Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2359 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-05, 20:57   #70741
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci

Hmm, coś dziwnego dzieje się z moimi włosami ostatnio :c
Tylko po jednej stronie, nagle zaczęły się robić antenki i puch, gdzieś znad ucha trochę do obojczyka i to tylko po lewej stronie, nie rozumiem czemu, zwłaszcza, że nic w pielęgnacji nie zmieniłam :c
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 20:59   #70742
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hahihehy Pokaż wiadomość
Ale miałam dzisiaj fajne włosiska! Półproste, dociążone i mięciutkie! Alterra jednak robi cuda
Bingo Spa shea i 5 alg się u mnie nie sprawdza tak dobrze, jest zbyt lekka
Pokażesz?

Cytat:
Napisane przez maroooda Pokaż wiadomość
jezuuu kiedy Wy zamknęłyście tamten wątek ja co prawda tylko czytam i się grzecznie stosuję .. aleeeeee .. mogłybyście założyć taki wątek jak na minerałach - z hitami :P ulubiona odżywka, olej, wcierka, mgiełka, d/s, b/s itd. ?
Swoją drogą może macie jakiś magiczny sposób na zmycie oleju? Upaćkałam Mamie narzutę, tylko czekam, aż się zorientuje od czego to .. i pourywa mi rączki
Chyba wyprać trzeba Znam ten ból, ja jakiś czas tamu pochlapałam ścianę olejem

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Dzierzba - współczuję przeżyć
Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
współczuję wizyty. Dlatego od listopada 2010 nie byłam u profesjonalisty
Ależ oczywiście! Wspaniałe! To się będzie działo!
Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
O, rany, współczuję Tobie i włoskom. Dlatego od ponad roku nie byłam u fryzjera...
Piękniaste korkociągi!!!

Dziękuję, jesteście kochane Nadal dochodzę do siebie po tej wizycie, boje się, że część włosów mocno ucierpiała po tym feralnym rozczesywaniu Jeszcze się ta kobieta dziwiła, że są takie splątane Przecież sama zrobiła wszystko, żeby takie były

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
Takie mialam wczoraj 2 cuski po 3 dniu od mycia i od mycia nie robilam z nimi kompletnie nic a tu mi takie cuda wyszly
Załącznik 4917154
Oj, moje wczorajsze się przy Twoich chowają

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Obiecuję niniejszym, że ostatni raz was straszę i następne zdjęcia będą nie do poznania (mam nadzieję, że wtedy Wizaż jeszcze będzie istniał).
Gdzież tam znowu, wcale nie straszysz! Całkiem przyjemny bałagan, trzymam kciuki, na pewno będzie super

Cytat:
Napisane przez JudytaKas Pokaż wiadomość
dobrej nocki włosomaniaczki mam niezapowiedzianych gości co śmieją się z moich naolejowanych włosków zaraz ich spiję i zaczną mówić inaczej
tylko że ja jutro pracuje

Miłej zabawy

Cytat:
Napisane przez Riddim Pokaż wiadomość

Przekonałam się wczoraj, że warto dbać o kręcone, niepokorne włosy. "Randka" + ulewa . Kiedyś jakikolwiek kontakt z deszczem oznaczał tragedię - puch, włosy wszędzie, każdy z nich żyjący własnym życiem. Oczywiście po takich doświadczeniach można czuć się bez kaptura i bez parasola w taką pogodę mało komfortowo, ale... po powrocie do domu byłam miło zaskoczona Włosy wokół twarzy cudnie się pokręciły, puchu o dziwo prawie nie było, także szanse na kolejne spotkanie są .
Super, gratulacje Moje też tak reagują na deszcz

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36929377]Hmm, coś dziwnego dzieje się z moimi włosami ostatnio :c
Tylko po jednej stronie, nagle zaczęły się robić antenki i puch, gdzieś znad ucha trochę do obojczyka i to tylko po lewej stronie, nie rozumiem czemu, zwłaszcza, że nic w pielęgnacji nie zmieniłam :c[/QUOTE]
Może tak zareagowały na zmianę pogody?

W ogóle to usłyszałam dzisiaj parę komplementów na temat nowej fryzury, kilka osób zauważyło, że lepiej się kręcą Bardzo mi miło, koleżanki są zachwycone, że mam takie miękkie i delikatne włoski jak małe dziecko
Dzisiaj planuję olej na całą noc, mam nadzieję, że lokasy się odwdzięczą.

