|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#70651 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XV część niech się kręci
|
|
|
|
#70652 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#70653 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja tu nie widzę nic do kochania
![]() Cytat:
Moje to najlepiej umyć, naodżywkować, wystylizować i nie dotykać do wyschnięcia. Nawet niech się o nic nie opierają. Wtedy są najlepsze. |
|
|
|
|
#70654 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
współczuję wizyty. Dlatego od listopada 2010 nie byłam u profesjonalisty Cytat:
Cytat:
Cytat:
oczywiście na pierwszym zdjęciu I jaka długość! może być je pokazała? ![]() Cytat:
po pierwszym razie! Nie powiem nic o Sanosanie. nie stosowałam Yyyy ![]() I o to chodzi
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-04 o 20:36 |
|||||
|
|
|
#70655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety chciałabym pisać, że to po miesiącu, ale ja od 20 czerwca dokładnie stosuję CG i praktycznie bez żadnych odstępstw (jedynie czasem szampony Alterry, które mi bardzo służą). Ale będę walczyćtak, ja miałam straszne po Facelle i po dwóch użyciach, które były mordęgą, usiłuję zużyć do celu pierwotnego ale tu z kolei zapach mnie odstrasza![]() Cytat:
Gratuluję
Edytowane przez margitta Czas edycji: 2012-10-04 o 20:07 |
||
|
|
|
#70656 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Może nie pozbijają się tak po glutku (właśnie stygnie).Cytat:
|
||
|
|
|
#70657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#70659 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#70660 | |
|
Raczkowanie
|
dzięki
![]() 11 cm w obwodzie ponoć to już gęste Cytat:
- pomieszałam, źle sobie tam przeczytałam.. ok, czyli brahma nie chce schodzić po odżywce, więc amla tym bardziej, ok ![]() za tą wspaniałość dziękuję, ale ... (czytaj poniżej) wcale nie są takie fajne, bo w codzienniku mój ostatni wpis to są te same włosy, to samo mycie, tylko inne ujęcie.. ;P i nikt nie skomentował, bo nie wyglądają po prostu zbyt dobrze.. :P to ujęcie tylko wyszło jakoś tak w miarę..
METODA CG - początek 05.2012 Ćwiczę od 08.11.2012 (część ciała : ile cm mniej) pod piersiami: -4 cm w piersiach: -8 cm okolice pępka: -9 cm talia: -6 cm biodra: -7 cm uda: -2 cm łydki: -2 cm Edytowane przez dziuwlenka Czas edycji: 2012-10-04 o 20:25 |
|
|
|
|
#70661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Spotkałam się wczoraj z czymś dziwnym - ogólnie włosy mi się spuszyły (pierwszy raz z glutkiem i od razu coś nie wyszło ale teraz znowu mam go na włosach i mam nadzieję że będzie lepiej) i nie wyglądały za ciekawie ale właśnie wtedy dostałam parę komplementów że fajnie wyglądają i że ładnie mi się kręcą |
|
|
|
|
#70662 | |||||||||||||||||
|
|
Cytat:
albo przestanę kupować w Rossie i już, skoro mają nas w nosie Cytat:
Możliwe, ze wówczas nie. Nałóż ją na te 5 minut, jak zaleca producent. Albo zmieszaj z czymś nieco cięższym. Choćby z Garnierem AiK. No widzisz I się dziwisz, że wygaduje takie rzeczy? ![]() Cytat:
wierzę, ze tak będzie.Cytat:
Dlatego siedze dziś ze świeżutkim lnianym Potem umyjemy Facelle albo Timotei Organic i nałożymy chyba TBS bananową. Z miodem - ktoś mnie tu natchnął Potem to, co ostatnio kombinuję: żelik od razu na ociekające. Do odciśnięcia rano odzywk b/s. E voila! Cytat:
Wierze, że wszystko przychodzi w swoim czasie. Wcześniej lub później, ale przychodzi. Tylko trzeba się starać.Przejrzyj moje albumy na profilu. Sama zobaczysz, że nie bylo różowo, a później też mieliśmy swoje problemy ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zerknij do FAQ. Jest i o kryzysie. Cytat:
Cytat:
Mnie obkleja. Jedynie, gdy nakładam przed myciem włosów, to jest szansa (po jakiś 3 myciach siarczanowym szamponem) na domycie tłuszczaka. I wtedy się spisało. To jak dla mnie jedyny - właśnie przed myciem - sposób na shea.Nie służy mi niemal w żadnej postaci. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A ja nie mogę wcale Cytat:
Ale... jest kilka zabójców Wtedy oblepienie gwarantowane ![]() Ciekawe czemu Chociaż... w sumie mam wrazenie, ze wiem.Ale sklejone... Żel na suche to często dość ryzykowna sprawa. Zwykle dokładnie tak się kończy. Ale poza tym wyglądają dokładnie tak, jak powinny wyglądać włosy odzyskujące dobry stan! Cytat:
Jest super! Cytat:
Cytat:
|
|
#70663 | ||||||||||
|
|
Cytat:
Bo Jantar to kiedy chcesz. Ale jeśli przed myciem, to przynajmniej na 30 minut. Podobnie z olejem - 30 minut przed myciem. Przynajmniej. Czytałam, ze są osoby, które sa w stanie olejować skórę rycyną bez zabrudzeń włosów. Jeśli opanujesz tę sztukę, to wówczas sama bedziesz decydowac kiedy nakładać. Bo to zawsze olej i można obciążyć włosy... Cytat:
Cytat:
Ostatnio fryzjerka (inna) zdziwiła się, że mam sporo włosów innej długości niż reszta. To była sprawka Jantara ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sądziłam, ze to dopiero miesiąc, przepraszam. Tak zrozumiałam Twój wpis. Jednak naprawdę warto odczekać Cytat:
Cytat:
nic się nie stało. Musiałam dać wykrzykniki, byś sie nie pomyliła przy zmywaniu Włosom by było przykro.Cytat:
moich nikt nie chwali od dłuższego i żyję ![]() Cytat:
Najważniejsze jest to, byś Ty się w nich dobrze czuła. A skoro: Cytat:
![]() Jeśli łazienka wolna, to idziemy się zmywać
|
|
#70664 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Dam Alterkę na jakieś 15 minut.A po Joasce b/s na suche końcówki dawac coś? Boję się kremu biedrotnowego po ostatniej wtopie, mam jeszcze olejek mamowy BD, olejek alterkowy migdały/papaja. Może któryś z nich? Bo wciąz znajduje i obcinam zniszczone końcówki (czasem i z 7 cm od końca włosa są rozdwojone, poszarpane, dziś znalazłam tak rozdwojonego na 4 niteczki - nie rozerwany, cały, a jakby przez środek przekrojony Cytat:
Dziękuję serdecznie za wszystkie porady ))
|
|||
|
|
|
#70665 |
|
Rozeznanie
|
kurcze juz nowy watek
chwile mnie nie bylo na wizazu a tu juz nowy watek :PI mam dla was zdjecie moich kudelkow z wczoraj bo tak nieziemsko mnie rozbawily i poprawily mi humor ze musialam im zrobic zdjecie :P ![]() Takie mialam wczoraj 2 cuski po 3 dniu od mycia i od mycia nie robilam z nimi kompletnie nic a tu mi takie cuda wyszly Zdjęcie0929.jpg |
|
|
|
#70666 | ||||
|
|
Odnoszę jednak wrażenie, że masz szansę. Ja się już pogodziłam. I tyle. Latem nie mam wyboru.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Olej zrobi swoje, zniszczenia wytniemy i będzie cacy A nikt Cię nie ciachał cieniując degazówką? Cytat:
No nic. czekamy na efekt po dzisiejszym myciu. Księżniczko śliczne korkociągaski ![]() Dobrze, ze laptop można obrócić No to mycie
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2012-10-04 o 21:04 |
||||
|
|
|
#70667 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I znowu nie ogarniam moich włosów. Po nałożeniu Bingo shea i 5 alg moje włosy są gładziutkie, mięciutkie i... prościutkie. ( w sumie podobne były po Kallosie)
