|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Co za noc. Rano czułam się jak poturbowana.
![]() Evve o co Wy tak ciągle wojujecie z tż? Brumek jeść kalafiora Sarenka lubi ![]() ![]() i jeszcze reklama strepsils w tv takie samo zachowanie u niej wywołuje. Ania ![]() Brunetka i co pytałaś cookie o te namiary? czy ma? Agni..bój się Boga ![]() ![]() ![]() Słoneczko u nas tak było po pierwszym szczepieniu jak miała 6 tygodni. Wieczorem już miała gluty. Nie wiem z czego to wynika i czy tak szybko ma to związek ze szczepieniem. A ja się już dzisiaj "obrobiłam". Posprzatłam, 2 prania, rosół ( potem potrawkę z udek zrobię), umyłam głowę, Sarka usypia i mam czas dla siebie a potem spacer. Oglądam powtórkę master chef. Lubie siebie taką zorganizowaną. Brumek u nas jeszcze ładna pogoda, świeci słońce i spokojnie, nie wieje. Ale czuję że do jutra się to zmieni skoro u Was już tak kiepsko. Zresztą pogody na najbliższe dni mocno jesienne ![]()
#3362 |
Rozeznanie
|
Ja bym tego nie wiązała z powikłaniem. po szczepionce. U nas za dużo rzeczy się zbiegło na raz. Tydzień wcześniej była lekko podziębiona do szczepienia wykurowała się. Szczepienie, wychodzące czwórki, ciągłe infekcje większe mniejsze i tak organizm zareagował.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3363 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
![]() ![]() strsznie mi tęskno do Was ale po pracy staram się z Julką wyjśc na spacer, coś porobić w domku, posprzątać a i tak noc późna mnie zastaje przy tym no i tż też chce żeby czasem się nim zając wieczorem ![]() lecę coś ponadrabiać ![]() z rzeczy do pochwalenia się - mamy 12 zębów - jedynki, dwój i czwórki w komplecie ![]() ![]()
![]() |
#3364 | |
Wtajemniczenie
|
a u nas slonka dużo i cieplutko. Chodźcie do nas
![]() Cytat:
Aniu więc masz szopa praca w domu Agawo będzie nam smutno bez Ciebie
![]() |
#3365 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Patik i wszyscy inni, może dziś do Ikei pojadę, więc daj znać, co chcesz.
![]() |
#3366 |
Zakorzenienie
|
patik a wojujemy bo ja siedze w domu, nie moge ruszyc na zakupy a w lodowce tylko swiatlo, ale jemu to nie przeszkadza, baaa smie przyjsc i zapytac co na obiad - ot i co. A jak mowie ze ma cos kupic mowi ze nie ma kasy. I w kolo macieju. szlag by to.... Wiec mu jeszcze wczoraj wygarnelam, ze zjadl dziecku ostatniego banana i serek w srode i do dzis dnia nie kupil jej - no chyba nie trzeba przypominac ze ma sie dziecko.
![]() ![]() ![]()
#3367 |
Zadomowienie
|
Bry Kunice
![]() no dziś znowu załoga jest (moi dwaj szwagrowie, teść no i mój książę ze bajki-tż) kończą podbitkę nasz ganek zaczyna wyglądać jak domek z prerii bo drewnem podbijamy ![]() ![]() mały miał dziś jedną pobudkę, ale za to 2 godzinną ![]() ![]() eve z wałka mężowi na opamiętanie!