Edytowane przez DzierzbaCzarnoczelna
Czas edycji: 2012-10-05 o 21:02
DzierzbaCzarnoczelna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:03   #70743
Elainetka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jakie dredowate? Rasowe korkociągi!!
Ta, będą za rok może dwa... niewdzięczniki jedne

I pochwalę się z moich dzisiejszych zakupów... mianowicie zainwestowałam w tak zachwalany żel mrożący, ale... nie wiem jak używać! Czy zrobią się takie sucharki jak przy lnianym do odgniecenia, czy może lepiej go z czymś połączyć, czy jak? Proszę o wskazówki
Elainetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:12   #70744
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DzierzbaCzarnoczelna Pokaż wiadomość

Chyba wyprać trzeba Znam ten ból, ja jakiś czas tamu pochlapałam ścianę olejem
Toć ja prałam! I nawet jakiś specjalny specyfik do odplamiania kupiłam i nic! Ale ze ścianą, to dobre

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Elainetka Pokaż wiadomość
Ta, będą za rok może dwa... niewdzięczniki jedne

I pochwalę się z moich dzisiejszych zakupów... mianowicie zainwestowałam w tak zachwalany żel mrożący, ale... nie wiem jak używać! Czy zrobią się takie sucharki jak przy lnianym do odgniecenia, czy może lepiej go z czymś połączyć, czy jak? Proszę o wskazówki
ja nie łącze i mam sucharki
maroooda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 21:12   #70745
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Toć ja prałam! I nawet jakiś specjalny specyfik do odplamiania kupiłam i nic! Ale ze ścianą, to dobre
A próbowałaś benzyną ekstrakcyjną?
A ściana jest do tej pory w ciapki, bo też się nie mogę tych plamek pozbyć

Cytat:
Ja nakładam go po odżywce b/s i lnianym Są sucharki.

Czas edycji: 2012-10-05 o 21:16
Stary 2012-10-05, 21:16   #70746
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Polećcie proszę coś silnie nawilżającego ;( już widzę, że będę kombinować z miodem, glutkiem, co jeszcze mogę dodać?
Ofc maska nawiżająca z bloga Ajrisz

Cytat:
Napisane przez roz09 Pokaż wiadomość
szybkie pytanko bo w analizie kosmetyków nie ma . czy facelle sensitive jest zgodna z cg ?
Myślę, że tak, Facelle mają prawie identyczne składy.

Cytat:
Napisane przez cyferki Pokaż wiadomość
Fajnie, przynajmniej wiesz, co z nimi robić.
Moje za to:
- zawsze schną sto lat,
- są podatne na układanie,
- część jest wyblaknięta od słońca,
- część jest gruba a część zupełnie cieniutka,
- kołtunią się zwłaszcza na karku,
- robią się na nich supełki,
- żelu lnianego daję ponad pół porcji, sporo mogą wypić.

I nadal do końca nie wiem jaki olej im pasuje.
I nie umiem na podstawie obserwacji określić porowatości
Z tych obserwacji też nie umiałabym określić porowatości może tylko to schnięcie. Nie ma co się frustrować porowatością już teraz, poczekaj, włosy same Ci powiedzą w odpowiednim momencie

Cytat:
Te dwa cuda dały mi dziś nową nadzieję, że będzie fajnie
Nieco się popsuły na wietrze, niestety.

No, trochę tego tekstu nasmarowałam, wybaczcie
Śliczności

Cytat:
Umyłam nim raz. Dosłownie RAZ. I tak mnie wysuszyło Na szczęście miałam jeszcze resztkę Biovaxu Latte na kolejne mycie. Mam nadzieję, że Sanosan skórze podpasuje. Składowo dosyć podobny do ww. Biovaxa. Mam nadzieję, że sól wysoko w składzie nie zrobi kuku.
A widzisz u mnie zupełnie na odwrót - Alterra super, Latte masakra.

Cytat:
Napisane przez roz09 Pokaż wiadomość
czy tez macie takie matowe wręcz szorstkie włosy po użyciu facelle ?
Tak .

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Któraś z Was stosuje/stosowała masło shea? Jak się za nie zabrać? Bardzo obciąża i wygładza włosy?
Ja używałam, ale nie było to czyste shea, tylko z mydlarni u Franciszka - masło shea o zapachu magnolii (zapach rewelacja:P). U mnie wysuszyło i spuszyło a jednocześnie obciążyło. Wiem, że to może zaprzeczanie jednym drugiego, ale tak właśnie było. I ciężko się zmywa:P Obraziłam się i już nie tykam.

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Brzmi dobrze Ja szukam właśnie czegoś, co mi dociąży włosy…
Tyle, że ja BD używać nie mogę, robi mi masakrę na głowie. Ostatnio ciągle używam niewielkich ilości szamponów ze SLeS-em i myję głównie skalp… Z delikatniejszych szamponów to mam męską Alterrę (wspaniała ) i Hippa, który jednak po kilku myciach włosy przy skórze są tłuste, za to cała reszta wygląda ładnie, nic nie jest suche, spuszone…
Co to za męska Alterra?

