|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
ale będe ją mieć jako kurtkę bo ja się lubie luxniej ubierac;Pmy nic nikomu nie mowimy bo moj TŻ ma takie podjescie ze chce miec i fajnie by byłko ale nie ma takiego jak ja, że wiesz fiksacja:P:P ale dzis sobie to wszystko przemyślalam i lepiej. mamie ani nikomu nic nie mowie
|
|
#4532 |
|
Zakorzenienie
|
Wybaczcie dziewczyny nie piszę na razie bo czuję się makabrycznie
Grypa mnie łapie n całego. Gdy wczoraj już cieszyłam się że jest ok to wieczorem mnie złapało tak że nie mam już siły Wypijam gorącą herbatkę to może coś przejdzie Pozdrawiam życzę owocnych starań i ogólnie udanego weekendu
|
#4533 |
|
Zakorzenienie
|
http://domodstyle.pl/image_func.php?...g&maxwidth=150
coś w tym stulyu tegfo koloru
|
#4534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię takie |
|
|
|
|
#4535 |
|
Zadomowienie
|
Hello!
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy Pszczuoa !!!Luncia, udanej parapetówy, nie przemęczaj się tylko Niech goście własne jadło przyniosą , a szarlotkę bym zjadła, sama robię chyba dosyć dobrą, ale nie działa mi w tym pierdzielonym mieszkaniu piekarnik więc nie mam mozliwosci, co mnie generalnie na maksa wkurza, bo nawet nie mogę sobie upiec mieska, zapiekanki, pizzy - czegokolwiek ![]() Iza, my nikomu nie mówiliśmy, tylko moja przyjacióka wie. Ciągle pytają się kiedy dzidziuś, bo przecież 1.5 roku po ślubie a tu nic, ja im odpowiadam tylko, że bierze się ślub nie tylko po to by od razu zachodzić w ciażę - cóż innego powiem ![]() Ostatnio teściowa mnie w☠☠☠☠, bo trzymała swojego wnuczka (7 mies) i obróciła go w moją stronę, przy czym odpaliła "moglibyście w końcu takiego sobie kupić" (generalnie określenie "kupić" wydaje mi się nie na miejscu, nawet dla zartów, z jej ust brzmaiało to jak kpina z Nas- ale jestem do niej uprzedzona, więc moze dlatego tak to odczułam ) ja jej na to "owszem kupimy, jak będą w promocji, albo na wyprzdaży" Po tamtym, już na ten temat ze mną nie porusza tematu ![]() Kurdę, czuję się kipesko, w nocy spać nie mogłam Chorubsko i jakiś dół, wewnętrzny niepokój Życzę jednak Wam udanego weekendu!!! Ja to gnije w łożku
|
#4536 |
|
Zakorzenienie
|
nerki grzeje;d
Kejthx mam nadzieje, że każda w końcu będzie mieć I może temu pary mają problem czasem?? bo czują napór...
|
#4537 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#4538 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4539 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ale zapomniałam że mój mądry Tż powiedział swoim rodzicą,że się staramy no i tylko jak tam się pojawiamy to pytania padają ![]() Cytat:
Cytat:
Luna- udaje parapetówy ![]() pszczoua- dołączam się do życzeń ;-) Dzień Dobry Wszystkim ![]() Ja sobie dziś pospałam do 10 więc wyspana jestem Wykąpana więc teraz czysty relax tym bardziej że Tż w pracy![]() Pogoda do du**y, szarawo,zimno i trochę pada... a na 18 śmigamy na mecz więc mam nadzieje że trochę się chociaż wypogodzi. Santom- i jak testowanie??
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-06 o 11:38 |
||||
|
|
|
#4540 |
|
Zakorzenienie
|
Gonimy, tym bardziej, że to ja jestem starszą siostrą
|
|
|
|
#4541 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się sobotnio! Ale sobie dziś pospałam. Aż do 10:30. W końcu! Teraz nie wiem czy się wyrobię z robotą. Bo po zakupy muszę lecieć, posprzątać, zrobić pranie, ugotować obiad i jeszcze ciasto upiec. A TŻ wraca o 15 z pracy to przydałoby się obrobić do tego czasu. A tu jeszcze wyście natrzaskały stron i musiałam ponadrabiać. ![]() Zatestowałam rano, oczywiście nie mogło wyjść nic innego jak 1 krecha. Nic mnie to nie dziwi. Krawienie ustało, więc to była @ tylko skąpa i bezbolesna (w sumie to dobrze, wiele dziewczyn by taką mieć chciało). Zaczynamy 6cs i dziś się poprzytulam do mojego mężczyzny. Do lekarza się wybiorę w tygodniu jakoś. |
||||||||
|
|
|
#4542 |
|
Raczkowanie
|
Siema laski, siedzę na zajęciach i zastanawiam się co bierze mój prof że takie głupizny gada
![]() A na poważnie, to @ nie przyszła. Na razie cisza. Trochę bolą mnie piersi, oczywiście jem jak krowa za przeproszeniem. Wczoraj nie robiłam testu, może zrobię dzisiaj jak dam radę kupić test |
|
|
|
#4543 |
|
Raczkowanie
|
witam sie w pochmurną sobotte.