#3368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie nie wykluczam ugryzień, tym bardziej, że te krostki są w miejscach "odsłoniętych". Pełno teraz takich muszek białych lata. U nas też długo się te krostki utrzymują. Radek zjadł zupkę jarzynową i poszedł spać. Jak wstanie to podam mu makaron z jabłkami- sama też zjem ![]() Nie mam pomysłu na obiad. Eve może rzeczywiście od siedzenia w domu jesteś bardziej nerwowa? Tż nie tłumaczę ![]() Zazdroszczę, że jeść nie chcesz ![]() Ja cały czas jem, jem, jem i jem ![]() M mnie nie pozna jak wróci ![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Shira pokaż nam swój piękny domek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3369 |
Wtajemniczenie
|
A u nas piekne slonce i cieplo, tylko troche wietrznie
![]() Hej tak na szybko poki dziec spi, a dwa inne dziecie zajete sa ogladaniem bajki w ciszy i spokoju. Poznanianki ale Wam fajnie z tym spotkaniem! Hanki Pieleszkowa i Marzenki urocze jak zwykle! Agawoo nie zapomnimy na pewno! W naszej firmie tez sie jezdzi za granice przywiezc lub zawiezc nowa "prace" Kiedys laski ode mnie z dzialu byly w Indiach... Chcialabym kiedys miec tez taka szanse, no moze nie te Indie, ale gdzies blizej... Patik nie chodzisz jak zombiak po tej przerwie w nocy? I strasznie Ci wspolczuje tych zawirowan kobiecych. Eve z ![]() Sloneczko mysle, ze to za wczesnie na reakcje po szczepieniu, raczej zbieg okolicznosci, ze akurat teraz dostal katar. Ania jakas imprezke macie, ze spodziewacie sie duzo gosci? Adas wymiata z tym praniem. Agni u nas tez nie ma szans na wybudowanie czegokolwiek z wiezy, Antek jest szybszy. Brumku powiedz mi, bo pisalas, ze duzo rzeczy posprzedawalas na all, jakie to byly rzeczy, takie grubsze w sensie asortymentu (typu kurtki, spodnie) czy lzejsze (typu body, pajace...) i czy firmowki, czy no name tez? Tez mam cos po Antku, nikt tego nie chce, przeciez nie wyrzuce, to moze sie zmobilizuje i wystawie, moze od 1 zl byloby zainteresowanie. Nie wiem tylko, czy jest sens sie w to bawic, bo pracy wiele, a potem efekt marny. |
![]() ![]() |
![]() |
#3370 |
Zadomowienie
|
zrobię fotki ja zdejmą rusztowania bo trochę to szpeci, ale chętnie ci pokaże (zgroza chwalipięta ze mnie)
![]()
#3371 |
Zadomowienie
|
Telik, no to znalazłam rewelacyjne miejsce bardzo blisko tego hotelu.
![]() ![]() ![]() Brumku, szkoda ![]() ![]() Agawoo, będziemy pamiętać i tęsknić. ![]() Shira, będziesz musiała się pochwalić efektem końcowym domku na prerii. ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3372 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3373 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj maz pracuje przy lotnisku, wiec jego ulubionym zajeciem swego czasu byly wycieczki na lotnisko, no i ostatnio nas zabral :P Cytat:
Cytat:
Cytat:
Glowa mnie boli, maly wstal przed 7 w doskonalym humorze. Bylismy na zakupach, zrobilam kluski slaskie. Moje dziecko sie tak cieszylo, jakby to byla conajmniej czekolada. W ogole czy wasze dzieci, tez sie ciesza tak w glos jak dostana cos do jedzenia?? teraz Szymon padl i lezakuje.
![]() ![]() |
![]() |
#3374 |
Zakorzenienie
|
ja tez wiem, ze od siedzenia w domu jestem mega czepliwa - ale tez juz nie wytrzymuje jego zachowania.
Co do mojego niejedzenia - nie przeklada sie to na wage. Zjadlam teraz troszke i co - brzuch boli jak jasny gwint. Ehh
#3375 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potwierdzam ![]() Byliśmy z tż w Liège i rzeczywiście jaki tam syf. Podoba mi się jeszcze, że w Niemczech oddaje się puste butelki w sklepach i dostaje się zwrot części pieniędzy ![]() Ja to bym chciała tam mieszkać ![]() Najlepsze lata mojego zycia to właśnie tam były ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3376 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Miałam robić pizze, ale się wkurzyłam. Byłam 2 razy na zakupach w dwóch różnych sklepach po drożdże i obie paczki zepsute mimo, że termin przydatności jeszcze dobry. Nie będę 3 raz do sklepu iść. Idulek wczoraj pięknie wypastowała mi parkiet pastą do zębów i swoją szczoteczką.... A ja się dziwiłam co taka cisza i dlaczego mogę spokojnie makijaż zrobić..... ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ---------- Cytat:
![]() Ida uwielbia grzebać w koszu na pranie. Ciężko ją upilnować, żeby tego nie robiła. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3377 |
Wtajemniczenie
|
Antek odsypia chorobowe niespanie, juz 2,5 godz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3378 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Fotki pokażę chętnie jak tylko dostanę. fotograf ma 2 miesiące ![]() ![]() ![]() wiem wiem, ale coś mi się obiło o uszy, że to musi gdzies poleżakować. a poza tym śmiejcie się, ale mnie najbardziej świątecznie jest w połowie pażdziernika i w listopadzie. ja jak supermarkety- ze świątecznym duchem wyruszam wcześnie. ![]() i już praktycznie wiem co komu na gwiazdkę kupię/zrobię (bo tegoroczne boze narodzenie zarządziłąm pod hasłem"taniocha i kreatywność" ![]() częśc prezentów zrobionych, częśc się robi i ogólnie nie będę miała problemów w grudniu. a i jeszcze muszę 12 małych prezencików dla Emila przygotowac na kalendarz adwentowy - pozostałe 12 przygotuje teściowa ![]() co do segregacji śmieci - to u nas nie ma takiego obowiązku. prosi się grzecznie o odkładanie recyclingu. i nie muszę oddzielać szkła od papieru itd. wszystko idzie do jednego wora. Moja siostra mieszka w Belgii i tam rzeczywiście jest dość rygorystycnie. jak ją odwiedziłam to w korytarzu na kupkach było kilka pojemników. jak dla mnie to nieporęczne ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3379 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja sie pozniej dziwie czemu taka nie wyspana jestem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
z pierniczkami nie pomoge, w zyciu tego nie robilam. Kupuje alpejskie ![]() Cytat:
![]() a moze popros ![]() przygniotlam sobie palec u nogi....boli ze hej... mam nadzieje ze paznokiec zostanie na swoim miejscu Patik moja Wiki boi sie reklamy telewizji vectra, gdzie jest taki ludzik co ma TV na glowie i gada. Wystarczy ze go zobaczy od razu ryk ![]() Agawoo bedziemy tesknic U nas tez sie sortuje smieci. My mamy trzy kosze. Czerwony na plastik, papier, puszki, itp zielony na odpady z ogrodu, jakies tam liscie, galezie i czarny na reszte gdzie wrzucam worki ze smieciami z domu. Wcale czysciej przez to nie jest. Przynajmniej w mojej okolicy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3380 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Nie mam ostatnio czasu odpisać, pomimo tego że jestem dość na bieżąco. Aania a to z jakiej okazji goście? Aga moja ,,normalnie" śpi ok.3h w dzień- choć przez ostatnie 4 dni skróciła sobie sen do 2h.... Patik-brzmi groźnie ta cytologia, ale czekamy ![]() Stronczek to chyba Ty pytałaś czy odczuwam jakąś róznicę pomiędzy brzuszkiem z Jusią, a Mateuszkiem-otóż NIE-wszystko po staremu ![]() Apropo wczoraj kupiłam mojemu synkowi Jego pierwszy album, w którym się wpisuje te wszystkie pierwszy raz zrobione rzeczy-wiecie napewno.... Czy Wasze dzieci reagują jak jest pełnia? że dużo gorzej śpią? Bo Julka chyba tak ma ![]() ![]() Jusia wstała-dam Jej niedojedzony wczesniej obiadek i wyruszamy na spacer-pogoda piekna ![]() Edytowane przez Oliweczka1985 Czas edycji: 2012-10-06 o 14:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#3381 |
Zakorzenienie
|
Aaaaaaaaaaaa dziewczyny mam S !! s !! małe i duże
![]() he he he ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#3382 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Wszystkie adresy przekazałam ![]() Patik napisałam do Cooki, ale mi nic jeszcze nie odpisała. Podejrzewam, że i na FB nie ma jak wejść ![]() To chyba tyle |
![]() ![]() |
![]() |
#3383 |
Zakorzenienie
|
U nas gorączki dzień drugi.
I zastanawiam się, czy jechać do lekarza czy nie. Innych objawów brak. Nonie ma apetytu i sporo spała ![]() Podejżewam trzydniówke |
![]() ![]() |
![]() |
#3384 |
Zakorzenienie
|
Aga chodziłam jak zombiak, rano było najgorzej. Ale potem się rozbudziłam i rozchodziłam i było ok, nie chciało mi sie spać. Ale taka przerwa w spaniu nie jest dobra.