Cytat:
Napisane przez Karmenka Pokaż wiadomość
Tak wyglądały [zdjęcie] wczoraj rano, po spaniu w lnianych sucharkach, później je lekko zreanimowałam samą wodą.

A dziś zmokłam, więc dałam trochę silikonu na końce. Ciągle w tym Gdańsku pada
. Jestem fanką Twoich włosów, długości, koloru i tego jak się układa fala
Stary 2012-10-05, 21:32   #70747
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
A próbowałaś benzyną ekstrakcyjną?
A ściana jest do tej pory w ciapki, bo też się nie mogę tych plamek pozbyć
.
Nie, ale spróbuje. Ścianę chyba trzeba będzie pomalować

Śledzę ten wątek od daaaawna, zastanawia mnie jedna rzecz, jak jest u Was z farbowaniem? Czy któraś z Was farbuje włosy regularnie?
Bo mam wrażenie, że poza zaniedbaniem to moje przestały się kręcić głównie od farbowania. Jakiś tam skręt mam, ale to jest masakra w porównaniu do skrętu który był kiedyś ..
Mam głupie wrażenie, że to przez farbę, a jeśli tak to nigdy nie dojdę z nimi do ładu
Stary 2012-10-05, 21:33   #70748
Riddim
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wojownicza ksiezniczka Pokaż wiadomość
kurcze juz nowy watek chwile mnie nie bylo na wizazu a tu juz nowy watek :P
I mam dla was zdjecie moich kudelkow z wczoraj bo tak nieziemsko mnie rozbawily i poprawily mi humor ze musialam im zrobic zdjecie :P
Takie mialam wczoraj 2 cuski po 3 dniu od mycia i od mycia nie robilam z nimi kompletnie nic a tu mi takie cuda wyszly
No sympatycznie, masz racje

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
moje paskudki chyba po raz pierwszy zostawione same sobie do wyschnięcia... Zawsze czesanie i suszarka zeby były prostsze
Może z czasem coś będzie z tych moich loczków, jak na razie to wyglądają całkiem słabo
Jaka objętość!

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tydzien mnie nie bylo a tu juz 4 strony nowej czesci Przenioslam sie do Niemiec i odkrylam juz w moim nowym miescie 3 DM'y w zasiegu spacerku Niestety mialam tylko 15 minut na zakupy w jednym z nich wiec w sumie mozna powiedziec ze oblecialam go sprintem, ale z wlosowych rzeczy nabylam amarantowa odzywke Alverde i morelowa kuracje rowniez Alverde. Kupilam tez dm'owski plyn do higieny intymnej Jessa i stwierdzilam ze to chyba nawet fajna alternatywa dla Facelle i wyglada na to ze nada sie jako myjadlo do wlosow [/I]
Relacjonuj, czy rzeczywiście to wszystko niemieckie to takie dobre dla włosów

Cytat:
Olejowałam godzinę pasmo po pasmie, na bogato.... szczególnie końcówki. 2 pełne łyżki... i tak było mało, ile te moje włosy mogą wypić???? Przy okazji rozplątałam włosy, naolejowane miały poslizg jak po odżywce. Na karku - kołtun jak z waty. Wypadło ok 30 włosów.
W zasadzie końcówki mogę od nowa olejować, są praktycznie suche....
Jak głodne to i piją .
Stary 2012-10-05, 21:47   #70749
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Lune Pokaż wiadomość
Nie mam możliwości ich niedotykania: schną latami, więc albo mogą schnąć przez noc, albo w grę wchodzi suszarka
Moje też, a potrafię sie opanować.
Cytat:
Długie i skręcone. Wygląda to naprawdę dobrze! A im dłużej będziesz pielęgnować, tym rzadziej będą się pojawiać takie pojedyncze, wyciągnięte kosmyki. Teraz to naprawdę maleńko!
Jest super!
To mnie właśnie najbardziej denerwuje, staram się je zakręcić na palec czy cokolwiek a te na złość lekko falują tylko.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Jak to nie ma
Tylko czasem jak na nie patrzę to
Cytat:

Przekonałam się wczoraj, że warto dbać o kręcone, niepokorne włosy. "Randka" + ulewa . Kiedyś jakikolwiek kontakt z deszczem oznaczał tragedię - puch, włosy wszędzie, każdy z nich żyjący własnym życiem. Oczywiście po takich doświadczeniach można czuć się bez kaptura i bez parasola w taką pogodę mało komfortowo, ale... po powrocie do domu byłam miło zaskoczona Włosy wokół twarzy cudnie się pokręciły, puchu o dziwo prawie nie było, także szanse na kolejne spotkanie są .
Może opowiesz co nieco u Żbików ?
Cytat:
. Jestem fanką Twoich włosów, długości, koloru i tego jak się układa fala
A ja jestem fanką włosów Taylor Swift i marzę o tym, że moje kiedyś też będą się tak kręcić. Ona ma takie piękne, idealne włosy.
Tylko nie wiem na ile to jej naturalne a na ile fryzjerzy się nią zajmują.

