy podwieczorek. Po 3.- zrób w końcu te badania, bo to niemożliwe, żebyś utrzymywała wagę na tylu słodyczach.
"Przebacz mi i zapomnij o mnie jak najszybciej. Opuszczam cię na zawsze. Nie szukaj mnie, to się na nic nie zda. Na skutek klęsk i nieszczęść, które na mnie spadły, zostałam wiedźmą. Czas na mnie. Żegnaj."
Michaił Bułhakow - Mistrz i Małgorzata |
||
|
|
|
#3959 |
|
Zadomowienie
|
moje wczorajsze utrzymanie/luźna redukcja
śniadanie: 2 kanapki z ciepłego jeszcze razowca ze słonecznikiem : jedna z pastą z jajka i avocado z pomidorkiem, druga z twarożkiem półtłustym i domową konfiturą malinową, cappuccino z 2 espresso przekąska: duża gruszka 2 śniadanie/lunch: pikantna zupa krem z cukinii, pomidorów i chilli, z tymiankiem i rozmarynem obiad: dorsz zapiekany ze szpinakiem (z odrobiną fety), surówka z marchewki, selera i jabłka, ciemny ryż 1,5 godz. zajęć (taniec) kolacja: sałatka z pieczonych jesiennych warzyw: dyni, buraków, pasternaka, papryki, czerwonej cebuli, z soczewicą, skropiona sosem balsamico, posypana dużą ilością natki pietruszki i pistacjami (przepis z blogu bea w kuchni) Edytowane przez agnieszka16 Czas edycji: 2012-10-06 o 11:23 |
|
|
|
#3960 |
|
Raczkowanie
|
R!
śniadanie- serek homo,3 lyzki platkow owsianych,kilka truskawek,kawalek nektrynki,garsc mieszanki-dynia,slonecznik,orzechy wloskie,posypane otrebami. podwieczorek- 4 plasterki suszonego jablka,4 mini wafelki ryzowe zatapiane w serku wiejskim. garsc slonecznika i dyni obiad- na parze warzywka+kurczak podwieczorek-reszta serka wiejskiego z warzywami kolacja-jajeczncia z szynka z 2 jaj. Ostatni tydzien bez ruchu,sama nauka czyli raczej szykuje się zastój w odchudzaniu,bo na siłownie brak czasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

. Albo pójdziemy na ciemne piwo i zjem paczkę Sunbites owoce leśne
Albo zdegustujemy kolejną czekoladę z kolekcji
:

czyli raczej szykuje się zastój w odchudzaniu,bo na siłownie brak czasu