![]() tz wlasnie robi mi sniadanko, bo ja umieram od rana i w sumie cala noc.. nic, zadne tabletki nie pomagają.. z bolu wymiotowalam.. masakra! nie wiem co moze pomoc na pierwszy dzien @.. Iza my pierwszy raz to wpadlismy troche tzn nasz taki pierwszy stosunek 'bez' i bam było. pod wplywem chwili, nie wiedzialam ze to 'te' dni, a teraz to chyba kazdy sie domysle, ze chcielibysmy.. ale nie rozmawiamy o tym raczaej![]() Pszczoua! nastepnych x lat! wszystkiego dobrego!pozniej wpadne na dluzej, bo tz do pracy.. |
|
|
|
#4544 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie kiedyś ciotka męża powiedziała że może nie możemy to jej zapytałam kto powiedział że próbujemy ![]() Cytat:
![]() mam już fryzurę i pazury. Zaraz będę kłaść maskę na buzię
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
ech ogarnłema troche i mam lenia.... potem jedziemy do teściów teraz TŻ ojechal z autem. glowa mnie boli po kawie;/;/
---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- wybaw sie za wsze czasy:P
|
#4546 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny, dzis syt podobna do wczorajszej. podejrzewam, ze to jednak jakas reakcja zachodzi po parunastu/parudziesieciu minutach. wiec wcale sie nie nastawiam, biore to raczej za omylke testu. bo jesli wczoraj wyszlaby od razu ta kreska, ale tak jasna, ze tylko po mega wpatrzeniu sie ja widac, to dzis powinna byc juz mocniejsza, a jest tak samo "niewidoczna " jak ta wczorajsza. wiec dooooopa... no ale @ na poniedzialek, wiec niby nie wszystko skreslone... a nic tam, w czwartek wybywamy do grecji, wiec moze sie odstresujemy troszke
u nas w sumie najblizsi wiedza, ze sie staramy, ale Ci nie lubiani zostaja odsyłani z cieta riposta, albo bez komentarza. (czyt. babka męża, ktora po slubie ledwo zeszlismy na poprawiny juz sie pytala ile pieniedzy zebralismy i od maja mimo odpowiednich odpowiedzi pytala nas o to 3x) wiec o dziecko tez juz zdazyla sie spytac. pyt. zostalo bez odp |
|
|
|
#4547 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Takze ja mysle ze cos jest na rzeczy A co do babki to na niektorych ludzi nic nie poradzisz
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#4548 |
|
Zakorzenienie
|
ja sie wole nie napalac, bo jak @ przyjdzie to bedzie zawod. wole sie zawiezc, ale pozytywnie
cycki mnie bola, inaczej niz zwykle, bo wiecie jakie jest uczucie jak sie czlowiek skaleczy i miejsce dookola rany jest bolesne, takim klujacym bolem, tak mnie teraz cycki bola, kluja, jakby byly poranione. codziennie wieczorami tak jak chyba color pisala, mam palace policzki, wlasciciwe nawet cala twarz, a siedze pod kocem bo mi zimno. ale to tez pewnie poprzez wkrecenie, bo sie naczytalam i od razu mam to samo ze zgaga 2 miesiace temu mialam nigdy zgagi nie mialam, a jak przeczytalam, ze ktoras z Was zlapala zgage, to od owu od razu mi sie zgaga pojawila
|
|
|
|
#4549 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po co pytania itp. A tak wogole jestesmy młodzi, niedługo ze sobą i bez ślubu więc teraz wszycy myślą że to wpadka.. ![]() a często było dogadywanie jak byłam w pierwszej ciąży wiec nie mogliśmy się doczekać aż im utrzemy nosa ale.. wiecie jak wyszło.. Kolega co ma dziecko dał TŻ małą na kolana i mówi tylko się nie wczuwaj bo dopiero będzie itp... nie wiem czemu ludzie zakładają że nie chcielibyśmy dziecka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak bedzie dzidzius to pewnie będzie na przedpokoju Cytat:
i mimo że rano też był cień cienia to już wiedziałam i pobiegłam na bete
|
||||
|
|
|
#4550 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Moi rodzice nie zadają pytań, oni zresztą bardzo rzadko wtrącają się w małżeństwo, któregokolwiek ze swoich dzieci. Moje siostry "wróżą" Nam, że może i się naczekamy, ale na pewno zajdziemy od razu z bliźniakami. A mama mojego tż powiedziała Nam, że na wszystko przyjdzie dla Nas czas, a ona sama późno zaszłą w ciąże w moim tż, więc wie jak to jest. Mało tego, wszyscy są bardzo wspierający, więc nie żałuję, że wiedzą. A Ci, którzy nie są w Naszym najbliższym kręgu, na pytanie kiedy dzidzia, otrzymują odpowiedź "jak przyjdzie Nasza kolej:. I tyle. Cytat:
Cytat:
A ja Ci życzę zdrówka. Ja dopiero zjadłam pierwszy posiłek. Za to mam umyte już jedno okno, poprane firanki, zrobione zakupy na jutrzejszy obiad i pomalowałam parapet, bo był już brzydki... Obiad mam, bo zostało wczorajsze spaghetti, więc luz. Mogę się skupić na sprzątaniu, a ponieważ nic nas dziś nie goni,mogę to robić spokojnie. A jeżeii mowa o zakupach, to zaszłam dziś na ciuszki, bo mam bliziutko kilka sklepów i zakupiłam piękne szpilki w różowym kolorze z odkrytym paluszkiem i z kokardką. I śliczny sweterek (już wymyśliłam sobie, że nałożę go na Wigilię, bo się idealnie nadaje na tą okazję do czarnej spódnicy i kryjących rajstop) w czerwonym kolorze ze zdobieniami przy dekolcie. Jak mi siostra odda aparat to zrobię może zdjęcia i wstawię. ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- A i LunaO udanego wieczorku życzę
|
|
#4551 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Udanej zabawy na meczuCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A bolesnej @ współczujeCytat:
![]() Witam laski. Nadrobiłam ![]() Kurde nie mam weny na nic, zaliczyłam tylko jako takie ogarnięcie chaty i wypad na plac zabaw z chłopakami. Teraz będziemy dopiero jeść obiad. Ale mi się chce ciastaaaaaaaa jakiegokolwiek
|
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Hej!!! Mi tez się chce ciasta, aż się zastanawiam, czy nie zrobić rogali z marmoladą, ale nie chce mi się zbytnio.