Kupiłam sobie Artiste różową, wymieszałam z wodą, wysmarowałam włosy, pokryłam olejem. I coś włosy nie chcą go pić.
Stary 2012-10-05, 21:56   #70750
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Czytałam, że pięknie Cieszę się
Będą zdjęcia?
Nie zdążyłam ich zrobić Pewnie w poniedziałek albo wtorek znowu będę nakładać shea, to zrobię fotki Wcześniej nie chcę nakładać, bo i tak już sporo nałożyłam wczoraj i boję się dodatkowego obciążenia włosów.

Cytat:
Co to za męska Alterra?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,51025,dusch-shampoo-men-ginkgo-koffein-szampon-zel-pod-prysznic-dla-mezczyzn-ginko-i-kofeina.html
Stary 2012-10-05, 22:51   #70751
Sylwuniadew
Przyczajenie

Witam Wizażystki
Jestem tu dziś pierwszy raz,także dopiero zaczynam.
I wchodzę od razu z prośbą odnośnie moich włosków.
Trochę przez brak czasu, trochę przez lenistwo:
bardzo proszę abyście napisały mi gdzie i jakie szampony, odżywki i wszelkie cuda do loczków kupujecie. Chodzi mi m.in. o sklepy,nazwy produktów itd.
Opiszcie po kolei jak dbacie o swoje włoski. Tłumaczę się od razu brakiem czasu na czytanie wszystkich postów
Ja mam jednym słowem szopę na głowie. Wieloletnie farbowanie, prostowanie od 8-9 lat po prostu strrrrrasznie zniszczone.
o co chodzi z jakimiś płukankami octowymi? olejki,szampony, odżywki, strasznie dużo i nie do ogarnięcia w moim przypadku chwilowo...
Baaardzo proszę o skrót i pomoc
Z góry dziękuję
Sylwuniadew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-05, 23:00   #70752
DzierzbaCzarnoczelna
Raczkowanie

Cytat:
Nie, ale spróbuje. Ścianę chyba trzeba będzie pomalować
Zapewne, całe szczęście, że się aż tak to nie rzuca w oczy, pod odpowiednim kątem komoda zasłania

Cytat:
Śliczności

Cytat:
Napisane przez Sylwuniadew Pokaż wiadomość
Witam Wizażystki
Jestem tu dziś pierwszy raz,także dopiero zaczynam.
I wchodzę od razu z prośbą odnośnie moich włosków.
Trochę przez brak czasu, trochę przez lenistwo:
bardzo proszę abyście napisały mi gdzie i jakie szampony, odżywki i wszelkie cuda do loczków kupujecie. Chodzi mi m.in. o sklepy,nazwy produktów itd.
Opiszcie po kolei jak dbacie o swoje włoski. Tłumaczę się od razu brakiem czasu na czytanie wszystkich postów
Ja mam jednym słowem szopę na głowie. Wieloletnie farbowanie, prostowanie od 8-9 lat po prostu strrrrrasznie zniszczone.
o co chodzi z jakimiś płukankami octowymi? olejki,szampony, odżywki, strasznie dużo i nie do ogarnięcia w moim przypadku chwilowo...
Baaardzo proszę o skrót i pomoc
Z góry dziękuję
Witamy Proponuję zacząć od FAQ i przestudiowania pigułki Wbrew pozorom nie jest tego dużo, na pewno szybko przebrniesz przez tekst i wzbogacisz się o mnóstwo przydatnych informacji Możesz być początkowo przerażona, ale jak już wpadniesz zaczeniesz wszystko ogarniać. Będzie dobrze, życzę powodzenia

Czas edycji: 2012-10-05 o 23:09
Stary 2012-10-05, 23:51   #70753
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Za dużo wy tych postów tu produkujecie, nie miałam przez tydzień neta a tu nowa część także ja się melduję, że będę tu zaglądać
Może jutro mi się uda wrzucić moje włoski już po prawie 6 tygodniach z CG (Wow, jak mi to przeleciało) Nie wiem czy jakaś różnica jest w porównaniu z wcześniejszymi, ale póki co znalazłam swój hit, który moje włosy lubią bardziej niż Garniera AiK, a mianowicie jest to Alterra odżywka z granatem.
I moje włosy chyba lubią taką pogodę jak była przez ostatnie kilka dni - super się układały
Stary 2012-10-06, 00:23   #70754
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą może macie jakiś magiczny sposób na zmycie oleju? Upaćkałam Mamie narzutę, tylko czekam, aż się zorientuje od czego to .. i pourywa mi rączki
chyba bez prania się nie obejdzie

jak pourywa rączki to pół biedy!
gorzej jeśli zechce powyrzucać wszystkie oleje z domu

się witam się w nowym wątku
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 01:14   #70755
Iwonalodz
Zakorzenienie

Bardzo dziękuję Wszystkim za pomocne porady Kochane jesteście!