Marina niech żyje S ![]()
#3385 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie zauwazylam, ze to ma wplyw na Antka. Jest radosc ![]() Cytat:
![]() Ja bym poczekala, jesli tak jak mowisz nie ma innych objawow. Brak apetytu i wiecej snu jest w takim stanie normalne, moze faktycznie trzydniowka... Mamy, czy kojarzycie, zeby przy wychodzacych czworkach dzieciaki nie mialy apetytu? Antek kiepsko je od 2 dni, fakt, ze jest przeziebiony, ale do tej pory nie mialo to wplywu na jedzenie i tak sobie mysle, ze moze to przez te zeby. Paluchy non stop w buzi, wiec cos tam sie ewidentnie dzieje. Ten brak apetytu nie stresuje mnie, jedynie drazni, nie chcialabym, zeby tak mu zostalo, wystarczy, ze z dziewczynami mam 3 swiaty z ich jedzeniem. ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- To wiem jak sie czulas, ja tak mialam wczoraj: Antek od 20 do 1.30 wyl co 25 minut, potem do 5 jako tako spal i od 5 do 7 znowu co 25 wyl. Ranek po wstaniu byl najgorszy, potem sie jakos rozchodzilam i w sumie wytrwalam do wieczora. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3386 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Album zrobiłam w formie listu do Emila. jakbym opowiadała mu jak to było ![]() ![]() Mnie się podoba, a ktokolwiek ogląda równiez chwali. nie zauwazyłam by pełnia jakoś wpływała na jego spanie, no chyba że pełnia lub nie pełnia jego brzuszka ![]() Cytat:
do tego własnoręcznie zrobie jej peeling do ciała lawendowy - bo ona kocha lawendę. znalazłam okazyjnie taki dzbanuszek porcelanowy z narysowaną lawendą i napisem Sweet lavender.tam własnie włożę ten peeling i zakryję materiałowym wieczkiem w kolorze lawendy. od Emila dostanie w masie solnej odcisnięta stópkę i pomalowaną i polakierowaną(taka zawieszka na choinkę). mój brat- palacz- dostanie zapalniczkę z wygrawerowanym imieniem- koszt tej chromowanej zapalniczki to 2 funty- personalizacja gratis. (na więcej nie zasłużył w tym roku) ![]() Siostrzeniec który jest w szkole kucharskiej- dostanie czapkę kucharza (taka płaska w biało- czarną kratę)+ segregator ozdobiony przeze mnie z kilkoma sprawdzonymi przepisami i tu brumkowy blog jak znalazł . koszt około 6 funtów. siostrzenica - 18latka- dostanie naszyjnik i bronsoletkę perełki z tasiemka (ściągnięte ze strony www.pinterest.com) + bronsoletkę z guzika i sznurka siostra dwie kanwy na ścianę, które obciągnęłam materiałem z motywami Londynu (ona je lubi). a ja materiał kupiłam za 1 funta, a kanwy 4 za jakieś 6. ![]() jej facet jako, że ma ksywe ZAJĄC dostanie koszulke z zajączkami. taka nie dziecinna, ale w sam raz dla dorosłego faceta. no i to akurat był najdroższy prezent bo aż 10 funtów. Dodatkowo pare osób dostanie świece otoczone laskami cynamonu i przewiązane szarym sznurkiem w celofanie. tanie jak barszcza, a efektowne jak nic. ![]() jak coś dokończe to zrobie fotki i wkleję dzięki bogu, bo czytając twoje posty czułam się jakbym rozwiązaywała krzyżówkę z wiecznie brakująca S ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3387 |
Wtajemniczenie
|
Oliweczko tak to ja pytałam. Ciekawa byłam czy jest jakaś różnica
![]() My sie spacerujemy. Pogoda dzis piękna. Jest w miarę ciepło i slonko świeci. I palec mnie boli ałaaaa Agni prezenty swietnie. Masz dar do takich spraw ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3388 |
Zakorzenienie
|
Agni raczej 3 dniówka, bo innych objawów brak. Zobaczymy co noc przyniesie. A z 3 dniówką to się do lekarza idzie czy nie. Bo ię zastanawiam, czy by jednak z Agatą nie iść w poniedziałek do przychodni
![]() Zamówiłam właśnie książki. Pierwszy raz przez paczkomaty, zobaczymy. A teraz biore się za pisanie scenariuszy. Odmeldowuje się póki co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3389 |
Wtajemniczenie
|
Scio jesli trzydniowka to w poniedziałek powinna byc poprawa i wysypka sie pokazac. Jesli nie bedzie to ja bym poszła do przychodni . A jesli sie okaze ze to to co myslisz to chyba nie ma sensu isc w te kolejki. Wysoka teraz ta gorączka ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3390 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a czemu ci palec boli, bo nie od spaceru chyba? mnie cała stopa ewentualnie ![]() Ezelcia - wywołuję cię- tylko ty nam się chowasz w krzakach. chodź do nas ![]() nikt tu nie gryzie, nie bije, a wszystkie łakną świeżego mięska ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:01.