Dziś wymiotowałam. Było mi tak niedobrze rano, mdliło, no to myślę, że sobie zrobię herbaty z imbirem. Popiłam chyba z 3 łyki i musiałam pędzić do ubikacji. Straszne. Ale lepiej się już poczułam. Czemu ja objawy I trymestru mam w II? To nie jest zabawne. Do tego mam taki kaszel, że popuszczam i aż dudni w domu. Brzuch mnie od tego boli. ![]() Cytat:
Ja z drugim dzieckiem to się pochwaliłam rodzinie, że się staramy. Bo po córce mąż nie chciał więcej dzieci. Przykro mi było, ale nie chciałam na powoływać na świat dziecka, którego ojciec by nie akceptował. Więc jak przed 40 mu się zachciało znowu mieć bobasa, to się zaczęłam zastanawiać czy to oby nie za późno? Mam przecież 36 lat. No i po 6 miesiącach się udało. Rodzina przez ten czas mnie wspierała, także wiedziałam, że mogę im spokojnie powiedzieć. kasiula199 - wstaw sobie avatar.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4553 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My z tż zaliczyliśmy po obiedzie bardzo przyjemny spacer Teraz kolacja i pewnie zapuścimy jakiś film
|
|
|
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my dopiero obiad robimy ale my tak zawsze.Na razie pasę się biszkopcikami ![]() I obraziłam się na kotę. Kupiliśmy jej w Rossmanie mleko kocie a ona nie chce go pić więc kociarom nie polecam...Za to promocyjne saszetki wcina aż jej się uszy trzęsą
|
|
#4555 |
|
Zakorzenienie
|
marudex moje kociambry tez nie chca pic kociego;/ chyba, ze cos je najdzie. za to jak czasem od swieta dostana krowie, to az im sie uszy trzesa
nie wspominajac o jogurtach![]() pokazalam test T. i on tez tam jakis cien widzi, wiec to nie moje glowa
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak czytam, że niektóre mają całe 9 msc to odechciewa mi się wszystkiego, a u mnie dopiero tydzień.
|
|
#4557 | |
|
Zadomowienie
|
hej Dziewczyny,
Ja nie wiem co mi jest, ale jestem dziś w połowie drogi,a jutro obiadek u Nas.... Masakra jakaś, tak mi wszystko wolno idzie. Ale byliśmy u siostry w szpitalu i już jej lepiej. Teraz tż robi sobie kolację a ja wracam do sprzątania. ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
I już widać jej brzuszek
|
|
#4558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kurcze u mnie nie tyle co wymioty, bo te zdarzyły mi się 2 razy, ale jest mi po prostu niedobrze. Wolałabym sobie puścić pawia za przeproszeniem i mieć z głowy ![]() p.S. No i w trakcie pisania musiałam lecieć do WC, więc jednak 3
|
|
#4559 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Santom - będziemy trzymać kciuki, aby to jednak były II kreski. Zrób proszę w poniedziałek. Cudnie by było.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#4560 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a z drugiej strony jak by wiedzieli ze sie staramy to obawiam sie ze tez mogly by byc jakies komentarze ze nie wychodzi...---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:43.

ale będe ją mieć jako kurtkę bo ja się lubie luxniej ubierac;P

Wypijam gorącą herbatkę to może coś przejdzie
!!!
, a szarlotkę bym zjadła, sama robię chyba dosyć dobrą, ale nie działa mi w tym pierdzielonym mieszkaniu piekarnik
więc nie mam mozliwosci, co mnie generalnie na maksa wkurza, bo nawet nie mogę sobie upiec mieska, zapiekanki, pizzy - czegokolwiek 

to jej zapytałam kto powiedział że próbujemy