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
U mnie: Anthyllis http://czarownicujaco.blogspot.com/2...-z-lnem-i.html
albo Bambino (ma da 3cim mscu SLS ale za to nie ma betainy ani soli)
, które mi osobiście szkodzą)
a długą listę masz tu: http://fellogen.blogspot.com/2012/09...nia-na-co.html
http://cgpopolsku.blogspot.com/2012/...delikatne.html
Dziękuję spisałam sobie, będę testować

Cytat:
rozcieńcz go w lżejszym oleju
Ale rycynowy chciałabym wcierać zasadniczo w skórę głowy celem porostu, nie olejowania włosów. To mam go rozcieńczyć?

Cytat:
Tak znam Twoją maseczkę ale nie mam bingacza aktualnie czy mogę podrasowac tę żółtą Artiste??

Cytat:
Alterra Perfumfrei, szampon/żel pod prysznic
Oooo to muszę koniecznie kupić dziękuję

Cytat:
ceramidy - utrzymuje nawilżenie, zmiękcza

jak z ryby to niekoniecznie, bedzie smierdziec
Czyli lecytyna super jedna duża tabletka wyciśnięta do maseczki czy więcej?
A wit.E nada się do maseczek czy nie bardzo? Smaruje nią twarz, więc może i do włosów się nada?
Z ryby w takim razie rezygnuję

I ponieważ olejuję ze 3 razy w tygodniu oraz zaraz będę stosowała wcierkę to nie wiem ile razy kłaść maseczkę w tygodniu?

Ajrisz Marta, a powiedz czemu nie używasz żeli kosmetycznych? Używałaś i nie lubisz, czy nie kusi Cię? Pytam na podstawie codziennika, tak z ciekawości

Cytat:
Pamiętaj tylko o dwóch rzeczach:
- glikolu propylenowym,
- ekstraktach.
Te składniki mogą podrażniać. Dlatego też trzeba uważnie stosować Jantara. Nie każdemu służy.
Zaczynam z pozytywnym nastawieniem i włosy i skóra mają się mnie słuchać

Cytat:
To jest prawdopodobne.
Dla mnie maska i odżywka to to samo...
I do każdego zadania nadaje się inna.
Moje ulubione gotowce:
- nieodżałowana Alterra morelka
- Alverde morelowa i awokado
- TBS bananowa
- Bingo 12 ekstraktów
- Artiste różowa
- CP z makadamią.
Czyli zasadniczo każdą odżywkę mogę podrasować?

A co to CP z makademią?

Koniecznie muszę nabyć bananową z TBS

Mam taki żel:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html , bo zasadniczo badrzo lubię aloes w kosmetykach i mam pytanie, czy ten żel się do czegoś nada? Jako stylizator albo wzbogacacz maski?

---------- Dopisano o 01:14 ---------- Poprzedni post napisano o 01:11 ----------

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
żel pod prysznic

maski Bingo mają darmową wysyłkę z oficjalnej strony Bingo, aczkolwiek ja nie zamawiałam jeszcze Kallosy są dostępne w drogeriach Hebe

moje ulubione 'podrasowanie' to miód - spróbuj sam, bez żółtka - oliwa z oliwek, olej rycynowy, ale malutko, gliceryna z apteki, czasem trochę kropli octu jabłkowego. polecam też zakup półproduktów np. masła shea z ZSK albo Biochemii Urody
Dziękuję bardzo!

Spróbuję w jeszcze jednym Tesco, ponoć tam są
Niby duże miasto, a z tymi odżywkami, szamponów Bingo za to pełno

A jak ten miód robisz? Rozpuszczasz w wodzie, czy jak? No i jaki miód najlepiej, mam czarne włosy.