|
|
|
|
|
#70668 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje
i przepraszan ze tak bokiem ale jak robie telefonem to tak wychodzi a pozniej moj komputer pokazuje ze jest obrocone dobrze wstawiam na wizaz i sie obraca znowu ale obiecuje ze popracuje nad tym :P i nasteone zdjecia juz postaram sie dobrze wstawic prosto a nie bokiem :P
|
|
|
|
#70669 | ||
|
Raczkowanie
|
Obiecuję
![]() Cytat:
Sporo tego... [QUOTE] Hmm... no to mamy problem... Masz OBOWIĄZEK olejowania i... czekania aż odrosną zdrowe włosy. To dość poważne uszkodzenia, ale nie panikujemy Olej zrobi swoje, zniszczenia wytniemy i będzie cacy A nikt Cię nie ciachał cieniując degazówką? Olejuję przed każdym myciem na 2 godzinki. Dopiero raz nie olejowałam (ostatnio), ale jutro zamierzam. Włosy nie wszystkie mam tak zniszczone, tylko te które wyrastaja po bokach karku. Mam chyba każdy typ rozdwojeń, ale ciężko je wyłapać, bo sa na cienkich włosach pomiędzy tymi zdrowymi i grubymi. Niektóre na samiutkich końcach a niektóre - do 7 cm. Co znajdę - wycinam 1,5 cm wyżej. Fryzjerka cięła tylko nożyczkami, od razu zabroniłam używania degażówek. Cytat:
![]() Nie chcę męczyć włosów nocką, gdy są mokre i rozpuszczone. MUSZE spac w rozpuszczonych, każdy warkocz, związanie, zapięcie powoduja mi masakre kołtunowo-sianową. Więc nie krzycz ![]() Dziś w nocy były wilgotne a ja się nie poruszyłam we śnie, były zarzucone do góry. Obudziłam sie o 3, odwróciłam na drugi bok trzymając włosy w górze i znów dałam je do góry. To chyba tak dla nich bezpieczniej... Widziałam Twoje loczki:0 Bajeczne! |
||
|
|
|
#70670 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
akurat to które tu wrzuciłam jest ładne - przyznaje, a tamte z codziennika są brzydkie no bo są - i ja to wiem z resztą widziałam je na żywo i wiem, że to jedno zrobiło się ładne, bo lepiej skręcona strona była a ogólnie było mega dużo puchu ![]() podsumowując, nie czekamy na pochwały tylko dbamy i same wiemy jak jest
|
|
#70671 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na zdjeciach zazwyczaj wychodza na bardziej proste albo spuszone czy nawet kolor wlosow wyglada inaczej niestety nie zawsze zdjecia oddaja to piekno ale tak jak napisalas wiemy same jakie sa i to najwazniejsze wazne tez zeby nam sie podobaly a innym tez beda :P |
|
|
|
|
#70672 |
|
Zakorzenienie
|
Jest nowy wątek, więc jestem i ja i obiecuje poprawę w udzielaniu się, bo jak to tak tylko podczytywać
![]() Zastanawiam się, czy nie nałożyć Amli na całą noc na włosy, ale nie wiem, czy wytrzymam z zapachem i mnie głowa nie rozboli... |
|
|
|
#70673 |
|
Zadomowienie
|
moje paskudki
chyba po raz pierwszy zostawione same sobie do wyschnięcia... Zawsze czesanie i suszarka zeby były prostsze![]() Może z czasem coś będzie z tych moich loczków, jak na razie to wyglądają całkiem słabo
|
|
|
|
#70674 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() Jak to nie ma |
|
|
|
|
#70675 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#70676 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro się tak chwalicie to ja pokażę mój bajzel po całym dniu
Zdjęcie późnym wieczorem przy sztucznym świetle W rzeczywistości nie mam żółtych włosów Drugie zdjęcie po myciu rano, niestety było bardzo pochmurno, więc z lampą błyskową. Obiecuję niniejszym, że ostatni raz was straszę i następne zdjęcia będą nie do poznania
|
|
#70677 | |||||||||||||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zaraz... a nie masz obciążonych włosów? Cytat:
Czasem tak sie zdarza. Jakby formaty zdjęć i te obecne na wizażu się nie zgrywały. Nic nie poradzimy ![]() Grunt, że korkociągi się pojawiają! Cytat:
A wiesz co... Nałóż Alterkę. Skoro tego wszystkiego tak dużo, więcej niż w BD mamowym, to powinny być mniejsze stężenia. Cytat:
Pamiętaj też, że im częściej olejujesz, tym szybciej włosy trzeba będzie potraktowac szamponem z siarczanem. Ale to wszystko powiedza nam włosy. Cytat:
Mogą być wytarte w tych miejscach, ale to też i ta przestrzeń, gdzie najszybciej dociera sebum, czyli powinny się w miarę same zabezpieczać. Czy kiedykolwiek miałąs problemy z przetłuszczaniem? Albo włosy w spodniej warstwie były szybciej nieświeże? Cytat:
Bardzo lubiłam Pottersa aloesowego. Ale mam jeszcze sporo zapasów, nie kupuję nic.Cytat:
Cytat:
Ech... jeszcze w drugiej cześci Cytat:
![]() Aj tam, aj tam! Każda z nas czeka Przeciez to przyjemne i daje wiarę w to, co robimy! Zawsze fajnie pochwalić. I zawsze fajnie zostac pochwaloną Ale nie to miałam konkretnie na myśli, pisząc, że żyję, a nikt mnie nie chwali (z tego powodu popłaczę w kąciku ). Chodzi o odnalezienie pewności siebie w takiej a nie innej fryzurze, poczucia się dobrze samej ze sobą. Na tyle dobrze, by patrząc w lustro móc być dumną z włosów, z włożonego trudu, z siebie ![]() Cytat:
Mam dokładnie tak samo. Na dodatek są ciemne, nie ma żadnych jaśniejszych kosmyków, więc nie ma trójwymiarowości ![]() Cytat:
Są piękne i basta Nawet rozczesane robią wrażenie. Naprawdę. A to sporo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Domyślam się, ze są włosy, ale widzę tylko masę włosową. I nie dlatego, zę kręconych tam nie ma, ale zdjęcia są za ciemne. Eksperymentu bez odżywki b/s cześć czwarta ![]() Tym razem był olej lniany. Na prawie 3 godziny. Cudowny, świeżutki, Oleoarmowy. Niuch, niuch i mniam ![]() Potem mycie Facelle (nie myłam skóry płynem, ale tylko wodą). Potem TBS bananowa z łyżką miodu (przypadkowy piling skóry drobinkami scukrzonego miodu ) na 3-5 minutPrzed płukaniem jeszcze troszkę TBS bananka. Płukanie zimną. KCCC Suszarka ciepło-chłodny nawiew. Rano będzie coś b/s do odciśnięcia. Dobranoc
|
|
#70678 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#70679 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe, dziękuję za sugestię. Nałożę ją rano na godzinkę albo dwie, mam jutro cały dzień wolny, to mogę sobie pozwolić
![]() A jeżeli chodzi o wlosy na zdjęciu a w rzeczywistości - mam wrażenie, że moje lepiej wyglądają na zdjęciach
|
|
|
|
#70680 | |
|
Raczkowanie
|
Jaaaa już nowa część
![]() Cytat:
Poka włoski po ciachaniu! Nie przejmuj się obcięciem, odrosną Teraz będą całe piękne i zdrowe na długości
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.

ale ja nie wiem, nie stosuję 

współczuję wizyty. Dlatego od listopada 2010 nie byłam u profesjonalisty
to i ja jestem
Na szczęście miałam jeszcze resztkę Biovaxu Latte na kolejne mycie. Mam nadzieję, że Sanosan skórze podpasuje. Składowo dosyć podobny do ww. Biovaxa. Mam nadzieję, że sól wysoko w składzie nie zrobi kuku.

PROTESTUJĘ! 
wierzę, ze tak będzie.

Chociaż... w sumie mam wrazenie, ze wiem.
nie wiem co z tym zrobić, boję się stosować jako mgiełkę, bo w końcu to detergent, lżejszy ale zawsze.
zacznę w takim razie od czegoś pewniejszego
) i będzie ok to zacznę smarować olejkiem rycynowym.
( w sumie podobne były po Kallosie)

W rzeczywistości nie mam żółtych włosów