I zawsze rozśmiesza mnie Bridget z Twojego avka :lo:

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 07:24   #70756
hahihehy
Rozeznanie

Cytat:
Pragnę stwierdzić, iż hahihehy na żywo jest przemiła i prześliczna Mam teraz tyle olejów, że nie wiem od czego zacząć.
Ale mi się miło zrobiło! Dziękuję
Cytat:
Alterra bezzapachowa mnie ani troche nie podrażnia , jeżeli nic się nie zmieni to chyba znalazłam idealne myjadło.
Cytat:
A widzisz u mnie zupełnie na odwrót - Alterra super, Latte masakra.
co głowa to opinia mojej mamie (też wrażliwiec) Alterra odpowiada. przynajmniej nie muszę się martwić, co z nią zrobię
Cytat:

No to gratulacje! Ja ostatnio walczę z puchem... Ale idę w dobrym kierunku, jest coraz lepiej
Cytat:
Pokażesz?
Padł mi aparat. A telefonem to nie będzie jednak to samo Obiecuję coś wrzucić, jak tylko dostanę jakąś cyfrówkę w łapki

blogujemy (nie tylko) włosowo
naturalna pielęgnacja, kosmetyki DIY, recenzje, teoria pielęgnacji włosów i inne
hahihehy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 08:50   #70757
JudytaKas
Zakorzenienie

doberek
czy BD puszy włoski?
wcześniej też nim myłam ale od paru dni mam puszek
trochę postraszę i pokarzę
może czas przerzucić się na coś innego albo dać im kopa olejami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 06102012198.jpg (25,1 KB, 58 załadowań)

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:28   #70758
cyferki
Raczkowanie

Cytat:

I koniecznie daj znać, Córciu, jak się włosy zachowują
Uprzejmie donoszę

Włoski olejowane na sucho olejem z orzechów laskowych, pasmo po pasmie, na bogato, poszły 2 łychy. jak już pisałam, zeszło mi godzinę i mogłam zacząć od nowa, bo włosy wypiły.... Po 2 godzinach - mycie (włosy po przejechaniu ich ręką były mniej tłuste (o wiele) niż moja twarz...
Myłam balsamem potters aloesowym, 3 razy... włosy wciąż tłuste, ale stwierdziłam, że nie ma co wypłukiwać z nich tego całego oleju. Zostawiłam.
Na kilkanaście minut dałam odżywkę alterry z granatem i aloesem. Spłukałam, na koniec zimną wodą. Odcisnęłam w koszulkę bawełnianą, nałożyłam dwa groszki Joaski zielonej wgniatając we włosy, żeby jakieś fale się zrobiły. Odgniotłam jeszcze ściereczką z mikrofibry. Końcówki musnęłam alterkowym olejkiem do masażu z migdałami i papają. po 3 godzinach poszłam spac, spałam ostrożnie z włosami przerzuconymi do góry. Rano znów musnęłam wysuszone końcówki olejkiem.
Aktualnie, po 13 godzinach od mycia, włosy nadal są wilgotne (w środkowej części). Mam wrażenie, że zaabsorbowały bardzo dużo oleju, który zatrzymał mnóstwo wody. Tylko końcówki suche jak pieprz.
Puchu - tyle ile widać na fotkach - jedno z lampą a drugie rozjaśnione bez lampy, żeby było dokładniej widać.

Nie zależało mi na skręcie. Chcę doprowadzić włosy do dobrej kondycji.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5paz.jpg (87,4 KB, 65 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5paz2.jpg (56,0 KB, 60 załadowań)
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 10:43   #70759
BlackCherryLBN
Zadomowienie

Witam wszystkie zakręcone!

Jestem posiadaczką fal. Namiętnie je prostowałam, żeby jakoś wyglądały. Od kilku miesięcy nie używam prostownicy, obcięłam zniszczone końcówki i zabrałam się za pielęgnacje. Niestety nadal zależało mi na tym, żeby się nie kręciły i nie falowały. Nic nie przynosiło efektów, więc postanowiłam, że w końcu przejdę na pielęgnacje dla kręconowłosych.
Przejrzałam zdjęcia w wątku i moje włosy przy Waszych burzach loków i fal wyglądają niezwykle mizernie

Biorę się za czytanie pigułki i mam nadzieję, że w końcu wydobędę piękno ze swoich fal
BlackCherryLBN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:05   #70760
Riddim
Zadomowienie

Dziękuję, dopisuję w kalendarzu do listy rzeczy do wypróbowania . Jak pachnie facetem i nie podrażni - będę wniebowzięta

cyferki, podziwiam Cię bardzo, że tak sumiennie pracujesz nad włosami

Cytat:
Napisane przez BlackCherryLBN Pokaż wiadomość
Witam wszystkie zakręcone!

Jestem posiadaczką fal. Namiętnie je prostowałam, żeby jakoś wyglądały. Od kilku miesięcy nie używam prostownicy, obcięłam zniszczone końcówki i zabrałam się za pielęgnacje. Niestety nadal zależało mi na tym, żeby się nie kręciły i nie falowały. Nic nie przynosiło efektów, więc postanowiłam, że w końcu przejdę na pielęgnacje dla kręconowłosych.
Przejrzałam zdjęcia w wątku i moje włosy przy Waszych burzach loków i fal wyglądają niezwykle mizernie

Biorę się za czytanie pigułki i mam nadzieję, że w końcu wydobędę piękno ze swoich fal
Witaj . Zaczęłaś od bardzo dobrej strony (pigułka), więc powinno być dobrze. Pokaż nam te fale koniecznie! Trzymam kciuki
Stary 2012-10-06, 11:10   #70761
cyferki
Raczkowanie

Cytat:
podziwiam Cię bardzo, że tak sumiennie pracujesz nad włosami
Dziękuję Jak już w cos wdepnę, to na amen, taka moja natura
Jeszcze tu będziecie miały mnie dość i tych moich jęków i niekończących się pytań
cyferki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:15   #70762
Lara1980
Raczkowanie

Zły czas dla włosów. Nie mogę dojść z nimi do ładu. Już tak ładnie było, ale zaczęłam hennować i suszyć dyfuzorem i mam na głowie ptasie gniazdo, zamiast falek. Więc wzdycham ciężko i łakomie patrząc na szczotkę, szybko wiążę włosy w koczek.

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 11:28   #70763
Malwina_89
Zakorzenienie

Lara, stosujesz CG już tysiąc lat?

Mój zakątek czytelniczy
02.12.2012 r.
52/2013
75/2014
7/2015
Malwina_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 12:20   #70764
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Uprzejmie donoszę

Włoski olejowane na sucho olejem z orzechów laskowych, pasmo po pasmie, na bogato, poszły 2 łychy. jak już pisałam, zeszło mi godzinę i mogłam zacząć od nowa, bo włosy wypiły.... Po 2 godzinach - mycie (włosy po przejechaniu ich ręką były mniej tłuste (o wiele) niż moja twarz...
Myłam balsamem potters aloesowym, 3 razy... włosy wciąż tłuste, ale stwierdziłam, że nie ma co wypłukiwać z nich tego całego oleju. Zostawiłam.
Na kilkanaście minut dałam odżywkę alterry z granatem i aloesem. Spłukałam, na koniec zimną wodą. Odcisnęłam w koszulkę bawełnianą, nałożyłam dwa groszki Joaski zielonej wgniatając we włosy, żeby jakieś fale się zrobiły. Odgniotłam jeszcze ściereczką z mikrofibry. Końcówki musnęłam alterkowym olejkiem do masażu z migdałami i papają. po 3 godzinach poszłam spac, spałam ostrożnie z włosami przerzuconymi do góry. Rano znów musnęłam wysuszone końcówki olejkiem.
Aktualnie, po 13 godzinach od mycia, włosy nadal są wilgotne (w środkowej części). Mam wrażenie, że zaabsorbowały bardzo dużo oleju, który zatrzymał mnóstwo wody. Tylko końcówki suche jak pieprz.
Puchu - tyle ile widać na fotkach - jedno z lampą a drugie rozjaśnione bez lampy, żeby było dokładniej widać.

Nie zależało mi na skręcie. Chcę doprowadzić włosy do dobrej kondycji.
Fajne włosiory i mało puchu. Ja własnie siedzę w koszulce na głowie, fajne były jak je myłam i zero splątania, pod własnym ciężarem sie rozczesały.

I pojechałam do Reala z olejem na włosach. Zrobiłam sobie opaskę z chusty, ale kok wystawał
Cytat:
Napisane przez Malwina_89 Pokaż wiadomość
Stary 2012-10-06, 12:48   #70765
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziękuję, dopisuję w kalendarzu do listy rzeczy do wypróbowania . Jak pachnie facetem i nie podrażni - będę wniebowzięta
Przejrzyj dokładnie skład (jest na KWC) i zobacz, czy nie ma tam czegoś, co Cię podrażnia. Bo ma tam co podrażniać…

Cytat:
Poległam
Stary 2012-10-06, 12:53   #70766
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Przedostanim razem nałozylam przed myciem maskę nawilżającą z przepisu Ajrisz. Włosy były miękkie, błyszczące, ale fale słabsze i pozbijane w strąki.
Czyli jednak chcą protein

Cytat:
Ajrisz, dlaczego CECE algowa nie nada się dla wysokoporowatych?
zawiera parafinę i pq więc wymaga SLS - u wysokoporowatych sie tego unika

Cytat:
Napisane przez world_by_lena Pokaż wiadomość
To i ja pokarzę swoje. Miesiąc temu podcięte 5 cm bo końce suche .
Niestety moje włosy źle reagują na oleje, a szkoda bo byłam tak zmotywowana widząc piękne włosy dziewczyn na forach. Zostaję przy odżywkach i maskach.
W jaki sposób reagują i na jakie oleje?
Piękne

Cytat:
Przyjrzałam się tylko temu, bo przecież szukam szamponu delikatnego i nadal nici
W związku z tym będę miała prośbę do Ajrisz
Jaką? lista szamponów bez betainy?

Cytat:
Przepraszam, ale na tę chwilę muszę kończyć.
Może będę wieczorem, ale trochę mi się real pokomplikował... Musze się nieco poukładać.
Powodzenia!!

Cytat:
A co myślicie o tym kremie?

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nia-skory.html

Jest wprawdzie do stóp, ale zawiera mocznik i tak się zastanawiam, jak on wygląda składowo, a nie do końca się na tym znam
Na włosy nie radzę, za dużo mocznika - może wysuszać. Na stopy czy nawet dłonie jak najbardziej

Cytat:
jezuuu kiedy Wy zamknęłyście tamten wątek ja co prawda tylko czytam i się grzecznie stosuję .. aleeeeee .. mogłybyście założyć taki wątek jak na minerałach - z hitami :P ulubiona odżywka, olej, wcierka, mgiełka, d/s, b/s itd. ?
Najwięcej znajdziesz w dzienniku regeneracji (link w 1szym poście tego wątku)

Cytat:
Bingo Spa shea i 5 alg się u mnie nie sprawdza tak dobrze, jest zbyt lekka
doodaj oleju u mnie łyżeczkę spokojnie przyjmuje

Cytat:
Napisane przez Iwonalodz Pokaż wiadomość
Ale rycynowy chciałabym wcierać zasadniczo w skórę głowy celem porostu, nie olejowania włosów. To mam go rozcieńczyć?
Si. Żeby nie trzeć tak mocno
Cytat:
Tak znam Twoją maseczkę ale nie mam bingacza aktualnie czy mogę podrasowac tę żółtą Artiste??
Tak
Cytat:
Czyli lecytyna super jedna duża tabletka wyciśnięta do maseczki czy więcej?
daję nawet dwie duże 1,2g. u mnie trzeba blenderem rozmieszać
Cytat:
A wit.E nada się do maseczek czy nie bardzo? Smaruje nią twarz, więc może i do włosów się nada?
jak nie śmierdzi to się nada 1kaps chyba wystarczy, witamina E to aby nie humektant?

Cytat:
I ponieważ olejuję ze 3 razy w tygodniu oraz zaraz będę stosowała wcierkę to nie wiem ile razy kłaść maseczkę w tygodniu?
Ile okaże się potrzebne
Cytat:
Ajrisz Marta, a powiedz czemu nie używasz żeli kosmetycznych? Używałaś i nie lubisz, czy nie kusi Cię? Pytam na podstawie codziennika, tak z ciekawości
1. mam uraz, kiedyś pachnący bardzo mnie uczulił
2. spróbowałam jeden i rozprostował mi włosy. lniany działa super, po co szukać dalej

Cytat:
Czyli zasadniczo każdą odżywkę mogę podrasować?
Niby tka, ale lepiej miesza się w tych prostych

Mam taki żel:
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ry-suchej.html , bo zasadniczo badrzo lubię aloes w kosmetykach i mam pytanie, czy ten żel się do czegoś nada? Jako stylizator albo wzbogacacz maski?
Tak, oba

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:14   #70767
maroooda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
chyba bez prania się nie obejdzie

jak pourywa rączki to pół biedy!
gorzej jeśli zechce powyrzucać wszystkie oleje z domu

się witam się w nowym wątku
a ja to przewidziałam i na wszelki wypadek zabrałam od rodziców mój olej
Prałam już 2 razy, traktowałam odplamiaczami i nic, chyba po narzucie.
Pourywa mi rączki jak nic

i ja się witam
Stary 2012-10-06, 13:18   #70768
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
a ja to przewidziałam i na wszelki wypadek zabrałam od rodziców mój olej
Prałam już 2 razy, traktowałam odplamiaczami i nic, chyba po narzucie.
Pourywa mi rączki jak nic

i ja się witam
A jakąś mąką czy talkiem to potraktować ? W sensie wetrzeć, niech poleży tak i wytrzepać ?
Stary 2012-10-06, 13:41   #70769
Lara1980
Raczkowanie

Reinkarnacja, to przecież oczywiste

Dzięki już poprawiam

http://www.pamietnik-malkontentki.blogspot.com mój misz-masz

Schudłam 24 kg i trzymam wagę
Lara1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-06, 13:42   #70770
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Eloe mam prośbę, moglabys mi powiedziec jakich odzywek b/s uzywasz? bo z tego co widze mam podobny problem z włosami: ciężko zatrzymać w nich wode i jak na razie nie znalazłam odpowiedniej...

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości